Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 269440 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2010 Dátum: 2019. Augusztus 10. - 05:59:30

2019. augusztus 10. szombat

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. Abból tudjuk, hogy benne maradunk, és ő mibennünk, hogy a maga Lelkéből adott nekünk. És mi láttuk, és mi teszünk bizonyságot arról, hogy az Atya elküldte a Fiát a világ üdvözítőjéül. Ha valaki vallja, hogy Jézus Isten Fia, abban Isten marad, ő pedig Istenben; és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket.

1Jn 4,7-19.

A SZERETET KIFEJEZÉSE

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! (Jn 13,34)

Az egyik munkatársam reggelente körbejárja az irodákat és mindenkit széles mosollyal üdvözöl: "Hogy vagy? Hogy mennek a dolgaid?" Ha valaki hiányzik, érdeklődik felőle. Ezt a barátságos viselkedést én a szeretet kifejezésének értékelem. Felgyorsult, stresszel teli társadalmunkban a szeretet kifejezése egyre kevésbé fontos a személyes kapcsolatainkban. Könnyen megfeledkezünk arról, hogy milyen hatása van akár egy kedves üdvözlésnek vagy egy mosolynak, amivel kifejezzük mások iránti törődésünket.
Keresztényként arra hívattunk, hogy a Szentlélek kegyelmével éljünk, hogy szeressük egymást. Jézus megmutatta nekünk, milyen az a szeretet, amit gyakorolnunk kellene egymás iránt egyszerű, hétköznapi módon; együtt evett a tanítványaival és a társadalom kivetettjeivel, foglalkozott a nők és a leprások szükségeivel, amikor senki más ezt nem tette meg. Aztán megmutatta nekünk a teljes szeretetet azzal, hogy meghalt értünk a kereszten. Egy ilyen példát követni kihívást jelent, de a kis cselekedetekkel is érhetünk el változást.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz minket. Taníts bennünket is úgy szeretni, ahogyan Jézus tette! Ámen.

Jézus példáját követem, amikor másokat szeretek.Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2011 Dátum: 2019. Augusztus 12. - 08:36:10
2019. augusztus 12. hétfő

Jézus mondja: "Aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és azok szerint cselekszik: megmutatom nektek, kihez hasonló. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki leásott, mélyre hatolt, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallotta beszédeimet, de nem azok szerint cselekedett, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult."

Lk 6,47-49.

AMI IGAZÁN SZÁMÍT

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

A 92 éves nagybátyám egyedül él Floridában, Sarasotaban. Ahogy az Irma hurrikán lecsapott Dél-Floridára, nem akarta sehogy sem elhagyni a házát, de a gyerekei meggyőzték, hogy itt az ideje indulni. Két bőröndbe bepakolta mindazt, ami jelentett neki valamit, és elment.
Hogy leegyszerűsödnek a dolgok a vihar idején! Amikor el kellett dönteni, mit visz magával a nagybátyám, 92 éve belefért két bőröndbe. A híradás tele van olyan emberek történetével, akik felkészültek, evakuáltak és visszatértek a hurrikán távoztával. Néhány idézet, amit hallunk: "A házunk pótolható, de a családunk nem" és "A kár nagy, de annyira örülünk, hogy mindenki jól van". A viharok során ismétlődően azt látjuk, hogy az anyagi javak elvesztik jelentőségüket, és olyan dolgok kerülnek előtérbe, amelyek igazán számítanak.
A mai igeszakaszban mindkét férfi viharba kerül. A történetek kimenetei pusztán azért különböznek, mert a házak alapozása eltérő. A példázat azt szemlélteti, hogy a keresztény élet nem arról szól, hogy elmenekülünk a viharoktól, amelyek az utunkba állnak, hanem képesek vagyunk átvészelni a viharokat, mert az "alapunk" Jézus Krisztusban van.

Imádság: Istenünk! Miközben az élet viharait átvészeljük, segíts abban, hogy az életünket a szilárd alapra, Fiadra építsük, hogy erőforrásunkat a világ is megismerje. Ámen.

Az élet viharai között Jézus az alapom.

IMÁDKOZZUNK, HOGY A FONTOS DOLGOKRA FIGYELJÜNK!Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2012 Dátum: 2019. Augusztus 13. - 12:23:58

2019. augusztus 13. kedd

Az igaz virul, mint a pálmafa, magasra nő, mint a libánoni cédrus.
Az ÚR házában vannak elültetve, ott virulnak Istenünk udvarain.
Öreg korban is sarjat hajtanak, dús lombúak és zöldek maradnak,
és hirdetik: Igaz az ÚR, kősziklám ő, akiben nincs álnokság!

Zsolt 92,13-16.

ISTEN SZÁMÁRA HASZNOS

Öregkorban is sarjat hajtanak... (Zsolt 92,15)

A nagymamám a régi ruhákat felvágta csíkokra, összevarrta őket, és gombolyagot csinált belőlük. Aztán egy nagy fából készült horgolótűvel a rongyokat színes szőnyegekké horgolta össze. Néha futószőnyeg hosszúságúra sikerült, néha rövidre, amelyek az ágy előtt elfértek. Amikor reggelente kikeltünk az ágyból, jó érzés volt, hogy nem éreztük a hideg padlót a fűtetlen hálószobában, hanem a lábunkat egy puha szőnyegre helyezhettük. Azok az öreg ruhák már nem voltak jók az eredeti rendeltetésüknek, de más módon hasznosulhattak. Nagymamám így is szolgálta a családot.
Ahogy öregszünk, néha talán úgy érezzük, hogy már nem vagyunk hasznosak többé. De Istennek mindig van célja az életünkkel. Lehet, hogy nem leszünk képesek olyan feladatok elvégzésére, amelyek könnyebbek voltak számunkra fiatalabb korunkban, de útközben olyan ismereteket és tapasztalatokat szereztünk, amelyeket megoszthatunk másokkal. Még idős éveinkben is új utakat kereshetünk, hogy dicsőítsük Istent, és szolgáljunk másoknak.

Imádság: Urunk, Istenünk! Segíts, hogy ne azzal foglalkozzunk, amit nem tudunk megtenni, hanem azzal, hogy mit tehetünk, hogy szolgálatodban hasznosak legyünk! Ámen.

Isten segítségével gyümölcsöt teremhetek az élet minden szakaszában.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM ÉRZIK HASZNOSNAK MAGUKAT!Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2013 Dátum: 2019. Augusztus 14. - 10:04:18
2019. augusztus 14. szerda

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

AZ ÚR REJTÉLYES ÚTJAI

De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. (Jer 17,7)

Amikor reggeli sétára indultam, fényes és napos idő volt, esőnek nyoma sem. Dombokon és völgyeken át sétáltam, élvezve a szépséget körülöttem. A szél falevelek csodálatos táncát keltette életre, és a tücskök egyre hangosabban ciripeltek. Aztán az idő figyelmeztető jelzések nélkül megváltozott, egy hatalmas záport hozva. Csalódottnak éreztem magam, hogy az eső megzavarta sétámat, de menedéket találtam az út mentén egy kis épületben. Az eső elől egy idős ember is az épületbe menekült. Elkezdtünk beszélgetni arról a városról, ahol éltünk. Mivel hosszú ideje a városban élt, számos érdekes történetet mesélt, hogy a város hogyan változott meg az évek során. Amikor az eső elállt, elváltunk. Ahogy sétáltam hazafelé, rájöttem, hogy ugyanúgy, ahogy az eső bejelentés nélkül érkezett, az élet új lehetőségei is meglepetésszerűen érkezhetnek.
Az élet kiszámíthatatlan, mindannyiunk számára nehézséget okozva ezzel. Először a problémák tehernek tűnnek, és talán átkozzuk a körülményeket vagy Istent hibáztatjuk miattuk. Néha az akadályok kis csodákhoz vezetnek (vagy legalább megérzésekhez), amelyek alakítani tudják a megértésünket. Ez segít, hogy egy új módon ismerjük meg Istent, és hogy még jobban bízzunk benne.

Imádság: Drága Urunk! Segíts látni, hogy a terveink akadályai közelebb hozhatnak minket hozzád! Ámen.

A váratlan találkozások betekintést nyújthatnak Isten akaratábaNem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2014 Dátum: 2019. Augusztus 15. - 09:41:06
2019. augusztus 15. csütörtök

Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. Mert meg van írva: "Elvesztem a bölcsek bölcsességét, és az értelmesek értelmét elvetem." Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol e világ vitázója? Nem tette-e bolondsággá Isten a világ bölcsességét? Mivel tehát a világ a saját bölcsessége útján nem ismerte meg Istent a maga bölcsességében, tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket. És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Mert az Isten "bolondsága" bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten "erőtlensége" erősebb az emberek erejénél. Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket: és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt. Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá, hogy amint meg van írva: "Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék."

1Kor 1,18-31.

MEGVÁLTÓ SZERETET

Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék. (1Kor 1,31)

2003-ban depresszió miatt kórházba kerültem. A kép, hogy lelkipásztor felesége vagyok, és mindent kézben tartok, összetört. Két hetet töltöttem kábítószerfüggők, skizofrének és alkoholisták között. A társadalom normái szerint sikertelenek és kirekesztettek voltunk: gyengék, összetörtek és megszégyenültek.
Miközben megosztottuk egymással történeteinket, a többiek vigasztalását és bátorítását tapasztaltam meg. Kedves szavakat, egy érintést, vagy a "nem vagy egyedül" és "én szintén" csendes elfogadását ajánlották fel. Senki nem adott tanácsot, senki nem ítélt el. Senki sem volt jobb, mint a többiek. Mint kórházi betegek, nem tehettünk úgy, mintha jól lennénk.
Nincs köztünk különbség (Róm 3,23-24), hiszen mindenki "nélkülözi Isten dicsőségét", és Isten kegyelméből igazít meg.
A mai olvasmányban Pál emlékeztette a korinthusi gyülekezetet, hogy az érték nem a világi bölcsességben, gazdagságban vagy hatalomban rejlik, hanem a Krisztusban való identitásunkban. Gyengeségeinkben Krisztus egyesít minket, és az ő bölcsességét, gazdagságát, hatalmát adja nekünk.
Már nem kell megfelelnem a magam által elképzelt lelkészfeleség szerepnek ahhoz, hogy elfogadjanak. Ehelyett törékenységemben tanúságot teszek Krisztusról, és őbenne dicsekszem.

Imádság: Megváltó Istenünk, bocsásd meg, ha jónak akarunk látszani mások előtt! Emlékeztess minket, hogy csakis benned lehetünk teljesek! Ámen.

Isten úgy szeret és fogad el, ahogy vagyokNem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2015 Dátum: 2019. Augusztus 16. - 12:46:56
2019. augusztus 16. péntek

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

HÁLÁS SZÍV

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. (Mk 10,14)

Fiam súlyos diszlexiás, és ez nagyon megnehezíti az iskolai tanulmányait. Nemrég találkoztam tanárával, hogy számára egy egyedi tanmenetet tervezzünk meg.
A hosszú beszélgetés végén a tanár elmondta, hogy a fiam minden egyes iskolai nap végén odamegy hozzá és megköszöni, hogy tanítja őt. Ez mélyen megindított. Nem tudtam, hogy ezt teszi. Tudom, hogy mennyire nem szereti az iskolát, mert annyira nehéz számára. Mégis hálás a tanárának, aki mindent elkövet, hogy segítsen neki.
Elhatároztam, hogy követem fiam példáját, és igyekszem, hogy kimutassam hálámat, különösen az Istennel való kapcsolatom során. A mai bibliai szakaszban, Márk evangéliumában Jézus arra biztat, hogy egy kisgyermek példáját kövessük. Még ha néha számunkra kellemetlen vagy nehéz napok jönnek is, az Isten felé hálás szív mennyei jutalmat arat.

Imádság: Istenünk, köszönjük mindazt, amit teszel vagy tettél értünk. Adj hálás, tiszta és alázatos szívet! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Mától kezdve sokkal készségesebben adok hálát Istennek.Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 3958
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:47:18
Válasz #2016 Dátum: Ma - 11:10:14
2019. augusztus 17. szombat

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.

Jn 1,1-5.

ISTEN CSODÁLATOS SZAVA

Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük. (Jel 1,3)

Egy tabletet vásároltam, hogy hozzáférhessek e-mailjeimhez. Hamar rájöttem, hogy sok más alkalmazást is tartalmaz. Gyorsan felfedeztem az új eszközt a legapróbb részletekig, és ez sok örömet okozott számomra.
Bizonyos értelemben a Bibliához való viszonyom is hasonló ehhez. Szüleimtől kaptam az első Bibliát ajándékba. Kisfiú koromban a vasárnapi iskolai tanítóm olykor "bemondott" egy szentírási részt, melyet ki kellett keresnünk a Bibliából. Néha arra is megkért, hogy tanuljunk meg egy bizonyos verset a Bibliából, amelyet otthon kellett kikeresnünk. Ahogy teltek az évek, eljött az idő, hogy magamtól kezdtem el olvasni a Biblia egyes szakaszait, és végül átadtam az életemet Krisztusnak.
Ez azonban csak a kezdet volt. Minél többet olvastam a Bibliát, annál jobban akartam olvasni. Később, már vasárnapi iskolai tanítóként és bibliacsoport vezetőként tudásomat másokkal is megosztottam. Bár már nem tanítok a Bibliából, de még mindig olvasom azt magamban vagy egy bibliakörben. Ezenfelül pedig, a Bibliában keresek útmutatást, de gyakran olvasom kikapcsolódásként is. Minél inkább tanulmányozom Isten igéjét, annál több örömet lelek benne.

Imádság: Drága Atyánk, vezess mindennap az igéden keresztül! Ámen.

Isten szava állandó társam lehet.