Szerző Téma: Nyitott házasság és a Gender mesekönyv  (Megtekintve 2556 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Dátum: 2020. Szeptember 25. - 21:55:17
Nyitott "házasság" , Gender mesekönyv.


Őszinte leszek nekem ez sok(k) volt egy napra !

Délelőtt a rádiót hallgatva, az egyik adón a "Nyitott házasság"- volt a téma.
Mely kapcsán az ebben a  témában jártas hallgató mondta el a sztoriját.

Voltaképpen törvényes házasságban él, több gyermek édesanyja. Viszonylag korán ment férjhez.
Aztán annak ellenére, hogy saját elmondása szerint imádja a férjét és mondhatni tökéletesnek tartja, elkezdett hiányozni valami az életéből.

Megrettenéssel töltötte el, hogy a férje volt az, aki először megcsókolta, s az "első csók élményét" mással már nem élheti át.
Majd taglalni kezdte a "hormonális szerelem" mibenlétét .
Az  Ő hormonjai úgy tűnt valami többre vágytak, mint amit a tökéletes és csodálatos férje nyújtani tudott számára.

A lényeg, hogy néhány havi  " hormonális szenvedés " után leültette az "embört" és megbeszélte vele, hogy ez így nem kerek, éljenek " nyitott házasságban".
Ezek után a férj megpróbálta, de képtelen volt megtenni a "dolgot" mivel hogy szerette a feleségét.

A "derék asszony", miután a párja elmondta a történetet neki, meggyőzte az urát, hogy neki nincs szűksége a hűségére, s legközelebb éljen a lehetőséggel.
(Persze ő sem hagyta ki !)

Majd elkezdett egy számomra gyomorforgató érvelést.
Először arról tartott előadást, hogy az emberiség az idők többségében nem monogámiában élt. Majd érvelését azzal folytatta, hogy a társadalom minden kapcsolatban megengedi a "több szereplős" részvételt, csak a párkapcsolatban ítéli el azt. A műsorvezető megkérdezte tőle, hogy ezek után miként gondolja, hogy szereti a férjét?!

A válasza meghökkentő volt:" Ha neked az első után születik egy második gyermeked, az elsőt már nem fogod szeretni?"


Az, hogy valaki  nem érti magának a kifejezésnek a jelentését sem, az egy dolog. "Párkapcsolatban" valaki és nem valakik a párjaid.
Kétszereplős történet, ennyi és pont.

Na, de hogy a félrekufircolását egy testvér születésével akarja párhuzamba állítani, ez már túl megy a józan ész határain.

Az meg végképpen abszurd, hogy azt a förmedvényt amiben él házasságnak nevezi, melynek az intézményéről valószínűleg még kevesebbet tudhat.


Ez úgy nagyjából helyre tette a reggeli vérnyomásomat, aztán délután beleolvastam a Facebookon egy keresztyén újság cikkébe.

Egy gender mesekönyvről volt szó, ahol a hercegnőt egy banya szökteti meg. Királyfik csókolóznak egymással, s identitásukat elvesztő szereplők át műttetik magukat másneművé.
A heteroszexuális szereplőket, pedig egytől-egyig gonosznak állítja be.
E "csodás" irodalmi remekmű" annyira jól sikerült, hogy még Japánból is veszélyesnek ítélték a gyermekekre nézve.     

Ha ez a világ és ez a nemzet ezen az úton halad, lerombolunk mindent, ami a társadalmunk gerincét alkotta. Házasságnak nevezzük, a "nyitott házasságot", "szabadelvűnek" a gender mesekönyvet.

Az elfogadás nevében nem nevezzük többé bűnnek a bűnt, hanem különféle fogalmak mögé próbáljuk bujtatni.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #1 Dátum: 2020. Szeptember 26. - 00:42:34
Elmebeteg lett ez a világ. Egyre jobban eluralkodik a gonosz. A hogy az Ige is mondja: megsokasodik a bűn, s hamarosan túlszárnyaljuk Sodoma szintjét.

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #2 Dátum: 2020. Szeptember 26. - 07:58:15
Tényleg egyirányú útnak tűnik ez az egész szerintem is Zoli. :(

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Diakónus
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #3 Dátum: 2020. Október 03. - 15:11:37
Nagyon örülök, hogy szóvá tetted Csaba ezt a világunkban eluralkodó rettenetet. Ténylegesen az utolsó idők jeleit éljük, amikor a jót rossznak mondják és a rosszat jónak. Ez a nő nem is érdemli meg, hogy nőnek nevezzék. Sajnos úgy néz ki, hogy mostanában a nők nem férnek a bőrükben, és iszik a világot a lejtőn egyre lejjebb. Mert bele se merek gondolni, hogy ennek a nőnek a gyerekei milyen traumákat élnek t, mert a gyerekek mindig mindent megéreznek. Fut a világ a vége felé. De míg vége lesz addig még sok könny és fájdalom lesz.
A sátán támadja a házasságot, mert Isten a teremtéskor kimondta rá : igen jó. Be akarja bizonyítani, hogy ez nem igaz. Ezért komoly viilágosság minden hiten alapuló keresztény házasság.

A gender elmélet egy másik borzalom, ami megérne egy beszélgetést, mert már a határainknál dübörög a komolyan vétele.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #4 Dátum: 2020. Október 03. - 15:52:15
Szia Irma!

Én valóban kiakadtam a "mesekönyvtől", de egy "gondolkodó" keresztyén testvérünk véleménye legalább ennyire megdöbbentett.
Változtatások nélkül idézem az írását:


"Akár egy sakkjátszma előre borítékolható lépései, olyanok voltak a keresztény reakciók arra a tényre, hogy megjelent egy botrányos mesekönyv "Meseország mindenkié" címmel, melyben "melegpropagandát" zúdítanak az ártatlan gyermekekre. Ilyen esetekben mindig ugyanaz történik: azonnal megszólalnak az egyházi hangok, kiírják magukból a dühüket és csalódottságukat, illetve felháborodottan asztalra csapnak, követelve a rákos fekély eltávolítását. Rosszul teszik.


Nem tetszik nekem semmi sem. Nem tetszik az sem - minek tagadjam - hogy ilyen mesekönyvek napvilágot látnak. Az igazság ugyanis az, hogy émelygek a homoszexualitástól. Zavar és visszataszítónak tartom, ami talán nem meglepő, hiszen heteroszexuális vagyok: minden ezzel ellenkező nemi életforma (ha két férfi vagy két nő szereti egymást) viszolyogtat. Ráadásul kár lenne tagadni, hogy a Biblia határozottan elítélően beszél a megélt homoszexuális gyakorlatról - még akkor is, ha furmányos liberális exegézissel nagyon igyekeznek kimagyarázni ennek az ellenkezőjét.
De nem tetszik az sem és elhibázottnak tartom, amit az egyház és a keresztények ilyen esetekben csinálnak. A felháborodott reakciók több sebből véreznek, és ezért mi hívők vagyunk az elsősorban felelősek, ez a mi hibánk, mi toljuk túl ilyenkor a biciklit. Mire gondolok?

Elsőként legszívesebben rákérdeznék, hogy az egyház egyáltalán mértékadó hang-e a világ szemében, amikor szexuáletikai jellegű problémákban meg kell szólalnia. De nem kérdezek rá, hiszen ilyen kérdést megfogalmazni sem érdemes: jól tudjuk a pontos választ. Gyakorlatilag senkit nem érdekel mit gondol az egyház a szexualitásról. Az emberek tökéletesen közömbösek és zártak a keresztények szexről alkotott véleményével szemben, ahogy mindennel szemben azok, ami bibliai és vallásos. Magyarországon - minden kormányzati támogatás és törekvés ellenére - a társadalom elsöprő részét egyáltalán nem érdekli a kereszténység, az egyházak létszáma csökken, a templomok üresek, a legnagyobbak pap- és lelkészhiánnyal küszködnek. Mindemellett az egyház belül is vívódik a saját szexuáletikai dilemmáival, elegendő ha a papi pedofíliára vagy a válások növekvő számára gondolunk. Senkit nem érdekel tehát, mit gondol egy szexuális erkölcsi krízisekkel terhelt egyház a melegekről. A saját véleményünket többnyire a saját köreinknek mondjuk.

Az egyház a most zajló mesekönyv-botrányban csak egy hang a többi háborgó hang tengerében. Mégis azt kell mondjam, a konzervatív keresztények a jelek szerint nagy támogatói lehetnek a melegeknek: amióta kitört a méltatlankodás, a felháborodott hangok tulajdonképpen elsöprően sikeressé tették a könyvet. Dúró Dóra nemzeti hévvel le is darált egy példányt - amivel valószínűleg eladott több száz darabot belőle. Azt hiszem ilyen hatékony ingyenreklámot keresztény irodalom nem tudhat a magáénak ebben az országban! Magam olvastam számos véleményt olyan emberek tollából, akik eredetileg nem akartak foglalkozni a kötettel - de a történtek hatására többen meggondolták magukat, megvásárolták a könyvet és most ismerkednek a mondanivalójával. Sokan közülük hálásan meg is köszönték a tiltakozó hangoknak, hogy felhívták a figyelmüket a kiadványra. Mi ez, ha nem támogató propaganda a könyv mellett?

Végül pedig tegyük hozzá, hogy a melegek Magyarországon - ahogy más országokban is - egy társadalmi kisebbségnek számítanak. Vajon meg kell lepődni azon egy kisebbség részéről, hogy minden úton-módon próbálja érzékenyíteni a többségi társadalmat azért, hogy a maga ügye mellé állítsa? Nem ez a szokványos, nem ez az elvárható, nem ez a sztenderd egy kisebbség esetében? "Tejóég, a buzik kiadtak egy könyvet, mert így akarják magukat elfogadtatni!" - nagyjából így szól a keresztény felhorkanás. És máris ott az ördög a falra festve, előkerül Szodoma és Gomora, a pokol kénköves bugyrai. Hát normális reakció ez? Mégis mi a meglepő ezen, mi dolga volna egy kisebbségnek ha nem ez? Persze, hogy el akarják fogadtatni magukat a melegek, és persze, hogy ennek az elfogadásnak a csíráit már gyermekkorban kívánják elvetni! Hát mi a fészkes fenét akarna egy kisebbség, ha nem pont ezt? Mi nem ugyanezt tesszük és nem ugyanezt akarjuk? Nem erről szól a hitoktatás és a katechézis, és nem ezért adott át az állam számos iskolát az egyházaknak - hogy már gyermekkorban fogékonnyá tegyük az elmét az istenkérdésre? Ha pedig szeretnénk elvárni, hogy ezt nekünk tenni lehessen, miért is horgadunk fel és vitatjuk el ugyanezt a jogot másoktól?

A helyzet az, hogy a világban ahol élünk, mindenki érdekérvényesíteni és érzékenyíteni akar. Mindenki meggyőzni kívánja a másikat arról, hogy álljon az ő ügye mellé, és ezt asszertív kommunikációs stratégiákkal próbálja elérni. Bizonyos értelemben ez egy szellemi háború, spirituális hadviselés, amelyben az kerekedik felül, aki jobban forgatja az asszertivitás eszközeit. A kereszténységnek pedig ebben a hadviselésben nem az lenne a dolga, hogy állandóan ostorozza a világ bűneit és ha a másik hadosztály tesz egy lépést, elkezdje ócsárolni ezért, hanem inkább az, hogy a saját bábuit jól tologassa a sakktáblán és megtalálja a hatékony asszertív retorika pontjait, a jól forgatható fegyvereket, a saját üzenetét kívánatossá tevő stratégiákat. Ameddig ez hiányzik, minden amit mondunk pusztán mesebeszéd! Nem az a fő kérdés, mit tesz a világ és hogyan propagálják magukat a melegek, hanem az, mit teszünk mi és hogyan tárjuk fel a saját üzenetünk rétegeit az emberek számára."

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #5 Dátum: 2020. Október 03. - 16:48:10
Idézet
Vajon meg kell lepődni azon egy kisebbség részéről, hogy minden úton-módon próbálja érzékenyíteni a többségi társadalmat azért, hogy a maga ügye mellé állítsa? Nem ez a szokványos, nem ez az elvárható, nem ez a sztenderd egy kisebbség esetében? "Tejóég, a buzik kiadtak egy könyvet, mert így akarják magukat elfogadtatni!" - nagyjából így szól a keresztény felhorkanás. És máris ott az ördög a falra festve, előkerül Szodoma és Gomora, a pokol kénköves bugyrai. Hát normális reakció ez?

Én meglepődök azon, hogy ezek a csoportok hogy mertek egy olyan könyvet kiadni kisgyerekeknek, ami egyértelműen a normális értékrendet akarja felülírni. Ők nem elfogadtatni kívánják magukat, hanem átformálni a társadalmat a maguk képére.

Jó lelkiismerettel ezt a könyvet nem lehetett kiadni, sem részt venni benne.

A keresztyén testvér gondolkodására valamennyire hatással van a korunkra jellemző tolerancia és liberalizmus.
Azzal egyetértek, hogy nem kell fröcsögni, de józan érvekkel szabad és kell véleményt megfogalmazni. Még ha zártnak is tűnik a társadalom, vannak, akiknek mértékadóvá lehet egy-egy keresztyén állásfoglalás, segíthet visszabillenni a helyes útra, látásmódra.

Az egyháznak akkor is szólnia kell, ha bűnei vannak, akkor is, ha közönyt tapasztal, nem ezen kell gondolkodnunk. A bűnt bánjuk meg, és változtassunk, mondjuk el, hogy van bűnbocsánat. Mi azt tegyük, amit az Úr ránk bízott, szóljunk, mert a világ mégis csak sóvárogva várja Isten fiainak megjelenését, akkor is, ha az emberi megítélés szerint ez nem látszik.


Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #6 Dátum: 2020. Október 03. - 17:03:34
 O0

Én úgy gondolom, hogy az írás szerzője tökéletességet vár el az egyháztól, mielőtt bármilyen ügyben állást foglalna.
A 144.000 szindrómájának neveztem el ezt a jelenséget. A legtöbb szektában ez együtt jár a behelyettetési teológiával. Az az önmagukat próbálják a 144.000 erkölcsi színvonalára emelni.
Ha jelen pillanatban az egyháznak ezen a színvonalon kellene állnia, akkor most  még csak igehirdetést és Istentiszteletet sem tarthatna....
 

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Diakónus
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #7 Dátum: 2020. Október 03. - 17:05:53
Nos lehet, hogy úgy néz ki, hogy a világon senkit sem érdekel az igaz keresztények álláspontja. Hiszen oly mértékben van lejáratva ez a gyönyörű név, hogy nem csoda. De én azt olvasom a Bibliából, hogyha csak kicsiny gyertyaszálak vagyunk is és a fényük nem ölel nagy magasságokat, akkor is ki kell állnunk az igazsággal. Ha "melegeknek" nem tetszik is, a homoszexualitás: BŰN. Amiből bünbánat után ki lehet jönni. annak rá példák.
Engem is indig undorít, amikor un. keresztények megalkusznak bűnökkel, illetve szemléletekkel, és ezzel sok embert visznek tévútra.

Egy cikkben olvastam - sajnos nem mentettem el - hogy Németországban már az általános iskolában vannak olyan munkafüzetek, amelyek a szexuális devinciát mint normális jelenséget mutatja be alig 10 éves gyerekeknek.

Jó ha minél több felületen megjelenik ennek a gyakorlatnak a minősítése, hogy a tájékozatlan emberek is rájöjjenek micsoda veszély fenyegeti a gyermekeket.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #8 Dátum: 2020. Október 03. - 19:23:53
 O0

Az tényleg döbbenetes, hogy egészséges beállítottságú gyerekeknek dumálják be az elfogadás jegyében, hogy a fertelem is normális....

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13