Szerző Téma: A végidőkről  (Megtekintve 201223 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Margit

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3463
  • Nem: Nő
Válasz #510 Dátum: 2013. Október 26. - 00:12:29
Athanasius írta:
Kedves Margit,

ha megnézed a felhők kifejezést, akkot látod, hogy az "elragadtatáskor" a gyülekezet nem felmegy Jézussal, hanem itt marad. A levegő ugyanis ugyanaz, amiről Pál beszél, amikor azt mondja, hogy nem levegőbe vág. Ekkor nem a mennyről beszél, hanem a föld felszíne feletti levegőről, vagyis a mi hagyományos életterünkről. A Thesszalonikai levél nem arról szól, hogy Jézus lejön félig, mi pedig vele találkozunk az égben, majd felmegyünk a mennybe, hanem, hogy Ő lejön a földre, mi találkozunk vele és maradunk a földön!

Számomra ez egy erőltetett magyarázat, a sajátomnál maradok



Nem elérhető Margit

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3463
  • Nem: Nő
Válasz #511 Dátum: 2013. Október 26. - 00:26:30
Athanasius mondta:
Az a baj ezzel az eszkatológiával, hogy teljesen a keresztyénség vereségét látjátok benne. Az evangélium sikertelen lesz. A Nagy Küldetés kudarc, mert nem lesznek tanítványok a nemzetek és hiába minden, a végén úgyis sátáné a végső győzelem. Jézus pedig amikor visszajön csakis erőszakkal (ti azt mondjátok testileg) tudja megvalósítani uralmát, de ez sem lesz elégséges mert az ezeréves uralom után mégis fellázad sátán és újra nagy csata lesz. Ez egy kényelmes álláspont, de teljesen ellenkezik az egész biblia tanításával, amely azt mondja, hogy az Úr bír ez egész földdel és minden rajta élővel és Jézusban az evangélium győz és nekünk az a feladatunk, hogy Isten kegyelméből az Ő Törvénye által meghódítsuk neki ezt a földet, ahogy Ádámnak megparancsolta és azóta vissza nem vonta. Ha én lennék a keresztyének ellensége, pontosan azt mondanám, amit ti mondtok, hogy "úgysem fog sikerülni, ti vesztesek vagytok" "ez a Föld Sátáné lesz és akármit is tesztek ezen semmi nem változtat!". Kétségtelen, hogy ha ebben hisztek, az kényelmesebb, hiszen van egy indokotok arra, hogy miért nem feladatotok a Földnek Isten uralma alá hajtása. Ugyanakkor tévedtek és ezzel a hozzáállással csak késletetni tudjátok, de fel nem tudjátok tartóztatni Isten országát, amely elérkezett hozzátok és arra vár hogy valaki felvegye keresztjét és Isten öltözékét és harcoljon azért, hogy a Sátán minden utolsó bástyája megsemmisüljön és végül az utolsó mentsvára a pokol kapui se tudjanak ellenállni Isten serege támadásának. Én ezt képviselem, ezt tanítom azoknak akiket Isten rám bízott. Aki meg azt gondolja, hogy az ellenségünk fog győzni, annak nincs helye Isten hadseregében. Döntsétek el ma, hogy kinek az oldalán álltok!

Elébe vágtál annak, amit még írni fogok. Honnan veszed, hogy a Sátáné lesz a győzelem? Az ezer év alatt nem csak a szentek táborának lakói szaporodnak meg, hanem a táboron kívüli pogányok is. Azért kell Sátánt rövid időre szabadon engedni, hogy kiderüljön, a pogányok közül ki vágyik az ő uralmára. Sátánnak földi teste nincs, ő embereket használ. Egy Góg vezeti majd a támadást a szentek tábora ellen, de csak a széléig jutnak. Isten megmondta, hogy Ő fogja oltalmazni, mint egy tüzes fal (Zak.2,9) Az egész sereget mennyból jövó tűz pusztítja el. (Jel.20,9.)



Nem elérhető Margit

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3463
  • Nem: Nő
Válasz #512 Dátum: 2013. Október 26. - 00:31:44
Folytatás
Izrael maradéka bűnbocsánatot nyer

Ézs.43,24-25: „te voltál az, akinek én szolgáltam vétkeid miatt, te voltál az, akiért fáradoztam bűneid miatt Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.”
Ezékiel 37,22-24: „Egy néppé teszem őket abban az országban, Izrael hegyein, és egy király fog uralkodni mindnyájuk fölött. Nem lesz többé két nép, és nem szakadnak soha többé két királyságra. Nem teszik magukat többé tisztátalanná förtelmes bálványszobraikkal és sok vétkükkel. Megszabadítom őket minden vétküktől, mert elpártoltak tőlem, és megtisztítom őket. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek. Az én szolgám, Dávid lesz a királyuk: egy pásztoruk lesz mindnyájuknak. Akkor az én törvényeim szerint élnek, rendelkezéseimet megtartják és teljesítik.”
Ézs.4,3: „Akkor szentnek mondják azt, aki megmarad a Sionon, és életben marad Jeruzsálemben, aki csak föl van írva az élők közé a jeruzsálemiek közül.”
Ézs.10,20-21: „Azon a napon nem támaszkodik többé ostorozójára Izrael maradéka, és Jákób házának megmenekült része, hanem az Úrra, Izrael Szentjére támaszkodik hűségesen. A maradék megtér, Jákób maradéka az erős Istenhez.”

Ézs.33,24: „Nem mondja többé Sion lakója, hogy beteg, az ott lakó nép bűnbocsánatot nyer.”
Jer.31,34: „Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg az Urat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok – így szól az Úr -, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre.”
Jer.50,20: „abban az időben – így szól az Úr -, keresni fogják Izrael bűnét, de nem lesz, és Júda vétkeit, de nem fogják találni, mert megbocsátok azoknak, akiket meghagyok.”
Mikeás 7,18-20: „Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad. Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket! Hűségesen bánsz Jákóbbal, kegyelmesen Ábrahámmal, ahogyan megesküdtél őseinknek a régi időkben.”
Ezékiel 36,25-27: „Tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok. Minden tisztátalanságotoktól és minden bálványotoktól megtisztítlak benneteket. Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek.”
Zsolt.85,2-4: „Megkegyelmeztél, Uram, országodnak, jóra fordítottad Jákób sorsát. Megbocsátottad néped bűnét, elengedted minden vétkét. Visszatartottad nagy haragodat, elfojtottad haragod hevét.”
Ézs.60,21: „Egész néped igaz lesz, örökre birtokában lesz az ország: facsemete, amelyet én ültettem, kezem alkotása, amely megmutatja dicsőségemet.”
Mikeás 5,6: „Olyan lesz Jákób maradéka a többi nép között, mint az Úrtól jövő harmat, mint a fűre hulló zápor, mert nem emberekben reménykedik, nem embereben bízik.”
Zof.3,13: „Izrael maradéka nem cselekszik hamisan, nem beszél hazugul, és nem lesz csalárd nyelv szájában.”

Ígéret az újjáépítésre
Ézs.61,4: „Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat.”
Jer.31,38-40: „Eljön az az idő – így szól az Úr -, amikor fölépül az Úr városa, a Hananél toronytól a Szöglet-kapuig. Azután továbbmegy a mérőzsinór egyenesen a Gáréb halomig, majd elfordul Góá felé. Az egész Hulla-völgy és Hamu-völgy meg az egész Mezőség a Kidrón patakig, a Ló-kapu szögletéig napkelet felé az Úr szent helye lesz. Nem dúlják föl, és nem rombolják le soha többé.”
Ezékiel 36,35-36: „Azt mondják majd: a rommá lett, elpusztult és lerombolt városokat újból megerősítették, és újból laknak bennük. Akkor megtudják a népek, amelyek körülöttetek megmaradtak, hogy én, az Úr, építettem újjá a romba dőlt városokat, és én ültettem be a pusztává lett földet. Én, az Úr, megmondtam, és meg is teszem.”
Ámós 9,11: „Azon a napon fölállítom Dávid összedőlt sátorát, kijavítom réseit, helyreállítom romjait, fölépítem, és olyan lesz, mint hajdan.”

Mindenki a saját szemével látja az Urat

Ézs.40,5: „Megjelenik az Úr dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt.”
Ézs.52,8-10: „Halld, őrállóid hangosan kiáltanak, együtt ujjonganak, mert saját szemükkel látják, hogy visszatér az Úr a Sionra. Vigan ujjongjatok mindnyájan, Jeruzsálem romjai! Mert megvigasztalta népét az Úr, megváltotta Jeruzsálemet! Kinyújtotta szent karját az Úr minden nép szeme láttára. Meglátják majd az egész föld határán Istenünk szabadítását.”
Ézs. 33,17: „Saját szemeddel nézheted a király szépségét, láthatod tágas országodat.”
Ézs.30,20-21: „Nem állítják többé félre tanítódat, hanem saját szemeddel láthatod tanítódat. Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le!”

Jeruzsálemben fog lakni az Úr

Zsolt.135,21: „Áldott az Úr a Sionon, aki Jeruzsálemben lakik.”
Ézs.12,6: „Kiálts és ujjongj, Sion lakója, mert nagy közöttetek Izrael Szentje!”
Jóel 4,17: „Én, az Úr, vagyok Istenetek, aki szent hegyemen, a Sionon lakom.”
Jer.3,17: „Abban az időben Jeruzsálemet nevezik az Úr trónjának; minden nemzet Jeruzsálemben gyűl össze, hogy tisztelje az Úr nevét, és nem élnek többé gonosz szívük konoksága szerint.”
Ézs.2,3: „Eljön a sok nép, és ezt mondják. Jöjjetek, menjünk föl az Úr hegyére, Jákób Istenének házához! Tanítson minket utaira, hogy az ő ösvényein járjunk. Mert a Sionról jön a tanítás, és az Úr igéje Jeruzsálemből.”
Zak.8,20-23: „Ezt mondja a Seregek Ura: Eljönnek még a népek és a többi város lakói a másikba menve mondják: Jertek, menjünk el, könyörögjünk az Úrhoz, folyamodjunk a Seregek Urához! Én is megyek! Nagy népek és erős nemzetek jönnek Jeruzsálembe, hogy a Seregek Urához folyamodjanak, és az Úrhoz könyörögjenek. Ezt mondja a Seregek Ura: Azokban a napokban tízen is megragadnak a mindenféle nyelvű népek közül egy júdait ruhája szegélyénél fogva és ezt mondják. Hadd tartsunk veletek, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten.”

Az Úr fog uralkodni tengertől-tengerig

Zsolt.47,7-9: „Zengjetek királyunknak, zengjetek! Mert az egész föld királya Isten, zengjetek neki éneket! Isten uralkodik a népeken, szent trónusán ül az Isten.”
Zsolt.22,29: „az Úré a királyi hatalom, ő uralkodik a népeken.”
Zsolt.72,8: „Uralkodjék tengertől tengerig, és a folyamtól a föld széléig.”
Zsolt.93,1: „Uralkodik az Úr! Fenségbe öltözött, felöltözött az Úr, erőt övezett magára.”
Zsolt.97,1-2: „Uralkodik az Úr! Vigadjon a föld, örüljön a sok sziget! Igazság és jog trónjának támasza.”
Zak.14,9: „Az Úr lesz a király az egész földön, az Úr lesz az egyetlen Isten, és neve az egyetlen név.”
Jel.19,6: „Halleluja, mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a Mindenható!

Együtt uralkodás a Krisztussal
Jel.5,10. „királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünk számára, és uralkodni fognak a földön.”
Jel.20,4: „láttam királyi székeket: helyet foglaltak rajtuk, és ítélő hatalmat kaptak azoknak a lelkei, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért és az Isten igéjéért: akik nem imádták a fenevadat, sem az ő képét, és nem vették fel az ő bélyegét a homlokukra és kezükre: ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.”
Luk.19,16-19: „Megjelent az első, és azt mondta: Uram, mínád tíz mínát nyert. Az erre így szólt: Jól van jó szolgám, mivel hű voltál a kevésen, legyen hatalmad tíz város fölött. Azután jött a második, és jelentette. Uram, mínád öt mínát nyert. Ehhez pedig így szólt. Uralkodj te is öt városon.”
Ézs.32,1-3: „törvényesen fognak vezetni a vezérek. Mindegyik olyan lesz, mint rejtekhely a szél ellen, és fedett hely zivatar idején, mint patak a száraz tájon, mint hatalmas kőszál árnyéka a kiszikkadt földön. Nem lesznek homályosak a szemek, ha látni kell, figyelmesek lesznek a fülek, ha hallani kell.”
Jer.23,4: „Olyan pásztorokat is adok melléjük, akik jól pásztorolják őket. Nem kell többé félniük és rettegniük, számba sem kell venni őket – így szól az Úr.
Folyt köv.











Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #513 Dátum: 2013. Október 26. - 00:35:00
Athanasius írta:
Kedves Margit,

ha megnézed a felhők kifejezést, akkot látod, hogy az "elragadtatáskor" a gyülekezet nem felmegy Jézussal, hanem itt marad. A levegő ugyanis ugyanaz, amiről Pál beszél, amikor azt mondja, hogy nem levegőbe vág. Ekkor nem a mennyről beszél, hanem a föld felszíne feletti levegőről, vagyis a mi hagyományos életterünkről. A Thesszalonikai levél nem arról szól, hogy Jézus lejön félig, mi pedig vele találkozunk az égben, majd felmegyünk a mennybe, hanem, hogy Ő lejön a földre, mi találkozunk vele és maradunk a földön!

Számomra ez egy erőltetett magyarázat, a sajátomnál maradok

Ez nem válasz. Nézd meg a levegő szó értelmezését a két igében előbb.

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető athanasius

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 296
  • Nem: Férfi
Válasz #514 Dátum: 2013. Október 26. - 00:42:08
Athanasius mondta:
Az a baj ezzel az eszkatológiával, hogy teljesen a keresztyénség vereségét látjátok benne. Az evangélium sikertelen lesz. A Nagy Küldetés kudarc, mert nem lesznek tanítványok a nemzetek és hiába minden, a végén úgyis sátáné a végső győzelem. Jézus pedig amikor visszajön csakis erőszakkal (ti azt mondjátok testileg) tudja megvalósítani uralmát, de ez sem lesz elégséges mert az ezeréves uralom után mégis fellázad sátán és újra nagy csata lesz. Ez egy kényelmes álláspont, de teljesen ellenkezik az egész biblia tanításával, amely azt mondja, hogy az Úr bír ez egész földdel és minden rajta élővel és Jézusban az evangélium győz és nekünk az a feladatunk, hogy Isten kegyelméből az Ő Törvénye által meghódítsuk neki ezt a földet, ahogy Ádámnak megparancsolta és azóta vissza nem vonta. Ha én lennék a keresztyének ellensége, pontosan azt mondanám, amit ti mondtok, hogy "úgysem fog sikerülni, ti vesztesek vagytok" "ez a Föld Sátáné lesz és akármit is tesztek ezen semmi nem változtat!". Kétségtelen, hogy ha ebben hisztek, az kényelmesebb, hiszen van egy indokotok arra, hogy miért nem feladatotok a Földnek Isten uralma alá hajtása. Ugyanakkor tévedtek és ezzel a hozzáállással csak késletetni tudjátok, de fel nem tudjátok tartóztatni Isten országát, amely elérkezett hozzátok és arra vár hogy valaki felvegye keresztjét és Isten öltözékét és harcoljon azért, hogy a Sátán minden utolsó bástyája megsemmisüljön és végül az utolsó mentsvára a pokol kapui se tudjanak ellenállni Isten serege támadásának. Én ezt képviselem, ezt tanítom azoknak akiket Isten rám bízott. Aki meg azt gondolja, hogy az ellenségünk fog győzni, annak nincs helye Isten hadseregében. Döntsétek el ma, hogy kinek az oldalán álltok!

Elébe vágtál annak, amit még írni fogok. Honnan veszed, hogy a Sátáné lesz a győzelem? Az ezer év alatt nem csak a szentek táborának lakói szaporodnak meg, hanem a táboron kívüli pogányok is. Azért kell Sátánt rövid időre szabadon engedni, hogy kiderüljön, a pogányok közül ki vágyik az ő uralmára. Sátánnak földi teste nincs, ő embereket használ. Egy Góg vezeti majd a támadást a szentek tábora ellen, de csak a széléig jutnak. Isten megmondta, hogy Ő fogja oltalmazni, mint egy tüzes fal (Zak.2,9) Az egész sereget mennyból jövó tűz pusztítja el. (Jel.20,9.)

Te nem azt gondolod, hogy minden ami a szerinted értelmezett 1000 év előtt történik a Sátáné lesz a "jövőbeli" nyomorúság idején?

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!


Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #515 Dátum: 2013. Október 26. - 05:40:31
A jelenések könyvében van három bibliavers,ami értelmezhetetlenné teszi számomra az egész könyvet. Ez pedig az első három vers, és az utolsó előtti, amiben az író meghatározza a könyvben szereplő események beteljesedésének idejét. Fordítástól függően a következő gondolatok szerepelnek benne: János azokat látta"amiknek hamarosan meg kell lenniük" és "a meghatározott idő közel van". Az végén pedig Jézus ezt mondja: "Igen hamar eljövök". A könyv írása óta eltelt közel kétezer(!!!!) év. Én ezt sok mindennek nevezném, csak hamarnak, rövidesennek, közelnek nem. (Jel 1:1,3; 22:20)



Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #516 Dátum: 2013. Október 26. - 05:47:47
Hát igen.
Ami az Örökkévalónak, hamar, az nekünk .... akár több ezer év.

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #517 Dátum: 2013. Október 26. - 06:06:30
Ebben egyetértünk, csakhogy a bibli, és a jelenések könyve az nem Istennek az önmagához írt naplója, hanem nekünk embereknek írta, és nekünk szól. A jelenések első verse ezt külön kiemeli, mikor azt mondja, hogy ezt "Krisztus a szolgáinak nyilatkoztatja ki" A jeleket Jánosnak mutatta meg, és azok boldogok akik olvassák. Szóval abban egyetértek, hogy Isten számára az Idő teljesen más fogalom mint nekünk, de ez ebben az esetben semmit nem jelent. A szövegek értelmezése az olvasó dolga, és ha én azt olvasom, hogy hamar, meg közel, meg már nem kell sokat várni, akkor azt kondolom, hogy hamar, meg közel, és hogy nem kell sokat várni. Minden más csak továbbolvasása annak, ami talán nincs is odaírva



Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #518 Dátum: 2013. Október 26. - 06:13:24
Ugyanígy megfontolandónak tartom a máté 24, a márk 13 és a lukács 21. fejezetének értelmezését is, mivel mindhárom fejezet egyértelműen arra utal hogy: "Bizony mondom nektek, hogy semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek. 35 Az ég és a föld elmúlik, de az én szavaim semmiképpen nem múlnak el." Jézus kerek perec azt mondta a tanítványainak, hogy az ég és a föld is elmúlhat, de amit most mondtam nektek azt akkor is látni fogjátok beteljesedni. Na már most ezeket a szavakat kétezer évvel ezelőtt élt embereknek mondta, ami arra utal, hogy mind a jelenések könyve,mind a Jézus által felsorolt próféciák az első században kellett, hogy beteljesedjenek



Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #519 Dátum: 2013. Október 26. - 06:16:51
Az előbb elfelejtettem beidézni a Máté 24:33-at ami szintén konkretizálja a beteljesedést:"Hasonlóképpen ti is, amikor látjátok mindezeket, tudjátok meg, hogy ő közel van, az ajtóknál." Tehát Jézus megint azt mondja az akkor élőtanítványainak, hogy ha "látjátok, akkor tudjátok, hogy közel van" Namost ez arra utal, hogy a prófécia beteljesedése az első században még az apostolok idejében megtörtént



Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #520 Dátum: 2013. Október 26. - 07:06:58
Shalom!

A felhős dologgal az a baj, hogy az ige szerint ezután a hívők megítélése következik Krisztus ítélőszéke előtt. Ez pedig csak az elragadtatás után lesz a feltámadott hívőkkel együtt. Ennek helye a mennyben lesz. Ezért én is szó szerint veszem a földről való evakuálást. Furcsa lenne ha Jézus egy légiutazás erejéig térne vissza az övéiért. Én az igében nem földi hanem mennyei reménységet látom preferálva. A posztribulációs dolog egyenlőre nem jön be nekem.

Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk;Fil 3.20

A mennyekben néktek eltett reménységért, a melyet már előbb hallottatok az igazság beszédében, mely az evangyéliom:Kol 1,5

Mert a foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását örömmel fogadtátok, tudván, hogy néktek jobb és maradandó vagyonotok van a mennyekben.Zsid 10.34

Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben. 2Kor 5,1


« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 26. - 07:20:56 írta pacific »



Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #521 Dátum: 2013. Október 26. - 07:34:42
Az elragadtatás kérdésében azt hiszem Atanázzal értek egyet:

>>Isten harsonájának zengésére az Úr maga száll le a mennyből.<<

Tehát Jézus elindul a mennyből a föld felé


>>Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel,<<

Megtörténik a feltámadás a földre

 >>azután mi, akik életben maradtunk.17A felhőkön velük együtt elragadtatunk a magasba Krisztus elé,<<

Azok akik akkor a földön élnek, az újonnan feltámadott emberekkel EGYÜTT elragadtatnak a MAGASBA (nem a mennybe) azért, hogy Krisztust fogadják. Ezt a verset kétféleképp fordítják. vagy Krisztus ELÉ, vagy Krisztus FOGADÁSÁRA. De mindkét fordítási mód azt a gondolatot hordozza magában, hogy a vendégül érkező személy elé kimennek, majd együtt térnek vissza a vendéglátóhoz, ami ebben az esetben a földi emberiség.

>> és így örökké az Úrral leszünk. <<

Hogy hol leszünk együtt? Ha  jelenések könyvének 21.fejezetét nézem akkor az égből a földre leszálló Új Jeruzsálemben.(1-4vers)

18Vigasztaljátok tehát egymást ezzel a tanítással!



Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #522 Dátum: 2013. Október 26. - 07:37:35
Kedves Pacific!

Az általad idézett versek egyértelműen mutatják, hogy az Isten országa a mennyekben VAN. De ahogy azt az általad idézett  filippi 3:20 is mondja, bár ott van, de Jézust onnan várjuk. Tehát most ott van, de később itt is lesz



Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #523 Dátum: 2013. Október 26. - 09:42:17
Shalom!

Köszönöm a kiegészítéseket. Vannak még dolgok amelyekről van mit elmélkednem a továbbiakban.
Mindenesetre a lényeg abban van, hogy legyünk készen mikor az Úr visszajön értünk. S várom amikor az Atyai házba beléphetek

Ján 15,1-3
Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek

Pacific



Nem elérhető Sefatias

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 468
  • Nem: Férfi
Válasz #524 Dátum: 2013. Október 26. - 09:49:20
Az eszkatolgiában nekem sincs kialakult nézetem. Elég sok egymásnak ellentmondó kijelentés van. Ezért látom halvány létjogosultságát annak az elképzelésnek, hogy vannak akik a mennybe mennek, és vannak akik egy földi örök életet kapnak. Ha ez a verzó valósulna meg, az megmagyarázná az ellentmondásokat, és nekem is jobban tetszene, mert semmi kedvem a mennybe menni. Szeretnék egy örök életen keresztül töltött káposztát ennyi kéthetente