Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355087 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1995 Dátum: 2019. Július 20. - 11:56:10
2019. július 20. szombat

Ekkor előállt egy törvénytudó, hogy megkísértse őt, és ezt kérdezte: "Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Ő pedig ezt mondta neki: "Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod?" Ő pedig így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat." Jézus ezt mondta neki: "Helyesen feleltél: tedd ezt, és élni fogsz." Ő viszont igazolni akarta magát, és megkérdezte Jézustól: "De ki a felebarátom?" Válaszul Jézus ezt mondta neki: "Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy pap ment azon az úton, de amikor meglátta, elkerülte. Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, és amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek?" Ő így felelt: "Az, aki irgalmas volt hozzá." Jézus erre ezt mondta neki: "Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj."

Lk 10,25-37.

IGAZI SAMARITÁNUSOK

Egy arra utazó samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta. (Lk 10,33)

Egyik kedves barátomat megtámadták és kirabolták egy este, miután leszállt a buszról. Először senki sem sietett a segítségére. Azután két fiatalember ért a helyszínre, akik elkergették a rablót, hívták a mentőket, majd megvárták annak kiérkezését. Ahogy ott várakoztak, kiderült, hogy a két jótevő fiatalember muszlim bevándorló. És bár senki más nem állt meg, ez a két idegen igazi emberbarátként viselkedett.
Az irgalmas samaritánusról mondott jézusi példázatban azt látjuk, hogy azok az emberek, akiktől elvárható lett volna a segítség, meg sem álltak a rászoruló mellett, majd az segített, akitől azt nem is várták. Talán nekünk sem ártana megvizsgálnunk, hogyan tekintünk másokra. Ha Jézus szemén keresztül nézzük őket, akkor nem a hátterüket vagy a bőrszínüket látjuk. Mindenkit úgy látunk, ahogy Jézus, Isten képmására teremtve.

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy váratlan hősöket használsz arra, hogy a szükségben lévőket segítsd. Segíts minden embert a te szemeddel nézni, és úgy értékelni, mint a te szeretett teremtményedet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Jézus szemével nézve mindenkiben láthatok értéket.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1996 Dátum: 2019. Július 21. - 11:48:02

2019. július 21. vasárnap

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.
Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.
Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.
Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.
Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!
Számolgatom, de több a homokszemeknél, s a végén is csak nálad vagyok.

Zsolt 139,13-18.

ISTEN CSODÁS TEREMTMÉNYE

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,13-14)

Sokáig depresszióval és alacsony önértékeléssel küzdöttem. "Érdemes egyáltalán élni, ha mindig ilyen középszerű leszek?" - kérdeztem magamtól. Csak elvétve jártam templomba, úgyhogy édesanyám ragaszkodott hozzá, hogy kezdjek el rendszeresen járni. Nagyon hamar hallottam egy prédikációt arról, hogyan alkotott minket Isten a saját képmására és gyönyörűségére. Az istentisztelet után elmentem egy kiscsoportos beszélgetésre. Itt az emberek nyíltan beszéltek a problémáikról, amikkel éppen küzdöttek. Mikor megosztottam, hogy depressziós vagyok és értéktelennek érzem magam, meglepetten fedeztem fel, milyen sok ember küzd ugyanezzel a problémával.
Úgy éreztem, Isten szólt rajtam keresztül, mikor azt mondtam nekik, hogy mindig ott leszek számukra, ha szükségük lesz rám. Azóta minden héten ott vagyok, és segítek a csoportban. Így fedeztem fel a kegyelmi ajándékomat, ami mások segítése. Most éppen a doktorátusomat írom pszichológiából. Megtanultam - épp a megfelelő időben -, hogy Isten megmutatja mindannyiunk számára a tőle kapott kegyelmi ajándékot.

Imádság: Köszönjük, mindenható Istenünk, hogy elküldted Fiadat a bűneink miatt, és köszönjük, hogy különlegesnek teremtettél bennünket. Ámen.

Isten kegyelmi ajándékkal ruházott fel a szolgálathoz.


IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1997 Dátum: 2019. Július 22. - 09:20:03
2019. július 22. hétfő

Hallgassatok rám, szigetek! Újuljon meg a nemzetek ereje! Jöjjenek ide, azután beszéljenek, szálljunk perbe egymással!
Ki indította el napkeletről azt, akinek lépteit győzelem kíséri? Ki adja hatalmába a népeket, hogy királyokat tiporjon le? Porrá zúzza őket fegyvere, íja előtt szétszóródnak, mint a polyva.
Üldözi őket, háborítatlanul nyomul előre, lába is alig éri az ösvényt.
Ki tette, ki vitte véghez ezt? Ki hozta létre kezdettől fogva a nemzedékeket? Én, az ÚR, vagyok az első, és én mindvégig ugyanaz vagyok.
Láttára a szigeteken is megijednek, a föld szélein is reszketnek, közelednek egymáshoz, összejönnek.
Egyik a másikat támogatja, és ezt mondják egymásnak: Légy erős!
Biztatja a mester az ötvöst, aki simítókalapáccsal dolgozik az üllőn, és ezt mondja a forrasztásról: Jól van, meg kell erősíteni szegekkel, hogy ne mozogjon!
De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda!
A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!
Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Ézs 41,1-10.

TARTALAK!

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Az első nyári missziós utamon segítőként kísértem az ifjúsági lelkészt vadonjáró kalandtúrákra a New Hampshire-i Fehér-hegységbe (White Mountains). Minden túra egy sziklamászással végződött. Nem vagyok oda a magasságokért, de beleegyeztem, hogy részt vegyek rajta, azt gondolva, hogy nem lehet olyan magas egy szikla New Englandben. De egy 90 méter magas szikla aljánál állva a félelem eluralkodott rajtam. A hivatásos túravezető biztosítva volt a szikla tetején, és várta, hogy a segítője rám erősítse a hevedert. Lassan elkezdtem ügyetlenkedve felmászni. 6 méternél már lefagytam a félelemtől, de hallottam fentről a túravezető hangját: "Tartalak!" Amíg szorosan tartottam a kötelet, biztos voltam, hogy ott van, és irányít. A bátorítása és az utasításai segítettek megmászni a sziklát. A hangját követve végül felértem a szikla tetejére.
Jézus megígérte, hogy mindig velünk lesz, és megtart, bármin is menjünk keresztül. Mikor úgy érezzük, mintha egy magas szikláról lógnánk le, nem látva semmiféle segítséget, emlékezhetünk Isten ígéretére, hogy mindenben velünk lesz. Isten szorosan tart minket, és vezet a helyes úton. Ha figyelünk, meghalljuk az Úr bátorító szavát: "Tartalak!"

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy biztosítasz minket: hatalmasabb vagy bárminél, amivel szembe kell néznünk. Ámen.

Isten mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1998 Dátum: 2019. Július 23. - 08:55:40
2019. július 23. kedd

Jézus mondja: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt."

Jn 14,1-7.

AZ ÚT

Jézus mondta Tamásnak: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. (Jn 14,6)

Az elmúlt pár évben sokat utaztam. Általában nem habozok egy új helyet idegenvezető nélkül felfedezni. Viszont gyakran bizonytalankodom, hogy jó címet kaptam-e, és az útbaigazítás megfelelő-e. Néha ott keresek utcaneveket, ahol egyáltalán nincsenek. Máskor az útbaigazítás, amit kapok, olyan referenciapontokhoz irányít, amelyeket nem ismerek.
Még ha néhány utazásom frusztráló is, arra emlékeztetnek, hogy mi az, ami fontos a hit útján. Tudom, hogy mind utazók vagyunk, de nem mind a jó irányba megyünk. Jó, ha van egy irányunk, vagy ha olyan útbaigazítást kapunk, és adunk, ami az örök élethez vezet. Biztosak lehetünk abban a vezetésben, amit a Szentírásból kapunk, mert Jézus világosan kimondja, hogy ő az örök élethez vezető út.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, vezess minket továbbra is az örök élet ösvényén. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké." Ámen. (Mt 6,9-13)

Biztos lehetek Isten vezetésében.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #1999 Dátum: 2019. Július 24. - 13:26:20

2019. július 24. szerda

Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.

Ézs 55,10-12.

BÁRHOL IS VAGYOK

Ilyen lesz az én igém is, amely a számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. (Ézs 55,11)

Több mint tíz évig voltam lelkész, majd egy nap gyülekezet nélkül maradtam. Az identitásomat leginkább az fejezte ki, hogy lelkész voltam. Milyen önazonosságom legyen munkanélküli lelkészként? Volt egy lányom, akiről gondoskodni kellett, úgyhogy gyorsan munkára volt szükségem. Aztán különös események sorozata után kaptam egy taxisofőri állásajánlatot. Kifogytam a lehetőségekből, úgyhogy elfogadtam.
Nem én voltam a leglelkesebb taxisofőr, legalábbis az elején. Talán arrogáns voltam, és méltóságon alulinak éreztem ezt a munkát. Isten azonban nem hagyta ezt ennyiben.
Egyik nap egy kábítószerfüggő asszonyt szállítottam haza a kórházból, akinek egy hajszálon múlott az élete. Egy őszinte beszélgetést folytattunk. Mikor kiszállt, azt mondta: "Köszönöm ezeket a nyugodt pillanatokat, és hogy meghallgatott!" Később azon az estén egy nagyon különleges aranyló rózsaszín naplementét láttam a taxiból, és betöltött a békesség a hivatásommal kapcsolatban. Hirtelen rájöttem, hogy Isten használni fog a szolgálatban, bárhol legyen is az.
Istennek hatalma van sátrat készíteni a napnak (Zsolt 19,5). Ő naponta új kijelentést ad nekünk is, csak figyeljünk!

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne mulasszuk el észrevenni a szolgálat új lehetőségeit! Ámen.

Bárhol végezhetek szolgálatot.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2000 Dátum: 2019. Július 26. - 10:32:24

2019. július 26. péntek

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy a Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van. Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban. Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.

Ef 1,3-14.

NAGYAPAI SZERETET

Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek méltón ahhoz az elhívatáshoz, amellyel elhívattatok. (Ef 4,1)

Nem tudom elképzelni biológiai nagyapám mély fájdalmát, amit akkor érzett, amikor az új adoptáló családom magához vett. Tudta jól, hogy ez az utolsó alkalom, amikor még láthat engem. Hat évesen én voltam "nagypapa kislánya", az, aki a karján szokott egyensúlyozni, aki levette a nagy cowboykalapját, és saját fejére tette. Hogy más családnak kellett odaadnia, ez teljesen összetörte a szívét. De az irántam érzett nagy szeretete arra ösztönözte, hogy egy jobb életet biztosítson számomra annál, mint amit ő tudott volna nyújtani.
Amikor arra gondolok, hogy nagyapám mi mindent adott fel értem, mindig eszembe jut Isten Jézus odaadásában megnyilvánuló szívet facsaró áldozata. Nagyapámhoz hasonlóan Isten is valami jobbat szeretett volna számunkra nyújtani, olyan életet, ami nincs elszakítva tőle a bűn miatt. Így feláldozta egyetlen Fiát, mint engesztelő áldozatot a mi bűneinkért, hogy örökbe fogadhasson, és országa örökösévé tehessen minket.
Minden nap igyekszem olyan életet élni, amire a nagyapám büszke lenne. De még ennél is inkább törekszem arra, hogy olyan életet éljek, mely méltó az elhívásomhoz.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy gyermekeidnek fogadtál bennünket. Adj bátorságot, hogy megvalljuk bűneinket, és azokat átadva, megszabadulhassunk tőlük. Ámen.

Olyan életet szeretnék, mely méltó Isten áldozatos szeretetéhez.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2001 Dátum: 2019. Július 27. - 10:52:48
2019. július 27. szombat

Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,5-8.

SOSEM HAGY CSERBEN

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy. (Zsolt 23,4)

Egy pár évvel ezelőtt prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak nálam. Ezt a stresszel teli időszakot egy sor kórházi vizsgálat és kezelés követte. A családommal együtt mindennap imádkoztunk gyógyulásért. Mikor az eredmények később prosztatarákot mutattak, a családom nagyon elkeseredett. Azonban a rákos sejtek eltávolítását célzó műtét alatt - ennek minden mellékhatásával, egészségügyi kihívásaival és testi korlátaival együtt - biztosak voltunk a sikeres kimenetelben. A zsoltárossal mondhattam, "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy".
A mai igeszakaszunkban Józsuét is aggodalom és félelem tölthette el, mikor Isten őt bízta meg, hogy Isten népét az ígéret földjére vezesse. Neki is szüksége volt Istentől jövő biztatásra, amit Mózesen keresztül kapott meg: "Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek, és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened megy veled, nem hagy el téged."
Isten gyermekeként mi is biztosak lehetünk ebben az ígéretben. Bár helyzetünk és körülményeink nehézséget okozhatnak, vagy az egészségünk megromolhat, Isten mégis jelen van, hogy átvigyen ezeken minket. Egy évvel később én is elmondhattam: "Jó és igaz az Úr!" (Zsolt 25,8)

Imádság: Uram, köszönjük vigasztalásodat és az életünkben megtapasztalt gyógyító erődet. Jézus nevében. Ámen.

Isten hűséges marad minden körülmények között.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2002 Dátum: 2019. Július 29. - 09:48:04

2019. július 29. hétfő

Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló mennyei házunk. Azért sóhajtozunk ebben a testben, mivel vágyakozunk felölteni rá mennyből való hajlékunkat, ha ugyan nem bizonyulunk felöltözve is mezíteleneknek. Mert mi is, akik e sátorban vagyunk, megterhelten sóhajtozunk, minthogy nem szeretnénk ezt levetni, hanem felölteni rá amazt, hogy a halandót elnyelje az élet. Isten pedig, aki minket erre felkészített, zálogul adta nekünk a Lelket. Tehát mindenkor bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg a testben lakunk, távol lakunk az Úrtól; mert hitben járunk, nem látásban. De bizakodunk, és inkább szeretnénk kiköltözni a testből, és hazaköltözni az Úrhoz. Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki. Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk a Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat.

2Kor 5,1-10.

ÖRÖKKÉVALÓ SZERETET

Azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk. Vigasztaljátok tehát egymást ezekkel az igékkel! (1Thessz 4,17-18)

Ted fiam autóbalesetben halt meg 1978 márciusában. Sok idő telt el azóta, és bár néhányak szerint túl lehet lépni rajta, ez nem olyan egyszerű; maximum megtanulsz együtt élni a veszteséggel. Jól emlékszem arra az éjszakára, mikor meghalt. Azt mondtam akkor a feleségemnek, hogy tudni akarom, hova került. Keresésbe kezdtem, és ez az utazás egészen a főiskoláig, majd a szemináriumig vitt el engem, végül teljes állású gyülekezeti szolgálatba álltam. Megtudtam, hogy fiam Isten jelenlétébe került. Hitt abban a Jézus Krisztusban, aki annyira szerette őt, hogy meghalt érte a kereszten kétezer évvel ezelőtt. Hite miatt Ted az Úr jelenlétében van, életerősen és boldogan.
Soha nem léphetsz túl valakinek a halálán, akit annyira szerettél, mint én a fiamat. Tulajdonképpen, nem is lehet túllépni rajta. Ez olyan szeretet, ami a szívünk mélyéről fakad. Isten szívében is ez a szeretet él, amiről Jézus így szól: "Megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek" (Jn 14,20). Hiányzik a fiam, de békességben élek, mert Isten jelenlétében tudhatom őt.

Imádság: Istenünk, segíts megtanulnunk, hogy semmi sem választhat el minket szeretetedtől, a mi Urunk, Jézus Krisztusunk jóvoltából. Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2003 Dátum: 2019. Július 30. - 13:37:52

2019. július 30. kedd

Dicsérjétek az URat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret!
Felépíti Jeruzsálemet az ÚR, összegyűjti a szétszóródott Izráelt.
Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket.
Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek.
Nagy a mi Urunk és igen erős, bölcsessége határtalan.
Támogatja az ÚR az alázatosokat, de porig alázza a bűnösöket.
Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek!
Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken.
Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is.
Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik.
Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.

Zsolt 147,1-11.

CSODÁLATOS VILÁG

Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. (Zsolt 147,8)

Elbűvölnek a természet csodái: egy levél finom erezete, egy nyári vihar hatalmas mennydörgései és cikázó villámai, az egy sorban masírozó hangyák ezrei, amint átkelnek az udvaron ismeretlen céljuk felé. Nagyon szeretem hallgatni a madarak és különböző rovarok keltette hangokat, a zümmögést, a ciripelést, a cincogást és a madarak egymásnak küldött énekét. Mikor egy pillanatra megállok, hogy megfigyeljem a körülöttem lévő világot, elámulok Isten kreatív hatalma láttán.
Évekkel ezelőtt egy délután fölpillantottam az égre, és egy színképet vettem észre, a szivárvány egy darabját, ami a felhőkön tükröződött. Rámutattam, és felhívtam rá barátom figyelmét. Ilyen jelenséget azelőtt még sohasem láttam. Erre ő azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy Isten tud ettől jobbat is".
Bántott ez a kijelentése. Természetesen Isten tud hatalmas dolgokat cselekedni, de az apró dolgok is az ő jelenlétét, szeretetét és bölcsességét mutatják. Hálás vagyok Istennek azért a sokféleségért, legyen az egészen kicsi vagy nagy, amiben az ő jelenléte megnyilvánult az életemben és ebben a világban.

Imádság: Istenünk, köszönjük ezt a csodálatos világot, amit teremtettél. Segíts felismernünk mindenben a te jelenlétedet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten jelenléte körbevesz minket.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTENTŐL JELRE VÁRNAK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2004 Dátum: 2019. Július 31. - 13:03:50
2019. július 31. szerda

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

LAPRÓL LAPRA

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. (2Tim 3,16)

Majd 20 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy elolvasom a Bibliát az elejétől a végéig. Örömmel mondhatom, hogy meg is tettem; de nem örülök, hogy általában kötelező feladatnak éreztem és gyakran elkalandoztam, kikapcsoltam olvasás közben. A Szentírás megismerésének a tüze alábbhagyott, és sokszor szívesebben olvastam volna néhány korábbi részt az aznapra következő három fejezet helyett.
Végül megtanultam egy fontos leckét. Isten igéjét nem feltétlenül kell valamilyen sorrendben vagy rendszer szerint olvasni. Ellenkezőleg, az ige sokféle úton és időben érkezhet a gondolatainkba. Mindennek megvan a maga ideje, és én egyre inkább ezt érzem a bibliai fejezetekkel kapcsolatban is: bizonyos igeversek, amelyek ma szólnak hozzám, talán később nem fogják ugyanazt jelenteni számomra. Másrészt, amik most talán keveset jelentenek, egyszer csak hirtelen erőteljesen kihatnak az akkori helyzetemre.
Isten minden nap kijelenti magát nekünk. Nem szükséges ezekre a kijelentésekre valamilyen rendet ráerőltetni. Imádságaink, lelki elcsendesedéseink és más istentiszteleti formáink által mindannyian járjuk a keresztény utunkat, amely talán nem egy egyenes vonalat követ a Teremtéstől a Jelenések könyvéig.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy különleges módon jelented ki magad nekünk, ami segít a hit útján járnunk. Ámen.

Ma melyik bibliai vers nyer új értelmet számomra?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2005 Dátum: 2019. Augusztus 01. - 15:01:40
2019. augusztus 1. csütörtök

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!
Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.
Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az URat, és kerüld a rosszat!
Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak.
Tiszteld az URat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából,
akkor bőségesen megtelnek csűreid, és must árad sajtóidból.
Az ÚR intését meg ne vesd, fiam, és dorgálását meg ne utáld!
Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel.

Péld 3,5-12.

VEZETÉSRE VÁRVA

Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,6)

Életem során sokszor voltam olyan helyzetben, amikor nem tudtam, mit kellene tennem, és nem mertem egyedül döntést hozni. Mielőtt igazán rábíztam az életemet Istenre, úgy gondoltam, hogy minden helyzetben 50 százalék esély van a sikerre; ha rossz döntést hozok, kudarcot vallok. Sajnos gyakran kételkedtem benne, hogy jól választottam, és hosszú órákig képes voltam rágódni a döntéseimen.
Évekbe telt, mire megértettem, mit jelent Krisztus hatalma és hűsége. Azóta nem idegeskedem annyit, és igyekszem egészen az Úrra bízni magam, tudva, hogy ő a legjobbat akarja nekem.
Rendszeresen emlékeztetem magam arra, hogy "Isten minden időben jóságos", mert a nehézségekben nagyon könnyű erről megfeledkezni. Megnyugvást ad, ha tudjuk, hogy Isten mindig velünk van, és nem kell minden apróságon rágódnunk. Ha Isten akaratát keressük, abban a biztos tudatban élhetünk, hogy minden a javunkra van.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük az életet, amit adtál nekünk. Add, hogy békességet találjunk benned, és bízzunk abban, hogy te mindig a legjobb felé vezetsz minket! Ámen.

Mivel Isten hűséges, bizakodva élhetek



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2006 Dátum: 2019. Augusztus 02. - 08:48:23

2019. augusztus 2. péntek

Hallgass rám, Jákób háza, és Izráel házának egész maradéka, ti, akiket születésetek óta hordozok, világra jöveteletek óta viszlek:
Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.
Ugyan kihez hasonlíthatnátok engem, kivel mérhetnétek össze, kivel vethetnétek egybe, akihez hasonlítanék?
Kiöntik az aranyat az erszényből, kimérik az ezüstöt a mérlegen. Ötvöst fogadnak, hogy istent készítsen belőle, és leborulva imádják.
Vállra veszik, úgy hordozzák: ha helyére teszik, ott áll, el nem mozdul helyéről. Ha kiáltanak hozzá, nem válaszol, a nyomorúságból nem szabadít meg.
Emlékezzetek csak, és piruljatok, szívleljétek meg ezt, ti hűtlenek!
Emlékezzetek az ősrégi dolgokra, mert én vagyok az Isten, nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló!

Ézs 46,3-9.

EGY HASZNOSAN TÖLTÖTT ÓRA

Az Úr mondja: Én hordozlak. (Ézs 46,4)

Gyermekkorom egyik meghatározó emléke, hogy édesanyám mindennap délután háromkor egy órára elvonul a nappaliba imádkozni. Tudtuk, hogy ilyenkor, hacsak nem valami nagyon fontos, nem szabad zavarni. Amikor pedig már nem a szüleimmel laktam, és ebben az időben hívtam őket, apa finoman emlékeztetett, hogy most anya imádkozik.
Ez az Isten számára fenntartott óra tanúságot tett arról, milyen szoros kapcsolata van édesanyámnak az Úrral. Ezt az időt a legjobb barátjával töltötte, akivel nemcsak a saját gondolatait osztotta meg, hanem csendben figyelt a válaszra is.
Sok év telt el azóta, és édesanyám ma már egy idősotthonban él. Már nem tud úgy imádkozni, mint régen, de biztos vagyok benne, hogy az Úrral ugyanolyan szoros maradt a kapcsolata. Látom benne azt a békességet és elfogadást, ami csak az imádsággal eltöltött évek gyümölcse lehet.
Anyukám élete is példázza Isten ígéretét, amit Ézsaiás prófétán keresztül üzent. Tudom, hogy Isten soha nem hagyja el édesanyámat és egyikünket sem.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy szánjunk időt mindennap a veled való beszélgetésre! Ámen.

Az imádsággal töltött idő soha nem elvesztegetett idő.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2007 Dátum: 2019. Augusztus 03. - 11:19:21
2019. augusztus 3. szombat

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

BÁTORSÁGOT ADÓ APA

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Hétéves koromban az öcsémmel a család ruhaboltja előtt játszottunk. Egyszer csak odajött egy nagyobb fiú, és elkezdte ütni az arcomat és a fejemet. Rémülten futottam be a szüleimhez, de épp rengetegen voltak az üzletben, ezért elküldtek. Fájdalmak között, megalázva ültem le egy sarokba, és sírtam.
Aznap este apa észrevette, hogy nem olyan vagyok, mint máskor. Megkérdezte, mi a baj, és én elmondtam neki, mi történt. Megvigasztalt, és azt mondta, ha még egyszer odajön ez a fiú, bátran szálljak szembe vele, és figyelmeztessem, hogy apukám azonnal a segítségemre siet, ha szólok neki. Elmúlt a félelmem, és olyan erősnek éreztem magam, mint egy oroszlán. Másnap este már vártam a verekedőt. Jött is, és amikor nem ijedtem meg, hanem figyelmeztettem, hogy jön apukám, azonnal elszaladt.
Ma már én is apa vagyok, és hozzám is jönnek a gyermekeim segítségért. A nehéz helyzetekben én is a mennyei Atyámhoz fordulok bátorításért. Isten azt ígéri, hogy mindig velünk lesz, és vigyáz ránk. Ezek az ígéretek erőt adnak ahhoz, hogy mindig bátran forduljunk mennyei Atyánkhoz bátorításért és vigasztalásért.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy mellettünk állsz, és vigasztalást nyújtasz a nehézségekben. Vezess minket és bátoríts a te erőddel! Ámen.

Isten segítségével bátran nézek szembe a nehézségekkel.

IMÁDKOZZUNK A BÁNTALMAZOTTAKÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2008 Dátum: 2019. Augusztus 05. - 08:43:56
2019. augusztus 5. hétfő

Minthogy már sokat éheztek is, Pál felállt közöttük, és így szólt: "Az lett volna a helyes, férfiak, ha rám hallgattok, és nem indulunk el Krétából, hogy elkerüljük ezt a veszélyt és ezt a kárt. Én azonban most is azt tanácsolom nektek, hogy bizakodjatok, mert egy lélek sem vész el közületek, csak a hajó. Mert ma éjjel elém állt annak az Istennek az angyala, akié vagyok, és akinek szolgálok. Ez azt mondta: Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón. Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta. Egy szigetre kell kivetődnünk."

ApCsel 27,21-26.

ZÁTONYRA FUTVA

Pál mondja: Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta. Egy szigetre kell kivetődnünk. (ApCsel 27,25-26)

Első nap az új munkahelyemen rettegve gubbasztottam az irodámban. Tizenhárom évig dolgoztam egy kényelmes ifjúsági lelkészi szolgálatban, de éreztem, hogy Isten máshová hív, csak még nem értettem, hová. Jelentkeztem egy biztosító céghez, és amikor új helyen találtam magam, az ismeretlen és a "mi lesz, ha" gondolata félelemmel töltött el.
Miközben az első pár hétben próbáltam fejemet a víz felett tartani, Isten eszembe juttatta Pál apostol utazását Rómába. A tengeren egy óriási szélvihar annyira dobálta napokig a hajót, hogy ki kellett dobálni a hajó rakományát, és végül ennivalójuk sem maradt. El tudom képzelni, hogy ebben a helyzetben az érzelmek teljes skálája végigfutott rajtuk, míg végül beletörődtek, hogy nemsokára meg fognak halni. Ez történhet pánikhelyzetben. A nehézségeink viharos szele és hullámai arra a logikus következtetésre vezetnek, hogy Isten elhagyott, és itt a vég.
Pál azonban megnyugtatta a legénységet azzal, hogy ő hisz Istennek, hogy úgy lesz minden, ahogy megmondta. Mi is bizakodhatunk a viharok közepette, hogy még ha az életünk zátonyra futni látszik is, Isten ott van velünk.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy te a nehézségeinkben is biztosítasz arról, hogy gondod van ránk. Ámen.

Ma bízni fogok Istenben, hogy velem van.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2009 Dátum: 2019. Augusztus 06. - 09:20:36

2019. augusztus 6. kedd

Áldott az ÚR, mert meghallgatta esedező hangomat.
Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát.
Az ÚR az ő népének erőssége, felkentjének megsegítő ereje.
Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!

Zsolt 28,6-9.

LEVÉL ISTENNEK

Áldott az Úr, mert meghallgatta esedező hangomat. (Zsolt 28,6)

Már nem emlékszem pontosan, mikor történt, amikor a húgom készített egy papírzsákot, amit "Isten zsákjának" nevezett el, de még mindig ott lóg a szobánkban. Azt mondta: "Ha valamit kérsz Istentől, akkor a kívánságod írd le egy papírra, hajtsd össze, és tedd bele Isten zsákjába!
Még akkor is, ha nevettem a módszeren, beláttam, hogy ez egy különleges módja annak, hogy kapcsolatba kerüljünk Istennel. Egyszer, amikor nagyon szomorú voltam, minden érzésemet leírtam egy papírlapra, és ezt a címet írtam fölé: "Levél Istennek". Abban a levélben minden kérésem benne volt. Nem tettem bele Isten zsákjába, hanem elrejtettem a szekrénybe a ruháim alá. Néhány hónap múltán, amikor elővettem a levelet, mosolyogtam. Az a helyzet, ami miatt szomorú voltam, már megszűnt. Ezenkívül, néhány kívánságom is teljesült. Valójában úgy láttam, hogy a valóra nem vált kéréseim helyett Isten valami jobbat adott.
Nem számít, hogyan imádkozunk, Isten hallja, amikor hívjuk. A Zsolt 28,6-ban Dávid azt mondja, Isten meghallgatta őt. Isten mindnyájunknak megadja ezt. Csak kérnünk kell.

Imádság: Köszönjük, Urunk, hogy mindig meghallgatsz bennünket. Tudjuk, hogy semmi sem választhat el a szeretetedtől. Tarts meg, amikor bízunk benned! Ámen.

Nem számít, hogyan imádkozom, Isten mindig figyel rám.