Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355173 alkalommal)

0 Felhasználó és 13 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1980 Dátum: 2019. Július 03. - 08:18:50

2019. július 3. szerda

Jézus mondja: "Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek."
"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,11-16.

KOCKÁZATVÁLLALÁS

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

19 éves koromban úgy éreztem, Isten ösztökél, hogy csatlakozzak egy missziós szervezethez, ahol nappali tagozaton munkatársi kiképzést kapok. Elszántam magam, hogy megismerjem Istent, akiről az elmúlt tíz évben azt mondtam, ismerem, de ez csak jól hangzó kijelentésnek tűnt. Most mindent feladtam ezért a lehetőségért, de szinte senki sem értett velem egyet. Azt mondták: "Honnan tudod, hogy Isten erre hív?" és "De hiszen jó állásod van!" meg "Na, és mit fogsz csinálni azután?" Kérdéseikkel azt sejttették, azt gondolják, elment az eszem.
Én viszont biztos voltam a döntésemben, és tudtam, hogy az Istentől ered. Csak arra volt szükségem, hogy kitartsak. Az Isten vezetésére való hagyatkozás boldoggá tett és teljesen betöltött. Amikor tudom, hogy helyesen döntök, és követem Isten akaratát, "ragyog a világosságom". Az emberek látják, és érdeklődnek jócselekedeteim után.
Időnként kockázatot kell vállalnunk, hogy Isten rendelkezésére álljunk. Néha ez a kockázat azt jelenti, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból. De az ismeretlen homályában ragyog a legszebben a világosságunk!

Imádság: Drága Istenünk, segíts késznek lennünk oda menni, ahová küldesz! Segíts bíznunk vezetésedben, hogy világosságunk ragyoghasson mások előtt! Ámen.

Mások kétségei ellenére igennel válaszolok Isten hívására.

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT ISTEN KÖVETÉSÉHEZ



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1981 Dátum: 2019. Július 04. - 13:42:29
2019. július 4. csütörtök

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.
Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,12-24.

ÖRÜLJ, IMÁDKOZZ, ADJ HÁLÁT!

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

Több mint negyven éve hívő vagyok, és jó néhányszor olvastam és elmélkedtem már az első thesszalonikai levél felett. A fenti igevers szavai azonban addig nem hatottak rám igazán, amíg a kisebbik fiam katonai szolgálatra nem került a tengerentúlra. Ekkor kezdtem igazán felfogni Pál szavainak mélységét.
Amikor valamelyik szerettünk veszélybe kerül, azt vesszük észre, hogy imádkozunk fésülködés közben, autóvezetés alatt, vagy étkezés közben is. Ez az állandó imádságos állapot új lépcsőfok volt Krisztussal való kapcsolatomban. Ő mindig jelen van, de milyen gyakran ragadjuk meg az alkalmat, hogy elérjük őt imádságban? Most, hogy a fiam biztonságban hazatért - bár jövőre újra el kell mennie - újra átélem, hogy bár mi megtettük a mi részünket a felnevelésében, ő az Úrhoz tartozik. Én pedig élhetek a számtalan lehetősséggel, és az Uramhoz és Megváltómhoz járulhatok imádságban.

Imádság: Mennyei Atyánk, áldunk téged azért, hogy meghallod imáinkat, és válaszolsz azokra. Segíts minden napot imádságos lelkületben tölteni! Ámen.

Ma és mindig imádságos hálaadásban fogok örvendezni.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1982 Dátum: 2019. Július 05. - 12:07:45
2019. július 5. péntek

Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt. És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön! Így lett este, és lett reggel: ötödik nap. Azután ezt mondta Isten: Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat. És úgy történt. Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó.
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

1Móz 1,20-27.

ALKOTÓKÉPESNEK TEREMTVE

Megteremtette Isten az embert a maga képmására. (1Móz 1,27)

Honolulu állatkertjében járva a férjemmel megmosolyogtuk a szürke madarakat, melyeknek a feje pirosas színű volt, mintha elpirultak volna. Megcsodáltuk a fákról rikoltozó vörös, zöld és sárga papagájokat. Amikor azután egy kék madarat láttam, taréjjal a fején, mely úgy nézett ki, mint egy csinos kalap, elgondolkodtam azon, ahogy Isten az embert saját képmására teremtette.
Mi színes ruhákat készítünk, ahogy Isten a madarak tollazatát színessé alkotta. Használjuk a fákat, melyeket Isten teremtett, hogy asztalokat és házakat készítsünk belőlük. Isten csodálatos világáról készített képek ékesítik falainkat. Amikor tévét nézek vagy a média világában barangolok, általában kielégületlennek érzem magam. De amikor egy ízletes ételt készítek a családomnak vagy festek egy képet, megelégedett vagyok.
Teremtő Istenünk alkotó lényekké teremtett minket. Amikor létre hozunk valamit, kertet ültetünk, elénekelünk egy dalt, vagy egy kalapot varrunk, boldogabbak vagyunk, mert megvalósítjuk Isten tervét. A teremtés lehetősége olyan nagy, mint a világ, melyet Isten teremtett, hogy örvendezzünk annak.

Imádság: Istenünk, adj ötleteket és önbizalmat, hogy használjuk a tőled kapott alkotóképességet, hogy életünket és mások életét érdekesebbé és örömtelivé tegyük! Ámen.

Isten alkotóképes lénnyé teremtett



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1983 Dátum: 2019. Július 06. - 07:28:15

2019. július 6. szombat

Dávidé, abból az időből, amikor eszelősnek tettette magát Abimeleknél, aki aztán elkergette, ő pedig elment.
Áldom az URat mindenkor, állandóan őt dicséri szám.
Az ÚRral dicsekszik lelkem. Hallják ezt az alázatosak, és örülnek.
Hirdessétek velem az ÚR nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!
Az ÚRhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem.
Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk.
Kiáltott a nyomorult; az ÚR meghallgatta, és minden bajából kiszabadította.
Az ÚR angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket.
Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.

Zsolt 34,1-9.

VALÓDI FÉNY

Isten megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Súlyos depresszióban szenvedtem. A válságos időszak után azonban gondolataimat a Mennyei Atyámra összpontosítottam, akinek gondoskodása és jelenléte állandó volt azokban a nehéz napokban. Hálát adtam Istennek családomért, akik segítettek, feltétel nélküli szeretetet és kitartást tanúsítva. Köszönetet mondtam az orvosokért, a gyógyszerekért, és a gyógyulásomért, felépülésemért imádkozó emberekért. Mindenekelőtt megköszöntem Istennek, hogy gondoskodott rólam, amikor képtelen voltam magamat ellátni.
A megtapasztalások megerősítettek abban, hogy én is irány-mutatást és bátorítást nyújthatok egyetemi lelkészi szolgálatom során másoknak, amikor ők vannak krízishelyzetben. Micsoda kiváltság az Istennek szolgálni! Milyen nagy felelősség másokat Jézushoz vezetni! A Szentlélek késztetésével, a megváltás örömhírét hirdetve alázatra indít az a tudat, hogy még a krízishelyzetekben is áldások közvetítői lehetünk mások számára.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy ránk ragyogtattad fényedet, és kivezettél a gyötrelem mélységeiből. Szereteted a gyógyulásunk forrása és életünk kútfeje. Ámen.

Isten a krízist a szolgálat lehetőségévé formálhatja át.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1984 Dátum: 2019. Július 07. - 15:03:24
2019. július 7. vasárnap

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.

Ef 5,15-17.

A HÁTRALÉVŐ IDŐ

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90,12)

Fiatalkoromban a nyár végtelen hosszúságúnak tűnt. Most, hogy a 65. életévemet is betöltöttem, már nem ez a helyzet. Különösen akkor veszem észre az idő múlását, amikor a szobakerékpáromat taposom. A rajta lévő kijelző monitor minden szükséges információt megad. Én azonban különösen két adatra figyelek: az eltelt és a még hátralévő időre.
Mai igeszakaszunk az efézusi levélből arra figyelmeztet, hogy bölcs módon éljünk, "kihasználva az alkalmas időt" (5,16). Amikor visszatekintek életem elmúlt idejére, látom, hogy nem voltam nagyon bölcs. Talán ezért is szeretnék a hátralévő időben azokra a dolgokra összpontosítani, amelyeket Isten akar, hogy tegyek a jövőben.
Hogyan valósíthatom meg ezt? Kiindulópontként teljességgel meg kell értenem, hogy az idő csupán egy villanás az élet forgatagában. Isten megteremti, és elénk hozza a lehetőségeket. Ha én viszont kifogásokat keresek, elszalasztom azokat, hogy segíthessek a rászoruló embereknek. Az óra ketyeg. Mostantól a tétovázás helyett figyelni szeretnék Istenre, és azonnal nekilátni a feladatnak.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts bölcsen kihasználni az időt a neked végzett szolgálatban! Ámen.

Ki fogom használni az időt, melyet Isten adott számomra.


IMÁDKOZZUNK A NYUGDÍJASOKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1985 Dátum: 2019. Július 08. - 09:15:25
2019. július 8. hétfő

Ez szó szerint az a levél, amelyet Jeremiás próféta Jeruzsálemből küldött a foglyok közt megmaradt véneknek és papoknak, prófétáknak és az egész népnek, akiket fogságba vitt Nebukadneccar Jeruzsálemből Babilóniába, miután Jekonjá király, az anyakirálynő, az udvari emberek, Júda és Jeruzsálem vezetői, a mesteremberek és a várépítők elkerültek Jeruzsálemből. Elászá, Sáfán fia és Gemarjá, Hilkijjá fia által küldte el, akiket Cidkijjá, Júda királya küldött Nebukadneccar babilóniai királyhoz Babilonba: Így szól a Seregek URa, Izráel Istene az egész fogoly néphez, amelyet fogságba vittek Jeruzsálemből Babilóniába: Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét! Házasodjatok, szülessenek fiaitok és leányaitok! Házasítsátok meg fiaitokat, és adjátok férjhez leányaitokat! Szüljenek azok fiúkat és lányokat! Szaporodjatok, és ne fogyjatok! Fáradozzatok annak a városnak békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az ÚRhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is! Ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Ne engedjétek, hogy rászedjenek benneteket a próféták és a jósok, akik köztetek vannak, és ne hallgassatok az álmodók álmaira! Mert hazugságot prófétálnak nektek az én nevemben; nem küldtem őket - így szól az ÚR. Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,1-14.

VIGASZTALÁS

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

A fenti igevers az egyik legkedveltebb a kívülről való megtanulásra. És annak is kell lennie. Ez egy csodálatos, bátorító igevers. De sokan nem veszik észre, hogy ez az ige a száműzetésben lévőknek szóló levél része. A zsidókhoz szól, akikre még 70 év fogság vár. Ezeket a szavakat Isten nem boldog, nyugodt életű emberekhez címezte, akik kényelmes házaikban, kellemes családi körben élnek. Olyan emberekhez szól, akiknek nyomorúságban van részük.
Könnyű vigasztalást találni benne, ha nem nézzük a szövegkörnyezetet. Azt megfigyelve azonban még nagyobb jelentősége van. Különösen igaznak találtam ezt, amikor a rákbetegséggel harcoltam. Számomra a rák nem büntetés volt, ahogy a zsidó nép számára a fogság, de életem legsanyarúbb időszakaként tartom számon. Néha kicsit, néha nagyon féltem a jövőm miatt. De legtöbbször nagyobb békességem volt, mint azt egy negyvenéves, mellrákkal küzdő feleségtől és anyától várnánk.
Ez a békesség Istentől jött, aki jót és nem romlást tervezett számomra. Annyira hálás vagyok, hogy ugyanazok a szavak, amelyek vigasztalást nyújtottak a zsidó népnek évezredekkel ezelőtt, ma is vigasztalni tudnak.

Imádság: Urunk, köszönjük vigaszod a nehéz időkben. Segíts éreznünk jelenlétedet ilyen körülmények között is! Ámen.

Isten minden helyzetben a vigasz szavaival szól hozzám.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1986 Dátum: 2019. Július 09. - 09:32:48

2019. július 9. kedd

Te fakasztasz forrásokat a völgyekben, hogy folydogáljanak a hegyek között.
Megitatnak minden mezei vadat, a vadszamarak csillapíthatják szomjukat.
Fölöttük laknak az égi madarak, sűrű lombok között énekelnek.
Megöntözöd onnan fentről a hegyeket, alkotásaid gyümölcsével jól tartod a földet.
Füvet sarjasztasz az állatoknak, növényeket a földművelő embernek, hogy kenyeret termeljen a földből,
és bort, ami felvidítja az ember szívét, és ragyogóbbá teszi arcát az olajnál, a kenyér pedig erősíti az ember szívét.
Jóllaknak az ÚR fái is, a Libánon cédrusai, melyeket ő ültetett,
ahol fészket raknak a madarak, és a ciprusfákon gólya lakik.
A magas hegyeken a zergék, a sziklákon a mormoták találnak búvóhelyet.
Te alkottad a holdat, hogy jelezze az ünnepeket, és a napot, amely ismeri pályáját.
Ha sötétséget támasztasz, éjszaka lesz, amikor nyüzsög az erdő mindenféle vadja,
az oroszlánok zsákmányért ordítanak, sürgetve Istentől eledelüket.
Ha felragyog a nap, visszahúzódnak, és tanyáikon heverésznek.
Az ember munkába indul, és dolgozik egészen estig.
Milyen nagy alkotásaidnak száma, URam! Valamennyit bölcsen alkottad, tele van a föld teremtményeiddel.

Zsolt 104,10-24.

MINDEN RÉSZLET FONTOS

Uram, Istenem! Sok csodás tervet vittél véghez értünk, nincs hozzád fogható. Szeretném hirdetni és elmondani, de több annál, mint amit fel tudnék sorolni. (Zsolt 40,6)

Egy forró áprilisi délután az ötéves kislányomért indultam az iskolába. Gyalogolnunk kellett, mert nem engedhettük meg magunknak a tömegközlekedés viteldíját. Siettem, igencsak izzadtam, és közben azt kívántam, bárcsak lenne autónk.
A hazafelé vezető úton egy tyúk keresztezte az utunkat. A lányom ártatlan csodálkozással megkérdezte: "Anya, miért áll a tyúknak a hüvelykujja hátrafelé a lábán?" Nevettem, mielőtt választ adtam volna: "Azért, mert a hüvelykujja nélkül képtelen lenne jól egyensúlyozni magát".
Kissé zavarba is jöttem, miközben megválaszoltam kérdését. Ráébredtem ugyanis, hogy mialatt az én gondolataim a kényelmetlen helyzetünk körül forog, a kislányom belefeledkezett Isten teremtett világának csodálatos alkotásaiba. Már hetek óta annyira lekötöttek családunk problémái, hogy nem ismertem fel és nem becsültem az apró dolgokat. Amikor az Isten tökéletes teremtett világára figyeltem, és az általa alkotott apró létfontosságú részletekre, ráébredtem, hogy az én életem minden részlete is fontos Istennek.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy még életünk legapróbb dolgaival is törődsz. Add, hogy minden dicsőséget és magasztalást hozzon nevedre! Ámen.

Isten életem minden részletével törődik.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1987 Dátum: 2019. Július 10. - 06:03:38

2019. július 10. szerda

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,31-40.

EGYSZERŰ SZOLGÁLAT

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Egyik nap, a buszra várakozva, édesanyám arról beszélt a jegyszedőnek, hogy neki is szüksége van Krisztusra. Az ember figyelmesen hallgatta. Édesanyám szavai nagy hatással voltak rá. Anya szerette az embereket, és szívesen beszélt hitéről.
Amikor a lelkészi szolgálatra készültem, olyan előadásokat hallgattam, mint "Hogyan tegyünk bizonyságot". Ma azonban, amikor a hitemről beszélek, megemlékezem édesanyám Jézusról tett bizonyságtételéről. Vágya, hogy Krisztust vigye az emberekhez, az értük való igazi törődésből fakadt, nem pedig egy osztályteremben tanított, lépésről-lépésre felépített módszer tapasztalatán alapult.
Anya cselekedete nagy hatással volt rám. Igaz hite volt, és azt szerette volna, hogy mindenki, akivel csak találkozik, tudjon Krisztus megmentő hatalmáról. Nem tekintette magát lelkésznek. Mégis, lelki táplálékot nyújtott az embereknek, és imádkozott azokkal, akiknek erre volt szükségük. Azt tette, amire szükség volt mások megsegítése és hite megosztása céljából.
Édesanyám példájából megtanultam, hogy hitünk továbbadásának nem kell bonyolultnak lennie, vagy különösebb módszereket követnie. Ezt bárki közülünk gyakorolhatja.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, szeretetedet és a megváltás üzenetét vinni másokhoz! Ámen.

Bárhol vagyunk ma, Krisztus bizonyságtevői lehetünk.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1988 Dátum: 2019. Július 11. - 05:53:18

2019. július 11. csütörtök

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért.

Róm 5,1-6.

MEGSZENTELT KAPCSOLATOK

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

2014-ben megtudtam, hogy agydaganatom van. Egy 5 órás műtét után az orvosok úgy határoztak, hogy nem műthető a tumor. Ehelyett sugárkezelést alkalmaztak, hogy megakadályozzák a daganat további növekedését és károkozását.
Lesújtó volt. 80 éves voltam, korábban egészséges, teljes és független életet éltem. Most viszont kénytelen voltam alkalmazkodni látásom, az agyalapi mirigy, a mellékvese és egyéb szerveim maradandó károsodásához. Nem vezethettem, ami alapjaiban változtatta meg korábbi aktív életmódomat, különös tekintettel a gyülekezeti és közösségi programokra. Nem sokkal a sugárkezelések befejezése után gyülekezetem néhány hölgytagja felajánlotta, hogy elvisznek mindenhova, ahová mennem kell. Több mint három éven keresztül segítettek. Ez idő alatt közeli barátok lettünk, egymás életét gazdagítva.
Szenvedéseimen, valamint a közösség törődésén keresztül Isten megtanított egy értékes leckét a Gal 6,2-ből a keresztény közösségekben levő kölcsönös függésről. Most jobban értékelem a kapcsolatok szentségét. Rájöttem, hogy az idő rövid, és igyekeznem kell, hogy kimutassam mások iránti szeretetemet, kedves legyek és buzgó mások segítésében.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy nyitottak legyünk akaratodra életünk minden körülménye között! Ámen.

Isten bármilyen körülményt fel tud használni a tanításra.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1989 Dátum: 2019. Július 12. - 12:49:57
2019. július 12. péntek

"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked."
"Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."
"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Mt 6,5-15.

ISTEN SZERET

Legyen meg a te akaratod. (Mt 6,10)

A többnapos távollétből Edit várt otthon. A konyhában ült az édesanyjával. Imádkoztak. Könnyek között mesélték: szombaton este kisebbik fiunk a barátaival ment el szórakozni. Éjféltájt csörgött a telefon: Zsoltit baleset érte, mentővel szállították be a sürgősségire. Edit a kórházba rohant, de épp csak megnézhette a kómában fekvő fiunkat. Vasárnap sem tudott meg többet. Ellátták fejsérülését, de semmi biztatót nem hallhatott.
Hétfőn már korán a kórházba siettünk. Zsolti fejét oly nagy ütés érte, hogy az arccsont varrata elvált a koponyacsonttól. A kómás állapotot mesterségesen is fenn kell tartani - mondták az orvosok. S hogy mi, szülők, semmiben nem segíthetünk.
Tehetetlenségünkben csak imádkozni tudtunk. Fiunk életé-ért. Hetek teltek el így. Minden változás nélkül.
A harmincadik éjjelen, imádkozásom végén, a Jézus által tanított ima után kétségbeesetten még hozzáfűztem: Uram! Zsolti esetében is a Te akaratod legyen meg, ne a miénk!
És másnap reggel a nővér már a kórházfolyosón így sietett elénk: "Csoda történt! Zsolti felébredt a kómából!" Valóban csoda történt! Zsolti az arccsont rögzítésének kisebb műtéte után rövidesen, maradandó károsodás nélkül, teljesen felépült!
2006-ban történt mindez, s azóta is, amikor csak fiunkra nézek, szívemben hála ébred a mi drága jó Urunk iránt.

Imádság: Jézusunk, taníts minket jól imádkozni. Ámen.

Isten jó, és szeret minket!

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BALESETET SZENVEDŐKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1990 Dátum: 2019. Július 13. - 10:21:25

2019. július 13. szombat

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be."

Mt 18,1-5.

A GYEREKEK JOBBAN TUDJÁK

Jézus így válaszolt: Sohasem olvastátok: "Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet?" (Mt 21,16)

Egy nap, amikor kirándulni készültünk, a 4 éves kisfiam azt mondta, hogy indulás előtt imádkoznunk kellene. Amikor megkérdeztem, hogy miért szeretné, ha imádkoznánk, azt válaszolta: "Adjunk hálát Istennek Jézusért!"
Amikor gyermekeinket segítjük a hitben való növekedésben, akkor cserébe képesek egy egészen más perspektívát mutatni. Egész életemben imádkoztam és hálát adtam mindazokért az áldásokért, amiket naponta kaptam. De időnként nagyon sok elnyert áldás marad észrevétlen számomra. Fiam azonban emlékeztetett, hogy minden nap áldásokkal vagyunk körülvéve. Az egyik legnagyobb áldás, hogy megkaptuk Jézust, Isten Fiát, aki által mindannyiunk számára elérhető a kegyelem. Ezen a napon kisfiam emlékeztetett erre a tényre.
A gyerekeknél senki sem ismeri jobban Isten országát. Ezért mondja Jézus, hogy hitünkben legyünk hozzájuk hasonlók.

Imádság: Drága Urunk, hálát adunk neked Jézusért és a bőséges kegyelemért, mely általa elérhető számunkra. Ámen.

Ma hálát adok Istennek a Jézus Krisztus által kapott kegyelem ajándékáért.

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESANYÁKÉRT ÉS FIAIKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1991 Dátum: 2019. Július 15. - 10:33:44

2019. július 15. hétfő

Az ifjú Sámuel pedig az ÚR szolgája volt Éli felügyelete alatt. Abban az időben ritkaság volt az ÚR igéje, nem volt gyakran látomás. Egy napon az történt, hogy Éli a szokott helyén feküdt. Szeme már homályosodni kezdett, alig látott. Az Isten mécsese még nem aludt el, és Sámuel ott feküdt az ÚR templomában, ahol az Isten ládája volt. Az ÚR szólította Sámuelt, és ő így felelt: Itt vagyok. Majd odafutott Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ő azonban így válaszolt: Nem hívtalak, menj vissza, feküdj le! Elment tehát, és lefeküdt. De újra szólította az ÚR Sámuelt, Sámuel pedig fölkelt, odament Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ő azonban így felelt: Nem hívtalak, fiam, menj vissza, feküdj le! Sámuel még nem ismerte az URat, mert az ÚR még nem jelentette ki igéjét neki. Az ÚR azonban harmadszor is szólította Sámuelt. Ő pedig fölkelt, megint odament Élihez, és ezt mondta: Hívtál engem, itt vagyok. Ekkor értette meg Éli, hogy az ÚR szólítja az ifjút. Azért ezt mondta Éli Sámuelnek: Menj, feküdj le, és ha újból szólít, ezt mondd: Szólj, URam, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére. Az ÚR pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád.

1Sám 3,1-10.

ÚJ CÉLOK

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Egy autóbaleset következtében 5 csigolyám eltört, és amputálni kellett a bal lábamat. Akkoriban jól fizető állásom volt a hadseregben. A baleset miatt kénytelen voltam rokkantsági nyugdíjba vonulni. A kórházban töltött hónapok alatt Istent faggattam, miért engedte ezt. Időnként átkoztam is őt a fájdalom és szeretett állásom elvesztése miatt. Hónapokig depressziós voltam.
Később, egy középiskolai osztálytalálkozón egyik osztálytársammal felelevenítettük a barátságunkat, és hamarosan összeházasodtunk. Mint korábbi egészségügyis, önkéntességet vállalt egy kórházban. Engem is bevont a szolgálatba, bűvész trükköket mutattam a kezelésekben részesülő gyerekeknek. Hamarosan ez a misszió három másik kórházban is elkezdődött, és 18 éven keresztül mosolyt csaltunk a gyerekek arcára.
Nem sokkal a misszió kezdete után, a szülők hálálkodva jöttek hozzánk köszönetet mondani, mert örömet szereztünk gyermekeiknek. Miután visszavonultunk kórházi munkánktól, rájöttem, hogyan munkálkodott Isten még a baleset utáni időszakban is bennem. Ő készített fel, hogy másoknak örömet adjak.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy meglássuk az új célt, melyet te építesz, amikor zsákutcába kerülünk. Ámen.

A ma veszteségében megtalálhatom a holnap szolgálatát.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1992 Dátum: 2019. Július 16. - 12:45:09
2019. július 16. kedd

Hálát adok a Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak, aki megerősített engem, mert megbízhatónak tartott, amikor szolgálatra rendelt. Jóllehet előbb őt káromló, az övéit üldöző és erőszakos ember voltam, mégis irgalmat nyertem, mert hitetlenségemben tudatlanul cselekedtem. De bőségesen kiáradt rám a mi Urunk kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és szeretettel. Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. De azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus elsősorban énrajtam mutassa meg végtelen türelmét példaként azoknak, akik majd hisznek benne, és így az örök életre jutnak.

1Tim 1,12-16.

TÉGED VÁLASZTALAK

Jézus így szólt hozzájuk: Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket. (Mk 2,17)

A börtönudvaron épp a Bibliámat olvastam, amikor egy rabtársam odajött hozzám, és beszélni kezdett arról, amik foglalkoztatták. Nagyjából 20 percet beszéltünk, amikor indulnom kellett a kápolnába az istentiszteletre. "Jöhetek veled?" - kérdezte. Habozás nélkül igent mondtam. Miután befejeződött a szertartás, azt kérte, hogy várjam meg, míg beszél a lelkésszel. Rövid idő múlva mindketten odajöttek hozzám.
A lelkész így szólt: "Úgy hallom, tudsz egy s mást az igéről". Azután megkérdezte, érdekelne-e engem a bibliakörben való tanítás. Próbáltam megmagyarázni, nem hinném, hogy ez nekem való feladat. Ő visszakérdezett, hogy valami múltbéli tettem miatt gondolom-e így. Bólintottam. Azt felelte: "Isten nem azokat használja, akik készen állnak, hanem felkészíti azokat, akiket használni akar". Így hát belevágtam a bibliaköri szolgálatba.
Ebből tanultam meg azt az értékes leckét, hogy Isten bármelyikünket használni tudja, függetlenül az életünk körülményeitől.

Imádság: Drága Istenünk, segíts másoknak szolgálnunk, akárhol is vagyunk. Ámen.

A múltamtól függetlenül Isten használni tud engem.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1993 Dátum: 2019. Július 17. - 11:44:29
2019. július 17. szerda

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR.
Ezt mondta: Szeretlek, URam, erősségem!
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.
Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem.
A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám.
Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

A HIT EREJE

Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott. (Zsolt 18,7)

Keresztény családba születettem, és kisgyerekkoromtól részt vettem a gyülekezeti eseményeken. Felnőttként gyerektanítóként illetve tinik tanácsadójaként dolgoztam. Mégsem tudtam elképzelni, mekkora hatással lesz majd Isten az életemre.
Megpróbáltatásaim egy átlagos délutánon kezdődtek. Az orvos közölte velem, hogy a petefészkemben egy nagy ciszta található, amit sürgősen meg kell műteni. A fájdalmaim egyre erősebbé és elviselhetetlenebbé váltak, a félelmem és gyötrődésem pedig egyre csak nőtt. Minden egyes nap könyörögtem Istenhez, hogy kegyelmezzen meg nekem, és távolítsa el a testemből a cisztát.
A következő vizsgálat reggelén imában kértem Istent, hogy adjon erőt és bátorságot elfogadni az eredményt. A vizsgálóasztalon feküdve figyeltem az orvos arcát, aki a cisztát kereste. Teljesen összezavartan azt mondta: "Nem találok semmit, a ciszta eltűnt". Amikor ezt meghallottam, a szívem megtelt örömmel, és zakatolva vert. Semmi kétségem nem volt, hogy Isten ereje áradt ki rám. Úgy hagytam el a kórházat, hogy dicsőítettem Istent ezért a csodálatos eredményért. Biztos vagyok abban, hogy bízhatunk Istenben, mert ő mindenre képes.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatod imáinkat, és megtartasz minket. Ámen.

Amikor felismerem Isten hatalmát, csodálom, amit ő tesz.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1994 Dátum: 2019. Július 18. - 09:41:10
2019. július 18. csütörtök

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,38-39.

URAM, TARTSD A KEZEM!

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom a jobbodat, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek. (Ézs 41,13)

"Fogd meg a kezem, amíg átmegyünk az úton, kisfiam!" - mondtam az akkor 5 éves gyerekemnek. "Nem, anya. Te fogd meg a kezem!" - válaszolta. Ahogy átsiettünk az úton, magamban csodálkoztam a kérésén, ezért később megkérdeztem, mit értett azon, hogy inkább én fogjam meg az ő kezét.
"Hát, az én kezem kicsi, kicsúszhat belőle a tied, de a te kezed erősebb. Ha te fogod a kezem, tudom, hogy nem engeded el". A bizalma felmelegítette a szívem.
Gyakran lehet az a kényszerképzetünk, hogy teljes erővel kapaszkodnunk kell Istenbe, nehogy elszakadjunk tőle és eltévedjünk. Annyira boldog vagyok, hogy Isten megígérte, a sokkal erősebb kezével mindig megtart engem.
Pállal együtt hirdethetem, hogy semmi sem képes elválasztani minket Isten szeretetétől. Isten kitart mellettünk, és soha semmi sem állhat közénk.

Imádság: Szent Atyánk, amikor félünk vagy magányosnak érezzük magunkat, segíts éreznünk kezed, amely a miénket fogja! Ámen.

A Mennyei Atya soha nem fogja elengedni a kezem.