Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355761 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1950 Dátum: 2019. Május 30. - 08:58:18
2019. május 30. csütörtök

Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre; mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg".

1Pt 2,1-6.

KEZDŐ KERESZTÉNYEK

Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)

Hosszabb időn keresztül szemléltem, ahogy egy vörösbegy pár fészket rak, kiköltik a tojásaikat, és etetik a kicsinyeiket. Milyen elfoglalt pár! Egyszer csak megérkeztek a fiókák, a szülők körbe-körbe ugrándoztak a gyepen, hogy hernyókat gyűjtsenek, amivel megtölthetik az éhes fiókacsőröket. Állandó táplálás nélkül azok a kis pelyhes jószágok nem maradtak volna életben.
Tanulhatnánk ezektől a madaraktól, hogyan gondoskodjunk a friss keresztényekről! Ahogyan a madarak biztonságos fészekkel várták kicsinyeiket, a gyülekezetünk biztonságot nyújthat az újaknak. Az istentiszteletek és a bibliaórák alkalmával táplálhatjuk őket, hogy megérthessék és gyakorolhassák, mire van szükség a hitéletben. A személyes beszélgetéseken és a kialakult barátságokban a keresztények példát mutathatnak, hogyan kell megélni hitünket. Ahogyan a vörösbegy pár csapatban dolgozott, a gyülekezeti tagok is együtt gyakorolják lelki ajándékaikat az adakozásban, a tanításban és a bátorításban.
A kezdő hívőknek szükségük van a gyülekezetre és a gyülekezetnek is rájuk, hogy betöltse misszióját. Micsoda kiváltság szívünkön viselni az új hívőket, táplálni őket Isten igéjével és védelmezni őket, amíg önállóan megtanulnak "repülni"! Egyszer viszonzásul majd ők is gondoskodni fognak más új hívőkről.

Imádság: Drága Urunk, nyisd meg szemeinket, hogy meglássuk a hit útján kezdők szükségeit. Ámen.

Ma kinek a hitét fogom táplálni?

IMÁDKOZZUNK A FRISS KERESZTÉNYEKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1951 Dátum: 2019. Május 31. - 09:11:10
019. május 31. péntek

Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.

1Tim 6,17-19.

GALAMBSZÁRNYAK

Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak, hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék? (Zsolt 55,7)

A főiskolán, ahol tanítok, adtam egy különleges feladatot az elsőéveseknek. Kértem, hogy írjanak egy prózaverset ezzel a témával: "Ha szárnyakat kapnék!" Néhányan azonnal nekiláttak, mások elgondolkodtak. Kis biztatásomra végül mindenki elkészült a kijelölt időre. Ezután büszkén előadták a verseket a többiek előtt. A sok jó alkotás között kiemelkedett Salmaan verse. Így hangzott: "Ó, bár meg lennék áldva két szárnnyal! Elrepülnék velük messzire, hogy szárnya legyek azoknak, akiknek nincs szárnyuk."
Azok a sorok még mindig a fülembe csengenek. Ezzel a nemes vízióval Salmaan ma Kerala államban tanít egy általános iskolában. Isten minden nap lehetőségeket ad neki, hogy a szeretet és tudás szárnyait ajándékozza sok kisgyereknek.
Isten arra hív minket, hogy teljesen bízzuk rá magunkat, hogy oda tudjunk fordulni mások felé, és a szeretet, ismeret és gyógyulás forrása lehessünk számukra. A zsoltáros kereste, hogyan emelkedhet az élet rémisztő helyzetei fölé, hogy enyhülést találjon Isten jelenlétében. Isten képessé tesz minket, hogy másokhoz oda tudjunk fordulni, és a szeretet, valamint az együttérzés forrásai legyünk számukra.

Imádság: Atyánk, tégy alkalmassá minket, hogy a szeretet szárnyaival el tudjuk érni a szükségben lévőket! Ámen.

Mennyei elhívásunk, hogy mások számára áldás legyünk.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1952 Dátum: 2019. Június 01. - 09:13:27
2019. június 1. szombat

Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,23-29.

KI VAGY TE?

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. (1Jn 3,1)

A főiskola első éve utáni nyáron egy táborban dolgoztam, csaknem 1500 kilométerre az otthonomtól. Távol az otthoni gyülekezettől és a főiskolai keresztény közösségemtől nagyon vágytam hívő emberek társaságára. Amikor egyik vasárnap végre el tudtam menni egy istentiszteletre, nagyon izgatott voltam. Második alkalommal már nemcsak hogy nem voltam feldobva, de egyenesen rosszul éreztem magam. Nem értették a déli akcentusomat, és azt hitték, azért mentem gyalog, mert még fiatal vagyok a vezetéshez. A kényelmetlen érzés csak fokozódott, amikor a lelkész a szószékről bejelentette, hogy Kathleen Texasból ezen a héten is eljött közénk.
Ahogy ültem a padban, tervezgetve, hogyan fogok úgy kiosonni, hogy senkivel ne kelljen beszélgetni, fontos dolog jutott eszembe. Én nem csak a Tennessee-beli 19 éves Katlyn vagyok, de Isten gyermeke is. Engem Isten felfoghatatlanul szeret, feltétel nélkül megbocsátott, és minden értelmet meghaladó békességgel ajándékozott meg. Félelem nélkül tekinthetek a jövőbe. Bár szeretem azt, aki földi értelemben vagyok, sokkal értékesebb számomra, ami Krisztusban lehetek.

Imádság: Drága Urunk, hálásak vagyunk, hogy te megváltoztatsz, átformálsz, helyreállítasz és megújítasz. Köszönjük, hogy Atyánk vagy, és benned új életünk van. Ámen.

Az én identitásom Isten mélységes szeretetében gyökerezik.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1953 Dátum: 2019. Június 02. - 08:55:01
2019. június 2. vasárnap

Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr. Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.

1Kor 3,5-9.

EVANGÉLIUM TETTEK ÁLTAL

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Amikor az Emberi Jogok Intézetében tanultam Strasbourgban, összebarátkoztam néhány algériai és tunéziai diákkal. Mivel a program középpontjában a vallási jogok álltak, beszélgettünk a vallásszabadságról saját hazánkban, és személyes hitünkről is. Én kihasználtam az alkalmat, és bizonyságot tettem: ateistaként nőttem fel a Szovjetunióban, de a peresztrojka után elfogadtam Jézust személyes megváltómnak.
Igyekeztem hitemet cselekedetekkel megmutatni. A Biblia azt tanítja, hogy "a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában" (Jak 2,17). Segítettem új barátaimnak a tanulásban, megosztottam velük a jegyzeteimet, és még vacsorát is főztem nekik. Tisztelettel bántam velük, és őszinte barátság alakult ki közöttünk. Imádkoztam, hogy Jézus világossága beragyogja őket.
Pál apostol azt írja: "Én ültettem, Apollós öntözte, de Isten adta a növekedést" (1Kor 3,6). Mindannyian megtehetjük saját részünket az evangélium hirdetésében, és a többit az Úrra bízhatjuk.

Imádság: Urunk, add, hogy az igének ne csak hallgatói, de cselekvői is legyünk! (Jak 1,22) Jézus nevében kérünk. Ámen.

Cselekedeteim megmutatják a hitemet.


IMÁDKOZZUNK A VALLÁSKÖZI BARÁTSÁGOKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1954 Dátum: 2019. Június 03. - 10:28:07
2019. június 3. hétfő

Amikor Jézus beszállt a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

"NEM TÖRŐDSZ VELE?"

Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki? (Mt 8,27)

A 2017-es kenyai választások előtt számtalanszor felszólították az embereket békés szavazásra. Mindezek ellenére ott bujkált az erőszaktól való félelem a szavazópolgárokban, hiszen az ország alig tíz évvel korábban addig soha nem tapasztalt erőszakkal szembesült a választásokon.
Ahogy ezekre a szörnyűségekre gondoltam, eszembe jutottak Jézus tanítványai a csónakban, akiken úrrá lett a félelem, hogy elsüllyednek a tengerben. A viharban a tanítványok felébresztették Jézust, és azt mondták: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Jézus ekkor ráparancsolt a szélre, a tenger megnyugodott, és az visszaadta a tanítványok békességét. Jézus tette emlékeztette őket és minket is arra, hogyha bízunk Jézusban, ő velünk lesz minden körülmények között. Nekünk, mint a mindenható Isten gyermekeinek, csak annyit kell tennünk, hogy bízunk benne és az ő igéjében, és engedelmeskedünk neki, "mert Istennek semmi sem lehetetlen." (Lk 1,37)

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a békességet, amivel ma megajándékozol. Mindig tőled várjuk a segítséget. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Krisztus minden békesség forrása.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1955 Dátum: 2019. Június 04. - 08:22:42

2019. június 4. kedd

Ha az ÚR nem segített volna rajtam, én már a csend honában laknám.
Mikor azt gondoltam, hogy roskad a lábam, szereteted, URam, támogatott engem.
Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet.

Zsolt 94,17-19.

KEGYETLEN HOLLÓK

Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet. (Zsolt 94,19)

A Yellowstone Nemzeti Parkban kempingeztünk, a Raven\'s Roost (Hollók szállása) nevű táborban. Mikor hajnalban irgalmatlanul felébresztett egy csapat veszettül károgó holló, megértettük, miért nevezik az angol nyelvben a hollók egy csapatát "kegyetlennek".
A fenti igevers ezeket a hollókat juttatja eszembe. Az aggodalom úgy tör ránk, mint megannyi holló, rekedt hangon azt károgva: "Nincs remény." És a kétségbeesés e nyugtalanító zajától az elménkben szinte lehetetlen szabadulni.
A zsoltáríró szerint Isten az, aki békét és csendet tud teremteni bennünk. "Vigasztalásod felüdíti lelkemet." Isten igéje számtalan olyan ígéretet hordoz, amin gondolkodva vigasztalást és békességet talál az elménk. Nagyon szeretem például a Zof 3,17-et: "Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked." Én az egyes szám második személyű névmás helyére a saját nevemet vagy annak a nevét szoktam behelyettesíteni, akiért imádkozom. Előre örvendezek Isten győzelmének az életünkben, akkor is, ha a körülmények mást jeleznek. Ha gyönyörködünk Isten ígéreteiben, ő lelki békével ajándékoz meg.

Imádság: Békesség Istene, köszönjük vigasztaló ígéreteidet, melyek elűzik az aggodalom hollóit. Ámen.

Bízom Istenben - ez a válaszom az aggodalomra.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKEN ÚRRÁ LETT AZ AGGODALOM!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1956 Dátum: 2019. Június 05. - 09:18:28

2019. június 5. szerda

De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra? De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek, hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó magatartásotokat. Mert jobb jót, mint gonoszt cselekedve szenvedni, ha ez az Isten akarata.

1Pt 3,13-17.

KÉT LÁBON JÁRÓ BIZONYSÁG

Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tiszta életben. (1Tim 4,12)

Miközben figyeltem, ahogy Lainie, a 15 éves unokám kijön a Central Középiskolából, észrevettem, hogy egy kereszt van a nyakában, és a Jn 3,16 van a pólójára írva. Mikor a barátnőjét, Jeannie-t hazavittük, a kocsiban a lányok egy délutáni iskolai keresztény rendezvényről és Lainie gyülekezeti ifjúsági csoportjáról beszélgettek. Majd Lainie emlékeztette Jeannie-t, hogy a vasárnapi istentisztelet előtt érte megyünk.
Összehasonlítottam Lainie viselkedését a sajátommal ugyanebben a korban. Bár én is keresztény voltam, nem mertem beszélni másoknak a hitemről. És sajnos később sem tettem. De elhatároztam, hogy követem Lainie példáját. Imádkoztam, hogy le tudjam küzdeni a félelmeimet. Hamarosan egyszerű dolgokkal sikerült beszélgetést kezdeményeznem Isten szeretetéről. Biztatni tudtam az új hívőket, embereket hívtam a gyülekezetbe, és részt vettem különböző missziós munkákban.
Minél többet kockáztattam, annál több lehetőségem adódott a bizonyságtételre. Isten mindnyájunkat hív, hogy hirdessük az evangéliumot, akkor is, ha visszautasítanak vagy bántanak érte. Korunktól és körülményeinktől függetlenül Isten vezetni fog a szolgálatban, hogy másokat Krisztushoz vezethessünk.

Imádság: Urunk, adj bátorságot és vezetést, hogy meg tudjuk mutatni másoknak szeretetedet és kegyelmedet! Ámen.

Ma keresni fogok alkalmat a bizonyságtételre.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN BESZÉLNEK HITÜKRŐL!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1957 Dátum: 2019. Június 06. - 16:41:42
2019. június 6. csütörtök

Ezért várom és remélem, hogy semmiben sem fogok szégyent vallani, hanem mint mindenkor, úgy most is Krisztust egészen nyíltan fogják magasztalni énértem, akár életben maradok, akár meghalok. Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor, hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak.

Fil 1,20-24.

MINDIG NYERTES

Mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. (Róm 14,8)

A barátom, Charles, nagy békességgel várta a komoly szívműtétet. Így magyarázta: "Bármi is történjék, nyertes vagyok." Néhány évvel később újra szívműtét előtt állt, amit ugyanezzel a békességgel és ugyanezen szavakkal várt.
Amikor Pál apostol a római keresztényeknek írt, azt hirdette nekik, mindegy, élnek-e vagy meghalnak, mert mindig Jézussal lesznek, és Jézus mindig velük lesz. Végül Charles itt hagyta a földi világot, és az Úrhoz költözött. Charles szavainak igazsága megnyugvást ad nekem, és példát ad a hitről. Ha valaha valaki közülünk megpróbáltatás elé néz, Krisztusba vetett hitünk alapján ezt mondhatjuk: "Bármi is történjék velem, én nyertes leszek."

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy akár az életben, akár a halálban te mindig velünk vagy. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." (Mt 6,9-13) Ámen.

Nem számít, mivel kell ma szembenéznem, mert Jézus mindig velem van.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1958 Dátum: 2019. Június 07. - 08:33:47
2019. június 7. péntek

Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: "Valóban Isten Fia vagy!"

Mt 14,22-33.

A FÓKUSZ ELVESZTÉSE

Péter kiszállva a hajóról, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! (Mt 14,29-30)

Egy délután éppen szörföztem, és közben néztem a mély, tiszta vizet. Hirtelen egy hatalmas, baljós árny közeledett. Kiegyenesedtem, hogy jobban lássam, mi az, és elkezdtem lassan felé fordulni. Miközben aggódtam a rémisztő ismeretlen miatt, nem figyeltem oda a szörftechnikámra, a víz alá merültem, a deszkám felfordult. Még rosszabb volt, hogy hirtelen nem tudtam, merre lehet az árnyék. Cápatámadástól féltem. Szorosan a deszkámba kapaszkodva éreztem, ahogy a pánik elhatalmasodik rajtam. Imádkoztam: "Segíts, Istenem!" Eldöntöttem, bízom az ő védelmében, és végül sértetlenül partot értem.
Amikor átsiklom deszkámmal az öblön, eszembe jut, vajon milyen lehetett Péternek a viharos tenger vizén járni. Amíg Jézusra figyelt, "siklott" a vízen, ahogy én szoktam a szörffel. De amikor a veszélyre figyelt, elvesztette Jézust a szeme elől.
Sok kihívással kell megbirkóznunk életünk során: halál, betegség, munkanélküliség. Ezek ijesztők lehetnek, különösen ha egyedül kell megküzdenünk velük. A rémület helyett jobb, ha szembenézünk velük imádkozással, bibliaolvasással, vagy segítséget kérve keresztény testvéreinktől. Mindig meghat az a békesség, amit Isten az ilyen próbatételek során ad nekünk.

Imádság: Istenünk, segíts nekünk, hogy figyelmünket folyton rád irányítsuk. Köszönjük, hogy velünk vagy. Ámen.

Isten hallja a segítségkérésem, és általa kerülök biztonságba.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1959 Dátum: 2019. Június 09. - 11:06:44

2019. június 9. vasárnap

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. Sok kegyes zsidó férfi tartózkodott akkor Jeruzsálemben azok közül, akik a föld minden nemzete között éltek. Amikor a zúgás támadt, összefutott ez a sokaság, és nagy zavar keletkezett, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni. Megdöbbentek, és csodálkozva mondták: "Íme, akik beszélnek, nem valamennyien Galileából valók-e? Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén: pártusok, médek és elámiták, és akik Mezopotámiában laknak, vagy Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, Frígiában és Pamfíliában, Egyiptomban és Líbia vidékén, amely Ciréné mellett van, és a római jövevények, zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek az Isten felséges dolgairól."

ApCsel 2,1-11.

EGYSÉG ÉS HARMÓNIA

Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek! (Zsolt 133,1)

Börtönünkben két kórus működik. Az egyik angolul, a másik spanyolul énekel. Én az angol énekkarban vagyok. Azokban a hónapokban, amikor ötödik vasárnap is van, ünnepet tartunk, amit szuper-vasárnapnak hívunk. Ilyenkor a két kórus együtt énekel, minden dalt előadunk mind a két nyelven.
Az első szuper-vasárnapunk nagyon emlékezetes megtapasztalás volt, ahogy mindannyian együtt énekeltünk. Az oltárhoz híváskor mindkét kórus körülvette a gyülekezetet, énekelve, hogy "We Give You All" vagy azt, hogy "Recibe". Akik késztetést éreztek, imádkoztak. Térdre ereszkedtem, és éreztem, a Szentlélek körülvesz ima közben. Ezután felálltam, és végigtekintettem a gyülekezeten. Meglepődtem azon, amit láttam. Úgy éreztem, Jézus mosolyog és szereti a gyülekezetet.
A fenti zsoltár azt mondja, jó és örömteli, amikor Isten gyermekei egyetértésben élnek. Amikor a hívők szeretetben összegyűlnek istentiszteletre, szoros kapcsolatban és egységben vannak. Jézus szeretete egyesíti a híveket, és harmóniát teremt. Legyünk bár templomban, munkában, otthon, vagy akár börtönben, az istentisztelet ereje egyként biztathat bennünket.

Imádság: Drága Urunk, segíts összhangban együtt élnünk és tisztelnünk téged ma és minden napon! Ámen.

A Szentlélek összhangba hoz minket.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1960 Dátum: 2019. Június 11. - 08:54:39
2019. június 11. kedd

Zarándokének. Salamoné. Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök.
Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.
Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.
Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.
Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban.

Zsolt 127.

ÚJ TEREMTÉS

A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent! (Jel 21,5)

A két túravezetőm és tolmácsom, Kaarel és Taavet kényelmessé és kellemessé tették a tallinni utamat Észtországban. Az egyik napi túránk állomása volt egy nagy szabadtéri színpad, ahol egy zenei fesztivál került megrendezésre, majd út az elnöki rezidencia mellett és egy múzeumi látogatás. Ahogy befejeztük a körutat, Kaarel azt mondta: "Egy 1930-as évek elején épült épület közelében vagyunk, amelyet a bátyám újít fel. Mi lenne, ha odamennénk és megnéznénk, hogy haladnak a munkálatok?"
Ahogy mentünk lefelé a fákkal szegélyezett sugárúton, egy nagyon érdekes házra lettem figyelmes. Valójában ez volt az a ház, ahová igyekeztünk. Meglepett az állapota, mert olyan erős és jó építésű volt. Eszembe jutottak Jézus szavai: "Íme, újjáteremtek mindent!" A tulajdonos mindent eltávolított, ami használhatatlan volt, és elkezdett megtervezni egy teljesen új házat új nyílászárókkal és új fűtési rendszerrel. Megjegyeztem, hogy milyen izgalmas lesz látni a befejezett projektet.
Aztán arra gondoltam, hogyan változtatta meg az életemet Jézus Krisztus. Még nem vagyok az, ami lehetnék, de Krisztus folyamatosan új teremtéssé formál.

Imádság: Drága Úr Jézus! Segíts tudatosítani, hogy jelenleg is formálódunk! Adj türelmet és bátorságot, hogy elfogadjuk az általad ajánlott új életet! Ámen.

A Teremtőm folyamatos formálása alatt vagyok.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1961 Dátum: 2019. Június 12. - 07:35:58

2019. június 12. szerda

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:
minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!
Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom.
Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz.
Jó csendben várni az ÚR szabadítására.

JSir 3,22-26.

EGY KÍGYÓ, EGY BIBLIA ÉS ÉN

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Azon a nyáron minden reggel csak én voltam, a Bibliám és egy kígyó. 1200 km-t repültem, keresztül az országon, hogy egy nyári táborban dolgozhassak. Bár felejthetetlen hely volt, mégis magányosnak éreztem magam. Kívülről én voltam a tipikus táborvezető: a hajam klórszagú volt, a lábam csillogott a 40 C fokos hőségben, mosolyogtam napkeltétől napnyugtáig. De az igazság az, hogy soha nem akartam még ennyire hazamenni.
Mégis, a legüresebb napon Isten megáldott egy darab papír által, amit valakitől kaptam érkezésem előtt. Egy 100 igeversből álló lista volt, a Szentírásból, amit érdemes megjegyezni.
Minden hajnalban a táborozók előtt keltem, óvatosan kikerültem a tatut, majd leugrottam a tornácról, megkeresve az ismert helyet a tó partján. Átnéztem a listát, üdvözöltem a kígyót a velem szemközti sziklán, és kinyitottam a Bibliámat. Soha nem töltöttem ilyen békés, lélekemelő időt Istennel.
Azóta gyakran beugranak az emlékezetembe ezek a versek: enyhítenek a szorongásaimon, visszatartanak a kísértésektől, irányítanak egy megoldás felé, emlékeztetnek arra, hogy imádkozzam. Emlékszem azokra az Istennel töltött órákra, amelyek állandóan azt a békességet idézik, amelyet csak Isten nyújthat.

Imádság: Istenünk! Köszönjük, hogy ma és minden nap találkozol velünk. Jobban szükségünk van rád, mint a kenyérre, amit eszünk, és a levegőre, amit beszívunk. Ámen.

Isten jó hozzám - minden időben.


IMÁDKOZZUNK AZ OTTHONUKTÓL TÁVOL LÉVŐ FIATALOKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1962 Dátum: 2019. Június 13. - 07:26:25
2019. június 13. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

ISTEN TÖRŐDIK VELÜNK

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. (Mt 6,11)

Menyünk és négyéves unokánk Mexikóból Tokióba utazott a Harvey hurrikán közeledtekor. Tervezetten Houstonban (Texas) kellett volna átszállniuk, de a rossz időjárás miatt röviddel azután lezárták a repülőteret, hogy oda érkeztek. Így leintettek egy taxit, és egy szállodában kerestek menedéket.
Szerencsére a szálloda nem szenvedett akkora kárt, mint a többi épület a környéken, de a vészhelyzet miatt nehéz volt élelmiszert szerezni. A feleségemmel nagyon aggódtunk a menyünk és unokánk miatt. Étkezéskor minden alkalommal azért imádkoztunk Istenhez, hogy biztosítson élelmet nekik is. Isten segítségükre volt, jó emberek gondoskodtak élelmezésükről. Végül 10 nappal később egészségesen és biztonságban folytathatták az útjukat.
Amikor Istent kérjük, hogy a mindennapi kenyerünket adja meg nekünk, felismerjük, hogy ő az, aki gondoskodik rólunk. Bízhatunk benne, hogy megadja, amire szükségünk van. Különösen, amikor reménytelen helyzetbe kerülünk, hittel fordulhatunk Istenhez.

Imádság: Szerető Atyánk, köszönetet mondunk áldásodért, hogy törődsz velünk. Gondviselésedben bízva imádkozunk a nehézségek között élő embertársainkért. Ámen.

Bízni fogok Istenben, hogy gondoskodik rólam minden nap.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1963 Dátum: 2019. Június 14. - 08:44:58

2019. június 14. péntek

Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.
Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,15-21.

HELYREÁLLÍTÁSI PONT

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Számítógépem ma nem működött jól. Türelmes vagyok régi gépemmel, de a képernyővédővel történt valami, és eltűntek az e-maileim. Emlékeztem, hogy a fiam mutatott egy módszert, amivel a gép előző állapotát vissza lehet állítani. Ezt tettem, és a képernyővédelmem visszaállt, majd újra megjelentek a leveleim.
Néha arra vágyom, bárcsak lenne egy ilyen "helyreállítási módszer" az életben is. A jól működő kapcsolatok egyetlen negatív megjegyzés miatt megromolhatnak, és keserűséghez, ellenálláshoz, szétváláshoz vezethetnek. Milyen jó lenne visszamenni az időben, amikor a kapcsolat még jó és pozitív volt.
Isten ismeri ezt a "módszert". Krisztus halála és feltámadása által megbékéltetett, és Istennel való közösségbe vezetett bennünket. Amikor a dolgokat összekuszálom egy negatív szóval, cselekedettel vagy gondolattal, rossz dolog jön létre, akárcsak a sötét égbolt egy viharos napon. De Isten kegyelme mindig ott van, és képes helyreállítani a lelkemet a béke, remény és szeretet helyévé. Megvallhatom helytelen cselekedetemet a másik embernek és Istennek, aztán kérhetem bocsánatát és segítségét, hogy meglássam a jót másokban. Szinte naponta kell helyreállítanom a kapcsolatot Istennel és embertársaimmal. Hála Istennek, választhatom ezt a lehetőséget.

Imádság: Urunk add, hogy tiszta szívvel tudjunk viszonyulni hozzád és másokhoz! Ámen.

Isten kegyelme mindig segít újrakezdeni.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1964 Dátum: 2019. Június 15. - 08:44:44
2019. június 15. szombat

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

BIZALOM ISTENBEN

Az Úr, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem. (Hab 3,19)

Néhány évvel ezelőtt önkéntesnek jelentkeztem egy katasztrófavédelmi szervezetnél. Habár szociális munkában volt tapasztalatom, a feladatom egy része az volt, hogy vasboltokban építkezési kellékeket vásároljak. A felkészítés alatt egyszer kiraktak egy vasáruháznál egy kétoldalas listával, amiket be kellett szereznem. Némelyikről fogalmam se volt, hogy néz ki, ezért az első reakcióm a félelem volt. Három lehetőséget láttam magam előtt. Az egyik, engedni, hogy elöntsön az önsajnálat és a kétség. Soha nem lett volna szabad elvállalnom ezt a feladatot. Azt sem tudom, mit csinálok. Bolondnak fognak nézni. A második lehetőség a düh lehetett volna: Miért végezteti ezt velem a szervezet? Tudniuk kell, hogy nem ismerem ezeket az eszközöket. Harmadszor pedig reagálhattam magabiztosan, nem magamban, hanem Istenben bízva. Fogalmam se volt, mit csinálok, de Isten tudta. Hiszen Isten ezt mondta: "A vakokat olyan úton vezetem, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket." (Ézs 42,16)
Bármikor kihívásokkal találkozunk, bízhatunk Istenben. Egymagunkban elveszhetünk, de az Úrral minden problémát kezelni tudunk. Tehát, a harmadik megoldást választottam. Isten mindig hűséges.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük bölcsességedet és vezetésedet. Ámen.

Magabiztos lehetek, mert Isten velem van.