Szerző Téma: A végidőkről  (Megtekintve 201227 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #390 Dátum: 2013. Október 14. - 16:40:49
Mivel a legtöbb magyarországi evangéliumi keresztyén teológiailag alultáplált ezért nem is tudják, hogy az a végidőkkel kapcsolatos tanítás, amit hisznek az valójában csak egy nézet a sok közül és ráadásul annak sem jó, mert illogikus és kifejezetten káros. Már csak hab a tortán, hogy mindezt csak viszonylag rövid ideje hiszik (kb. a 19. sz első harmada óta). Tudtad te azt, hogy amit hiszel, az egy új jelenség és Istennek népe 18 évszázadon keresztül nem hitte amit vallasz? Vagy ők mind tévednek és csak a mai kor keresztyénei látnak helyesen? Dabney, Scofield, Lindsey, Jenkins akiktől idéztél csak nem tudtad mert szájhagyomány útján terjed ez a nézet és a legtöbb hívő már nem is tudja honnan hallotta először.

A fügefa pedig nem Izrael jelképe. Az az olívafa. Lukács meg is említi, hogy a fügefa és minden más fa.

Kedves Athanasius!
Milyen hamis prófétákról beszélsz velem kapcsolatban?

„Kedves Margit!
Ne higgy a hamis prófétáknak. Akik a gyülekezet elragadtatásáról beszélnek már 100 éve mondják, hogy most lesz az elragadtatás. Edgar C. Whisenant népszerű könyve Izrael államának újjáalakulásának 40. évfordulójára: 88 ok, amiért az elragadtatás 1988-ban lesz. Miután kiderült, hogy mégsem lett elragadtatás mit csinált? Kiadott egy másik könyvet ezzel a címmel 89 ok amiért az elragadtatás 1989-ben lesz.”

„már 100 éve mondják az elragadtatást, aztán a 40 éves évfordulóra?????????”

Már az Újszövetség is közeledik a 2000 évhez. Isten létezésében a pillanatnál is kevesebb. De nem jelenti azt, hogy akkor most már elmarad.
 Egyetlen földi tanítótól sem idéztem neked semmit, mert ahány annyiféleképpen beszél.
Jézus mondta, hogy ha zöldül a fügefa, közeledik a tavasz. Ha veres az égalja, másnap szél lesz.
Évszámokat nem tudhatunk: mikor lesz! Azt értettem meg, hogy ez a mostani az utolsó korszak az Antikrisztus uralma előtt. Az elragadtatás pedig hamarabb lesz, azért várom, de mindig hozzáteszem: Uram legyen meg a te akaratod.
Persze, nem üdvösségbe vágó téma ez, csak szeretek vele foglalkozni, és Isten nem tiltotta meg

Azt tudom még neked mondani, hogy nekem abban, amit megértettem, békességem van!
Legyen neked is békességed a te meggyózódésedben

Ebben tévedsz.

Az első és második század keresztényeinek is volt hasonló igeértelmezése .

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Irma

  • Diakónus
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #391 Dátum: 2013. Október 14. - 16:46:02
Kedves Csaba! Ez tényleg nagyon őszintére sikeredett! :2smitten:

De nagy igazság van benne. Nekem mindig jó arra gondolni, hogy egyszer megjelenik a felhőkben az Úr és magával viszi az övéit, De lehet, hogy addigra én már Nála leszek, mert a földi sátorházam elbomlott, de akkor is épületem van fenn a mennyben.

A végidőkről annyiféle dolgot hallottam már, nekem az legfontosabb, hogy rendben legyen a szénám az Úrral, az igaz, hogy vágyva vágyom a megjelenését, de nekem inkább az ad örömöt, hogy akkor majd szinről szinre láthatom. Jó ebben az élő reménységben élni.



Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #392 Dátum: 2013. Október 14. - 17:40:45
Csaba,

Ha nem tudod hogy merre megy a világ, akkor nem tudsze tervezni. Az eszkatológia igenis egy elemi fontosságú és nagyon gyakorlati kérdés. A főpapi éfód ékköveinek szimbolizmusa nem az és senki sem lesz rossz keresztyén, ha nem érti meg az ékkövek és az általuk jelzett törzsek közötti kapcsolatot.

Itt mosta világ általános értelemben vett sorsáról van szó.
Vesztébe rohan a világ vagy az evangélium győzelmes megvalósulása folyik? Kb egy 20-50 éves periódusra tervezzünk, mert bármyelik pillanatban megtörténhet az elragadtatás, vagy akár több ezer év lehet előttünk? Voltak, akik a hittek Whisenant próféciáinak, eladták az üzletrészüket, felmondtak az állásaiknál, mert azt gondolták, hogy tényleg meglesz az elragadtatás. Nekik magyarázd, hogy az eszkatológia az nem gyakorlati kérdés. Keresztyénként, lelkipásztorként, üzletemberként, családfőként hogyan tudsz tervezni a jövővel, ha nem tudod merre megy a világ. Mit várhatunk? Győz az evangélium, vagy Isten Sátánnak adja oda az egészet.

A diszpenzácionalizmus kimondhatatlan gyakorlati károkat okozott azzal a téves tanításával, ami szerint Isten Jézus Földjét odaadja a Sátánnak, hogy kétezer év keresztyénség után, ugyan pusztítsa már el a földet és kínozza már meg rendesen az Egyházat. Nem helyileg, hanem globálisan. Mindegy, hogy mit csinálsz, hogyan dolgozol, mit építesz, milyen terveket hozol, Isten úgyis a Sátánnak fog adni mindent, hogy pusztítsa el. Miféle eszkatológia ez? Melyik apa az közöttünk, aki azt mondaná a gyermekének "figyelj fiam, építs apának valami szépet a játékaiddal, de aztán úgyis áthívom a szomszéd rossz kisfiút, hogy rúgja szét." Ha mi gonosz létünkre tudjuk, hogy az ilyen apuka helytelenül cselekszik, és hogy mi lenne a helyes, akkor miért gondolkodsz az Atyáról, hogy Ő pontosan ugyanezt teszi?

Kedves Athanasius

Ahogy olvastam soraidat ez az Igehely jutott eszembe:
Jak 4:13  Tehát ti, akik azt mondjátok: „Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, és kereskedünk, és nyerészkedünk”,
Jak 4:14  ti, akik azt sem tudjátok, mit hoz a holnap. Mert mi a ti életetek? Bizony pára az, amely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik.
Jak 4:15  Ehelyett azt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja, és élünk, ím ezt vagy azt fogjuk cselekedni.

Isten azt mondja, ne a földön rendezkedjünk be, ne ide tervezzünk, sőt, azon igyekezzünk, hogy úgy éljünk a világban, hogy közben ne kötődjünk hozzá, ne függjünk tőle.
Semmitől és senkitől, se javaktól, se emberektől, ne legyünk megzsarolhatóak semmivel.
Jézus is azt mondta, jön e világ fejedelme és nincs benne semmije, de nem csak a bűnre érthette, hanem arra is, hogy semmi olyat nem tudott kínálni neki, ami itt tarthatta volna, befolyásolta volna bármiben is, látjuk a 3x-i megkísértésnél is.

Nekünk, akik Krisztusban élünk, hiszünk, az isteni jövőt kell tervezni, oda kell gyűjteni kincseinket, ahol nem emészti meg a moly, a rozsda.
A Föld amúgy is a tűz ítélete alá fog esni, minden csak ideiglenes rajta.
A tűz Istentől fog származni, nem a Sátántól!

A mennybe pedig semmit nem tudunk vinni, és nem is akarunk.
Gyermekeinknek pedig szellemi értékeket kell átadnunk, mert arra építkezve tudnak ők is hitben, Istennel járni.
Ábrahám is ilyen volt, akiről azt mondta Isten:
1Móz 18:19
 Mert tudom róla, hogy megparancsolja fiainak és háza népének, hogy őrizzék meg az ÚR útját, cselekedjenek az igazság és törvény szerint, hogy beteljesítse az ÚR, amit szólt Ábrahám felől.
Ilyen a jó, Isten szíve szerinti apa.

Mindig a szellemi az első, aztán az anyagi, mert abból jön az igazi, látható áldás is, és lehet kevésnek tűnik, mégis sok  vmosoly11
Van olyan, hogy sok, és mégse ér sokat, sőt, inkább hátráltat, mint előre segít.

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Margit

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3463
  • Nem: Nő
Válasz #393 Dátum: 2013. Október 14. - 18:54:09



jdézeteket Athanasius írta ma 16,17,30

„Tudtad te azt, hogy amit hiszel, az egy új jelenség”
Tudtam, imádságban kértem Istent, hogy Ő tanítson, mert a könyvek, előadások nem elégítettek ki.

„A fügefa pedig nem Izrael jelképe”
Más célzattal írtam a fügefát, a veres égaljat. Azt mondta Jézus, ha ezekből tudtok következtetni a tavaszra, a szélre, akkor az idők jeleit miért nem értitek?




Nem elérhető clio

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #394 Dátum: 2013. Október 14. - 22:37:48
Ez a műanyag bolygós érv tipikus antikapitalista-marxista-zöld propaganda. E világnézetnek az alapja a marxizmus és a panteizmus. Ha rajtuk állna az lenne a legjobb, ha nem is élne ember a földön. Ez viszont teljesen ellentmond a Bibliának, ami azt tanítja, hogy a Földet meg kell tölteni istenfélő utódokkal és át kell a földet formálni dicsőségről dicsőségre.

A jelek erősödnek, ha csak "kívülállóként" nézem akkor is azt látom hogy a Földünk pusztítása már olyan méreteket öltött hogy az visszafordíthatatlan, a kőolajra épített gazdaság pedig össze fog omlani hiszen a készletek végesek és az alternatív energiák kiépítése még mindig eltörpül a szénhidrogének felhasználása mellett.
Egyre több a daganatos megbetegedés és a terméketlenség is egyre gyakoribb az állatok szintjén is..

Van egy nagyon jó természetfilm ami a műanyagok térhódításáról beszél és ezek a környezetre és az élő szerevetekre gyakorolt hatásáról..
A címe: A Műanyag bolygó.

Elég megdöbbentő volt amikor láttam.

Nem tudom Krisztus mikor jön vissza de egyre inkább hajlok arra a meggyőződésre hogy még ebben a században..

Már nagyon magával ragadott a harci szellem. Nyugodtan ereszd le a buzogányodat.

Én csupán nem az ige hanem a mindennapi élet szempontjából vizsgáltam meg egy két jelenséget. Nem vagyok Zöld aktivista sem Marxista. Valamint antikapitalista propaganda terjesztésében sem veszek részt.
( legalábbis nem tudok róla)

A Film amit ajánlottam pedig szépen bemutatja hogy amíg az élelmiszerek esetében az összetevők nyilvánosak addig a különböző műanyagok esetében licenc jogokra hivatkozva titkosított. Hogy az óriási polimer molekulaláncok nem olyan stabilak mint gondolnánk.  Egészen kis láncdarabkák törnek le belőle és belekerül az élelmiszerbe és a vízbe.  Ezért ezek a mesterséges molekulák már minden megvizsgált ember véréből kimutathatóak.
A kőolajat pedig olyan ütemben termelik ki mintha végtelen készletek állnak a rendelkezésünkre. Az alternatív energiák hálózatát pedig csak nagyon lassan.
Attól hogy keresztények vagyunk és már nem ez a Föld a hazánk még ideiglenesen itt élünk. Nagyon is jó ha nyitott szemmel járunk és felkészülünk a nehezebb időkre, mondjuk egy másik erősebb gazdasági válságra.. főleg ha egyre drágul majd az üzemanyag.

Attól hogy ezekről tájékozódom nem azt jelenti hogy zöld aktivista lettem.

A Föld az emberért van és nem fordítva. Isten nekünk adta de számon is kéri hogy mi tettünk a ránk bízott dolgokkal.



Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #395 Dátum: 2013. Október 14. - 23:21:19
Nem a történelmi premillennializmusra gondolok, hanem a diszpenzácionalista premillannializmusra (a két fajta diszpenzáció keresztyéneknek és zsidóknak). Az sehol sem volt körükben.

Mivel a legtöbb magyarországi evangéliumi keresztyén teológiailag alultáplált ezért nem is tudják, hogy az a végidőkkel kapcsolatos tanítás, amit hisznek az valójában csak egy nézet a sok közül és ráadásul annak sem jó, mert illogikus és kifejezetten káros. Már csak hab a tortán, hogy mindezt csak viszonylag rövid ideje hiszik (kb. a 19. sz első harmada óta). Tudtad te azt, hogy amit hiszel, az egy új jelenség és Istennek népe 18 évszázadon keresztül nem hitte amit vallasz? Vagy ők mind tévednek és csak a mai kor keresztyénei látnak helyesen? Dabney, Scofield, Lindsey, Jenkins akiktől idéztél csak nem tudtad mert szájhagyomány útján terjed ez a nézet és a legtöbb hívő már nem is tudja honnan hallotta először.

A fügefa pedig nem Izrael jelképe. Az az olívafa. Lukács meg is említi, hogy a fügefa és minden más fa.

Kedves Athanasius!
Milyen hamis prófétákról beszélsz velem kapcsolatban?

„Kedves Margit!
Ne higgy a hamis prófétáknak. Akik a gyülekezet elragadtatásáról beszélnek már 100 éve mondják, hogy most lesz az elragadtatás. Edgar C. Whisenant népszerű könyve Izrael államának újjáalakulásának 40. évfordulójára: 88 ok, amiért az elragadtatás 1988-ban lesz. Miután kiderült, hogy mégsem lett elragadtatás mit csinált? Kiadott egy másik könyvet ezzel a címmel 89 ok amiért az elragadtatás 1989-ben lesz.”

„már 100 éve mondják az elragadtatást, aztán a 40 éves évfordulóra?????????”

Már az Újszövetség is közeledik a 2000 évhez. Isten létezésében a pillanatnál is kevesebb. De nem jelenti azt, hogy akkor most már elmarad.
 Egyetlen földi tanítótól sem idéztem neked semmit, mert ahány annyiféleképpen beszél.
Jézus mondta, hogy ha zöldül a fügefa, közeledik a tavasz. Ha veres az égalja, másnap szél lesz.
Évszámokat nem tudhatunk: mikor lesz! Azt értettem meg, hogy ez a mostani az utolsó korszak az Antikrisztus uralma előtt. Az elragadtatás pedig hamarabb lesz, azért várom, de mindig hozzáteszem: Uram legyen meg a te akaratod.
Persze, nem üdvösségbe vágó téma ez, csak szeretek vele foglalkozni, és Isten nem tiltotta meg

Azt tudom még neked mondani, hogy nekem abban, amit megértettem, békességem van!
Legyen neked is békességed a te meggyózódésedben

Ebben tévedsz.

Az első és második század keresztényeinek is volt hasonló igeértelmezése .

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #396 Dátum: 2013. Október 14. - 23:26:15
Nem nagyon lehet tisztád a szénád az Úrral, ha nem vallod, hogy Ő a Krisztus, vagyis Isten felkent Királya, aki uralkodik Menny és Föld felett. Ezt kérjük az Úr imádságában is Tőle és ezen kell munkálkodnunk a mindennapokban azaz Isten uralma alá hajtani a Földet. Ezt a parancsolatot nem vonta ISten vissza. Nem véletlen, hogy a reformátorok a földön lévő Egyházat "Ecclesia Militans" azaz Harcoló Egyháznak hívták, akik a mindennapokban részt vesznek az 1Kor 15, 25-ben megírtaknak, hogy Krisztussal együtt részt vesznek Isten ellenségeinek legyőzésében, amíg valamennyi ellensége le nem győzetik. Te hogyan értelezed ezt az Ige alapján?

Kedves Csaba! Ez tényleg nagyon őszintére sikeredett! :2smitten:

De nagy igazság van benne. Nekem mindig jó arra gondolni, hogy egyszer megjelenik a felhőkben az Úr és magával viszi az övéit, De lehet, hogy addigra én már Nála leszek, mert a földi sátorházam elbomlott, de akkor is épületem van fenn a mennyben.

A végidőkről annyiféle dolgot hallottam már, nekem az legfontosabb, hogy rendben legyen a szénám az Úrral, az igaz, hogy vágyva vágyom a megjelenését, de nekem inkább az ad örömöt, hogy akkor majd szinről szinre láthatom. Jó ebben az élő reménységben élni.

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #397 Dátum: 2013. Október 14. - 23:40:33
Kedves Kamilla,

A teremtéskor Isten mindet jónak mondott 7-szer. Tudod mit mondott igen jónak nyolcadjára? Vigyázz, most "káromkodni'" fogok az 1Móz 2,9. "Annak a földnek az aranya pedig igen jó". Az arany jó. A pénz jó. A jakab 4-et teljesen félreértelmezed. Ott nem arról van szó, hogy rossz a haszonszerzés. A pénz jó. Keresd Isten országát és az Ő igazságát (élj Isten kegyelméből a Törvénye szerint) és a többi (anyagi) áldások is mind megadatnak neked.
A tűz, ami megemészti a földet nem a plazmaállapotú energiaára vonatkozik, ami eléget, hanem a láng, ami leszállat a tanítványok fejére. A Lélek betölti a földet, amíg Isten lesz minden mindenekben, amikor az egész Föld vallja, hogy Krisztus az Úr.
A gyermekeknek ne azt tanítsd, hogy a szellemi az az anyagi előtt való. Ha ezt teszed, akkor a monofiziták vagy a nesztoriánusok eretnekségébe esel, akik képtelenek voltak elfogadni a hiposztatikus uniót, vagyis azt, hogy Krisztus egyszerre 100% Isten és 100% ember. Krisztus a legfontosabb példa arra, hogy a szellemi nem előrébbvaló a lelkinél. Mivel Krisztus az Isten ember (értsd a kalkhedóni zsinat Kr.u. 451-es értelmezését), aki a Mennybemenetelével az anyagot (ember) szövetségi szinten (tehát nem ontológiai értelemben) a Szentháromságba bevitte hatalmas arcon csapás volt a manicheistáknak és a gnosztikusoknak, akik számára felfoghatatlan volt a testetöltés. Ellenük írta János apostol az evangéliumát.

Isten törvénye szerint az anyagi világ jó (lásd inkarnáció) és az új ég és föld újjáteremtésének befejeztével a kettő egyesülni fog. Isten a Menny ÉS a Föld Ura!

Csaba,

Ha nem tudod hogy merre megy a világ, akkor nem tudsze tervezni. Az eszkatológia igenis egy elemi fontosságú és nagyon gyakorlati kérdés. A főpapi éfód ékköveinek szimbolizmusa nem az és senki sem lesz rossz keresztyén, ha nem érti meg az ékkövek és az általuk jelzett törzsek közötti kapcsolatot.

Itt mosta világ általános értelemben vett sorsáról van szó.
Vesztébe rohan a világ vagy az evangélium győzelmes megvalósulása folyik? Kb egy 20-50 éves periódusra tervezzünk, mert bármyelik pillanatban megtörténhet az elragadtatás, vagy akár több ezer év lehet előttünk? Voltak, akik a hittek Whisenant próféciáinak, eladták az üzletrészüket, felmondtak az állásaiknál, mert azt gondolták, hogy tényleg meglesz az elragadtatás. Nekik magyarázd, hogy az eszkatológia az nem gyakorlati kérdés. Keresztyénként, lelkipásztorként, üzletemberként, családfőként hogyan tudsz tervezni a jövővel, ha nem tudod merre megy a világ. Mit várhatunk? Győz az evangélium, vagy Isten Sátánnak adja oda az egészet.

A diszpenzácionalizmus kimondhatatlan gyakorlati károkat okozott azzal a téves tanításával, ami szerint Isten Jézus Földjét odaadja a Sátánnak, hogy kétezer év keresztyénség után, ugyan pusztítsa már el a földet és kínozza már meg rendesen az Egyházat. Nem helyileg, hanem globálisan. Mindegy, hogy mit csinálsz, hogyan dolgozol, mit építesz, milyen terveket hozol, Isten úgyis a Sátánnak fog adni mindent, hogy pusztítsa el. Miféle eszkatológia ez? Melyik apa az közöttünk, aki azt mondaná a gyermekének "figyelj fiam, építs apának valami szépet a játékaiddal, de aztán úgyis áthívom a szomszéd rossz kisfiút, hogy rúgja szét." Ha mi gonosz létünkre tudjuk, hogy az ilyen apuka helytelenül cselekszik, és hogy mi lenne a helyes, akkor miért gondolkodsz az Atyáról, hogy Ő pontosan ugyanezt teszi?

Kedves Athanasius

Ahogy olvastam soraidat ez az Igehely jutott eszembe:
Jak 4:13  Tehát ti, akik azt mondjátok: „Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, és kereskedünk, és nyerészkedünk”,
Jak 4:14  ti, akik azt sem tudjátok, mit hoz a holnap. Mert mi a ti életetek? Bizony pára az, amely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik.
Jak 4:15  Ehelyett azt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja, és élünk, ím ezt vagy azt fogjuk cselekedni.

Isten azt mondja, ne a földön rendezkedjünk be, ne ide tervezzünk, sőt, azon igyekezzünk, hogy úgy éljünk a világban, hogy közben ne kötődjünk hozzá, ne függjünk tőle.
Semmitől és senkitől, se javaktól, se emberektől, ne legyünk megzsarolhatóak semmivel.
Jézus is azt mondta, jön e világ fejedelme és nincs benne semmije, de nem csak a bűnre érthette, hanem arra is, hogy semmi olyat nem tudott kínálni neki, ami itt tarthatta volna, befolyásolta volna bármiben is, látjuk a 3x-i megkísértésnél is.

Nekünk, akik Krisztusban élünk, hiszünk, az isteni jövőt kell tervezni, oda kell gyűjteni kincseinket, ahol nem emészti meg a moly, a rozsda.
A Föld amúgy is a tűz ítélete alá fog esni, minden csak ideiglenes rajta.
A tűz Istentől fog származni, nem a Sátántól!

A mennybe pedig semmit nem tudunk vinni, és nem is akarunk.
Gyermekeinknek pedig szellemi értékeket kell átadnunk, mert arra építkezve tudnak ők is hitben, Istennel járni.
Ábrahám is ilyen volt, akiről azt mondta Isten:
1Móz 18:19
 Mert tudom róla, hogy megparancsolja fiainak és háza népének, hogy őrizzék meg az ÚR útját, cselekedjenek az igazság és törvény szerint, hogy beteljesítse az ÚR, amit szólt Ábrahám felől.
Ilyen a jó, Isten szíve szerinti apa.

Mindig a szellemi az első, aztán az anyagi, mert abból jön az igazi, látható áldás is, és lehet kevésnek tűnik, mégis sok  vmosoly11
Van olyan, hogy sok, és mégse ér sokat, sőt, inkább hátráltat, mint előre segít.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 15. - 00:19:40 írta athanasius »

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #398 Dátum: 2013. Október 14. - 23:45:29
Mt 24,35 rögtön a fügefa után következik. A nemzedék pedig nemzedék és nem nemzetség (lásd korábbi posztom) vagyis Jézus mondanivalója a hallgatóságának szólt. Most vagy még mindig élnek, vagy pedig valóban bekövetkezett életükben. Ha bekövetkezett, akkor pedig a jelek is oda vonatkoztak pl. a nagy háborúságok (Josephus Flavius: A zsidó háború c. kötete is erről ír). Mindez a jeruzsálemi templom lerombolásában tetőzött Kr. u. 70.ben. A fügefa is arra utalt.




jdézeteket Athanasius írta ma 16,17,30

„Tudtad te azt, hogy amit hiszel, az egy új jelenség”
Tudtam, imádságban kértem Istent, hogy Ő tanítson, mert a könyvek, előadások nem elégítettek ki.

„A fügefa pedig nem Izrael jelképe”
Más célzattal írtam a fügefát, a veres égaljat. Azt mondta Jézus, ha ezekből tudtok következtetni a tavaszra, a szélre, akkor az idők jeleit miért nem értitek?

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #399 Dátum: 2013. Október 14. - 23:53:24
Kedves testvérem,

Sajnos tévedsz. Nem a végidőkkel kell tűzbehozni Krisztus katonáit, hanem a győzelemmel. 2Tim 2,4 a versenyzést emeli ki Krisztus "vitézeinek". Azért harcolunk szabályszerűen, mert tudjuk, hogy Jézus győzőtt és hogy az Atya jobbján ül és éppen ellenségei ellen hadakozik (1Kor 15,25). Ennek a harcnak vagyunk részesei mi is, akik a hervadhatatlan koszorúért versenyzünk de nem a paralimpián. Ez egy valós küzdelem és a kimenete sem kétséges. Érdekes, hogy akik elvetik és tiltakoznak Jézus földi győzelme ellen és hogy az motiváljon minket, meglehetősen motiválhatók a győzelemmel és sikerrel - egyébként jogosan - az élet más területén. Van munkád? Kapsz érte fizetséget? Ugyanúgy dolgoznál, ha nem kapnál fizetést? Méltó a munkás a maga bérére!

Őszinte leszek Athanasius!
Éngem egyáltalán nem érdekel, hogy 50éven belül, vagy ezer év múlva jön vissza az Úr. Nekem egyetlen földi életem van, amit nem azért akarok úgy élni, ahogy mert az Ellen Whitehoz hasonló próféták dátumokkal riogatnak.
Gondolom Pál sem volt fenemód csalódott, amikor a hóhér fölé állt.
A ''futását elvégezte, a hit harcát megharcolta'', csak úgy szimplán Krisztus iránti szeretetből.
Ha a keresztyéneket a végidőkkel kell tűzbehozni, bocsánat a kifejezésért, de úgy szar az egész, ahogy van...

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #400 Dátum: 2013. Október 15. - 00:04:38
Még elő sem vettem a buzogányomat :)

Szun ce, a háború művészetében a háború legmagasabb szintjének nevezi, ha az ellenség nem is tudja, hogy tulajdonképpen maga ellen harcol. Ha erre rá tudod venni, akkor győztél. Nem tartod magad sem marxistának, sem antikapitalistának sem zöldnek, mégis magadévá tetted, amit ők hirdetnek és még nem is tudsz róla (Szun-Ce: A háború művészete 13. fejezet).

A kőolaj a legpraktikusabb és legolcsóbb energia hordozó a nukleáris energia mellett. Az alternatív energiaforrások előállításához iszonyatos pénz és környezetterhelés társul (itt a zöldek képmutatása). Csak úgy lehet megvalósítani, ha egy ember állami pályázaton nyer, különben kifizethetetlen. Egy körömnyi dúsított urán dioxid egy egész család éves energiaszükségét kielégíti. A zöldeknek ez nem tetszik, mert az olcsó és elérhető energia fokozná a technológiai fejlődést, ami két dolgot jelentene: az ember még inkább uralma alá vonná a Földet és 2./ Az állam szerepe csökkene, mert nem lehetne a "környezetterhelés" ürügyén újabb és újabb adókat kivetni az emberekre. Ha életben tartják - állami oktatással - a "fenntartható fejlődés" mítoszát akkor meg tudják valósítani kettős céljukat az etatizmus bálványimádásával elérni végső bálványimásádukat a panteizmust. Köszönöm, de én egyikből sem kérek.

Legyünk jó sáfárai a Földnek. Ezt félre ne értsd. De ne a hitetlenek istentelenségét majmoljuk. Hát nincs nekünk Törvényünk, ami megtanítana erre? De van! Csak ott porosodik, mert a keresztyének nem szeretik olvasni és alkalmazni az élet minden területén.

Ez a műanyag bolygós érv tipikus antikapitalista-marxista-zöld propaganda. E világnézetnek az alapja a marxizmus és a panteizmus. Ha rajtuk állna az lenne a legjobb, ha nem is élne ember a földön. Ez viszont teljesen ellentmond a Bibliának, ami azt tanítja, hogy a Földet meg kell tölteni istenfélő utódokkal és át kell a földet formálni dicsőségről dicsőségre.

A jelek erősödnek, ha csak "kívülállóként" nézem akkor is azt látom hogy a Földünk pusztítása már olyan méreteket öltött hogy az visszafordíthatatlan, a kőolajra épített gazdaság pedig össze fog omlani hiszen a készletek végesek és az alternatív energiák kiépítése még mindig eltörpül a szénhidrogének felhasználása mellett.
Egyre több a daganatos megbetegedés és a terméketlenség is egyre gyakoribb az állatok szintjén is..

Van egy nagyon jó természetfilm ami a műanyagok térhódításáról beszél és ezek a környezetre és az élő szerevetekre gyakorolt hatásáról..
A címe: A Műanyag bolygó.

Elég megdöbbentő volt amikor láttam.

Nem tudom Krisztus mikor jön vissza de egyre inkább hajlok arra a meggyőződésre hogy még ebben a században..

Már nagyon magával ragadott a harci szellem. Nyugodtan ereszd le a buzogányodat.

Én csupán nem az ige hanem a mindennapi élet szempontjából vizsgáltam meg egy két jelenséget. Nem vagyok Zöld aktivista sem Marxista. Valamint antikapitalista propaganda terjesztésében sem veszek részt.
( legalábbis nem tudok róla)

A Film amit ajánlottam pedig szépen bemutatja hogy amíg az élelmiszerek esetében az összetevők nyilvánosak addig a különböző műanyagok esetében licenc jogokra hivatkozva titkosított. Hogy az óriási polimer molekulaláncok nem olyan stabilak mint gondolnánk.  Egészen kis láncdarabkák törnek le belőle és belekerül az élelmiszerbe és a vízbe.  Ezért ezek a mesterséges molekulák már minden megvizsgált ember véréből kimutathatóak.
A kőolajat pedig olyan ütemben termelik ki mintha végtelen készletek állnak a rendelkezésünkre. Az alternatív energiák hálózatát pedig csak nagyon lassan.
Attól hogy keresztények vagyunk és már nem ez a Föld a hazánk még ideiglenesen itt élünk. Nagyon is jó ha nyitott szemmel járunk és felkészülünk a nehezebb időkre, mondjuk egy másik erősebb gazdasági válságra.. főleg ha egyre drágul majd az üzemanyag.

Attól hogy ezekről tájékozódom nem azt jelenti hogy zöld aktivista lettem.

A Föld az emberért van és nem fordítva. Isten nekünk adta de számon is kéri hogy mi tettünk a ránk bízott dolgokkal.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 15. - 00:17:47 írta athanasius »

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #401 Dátum: 2013. Október 15. - 00:14:51
Margit,
Még egy dolog. Isten a Szentlelkét, aki elvezet az Igazságra az Egyháznak adta nem pedig egyéneknek. Óvakodj attól, hogy te majd az Egyháztól és annak tanítóitól függetlenül rá fogsz jönni, Isten kijelenetéseire. A Jehova tanúi is úgy hitték, hogy nekik nem kell az egyház. Látod mi lett belőlük. Aktív tagja vagy valamilyen szentháromság hívő gyülekezetnek?




jdézeteket Athanasius írta ma 16,17,30

„Tudtad te azt, hogy amit hiszel, az egy új jelenség”
Tudtam, imádságban kértem Istent, hogy Ő tanítson, mert a könyvek, előadások nem elégítettek ki.

„A fügefa pedig nem Izrael jelképe”
Más célzattal írtam a fügefát, a veres égaljat. Azt mondta Jézus, ha ezekből tudtok következtetni a tavaszra, a szélre, akkor az idők jeleit miért nem értitek?

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #402 Dátum: 2013. Október 15. - 07:59:37
Kedves Kamilla,

A teremtéskor Isten mindet jónak mondott 7-szer. Tudod mit mondott igen jónak nyolcadjára? Vigyázz, most "káromkodni'" fogok az 1Móz 2,9. "Annak a földnek az aranya pedig igen jó". Az arany jó. A pénz jó. A jakab 4-et teljesen félreértelmezed. Ott nem arról van szó, hogy rossz a haszonszerzés. A pénz jó. Keresd Isten országát és az Ő igazságát (élj Isten kegyelméből a Törvénye szerint) és a többi (anyagi) áldások is mind megadatnak neked.
A tűz, ami megemészti a földet nem a plazmaállapotú energiaára vonatkozik, ami eléget, hanem a láng, ami leszállat a tanítványok fejére. A Lélek betölti a földet, amíg Isten lesz minden mindenekben, amikor az egész Föld vallja, hogy Krisztus az Úr.
A gyermekeknek ne azt tanítsd, hogy a szellemi az az anyagi előtt való. Ha ezt teszed, akkor a monofiziták vagy a nesztoriánusok eretnekségébe esel, akik képtelenek voltak elfogadni a hiposztatikus uniót, vagyis azt, hogy Krisztus egyszerre 100% Isten és 100% ember. Krisztus a legfontosabb példa arra, hogy a szellemi nem előrébbvaló a lelkinél. Mivel Krisztus az Isten ember (értsd a kalkhedóni zsinat Kr.u. 451-es értelmezését), aki a Mennybemenetelével az anyagot (ember) szövetségi szinten (tehát nem ontológiai értelemben) a Szentháromságba bevitte hatalmas arcon csapás volt a manicheistáknak és a gnosztikusoknak, akik számára felfoghatatlan volt a testetöltés. Ellenük írta János apostol az evangéliumát.

Isten törvénye szerint az anyagi világ jó (lásd inkarnáció) és az új ég és föld újjáteremtésének befejeztével a kettő egyesülni fog. Isten a Menny ÉS a Föld Ura!
(....)

Szép napot Athanasius!  vmosoly9

Bevallom, nem nagyon értem, amiket írsz, ez biztosan az én hibám   brush1 nem vagyok ilyen jártas ezekben a dolgokban, nekem kínai...  vmosoly11

Most akkor miben is élünk?
Az Ezeréves Királyságban, vagy a Nagy nyomorúságban?
Azért kérdezem, mert egyiknek sem látom a Bibliában megírt dolgait.
Királyságnak nyomorúságos, nyomorúságnak királyi  :kacsint

A szellemi-anyagi vonatkozásában az Ige volt előttem, miszerint "keressétek először Isten országát és igazságát, azután mindez megadatik nektek"
és ez:
Gal 6:7  Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg, mert amit vet az ember, azt aratja is.
Gal 6:8  Mert aki a testének vet, az a testből arat pusztulást, aki pedig a Szellemnek vet, a Szellemből arat örök életet.


A Jakabi Igével pedig, hogy mindent Isten vezetése szerint kell tenni....

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #403 Dátum: 2013. Október 15. - 08:01:16
Kedves Athanasius!
Magamra nézve foglalkoztatott egy darabig a kivülről táplálkozó motiváció!
Így okoskodtam magamban:
''Ha nem lenne semmim, mint Pálnak mennyivel jobban tudnám szolgálni az evangéliumot, nem lennék ''röghöz kötve''.

Isten kegyelméből nincs semmim, amihez ragaszkodnom kellene, de semmivel sem tudom jobban szolgálni Krisztust, mintha lenne...

Aztán új gondolat merűlt fel bennem:
'' Ha tudnám azt, hogy egy éven belül meghalok, mennyivel odaszántabban tudnám követni Krisztust, nem érdekelne itt már semmi!''

Isten megengedte, hogy valóban azt gondoljam, hogy néhány hónapon belül meghalok, de nem hogy többet, hanem semmit sem tudtam tenni az evangélium ügyéért. Apám felé is csak ennyi ''bizonyságra'' futotta: ''Én ezt nem fogom túlélni!''

Isten bebizonyitotta számomra,HOGY NEM A KÜLSŐ KÖRÜLMÉNYEK MOTÍVÁLJÁK AZ EMBERT AZ ODASZÁNTABB SZOLGÁLATRA, HANEM EZ BELÜLRŐL FAKAD, S NEM TEHETEK EGY HAJSZÁLLAL SEM TÖBBET, MINT AMIRE Ő ELHÍV.
SZÓVAL A VÉGIDŐS KRISZTUS ''KIRÁLYSÁGÁBAN ÉLEK MÁR MOST, VAGY NEM ÉLEK MÉG OTT''- ÁLLÁSPONTOKTÓL FÜGGŐEN NEM TUDOK JOBB, VAGY ROSSZABB ESZKÖZ LENNI ISTEN KEZÉBEN, MINT AMIRE HASZNÁLNI KÍVÁN.
PÁL SEM AZÉRT VOLT AZ AKI, MERT CSÓRÓ VOLT, VAGY MERT A SAJÁT ÉLETÉBEN VÁRTA VISSZA AZ URAT, HANEM MERT KRISZTUS TETTE AZZÁ AKI VOLT... 

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #404 Dátum: 2013. Október 15. - 08:06:11
  O0  Nagyon egyetértek...

".... NEM TEHETEK EGY HAJSZÁLLAL SEM TÖBBET, MINT AMIRE Ő ELHÍV. "

"ÁLLÁSPONTOKTÓL FÜGGŐEN NEM TUDOK JOBB, VAGY ROSSZABB ESZKÖZ LENNI ISTEN KEZÉBEN, MINT AMIRE HASZNÁLNI KÍVÁN."

"....  HANEM MERT KRISZTUS TETTE AZZÁ AKI VOLT...  "

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.