Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355527 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #105 Dátum: 2014. Január 22. - 04:20:52
Csendes Percek

2014. január 22. szerda

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért. De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.

Jak 2,1-9.

MEGHALLANI A SZÓT

Vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért? (Jak 2,5)

Bibliatanulmányozó csoportunk Washingtonban egy szendvicsbár teraszán üldögélt. Épp kezdtünk volna Jakab leveléről beszélgetni, amikor egy férfi lépett hozzánk: "Elnézést, a Bibliát olvassák?" "Igen!" - válaszolta egyikünk bátortalanul.
"Csatlakozhatok?" Egymásra néztünk. Nem utasíthattuk el.
A férfi leült, és kérte, olvassuk el még egyszer a bibliai szakaszt. Elolvastuk, ami egyszerűen megdöbbentő volt. Jakab azzal vádolja a hallgatóságot, hogy a gazdagokat előnyben részesítik, míg a szegényeket elhanyagolják. Ray, a hozzánk csatlakozó férfi, erősen figyelt a felolvasáskor. Azután elmondta, hogy hajléktalan. Amikor bemegy egy templomba, az emberek átnéznek rajta, vagy megkérik, hogy menjen el, mert nem megfelelő az öltözéke vagy az ápoltsága. "A legrosszabb a hajléktalanságban, hogy nincs hely, ahol hallhatnám a szót". Isten szavát értette ezen, pedig bármilyen szóra gondolhatott volna. A hajléktalanokat sokszor elutasítják, senki sem beszél velük. Miután a Bibliát tanulmányoztuk, és együtt ettünk, megkérdeztük Ray-t, hogy imádkozhatunk-e érte, de ő imádkozott miértünk.
Krisztus köztünk volt azon az estén. Vajon hányszor látogatott már meg Jézus, pedig nem is láttuk őt?

Imádság: Szegények Istene, segíts meglátnunk arcodat mindenkiben, aki szükséget szenved. Ámen.

Isten váratlan időkben érkezik hozzánk.


IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOKÉRT!



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #106 Dátum: 2014. Január 22. - 17:51:13
 O0

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #107 Dátum: 2014. Január 23. - 09:53:16
Csendes Percek

2014. január 23. csütörtök

Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért!
Minek adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, keresményeteket azért, amivel nem lehet jóllakni? Hallgassatok csak rám, és jó ételt fogtok enni, élvezni fogjátok a kövér falatokat!
Figyeljetek rám, jöjjetek hozzám! Hallgassatok rám, és élni fogtok! Örök szövetséget kötök veletek, mert hűséges maradok Dávidhoz.
Tanúvá tettem őt a népek között, fejedelemmé és parancsolóvá a nemzetek fölött.
Te pedig olyan népet hívsz, melyet nem is ismersz, és olyan népek futnak hozzád, amelyek nem ismertek: Istenedért, az ÚRért, Izráel Szentjéért, aki dicsővé tesz téged.
Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!

Ézs 55,1-6.

MINDIG "VONALBAN"

Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja. (Zsolt 145,18)

Nézem az embereket, a zajjal töltött utcákon, a zsúfolt buszokon, a vasbetonba zárt várótermek egyhangú félhomályában, a megállók kopott peronjain. Rohannak a munkahelyekre, találkozókra, bevásárolni, és közben telefonálnak. Szinte alig látok telefon nélküli embert, mintha már a technikának ezen eszköze nélkül nem is lehetne létezni. Elgépiesedett, urbanizálódott, mobiltelefonra épített, programozott, bábeli társadalom, amely önmaga alá gyűrte a csend szépségében megfogant lélektápláló harmóniát. Még átköszönni sem tudok a túloldalon elhaladó ismerősömnek, úgysem hallaná, mert annyira bele van merülve digitalizált online kommunikációjába. Mindenestre keresem tekintetét, próbálkozom, amíg a látószögében vagyok, de fel sem néz, csak rutinszerűen ballag lehajtott fővel, s a járda gödreiben alvó ráncos képű víztócsákat tétován kerülgetve beszél és beszél.
Vajon Istennel is ilyen aktív beszédkapcsolatban vagyunk, keressük, hívjuk óránként, vagy naponta? Kíváncsi lennék rá, hogyha a Teremtőnek lenne mobiltelefonja, a száma benne lenne könyvtárunkban? Agyonbonyolított életünkben Istennel léphetünk legegyszerűbben kapcsolatba, Ő éjjel-nappal "vonalban" van, sosem ad foglalt jelzést, és semmilyen tárgyi eszköz nem szükséges a Vele való beszélgetéshez.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy minden percben készen állsz, hogy meghallgass, és válaszolj kérdéseinkre. Ámen.

Istennel bármikor, bárhol beszélgethetünk!


IMÁDKOZZUNK AKTÍVABB BESZÉDKAPCSOLATÉRT ISTENNEL!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #108 Dátum: 2014. Január 23. - 19:35:17
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #109 Dátum: 2014. Január 25. - 13:56:20
Csendes Percek

2014. január 25. szombat

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen,
az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom!
Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől.
Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.
Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal,
sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól.
Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el.
A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését.
Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak,
nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.
Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon,
kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben.
Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod az oroszlánkölyköt és a tengeri szörnyet.
Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet.
Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt.
Megelégítem hosszú élettel, gyönyörködhet szabadításomban.

Zsolt 91.

SZOMBAT

Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. (Zsolt 91,14)

Az apukám elhagyott bennünket, amikor 6 éves voltam. Soha nem ismertem úgy, mint gondoskodó, védelmező, vagy ígéretét megtartó embert. Azt ígérte nekem és nővéreimnek, hogy szombatonként eljön majd, de soha nem tette meg. Emlékszem, már felnőttként megbeszéltünk vele egy találkozót azon a szombaton, amikor a szülinapunkat ünnepeltük egy vacsorával. Mind kiöltöztünk, de ahogy kitalálhatják, soha nem jött el. Mivel ennyire rossz volt a kapcsolatom a földi apukámmal, Mennyei Atyámmal is nehezen tudtam kapcsolatot kialakítani.
Bíztam benne, hogy Isten megment, de kíváncsi voltam: "Vajon törődik velem, ha magányos vagyok? Megvéd azoktól, akik bántanak? És megvéd saját magamtól, ha rossz döntéseket hozok? Hihetek Isten ígéreteinek? Ő el fog jönni szombaton?"
A hívő életem évei alatt rá kellett jönnöm, hogy az apám az apám, Isten pedig az Istenem. Bízhatok a Teremtőmben minden győzelmemben, megpróbáltatásomban és könnyeim között. Hálát adok Istennek, hogy esélyt adott egy gazdag életre (Jn 10,10).

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük a lehetőséget, hogy a gyermekeid lehetünk. Segíts megbocsátanunk azoknak, akik bántanak, vagy csalódást okoznak nekünk. Ámen.

Isten Immanuel, Isten velünk van. Isten velem van.


IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESAPÁKÉRT ÉS GYERMEKEIKÉRT!




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #110 Dátum: 2014. Január 27. - 07:27:44
Csendes Percek

2014. január 27. hétfő

Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.

1Jn 1,8-10.

NÉGY LÉPÉS AZ ÖRÖMHÖZ

Az Úr... türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2Pt 3,9)

Idős ember vagyok, hamarosan 87 éves leszek. Több mint 60 éve kereszteltek meg. Napi csendességemben arra kérem Istent, hogy segítsen növekedni Krisztussal való kapcsolatomban.
Négy lépést kell tennem, hogy növekedjek hitemben: a bűn felismerése, bűnbánat, bűnvallás és a megbocsátás elfogadása. Ezeknek a lépéseknek a megtétele örömet hozott az életembe.
Először is tudatosodott bennem egy mentális és érzelmi bűn, amellyel oly régóta együtt éltem, s amely oly sokáig állt lelki fejlődésem útjában. Szinte sokkolt, hogy korábban nem foglalkoztam vele. Miután évekig megtűrtem az életemben ezt a zavaró helyzetet, rájöttem, hogy meg kell vallanom ezt a bűnt Isten előtt, s ezt meg is tettem.
Miután imában megvallottam bűneimet, rájöttem, hogy el is kell utasítanom ezt a régi szellemi és lelki bűnt. Ezután lelki és érzelmi viselkedésem 180 fokos fordulatot vett. Arra kértem az Urat, hogy segítsen megmaradnom ebben az új elkötelezettségben. Bár hittem, hogy Isten megbocsátott nekem, el kellett fogadnom, hogy a megbocsátás Isten szeretetének és kegyelmének egyik megnyilvánulása. Ahogy lassan elengedtem a múltat, megteltem örömmel. Hála Istennek!

Imádság: Urunk, nyisd meg szemünket, hogy felismerjük, megvalljuk és megbánjuk a nem tudatos bűneinket is. Ámen.

Ha megvalljuk bűneinket, Isten megbocsát nekünk.


IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK NEHÉZ ELFOGADNI A MEGBOCSÁTÁST!




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #111 Dátum: 2014. Január 28. - 04:23:09
Napi remény
5 győztes döntés

    Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. 2Korinthus 5:17

Tegnap megtanultuk, hogy végső soron a személyiséged a döntéseiden alapszik. Itt van 5 győztes döntés, amik segítenek meghatározni a sorsod.

1.    Dönthetsz úgy, hogy egészségesebb légy. Ahelyett, hogy azon siránkozol, hogy nincs sportoló testalkatod, találj módot ara, hogy növeld az energiád, csökkentsd a stresszt, aludj többet és legyen több erőd. A Zsoltárok 119:73 azt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" Ha fejleszted az életed kontrollálható részeit, azzal csökkented a nem-kontrollálható részek negatív hatásait.
2.    Dönthetsz úgy, hogy elmélyítesz kapcsolatokat. A visszautasítástól való félelem megakadályozza a kötődést, és az egyetlen módja a félelemtől való megszabadulásnak, ha azt teszed, amitől a legjobban félsz. Tanulj meg kommunikálni, cseréld le a rossz kapcsolatokat, és nyílj ki, kockáztasd meg, hogy kapcsolatba kerülsz valakivel.
3.    Dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben, bármi is történjen. "Áldom az URat mindenkor, állandóan őt dicséri szám." (Zsoltárok 34:2) Amikor elérsz az életedben arra a pontra, hogy azt tudod mondani: "Áldom az Úr nevét, bármi is történjen" az egy olyanfajta biztonság, amit nem fogsz megtalálni se Hollywoodban, se a Capitol Hillen, vagy a Wall Streeten. Ez egy olyan magabiztosság, ami az Istennel való kapcsolatodra épült!
4.    A te döntésed, hogy miről gondolkodsz. A XX. század folyamán a tudósok azt hitték, hogy a felnőtt agyat nem lehet megváltoztatni. Amikor 2002-es Béke-Nobel-díj nyertese bebizonyította, hogy az agy "újraprogramozahtó", a tudomány végre elért a Biblia állításához: "hagyjátok, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy megváltoztatja a gondolkodásmódotokat" (Róma 12:2 LB). Az éned az emlékeidből épül fel, az emlékeid pedig a gondolataidból. Etesd az elméd igazsággal - Isten igéjével.
5.    Választhatod Jézust megváltódnak. Itt nem csak arról beszélek, hogy Jézus megváltott a bűneidből, hanem arról, hogy engedd őt, hogy megmentőd legyen minden nap. Az ad erőt, hogy végigjárd az utat, amit a döntéseid által választottál, ha engeded, hogy Jézus megmentsen. "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Korinthus 5:17)

Te választod meg, hogy Isten mennyire áldja meg az életedet, Ő csak rád vár, hogy kijátszd a legjobb ütőkártyádat. Sohasem túl késő változni. Amikor meghozod az öt győzelemre vezető döntést, Isten a kezedbe adja a győzelmet.

Mondd el ezt az imát ma: "Drága Istenem, vannak olyan dolgok az életemben, amikkel miattad, az élet menete miatt, vagy mások miatt kell megküzdenem, és ezeket nem szeretem. De köszönöm az ütőkártyát. Köszönöm, hogy a saját képedre formáltál, így van választási lehetőségem. Ma a te hatalmadban és erődben úgy döntök, hogy egészségesebb leszek. Azokat a dolgokat választom, amik több energiát és egészségesebb elmét, testet és érzelmeket adnak. Uram, úgy döntök, hogy egészséges kapcsolatokat építek. Nagyon félek, de meg fogom kockáztatni, hogy új, egészésges kapcsolataim legyenek. Azt akarom, hogy a szeretet legyen a legnagyobb cél az életemben; azt akarom, hogy az életem szeretetre épüljön. Istenem, én úgy döntök, hogy bízom benned a körülmények ellenére. Áldalak, bármi is történjen! Bízom benned, hogy életem minden részlete a javamat szolgálja. Uram, tudatosan döntök arról, hogy mit gondolok - nem kell több szemét. Segíts, hogy az életemet pozitív emlékekkel és az igazság szavával töltsem meg. És mindenek felett, Jézus, téged választalak szabadítómnak. Szükségem van a megváltásodra, de arra is, hogy önmagamtól megments. Szükségem van rád, hogy segíts "újraprogramozni" a testem, a szívem, az elmém és a kapcsolataim, hogy az életem hátralevő része a legjobb rész legyen. Jézus nevében. Ámen"



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #112 Dátum: 2014. Január 28. - 12:28:08
„mert hitben járunk, nem látásban” (2Korinthus 5:7)


Itt az ideje megérteni végre, hogy mit jelent hit által élni, hiszen Isten háromszor is felhívta rá a figyelmet! (ld. Habakuk 2:4; Róma 1:17; Galata 3:11) Ez nem egy javaslat, nem teológiai vitaindító gondolat – ez Isten akarata az életedre! Egyértelmű, hogy Isten a hitet tette az élet egyetlen járható útjává! Nem kínál egyéb választási lehetőséget. „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik” (Zsidók 11:6). Álljunk meg egy pillanatra, és gondoljunk át néhány kérdést, amely felmerül ezzel az élet-átformáló igazsággal kapcsolatban: 1) Ki igaz? Pál azt írja: „tudjuk, hogy az ember nem a törvény cselekedetei alapján igazul meg, hanem a Krisztus Jézusba vetett hit által. Ezért mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hit, és nem a törvény cselekvése által…” (Galata 2:16). A megigazulást (igaznak nyilvánítva, mintha sosem vétkezett volna) nem lehet kiérdemelni, ez ajándék, melyet hit által fogadhatunk el. Ha hitedet Jézusba veted, akkor Isten szemében igazzá lettél, ő teljesen elfogad. Hát nem csudajó? 2) Mit jelent járni? Pál azt mondja: „hitben járunk, nem látásban.” A járáshoz fel kell kelni, és el kell indulni. Nem üldögélhetsz céltalanul az elragadtatásra várva. A járás összetevői: motiváció – egy ösztönzés, ami elindít. Irány – egy kiválasztott cél, amit el akarsz érni. Mozgás – elkötelezed magad arra, hogy minden energiádat és erőforrásodat az Istentől kapott cél elérésére fordítod. A hitben járáshoz el kell indulnod egy állhatatos, előre tartó mozgásba, amely majd eljuttat életed Istentől kapott céljába.

Mai Ige | Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány - Mai Ige | Mai Ige

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #113 Dátum: 2014. Január 28. - 13:33:56
 O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #114 Dátum: 2014. Január 28. - 20:29:42
O0 X O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #115 Dátum: 2014. Január 29. - 11:24:35
Hiszek, segíts a hitetlenségemen!” (Márk 9:24)


 Egy másik kérdés, amit végig kell gondolnunk: Mit jelent „látásban járni”? (ld. 2Korinthus 5:7) Azt jelenti, hogy az életedet arra alapozva éled, ahogy testi szemeddel látod a dolgokat. Döntéseidet és cselekedeteidet saját felfogásodhoz és körülményeidhez igazítod, nem pedig Isten Igéjéhez. Ha látásban jársz, akkor érzelmeid és gondolataid irányítanak. A gondolataid és érzelmeid a te gondolataid és érzelmeid. Vizsgáld felül őket! Ne engedd, hogy eltérítsenek! Használd Isten Lelke által vezetett természetedet, hogy irányításod alá vond őket! Túl sokszor vagyunk a hit és kétkedés között „a 22-es csapdájába”* szorulva, őrlődve aközött, amit átformálódott szellemünk és testi elménk mond. Egyszer egy feldúlt apa Jézushoz vitte a fiát, hogy gyógyulását kérje. Jézus azt mondta neki: „Minden lehetséges annak, aki hisz” (Márk 9:23). Ekkor a fiú apja így szólt: „Hiszek, segíts legyőzni a hitetlenségemet!” Vannak idők, amikor egyszerre éljük meg a hitet és a kétséget. Ez az ember őszintén elismerte kétségeit, Jézus mégis csodát tett érte. Ha helyreigazításra szorult volna, Jézus megmondta volna neki, miben téved. Ha hite nem lett volna őszinte, azt az Úr tudta volna. Jézus azonban elfogadta hitvallását, annak ellenére, hogy ismerte kétségeit is. Három tanulság van ebben számunkra: 1) Ne félj elismerni kétségeidet! 2) Ne engedd, hogy kétségeid legyőzzék hitedet! Bármilyen helyzetben vagy is, Isten Igéje mutatja meg Isten akaratát, állj rá! 3) Add át kétségeidet az Úrnak, és mondd: „Hiszek, segíts a hitetlenségemen!” Mennyi idő kell ahhoz, hogy megtanulj hitben járni? Egy egész élet! * Joseph Heller a második világháború utolsó éveiben játszódó szatirikus történelmi regényének címe. A 22-es csapdája egy olyan szituáció, melyből nem lehet győztesen kikerülni.

Mai Ige | Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány - Mai Ige | Mai Ige

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #116 Dátum: 2014. Január 29. - 12:29:31
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #117 Dátum: 2014. Január 31. - 19:11:01
Csendes Percek


2014. január 31. péntek

Márta így felelt: "Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba." Miután ezt mondta, elment, és titokban szólt a testvérének, Máriának: "A Mester itt van, és hív téged." Ő pedig, amint ezt meghallotta, gyorsan felkelt, és odament hozzá. De Jézus még nem ért be a faluba, hanem azon a helyen tartózkodott, ahol Márta találkozott vele. A zsidók, akik vele voltak a házban, és vigasztalták, látták, hogy Mária hirtelen felállt, és kiment. Utánamentek tehát, mert azt gondolták, hogy a sírbolthoz megy, hogy ott sírjon. Mária pedig, amint odaért, ahol Jézus volt, meglátta őt, leborult a lába elé, és így szólt hozzá: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem." Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, megrendült lelkében és háborgott, és megkérdezte: "Hova helyeztétek őt?" Azt felelték: "Uram, jöjj és lásd meg!" Jézus könnyekre fakadt. A zsidók ezt mondták: "Íme, mennyire szerette!" Közülük néhányan pedig így szóltak: "Ő, aki a vak szemét megnyitotta, nem tudta volna megtenni, hogy ez ne haljon meg?"

Jn 11,27-37.

SZOMORÚ VAGYOK

Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. (Zsolt 34,19)

A sógoromat egy egyre romló agyi rendellenességgel diagnosztizálták. A férfi, akit a nővérem több mint negyven évig szeretett, élete végéhez érkezett. Utolsó levelében a testvérem részletezte férje romló tüneteit: hallucinációk, álmatlanság, zavartság és félelem. Ezekkel a szavakkal zárta a levelét: "Olyan szomorú vagyok". Szomorú - egy ilyen kicsiny szó fejezi ki a fájdalmát, aggodalmát és reménytelenségét.
Hogyan viszonyuljanak a hívő emberek a szomorúsághoz? Vegyük tudomásul, vagy tegyünk úgy, mintha nem is létezne? Rendben lévő dolog az, ha szomorúak vagyunk? Található-e remény a fájdalom és szomorúság között?
Jézus megérti a szomorúságot. Ő is megrendült Máriának a testvére halála fölött érzett fájdalmán, és sírt (Jn 11,33-35). A Gecsemáné-kertben azt mondta: "Szomorú az én lelkem mindhalálig" (Mt 26,38). Az Úr magához ölel minket, és velünk sír.
Szomorúságunk idején Isten reménységet ad. "Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek" Jn 16,22). "Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás" (Zsolt 30,6). Soha nem vagyunk egyedül szomorúságunkban. Isten közel van, hogy megvigasztaljon.

Imádság: Istenünk, áldásodat kérjük a szomorú emberekre. Vigasztald őket, és add vissza nekik örömödet. Ámen.

Isten ismeri és megérti szomorúságunkat.


IMÁDKOZZUNK A SZOMORÚ EMBEREKÉRT!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #118 Dátum: 2014. Január 31. - 19:32:42
 O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #119 Dátum: 2014. Január 31. - 21:30:11
Ámen!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13