Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355496 alkalommal)

0 Felhasználó és 27 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #30 Dátum: 2013. November 25. - 09:30:33
Csendes Percek

2013. november 25. hétfő

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

HÓANGYALKÁK

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádságban állhatatosak. (Róm 12,12)

Gyerekkoromat Michigan-ben töltöttem, és télen mindig nagyon vártam a havat. Jól beöltözve kimentem a csípős hidegre, és hóangyalkákat gyártottam. Azután a meleg konyhában forró csokit kortyolgatva felmelegedtem. Milyen csodás volt! Nyolcéves koromban azonban paralízist állapítottak meg nálam az orvosok, és többé nem mehettem ki a hidegbe játszani. Sok hívő család és barát imádkozott a gyógyulásomért. Sikerült annyira rendbe jönnöm, hogy gyülekezetbe járhassak, lediplomázhassak, megházasodjak, 30 évet dolgozzak, felneveljek két csodás gyermeket, majd játszhassak az unokáimmal.
Az elmúlt években a betegségem egy új gyengeséget hozott. Amikor romlani láttam erőmet és állólépességemet, a reményem is csak pislákoló gyertyaláng maradt és türelmem is fogyott. Mégis kitartóan imádkoztam. Ahogy kétségbeesésemből Istenhez kiáltottam, fokozatosan érezni kezdtem Isten szeretetét. Mintha Isten szólt volna: "Bőségesen kiárasztom rád szeretetemet, és poharad túlcsordul, hogy ne szomjazz." Van néhány dolog, például a hideg, amit nem tudok elviselni, de most már tisztán látom, mi az, amit viszont meg tudok tenni. Még mindig tudok szeretni, nevetni, imádni Istent, dicsőíteni és imádkozni, énekelni, szolgálni! És még sok mindent!

Imádság: Urunk, segíts, hogy a reménységben örvendezők, a próbákban és az imádságban kitartóak legyünk. Ámen.

A napi lelki táplálék egyik forrása az imádság.


IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK LANKAD A REMÉNYSÉGÜK!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #31 Dátum: 2013. November 25. - 13:05:14
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #32 Dátum: 2013. November 26. - 08:02:11
Csendes Percek

2013. november 26. kedd

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok. Szeretteim, kérlek titeket, mint jövevényeket és idegeneket: tartózkodjatok a testi vágyaktól, amelyek a lélek ellen harcolnak. Tisztességesen éljetek a pogányok között, hogy ha valamivel rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, a ti jó cselekedeteiteket látva, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján.

1Pt 2,9-12.

A MEGLEPŐDÖTT FÉMMUNKÁS

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket. (1Pt 2,9)

A gimnáziumban színjátszásból, szónoklásból és angolból kiváló tanuló voltam. Mindezek ellenére az elmúlt nyolc évben egy harminc főt foglalkoztató vasszerelő üzemben dolgozom. A fémmunka soha nem szerepelt a terveim között. Gyakran tettem fel magamnak a kérdést: "Mit keresek én itt?" A válasz egyre tisztább lett számomra. Én vagyok az egyetlen keresztyén a munkahelyen.
Mivel a csapat tagjai közé tartozom, lehetőségem nyílik lelki kérdésekről is beszélni az emberekkel, akik elég ritkán gondolkodnak el ilyen dolgokról. Többen közülük még sohasem voltak gyülekezetben. Ha a lelkészem az étkezdénkben próbálná megosztani az evangéliumot, valószínűleg visszautasításra találna. Talán éppen ezért, helyette tett Isten engem oda.
Mindenki egy bizonyos helyen tölti el a napját - akár egy irodában, vagy otthon, szabadságon, egy élelmiszerüzletben bevásárlással, vagy egy zajos és koszos vasüzemben. Lehet, hogy azért helyezett oda Isten, hogy egy különleges célt töltsünk be, vagy egy különleges küldetést végezzünk el.

Imádság: Drága Jézusunk, kérünk, adj lehetőséget és bátorságot, hogy továbbadjuk az evangéliumot. Ámen.

Istennek valahányunk számára különleges célja van.


IMÁDKOZZUNK ELSZÁNTSÁGÉRT, HOGY HITÜNKET MÁSOKKAL IS MEGOSZTHASSUK!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #33 Dátum: 2013. November 26. - 09:16:45
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #34 Dátum: 2013. November 27. - 03:55:29
Csendes Percek


2013. november 27. szerda

Ezért tehát, attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek az Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az ő dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszú tűrésre. Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.

Kol 1,9-14.

KESERGŐ HÁLAADÁS.

Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,18)

Az évek során megtanultam, hogy a "hálaadó lista" készítés által sokkal pozitívabban gondolkodok. Az ábécé betűit használom, hogy Istennek hálát adjak egy-egy dologért, amely az ábécé betűivel kezdődik. Néha a Bibliában szereplő emberekért adok hálát: Ábrahámért, Benjáminért, Cippóráért. Máskor bibliai verseket sorolok ábécé sorrendben: "Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet." "Békességet hagyok nektek..." "Csak Istennél csendesül el lelkem..."
Egy barátom mesélte, hogy "kesergő hálaadó listát" készített az 1Thessz 5,18 lelkülete szerint: "Mindenért hálát adjatok!". Azt kutatta, hogyan lehet minden helyzetben hálás.
Nem olyan régen egyik "ajtócsapkodós" napomon, visszaemlékeztem barátom gyakorlatára, és belekezdtem a "kesergő hálaadó listámba". "Oké, Istenem. Hálás vagyok azért, hogy a becsapott ajtók enyhítik feszültségemet. Hálás vagyok az ajtókért, hogy télen benntartják a meleget, és nyáron kinyílnak, hogy hűvös levegőt engedjenek be." A listám tovább folytatódott, és az "ajtócsapkodós" napom áldássá változott. A kesergő hálaadó lista segített, hogy felismerjem, milyen sok mindenért kellene hálásnak lennem, amit korábban észre sem vettem.
Még ha úgy tűnik is, nincs semmi, amiért hálásak lehetnénk, találhatunk valamit, amit megköszönhetünk Istennek.

Imádság: Uram, segíts, hogy mindig tudjak hálás lenni. Ámen.

Előretekintve éljük az életet, de csak visszatekintve értjük.


IMÁDKOZZUNK HÁLÁSABB SZÍVÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #35 Dátum: 2013. November 27. - 03:58:55
Napi remény

Válaszd a szentséget a boldogság helyett!

    „Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.” (Jak 1,14-15)



A felelőtlenség korában élünk: sokszor nem akarjuk beismerni, hogy problémáink a saját hibáinkból fakadnak. Mindannyian áldozatokká váltunk. Nem gondolunk arra, hogy nehézségeinket saját magunknak okozzuk, annak mindig más az oka. Másokat hibáztatunk. Hibáztatjuk a kormányt, a médiát, a szüleinket, az iskolákat, a genetikát, a környezetet – bármi mást, csak nem saját magunkat.

Az az igazság, hogy valójában saját magunk okozzuk magunknak a legtöbb gondot. Inkább felelősen kellene gondolkodnunk és abbahagynunk mások hibáztatását! Minden alkalommal, amikor valaki mást vádolunk, voltaképpen nem ismerjük be az igazi problémát.

Ha most kísértéssel nézel szembe, soha sem fogod átélni a szabadulást, amíg elégtételt követelsz, és nem kezdesz el a megoldáson dolgozni. Hagyd abba mások hibáztatását! Még akkor is, ha valaki rosszat tett ellened, mert a te reagálásod okozza a problémát.

Döbbenetes, hogy sokan magát Istent is hibáztatják az életükben uralkodó zűrzavarért. De Isten akarata sosem áll ellentétben saját szavával. Ha Isten azt mondja a Bibliában, hogy „ne tedd meg”, akkor nem fogja egy érzésen keresztül azt üzenni, hogy „nyugodtan tedd meg”. Nem számít, mennyire jó az az érzés: ha inkább az érzelmeidre hallgatsz, mint Isten szavára, akkor egyenesen a csapdába sétálsz.

Az egyik leggyakoribb kifogás a bűnök igazolására, amit hallottam, ez: „Isten azt akarja, hogy boldog legyek, és ez boldoggá tesz majd.”

Isten tényleg szeretné, hogy boldog légy. De ennél még jobban szeretné, hogy szent legyél. Azt akarja, hogy engedelmeskedj neki. Sosem leszel igazán boldog, ha figyelmen kívül hagyod Isten akaratát. Ekkor igazából a pusztulás felé tartasz. A Bibliában levő szabályok és elvek nem azért állnak ott, hogy megkeserítsék az életedet, hanem hogy a javadra váljanak.

Azok a legboldogabbak a világon, akik ragaszkodnak Isten szavához, és érzelmeiktől függetlenül követik Őt.

Beszéljünk róla:

    Mik azok a problémák az életedben, amikért másokat hibáztatsz?
    Boldoggá tett már valaha az, hogy mást vádoltál? Milyen érzést kelt ez benned valójában?



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #36 Dátum: 2013. November 27. - 08:12:06
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #37 Dátum: 2013. November 29. - 07:03:11
Csendes Percek
2013. november 29. péntek

Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: "Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Ő pedig így felelt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!" Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én bárányaimat!" Másodszor is megszólította: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Ő ismét így válaszolt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus erre ezt mondta neki: "Őrizd az én juhaimat!" Harmadszor is szólt hozzá: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én juhaimat!"

Jn 21,15-17.

MEGOSZTÁSRA KÉSZ

Így szólt Jézus Simon Péterhez: "Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Ő pedig így felelt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!" Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én bárányaimat!" (Jn 21,15)

Olyan gyülekezeteket látogattunk, akik missziós szolgálatunkban támogatnak minket. Egyszer vendéglátónk és férje ízletes gofrit készítettek olyan kovászból, melyet már 44 éve tartogattak. Férje nagynénjétől kapta ajándékba, és már 75 éve őrizték családjukban. A kovásznak törődésre van szüksége. Rendszeresen cukorral, tejjel és liszttel kell "táplálni". Ahhoz, hogy a kovászt fel lehessen használni kenyérsütésre, szükséges, hogy gondozzák, használják és megosszák. Ha ez nem történik meg, akkor "meghal". Vendéglátónk azt mondta, hogy egyszer adott egy kicsit egy fiatal párnak is, de az "meghalt". Úgy gondolta: "Talán nem álltak készen arra, hogy befogadják a kovászt."
Isten sokféle "kovászt" adományozott az emberiségnek: tehetséget, ajándékokat, szeretetet és kegyelmet. Gondosan kezeljük ezeket? Úgy tápláljuk, hogy azok másokat is táplálhassanak? Ha nem osztjuk meg képességeinket, ajándékainkat, akkor a használat hiánya miatt elhalnak. Ha készek vagyunk befogadni Isten szeretetét és kegyelmét, akkor Isten legnagyobb ajándékát, Jézus Krisztust oszthatjuk meg másokkal.

Imádság: Urunk, köszönjük szeretetedet, kegyelmedet, megbocsátásodat és békességedet. Bárcsak mindig készen állnánk ezeket másokkal is megosztani! Ámen.

Isten akarja, hogy tápláljuk a szeretetre és kegyelemre éhezőket.


IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOKÉRT ÉS TÁMOGATÓIKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #38 Dátum: 2013. December 03. - 08:06:53
Napi remény

Békülj meg másokkal mielőtt Istent magasztalod!

    "Ha tehát áldozatodat a templomba az oltárhoz viszed és hirtelen eszedbe jut valaki, akinek panasza lehet ellened, hagyd ott az áldozatod az oltárnál. Menj és békülj ki azzal az emberrel. Aztán gyere és ajánld fel áldozatodat." Máté 5,23-24 (NLT fordítás)


A mondás szerint "az idő begyógyítja a sebeket." Pedig ez tévhit! Az idő semmilyen sebet nem gyógyít be. Az egyetlen megoldás a konfliktusok kezelésére az, ha szembenézünk velük.

Amikor szeretsz valakit, igyekeztek elsimítani a problémákat. Mi "béketárgyalásnak" hívjuk ezt, hiszen ilyenkor leülünk és szemtől-szemben megbeszéljük a gondokat.

Lehet, hogy most azt gondolod, "rendben, ha ide jönnek hozzám, akkor szembenézek velük és megbeszélhetjük a problémákat."

Nem! Isten azt várja el az övéitől, Tőled is, hogy mi tegyük meg az első lépést. Azt akarja, hogy béketeremtő legyél. Neked kell először lépni! Nem számít, hogy téged sértett meg valaki vagy te bántottad meg a másikat. Isten azt mondja, mindig Neked kell kezdeményezni.

A Máté 5,23-24 így szól: "Ha tehát áldozatodat a templomba az oltárhoz viszed és hirtelen eszedbe jut valaki, akinek panasza lehet ellened, hagyd ott az áldozatod az oltárnál. Menj és békülj ki azzal az emberrel. Aztán gyere és ajánld fel áldozatodat." (NLT)

A megbékélésnek mindig meg kell előznie azt, hogy Istent magasztaljuk. Először helyre kell állítanod a kapcsolataidat, és csak azután dicsérheted Istent.

Itt olvashatsz néhány jó tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan békülhetsz meg valakivel:

    Válaszd ki a megfelelő időpontot. A legjobb az, amikor mind a kettőtöknek a leginkább megfelel. Várj addig, amíg mind a ketten nyugodtak vagytok és készen álltok rá!
    Válaszd ki a megfelelő helyet. Ne egy étteremben találkozzatok, ahol bárki megzavarhat, és ne is ott, ahol a gyerekek folyton körülöttetek zsonganak.
    Imádkozz a találkozás előtt! Mindig beszélj Istennel, mielőtt azzal a bizonyos személlyel beszélnél, akivel problémád akadt!
    Pozitív hozzáállással kezdj neki! Légy készen a megbocsátásra és a kompromisszumra!

Miért kell ezt csinálnod? Miért kell neked kezdeményezned a békülést? Először is azért, mert Jézus akarja így!  Másodszor azért, mert a dicsőítésed hiábavaló lesz, hogyha egy konfliktus kellős közepében vagy éppen. Harmadszor pedig azért, mert nem fogja meghallgatni az imáidat, amíg ki nem békültél a haragosoddal és Vele is.

Talán ez meglepő számodra, de a Biblia azt írja az 1Péter 3,7-ben, hogy "Férfiak, bánjatok tisztességgel feleségetekkel. Ha nem úgy bánsz vele, ahogy kellene, nem fognak meghallgattatni a ti imáitok." Ezek a versek bármely emberi kapcsolatra ugyanúgy vonatkoznak. Isten azt akarja, hogy rendezett kapcsolatok között éljünk. Azt akarja, hogy te kezdeményezd a megbocsátást. Ezután Istennel is megfelelő lesz a kapcsolatod.

Beszéljünk róla:

    Miért okoz problémát az Isten dicsőítésében az, ha valakivel konfliktusban vagy?
    Kivel kellene "béketárgyalást" tartanod?
    Ma milyen lépéseket fogsz megtenni annak érdekében, hogy a kibékülést előremozdítsd a kapcsolataidban?



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #39 Dátum: 2013. December 03. - 08:44:02
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #40 Dátum: 2013. December 04. - 04:11:53
Csendes Percek
2013. december 4. szerda

Dicsérjétek az URat! Dicsérjétek Istent szentélyében, dicsérjétek a hatalmas égboltozaton!
Dicsérjétek hatalmas tetteiért, dicsérjétek nagyságához méltóan!
Dicsérjétek kürtzengéssel, dicsérjétek lanttal és hárfával!
Dicsérjétek dobbal, körtáncot járva, dicsérjétek citerával és fuvolával!
Dicsérjétek csengő cintányérral, dicsérjétek zengő cintányérral!
Minden lélek dicsérje az URat! Dicsérjétek az URat!

Zsolt 150.

LELKI ÖSSZHANGBAN

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Kormányzati munkám néha szomszédos megyékbe szólít. Húros hangszerek megszállottjaként, szinte soha nem vágok neki zene nélkül az útnak. A vidám tradicionális zene segít, hogy éber maradjak, és gyorsabban telik az idő, miközben éneklek, vagy csak keresem a dalokban a legjobb zenei frázisokat. Egyik utazásom során elkezdtem minden egyes hangszerre külön figyelni, és lenyűgözött, hogy milyen szépen szóltak együtt.
Hagyományosan a bluegrass, old time és country zenében, a gitár, a mandolin, a hegedű, a bőgő, a bendzsó és a cimbalom különböző hangnemekre vannak hangolva. Ez a különböző hangolás akadályt jelent, amikor a hangszereket egyszerre akarják megszólaltatni. A zenészek át tudják hangolni a hangszereiket, hogy beleolvadhassanak egy csodálatos összhangzásba.
Ugyanígy van ez a keresztyénekkel is. Isten különbözőknek teremtett minket. Ez okozhat viszályt és feszültséget; vagy érdekesebbé, szebbé és harmonikusabbá teheti az életünket. Mindenkinek el kell döntenie, hogy a saját hangnemében akar játszani, vagy hajlandó egy kis erőfeszítést tenni azért, hogy másokkal együtt egy csodálatos harmóniát hozhasson létre.

Imádság: Urunk, mutasd meg, hogyan tudjuk hatékonyan összehangolni saját lelki ajándékainkat másokéval. Ámen.

Ha a szívünket Istenre hangoljuk, csodálatos zene lesz az életünk.



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #41 Dátum: 2013. December 04. - 07:17:00
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #42 Dátum: 2013. December 05. - 21:01:42
Csendes Percek
2013. december 5. csütörtök

Jézus mondja: "Amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem. Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok."

Jn 14,13-18.

SZENT PÁRTFOGÓ

Jézus mondja: én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké. (Jn 14,16)

Hideg és huzatos volt a parasztház, ahol felnőttem. Fent aludtam az emeleten, és a meleg az alattam lévő szoba fatüzelésű kályhájából a padlóba helyezett légrácson keresztül jutott fel hozzám. De éjszaka a tűz kialudt. Édesanyám sokat aggódott, hogy nincs elég meleg a szobámban, és a hideg éjszakákon több paplannal is betakart. Ilyenkor nem csak jól átmelegedtem, hanem biztonságban is éreztem magam édesanyám szerető gondoskodása által. Gyermekkoromra gondolva a paplanok emlékeztetnek, hogy mennyire szeretett és gondoskodó volt.
János evangéliumában a "parakletost" pártfogónak fordították, mely jelenthet még közbenjárót, tanácsost és szószólót. A Pártfogó, akiről Jézus beszél, a Szentlélek, akit Isten küld, hogy örökké velünk legyen. Így soha nem vagyunk magányosak, sohasem kell félnünk. Biztonságban lehetünk, és érezhetjük szeretetét. Felnőtt korunkban elhagyhatjuk gyerekes félelmeinket, de amikor a világ összedőlni látszik és a jövő ijesztő, szükségünk van a másoktól nyert vigasztalásban rejlő bátorításra.
Jézus által a Pártfogó velünk és bennünk fog lakozni. Azt ígéri, hogy "nem hagylak titeket árván", Pártfogó nélkül. Vigasztalás nélküli világunkban Jézus szavai igazi jelenőséggel bírnak.

Imádság: Minden vigasztalás Istene, köszönjük Szentlelked bennünk lakozását. Jézus nevében. Ámen.

Semmi nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. (Róm 8,39)



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #43 Dátum: 2013. December 05. - 21:37:46
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #44 Dátum: 2013. December 06. - 08:53:14
Csendes Percek
2013. december 6. péntek

Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, akkor elismerem a törvényről, hogy jó. Akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn. Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs. Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem én teszem, hanem a bennem lakó bűn. Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy - miközben a jót akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.

Róm 7,14-25.

A SZOKÁSOK HATALMÁBAN

Nyugtasd meg az én szívemet Krisztusban. (Filem 20)

Miután elhatároztam, hogy Krisztus követője leszek, csalódottan tapasztaltam, hogy sokszor még mindig olyan dolgokat művelek, amelyek egyáltalán nem tartoznak az új élethez. Legnagyobb erőfeszítésem ellenére a régi szokások még mindig erőt vesznek rajtam. Időnként lanyhának érzem magam és elcsüggedek, ahelyett, hogy erős és megújult lennék.
Így valóban vigasztalást és bátorítást jelentett, mikor rátaláltam, hogy Pál apostol is hasonló nehézségekkel küszködött. Azt írja, hogy az emberi természetünk sokszor elnyomja lelki törekvésünket. Nagyon jól tudom, mire gondol Pál, amikor azt mondja: "Én nyomorult ember!" (Róm 7,24) Néha úgy érzem, hogy egyáltalán nem jutok előre az Istennel való úton. Küszködésem arra emlékeztet, mintha egy internetes oldalra bejelentkezve, állandóan csak a frissítés gombot nyomogatnám abban a reményben, hogy ezúttal valahová tovább is jutok.
De ebben a helyzetben is van remény. Pál arról beszél, hogy Jézus megment bennünket. Szívünk felüdül Krisztussal és a többi keresztyénnel való közösségben. Ilyen kapcsolat volt Pál és Filemon között. Ragaszkodva az íráshoz és jó közösséget ápolva a gyülekezetben, elhagyhatjuk régi, rossz szokásainkat és belenőhetünk az új életbe.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy bukásaink és gyengeségeink ellenére is szeretsz minket. Add Szentlelked erejét, hogy életünk a beléd vetett bizodalomban növekedhessen. Ámen.

A lelki felüdülés gyógyír a meglankadt lélek számára.


IMÁDKOZZUNK A ROSSZ SZOKÁSOKKAL HARCOLÓKÉRT!