Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 356073 alkalommal)

0 Felhasználó és 20 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #45 Dátum: 2013. December 06. - 20:33:20
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #46 Dátum: 2013. December 09. - 08:15:59
Csendes Percek

2013. december 9. hétfő

Sokat vétkezünk mindnyájan: de ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét. Ha a lovak szájába zablát vetünk, hogy engedelmeskedjenek nekünk, egész testüket irányíthatjuk. Íme, a hajókat, bármilyen nagyok, és bármilyen erős szelek hajtják is őket, egy egész kis kormányrúddal oda lehet irányítani, ahova a kormányos akarja. Ugyanígy a nyelv is milyen kicsi testrész, mégis nagy dolgokkal kérkedik. Íme, egy parányi tűz milyen nagy erdőt felgyújthat: a nyelv is tűz, a gonoszság egész világa. Olyan a nyelv tagjaink között, hogy egész testünket beszennyezi, és lángba borítja egész életünket, miközben maga is lángba borul a gyehenna tüzétől. Mindenfajta vadállat és madár, csúszómászó és tengeri állat megszelídíthető: meg is szelídíti az ember; a nyelvet azonban az emberek közül senki sem tudja megszelídíteni, fékezhetetlenül gonosz az, telve halálos méreggel. Ezzel áldjuk az Urat és Atyát, és ezzel átkozzuk az Isten hasonlatosságára teremtett embereket: ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. Testvéreim, nem kellene ennek így lennie. Vajon a forrás ugyanabból a nyílásból árasztja-e az édes és a keserű vizet? Avagy teremhet-e, testvéreim, a füge olajbogyót, és a szőlő fügét? Sós forrás sem adhat édes vizet!

Jak 3,2-12.

A BELÜL LAKOZÓ TŰZ

...a nyelv is tűz, a gonoszság egész világa. Olyan a nyelv tagjaink között, hogy egész testünket beszennyezi, és lángba borítja egész életünket, miközben maga is lángba borul a gyehenna tüzétől. (Jak 3,6)

Az elmúlt évben azon vettem észre magam, hogy az emberek kérdéseire ingerült hangon válaszolok. Ha valaki beszédbe elegyedett velem, éles megjegyzést tettem, így gyakran szóváltás lett a vége. Nyers szavaim hatására elkezdtem távolabb sodródni a számomra kedves emberektől is. Belefáradva viselkedésembe imádkozni kezdtem Isten segítségét kérve.
Egyik este Jak 3-nál nyitottam ki a Bibliát. Az a gondolat, hogy a nyelv hasonlatos a tűzhöz, nekem szólt. Eltöprengtem minden durva szón, amit azelőtt mondtam, és azt kívántam, bárcsak visszaforgathatnám az idő kerekét, és megváltoztathatnám cselekedeteimet. Úgy találtam, ha egyszer durván beszéltem másokról, a nap hátralévő részében is így folytattam. Mint a tűz, úgy terjedtek szét csípős szavaim. Sajnos, ha a szavakat egyszer kiejtettem a számon, akkor nem vonhattam vissza őket.
Az elmúlt néhány hónap alatt megtanultam, hogy mielőtt kimondok valamit, gondolkozzam, biztos legyek benne, hogy amit kimondok, azt utána ne bánjam meg. Megtanultam, ha kedvesen beszélek a körülöttem lévőkről, akkor kifejezem Isten bennem lévő szeretetét. A kedves beszéd közelebb visz azokhoz, akiket szeretek, és Krisztushoz is.

Imádság: Uram, legyenek szavaim kedvesek előtted! Ámen.

Szavaink közelebb vonhatják az embereket Isten szeretetéhez.


IMÁDKOZZUNK, HOGY TANULJUNK URALKODNI BESZÉDÜNKÖN!



Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #47 Dátum: 2013. December 09. - 11:05:52
 O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #48 Dátum: 2013. December 09. - 21:31:12
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #49 Dátum: 2013. December 10. - 04:29:38
Csendes Percek

2013. december 10. kedd

Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat. Pajzsom, hatalmas szabadítóm és fellegváram, menedékem és szabadítóm, megszabadítasz az erőszaktól. Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől. Mert körülvettek a halál örvényei, pusztító áradat rettent engem. A sír kötelei fonódtak körém, a halál csapdái meredtek rám. Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, kiáltottam az én Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom fülébe jutott.

2Sám 22,2-7.

JÓBAN-ROSSZBAN

Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, kiáltottam az én Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom fülébe jutott. (2Sám 22,7)

Áldások vagy csodák sorozata? Feleségemmel Pat-tel egy dologban biztosak vagyunk: életünk elmúlt két évének eseményei nem voltak véletlenek.
2009 decemberében jegyeztük el egymást. Két hónappal utána úgy döntöttem, közelebb költözöm hozzá dél-kelet Missouriban - három hónappal korábban, mint ahogy azt eredetileg terveztem. A költözés volt az első áldás. Két nappal a költözés után Pat-nél 4. stádiumos vastagbélrákot állapítottak meg 25%-os túlélési eséllyel. Pat két komoly és két kisebb műtéten esett át, 24 kemoterápiás kezelést és 29 sugárkezelést kapott. Mindez alatt imádkoztunk Istenhez, engedje meg nekünk, hogy örülhessünk az élet áldásainak, mindaddig, amíg csak lehetséges. Meggyőződésünk, hogy a szeretet - Isten, lelkipásztorunk, a barátok és a család szeretete - valamint számos orvos bámulatos munkájának eredménye az, hogy Pat daganatait eltávolították, és a rák elpusztult.
Isten soha nem múló szeretetével támogat bennünket. Még ha a dolgok nem is úgy mennek, ahogyan szeretnénk, tudjuk, Isten szeret minket, és támogat jó és rossz időkben egyaránt.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, dicsőítünk téged szeretetedért, mely életben tart minket a jó és a nehéz időkben. Ámen.

A szeretet Isten gyógyító ereje.


IMÁDKOZZUNK AZ ONKOLÓGUSOKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #50 Dátum: 2013. December 11. - 08:07:52
Napi remény
A gyümölcs a mély gyökerekből jön

    „A sziklás földbe hullott magok azok az emberek, akik örömmel hallgatják az igét, és elfogadják. Mivel azonban nincs mély gyökerük, csak egy rövid ideig hisznek. Amint nehézségek jönnek, feladják.” (Lukács 8:13 – CEV fordítás)



Tavasz idején Dél-Kalifornia minden füve kizöldül, nyílnak a vadvirágok, mindez igazán gyönyörű. Abban a pillanatban azonban, mikor eláll az eső, a hegyek ismét barnává válnak. Miért? Mert a fűnek nincs gyökere. Nem tud elég mélyre menni ahhoz, hogy vizet nyerjen a forrásokból, melyek mélyen a talaj alatt vannak.

Mikor nincsenek gyökerek, mikor a növény csak a talaj felszínén van, kezdetben kisarjadhat és szépnek tűnhet, de nem sokáig marad így. Hamar elfonnyad, kiszárad, mert nincs gyökere.

Lukács 8:13 azt mondja: „A sziklás földbe hullott magok azok az emberek, akik örömmel hallgatják az igét, és elfogadják. Mivel azonban nincs mély gyökerük, csak egy rövid ideig hisznek. Amint nehézségek jönnek, feladják.”

Sokszor hallgatjuk Isten igéjét, izgalomba is hoz minket, de nem engedjük neki, hogy megváltoztasson. Felületesen cselekszünk. Érzelmileg reagálunk. Megfontolás nélkül mozdulunk. De nem hagyunk időt az Igének, hogy mélyre hatoljon.

Valóban ezt akarod? Nem! Mély személyiség akarsz lenni, nem felszínes. Egy olyan személy, aki mély szellemi gyökerekkel bír, hogy mikor jön a recesszió, és évekig marad is, akkor is képes gyümölcsöt teremni. Amikor viharos szelek jönnek, mikor a családodból valaki beteg lesz, valaki meghal, a megpróbáltatások nem sodornak el, mert mély gyökereid vannak.

Hogyan tudsz szellemi gyökereket növeszteni? Két módja van: naponta közös idő, csendesség Istennel, és hetente közös idő, kiscsoport más hívőkkel. Időt kell töltened egyedül Istennel, és időt kell töltened más hívőkkel.

Ha nem töltesz időt napi szinten Istennel, akkor ki fogsz száradni, és elfúj, ha jön a nehézség. Nem leszel képes kezelni azt. Az Istennel töltött napi idődben figyelj rá, hallgasd őt. Ülj le, és légy csendben. Olvasd a Bibliát és beszélgess Istennel. Hallgass valami zenét. Ha szeretsz naplót írni, tedd azt. Bármi, ami segít, hogy Istenre összpontosíts, azt alkalmazd!

Ugyancsak szükséges, hogy hetente részt vegyél egy kiscsoportban. Senkinek sincs teljes képe az életről. Mindannyiunknak vannak vakfoltjai. Kiscsoportod tagjai látják azokat a dolgokat az életedben, amiket te nem látsz. Ezért van szükségünk egymásra. Tanulsz a többiektől a kiscsoportodban, amint egymást bátorítjátok, és a gyökereitek mélyebbre hatolnak.

Beszéljünk róla:

    Hogyan kell megváltoztatnod a napirendedet, hogy több időt tudj tölteni Istennel?
    A szellemileg magas pillanatokból, milyen ösztönzésre van szükséged, hogy ezt megtedd, végigcsináld?
    Miért gondolod, hogy Isten úgy tervezett minket, hogy együtt éljünk?



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #51 Dátum: 2013. December 11. - 09:23:42
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #52 Dátum: 2013. December 13. - 09:40:43
Csendes Percek

2013. december 13. péntek

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.
Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, mint aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadnak, ha zsákmányt osztanak.
Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján.
Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Ézs 9,1-6.

VELÜNK AZ ISTEN

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Karácsonykor világi énekeket illetve televízió műsorokat is hallunk, amelyek varázslatosnak vagy a csodák idejének nevezik az évnek ezt az időszakát. Még ha a világ ki is akarja iktatni Krisztust a karácsonyból, akkor is van valami különleges az év ezen időszakában.
De akkor mi az, ami olyan különlegessé teszi a karácsonyt? Vágyakozásunk a békére és a jóakaratra csupán kis része ennek. A karácsony egy fontos dolog miatt különleges: Isten eljött egy gyermek képében, olyanná vált, mint mi vagyunk, és egy lett közülünk, miközben Isten maradt.
"Velünk az Isten." Milyen erőteljes ígéret! Ám az igazi jó hír az, hogy ez az ígéret kiterjed a karácsonyi időszak hetein túlra is. Életünk minden napján táplál ez az ígéret. Isten gyermekeiként tudjuk, hogy Isten örökre velünk van. Ez az óriási hír: Velünk az Isten. "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta" (Jn 3,16), hogy megmentsen.
Tehát, miközben ennek a zsúfolt időszaknak minden feladatával igyekszünk elkészülni, csendesedjünk el minden nap, hogy emlékezzünk a gyönyörű Immánuel-ígéretre: Velünk az Isten örökre.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük hatalmas ígéretedet, hogy soha nem hagysz el minket. Ámen.

Karácsony igazi ajándéka, hogy Isten jelenléte velünk van.


IMÁDKOZZUNK, HOGY BÍZNI TUDJUNK ISTEN ÍGÉRETEIBEN!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #53 Dátum: 2013. December 16. - 08:47:18
Csendes Percek

2013. december 16. hétfő

Jézus mondja: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Jn 14,1-6.

AZ ÚT

Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)

Nehezen tájékozódom. Amikor útnak indulok, gyakran eltévedek, és szükségem van részletes útbaigazításra. Erősen a számítógépre hagyatkozom, hogy eljussak oda, ahova akarok. János evangéliumának ezekben a csodálatos igéiben Jézus elmondja tanítványainak az ő végső úti célját. Ez egy csodálatos ország, ahol mindenkinek van hely. Amikor Tamás útbaigazítást és térképet akar, Urunk határozottan kijelenti, hogy a mennyei úti célhoz egyedül rajta keresztül vezet út. "Én vagyok az út, az igazság és az élet." (Jn 14,6)
János evangéliumának ez az igéje volt drága nagyapám kedvenc igeverse. Nyugalmazott lelkészként számos igeverset idézett, de egyiket sem olyan szenvedélyesen és akkora tűzzel, mint ezeket a szavakat. Jóllehet, gyakran olvasta szomorú alkalmakkor - testvére halálos ágyánál, és sok szerettünk temetésén - papa örömteli igének látta őket.
Amikor Jézus Krisztusnak adjuk magunkat, ő útbaigazítást ad arra a különleges helyre. Idegenvezetőnk is van, Isten igéje. Nincs további szükségünk térképre vagy számítógépre. Milyen csodálatos érzés tudni, hogy soha nem utazunk egyedül, és hogy Megváltónk már elkészítette az utat!

Imádság: Kegyelmes Istenünk! Továbbra is vezess és irányíts a te szolgálatodban. Hálát adunk, hogy elkészítetted az utat számunkra. Ámen.

Merre irányítja ma utamat az Úr?


IMÁDKOZZUNK A NAGYAPÁKÉRT!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #54 Dátum: 2013. December 16. - 11:12:40
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #55 Dátum: 2013. December 16. - 15:00:34
 
Csendes Percek

2013. december 13. péntek

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.
Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, mint aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadnak, ha zsákmányt osztanak.
Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján.
Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Ézs 9,1-6.

VELÜNK AZ ISTEN

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Karácsonykor világi énekeket illetve televízió műsorokat is hallunk, amelyek varázslatosnak vagy a csodák idejének nevezik az évnek ezt az időszakát. Még ha a világ ki is akarja iktatni Krisztust a karácsonyból, akkor is van valami különleges az év ezen időszakában.
De akkor mi az, ami olyan különlegessé teszi a karácsonyt? Vágyakozásunk a békére és a jóakaratra csupán kis része ennek. A karácsony egy fontos dolog miatt különleges: Isten eljött egy gyermek képében, olyanná vált, mint mi vagyunk, és egy lett közülünk, miközben Isten maradt.
"Velünk az Isten." Milyen erőteljes ígéret! Ám az igazi jó hír az, hogy ez az ígéret kiterjed a karácsonyi időszak hetein túlra is. Életünk minden napján táplál ez az ígéret. Isten gyermekeiként tudjuk, hogy Isten örökre velünk van. Ez az óriási hír: Velünk az Isten. "Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta" (Jn 3,16), hogy megmentsen.
Tehát, miközben ennek a zsúfolt időszaknak minden feladatával igyekszünk elkészülni, csendesedjünk el minden nap, hogy emlékezzünk a gyönyörű Immánuel-ígéretre: Velünk az Isten örökre.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük hatalmas ígéretedet, hogy soha nem hagysz el minket. Ámen.

Karácsony igazi ajándéka, hogy Isten jelenléte velünk van.


IMÁDKOZZUNK, HOGY BÍZNI TUDJUNK ISTEN ÍGÉRETEIBEN!

 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #56 Dátum: 2013. December 18. - 10:02:12
Csendes Percek

2013. december 18. szerda

Ti gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban. Ti apák, ne ingereljétek gyermekeiteket, nehogy bátortalanokká legyenek. Ti szolgák, engedelmeskedjetek minden tekintetben földi uraitoknak; ne látszatra szolgáljatok, mint akik embereknek akartok tetszeni, hanem tiszta szívvel, félve az Urat. Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget; az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát.

Kol 3,20-24.

SZOLGÁLATRA KÉSZEN?

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek. (Kol 3,23)

Stephanie, gyülekezetünk ifjúsági vezetője megkért, hogy tartsak vele és a fiatalokkal egy missziós hétre. Külön listát tudtam volna felmutatni, hogy miért nem én vagyok a megfelelő ember, ezért aztán minden lelkesedés nélkül válaszoltam: "Majd megimádkozom." Stephanie meg volt győződve róla, hogy csatlakozom hozzájuk. Én nem voltam ebben annyira biztos.
Tipikus, hiszen általános iskolában tanítok, így nem igazán voltam biztos abban, hogy akarok-e én egy egész héten keresztül együtt élni és dolgozni egy csapat fiatallal. Kerti munka és ház körüli munkálatok... Hát nem vagyok egy ezermester. Azon kívül pedig nekem kellene vezetnem egy idegen városban, és el is tévedhetünk. Ha egy egyszerű szünetet akarunk tartani, az is azzal jár, hogy az egész csapatot fel kell pakolnunk a szerszámokkal együtt, és egy másik helyszínre átvinni. Amikor imádkoztam az aggodalmaim miatt, békességet kaptam Istentől. Végül beleegyeztem, hogy a csapattal megyek.
A missziós hét az egész évem legjelentősebb hete lett. A legtöbb dolog, amitől féltem, meg sem történt. Megtanultam, ha készek vagyunk szolgálni, Isten munkába állít minket. Ő tudja, melyek azok a képességek, amelyekre igazán szükségünk van a szolgálathoz: a szolgálatkészségünk és a hitünk.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy készséges eszközeid legyünk, bármire is akarsz bennünket használni. Ámen.

Hogyan lehetnék ma Isten embere valaki számára?



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #57 Dátum: 2013. December 18. - 13:17:17
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #58 Dátum: 2013. December 24. - 04:18:37
Csendes Percek


2013. december 24. kedd

Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
Hirdetem az ÚR kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.
Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik.
Felépítik az ősi romokat, helyreállítják a régi omladékokat, újjáépítik a lerombolt városokat, amelyek nemzedékeken át romokban hevertek.

Ézs 61,1-4.

KARÁCSONYESTE

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel (Róm 15,13)

Gyakran eszembe jut édesanyám utolsó karácsonya. A kórházban vele töltöttem a napot; később barátaink csatlakoztak hozzánk. Egyikük elővette a gitárját, s elénekeltük a Csendes éj-t. Édesanyám, aki már napok óta nem beszélt, lágyan és tisztán énekelni kezdett: "mindenek nyugta mély". Döbbenten és meghatottan énekeltünk. Békés volt az arca, amikor a kórházi ágya körül a mi Urunk és Istenünk eljöveteléről énekeltünk.
A karácsony nem jelent örömet azoknak, akik egy szülőt, gyermeket, testvért vagy jó barátot veszítettek el. A megüresedett hely látványa az asztalnál elképzelhetetlen fájdalmat tud okozni. A fájdalom mély, és nem mindig múlandó. Ám az advent jelentőségének megértése és az abban való hit a kétségbeesés közepette is hozhat örömet. A szenvedésben gyökerező fájdalom szükségszerűen megérkezik, de ugyanígy az öröm is. Krisztus eljövetelének akkor is örülök, ha ránézek arra az üres helyre a kereveten, ahol édesanyám szokott ülni karácsonykor.
Az öröm egy gyermek születésével érkezett közénk, és dicsőségben fog visszatérni hozzánk. Adventben Jézus testet öltését, a feltámadott Krisztus megígért dicsőséges visszatérését és Jézus életünkben való szüntelen jelenlétét ünnepeljük.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy a gyász és a fájdalom Jézus Krisztus által dicsőséges örömmé fog változni. Ámen.

Ma Krisztus életemben való jelenlétét fogom ünnepelni.


IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELŐSZÖR TÖLTIK A KARÁCSONYT EGY SZERETETT SZEMÉLY NÉLKÜL!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #59 Dátum: 2013. December 24. - 08:04:38
 O0