Szerző Téma: Örök élet-örök kárhozat  (Megtekintve 23510 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Dátum: 2013. Október 16. - 18:21:22
Szűkségesnek láttam megnyítani ezt a topicot, mert a kárhozat pillanatnyi gyötrelme éppen olyan felelőtlenné teszi az embert, mint a lélek halandóságának tana.
Sok ateistától hallottam már, hogy a halál után nincsen semmi.
Álomvilágban ringatják magukat, azokkal a keresztyénnekkel együtt, akik a pillanatnyi ideig tartó szenvedés-tanát fogalmazzák meg a kárhozattal kapcsolatban.
Ha az ember lelke, a fizikai halálban megszűnik, akkor vajon miről tanít a gazdag ember és Lázár esete?!
Ha a lélek a fizikai halálban megsemmisül, akkor ugyan kiknek prédikált lélekben a tömlöcbe elmenvén Jézus?
Ha a tényleges (2.) halál csupán annyit jelentene, hogy a lélek újra elszakad a testtől, miért kellene erről külön fogalmat alkotva tanítani?
A második halál borzalma (lelki halál) éppen abban nyílvánul meg, hogy a lélek örökre elszakad Istentől, minden jónak forrásától, ezért mondja Jézus:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #1 Dátum: 2013. Október 16. - 18:21:45
Márk.9:43. És ha megbotránkoztat téged a te kezed, vágd le azt: jobb néked csonkán bemenned az életre, mint két kézzel menned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. 44. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik. 45. És ha a te lábad botránkoztat meg téged, vágd le azt: jobb néked sántán bemenned az életre, mint két lábbal vettetned a gyehennára, a megolthatatlan tűzre. 46. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik. 47. És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt: jobb néked félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel vettetned a tüzes gyehennára. 48. A hol az ő férgök meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 16. - 20:15:50 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #2 Dátum: 2013. Október 16. - 18:28:17
S erről emlékezik meg a Szentlélek a Jelenések könyvében is:
Jel.14:10. Az is iszik az Isten haragjának borából, a mely elegyítetlenül töltetett az ő haragjának poharába: és kínoztatik tűzzel és kénkővel a szent angyalok előtt és a Bárány előtt; 11. És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, a kik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

MINDEN LÉLEKNEK ÖRÖK LÉTE VAN, CSAK NEM MINDEGY, HOGY HOL!!!

KÉPZELJÜNK EL EGY HELYET, AHOL SEMMI, DE SEMMI JÓ NINCS!
EZ A KÁRHOZAT, FIZIKAI ÉRTELEMBEN OLYAN, MINTHA ÖRÖKKÉ A LÁNGOK KÖZÖTT ÁLLNÁNK!
MILYEN ELVISELHETETLEN KÍNOKAT JELENTHET EZ!
ILYEN A LÉT ISTEN NÉLKÜL!
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 16. - 20:14:02 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #3 Dátum: 2013. Október 16. - 20:20:49
Ne haragudj Csaba de most nincs igazad. Ahogy Pascal írja:élni annyi mint érzékelhetőnek lenni, érezni, gondolkodni és észlelni! Cogito ergo Sum!

Ha a Pokolban éreznek mégha fájdalmat is, gondolkodnak, észlelnek pl. a tüzet, akkor élnek is nem? Akkor ugyan miért lenne Örök Halál?

A Halál=nem érzékelsz, nem gondolkodsz, nem vagy észlelhető egyszerűen nem vagy!

Az idézett Igehelyről amit a Márkból idéztél tudnod kell hogy azok az Igék "ahol az ő férgük nem pusztul el" a legrégebbi Bibliaszövegekben nincs benne! A modern fordítások mint pl. az MBT Új fordítása következetesen meg is jegyzi ezt.

A másikról: az ő kínlódásuknak füstje! megy fel nem pedig a hangja! A pokol tanításának hívői azt szokták mondani hogy látni és hallani fogják az elveszetteket! Ami pedig az elkárhozók magabiztosságát illeti: gondolod a legközönségesebb ösztön a félelem hatására majd őszintébbek lesznek? Majd gyorsan rohannak szeretni Istent? Nagyon nem ismered te a világi embereket! A legtöbben úgy fogják fel hogy a Pokol egy bulis hely ahol parázna nőkkel és "Sátáni Heavy Metal zenekarokkal" lesznek együtt! Egy kollegám mondta ezt. Meg azt hogy a menny dögletesen unalmas hely!
Akkor tört meg a gúnyolódása amikor azt mondtam neki: nem a Pokolba mégy hanem egyszerűen semmivé válsz! Ekkor lehervadt a mosoly az arcáról! Éppen az lelkesíti bűnözésre a hitetleneket hogy nem baj ha Pokol legalább tovább élünk így vagy úgy! A South Parkban pl a Sátán bulit szervez minden idők gonoszaiból és úgy adja elő mintha milyen jó hely lenne!

A hitelenek egyedül a nemléttől félnek!

Amúgy te református létedre nem olvasod Luthert? Mit írt ezekről? Nem babiloni szörnyszülött meséknek nevezte a Pokol és a lélek halhatatlanságának tanát? Testvérem ne haragudj de mielőtt tévesnek ítélsz egy látást alaposan járj utána Ige szerint!



Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #4 Dátum: 2013. Október 16. - 20:27:43
Gábor, ha megsemmisül a test + lélek + szellem is, akkor hogyan állnak majd oda az ítéletre a Nagy Fehér Tróm elé?
Jel 20:11  És láttam egy nagy fehér trónt és a rajta ülőt, akinek tekintete elől eltűnt a föld és az ég, és nem volt hely számukra.
Jel 20:12  Láttam a halottakat, nagyokat és kicsinyeket a trón előtt állni, és könyvek nyittattak ki, majd egy másik könyv nyittatott ki, amely az élet könyve; és a halottak a könyvekbe írottak alapján ítéltettek meg, cselekedeteik szerint.
Jel 20:13  A tenger kiadta a benne levő halottakat, és a halál és a pokol is kiadta a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki a cselekedetei szerint.


Ha ez igaz, amit mondasz, akkor velünk mi lesz, akik Krisztusban reménykedünk, hogyan támadunk fel, ha megsemmisülünk?

nem értelek...

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #5 Dátum: 2013. Október 16. - 20:40:58
Nézd ezeket az Igéket:

2Thess 1:3  Mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek értetek, testvéreim, amint méltó is, mivelhogy felettébb megnövekedett a ti hitetek, és mindnyájatokban bővölködik az egymás iránti szeretet.
2Thess 1:4  Annyira, hogy mi magunk dicsekszünk veletek az Isten gyülekezeteiben, állhatatosságotokkal és hitetekkel, minden üldöztetésetek és szorongattatásotok között, amelyet elviseltek.
2Thess 1:5  Ez pedig Isten igazságos ítéletének jele, hogy méltónak ítéltessetek az Isten országára, amelyért szenvedtek is.
2Thess 1:6  Mert igazságos dolog Isten előtt, hogy szorongattatással fizessen azoknak, akik titeket szorongatnak,
2Thess 1:7  nektek pedig, akiket szorongatnak, nyugodalommal fizessen, mivelünk együtt, amikor megjelenik az Úr Jézus a mennyből hatalmának angyalaival,
2Thess 1:8  tűz lángjában, és bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.
2Thess 1:9  Ezek majd örök veszedelemmel fognak bűnhődni az Úrtól és hatalmának dicsőségétől,
2Thess 1:10  amikor eljön azon a napon, hogy megdicsőüljön szentjeiben, és csodálják mindazok, akik hittek, mint ahogy ti is hittetek bizonyságtételünknek.


Nem szabad humanistán, érzelmi alapon Istenről gondolkozni, és főleg nem megtéretlen, gonosz szívű, isten nélkül való emberek vélekedései alapján,  hanem a Biblia alapján, ahogyan abban bemutatkozik nekünk, úgy kell látnunk Őt.
Kérni kell, hogy adjon kegyelmet, hogy tudjunk úgy gondolkozni, ahogyan Ő, és nem ahogyan emberek.
Ha végig gondolod az Ószövetséget és az Újat, és megnézed cselekedeteit, akkor láthatod, hogy milyen Isten kegyelme és milyen keménysége.
Róm 11:22  Vedd észre tehát az Isten jóságát és keménységét: keménységét azok iránt, akik elestek, irántad pedig jóságát, ha megmaradsz a jóságában, különben téged is kivágnak.

Jézus behajtotta tekercset, de ott tovább vín írva... "bosszúállásának napját"
Adjunk hálát Istennek, hogy ezt is tudomásunkra hozta, nem titkolta el, azért, mert szeret és azt akarja, hogy megmeneküljünk!

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #6 Dátum: 2013. Október 16. - 20:47:07
Félreértés ne essék, VÉGLEG csak az Utolsó Ítélet után semmisülnek meg a gonoszok. Egyébiránt pedig Aki teremtette a világot az a porból is elő tud hívni minket ha meghaltunk! Ahogy Jób is írja: Az én Megváltóm az én porom felett is megáll és TESTEMBEN látom meg az Istent! /a görög szövegek szerint ez a helyes fordítás/

Végleg csak a hitetlenek semmisülnek meg. Vagy nem abszurd az a gondolat hogy ha az Igazak már a mennyben vannak hogyan ragadtatnak el? Visszamasíroznak a földre egyesülnek a testükkel aztán vissza a menyben? Az Ige nem ezt írja!

(Dán 12:2 [22 H Karoli rev. 2011])
Azok közül, akik a föld porában alszanak!, sokan fölébrednek majd, némelyek örök életre, mások pedig gyalázatra és örökkévaló utálatosságra.

(Jób 19:25 [24 H KSZE 2011])
Mert én tudom, hogy az én Megváltóm él, és végül itt áll majd a földön.

(Jób 19:26 [24 H KSZE 2011])
És miután ezt a bőrömet megrágják, mégis testemben látom meg az Istent.

(Jób 19:27 [24 H KSZE 2011])
Akit magam látok meg magamnak; az én szemeim látják meg, nem más.






Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #7 Dátum: 2013. Október 16. - 20:56:14
A mi Urunk Jézus Krisztus tesz bizonyságot nem egy helyen a Pokol valóságáról. Ott van a Gazdag és Lázár története (ez történet és nem példa). Jézus sosem mondod meséket.

Pál bezél arról, hogy kiván el (ki)költözni, e testből:

2Kor 5:8  Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz.
Fil 1:23  Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;


-  és Krisztussal lenni.
A testről úgy beszél Pál, és Péter is, mint sátor, amit hamarosan letesznek:

2Kor 5:1  Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben.
2Kor 5:2  Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat;

2Pét 1:14  Mint a ki tudom, hogy hamar leteszem sátoromat, a miképen a mi Urunk Jézus Krisztus is megjelentette nékem.


Jézus Mondja a Kereszten, a melete levő keresztrefíszítetnek: " ... Még ma, velem leszel a Paradicsomba".

Attól mert a hitetlen nem hisz a pokolban, vagy nem értik a valóságát, attól még van, a hogy menny is és azt sem értik meg a hitetlenek, sőt az Úrral és az ördöggel is sokszór csúfságolnak, attól még Isten is és az ördög is valóságos.



« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 16. - 21:01:11 írta Zoltan »

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #8 Dátum: 2013. Október 16. - 21:05:37
Gábor, ezek az Igék a TESTRől szólnak, port a pornak és arról, hogyan fogja a Megváltás megtörténni a testen is, ami most ugyan meg van, kész tény, de még nincs itt az ideje, hogy láthatóvá is váljon.
A megváltott test fog egyesülni a hozzá tartozó lélekkel és a szellemmel.

Az utolsó ítélet után ez lesz:

Jel 20:15  Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, a tűz tavába vettetett.

Jel 19:20  És foglyul esett a fenevad és vele együtt a hamis próféta, aki a jeleket tette előtte, amellyel megtévesztette azokat, akik a fenevad bélyegét felvették, és akik imádták annak képmását. Mindkettő élve vettetett a kénkővel égő tüzes tóba.

Jel 20:10  És az ördög, aki megtévesztette őket, a tűz és kénkő tavába vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta is van, és gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké.

Jel 21:8  A gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosoknak és gyilkosoknak, a paráznáknak és varázslóknak, a bálványimádóknak és minden hazugnak osztályrésze a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz; ez a második halál.

Tehát ugyanaz a sors jut a fenevadnak és az ővéinek: gyötrődnek éjjel és nappal örökkön örökké.

Akik pdig beiratva találtattak az Élet könyvébe, ők pedig Istennel és a Báránnyal fognak élni örökkön örökké.
Ez így igazságos.







Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #9 Dátum: 2013. Október 16. - 21:06:05
Jel 6:9  És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.
Jel 6:10  És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?
Jel 6:11  Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.


Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #10 Dátum: 2013. Október 16. - 21:33:33
 Gábor   vmosoly11

Ha egy felháborítóan nagy igazságosságtalanságot akarsz olvasni, akkor olvasd, hogyan bántak el azzal, akiben semmi bűn nem volt, tiszta, ártatlan, hibátlan, volt, mindenkinek jót akart, mindenkin segített, végig engedelmes, alázatos volt az Atya Isten felé, és mégis milyen csúfos véget ért földi pályafutása....

Ézsaiás 53!!!

Na ez aztán a felháborító, igazságtalan, amit csak hallhat ember, nem?
Az Atya Isten mégis végig nézte, végig szenvedte, önmagát türtőztetve, hogy szét ne kapja az egész mindenséget.
Annak ellenére megtette, hogy előtte minden módon szólt, hogy az ember elé tette az életet és a halált, és szinte könyörgött, válasszák az életet!
Mennyi mindent eltűrt, elkövetett, hogy megmentse a hűtleneket!

Most ugyanezt teszi és lám, mi folyik a földön?
Az Ő Bárányának Vére nagyon drága, nem veszendő holmi... tudod....
Mindent az ember elé tárt, csakhogy megmentse.

Aztán ne feledjük, hogy Neki még a Sátánnal, az ellenségével is letárgyalandó pere van, és a Sátán büntetéséből részesülnek azok, akik őt választják.
Ezért szól az Úr, még ma is:
Jel 18:4  És hallottam egy másik hangot a mennyből, amely ezt mondta: Menjetek ki belőle, én népem, hogy ne legyetek részesek bűneiben, és csapásai ne érjenek titeket!

Így volt Egyiptomban is: aki engedelmes volt, felkente a vért az ajtófélre, oda nem ment a pusztító be.... aki nem kente, oda bement...

Tehát, ha a Sátán büntetésének helye a Gyehenna, és örökkön örökké tart, akkor azoké is, akik őt választják, az övéi.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 16. - 21:43:37 írta Kamilla »

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #11 Dátum: 2013. Október 16. - 22:16:22
Gábor írta:
''Ne haragudj Csaba de most nincs
igazad. Ahogy Pascal írja:élni annyi
mint érzékelhetőnek lenni, érezni,
gondolkodni és észlelni! Cogito ergo
Sum!''
Kedves Gábor! :2smitten:
Természetesen nem haragszom, de ha
megengeded, sorra venném az
érveidet!
Kezdjük, mindjárt a fentivel!
Szerinted mennyire érdekel engem,
hogy mit mond egy világi bölcs az élet
és a halál fogalmával kapcsolatban?
Mózes meghalt ugyebár, Krisztusnak
meg volt képe ellent mondani
Pascalnak, amikor vele beszélgetett a
hegyen...
Sámuelnek sem volt köze az élőkhöz,
de az endori asszony ''kedvéért'' csak
be ugrott hozzánk, hogy Isten ítéletét
kihírdesse...
Jézus vicces kedvében volt, amikor a
koldus Lázárról beszélt...
Folyt.köv.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #12 Dátum: 2013. Október 16. - 22:19:50
Gábor írta: ''Ha a Pokolban éreznek
mégha
fájdalmat is, gondolkodnak, észlelnek
pl. a tüzet, akkor élnek is nem? Akkor
ugyan miért lenne Örök Halál?
A Halál=nem érzékelsz, nem
gondolkodsz, nem vagy észlelhető
egyszerűen nem vagy!''
Testvérem ez megint az érme egyik
oldala, mégpedig az az oldal, amit a
világ lát a halálból és nem több!

Gábor írta: ''Az idézett Igehelyről amit
a Márkból
idéztél tudnod kell hogy azok az Igék
"ahol az ő férgük nem pusztul el" a
legrégebbi Bibliaszövegekben nincs
benne! A modern fordítások mint pl. az
MBT Új fordítása következetesen meg
is jegyzi ezt.''

Nos, ebben igazad van Gabi, a
Márk.9:44; 46 egy ismétlő
szövegbetoldás, amely nem szerepelt
az eredeti görögszövegben!
De gondolom, akik erre
figyelmeztettek azok korrektűl
tájékoztattak a 48. versről is:
48 ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ
σβέννυται
Magyarul így hangzik:
'' Ahol az ő férgök meg nem hal, és
tüzök el nem aluszik.''
Hogy mik vannak?!...

Gábor írta: ''A másikról: az ő
kínlódásuknak füstje!
megy fel nem pedig a hangja! A pokol
tanításának hívői azt szokták mondani
hogy látni és hallani fogják az
elveszetteket!''
Vááóóó! Én kellő képpen mazoista
vagyok, de nem emlékszem rá, hogy
valaha is azt hírdettem, hogy az
esetlegesen kárhozatra jutó
szeretteim síkolyába fogok
gyönyörködni.
Arról, hogy a pokolról a világiaknak
milyen elképzeléseik vannak nem
hiszem, hogy vitatkoznom kéne, az
általad említett verziót is hallottam
már.
Nos a pokolban nem lesznek
humoristák, csak realisták...

Gábor irta: ''Amúgy te református
létedre nem
olvasod Luthert? Mit írt ezekről? Nem
babiloni szörnyszülött meséknek
nevezte a Pokol és a lélek
halhatatlanságának tanát? Testvérem
ne haragudj de mielőtt tévesnek ítélsz
egy látást alaposan járj utána Ige
szerint!''
Őszíntén megtiszteltetőnek érzem,
hogy reformátusnak tartasz, akkor
talán azt is érted, hogy miért nem
olvasom Luthert (sem)!  ;)

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #13 Dátum: 2013. Október 16. - 22:58:22
GABI, CSAK A KÓSER BESZÉD KEDVÉÉRT:
''Erfurtban három és fél évig tanultam.
Másfél év alatt a baccalaureusi, további
két év alatt a magisteri tudományos
fokozatot értem el.
Az erfurti egyetem akkor igen híres
volt. A többi egyetem az erfurtihoz
képest csak elemi iskolának számított...
Micsoda méltóságot és pompát
fejtettek ki, amikor magistereket
avattak! Hogyan vitték a fáklyákat
előttük, és milyen tiszteletben
részesítették őket! Ennek a világnak
bármiféle más öröme aligha ér fel
ezzel. Igen nagy volt a pompa és a
lárma akkor is, mikor doktorokat
avattak. Ilyenkor a városban
szertelovagoltak és ehhez külön
ruhákat és díszeket vettek fel.
Egyebekben Erfurt nem volt más, mint
a züllés tanyája és sörház.
Aristotelész iratait gondosan olvastam
s őt meg kell szeretni, mert a
tudományos módszert pontosan
betartja, ha egyébként nem tárgyal is
nagy dolgokat. Ugyanis lélekről,
Istenről, a lélek halhatatlanságáról
semmit sem tud. Cicero tanításában
felülmúlja Aristotelészt. Cicerónak a
"Kötelességekről" írt műve messze
meghaladja Aristotelész erkölcstanát.
Cicero, a gondokkal és közügyekkel
túlterhelt ember, sokkal nagyobb, mint
a lusta Aristotelész, akinek bőven van
pénze is, ideje is. Mert Cicero hozzá mer
nyúlni az emberi gondolkodás
legmagasabb kérdéseihez is, mint pl.:
van-e Isten, milyen az Isten és törődik-
e ő az emberek dolgaival? És azt
állította, hogy kell lennie örökkévaló
léleknek stb. Aristotelész azonban,
jóllehet éles eszű gondolkodó volt, aki
a tudományos rendszert pontosan
megtartotta, de a lényeget nem
tanította úgy, mint Cicero.''
DR. LUTHER MÁRTON

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető clio

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #14 Dátum: 2013. Október 16. - 23:51:01
Sokáig nem értettem miért írja azt az ige, hogy a pokol és a halál a tűznek tavába vettetik. Mit jelent ez?
Ha a pokol már a szenvedés helye mit jelent a tűz tavába dobás?
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 17. - 00:55:01 írta clio »