Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 278454 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2100 Dátum: 2019. November 26. - 09:24:18
2019. november 26. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Mt 6,19-24.

KINCSEINK

Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,21)

Megálltam nagybátyám vidéki üzleténél, hogy egy kis üzemanyagot töltsek az autómba, és bementem fizetni. Mint általában, a bolt most is tele volt, élelmiszereket és egyéb árukat vásároltak, melyek egy ilyen déli kisvárosban szükségesek lehetnek. Nagybátyám éppen az ügyfelei megvásárolt tételeit írta fel egy indigós nyugtakönyvbe, amit egy coca-cola rekeszbe helyezett. A rekesz már dugig volt ezekkel a nyugtákkal. Nála lehetett hitelre vásárolni, és sohasem próbálta meg behajtani a tartozásokat. Sokan borzasztó szükségben voltak közülük, és ismerték nagybátyám nagylelkűségét. Szokása volt kinyitni az üzletét vasárnap és ünnepnapokon is, hogy élelmiszert és gyógyszereket vásárolhassanak nála a rászoruló családok, de sohasem panaszkodott emiatt.
Egyszer megemlítettem neki, hogy sokkal jobban menne az üzlet, ha csak kézpénzt és bankkártyát fogadna el. Erre azt mondta, hogy ő a mennyben gyűjti a kincseit és nem a földön. Minden alkalommal, mikor meglátok egy régi coca-cola rekeszt, eszembe jut nagybátyám, aki a mennyben gyűjtötte kincseit és nem a földön. Ő már a mennyben van, és élvezi az ott felhalmozott kincseit. Soha nem fogom elfelejteni, amire példája megtanított.

Imádság: Drága Istenünk, segíts nem elfelejtenünk, hogy kincseinket mi is a mennyben gyűjtsük és ne a földön! Ámen.

Kincseket gyűjtök a mennyben, ha segítek a rászorulókon.Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2101 Dátum: 2019. November 27. - 11:22:31

2019. november 27. szerda

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen,
az ezt mondhatja az ÚRnak: Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom!
Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől.
Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.
Nem kell félned a rémségektől éjjel, sem a suhanó nyíltól nappal,
sem a homályban lopódzó dögvésztől, sem a délben pusztító ragálytól.
Ha ezren esnek is el melletted, és tízezren jobbod felől, téged akkor sem ér el.
A te szemed csak nézi, és meglátja a bűnösök bűnhődését.
Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak,
nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.
Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon,
kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben.
Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod az oroszlánkölyköt és a tengeri szörnyet.

Zsolt 91,1-13.

ISTEN GONDOSKODÁSA

Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon. (Zsolt 91,11)

2017 novemberében lányunk munkába menet autó-balesetet szenvedett. Súlyosan megsérült, és elveszítette az eszméletét. Néhányan, akik tanúi voltak az esetnek, kihívták a mentőt. Úgy tűnik, hogy ezek a segítőkész idegenek Isten angyalai voltak. Megrázó volt, ahogyan a balesetet leírták, de mi hálásak vagyunk Istennek, hogy csodálatos módon megmentette a lányunkat. Megfelelő orvosi ellátásban részesült, és idővel jelentősen javult az állapota.
Amikor Isten közelségében járunk, felismerjük az ő gondoskodását. Családommal minden nap együtt szoktunk imádkozni, és azon a novemberi reggelen is ezt tettük, mielőtt a lányom munkába indult. Gyógyulása, lábadozása ideje alatt nagyon sokan meglátogattak minket, kifejezték aggodalmukat és bátorító együttérzésüket. A mi Istenünk hűséges.

Imádság: Védelmező Istenünk, köszönjük, hogy te vigyázol ránk. Segíts mindig közel lenni hozzád! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket... Ámen." (Mt 6,9-13)

Ma keresni fogom Isten gondoskodó szeretetének jeleit.

IMÁDKOZZUNK A BALESETBŐL LÁBADOZÓ EMBEREKÉRT!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2102 Dátum: 2019. November 28. - 08:34:22

2019. november 28. csütörtök

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,6-15.

VÁRATLAN LEHETŐSÉGEK

Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. (2Kor 9,8)

Családi nyaralásukon lányomék megálltak egy gyorsétteremnél. A rendelésüknél valami keveredés miatt kaptak még egy extra adagot. Újra az autópálya felé vették az irányt és megláttak egy fiatalembert táblával a kezében: "Éhes vagyok, kérem, segítsenek." Megálltak, a lányom letekerte az ablakot. "Van egy adag ennivalónk, ha elfogadja." A férfi hálásan elvette az ételt, a szemeit és az ennivalót az ég felé emelte, mintha egy halk köszönömöt mondott volna. Lányomék nagyon hálásak voltak az extra adagért, s hogy éppen jó időben és jó helyen történt, így segítségére lehettek valakinek.
Történetük több esetre emlékeztet a saját életemből, amikor valami váratlan dologhoz hozzájutottunk, és ezzel segítségére lehettünk másoknak. Sajnos nem minden esetben használtam ki ezeket a lehetőségeket, vagy egyszerűen nem vettem őket időben észre. Minden nap élhetünk ezeknek a lehetőségeknek a tudatában, és így megváltoztathatjuk valakinek az életét. Kérhetünk Istentől bátorságot, hogy az áldásainkat és ajándékainkat megoszthassuk másokkal is.

Imádság: Köszönjük, Istenünk számtalan ajándékodat és váratlan áldásaidat. Segíts, hogy keressük és ki is használjuk az általad elkészített alkalmakat! Ámen.

Kivel osztok ma meg valamit Isten nevében?

IMÁDKOZZUNK AZ ÉHEZŐ EMBERTÁRSAINKÉRT!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2103 Dátum: 2019. November 30. - 09:48:51
2019. november 30. szombat

Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhíva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek, hanem szeretetben szolgáljatok egymásnak. Mert az egész törvény ebben az egy igében teljesedik be: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Ha pedig egymást marjátok és faljátok, vigyázzatok: el ne emésszétek egymást!
Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt.

Gal 5,13-18.

VALÓDI SZABADSÁG

Krisztus szabadságra szabadított meg minket... ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Fiatalkoromban volt egy Ollie nevű kutyám. Kicsi volt, ám intelligens. Mikor megcsörgettem a kezemben a lakáskulcsot, mindig talpra ugrott, és szájába vette a pórázát. Amikor a szabadban voltunk, addig a közelemben maradt, amíg a póráz a szájában volt. Amikor elvettem tőle, tudta, hogy most már szíve szerint szabadon futkározhat.
Vannak emberek, akik fizikailag szabadok, de mégis a bűntudatuk, öngyűlöletük vagy az anyagiak rabságában élnek. Jelenleg én a halálsoron vagyok bebörtönözve olyan tettekért, melyeket a banda, a pénz és a kábítószer rabjaként követtem el. De Pál ezt mondja: "Krisztus szabadságra szabadított meg minket." Ő olyan szabadságot kínál, mely lelkileg feloldoz a hideg és nedves börtöncellámban, életet kínál követése útján.
Mikor a fogvatartottakat elengedik, kapnak egy "elbocsátó levelet", ami mindenkivel tudatja, hogy ők mostantól fogva szabadok. Krisztus mindenkinek felajánlja ezt az elbocsátó levelet. Ha szívünkbe fogadjuk Jézust, akkor lelki és szellemi szabadságot nyerünk általa. Lehet, hogy fizikai szabadságban nekem már sohasem lesz részem, de örömöt, békességet, szeretetet és erős hitet nyertem a vele való közösségben. Krisztus "megcsörgeti a kulcsokat", melyek igaz szabadságot jelentenek.

Imádság: Urunk, segíts vigasztalni azokat, akik az élet súlyos terheit hordozzák, és nem képesek szabadulni. Ámen.

Semmi sincs, ami elválaszthatna a krisztusi szabadságtól.

IMÁDKOZZUNK A HALÁLSORON LÉVŐKÉRT!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2104 Dátum: 2019. December 02. - 09:50:21

2019. december 2. hétfő

Ekkor József már nem tudott tovább uralkodni magán az ott álló sok ember előtt, és felkiáltott: Küldjetek ki előlem mindenkit! Nem is maradt senki nála, és ekkor József megismertette magát a testvéreivel. Hangos sírásra fakadt, úgyhogy meghallották az egyiptomiak, és így hallottak róla a fáraó házában is. Majd ezt mondta József a testvéreinek: Én vagyok József! Él-e még az én apám? De a testvérek nem tudtak válaszolni, mert megrémültek tőle. József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek közelebb hozzám! Ők közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett. Sietve menjetek el apámhoz, és mondjátok meg neki: Ezt üzeni a fiad, József: Isten egész Egyiptom urává tett engem. Jöjj el hozzám, ne tétovázz! Gósen földjén fogsz lakni, közel leszel hozzám te, a fiaid és az unokáid, meg a juhaid, marháid és mindened. Én majd ellátlak itt, hiszen még öt évig tart az éhínség. Így nem fogsz nélkülözni sem te, sem házad népe, sem semmid. Saját szemetekkel látjátok testvéremmel, Benjáminnal együtt, hogy én magam beszélek hozzátok. Mondjátok el azért apámnak minden dicsőségemet itt Egyiptomban, és mindazt, amit láttatok. Azután sietve hozzátok ide apámat! Ekkor testvérének, Benjáminnak a nyakába borult, és sírt. Benjámin is sírt a nyakába borulva. Majd megcsókolta mindegyik testvérét, és sírt velük. Azután elbeszélgettek vele a testvérei.

1Móz 45,1-15.

CSODÁLATOS ÁLDÁS

De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. (1Móz 45,5)

A családom anyagilag rám támaszkodik. Míg a barátaim új ruhát, táskát, cipőt vesznek, nekem spórolnom kell, hogy kifizessem a családom albérletét. A többiek nyaralni mennek, de nekem félre kell tenni a pénzt édesapám orvosi ellátására. Emiatt néha kísértést érzek, hogy sajnáljam magam. "Szegény Lina, milyen rossz neked!" - gondolom ilyenkor magamban. Aztán eszembe jut József. A testvérei eladták Egyiptomba rabszolgának, de Isten magas pozícióba emelte. József pedig ebben a helyzetben felismerte, hogy Isten rábízta a családja megmentését az éhínségben. Ahelyett, hogy csak magával törődött volna, és minél jobban kiélvezte volna kiváltságos helyzetét, József segített a családjának.
Az ő története emlékeztet, milyen fontos, hogy másoknak segítsünk. Ahelyett, hogy belesüppednék az önsajnálatba, hálát adok Istennek a lehetőségért, amivel áldás lehetek a családom számára.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük a lehetőségeket, amikor másokon segíthetünk. Ámen.

Örömmel fogok ma élni minden lehetőséggel, hogy másokon segítsek.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK SOK FELELŐSSÉGÜK VAN!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2105 Dátum: 2019. December 03. - 10:55:04
2019. december 3. kedd

Jézus pedig kiment az Olajfák hegyére. De korán reggel ismét megjelent a templomban, és az egész nép hozzásereglett; ő pedig leült, és tanította őket. Ekkor odavezettek az írástudók és a farizeusok egy asszonyt, akit házasságtörésen értek, középre állították, és így szóltak Jézushoz: "Mester, ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz?" Ezt azért mondták, hogy próbára tegyék, és legyen mivel vádolniuk őt. Jézus pedig lehajolt, és ujjával írt a földre. Amikor továbbra is faggatták, felegyenesedett, és ezt mondta nekik: "Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ." És lehajolva tovább írt a földre. Azok pedig ezt hallva, egymás után kimentek, kezdve a véneken, és egyedül ő meg az asszony maradt ott a középen. Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?" Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!")

Jn 8,1-11.

MEG NEM ÉRDEMELT JÓSÁG

Amikor arra a helyre értek, amelyet Koponya-helynek hívtak, keresztre feszítették őt... Jézus pedig így könyörgött: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lk 23,33-34)

Az autófeljáróról tolattam ki, és közben Mistyvel, a barátnőmmel és a hátul ülő barátaimmal beszélgettem. Hirtelen egy fülsiketítő fémes csikorgás és az autó rázkódása némított el. Ráhajtottam az óriási kőre, ami éppen a füvet védte az autóktól. Az autó Misty szüleié volt. Az édesanyja az ablakból figyelt minket. Mielőtt elindultunk, figyelmeztetett, hogy óvatosak legyünk. A szégyentől majdnem sírva mentünk vissza a házba, hogy az édesanyja bocsánatáért esedezzünk. Ő azonnal megbocsátott, és már nyújtotta is a másik autója kulcsait. Ellenkezésünkre azt mondta: "Mondtam, hogy megbocsátok. Most már legyetek óvatosabbak, és érezzétek jól magatokat."
Akkor még nem voltam keresztény, de egy hívő ilyen nagylelkű megbocsátása segített nekem, hogy hinni tudjak Isten bocsánatában, amire azóta is számtalanszor szükségem volt. És ma már hívőként arra emlékeztet, hogy nekem is nagylelkűnek kell lennem a megbocsátásban. Mivel Isten mindig megbocsát nekem, ha valamit elrontok, és mivel egy keresztény ember ugyanezt az irgalmat gyakorolta felém, ma már én is sokkal jobban meg tudok másoknak bocsátani.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy úgy bocsássunk meg másoknak, ahogyan te megbocsátottál nekünk! Ámen.

Ha valakinek megbocsátok, Krisztust teszem láthatóvá számára.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEG KELL BOCSÁTANUNK!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4091
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 10:09:37
Válasz #2106 Dátum: 2019. December 05. - 10:11:10
2019. december 5. csütörtök

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

NAGYMAMA KONYHÁJA

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal. (1Jn 3,18)

Nagymamám konyhája különleges hely volt; még ma is melegséggel tölt el, ahogy feltolulnak emlékeim. Nagymamámnak nem volt szüksége receptekre a főzéshez-sütéshez, egyszerűen minden a fejében volt, melyik hozzávalóból mennyi kell az adott ételhez. És minden, amit készített, ízletes volt. Különösen nagy tehetsége volt a sütemény sütésében. Minden karácsonykor összegyűltünk nála a barátaimmal, hogy azonnal megkóstolhassuk a frissen kisült süteményt. Amikor a titkos összetevőkről faggattam, amitől olyan különlegesek és másokéhoz képest sokkal finomabbak a süteményei, csak mosolygott, és ennyit mondott: "A különleges összetevő a szeretet."
Isten mindannyiunknak ad ajándékot, és az ő szeretetét mutatjuk be, amikor ezeket az ajándékokat a körülöttünk lévő világnak adjuk. Ha az Úr igéjét tanulmányozzuk, de cselekedeteket nem teszünk hozzá, az olyan, mintha recepteket olvasnánk, és aztán nem főznénk semmit. Ahogy a nagymamám ragyogóbbá tette maga körül a világot, mi is megmutathatjuk Isten szeretetét másoknak. Bárki megízleli azt, amit Isten felkínál, megtudja, hogy az a legnagyobb szeretet a világon.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy a tőled kapott ajándékokkal mások javát szolgáljuk. Ámen.

Amikor másoknak segítek, Isten bennem élő szeretetét fejezem ki.