Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355340 alkalommal)

0 Felhasználó és 23 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1395 Dátum: 2017. Szeptember 02. - 12:45:28

2017. szeptember 2. szombat

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,6-7.

NINCS TÖBB AGGÓDÁS

Semmiért se aggódjatok. (Fil 4,6)

A kanapén ültem és olvastam. Egyik kezemmel gyengéden simogattam a házi kedvencként tartott 9 éves nyuszi, Alice bundáját. Hirtelen felugrott, hosszú füleivel valami általam nem hallott fenyegető hangra meredt. Nem volt semmiféle ragadozó az otthonunkban, amely árthatott volna neki, de azt gondoltam, le fog ugrani a kanapéról, és beiszkol az ágy alá, ahogy szokott, amikor megriad valamitől. Gyengéden beszéltem hozzá, tovább simogattam, míg újra meg nem nyugodott.
Mindjárt eszembe jutott, milyen gyakran aggodalmaskodom jelentéktelen dolgok miatt, még ha tudom is, hogy Isten velem van. A kis nyuszi félelme valósnak tűnt saját maga számára. Én tudtam, hogy minden rendben van, neki azonban bíznia kellett abban, hogy gondoskodni fogok róla.
Isten arra bátorít, hogy ne aggódjunk, és imádságban ő elé vigyük kéréseinket. Mégis, milyen gyakran engedjük, hogy félelmeink erőt vegyenek rajtunk! Mennyivel nyugodtabb lenne az életünk, ha bíznánk a mai olvasmány ígéretében: "Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat". Úgy tapasztalom, hogy valahányszor megbízom ezekben a szavakban, átélhetem az Istennel való békességet és nyugalmat.

Imádság: Édesatyánk, segíts mindennap emlékeznünk rá, hogy te nagyobb vagy, mint a gondjaink, és mindenkor békességet tudsz adni nekünk! Ámen.

Szeretném, ha ma Isten békessége töltené be szívemet.


IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AGGODALMASKODIK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1396 Dátum: 2017. Szeptember 03. - 12:32:24
2017. szeptember 3. vasárnap

Az Úr angyala pedig így szólt Fülöphöz: "Kelj fel, és menj Dél felé a Jeruzsálemből Gázába vezető útra, amely néptelen." Ő felkelt, és elindult. És íme, egy etióp férfi, a kandakénak, az etiópok királynőjének udvari főembere, aki egész kincstára fölé volt rendelve, és Jeruzsálemben járt az Istent imádni, visszatérőben hintóján ülve olvasta Ézsaiás prófétát. Ezt mondta a Lélek Fülöpnek: "Menj oda, és csatlakozz ahhoz a hintóhoz." Amikor Fülöp odafutott, hallotta, hogy Ézsaiás prófétát olvassa, és megkérdezte tőle: "Érted is, amit olvasol?" Erre az így válaszolt: "Hogyan érthetném, míg valaki meg nem magyarázza?" És megkérte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön mellé. Az Írásnak az a szakasza, amelyet olvasott, ez volt: "Amint a juhot levágni viszik, és amint a bárány néma a nyírója előtt, úgy nem nyitja meg a száját. A megaláztatásért elvétetett róla az ítélet, nemzetségét ki sorolhatná fel? Mert élete felvitetik a földről." Az udvari főember megkérdezte Fülöptől: "Kérlek, kiről mondja ezt a próféta? Önmagáról vagy valaki másról?" Fülöp beszélni kezdett, és az Írásnak ebből a helyéből kiindulva hirdette neki Jézust. Amint tovább haladtak az úton, valami vízhez értek, és így szólt az udvari főember: "Íme, itt a víz! Mi akadálya annak, hogy megkeresztelkedjem?" (Ezt mondta neki Fülöp: "Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet." Ő pedig így válaszolt: "Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.") Megparancsolta, hogy álljon meg a hintó, és leszálltak a vízbe mind a ketten, Fülöp és az udvari főember, és megkeresztelte őt. Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és nem látta őt többé az udvari főember, de örvendezve haladt tovább az útján. Fülöp pedig Azótoszba került, és végigjárva valamennyi várost, hirdette az evangéliumot, míg Cézáreába nem ért.

ApCsel 8,26-40.

ISTEN IGÉJÉNEK MEGÉRTÉSE

Fülöp megkérdezte az etióp főembert: Érted is, amit olvasol? (ApCsel 8,30)

1965-ben egy speciális osztályba jártam, hogy fejlesszem a szövegértési készségemet. Amikor az első napon beléptem az osztályba, az első gondolatom rögtön az volt, hogy buta vagyok, hiszen olyan emberekkel ülök egy asztalnál, akiket a barátaim "butának" hívnak.
Az ApCsel 8,30-31 ezt az osztályt juttatta eszembe. Egy etióp főember hangosan olvas fel magának Ézsaiás könyvéből egy szakaszt, amikor Fülöp megkérdezi: Érted is, amit olvasol? Erre az így válaszol: Hogyan érthetném, ha valaki meg nem magyarázza? Amikor Fülöp elmagyarázta, hogyan töltötte be Jézus Ézsaiás próféciáját, az etióp ember kereszténnyé lett, és bizonyságtétele segített az evangélium terjesztésében.
Az a speciális osztály olyan készséget fejlesztett ki bennem, hogy el tudtam végezni a főiskolát. De miként az etióp főembernek, nekem is szükségem van segítségre a Szentírás megértéséhez. Hetenként járok egy bibliatanulmányozó csoportba, ahol Isten igéjét, és annak életünkre vonatkozó jelentését kutatjuk. Ennek révén elmélyítjük kapcsolatunkat Istennel, és képessé válunk az evangélium üzenetének hirdetésére.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts megértenünk a Szentírást, hogy hirdethessük az evangéliumot! Ámen.

Élet forrása az értelem annak, akinek van. (Péld 16,22)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1397 Dátum: 2017. Szeptember 04. - 12:17:14
2017. szeptember 4. hétfő

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

ISTEN SEGÍTŐ KEZE

Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak. (Róm 12,6)

Néhány évvel ezelőtt a feleségemmel együtt éppen vásároltunk. Hirtelen erős késztetést éreztem, hogy a fagyasztott élelmiszerek osztályára menjek, és megnézzem a jégkrémeket. Valójában nem akartam jégkrémet venni, csak erős vágyat éreztem, hogy megnézzem őket. Ahogy odaértem, megláttam egy alacsony, idősebb embert a jégszekrény ajtaja előtt állni. Nagyon megörült amint meglátott, és megkérdezte: "Le tudná venni nekem, kérem, azt a dobozt onnan fentről?" "Természetesen" - válaszoltam. Már visszafelé tartottam feleségemhez, amikor megtorpantam. Egy különös, mégis vidám érzés fogott el: Isten volt az, aki használt most engem, hogy segítsek valakin.
Korábban küszködtem azzal az érzéssel, hogy nincs semmilyen érdemleges talentumom, hogy szolgáljak az Úrnak. Aztán eszembe jutott a Biblia szava, hogy különböző ajándékaink vannak a szolgálatra. Az én egyik ajándékom, hogy kész vagyok segíteni másoknak apró dolgokban, étel felszolgálásában, az asztal megterítésében, vagy levenni a polcról valamit annak, aki nem éri azt el. Azt hiszem, Isten tudta, hogy az az ember szeretne valamit, amit nem tud megtenni, és azt is tudta, hogy én kész vagyok segíteni, ezért odaküldött. Mindnyájunknak van képessége Isten szolgálatára, csak nem mindig ismerjük fel.

Imádság: Drága Urunk, a te szolgáid vagyunk. Használj minket, ahogy jónak látod, országod dicsőségére! Ámen.

Isten használni tud, ha készséges vagyok.


IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1398 Dátum: 2017. Szeptember 05. - 08:50:43

2017. szeptember 5. kedd

Dávidé. Áldjad, lelkem, az URat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!
Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet,
megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg.
Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.

Zsolt 103,1-5.

EMLÉKEK

Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! (Zsolt 103,2)

Az idősebb lányunokám nagyon szereti hallgatni a történeteimet a "régi szép időkből", amikor olyan idős voltam, mint ő most, valamint életem különböző fordulópontjainak eseményeit. Szívesen teszek eleget ennek a kérésnek, különösen azért, mert látom, mennyire örül neki. Nehéz gyermekkorom volt, küszködve a sok egészségügyi problémával, melyek miatt szüleimnek kevés pihenés jutott.
Sokszor elgondolkodom mostanában az emlékek befolyásán, illetve azok súlyán. A rossz események emléke gyakran olyan teherré válik, amelyet azután hordozunk egész életünkben. De az emlékek csodálatos ajándékok is lehetnek, és a tapasztalataink megosztása a szeretteinkkel nagy örömet okozhat. Az idézett bibliai igeszakaszban a zsoltáríró azt mondja: ne feledd el, mennyi jót tett veled az Úr. A múlt eseményeire való emlékezés, és annak tudatosítása, hogy kik vagyunk, fontos abban, hogy felismerjük Isten kegyelmének jeleit életünkben, és mindazt a sok áldást, amellyel elhalmozott minket.

Imádság: Irgalmas Istenünk, segíts megőriznünk a szép emlékeket, és segíts előretekintenünk, miközben nem felejtjük el gondoskodó szeretetedet! Ámen.

Gondol ránk az Úr, meg fog áldani. (Zsolt 115,12)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1399 Dátum: 2017. Szeptember 06. - 10:21:37

2017. szeptember 6. szerda

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: "Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt és ezt mondta: "Hívjátok ide!" Odahívták a vakot ezekkel a szavakkal: "Bízzál! Kelj fel! Hív téged!" Ő pedig ledobta felsőruháját, felugrott, és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte tőle: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" A vak ezt mondta: "Mester, hogy újra lássak." Jézus ekkor így szólt hozzá: "Menj el, a hited megtartott téged." És azonnal újra látott, és követte őt az úton.

Mk 10,46-52.

MAGASABB UTAK

Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál... (Ézs 55,9)

Egy feladat elvégzése megelégedettséget, a hasznosság és a teljesség érzését adja. A közbejött dolgok azonban gyakran a sutba dobják terveimet: valamelyik családtagomnak sürgősen segítségre van szüksége, a lelkész akar velem beszélni, vagy valakitől egy e-mail érkezik, amelyben utolsó pillanatban bevethető önkénteseket keres. Amikor csak a teendők listáját tartom szem előtt, a közbejött dolgok nagyon zavaróak tudnak lenni.
Ezzel szemben a Biblia sokszor tudósít arról, hogy Jézus megállt az útján, hogy meggyógyítson valakit, mint tette azt Bartimeussal a mai igeszakaszban. Ezért újabban, amikor közbejött akadályokkal szembesülök, én is megállok, és igyekszem segítő kezet nyújtani, vagy értő füllel meghallgatni valakit. Ilyenkor Isten segít megváltoztatni nézőpontomat, és megmutatja, hogy a közbejött dolgok gyakran fontosabbak, mint a teendőim listája. Néha pedig, amikor nem vagyok képes megérteni a megváltozott helyzetet, Isten ad hitet, hogy bízzam azokban a magasabb utakban és gondolatokban (Ézs 55,9).
Évekig imádkoztam reggelente: "Istenem, segíts, hogy elvégezzem ma mindazt, amit te szeretnél!" Most már azért is imádkozom, hogy legyen erőm félbehagyni dolgokat, és Isten magasabb terveiben bízni. A saját listámhoz való ragaszkodás helyett Istent kérem, töltsön be a hiánytalanság érzésével.

Imádság: Urunk, segíts válaszolnunk szolgálatra való felhívásodra. Adj hitet bízni terveidben. Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1400 Dátum: 2017. Szeptember 07. - 11:57:01
2017. szeptember 7. csütörtök

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.
Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg, és benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak. Benne vagytok körülmetélve is, de nem kézzel végzett körülmetéléssel, hanem a Krisztus szerinti körülmetéléssel, a bűn testének levetése által. A keresztségben vele együtt eltemettek benneteket, és vele együtt fel is támadtatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül.

Kol 2,6-12.

A KIJELÖLT SÁVBAN MARADNI

Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok... (Kol 2,7)

Nyolcéves ikerlányaim úszni tanulnak egy úszóiskolában. A medence hosszú, és az úszósávok kötelekkel vannak elválasztva egymástól. A legkisebbek úszás közben úgy néznek ki, mintha legyeket csapdosnának, néha cikkcakkban neki mennek a kötélnek, és meg kell állniuk, hogy kiszabadítsák magukat, de azért csak átevickélnek a túlsó végre. A középső csoportosok mozgása már koordináltabb, de néha ők is nekiütköznek a kötélnek. A legidősebbek és legtapasztaltabbak egyenesen hasítják a vizet, a sávon belül maradnak egész idő alatt.
Hívő életünk is hasonló az úszóiskolához. Friss keresztényként buzgók vagyunk, tele energiával, de szükségünk van egy érettebb hívőre, aki tanácsot ad és irányít. Különben túlléphetünk a határokon.
A jó úszás képessége nem a kortól függ, és a lelki életben sem így van ez. A tökéletesedés gyakorlással és engedelmességgel történik. A jobb úszók hallgatnak edzőikre, tanulnak útmutatásaikból, és sokat gyakorolnak. A hitben érettek tanulmányozzák a Bibliát, és keresik hívő testvéreik tanácsát, hogy jobban szolgálhassák az Urat. Még tapasztalataink ellenére is nekiütközhetünk időnként a köteleknek. De állhatatossággal és erősödő hittel el fogjuk érni a túlsó partot.

Imádság: Istenünk, segíts erős és egyenes hitre! Köszönjük hívő testvéreinket, akik vezetnek és tanácsolnak. Ámen.

Istent szolgálva növekedhetek a hitben.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1401 Dátum: 2017. Szeptember 08. - 11:28:48

2017. szeptember 8. péntek

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok. Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

1Thessz 5,12-23.

HELYREÁLLÍTVA

A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen. (1Thessz 5,23)

Férjemmel elhatároztuk, hogy megveszünk egy 1911-ben épült csinos kis házat. Ólomüveg ablakok, beépített szekrények, egy titkos lépcső és a tetőterasz felülmúlta minden elképzelésünket. Egy barátunk megemlítette a férjemnek, hogy a nappali és az étkező alacsony mennyezete szokatlan volt abban a korban. Fúrtak hát egy kis lyukat az álmennyezeten, de nem láttak be, így hát kivágtak egy akkora nyílást, hogy a fejük átférjen.
Amint bekémleltek a nyíláson, elámultak a látványtól, és izgatottan leszakították az álmennyezet többi részét is. A régi, porlepte gipszstukkók mögött, gazdagon díszített tartógerendák váltak láthatóvá, és egy koronás párkány, mely körbefutott az egész helyiségen. Ezután gyorsan visszaadtuk az eredeti szépségét a szobáknak. Vajon miért rejtette el valaki ezt a szépséget?
Rájöttem, hogy mi is megengedhetjük, hogy valami hasonló történjen az életünkben. Talán hagyjuk, hogy a bűn elfedje azt az embert, akivé Isten teremtett minket. De ha együtt munkálkodunk Istennel, hogy kitakarítsuk életünkből a sok szemetet, újra láthatjuk Isten szépségét és keze munkáját. Nem is tehetünk ezután mást, mint hogy dicsérjük és magasztaljuk teremtőnket és alkotónkat.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy soha nem mondasz le rólunk. Segíts eltávolítani az életünkből azt, ami akadályoz, hogy örülhessünk a veled való közösség szépségének. Ámen.

Isten megszentelő munkája helyreállítja az embert.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1402 Dátum: 2017. Szeptember 09. - 09:17:00
2017. szeptember 9. szombat

Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért.

Ef 6,10-18.

ÁLLVA MARADNI

Uram, kegyelmezz nekünk, benned reménykedünk! Légy segítségünk reggelenként, szabadítónk a nyomorúság idején! (Ézs 33,2)

Két évvel ezelőtt történt, hogy egy-két napig tartó, majdnem ciklonerejű vihar után az egyik gyülekezetünkhöz utaztam szolgálatra. Az utam egy fenyőerdőn vezetett keresztül, és az egyik szakaszon láttam, hogy nagyon sok fa több mint 45 fokos szögben meghajlott vagy teljesen kidőlt. Csak néhány fa maradt egyenesen. Úgy véltem, hogy a talaj adottságai vagy a gyökerek gyengesége miatt nem tudtak a fák ellenállni az erős széllökéseknek. Elgondolásom bár logikus volt, mégis téves. Később megtudtam, hogy a szél nem a megszokott irányból fújt, és a fák ezért nem tudtak ellenállni az erejének.
Ekkor a saját hívő életemre gondoltam. Számos alkalommal találtam magam hasonló helyzetben, meglepve a szél irányától, és felkészületlenül a viharral való szembenézésre. A hitben való növekedés, és az Istennel való élő közösségünk azt jelenti, hogy meglátjuk törékenységünket és azt, hogy rászorulunk Jézus Krisztus megmentő kegyelmére. Krisztus az, aki segít, hogy állva maradjunk még a nem várt helyzetekben is.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, add, hogy felismerjük törékeny voltunkat, és Jézus Krisztus által erősítsd szívünkben a gondviselés bizonyosságát! Ámen.

Gyengeségemben Krisztus az erősségem.


IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAIÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1403 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 14:38:01
2017. szeptember 11. hétfő

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért. De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.

Jak 2,1-9.

ISTEN MINDENKIT SZERET

Erre Péter ezt mondta: Most értem meg igazán, hogy Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik. (ApCsel 10,34-35)

Négyéves lányunk egy nap odajött hozzánk, és ezt mondta: "Apa, Anya, két ember, akiknek különbözik a szemük színe, lehetnek barátok." Szünetet tartott, majd nyomatékosan így fejezte be: "De tényleg!". Feleségemmel együtt nevettünk. Nemcsak lányunk lelkesedése volt mulatságos, de maga a gondolat is. Természetes, hogy lehetnek barátok. Elvégre ki lenne olyan felszínes, hogy elutasítson egy barátot a szeme színe miatt?
Elgondolkoztatott, hogy az emberek gyakran milyen felszínesek tudnak lenni. Másokhoz való viszonyulásunkat meghatározza a bőrszín, a nemzetiség vagy egyéb felszínes tulajdonság, mint a jövedelem, anyagi siker, vagy ezek hiánya.
De tudjuk, hogy Isten senkit sem utasít el. Valójában szereti a változatosságot. Isten nem választ ki egy bőrszínt, testalkatot, vagy sikerszintet, hogy a megkívánttól eltérőekről tudomást se vegyen. A Szentírás éppen az ellenkezőjéről tanúskodik. Isten gyermekei a legkülönfélébb csoportokból valók.
Amikor úgy érezzük, hogy a világ elítél bennünket, Istenhez és a Biblia tanításához fordulhatunk, hogy az ő szemével lássuk magunkat. Istenben olyan mély szeretetet találunk, amely sohasem vet el bennünket.

Imádság: Atyánk, hálát adunk, hogy szereted az egyediségünket. Segíts, hogy hasonlóképpen szeressünk másokat! Ámen.

Isten senkit sem utasít el.


IMÁDKOZZUNK A KIREKESZTETTEKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1404 Dátum: 2017. Szeptember 12. - 10:22:03
2017. szeptember 12. kedd

Dávidé, abból az időből, amikor eszelősnek tettette magát Abimeleknél, aki aztán elkergette, ő pedig elment.
Áldom az URat mindenkor, állandóan őt dicséri szám.
Az ÚRral dicsekszik lelkem. Hallják ezt az alázatosak, és örülnek.
Hirdessétek velem az ÚR nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!
Az ÚRhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.
Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk.
Kiáltott a nyomorult; az ÚR meghallgatta, és minden bajából kiszabadította.
Az ÚR angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket.

Zsolt 34,1-8.

MENNYEI ŐRANGYAL

Az Úr angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket. (Zsolt 34,8)

Nemrégiben, amikor az országunk keleti részének autópályáján vezettem, észrevettem egy autót, mely a jobb sávban nagyon lassan haladt, és a vészlámpája is villogott. Rögtön arra gondoltam, hogy műszaki hibás lehet. Később azonban kiderült, hogy egy biciklis tréningezőt kísérő jármű volt. A jármű a kerékpáros mögött haladt, felkészülve, hogy segítséget nyújtson műszaki problémák esetén, és védelmet nyújtson a forgalomban.
Erről a mai olvasmány története jutott eszembe. Ahogy az Úr angyala figyel bennünket, Isten őrködik életünk minden helyzetében. Ébersége nem jelenti azt, hogy az élet kihívásai elkerülnek minket, de biztosak lehetünk állandó jelenlétében. Isten ügyel ránk, körülvesz jóságával és megtartó kegyelmével.

Imádság: Irgalmas Istenünk, hálát adunk szerető törődésedért és hűségedért. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." (Mt 6,9-13)

Isten állhatatos szeretetére és hűségére bízhatom magam.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1405 Dátum: 2017. Szeptember 13. - 08:13:11
2017. szeptember 13. szerda

Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. "Tiszteld apádat és anyádat": ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: "hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön." Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel.

Ef 6,1-4.

TELEFONHÍVÁS

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Gyermekkoromban nem tudtam semmit az apámról, csak a nevét. Egy éjszaka Istent kértem iránymutatásért. Imádság közben a megbocsátásra és a szülők tiszteletének fontosságára gondoltam. Rájöttem, hogy az elutasítástól való félelem megfosztott a lehetőségétől, hogy megtapasztaljam az egészséges apa-lány kapcsolat örömét. Negatív előítéleteim táplálta ellenkezésem a megbocsátásra megakadályozott a békülésben.
Már többször felemeltem a kagylót, de sohasem hívtam fel. Folyton arra gondoltam, vajon ez-e a megfelelő időpont, és aggódtam, hogy elítél amiatt, hogy nem kerestem korábban. Sok idő telt el, és mindketten kihagytunk fontos mérföldköveket a másik életéből. Állandóan azon tűnődtem, mi lenne, ha valamelyikünk anélkül halna meg, hogy lehetősége lett volna azt mondani: "Szeretlek". Végül felhívtam. 34 év után újra felvettem a kapcsolatot az apámmal.
Idővel a kapcsolatunk javult. Szinte mindennap beszélünk. Mind a ketten hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy tanúi lehetünk Isten erejének az életünkben. Ez az új fejezet segített, hogy felismerjem: Istennek van ereje megújítani mindeneket.

Imádság: Urunk, segíts bízni, hogy akkor is munkálkodsz az életünkben, amikor úgy tűnik, nincs előrelépés. Ámen.

Látni szeretném, hogy Isten új dolgot visz végbe életemben



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1406 Dátum: 2017. Szeptember 14. - 07:38:08

2017. szeptember 14. csütörtök

Egyébként pedig, testvéreim, kérünk titeket, és intünk az Úr Jézus nevében, hogy amint tőlünk tanultátok, hogyan kell Istennek tetsző módon élnetek - s amint éltek is -, ebben jussatok még előbbre. Hiszen tudjátok: milyen rendelkezéseket adtunk nektek az Úr Jézus nevében. Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek: hogy tartózkodjatok a paráznaságtól, hogy mindenki szentségben és tisztaságban tudjon élni feleségével, nem a kívánság szenvedélyével, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent; és hogy senki túlkapásra ne vetemedjék, és ne csalja meg testvérét semmiféle ügyben. Mert bosszút áll az Úr mindezekért, ahogyan már előbb megmondtuk nektek, és bizonyságot is tettünk róla. Mert nem tisztátalanságra hívott el minket az Isten, hanem megszentelődésre. Aki tehát ezt megveti, az nem embert vet meg, hanem az Istent, aki Szentlelkét is reátok árasztja.
A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre; és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben, és tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. A kívülállók iránt tisztességesen viselkedjetek, és ne szoruljatok rá senkire.

1Thessz 4,1-12.

VÁLTOZÓ MEDER

Egyébként pedig, testvéreim, kérünk titeket, és intünk az Úr Jézus nevében, hogy amint tőlünk tanultátok, hogyan kell Istennek tetsző módon élnetek - s amint éltek is -, ebben jussatok még előbbre. (1Thessz 4,1)

A Cávado egy kis folyó, mely egész Portugálián keresztülfolyik. Jelenléte évezredeken keresztül biztosított ellátást egy itt lévő régi településnek. A folyó mindig is fontos szerepet játszott a környéken élő emberek megélhetése szempontjából. Az 1960-as években egy óriási duzzasztót építettek, mely mindent megváltoztatott a folyó környékén. Megváltozott a helyi mikroklíma is. A hatalmas víztömeg jelenléte a víztározóban csökkentette a környék extrém időjárását. Hatékony energiaforrást teremtett. Az áram elérhetőségével együtt megérkeztek a hűtőgépek, a rádió, a tévé és az internet, melyek gyökeresen megváltoztatták az emberek életét.
Krisztus jelenlétében ugyanígy megváltozik az életünk. Isten gyermekeként mások szolgálatára fordíthatjuk erőnket. Minden ember, aki elfogadta Krisztust, képes mindent megváltoztatni maga körül. A duzzasztóhoz hasonlóan Krisztus képes jobbra fordítani életünk folyását. Elveszettség helyett Isten minden ember képességének új lehetőséget biztosít, megújulást, új utat, mely átformál bennünket és a körülöttünk lévőket.

Imádság: Istenünk, segíts Krisztus képére formálódnunk, hogy áldás lehessünk a körülöttünk élők számára. Ámen.

Ma Istent követem mások szolgálatában.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1407 Dátum: 2017. Szeptember 15. - 10:18:45

2017. szeptember 15. péntek

Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, üdvözletét küldi a szórványban élő tizenkét törzsnek.
Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember. A szegénysorsú testvér dicsekedjék a méltóságával, a gazdag pedig megalázott voltával, mert elmúlik mindez, mint a mező virága. Mert felkel a nap nagy hőséggel, és elszárítja a füvet; a virága lehullik és szépsége elvész. Így sorvad el vállalkozásaiban a gazdag is. Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.

Jak 1,1-12.

ISTEN CSAPATA

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1,12)

Feleségemmel mindketten szeretjük a főiskolák közötti sportversenyeket. A hagyományok és a hűség sokat jelent számunkra. Őszintén megvallva, amikor a csapatunk győzelemre áll, akkor egyszerűbb hűséges rajongónak lenni. Mindazonáltal végigéltük csapatunk győzelmek és vereségek jellemezte éveit egyaránt, ahogy hűséges rajongók teszik.
Hasonlóan a hit emberei számára is egyszerű reményteljesnek lenni, amikor minden tökéletes az életünkben. Nehézségek idején hitünk tesztelés alatt áll. Negatívvá válhatunk és kevésbé reményteljessé, amikor életünk nem úgy halad, ahogyan szeretnénk. Pénzügyi vagy egészségügyi krízis idején az élet kilátástalannak tűnik. De Isten velünk van, hogy segítsen bennünket a nehéz időszakokban.
Isten a mi erőnk forrása, hogy leküzdjük az akadályt és elérjük a végső győzelmet. Isten sohasem hagy el bennünket, ezért folytatnunk kell utunkat az Úrral. Hittel és imádsággal győzedelmeskedni fogunk.

Imádság: Mennyei Atyánk, adj nekünk erőt, hogy kilábaljunk a nehéz helyzetekből! Emlékeztess bennünket, hogy velünk vagy, és így sohasem veszíthetünk! Ámen.

Isten csapatában miénk a győzelem.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1408 Dátum: 2017. Szeptember 16. - 10:37:14
2017. szeptember 16. szombat

Azért most légy bátor, Zerubbábel! - így szól az ÚR. Légy bátor te is, Jósua főpap, Jócádák fia, és legyen bátor az ország egész népe - így szól az ÚR -, és dolgozzatok, mert én veletek vagyok! - így szól a Seregek URa. Mert ígéretet tettem nektek, amikor kijöttetek Egyiptomból, és lelkem köztetek marad! Ne féljetek!

Hagg 2,4-5.

LEGYETEK BÁTRAK!

De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! (Mt 14,27)

Húsz évvel azután, hogy megírtam az utolsó dolgozatomat, ismét egy fehér papír fölött ültem, és azon gondolkodtam, hogy túl öreg vagyok-e a főiskolához. Tényleg képes vagyok erre? Akkor eszembe jutott az erős meggyőződésem, mellyel Isten elvezetett az iskolába. A lelkem legmélyén tudtam, hogy Isten megadja az erőt és képességet, hogy megírjam a dolgozatot, épp ahogy az izraelitáknak is adott erőt és bátorságot, hogy a templomot újjáépítsék Júdeában. Az én feladatom az volt, hogy bízzam Istenben, a bátorságból egy nagy kanállal merítsek, és megkezdjem a munkát.
Egyik szó jött a másik után, a mondatokból bekezdések, a bekezdésekből pedig oldalak lettek. Amikor befejeztem a dolgozatot, hálát adtam Istennek. Sikerült levizsgáznom, és még sok más tantárgy követte azt. Néhány év múlva - hatalmas hálával a szívemben - végigsétáltam egy emelvényen, hogy átvehessem a teológiai diplomámat.
Minden alkalommal, ha Isten valami leküzdhetetlennek látszó feladat elé állít, bízzunk benne, és kezdjünk dolgozni! Isten segíteni fog véghezvinni, bármire is hív.

Imádság: Urunk, segíts figyelnünk rád és hívásodra, mely szolgálatra buzdít a te országodban! Adj bátorságot és erőt, hogy teljesíthessük feladatunkat a te dicsőségedre! Ámen.

Bátran elvégezhetem a feladatot, amire Isten hívott.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1409 Dátum: 2017. Szeptember 17. - 11:35:37

2017. szeptember 17. vasárnap

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,6-8.

VÉDŐ KAROK

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

A kis unokám, Keagan, a karjaival és a lábaival csapkodott, ahogy a medencében úszni próbált. Nem igazán haladt, akkor sem, amikor a karommal tartottam, nehogy elsüllyedjen. Az úszómester figyelve oktató próbálkozásomat, egy jó tanáccsal látott el: "Engedje, hogy a gyerek az arcát a vízbe tegye, és csak akkor emelje ki a fejét, mikor levegőt vesz. Ha kint van a fej, a csípő lesüllyed, és megnehezíti az úszást."
Keagan semmiképp sem akarta az arcát a vízbe tenni. De végül összeszedte minden bátorságát, és megpróbálta. Csak így tudott úszni. Néhány napon belül már képes volt a medencét széltében átúszni, én csak sétáltam mellette. Amikor az arca a vízbe merült, finoman egy ujjal megérintettem a hasát, de nem tartottam, hanem csak éreztettem vele, hogy ott vagyok.
Később az élményem alapján rádöbbentem, hogy Jézus is ezt teszi velem. Mellettem sétál, nem engedi, hogy elmerüljek. Várja, hogy megtegyem a magam részét, de nem hagy egyedül.
Az életben sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy a fejemet új, ismeretlen, akár félelmetes vizekbe kellett merítenem. Ritkán kellemes ez, mert sokkal kényelmesebb, ami ismerős. Ha engedelmeskedünk, Jézus biztató jelenlétében vagyunk.

Imádság: Köszönjük, Jézusunk, hogy soha nem hagysz el minket, és nem mondasz le rólunk. Ámen.

Jézus velem jön az ismeretlenbe is.