Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355716 alkalommal)

0 Felhasználó és 22 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Dátum: 2013. Október 25. - 19:04:19

2013. október 25. péntek

A karmesternek: Húros hangszerre. Zsoltárének.
Legyen kegyelmes hozzánk az Isten, áldjon meg bennünket, és ragyogtassa ránk orcáját! (Szela.)
Ismerjék meg utadat a földön, szabadításodat a népek között!
Magasztaljanak a népek, ó Isten, magasztaljon minden nép!
Örüljenek, ujjongjanak a nemzetek, mert pártatlanul ítéled a népeket, és vezeted a nemzeteket a földön. (Szela.)
Magasztaljanak a népek, ó Isten, magasztaljon minden nép!
Meghozta termését a föld, megáld bennünket Istenünk, az Isten.
Megáld bennünket az Isten, féljék őt mindenütt a földön!

Zsolt 67,1-7.

SZERTE A VILÁGON

Úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. (Jn 17,21)

Minden reggel bekapcsolom a számítógépemet, és alig várom, hogy elolvashassam a következő áhítatot a Csendes Percekből. Nem csupán azért teszem ezt, hogy üzenetet leljek, ami vezet és felemel az egész nap folyamán, hanem mert így közösségbe kerülök testvérekkel az egész világból. Imádkozhatok a szerzők körülményeiért, gyászukért, hitbeli harcaikért vagy örömeikért.
Azután imádkozom azért az országért, ahol a szerző él. Legutóbb Japánért, Németországért, Spanyolországért, Ausztráliáért, Kanadáért, és saját hazámért, Angliáért, s a különböző USA-beli államokért. A falamon egy nagy világtérkép van, hogy meg tudjam keresni a kevésbé ismerős országokat is.
Minden reggel fellelkesít, hogy emberek szerte a világon ugyanazt az igeszakaszt és áhítatot olvassák, és egyazon célért imádkoznak. Bár különböző időben olvassuk, problémáink, keresésünk és örömeink mégis hasonlóak, és mindnyájan válaszokat és segítséget kaphatunk az olvasottakból. Különböző időben imádkozva, ez az "imahullám" körülöleli a világot.
Bármilyenek a körülményeink, és bárhol lakunk is, Isten ugyanaz: hűségesen meghallgat minket.

Imádság: Minden dicsőség a tiéd, hűséges Istenünk, hogy meghallgatsz minket és kegyelmes vagy velünk. Ámen.

Amikor naponta olvasom az áhítatokat és imádkozom, az egész világot érintő hívő közösség részévé válok.w
Carol Purves (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK SZERZŐIÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1 Dátum: 2013. Október 27. - 15:13:27
Napi remény

Válasszd a kegyelmet, és ne a keserűséget!

     "vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön" (Zsidók 12:15 - Revideált Károli fordítás).

Ha a neheztelést nem tudod elengedni, akkor valaki az irányítása alatt tart. Mondtad már valaha ezt: "Dühbe jövök tőled"? Amit ezen a ponton beismersz, az az, hogy "Az irányításod alatt tartasz". Az egyetlen módja, hogy ennek az embernek az irányítása alól megszabaduljon az agyad és a szíved az, hogy ha meggyógyítod kegyelemmel - Isten kegyelmével.

A zsidók 12:15 azt mondja: "Vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön."

Ismertél olyan családot, ahol az anya keserűsége megmérgezte az egész családot? Ismertél olyan családot, ahol az apa keserűsége megmérgezett mindenkit? A keserűség ragályos, és igazából generációs problémává válhat. Valakinek meg kell törnie ezt a láncot, és jobb, ha te leszel az. Ha szüleid keserűek, mert az ő szüleik is azok voltak, és az ő szüleik is azok voltak, akkor neked kell megtörni ezt a láncot. És egyetlen módja van annak, hogy megtörd: gyógyítsd meg kegyelemmel.

Barátaim, ha nem veszitek be Isten kegyelmét az életetekbe, akkor az élet keserűvé tesz titeket. Mert az élet nem igazságos. Miért? Mert bűn van a világban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a menny. A gonosz emberek gonosz dolgokkal ússzák meg mindig. Az élet nem igazságos.

És ha nem engeded be a kegyelmet a szívedbe, keserűvé fog tenni.

A megbocsátás igazságos? Egyáltalán nem.

De ez nem a fair dolgokról vagy az igazságosságról szól. Ez a kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg egy embernek, mert akkor igazságos dolgot teszel. Azért bocsátasz meg egy embernek, mert ez a helyes dolog és nem akarod, hogy a szíved tele legyen keserűséggel. Nem akarod, hogy a szíved tele legyen fájdalommal és utálattal.

A megbocsátás ingyenes, de nem olcsó. Jézus életébe került. Istennek a Fiába került. És amikor Jézus haldoklott a kereszten, kinyújtott kézzel, a vére csepegése közben, azt mondta: "Atyám bocsáss meg nekik! Nem tudják mit cselekszenek.Ezzel azt mondta: "Szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek." Azt mondta: "Nem érdemlik meg. Még azt sem tudják mit tesznek. De Atyám, bocsáss meg nekik."

Hagyd az igazságszolgáltatást Istenre. Gyógyítsd a keserűségedet a kegyelmével.

 

Beszéljünk róla:

    Tapasztaltál már keserűséget valakivel szemben? Mi volt a következménye az életedben?
    Mit gondolsz miért olyan fontos nekünk, hogy minden igazságos legyen?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2 Dátum: 2013. Október 28. - 04:05:48
Csendes Percek

2013. október 28. hétfő

Jézus mondja: "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen."

Jn 15,1-11.

ÚJ ÉLET

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. (Jn 15,4)

Néhány napja meglepetésemre egy pillangót találtam a teraszunkon. Nem mozdult, és azt hittem elpusztult. Óvatosan felemeltem, hogy megmutassam a kislányaimnak, és együtt csodáltuk a színes szárnyakat és a hosszú csápokat. Vigyázva, a kislányaimtól biztonságos távolságba letettem a pillangót az asztalra. Kis idő múlva észrevettem, hogy a pillangó megmozdult. A férjem javasolta, hogy tegyük a napfényre, mert talán csak az előző napok hideg időjárása miatt merevedett le. Pár perc elteltével a pillangó már szárnyait nyitogatta. Életben volt!
Hasonló dolog történhet velünk, ha kiesünk az Istennel való közösségből, testvéreinktől távol kerülünk. Elmulasztjuk az imádkozást, az igeolvasást és azt, hogy hálát adjunk Istennek. Lelkünk elgémberedik, és nem tükröződik bennünk Krisztus élete.
De ha visszatérünk Istenhez, aki fény és igazság, az ő jelenlétében lelki erőnk visszatér. Újra képessé válunk arra, hogy áldjuk és szolgáljuk Istent, és tovább adjuk Isten csodálatos szeretetét.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts, hogy közel maradhassunk hozzád, és elhagyjunk mindent, ami zavarja a veled való közösségünket. Ámen.

Bármennyire elhidegültünk, Isten szeretete soha nem fogy el.


IMÁDKOZZUNK LELKI MEGÚJULÁSÉRT!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #3 Dátum: 2013. Október 28. - 08:59:07
 O0



ircsi

  • Vendég
Válasz #4 Dátum: 2013. Október 28. - 09:10:19
Ámen!   O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #5 Dátum: 2013. Október 29. - 07:04:13
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #6 Dátum: 2013. Október 29. - 16:51:29
Csendes percek


2013. október 29. kedd

Történt, hogy amikor az egész nép megkeresztelkedése után Jézus is megkeresztelkedett és imádkozott, megnyílt az ég, leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm."

Lk 3,21-22.

ISTEN SZERETETT GYERMEKE

És hang hallatszott a mennyből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." (Lk 3,22)

Csendesen, több hónapon keresztül egy rossz szokás vett erőt rajtam. Megengedtem magamnak, hogy az aggodalom és a kétségbeesés mocsarába süllyedjek. Már akkor is aggódni kezdtem, amikor semmi ok nem volt rá. Ez a rossz szokás aztán pesszimista gondolkodáshoz vezetett, amely nem segített sem rajtam, sem a családomon, sem másokon.
Nagy kegyelemnek tartom, hogy rátaláltam a Lk 3,21-22-re, amelyben János keresztel. Isten Szentlelke galamb formájában megnyugszik Jézuson, és egy hang szól: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." Ez a bensőséges pillanat megerősíti Jézust különleges szolgálatában.
Amikor az aggodalom és a kétség kezdett úrrá lenni rajtam, egy új gondolkodásmódot adott ez az igeszakasz. Újra és újra megismételtem ezeket a szavakat: "Te vagy az én szeretett fiam. Benned gyönyörködöm." Egy szétszórt és zajos világban jó arra emlékezni, hogy Isten mennyire szeret engem.
Hogyha nehézzé válik egy-egy helyzet, és úgy tűnik, hogy az egész világ ránk szakad, emlékeztethetjük egymást, hogy Isten szeretett gyermekei vagyunk, akikben ő gyönyörködik.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy Jézus Krisztus által mindannyian szeretett gyermekeid lehetünk. Ámen.

Ma emlékezni fogok, hogy Isten szeretett gyermeke vagyok!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #7 Dátum: 2013. Október 29. - 18:02:59
 O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #8 Dátum: 2013. Október 30. - 17:27:33
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #9 Dátum: 2013. November 03. - 07:06:49

2013. november 3. vasárnap

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

KÉRDÉS (?)

Az Úr azt nézi, ami a szívben van. (1Sám 16,7)

Az értelmi sérültekre és a mozgáskorlátozottakra - a földi világ normatívái szerint - ráakasztották a fogyatékos jelzőt. Ha az egyszerű halandó szemével nézzük ezeket az embereket, akkor első látásra, hallásra valóban szembetűnnek testi és szellemi hiányosságaik. Talán először még megmosolyogjuk a kisautóját a földön tologató felnőtt gondozottat, vagy az ugyanazon szavakat folyton ismételőt. Azonban, ha valaki hosszabb ideig tartózkodott már valaha is közöttük, akkor az észreveszi, tapasztalja, hogy bennük olyan erős és mély szeretet él, - amit ki is mutatnak -, olyan tiszta gyermeki lélek, ami a társadalom "normál" emberének legtöbbjében még csírájában sem létezik.
Jelenlegi állásomból adódóan ilyen közösségben vagyok, fogyatékkal élő embereket szállítok. Az utca világával ellentétben itt őszinte a mosoly, a köszönet, az ölelés, a hála, a figyelem, a ragaszkodás. Mondataik fokozott gesztikulálásuk miatt olykor nehezen érthetőek, de idővel már apró mozdulataikból, tekintetükből is kiolvasható szándékuk, gondolatuk.
A mankó, a kerekesszék, az értelmi sérülés, a siket-némaság-e a valódi fogyaték, vagy az ép, egészséges testben lakozó szeretet nélküli, önző, egoista, irigy, öntelt szív? Valójában ki nevezhető tehát fogyatékosnak? Érdemes lenne ezen mindenkinek elgondolkodnia. Isten mércéjével természetesen, ez nem is lehet kérdés...

Imádság: Urunk, köszönjük irgalmas támogatásod. Ámen.

Ne csupán a külső alapján ítéljünk embereket!
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBERTÁRSAINKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #10 Dátum: 2013. November 05. - 14:16:46
Csendes Percek

    atot!

2013. november 5. kedd

Amikor meglátta Jézus a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket:
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.
Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek."

Mt 5,1-12.

BOLDOGOK AZ ALÁZATOSAK

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. (Mt 5,3)

Éppen egy újabb idegesítő kört fejeztem be a kórház zsúfolt parkolójában, üres helyet keresve, amikor észrevettem egy férfit, aki az autója felé tartott. Úgy álltam le, hogy könnyen elfoglalhassam majd a megüresedő helyet, amelyet természetesen már a magaménak tartottam. Hirtelen egy fiatal hölgy tűnt fel, ügyesen manőverezett a parkoló autók között, és becsusszant az általam várt üres helyre. Kipattant autójából, egy mosolyt dobott felém, és elsietett a kórház irányába. Nem tudom, mit akart jelezni a mosolyával, de én nagyon negatív módon fogadtam, amint hoppon maradtam, magamban füstölögve.
Később, az Úrral való csendességemben beláttam, hogy sokkal kedvesebben kellett volna reagálnom. Talán életfontosságú helyzetben volt az a fiatalasszony, és a mosolya a megértésemet, vagy a bocsánatomat kérte. Bármi is volt a valódi ok, nekem az Úrnak tetsző módon kellett volna válaszolnom rá. Jézus, végtelen bölcsességgel iránymutatást adott a boldogmondásokban, amely segít, hogy alázatosan, és hozzá hasonlatosabban éljünk. Az 1Pt 5,5-ben ezt "Egymás iránt valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad".

Imádság: Drága Urunk, segíts alázatosságban élnünk, és minden helyzetben a te tanúidnak lennünk. Ámen.

Az elhamarkodott következtetések miatt elhibázzuk a krisztusi cselekedeteket.


IMÁDKOZZUNK MEGÉRTÉSÉRT MÁSOK IRÁNT!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #11 Dátum: 2013. November 05. - 18:43:46
Ámen!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #12 Dátum: 2013. November 05. - 20:13:13

2013. november 3. vasárnap

Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

KÉRDÉS (?)

Az Úr azt nézi, ami a szívben van. (1Sám 16,7)

Az értelmi sérültekre és a mozgáskorlátozottakra - a földi világ normatívái szerint - ráakasztották a fogyatékos jelzőt. Ha az egyszerű halandó szemével nézzük ezeket az embereket, akkor első látásra, hallásra valóban szembetűnnek testi és szellemi hiányosságaik. Talán először még megmosolyogjuk a kisautóját a földön tologató felnőtt gondozottat, vagy az ugyanazon szavakat folyton ismételőt. Azonban, ha valaki hosszabb ideig tartózkodott már valaha is közöttük, akkor az észreveszi, tapasztalja, hogy bennük olyan erős és mély szeretet él, - amit ki is mutatnak -, olyan tiszta gyermeki lélek, ami a társadalom "normál" emberének legtöbbjében még csírájában sem létezik.
Jelenlegi állásomból adódóan ilyen közösségben vagyok, fogyatékkal élő embereket szállítok. Az utca világával ellentétben itt őszinte a mosoly, a köszönet, az ölelés, a hála, a figyelem, a ragaszkodás. Mondataik fokozott gesztikulálásuk miatt olykor nehezen érthetőek, de idővel már apró mozdulataikból, tekintetükből is kiolvasható szándékuk, gondolatuk.
A mankó, a kerekesszék, az értelmi sérülés, a siket-némaság-e a valódi fogyaték, vagy az ép, egészséges testben lakozó szeretet nélküli, önző, egoista, irigy, öntelt szív? Valójában ki nevezhető tehát fogyatékosnak? Érdemes lenne ezen mindenkinek elgondolkodnia. Isten mércéjével természetesen, ez nem is lehet kérdés...

Imádság: Urunk, köszönjük irgalmas támogatásod. Ámen.

Ne csupán a külső alapján ítéljünk embereket!
Paudits Zoltán (Sükösd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A FOGYATÉKKAL ÉLŐ EMBERTÁRSAINKÉRT!

Köszönöm Irma, hogy megosztottad ezt az áldott írást velünk is!  virag7

 :int



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #13 Dátum: 2013. November 05. - 20:16:20
Csendes Percek

    atot!

2013. november 5. kedd

Amikor meglátta Jézus a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket:
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.
Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek."

Mt 5,1-12.

BOLDOGOK AZ ALÁZATOSAK

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. (Mt 5,3)

Éppen egy újabb idegesítő kört fejeztem be a kórház zsúfolt parkolójában, üres helyet keresve, amikor észrevettem egy férfit, aki az autója felé tartott. Úgy álltam le, hogy könnyen elfoglalhassam majd a megüresedő helyet, amelyet természetesen már a magaménak tartottam. Hirtelen egy fiatal hölgy tűnt fel, ügyesen manőverezett a parkoló autók között, és becsusszant az általam várt üres helyre. Kipattant autójából, egy mosolyt dobott felém, és elsietett a kórház irányába. Nem tudom, mit akart jelezni a mosolyával, de én nagyon negatív módon fogadtam, amint hoppon maradtam, magamban füstölögve.
Később, az Úrral való csendességemben beláttam, hogy sokkal kedvesebben kellett volna reagálnom. Talán életfontosságú helyzetben volt az a fiatalasszony, és a mosolya a megértésemet, vagy a bocsánatomat kérte. Bármi is volt a valódi ok, nekem az Úrnak tetsző módon kellett volna válaszolnom rá. Jézus, végtelen bölcsességgel iránymutatást adott a boldogmondásokban, amely segít, hogy alázatosan, és hozzá hasonlatosabban éljünk. Az 1Pt 5,5-ben ezt "Egymás iránt valamennyien legyetek alázatosak, mert az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad".

Imádság: Drága Urunk, segíts alázatosságban élnünk, és minden helyzetben a te tanúidnak lennünk. Ámen.

Az elhamarkodott következtetések miatt elhibázzuk a krisztusi cselekedeteket.


IMÁDKOZZUNK MEGÉRTÉSÉRT MÁSOK IRÁNT!

 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #14 Dátum: 2013. November 05. - 20:18:23
 :2smitten: