Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355404 alkalommal)

0 Felhasználó és 19 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1845 Dátum: 2019. Február 01. - 10:41:50
2019. február 1. péntek

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!
Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Péld 3,5-6.

EGY MÁSODIK ESÉLY

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. (Zsolt 32,8)

A barátommal, Johnnal teniszeztem, mikor egyszer csak összeestem. Megállt a szívem. John segítségért rohant, és pár perc múlva érkezett is egy nő, aki elkezdte az újraélesztésemet. Mire a mentő odaért, sikerült visszaállítania a szívműködésemet. A kórházba menet újra leállt a szívem, de a mentősök másodszor is újraindították. Az orvosok megállapították, hogy meg kell műteni, és egy többórás beavatkozás során pacemakert ültettek be, hogy az szabályozza a szívverésemet. Pár nap múlva hazamehettem, és végül teljesen felépültem.
A halál közeli élmény óta gyakran feltettem magamnak a kérdést, vajon Isten miért tartott mégis életben. Lehet, hogy soha sem tudom meg a választ, de azt megértettem, hogy Isten útjai gyakran kifürkészhetetlenek.
Ha váratlan dolog történik, betegség, nehézség jön, melyeket nem tudunk befolyásolni, támaszkodhatunk a hitünkre, és emlékeztethetjük magunkat, hogy Isten mindig velünk van, hogy vezessen és vigasztaljon minket. A próbákon keresztül növekedhetünk a hitben, és közelebb kerülhetünk Istenhez.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy szeretsz minket. Segíts ne a magunk eszére támaszkodni, hanem bízni benned, hogy azon az úton vezetsz, amelyen járnunk kell. Ámen.

Minden nap imádságban kutatni fogom, hogy mi Isten terve az életemmel.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1846 Dátum: 2019. Február 02. - 10:27:34

2019. február 2. szombat

URam, szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig.
Igazságod olyan, mint a hatalmas hegyek, ítéleteid, mint a nagy mélység, embert és állatot megtartasz, URam.
Mily drága a te szereteted, Istenem! Szárnyad árnyékába menekülnek az emberek.
Dúslakodnak házad bőségében, örömöt árasztasz rájuk, mint patakot.
Mert nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.

Zsolt 36,6-10.

KI NEM ALVÓ FÉNY

Amikor mécsese világított fejem fölött, sötétben is az ő világosságánál járhattam. (Jób 29,3)

Mivel a környékünkön gyakran van áramkimaradás, bölcs dolog mindig tartani magunknál egy zseblámpát sötétedés után. Egyik hajnalban kimentem a fürdőszobába, de elfelejtettem a zseblámpát. Viszont tudtam, édesanyám látta, hogy kijövök, és tudja, hol vagyok; így nem aggódtam, mert biztos voltam benne, hogyha áramszünet lesz, hoz nekem lámpát. Hiszen, ezt teszik az anyák - gondoskodnak gyerekeikről.
És igen, áramszünet volt akkor reggel. Már épp kezdett a szemem hozzászokni a sötéthez, amikor fényt pillantottam meg. Édesanyám állt előttem zseblámpával a kezében. Igazam volt, hogy nincs miért aggódni!
A fenti igeversben Jób felidézi, hogyan járt a sötétben Isten világosságával. Amennyire biztos voltam abban, hogy anya lámpát hoz nekem, ugyanúgy bízhatok abban, hogy Isten világosságot fog gyújtani életem sötétségében, és vezetni fog utamon (Péld 3,6).

Imádság: Drága Urunk, add, hogy tudjunk bízni benned, bármilyen bánat vagy fájdalom ér, és bármilyen mélynek tűnik is a sötétség. Ámen.

Ma bízni fogok Isten világosságának vezetésében.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1847 Dátum: 2019. Február 03. - 14:07:01

2019. február 3. vasárnap

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

JÓT TENNI

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Energikus, 70 éves barátnőm, Mary Ann eltörte a lábát, és emiatt egy időre kerekesszékhez volt kötve, majd mankót használt. Ez idő alatt egy gyülekezeti testvér facebookon kért segítséget teremdíszítéshez egy apa-lánya bálra. Mary Ann így válaszolt neki: "Ha van valami, amit meg tudok ülve csinálni, szívesen segítek." Ez a szolgáló lélek! Mary Ann tudta, hogyan tegye a világot jobb hellyé mindenki számára, akivel csak kapcsolatba kerül.
Sokszor nem ismerjük fel a lehetőséget, mert engedjük, hogy a korlátaink elbizonytalanítsanak. Pedig minden nap kapunk lehetőséget, hogy szolgáljunk Istennek, hogy szeressünk másokat, és tegyünk valami jót. Akár egy telefonhívással, egy üzenettel, vagy csak egy mosollyal, de mindnyájunknak van lehetőségünk, hogy a világot jobb hellyé tegyük.

Imádság: Mennyei Atyánk, add, hogy a korlátainkon túllátva észrevegyük a lehetőségeket, amit mindannyian kapunk nap mint nap a szolgálatra. Ámen.

Mindent nem tudok megtenni, de valamit mindig tehetek Isten szolgálatában.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET TÚLSÁGOSAN ELBIZONYTALANÍTANAK A KORLÁTAIK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1848 Dátum: 2019. Február 04. - 09:41:39
2019. február 4. hétfő

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

ISTEN SZERETETE

Sem halál, sem élet... sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38-39)

"Steak vacsorát kapsz, mikor jössz, és szendvicset, mikor mész" - jegyezte meg a mellettem ülő orvos az egyik kollégánk búcsúztatására rendezett összejövetelen. Ez a csípős megjegyzés rávilágított az emberi kapcsolatok ingatag természetére, és hogy mennyire változik az értékünk mások szemében, attól függően, hogy épp mennyire vagyunk hasznosak számukra.
Isten számára mindig ugyanolyan értékesek vagyunk. Ő mindig ugyanúgy szeret minket, mindig velünk van, bármilyen kihívással vagy nehézséggel is nézünk szembe. Nem szeret jobban, amikor jól alakulnak a dolgok, és engedelmeskedünk neki; és nem szeret kevésbé, ha nehézségeink vannak, és eltávolodunk tanításától. A mai igében olvassuk: "Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala." (1Jn 4,9).
Bizonyosak lehetünk benne, hogy Isten szeret minket. Mindegy, hogy épp költözünk, munkahelyet váltunk, vagy stresszes időszakon megyünk át, ő szeret minket, és semmi "nem választhat el minket Isten szeretetétől."

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy te feltétel nélkül szeretsz bennünket. Add, hogy mi is hozzád hasonlóan szeressünk másokat! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Semmi sem választhat el Isten szeretetétől.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1849 Dátum: 2019. Február 05. - 10:53:17
2019. február 5. kedd

Volt ott egy prófétanő is, Anna, Fánuel leánya, Áser törzséből. Nagyon előrehaladott korú volt; csak hét évig élt férjével hajadonkora után, és már nyolcvannégy éve özvegyasszony volt. Nem távozott el a templomból, mert böjtöléssel és imádkozással szolgált éjjel és nappal. Abban az órában ő is odaállt, hálát adott az Istennek, és beszélt róla mindazoknak, akik várták Jeruzsálem megváltását.

Lk 2,36-38.

ISTENT SZOLGÁLNI

Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé!- szívem így válaszol: Színed elé járulok, Uram! (Zsolt 27,8)

2016. november 16-án az Amigas del Senor Metodista Diakonissza Intézetben diakonisszává szenteltek életem hátralévő részére. Ahogyan Anna a Lukács evangéliumában, úgy én is abban a kiváltságban részesülök, hogy éjjel-nappal az Úr házában lakhatok. Az, hogy Anna az Úrnak szentelte magát folyamatos imádságban és böjtölésben, megnyitotta lelki szemeit, hogy felismerje a Messiást, amikor eljön. Ki gondolta volna, hogy a világ Megváltója kiszolgáltatott kisbabaként érkezik a világba? Anna mégis felismerte Istent a gyermek Jézusban.
Azt remélem, hogy az egyszerű imádságos élet, amit választottam, segít, hogy én is felismerjem Istent a teremtett világban és az emberekben. Hiszem, hogy mindannyian nyitottabbá válhatunk Isten munkájának felismerésére a körülöttünk lévő világban az olyan rendszeres lelki gyakorlatokkal, mint az imádság, bibliaolvasás, elmélkedés, részvétel az istentiszteleten és a szükségben lévők szolgálata.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts, hogy kegyelmedből tudatosodjon bennünk jelenléted az életünkben. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek... Ámen." (Mt 6,9-13)

Isten mindenütt jelen van.

IMÁDKOZZUNK A DIAKONISSZÁK SZOLGÁLATÁÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1850 Dátum: 2019. Február 06. - 10:10:15
2019. február 6. szerda

Másnap ismét ott állt János két tanítványával együtt, és rátekintve Jézusra, aki arra járt, így szólt: "Íme, az Isten Báránya!" Meghallotta a két tanítvány, hogy ő ezt mondta, és követték Jézust. Jézus megfordult, és amikor meglátta, hogy követik őt, megszólította őket: "Mit kerestek?" Ők pedig ezt válaszolták: "Rabbi - ami azt jelenti: Mester -, hol van a lakásod?" Ő így szólt: "Jöjjetek, és meglátjátok." Elmentek tehát, meglátták, hol lakik, és nála maradtak azon a napon; körülbelül délután négy óra volt ekkor. A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól és követték őt, András, Simon Péter testvére volt az egyik. Ő mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, ezt mondta neki: "Megtaláltuk a Messiást" - (ami azt jelenti: Felkent). Odavitte Jézushoz, aki rátekintve így szólt: "Te Simon vagy, Jóna fia: téged Kéfásnak fognak hívni" - (ami azt jelenti: Jn. 1. Kőszikla).

Jn 1,35-42.

"KÖVESS ENGEM!"

Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem! (Mt 16,24)

Jézus arra hívott, hogy kövessük őt. Én jobban szeretném, ha ezt mondaná "higgy", az könnyebb. Kényelmesen ülhetek a szobámban, és mindenféle dologban hihetek: a szeplőtelen fogantatásban, a vízen járásban, az ötezer ember megvendégelésében, a keresztre feszítésben és a feltámadásban. Semmi bajom a hittel, amíg biztonságban ülhetek az íróasztalom mögött.
Jézus azt mondja: "Kövess engem!". De nem akaródzik követnem, mert akkor fel kell kelnem. Hátra kell hagynom dolgokat - meg kell válnom a kényelemtől, esetleg a családomtól és a barátaimtól is, talán fel kell adnom a munkámat és a kedvteléseimet is. A Bibliában Jézus követői mindezen dolgokat hátrahagyták. Jézus követése sokba kerülhet. Fájhat. De Jézus azt mondja, "kövess engem!".
Azonban nem tudom, fog-e nekem tetszeni a hely, ahova visz. Az hírlik róla, kétes emberekkel járkál: leprásokkal, prostituáltakkal és tolvajokkal. Ezek az emberek veszélyeztethetik a hírnevemet. Jézus követése veszélyes lehet. De Jézus azt mondja: tagadd meg magad, vedd fel a kereszted, kövess engem!
Tehát követem Jézust, amikor elhív a kényelmemből egy fejlődő országba vízszűrőket telepíteni, és a hajléktalanok közötti szolgálatra az orvoslás helyett. Felfedeztem, hogy hitből cselekedni gyakran nagy kockázattal jár, de a jutalom is nagy.

Imádság: Urunk, adj erőt és bátorságot követni téged! Ámen.

Hiszek Krisztusban vagy követem is őt?

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY MERJÜK KÖVETNI JÉZUST!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1851 Dátum: 2019. Február 07. - 09:57:49

2019. február 7. csütörtök

Énekeljetek új éneket az ÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld!
Énekeljetek az ÚRnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását minden nap!
Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek!
Mert nagy az ÚR, méltó, hogy dicsérjék, félelmesebb minden istennél.
Hiszen a népek istenei csak bálványok, az ÚR pedig az ég alkotója.
Fenség és méltóság jár előtte, erő és ékesség van szentélyében.
Népek törzsei! Magasztaljátok az URat! Magasztaljátok az ÚR dicsőségét és hatalmát!
Magasztaljátok az ÚR dicső nevét, ajándékot hozva jöjjetek udvaraiba!
Boruljatok le az ÚR előtt szent öltözetben, reszkess tőle, te egész föld!

Zsolt 96,1-9.

HŰSÉGES SZOLGÁLAT

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak... Az Úr Krisztusnak szolgáljatok! (Kol 3,23-24)

Frissen végzett szociális munkásként hamar ráébredtem, hogy a traumával, aggódással, depresszióval és konfliktusokkal küzdő tizenévesekkel foglalkozni kimerítő munka. Elégedetlen voltam a munkámmal, amire éveket tanultam, és a pácienseim életének megoldhatatlannak tűnő problémái elbátortalanítottak.
Egy új gyülekezetbe kezdtem járni, és csodálkozva szemléltem jelképüket: egy csokor felfelé mutató nyílat. A lelkipásztor beszélt a "vertikális élet" elméletéről, mely azt jelenti: mindent Isten dicsőségére cselekedjünk. Időbe telt, míg ezt a mélyreható elvet magamévá tettem. Nemcsak a templomba járás, bibliaolvasás, imádkozás és az adakozás szolgálnak Isten dicsőségére. Amikor az élet minden hétköznapi területén igyekesztem Isten dicsőségére lenni - a ház takarításától, a családomról való gondoskodáson, a barátaim iránti szeretet kifejezésén át egészen a mindennapi munkába járásig -, az a teher, hogy nem tudom ügyfeleim minden problémáját megoldani, lehullt rólam. Rájöttem, hogy nem az a szerepem, hogy minden bajt megoldjak, hanem hogy Krisztus fényét vigyem az életükbe, és hűséges szolgálatommal Isten dicsőségére legyek. Ez életem munkájának új értelme: Isten dicsőségére lenni, ha néha fárasztó is, hisz a mennyei jutalom felülmúl minden földi megelégedettséget.

Imádság: Urunk, segíts, hogy időnk minden percét rád bízzuk! Irányítsd szavainkat és tetteinket! Ámen.

Ma Isten dicsőségére fogok dolgozni.

IMÁDKOZZUNK A SZOCIÁLIS MUNKÁSOKÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1852 Dátum: 2019. Február 08. - 12:03:54

2019. február 8. péntek

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: "Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

Jn 1,1-18.

ŐSI FÉNY

Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. (Jn 1,9)

Három éjjelt töltöttünk el egy csendes dél-afrikai tengerparti kis faluban. Itt nem volt fényszennyezettség, így az éjszakai égbolton szikráztak a csillagok, bolygók és mindenféle ragyogó fények. A Tejút és a kozmosz többi része ragyogva tárult elénk. Ahogy csodálattal bámultam ezt a pompát, hirtelen eszembe ötlött, hogy amit nézek, ősi fény. Néhány csillag már bizonyára kihunyt, de fényük még mindig úton van a Földre az óriási távolságnak köszönhetően.
Jézus mondta: "Én vagyok a világ világossága". Több ezer év után is igaz ez az üzenet. Az ő fénye nem aludt ki az emberek millióinak életében. Jézus oly módon élt, hogy fénye keresztülragyog az idők folyamán.
De mi a helyzet velünk? Csak néhány embernek adatik meg a lehetőség, hogy fényesen ragyogjon, de mindahányan képesek vagyunk úgy világítani, hogy változást hozzunk. Ha komolyan vesszük Jézus tanítását, és Krisztus fényét sugározzuk mindenhol, ahová csak eljutunk, és mindenki életébe, akivel csak találkozunk, akkor meg tudjuk változtatni a világot.

Imádság: Drága Istenünk, Szentlelked által áradjon át rajtunk fényed minden egyes napon! Ámen.

Bárhová is megyek, engedni fogom, hogy Krisztus fénye átragyogjon rajtam.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1853 Dátum: 2019. Február 09. - 10:57:38
2019. február 9. szombat

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

JÉZUS MINDENT MEGFIZETETT

Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt! (Ef 2,4-5)

Egy bentlakásos intézet Alzheimer-részlegén dolgozom. Amikor szólok a lakóknak, hogy "itt az ebédidő", nem szokatlan, hogy közlik, nincs pénzük az ételre. Olykor éhségük ellenére sem ülnek asztalhoz, ha azt gondolják, tartoznak. Amikor nagy örömmel mondom nekik: "az étel már ki van fizetve", meglepődnek, és gyakran megkérdik, ki fizetett. Azt válaszolom, hogy egy szeretett személy volt. Ilyenkor boldogok, és megkönnyebbülnek. Néhányan továbbra is úgy viselkednek, mintha nem hinnének. Újra megerősítem, nem tartoznak semmivel.
Ilyenkor eszembe jut a "Jesus Paid It All" (Megváltóm szól nekem) című dal (Elvina M. Hall 1865) "Jézus elvette minden bűnömet, nincsen már több tartozás, vére tisztított meg!" (magyar szöveg: Dobrocsi Gábor 2006) Sokan nem szeretjük, ha kifizetetlen számlánk van, vagy ha tartozunk valakinek. Törekszünk kiegyenlíteni tartozásunkat. Igazság szerint mindenért Istennek tartozunk, de soha nem tudjuk visszafizetni, amit kaptunk tőle. Természetesen nem vagyunk érdemesek rá, hogy Jézus meghaljon értünk a kereszten. Isten egyszerűen ennyire szeret minket. Jézus mindent megfizetett, bűneid megbocsáttattak, nincs több tartozásod!

Imádság: Istenünk, segíts örülnünk, hogy tartozásunkat Fiad megfizette. Ámen.

Jézus kifizette bűneim teljes árát.

IMÁDKOZZUNK AZ ALZHEIMER-KÓRBAN SZENVEDŐKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1854 Dátum: 2019. Február 10. - 13:10:01

2019. február 10. vasárnap

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

SZÁRNYALNI

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok... (Ézs 40,31)

Egy gyönyörű őszi napon kivettem egy szabadnapot, hogy elmenjek a hegyekbe kirándulni a Delaware Water Gap közelében lévő hegygerinc mentén, ahol épp ragadozó madarak vándorlása volt látható. Távcsövemmel a kezemben elkezdtem pásztázni a hegyvonulat felett az eget. Hamarosan a távolban kiszúrtam egy rőtfarkú ölyvet, amely lassan körözött felfelé egy légáramlaton. Egyre magasabbra és magasabbra szárnyalt, míg majdnem eltűnt a látómezőmből. Aztán behúzta a szárnyait, és hosszú, gyors zuhanórepülésbe kezdett a hegygerinc mentén. Egyre lejjebb jött, egyre sebesebben, már alig a fák teteje felett. Aztán egy másik felfelé mozgó légáramlattal újra megismételte a kört, amíg el nem tűnt a szemem elől.
Az Úr segítségével olyan lehetek, mint az ölyv. Isten lelki feltöltődést jelentő pillanatokat biztosít folyamatosan, amelyre szükségem van a következő héten. A vasárnapi istentisztelet, a Csendes Percek olvasásával töltött idő, vagy a reggeli imák feleségemmel olyanok nekem, mint a felfelé mozgó légáramlat, amely segít a kószáló ölyveknek, hogy a rendeltetési helyükre érjenek. Minden egyes napon miénk lehet az ígéret, hogy "akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok".

Imádság: Urunk, ha fáradtak vagyunk, emelj fel minket, hogy tovább tudjunk dicsérni és szolgálni téged! Ámen.

Ma keresni fogom azokat a különleges pillanatokat, melyekben Isten bátorít.

IMÁDKOZZUNK LELKI MEGÚJULÁSÉRT ÉS BÍZTATÁSÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1855 Dátum: 2019. Február 11. - 09:27:09
2019. február 11. hétfő

Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,11-13.

"EZ NEM IGAZSÁG!"

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! (Péld 3,5)

Nyolcéves koromban édesapám új házat épített, hogy abban lakjunk. Egyik délután, amikor a házon dolgozott, ő vigyázott fiatalabb testvéreimre és rám. Egyszer csak a négy éves húgom felmászott a létrán apához a tetőre. Az öcsémmel mi is elindultunk felfelé, hogy csatlakozzunk hozzájuk. De apánk nem engedte meg. A hirtelen reakciónk az volt, hogy ez nem igazság. De apa ragaszkodott hozzá. Így lent maradtunk a földön.
Akkor nem értettem, hogy apám a biztonságunk miatt aggódott. Egy gyerek a tetőn talán nem okoz problémát. De mi történt volna, ha engedi, hogy három unatkozó és vitatkozó gyerek legyen fent együtt a tetőn?
Ma szülő és nagyszülő vagyok, és vélhetően ugyanazt a döntést hoznám, mint édesapám. Gyerekként a helyzetet úgy láttam, hogy apám újra a húgomnak kedvez. Nem ismertem fel apám józanságát és a szeretetet, amely döntését megalapozta.
Felnőttként, ha valamit igazságtalannak tartok, talán nem értem meg Isten mély szeretetét irántam és a körülöttem lévők iránt. Aztán eszembe jut ez, vagy más hasonló példák a gyerekkoromból. Fokozatosan tanulok egyre jobban bízni a szerető Isten bölcsességében és ítéletében.

Imádság: Szerető Atyánk! Segíts jobban bízni benned, mint saját értelmünkben! Köszönjük a szeretetedet. Ámen.

Isten tudja a legjobban.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1856 Dátum: 2019. Február 12. - 09:07:20
2019. február 12. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."

Mt 6,19-21.

RAGYOGJON A FÉNY

Ha sötétségben lakom is, az Úr az én világosságom. (Mik 7,8)

Most, hogy nyugdíjas vagyok, alig várom a kirándulásokat a közeli parkba, a sétákat a fák között. A napsugarak gyakran átszűrődnek a fákon, és rám ragyognak. Néha megállok, és imádkozom: "Uram, hol a te világosságod ma az életemben?" Ahogy továbbsétálok, világossá válnak bennem azok a kincsek, amelyeket a moly és rozsda nem tud felemészteni.
Egy becses fény a barátom, aki mindig ott van, hogy meghallgasson. A másik fény azok a gyülekezeti tagok, akik az együttérzés lelkületével látogatják a betegeket és az időseket. Látom Isten fényét a feleségemben, ahogy kifejezi szeretetét, és törődik gyermekeinkkel és unokáinkkal. Isten világossága ragyog fényesen azoknak a mosolyából is, akik köszönetet mondanak nekünk, amikor ételt adunk az élelmiszerbankból.
Néha az a rengeteg dolog, ami kitölti az életünket, kiolthatja a világosságot, amely az igaz kincsünk. Akár meg is akadályozhatják, hogy láthassuk Urunk jóságát, ami ott van a szemünk előtt. Amikor ez történik, általában itt az idő, hogy megálljunk, lelassuljunk, és Isten jelenlétére összpontosítsunk mindenhol, ahol naponta megfordulunk. Hálát adok az Úrnak az alkalmakért, amikor képes vagyok felismerni a kincseket, amelyeket Isten a szemem elé helyezett.

Imádság: Urunk! Segíts, hogy meglássunk téged minden nap azokban, akik körülvesznek minket! Ámen.

Isten állandó fényforrás lehet az életemben, gyakran ott, ahol kevésbé számítok rá.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #1857 Dátum: 2019. Február 12. - 22:11:13
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1858 Dátum: 2019. Február 13. - 12:13:29
2019. február 13. szerda

"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?"
"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Hallották mindezt a farizeusok is, akik pénzsóvárak voltak, és kigúnyolták őt. Ő pedig ezt mondta nekik: "Ti igazaknak tartjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri a szíveteket. Mert ami az emberek előtt magasztos, Isten előtt utálatos."

Lk 16,10-15.

A KIS DOLGOK

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. (Lk 16,10)

Férjemmel mindketten pékek vagyunk. Ugyanazt a receptet követjük, de a sütési módszereink különbözőek. Ő aprólékos, hőmérővel határozza meg a víz hőmérsékletét, mérlegen méri a liszt mennyiségét, amíg én lazább vagyok, mert kezemmel nézem meg a víz hőmérsékletét, a mennyiséget pedig a szememmel. Az ő kenyerei általában jobbnak bizonyulnak, mert ezek a kis plusz erőfeszítések különbséget eredményeznek.
És ami igaz a kenyérsütésben, az igaz a nagyobb következményekkel járó területeken is, mint a munkahelyi etika és integritás. Integritásban élni több száz kis cselekedetet foglal magába folyamatosan: választást, hogy beismerek egy hibát, amikor könnyen úgy tehetnék, hogy az más hibája volt; hajlandóságot, hogy túlórázzam a munkahelyen, hogy az általam elvégzett feladat a legmagasabb minőségű legyen; vagy döntést, hogy nem nézem a személyes e-mailjeimet munkaidőben.
A mai igében Jézus megmagyarázza tanítványainak: ahogy a kis dolgokat kezeljük, jól mutatja, hogyan foglalkozunk a nagy dolgokkal. Nem zavar, hogy az általam készített kenyér gyengébb, de sütési stílusom felhívja a figyelmem, hogy vizsgáljam meg az életemben lévő egyéb feladatok megközelítését. Mit üzennek a cselekedeteim a személyről, aki vagyok, és akivé válok?

Imádság: Istenünk, te látsz és tudsz mindent, velünk vagy mindig. Segíts, jó döntéseket hozni! Ámen.

Hű vagyok az evangéliumhoz a kis dolgokban is?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1859 Dátum: 2019. Február 15. - 10:11:07
2019. február 15. péntek

A kegyelem pedig mindegyikünknek a Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. Ezért mondja az Írás: "Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek." Az pedig, hogy "felment", mi mást jelent, mint azt, hogy le is szállt erre a földre. Aki leszállt, az "fel is ment", feljebb minden égnél, hogy betöltse a mindenséget. És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,7-16.

OSSZUK MEG ISTEN IGÉJÉT!

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Gyermekkoromban a nagymamám sok bibliaversre megtanított. Azt mondta, hogyha nem tud aludni, megpróbálja felidézni az összes megtanult igét. Ez megnyugtatja, és segít, hogy békesség legyen a szívében. Most, hogy már 95 éves vagyok, s egyre több időt töltök egyedül otthon, különösen értékelem ezt a nyugalmat és békességet. A Biblia jó társaság az egyedülállóknak, de hasznos a dicsőítésre és a tanulásra is, összekötve bennünket egymással.
Életem nagy részében részesülhettem a közösségi dicsőítés és tanulás áldásaiban. Bár rendszeresen költöztem, s kerültem új közösségbe, mindig lehetőség nyílt lelkészekkel és gyülekezeti tagokkal életre szóló barátságokat kötni. Nemrég csatlakoztam egy női bibliatanulmányozó csoporthoz, ahol az átlagéletkor a sajátom harmada. Attól tartottam, hogy nem fogok tudni lépést tartani velük, s aggodalmam tovább nőtt, mikor egy enyhe szélütéssel kórházba kerültem. Őszintén szólva, a csoport eszembe se jutott, mikor beköszöntött a kedd reggel, utolsó bibliaóránk időpontja. Micsoda meglepetés és öröm ért, mikor kicsi kórházi szobámba besétáltak a csoportom tagjai, hogy megosszák velem a heti leckét! Akár egyedül vagyunk, akár közösségben, a Biblia élethosszig tartó társunk.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy igéd tanulmányozása közben a másokkal való közösség békés ösvényén vezetsz. Ámen.

A Biblia tanulmányozásában nyugalomra és békére lelek.