Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355217 alkalommal)

0 Felhasználó és 22 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2100 Dátum: 2019. November 23. - 10:10:03
2019. november 23. szombat

Hálát adok a Krisztus Jézusnak, a mi Urunknak, aki megerősített engem, mert megbízhatónak tartott, amikor szolgálatra rendelt. Jóllehet előbb őt káromló, az övéit üldöző és erőszakos ember voltam, mégis irgalmat nyertem, mert hitetlenségemben tudatlanul cselekedtem. De bőségesen kiáradt rám a mi Urunk kegyelme a Krisztus Jézusban való hittel és szeretettel. Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. De azért könyörült rajtam, hogy Jézus Krisztus elsősorban énrajtam mutassa meg végtelen türelmét példaként azoknak, akik majd hisznek benne, és így az örök életre jutnak. Az örökkévalóság királyának pedig, a halhatatlan, láthatatlan egy Istennek tisztelet és dicsőség örökkön-örökké. Ámen.

1Tim 1,12-17.

MÉG ÉN IS

Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. (1Tim 1,15)

Csak 32 éves koromban lettem keresztény. Előtte nem ismertem Istent. Ahogy visszanézek a kamasz- és fiatal felnőtt éveimre, sok mindenért szégyellem magam. Egy önző fiatalember voltam, és csak a földi hívságok érdekeltek.
Átérzem Pál Timóteushoz intézett szavait az 1Tim 1,15-ben. Pál, aki megtérése előtt Krisztus követőit üldözte, úgy érezte, hogy ő a legbűnösebb ember a földkerekségen. Azonban Isten szemében a bűn az bűn, és nem számít, hogyan rangsoroljuk azt mi itt a Földön. Pál mondja: "Mivel mindenki vétkezett, és nélkülözi Isten dicsőségét" (Róm 3,23). Ami igazán számít, az az, hogy elfogadtuk Jézus Krisztust, mint Urunkat és Megváltónkat. Pál a Szentlélek vezetésével sok mindent elvégzett Jézus Krisztusért, többek között sok újszövetségi könyvnek ő lett a szerzője. Ha Jézus ilyen rendkívüli módon tudta használni Pált, akkor minket is használni tud.

Imádság: Úr Jézus, segíts használni az ajándékainkat és talentumainkat a te országod előmozdítására! Ámen.

Hogyan használom az adottságaimat Isten országának a javára?

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET RÉGI BŰNEIK TERHELNEK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2101 Dátum: 2019. November 24. - 11:26:41
019. november 24. vasárnap

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

MEGSZAKÍTÁSOK

Az Úr pedig eljött, megállt, és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Sámuel pedig így felelt: Szólj, mert hallja a te szolgád. (1Sám 3,10)

"Julia!" - szólt valaki, mikor kiléptem az utcára a fogorvosi rendelőből. Egy barátnőm volt, akivel üdvözöltük egymást. Aztán egyszer csak madárcsicsergés szólt a zsebéből. Elővette a telefonját. A csicsergés abbamaradt, ahogy elkezdte olvasni az üzenetet. "Jól van a családod?" - kérdeztem egy kis idő múlva. A barátnőm bólogatott, és az ujjai tovább röpködtek a telefon billentyűzete felett. Néhány perc után feladtam a figyelméért való küzdelmet. "Akkor szia!" - mondtam, és elmentem. Mikor átértem az út másik oldalára, ő még mindig üzenetet írt a telefonján.
Hirtelen arra gondoltam, vajon Istennel is így vagyunk? Olyan sokszor megszakítja az Istennel töltött csendességemet egy telefoncsörgés, kopogás az ajtón, a családi rohanás, vagy eszembe jut, hogy még valamit felírjak a bevásárló listára. Nagyon könnyen elvonja valami a figyelmünket. Habár a mi figyelmünk néha elterelődik Istenről, Isten figyelmét semmi sem vonja el rólunk.

Imádság: Bocsásd meg Urunk, ha hagyjuk, hogy kevésbé fontos dolgok elválasszanak tőled! Segíts, hogy rád figyeljünk, és kedvünket leljük a jelenlétedben töltött időben! Ámen.

Isten mindig figyel rám.

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINŐSÉGI IDŐT TÖLTSÜNK ISTENNEL!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2102 Dátum: 2019. November 25. - 09:07:25

2019. november 25. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

MEGÚJULT ERŐ

Aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Nagyon elszomorodtam, mikor meghallottam a hírt, hogy egy jó barátom a gyülekezetből meghalt. Ez felidézte bennem az édesanyám és a nővérem halálát, akik szintén halálos betegségben szenvedtek. Nem tudtam visszatartani a könnyeimet.
A hároméves kisfiam odajött hozzám, megsimogatta az arcomat, és megkérdezte: "Mi a baj, Anya? Miért sírsz?" Azt mondtam neki, hogy hiányzik az édesanyám és a nővérem. Rám nézett, elmosolyodott, kézen fogva kivezetett a házból. Azt mondta: "Nézz fel az égre, Anya! Ott vannak Istennel. Isten gondoskodik róluk. Nem kell szomorkodnod!"
Isten ott volt abban a pillanatban, és megmutatta nekem a hit erejét és mélységét. A fiam tanúságot tett Isten hűségéről itt az életben és a halálon túl. A fiammal folytatott beszélgetés megújította az erőmet, és segített továbblépni. Felismertem, hogy Isten néha az elképzelésünket felülmúló módon mutatja meg szeretetét és irgalmát.

Imádság: Örök szeretet Istene, segíts kitartani a hit útján! Ámen.

Isten váratlan helyzetekben újít meg minket.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2103 Dátum: 2019. November 26. - 09:24:18
2019. november 26. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Mt 6,19-24.

KINCSEINK

Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,21)

Megálltam nagybátyám vidéki üzleténél, hogy egy kis üzemanyagot töltsek az autómba, és bementem fizetni. Mint általában, a bolt most is tele volt, élelmiszereket és egyéb árukat vásároltak, melyek egy ilyen déli kisvárosban szükségesek lehetnek. Nagybátyám éppen az ügyfelei megvásárolt tételeit írta fel egy indigós nyugtakönyvbe, amit egy coca-cola rekeszbe helyezett. A rekesz már dugig volt ezekkel a nyugtákkal. Nála lehetett hitelre vásárolni, és sohasem próbálta meg behajtani a tartozásokat. Sokan borzasztó szükségben voltak közülük, és ismerték nagybátyám nagylelkűségét. Szokása volt kinyitni az üzletét vasárnap és ünnepnapokon is, hogy élelmiszert és gyógyszereket vásárolhassanak nála a rászoruló családok, de sohasem panaszkodott emiatt.
Egyszer megemlítettem neki, hogy sokkal jobban menne az üzlet, ha csak kézpénzt és bankkártyát fogadna el. Erre azt mondta, hogy ő a mennyben gyűjti a kincseit és nem a földön. Minden alkalommal, mikor meglátok egy régi coca-cola rekeszt, eszembe jut nagybátyám, aki a mennyben gyűjtötte kincseit és nem a földön. Ő már a mennyben van, és élvezi az ott felhalmozott kincseit. Soha nem fogom elfelejteni, amire példája megtanított.

Imádság: Drága Istenünk, segíts nem elfelejtenünk, hogy kincseinket mi is a mennyben gyűjtsük és ne a földön! Ámen.

Kincseket gyűjtök a mennyben, ha segítek a rászorulókon.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2104 Dátum: 2019. November 27. - 11:22:31

2019. november 27. szerda

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen,
az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom!
Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől.
Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.
Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal,
sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól.
Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el.
A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését.
Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak,
nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.
Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon,
kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben.
Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod az oroszlánkölyköt és a tengeri szörnyet.

Zsolt 91,1-13.

ISTEN GONDOSKODÁSA

Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon. (Zsolt 91,11)

2017 novemberében lányunk munkába menet autó-balesetet szenvedett. Súlyosan megsérült, és elveszítette az eszméletét. Néhányan, akik tanúi voltak az esetnek, kihívták a mentőt. Úgy tűnik, hogy ezek a segítőkész idegenek Isten angyalai voltak. Megrázó volt, ahogyan a balesetet leírták, de mi hálásak vagyunk Istennek, hogy csodálatos módon megmentette a lányunkat. Megfelelő orvosi ellátásban részesült, és idővel jelentősen javult az állapota.
Amikor Isten közelségében járunk, felismerjük az ő gondoskodását. Családommal minden nap együtt szoktunk imádkozni, és azon a novemberi reggelen is ezt tettük, mielőtt a lányom munkába indult. Gyógyulása, lábadozása ideje alatt nagyon sokan meglátogattak minket, kifejezték aggodalmukat és bátorító együttérzésüket. A mi Istenünk hűséges.

Imádság: Védelmező Istenünk, köszönjük, hogy te vigyázol ránk. Segíts mindig közel lenni hozzád! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket... Ámen." (Mt 6,9-13)

Ma keresni fogom Isten gondoskodó szeretetének jeleit.

IMÁDKOZZUNK A BALESETBŐL LÁBADOZÓ EMBEREKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2105 Dátum: 2019. November 28. - 08:34:22

2019. november 28. csütörtök

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,6-15.

VÁRATLAN LEHETŐSÉGEK

Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

Családi nyaralásukon lányomék megálltak egy gyorsétteremnél. A rendelésüknél valami keveredés miatt kaptak még egy extra adagot. Újra az autópálya felé vették az irányt és megláttak egy fiatalembert táblával a kezében: "Éhes vagyok, kérem, segítsenek." Megálltak, a lányom letekerte az ablakot. "Van egy adag ennivalónk, ha elfogadja." A férfi hálásan elvette az ételt, a szemeit és az ennivalót az ég felé emelte, mintha egy halk köszönömöt mondott volna. Lányomék nagyon hálásak voltak az extra adagért, s hogy éppen jó időben és jó helyen történt, így segítségére lehettek valakinek.
Történetük több esetre emlékeztet a saját életemből, amikor valami váratlan dologhoz hozzájutottunk, és ezzel segítségére lehettünk másoknak. Sajnos nem minden esetben használtam ki ezeket a lehetőségeket, vagy egyszerűen nem vettem őket időben észre. Minden nap élhetünk ezeknek a lehetőségeknek a tudatában, és így megváltoztathatjuk valakinek az életét. Kérhetünk Istentől bátorságot, hogy az áldásainkat és ajándékainkat megoszthassuk másokkal is.

Imádság: Köszönjük, Istenünk számtalan ajándékodat és váratlan áldásaidat. Segíts, hogy keressük és ki is használjuk az általad elkészített alkalmakat! Ámen.

Kivel osztok ma meg valamit Isten nevében?

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐ EMBERTÁRSAINKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2106 Dátum: 2019. November 30. - 09:48:51
2019. november 30. szombat

Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhíva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak. Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok: el ne emésszétek egymást!
Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt.

Gal 5,13-18.

VALÓDI SZABADSÁG

Krisztus szabadságra szabadított meg minket... ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Fiatalkoromban volt egy Ollie nevű kutyám. Kicsi volt, ám intelligens. Mikor megcsörgettem a kezemben a lakáskulcsot, mindig talpra ugrott, és szájába vette a pórázát. Amikor a szabadban voltunk, addig a közelemben maradt, amíg a póráz a szájában volt. Amikor elvettem tőle, tudta, hogy most már szíve szerint szabadon futkározhat.
Vannak emberek, akik fizikailag szabadok, de mégis a bűntudatuk, öngyűlöletük vagy az anyagiak rabságában élnek. Jelenleg én a halálsoron vagyok bebörtönözve olyan tettekért, melyeket a banda, a pénz és a kábítószer rabjaként követtem el. De Pál ezt mondja: "Krisztus szabadságra szabadított meg minket." Ő olyan szabadságot kínál, mely lelkileg feloldoz a hideg és nedves börtöncellámban, életet kínál követése útján.
Mikor a fogvatartottakat elengedik, kapnak egy "elbocsátó levelet", ami mindenkivel tudatja, hogy ők mostantól fogva szabadok. Krisztus mindenkinek felajánlja ezt az elbocsátó levelet. Ha szívünkbe fogadjuk Jézust, akkor lelki és szellemi szabadságot nyerünk általa. Lehet, hogy fizikai szabadságban nekem már sohasem lesz részem, de örömöt, békességet, szeretetet és erős hitet nyertem a vele való közösségben. Krisztus "megcsörgeti a kulcsokat", melyek igaz szabadságot jelentenek.

Imádság: Urunk, segíts vigasztalni azokat, akik az élet súlyos terheit hordozzák, és nem képesek szabadulni. Ámen.

Semmi sincs, ami elválaszthatna a krisztusi szabadságtól.

IMÁDKOZZUNK A HALÁLSORON LÉVŐKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2107 Dátum: 2019. December 02. - 09:50:21

2019. december 2. hétfő

Ekkor József már nem tudott tovább uralkodni magán az ott álló sok ember előtt, és felkiáltott: Küldjetek ki előlem mindenkit! Nem is maradt senki nála, és ekkor József megismertette magát a testvéreivel. Hangos sírásra fakadt, úgyhogy meghallották az egyiptomiak, és így hallottak róla a fáraó házában is. Majd ezt mondta József a testvéreinek: Én vagyok József! Él-e még az én apám? De a testvérek nem tudtak válaszolni, mert megrémültek tőle. József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek közelebb hozzám! Ők közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett. Sietve menjetek el apámhoz, és mondjátok meg neki: Ezt üzeni a fiad, József: Isten egész Egyiptom urává tett engem. Jöjj el hozzám, ne tétovázz! Gósen földjén fogsz lakni, közel leszel hozzám te, a fiaid és az unokáid, meg a juhaid, marháid és mindened. Én majd ellátlak itt, hiszen még öt évig tart az éhínség. Így nem fogsz nélkülözni sem te, sem házad népe, sem semmid. Saját szemetekkel látjátok testvéremmel, Benjáminnal együtt, hogy én magam beszélek hozzátok. Mondjátok el azért apámnak minden dicsőségemet itt Egyiptomban, és mindazt, amit láttatok. Azután sietve hozzátok ide apámat! Ekkor testvérének, Benjáminnak a nyakába borult, és sírt. Benjámin is sírt a nyakába borulva. Majd megcsókolta mindegyik testvérét, és sírt velük. Azután elbeszélgettek vele a testvérei.

1Móz 45,1-15.

CSODÁLATOS ÁLDÁS

De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. (1Móz 45,5)

A családom anyagilag rám támaszkodik. Míg a barátaim új ruhát, táskát, cipőt vesznek, nekem spórolnom kell, hogy kifizessem a családom albérletét. A többiek nyaralni mennek, de nekem félre kell tenni a pénzt édesapám orvosi ellátására. Emiatt néha kísértést érzek, hogy sajnáljam magam. "Szegény Lina, milyen rossz neked!" - gondolom ilyenkor magamban. Aztán eszembe jut József. A testvérei eladták Egyiptomba rabszolgának, de Isten magas pozícióba emelte. József pedig ebben a helyzetben felismerte, hogy Isten rábízta a családja megmentését az éhínségben. Ahelyett, hogy csak magával törődött volna, és minél jobban kiélvezte volna kiváltságos helyzetét, József segített a családjának.
Az ő története emlékeztet, milyen fontos, hogy másoknak segítsünk. Ahelyett, hogy belesüppednék az önsajnálatba, hálát adok Istennek a lehetőségért, amivel áldás lehetek a családom számára.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük a lehetőségeket, amikor másokon segíthetünk. Ámen.

Örömmel fogok ma élni minden lehetőséggel, hogy másokon segítsek.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK SOK FELELŐSSÉGÜK VAN!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2108 Dátum: 2019. December 03. - 10:55:04
2019. december 3. kedd

Jézus pedig kiment az Olajfák hegyére. De korán reggel ismét megjelent a templomban, és az egész nép hozzásereglett; ő pedig leült, és tanította őket. Ekkor odavezettek az írástudók és a farizeusok egy asszonyt, akit házasságtörésen értek, középre állították, és így szóltak Jézushoz: "Mester, ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz?" Ezt azért mondták, hogy próbára tegyék, és legyen mivel vádolniuk őt. Jézus pedig lehajolt, és ujjával írt a földre. Amikor továbbra is faggatták, felegyenesedett, és ezt mondta nekik: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ." És lehajolva tovább írt a földre. Azok pedig ezt hallva, egymás után kimentek, kezdve a véneken, és egyedül ő meg az asszony maradt ott a középen. Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!")

Jn 8,1-11.

MEG NEM ÉRDEMELT JÓSÁG

Amikor arra a helyre értek, amelyet Koponya-helynek hívtak, keresztre feszítették őt... Jézus pedig így könyörgött: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lk 23,33-34)

Az autófeljáróról tolattam ki, és közben Mistyvel, a barátnőmmel és a hátul ülő barátaimmal beszélgettem. Hirtelen egy fülsiketítő fémes csikorgás és az autó rázkódása némított el. Ráhajtottam az óriási kőre, ami éppen a füvet védte az autóktól. Az autó Misty szüleié volt. Az édesanyja az ablakból figyelt minket. Mielőtt elindultunk, figyelmeztetett, hogy óvatosak legyünk. A szégyentől majdnem sírva mentünk vissza a házba, hogy az édesanyja bocsánatáért esedezzünk. Ő azonnal megbocsátott, és már nyújtotta is a másik autója kulcsait. Ellenkezésünkre azt mondta: "Mondtam, hogy megbocsátok. Most már legyetek óvatosabbak, és érezzétek jól magatokat."
Akkor még nem voltam keresztény, de egy hívő ilyen nagylelkű megbocsátása segített nekem, hogy hinni tudjak Isten bocsánatában, amire azóta is számtalanszor szükségem volt. És ma már hívőként arra emlékeztet, hogy nekem is nagylelkűnek kell lennem a megbocsátásban. Mivel Isten mindig megbocsát nekem, ha valamit elrontok, és mivel egy keresztény ember ugyanezt az irgalmat gyakorolta felém, ma már én is sokkal jobban meg tudok másoknak bocsátani.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy úgy bocsássunk meg másoknak, ahogyan te megbocsátottál nekünk! Ámen.

Ha valakinek megbocsátok, Krisztust teszem láthatóvá számára.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEG KELL BOCSÁTANUNK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2109 Dátum: 2019. December 05. - 10:11:10
2019. december 5. csütörtök

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

NAGYMAMA KONYHÁJA

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal. (1Jn 3,18)

Nagymamám konyhája különleges hely volt; még ma is melegséggel tölt el, ahogy feltolulnak emlékeim. Nagymamámnak nem volt szüksége receptekre a főzéshez-sütéshez, egyszerűen minden a fejében volt, melyik hozzávalóból mennyi kell az adott ételhez. És minden, amit készített, ízletes volt. Különösen nagy tehetsége volt a sütemény sütésében. Minden karácsonykor összegyűltünk nála a barátaimmal, hogy azonnal megkóstolhassuk a frissen kisült süteményt. Amikor a titkos összetevőkről faggattam, amitől olyan különlegesek és másokéhoz képest sokkal finomabbak a süteményei, csak mosolygott, és ennyit mondott: "A különleges összetevő a szeretet."
Isten mindannyiunknak ad ajándékot, és az ő szeretetét mutatjuk be, amikor ezeket az ajándékokat a körülöttünk lévő világnak adjuk. Ha az Úr igéjét tanulmányozzuk, de cselekedeteket nem teszünk hozzá, az olyan, mintha recepteket olvasnánk, és aztán nem főznénk semmit. Ahogy a nagymamám ragyogóbbá tette maga körül a világot, mi is megmutathatjuk Isten szeretetét másoknak. Bárki megízleli azt, amit Isten felkínál, megtudja, hogy az a legnagyobb szeretet a világon.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy a tőled kapott ajándékokkal mások javát szolgáljuk. Ámen.

Amikor másoknak segítek, Isten bennem élő szeretetét fejezem ki.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2110 Dátum: 2019. December 06. - 10:11:09

2019. december 6. péntek

Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. "Az ő lábai alá vetett mindent", és őt tette mindenek felett való fővé az egyházban, amely az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben.

Ef 1,15-23.

EGY KIS MÓDOSÍTÁS

Kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. (Ef 1,17)

Amíg vizsgált a szemorvos ezt mondta: "Módosíthatok egy kicsit az orvosi javallaton." Nem vettem észre, hogy bármi probléma lenne a látásommal, de így feleltem: "Ha ez a kis módosítás javítja a látásom, az jó dolog. Ki ne akarná ezt?"
Elkezdtem módosításokon gondolkodni életem más területeire vonatkozóan. Gyakran változtattam kicsit a recepteken vagy mintákon abban a reményben, hogy egy kicsit jobb lesz. Mi történne, ha az áhítatos időmön módosítanék valamit? Reggelente két áhítatos könyvecskével és a Bibliámmal időt töltök az Úrral, és ezzel megelégedtem. Mégis egy szabadabb bibliaolvasás vagy az imagyakorlat különbséget jelenthet. Például lassabban olvasom, hogy mélyebben értelmezhessem, vagy szüneteket tartva, hogy figyeljem Isten válaszát. Lehet, hogy így jobban megértem majd.
Valóban tisztábban értettem az igét, és jobban vágyakoztam a napi csendes idő után is, csupán egy kis változtatásnak köszönhetően. E módosítások különbözhetnek az egyes embereknél. Bármi legyen is a változtatás, ha közelebb jutunk az Úrhoz, ha tisztábban halljuk őt, ki ne szeretné ezt?

Imádság: Drága Istenünk, adj vágyat, hogy minden nappal többet tudjunk rólad! Ámen.

Isten megismerésének soha nem érhetek a végére.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2111 Dátum: 2019. December 08. - 14:08:06
2019. december 8. vasárnap

Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem szenvedj velem együtt az evangéliumért, Isten ereje által. Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk. Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet. Ennek az evangéliumnak a szolgálatára rendeltettem én hírnökül, apostolul és tanítóul. Ezért is szenvedem ezeket, de nem szégyellem, mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra. Az egészséges beszéd példájának tekintsd, amit éntőlem hallottál, a Krisztus Jézusban való hitben és szeretetben. A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által.

2Tim 1,6-14.

HATALOM A FÉLELEM FÖLÖTT

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)

Kiskoromban féltem lemenni a pincébe. Egyetlen sápadt lámpájával a pincénk sötét, kísérteties hely volt sok árnnyal és szeglettel. Még rémisztőbbé tette egy hatalmas, polipszerű kazán, aminek a tetejéből nagy nyúlványok jöttek ki. Amikor édesapám kinyitotta az ajtaját, hogy szenet lapátoljon bele, úgy festett, mint egy feneketlen barlang. A tűz és a fényesen izzó széndarabok a kazán gyomrában úgy néztek ki, mintha bejárat lenne egy egészen más világba.
Ahogy telt az idő, rájöttem, hogy a félelem és annak következményeként hozott rossz döntéseim átitathatják a gondolkodásom, olyan ravaszul, hogy rendszerint észre sem veszem a hatását. A Zsolt 121 arról szól, hogy a segítség Istentől érkezik, aki ott áll mellettünk örökké. Isten erejével előreléphetünk, még akkor is, ha félünk.
Pál emlékeztette Timóteust, hogy a viszontagságos időben is bátran viselkedjen, mert a Szentlélek ereje mindvégig vele van. Ha legközelebb rettegés töltene el, kérhetjük Istent, hogy adjon bátorságot, hogy az ő erejével és szeretetével és a Szentlélek megnyugtató józanságával tovább léphessünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy erőt adsz a kétségek idején. Tudjuk, hogy mindig velünk vagy. Adj nekünk lelkierőt és szeretetet, és oszlasd el félelmünket! Ámen.

Isten ereje által szembenézhetünk a megpróbáltatásokkal.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KIMERÍTŐ FÉLELEMBEN ÉLNEK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2112 Dátum: 2019. December 09. - 10:42:45

2019. december 9. hétfő

Dávidé. Áldjad, lelkem, az URat, és egész bensőm az ő szent nevét!
Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!
Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet,
megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg.
Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.

Zsolt 103,1-5.

ADJUNK HÁLÁT!

Mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thesz 5,18)

A kardiológusomnál töltött egyik rutinvizsgálat során kiderült, hogy bár egészségesnek éreztem magam, de a fizikai állapotom rosszabb volt, mint amire számítottam. Az orvos le volt nyűgözve, hogy milyen sok betegséget átvészeltem, de én félelembe és depresszióba estem a vizsgálat után.
Miután a következő napon sokat gondolkodtam a helyzeten, úgy döntöttem, hogy hálát adok Istennek mindazért a jóért, ami ezen a nehézségen keresztül érhet. Hálát adtam azért, hogy a helyzetem miatt tudatosult bennem az élet rövidsége, és hogy mennyire fontos Isten akaratát követni (Zsolt 90,12). Emellett hálát adtam azért is, hogy a kivizsgálás során kiderült egy olyan egészségügyi probléma, amivel így foglalkozni tudok, mielőtt komolyra fordulna.
Könnyű hálát adnom, amikor az életemben minden rendben van, de nehéz, amikor félek. Mégis, minden helyzetben találhatunk olyan dolgot, amiért hálát adhatunk. Bízhatunk Isten ígéretében, hogy jót hoz ki azokból a helyzetekből, amiktől félünk. Ahogy Pál írta: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott" (Róm 8,28).

Imádság: Segíts, Urunk bízni benned, hogy bármilyen nehézséggel nézünk szembe, te jót hozol ki belőle. Ámen.

Minden helyzetben hálát adok Istennek



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2113 Dátum: 2019. December 10. - 09:47:54
2019. december 10. kedd

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

IMÁDSÁG IRÁNYMUTATÁSÉRT

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Amikor leérettségiztem, nem tudtam, hogy mit csináljak. 2016 óta atlétikai ösztöndíjakat kerestem az Egyesült Államokban, de nehézségekbe ütköztem a felvételi vizsgákon. Sokan mondták, hogy szerintük nem tudok a vizsgákon átjutni és az Egyesült Államokba jönni.
2017 nyarán a legtöbb osztálytársam már tudta, hogy melyik felsőoktatási intézményben tanul tovább, de én nem. Mindenki kérdezgette, hogy mit fogok csinálni, és amikor mondtam, hogy az USA-ba fogok menni, mindenki továbbra is azt érzékeltette velem, hogy nem fog sikerülni. A szüleim aggódtak, és az apám is úgy gondolta, hogy soha nem fog sikerülni. Ő a Veracruzi Egyetemre akart küldeni, de visszautasítottam.
Végül már én sem hittem magamban, ezért Istenhez fordultam útmutatásért. Eszembe jutott a Fil 4,6, amely azt mondja, hogy "Semmiért se aggódjatok". 2017 őszén e-mailt kaptam egy amerikai főiskoláról, hogy elfogadták a jelentkezésemet. Tudom, hogy sohasem vagyok egyedül, mert Isten velem van.

Imádság: Köszönjük, Atyánk, hogy segítesz a problémáinkon keresztüljutni, és sosem hagysz el bennünket.

Isten hisz bennem, még ha én nem is hiszek magamban.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2114 Dátum: 2019. December 11. - 10:02:42

2019. december 11. szerda

Megszólalt erre Jézus, és ismét példázatokban beszélt hozzájuk: "Hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. Elküldte szolgáit, hogy hívják össze a meghívottakat a menyegzőre, de azok nem akartak elmenni. Ekkor más szolgákat küldött, akikhez így szólt: Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, elkészítettem az ebédet, ökreim és hízott állataim levágva, és minden készen van: Jöjjetek a menyegzőre! De azok, mit sem törődve ezzel, elmentek: az egyik a földjére, a másik a kereskedésébe. A többiek pedig megragadták szolgáit, bántalmazták és megölték őket. Ekkor a király haragra gerjedt, elküldte seregeit, és elpusztította ezeket a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Akkor ezt mondta szolgáinak: A menyegző ugyan kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre. Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel.

Mt 22,1-10.

MINDENKI MEGHÍVOTT

Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre! (Mt 22,9)

Ellis Anne-t, 6 éves unokánkat a szülei arra tanították, hogy csak úgy jöhetnek el a játszótársai, ha meghívja őket és a szülők beleegyeznek. Amikor Granddel 430 km utazás után megérkeztünk hozzájuk, Ellis Anne azzal a kérdéssel köszöntött minket, hogy "kaptatok meghívást?" Grand elmagyarázta, hogy meg lettünk híva, és mi a családhoz tartozunk.
Az evangéliumok elmondják, hogy Jézust gyakran meghívták vacsorákra, esküvőkre, összejövetelekre, és hogy meglátogassa a betegeket és haldoklókat. Sok példázata kapcsolódik lakomákhoz és összejövetelekhez. Lukács evangéliuma tele van ilyen példákkal, de Jánosnál is találunk lakomákat az utolsó vacsora történetében és a feltámadás után.
Amikor nézzük az evangéliumokat, és elgondolkodunk Ellis Anne kérdésén, láthatjuk, hogy mindannyiunknak van meghívásunk Isten asztalához. Ez a jó hír. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és Isten szeretné, hogy mindenki eljöjjön a lakomára, az Isten gyermekeivel való közösségbe. Isten szolgáiként kiváltságunk és felhatalmazásunk, hogy elmondjuk mindenkinek, hogy jöjjenek és részesüljenek a közösségben, mint Isten családja.

Imádság: Urunk, segíts megosztani szeretetedet szavainkkal és tetteinkkel! Hadd mutassuk meg minden gyermekednek, hogy meghívott a veled való közösségbe! Ámen.

Mindenki Isten gyermeke, és meghívott a mennyei vacsorára.