Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355697 alkalommal)

0 Felhasználó és 19 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2115 Dátum: 2019. December 12. - 10:15:17
2019. december 12. csütörtök

Dávid zsoltára, abból az időből, amikor Júda pusztájában volt.
Ó Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld.
Így nézek rád a szentélyben, hogy lássam hatalmadat és dicsőségedet.
Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít.
Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem.
Mintha zsíros falatokkal laktam volna jól, úgy ujjong az ajkam, és dicsér a szám.
Fekvőhelyemen is rád gondolok, minden őrváltáskor rólad elmélkedem.
Mert te voltál a segítségem, szárnyad árnyékában ujjongok.
Ragaszkodik hozzád lelkem, jobboddal támogatsz engem.

Zsolt 63,1-9.

ISTEN VÁR MINKET

Mert annak az embernek, akit ő jónak talál, bölcsességet, tudást és örömöt ad. (Préd 2,26)

Egyik reggel a gyülekezetünkben az imádság alatt a lelkészünk kérte, hogy fogjuk meg a mellettünk ülők kezét. A nagyon energikus kétéves fiam, Cole, csendesen épp játszott elemekből épített kisautójával, amikor megfogtam a kezét. Ez egy másodpercig tartott, de nem sokkal azután visszament, hogy fel-le tologathassa a játékát a padon. Egy kicsivel később a játék a kinyújtott kezemben landolt két kettétört, de összerakható darabban. Összeillesztettem neki a részeket, és tovább tartottam a kezem, amit egy ideig megfogott miután elvette tőlem játékát.
Mindez alatt azon kezdtem gondolkozni, hogy Isten mindig kinyújtja a kezét, és vár minket, még akkor is, ha boldogan telik az életünk, de figyelmen kívül hagyjuk őt vagy nem őt helyezzük az első helyre. Ennek ellenére, amikor úgy megyünk Istenhez, hogy az életünk darabjaira hullott, Isten rendbe hoz minket. Ekkor lehetőségünk van köszönetet mondani Istennek és megfogni Teremtőnk kezét, vagy figyelmen kívül hagyni őt. Bárhogy is döntünk, Isten vár ránk. Dicsőség legyen Istennek mindig kinyújtott kezéért és feltétel nélküli szeretetéért!

Imádság: Drága Istenünk! Bocsáss meg nekünk azokért az időkért, amikor figyelmen kívül hagyunk téged! Köszönjük, hogy mindig ott vagy, hogy összerakj bennünket, és igazi megelégedettséget és értelmet adj életünknek! Ámen.

Isten mindig vár és alig várja, hogy helyreállítson.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2116 Dátum: 2019. December 13. - 10:06:27
2019. december 13. péntek

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

KIVEZETŐ ÚT

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Ryan Hall, a félmaraton amerikai csúcstartója azt mondta, hogy ne gondoljunk az előttünk lévő hegyre, csak a következő lépésre. Ez a gondolat jól illeszkedik a mai olvasmányunkhoz. Aggódhatunk számos dolog miatt, úgymint a havi számláink, egy akaratos gyerek, egy kötekedő ember, nyugdíj, az egészségünk, vagy amiatt, hogy mit fogunk enni, inni vagy viselni. A Fil 4,6-7 emlékeztet, hogy "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt".
Mindannyian készülhetünk a jövőre. Ennek ellenére a jövőnk miatti aggódás elveheti figyelmünket az előttünk álló fontos feladatokról. Bármilyen problémával nézünk szembe, Isten elé vihetjük imádságban. A Biblia számos példát ad arra, amikor Isten válaszolt az imákra. Anna imája egy gyermekért (1Sám 1,1-20), Ezékiás imája az életéért (2Kir 20,1-6), Jónás imája egy második esélyért (Jón 2,1-10) és egy leprás imája a megtisztulásért (Mt 8,1-3). Isten kész nekünk is ugyanígy válaszolni. Még akkor is, ha a dolgok reménytelennek tűnnek, és nincs kiút, Istennek van válasza, ami ránk vár.

Imádság: Drága Urunk! Segíts a mai napon túljutni, és nem a holnap miatt aggódni! Ámen.

Bármilyen problémát Isten elé vihetek imádságban.

IMÁBAN ADJUNK HÁLÁT ISTEN GONDOSKODÁSÁÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2117 Dátum: 2019. December 14. - 11:34:07
2019. december 14. szombat

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

GYÜMÖLCSTERMÉS

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. (Jn 15,5)

Néhány héttel ezelőtt lelkészünk a gyümölcsfáról prédikált Jn 15 alapján. "A fa hiába terem sok gyümölcsöt, soha nem élvezheti annak ízét." - mondta. "Azért hoz gyümölcsöt, hogy valaki más - ember, állat - kóstolja és élvezze". Nagyon szeretem a gyümölcsöket, különösen a szőlőt, dinnyét, almát és narancsot. A prédikációt hallva, amikor gyümölcsöt eszem, eszembe jut a gyümölcsfa, és még jobban élvezem termésének ízét, zamatát.
Isten is azt szeretné, ha életünk sok gyümölcsöt teremne, hogy áldássá lehessünk mások számára. Ahhoz, hogy gyümölcstermő életet élhessünk, mindig Jézusban kell maradnunk. "Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem" (Jn 15,4).
Jézusban maradni úgy lehet, ha naponként olvassuk és tanulmányozzuk Isten igéjét, és a gyakorlatba is átültetjük. Ha sok gyümölcsöt termünk, akkor mások számára is áldás leszünk. Ezzel pedig Isten nevére hozunk dicsőséget.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy benned maradjunk és a te szeretetedben, hogy sok gyümölcsöt teremjünk! Ámen.

Istent dicsőíthetem, ha mások számára áldás vagyok.

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEG TUDJUK OSZTANI ISTEN ÁLDÁSÁT MÁSOKKAL IS!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2118 Dátum: 2019. December 15. - 10:32:58
019. december 15. vasárnap

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!
Mondja hát Izráel, hogy örökké tart szeretete!
Mondja hát Áron háza, hogy örökké tart szeretete!
Mondják hát, akik félik az URat, hogy örökké tart szeretete!
Nyomorúságomban az URat hívtam segítségül. Az ÚR meghallgatott, tágas térre vitt engem.
Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem?
Velem van az ÚR, segít engem, és én megvetéssel nézek gyűlölőimre.
Jobb az ÚRnál keresni oltalmat, mint emberben bízni.
Jobb az ÚRnál keresni oltalmat, mint előkelő emberekben bízni.
Sok nép vett körül engem, de az ÚR nevében szembeszállok velük!
Körülvettek, be is kerítettek, de az ÚR nevében szembeszállok velük!
Körülvettek, mint a méhek, de kialszanak, mint az égő bozót. Az ÚR nevében szembeszállok velük!
Durván eltaszítottak, hogy elessem, de az ÚR megsegített engem.
Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem.

Zsolt 118,1-14.

GYÓGYULÁS

Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. (Zsolt 118,14)

Decemberi járatom késett. Hosszú volt az út, és egyedül éreztem magam gyászomban, fivérem váratlan elvesztése miatt. Negyvenegy évesen túl fiatal volt a halálhoz. Erőért imádkoztam, hogy szembe tudjak nézni a temetéssel és az első karácsonnyal nélküle. Még nem adtam fel az üdvözlőlapokat, és nem vettem meg minden ajándékot. Nem dekoráltam és nem készítettem elő semmit az unokáknak. Csak haza akartam menni és magamra húzni a takarót - ha lehet, örökre.
Éjfél is elmúlt, mire végül hazaértem. Csodálkozva tekintettem körbe. Lányom és családja járt ott. Csillogott-villogott a ház a tisztaságtól, volt egy kis feldíszített fa, és ami a legjobb: a családi betlehem. Ünnepi hagyományaink közül a legfontosabb ott nyugodott a szokásos megbecsült helyén - a jászollal, amelyet férjem harminc évvel korábban készített, és az összes szereplővel. Ahogy letérdeltem, és elkezdtem a kis Jézus figurát ringatni, úgy éreztem, mintha maga Krisztus ringatna engem. A remény könnyei közben eszembe jutottak a gyász fájdalmas napjai, amelyek még előttem voltak, de tudtam, fivérem már ott áll Isten jelenlétében, és egyszer újra találkozunk.
A karácsony akkor is megmarad, ha gyász foglalja el az üdvözlőlapok, sütemények és ajándékok helyét. Hisz Krisztus jelenti a karácsonyt, aki erőm, énekem és szabadítóm.

Imádság: Atyám, köszönöm Fiadban kapott ajándékodat, vigasztalásod a veszteségben és a menny reménységét. Ámen.

Vigasztalhatok másokat, ahogy Isten vigasztalt engem.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2119 Dátum: 2019. December 16. - 08:23:48

2019. december 16. hétfő

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.

Gal 5,22-26.

TISZTA VÁSZON

A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Sok-sok évvel ezelőtt részt vettem egy festőtanfolyamon, ahol olajfestékkel tájképeket festettünk. Tetszett a tájképfestés ötlete kint a természetben, de nem voltam túl jó benne. Szerencsére az olajfestményeknek kell egy kis idő, hogy megszáradjanak, ezért, ha elrontod, egyszerűen leszedheted a festéket a vászonról egy kés segítségével, és kezdheted újra.
Isten kezét az én életemben ugyanígy képzelem el. Minden nap tiszta vászonnal indulhatok. A színek, amelyek ott vannak a vásznon, származhatnak a Lélek gyümölcséből, mely a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. De származhatnak a büszke énemből is, mely ítélkezés, negatívizmus, önzés. Világossárgának, narancsszínűnek, kéknek és zöldnek látom a Lélek színeit, míg barnának és szürkének a büszkeség színeit.
A nap végén, amikor úgy találom, hogy elrontottam a dolgokat, és a festővásznam tele van barna és szürke színekkel, Isten tisztára törli azt. Másnap tiszta vászonnal kezdhetem az új napot, hogy Isten a Lélek gyümölcsének élénk színeivel festhessen rá, és elkezdje mesterművét bennem.

Imádság: Urunk, adj nekünk bölcsességet, hogy tudjuk, te mindig itt vagy kegyelmeddel és megbocsátod bűneinket, és mindig szívesen fogadsz jelenlétedbe! Ámen.

Milyen színeket festek a vászonra, amit Isten a mai napon ad?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2120 Dátum: 2019. December 17. - 08:29:43
2019. december 17. kedd

A hatodik hónapban pedig elküldte Isten Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe, egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó férfinak, Józsefnek volt a jegyese. A szűznek pedig Mária volt a neve. Az angyal belépve hozzá így szólt: "Üdvözlégy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" Mária megdöbbent ezekre a szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki:
"Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját,
ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége."
Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert az Istennek semmi sem lehetetlen." Ekkor így szólt Mária: "Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" S ekkor eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,26-38.

ISTEN MEGLEPETÉSEI

És hozzálépve így szólt az angyal: "Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. (Lk 1,28-29)

Karácsony előtt egy héttel érkeztünk meg a Nashville-i repülőtérre, és hazafelé tartottunk. Ezt megelőzően 11 napon át férjemmel a tornádó sújtotta területen segítettünk a helyreállításban. Teljesen kimerültünk, és nem tudtunk készülni Jézus születésére.
Ahogy beléptünk a repülőtér épületébe, egy gyermekkórus karácsonyi dalokat énekelt. Könnyekig meghatódtam. Egy lehetetlen helyen Isten azokkal a csodás hangokkal ajándékozott meg minket. A karácsonyi készülődésem el is kezdődött.
A karácsonyi történet tele van meglepetésekkel. Máriát meghökkenti Gábriellel való találkozása. József is meglepődik, amikor egy angyal meglátogatja. (Mt 1,18-25). A vallási vezetők kivételével mindenkit meglepett, hogy Krisztus Betlehemben fog megszületni (Mt 2,4-5).
Isten bennünket is meg tud lepni. Ha figyelmesek vagyunk, megláthatjuk Istent egy gyermek várakozó tekintetében, egy otthontalan ember arcának kétségbeesett pillantásában. Isten jelenlétét vihetjük a kiüresedett világba, ahol a kapcsolatok összetörtek vagy a magány okoz fájdalmat egy gyászoló családban. Adventben túlléphetünk elfoglaltságunkon, hogy váratlan helyeken is meglássuk Istent.

Imádság: Istenünk, adj szemet, hogy lássunk, fület, hogy halljunk és értelmet, hogy felismerjük jelenlétedet! Ámen.

Ma Istent keresem a szokatlan helyeken



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2121 Dátum: 2019. December 18. - 09:32:41
2019. december 18. szerda

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.

Jn 1,1-14.

GYŐZELEM A SÖTÉTSÉG FELETT

A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. (Jn 1,5)

Amikor vasárnap reggel 6 órakor megszólalt a telefon, a feleségem volt a vonal végén, és közölte, hogy az édesapja meghalt. Szomorúságom közepette rájöttem, meg kell terveznem, kik fognak helyettesíteni a gyülekezeti feladataimban, értesítenem kell gyermekeimet nagyapjuk haláláról, és fel kell készülnöm a több mint ezer kilométeres utazásra, hogy a családommal legyek a temetésen.
Az ég még sötét volt, olyan sötét és rémisztő, ahogyan éreztem magam, amikor elindultam a gyülekezetbe. Hirtelen fölpillantottam és megláttam egy nagy világító csillagot a város legmagasabb épületének tetején. Biztos vagyok benne, hogy más reggeleken is ott volt, de soha nem vettem észre. Ebben a pillanatban úgy tűnt, mintha ezt mondaná: "Figyelj rám! Nincs olyan sötét, ahogy te gondolod!" Megteltem reménységgel. Éreztem, hogy "Immánuel", az Isten velünk van.
Ahogy előrehaladunk advent időszakán, hogy egy újabb karácsonyt ünnepeljünk, úgy érezzük talán, hogy a sötétségben lépkedünk kimerülten, elkeseredve, betegséggel, anyagi dolgokkal vagy a jövővel kapcsolatos aggodalmakkal megterhelve. Ilyenkor eszünkbe juthat János Jézusról szóló bizonyságtétele: "A világosság a sötétségben fénylik..."

Imádság: Urunk, segíts, hogy adventkor megérezzük közelségedet! Légy világosság életünk sötétségében! Ámen.

Krisztus világossága eloszlatja életemben a sötétséget.

IMÁDKOZZUNK AZ ANYAGI NEHÉZSÉGEKKEL KÜSZKÖDŐKÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2122 Dátum: 2019. December 19. - 09:29:37

2019. december 19. csütörtök

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.
Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél.
Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.
Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész.

Zsolt 1.

BIZTOS LÁBAKON

Ezért a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, és egyenes ösvényen járjatok, hogy a sánta meg ne botoljon, hanem inkább meggyógyuljon. (Zsid 12,12-13)

Néhány hónappal ezelőtt súlyos ízületi gyulladás akadályozott a járásban. Mikor láttam egy videófelvételt magamról, megdöbbentem. A jobb lábam elferdült, emiatt bicegtem.
A járásomat látva elgondolkodtam azon, hogy a problémák, melyekkel szembesülünk, eltéríthetnek a lelki ösvényről. A próbatételek felemésztik fizikai és lelki erőnket. Azonban, ha kérdéseinkkel és bajainkkal imádságban és a Biblia tanulmányozásával Istenhez fordulunk, gyenge és bizonytalan lábaink megerősödnek. Ahogy Habakuk is rájött: "Az ÚR, az én Uram ad nekem erőt; olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem." (Hab 3,19)
Néha, mikor könnyedén járjuk a lelki utunkat, és erősek a lábaink, hamar elbízhatjuk magunkat. Ilyenkor figyeljünk Ézsaiás szavaira: "Nincs, aki nevedet segítségül hívná, aki buzgón ragaszkodna hozzád. Elrejtetted orcádat előlünk, bűneink hatalmába adtál bennünket" (Ézs 64,6). Istené a dicsőség, amiért erőt és biztonságot ad nekünk.

Imádság: Szerető Mennyei Atyánk, segíts, hogy a te biztos utadon és egyenes ösvényeden járjunk! A mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Életemnek Isten a biztos alapja.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK JÁRNI!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2123 Dátum: 2019. December 20. - 07:50:02

2019. december 20. péntek

Mária pedig ezt mondta: "Magasztalja lelkem az Urat,
és az én lelkem ujjong Isten, az én Megtartóm előtt,
mert rátekintett szolgálóleánya megalázott voltára: és íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék,
mert nagy dolgokat tett velem a Hatalmas, és szent az ő neve,
irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön.
Hatalmas dolgot cselekedett karjával, szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat.
Hatalmasokat döntött le trónjukról, és megalázottakat emelt fel.
Éhezőket látott el javakkal, és bővelkedőket küldött el üres kézzel.
Felkarolta szolgáját, Izráelt, hogy megemlékezzék irgalmáról,
amint kijelentette atyáinknak, Ábrahámnak és az ő utódjának mindörökké."

Lk 1,46-55.

AZ ÚRBAN BÍZVA

Ezért a gyermekért imádkoztam, és az ÚR teljesítette kérésemet, amivel hozzá folyamodtam. (1Sám 1,27)

Áprilisban befejeződött a kosárlabdaszezon. Élveztem az edzéseket és a lányokkal való munkát, de mindig vágytam egy saját gyermekre. Mikor egy barátom az örökbefogadást javasolta, elkezdtem gondolkodni, és imádkozni érte, s úgy éreztem, Isten arra ösztökél, hogy fogadjak örökbe egy gyermeket. Így 25 év egyetemi edzői munkával a hátam mögött benyújtottam az örökbefogadási kérelmet. A családom és a barátaim aggódtak a döntésem miatt, hiszen ki választana egy 47 éves elvált, egyedülálló nőt, hogy adoptálja a gyermekét, de bíztam az Úrban.
Két év telt el, mikor a Hálaadás Napja előtt megérkezett a várva-várt telefonhívás. Örömkönnyek árasztották el a lelkemet. Mikor találkoztam Luke szülőanyjával, elmondta, hogy olyan személyt keresett, aki az édesanyjával egyidős és egyedülálló. Tudtam, hogy mindezt Isten készítette elő. December 20-án a kórházban egy gyönyörű kisfiút tettek a karjaimba.
El tudom képzelni, mit érzett Mária karácsonykor, mikor Isten Fia, Jézus megszületett. Ötéves fiamat Istennek szenteltem, s naponta megköszönöm neki ezt a csodát az életemben. Meggyőződésem, hogy Isten ma is tesz csodákat - betegeket gyógyít, sántákat állít talpra és gondoskodik gyermekeiről.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a világ legnagyobb ajándékát, Jézus Krisztust. Áldjuk szent nevedet érte. Ámen.

Semmi sem állhat Isten erejének az útjába.

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA VÁRAKOZÓKÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2124 Dátum: 2019. December 21. - 09:57:24
2019. december 21. szombat

Dávid imádsága. Figyelj rám, és hallgass meg, URam, mert nyomorult és szegény vagyok!
Tartsd meg életemet, mert híved vagyok én! Istenem, szabadítsd meg szolgádat, aki benned bízik!
Légy kegyelmes, Uram, mert hozzád kiáltok minden nap.
Örvendeztesd meg szolgád lelkét, mert hozzád emelem lelkemet, Uram!
Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzádkiáltanak
Hallgass, URam, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra!
A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem.
Nincs hozzád hasonló, Uram, az istenek között, műveidhez fogható nincsen.
Eljön minden nép, amelyet alkottál, leborulnak előtted, Uram, és tiszteletet adnak nevednek.
Nagy vagy te, csodákat teszel, te vagy Isten egyedül!
Taníts engem utaidra, URam, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem nevedet.
Magasztallak, Uram, Istenem, teljes szívből, és tisztelem nevedet örökké.
Hiszen annyira szeretsz engem, hogy a sír mélyéből is kimentettél.

Zsolt 86,1-13.

A LEGHOSSZABB UTAZÁS

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen engem az egyenes földön. (Zsolt 143,10)

Életem során sokszor utaztam, kezdve azzal, hogy fiatal koromban a családom Texasból Coloradóba költözött. Csodáltam a Grand Canyonon átívelő utunkat. Álltam a tengerparton, s láttam a delfineket játszani a hullámokban. Jártam barlangok mélyén hatalmas cseppkőoszlopok között, s repültem a tarka gabonamezők felett a Közép-Nyugaton.
Vannak utak, melyeket nem mérföldekben, hanem években mérünk. Negyed századon át voltam nős, míg meg nem halt a feleségem. Láttam felnőni a gyermekeimet. S majdnem tíz évig börtönben voltam.
Ám a leghosszabb utam akkor kezdődött, amikor befogadtam az életembe Jézust. Ez az út teljesen megváltoztatott, és életem végéig tartani fog. Sosem leszek egyedül, mert a Szentlélek mellettem van, és Jézus vezet az úton. Sok más utazó is kísér ezen az úton, s mindannyiukért hálás vagyok. A vámot kifizették, az útvonalat megtervezték és kijelölték. A távolban ott láthatom dicsőséges otthonomat.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy elkísérsz minket utunkon, s hogy megígérted, velünk leszel mennyei otthonunkban is, ha földi életünk véget ér. Jézus nevében. Ámen.

Jézus velem van, ezért sosem kell egyedül járnom.

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKKEL EGYÜTT JÁRJUK LELKI UTUNKAT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2125 Dátum: 2019. December 22. - 08:17:48
2019. december 22. vasárnap

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

ELHIVATÁSOM

Kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket. (Mk 10,13)

Több mint 45 éven át gondoskodtam gyermekekről - a sajátjaimról, a barátaim gyermekeiről, a szomszédok gyermekeiről, az unokáimról és a dédunokáimról. Életem nagy részében pelenkákat cseréltem, orrokat törölgettem, sebeket ápoltam és mesekönyveket olvastam.
Be kell vallanom, voltak időszakok, mikor megkérdőjeleztem, hogy tevékenységemmel szolgálok-e valamilyen célt Isten országában. Számít-e a süteménysütés, a kézműveskedés, a könnyek letörlése vagy egyszerűen a gyermekekkel való törődés? Aztán eszembe jutott, hogy Jézus szeretettel fogadta a kisgyermekeket, maga köré gyűjtötte és átölelte őket. Azt mondta: "Ilyeneké az Isten országa."
Mikor ezt a verset olvastam, rájöttem, hogy amit teszek, az fontos. Ez a hivatásom, hogy ott legyek a gyermekek számára, köszöntsem őket az ajtóban, imádkozzak értük, velük, és beszéljek nekik Jézusról. Ha gyermekekkel foglalkozunk, az lehetőséget teremt arra, hogy szavainkkal és tetteinkkel megmutassuk, mennyire szereti őket Jézus.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy szereteted tanúságtevői lehetünk. Segíts, hogy napról napra közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2126 Dátum: 2019. December 23. - 08:46:51
2019. december 23. hétfő

Ellenségeim szüntelenül bosszút lihegnek, sokan támadnak rám kevélyen.
Ha félek is, benned bízom!
Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?!
Szüntelenül elferdítik szavaimat, minden gondolatukkal rosszat akarnak nekem.
Összefognak, lesben állnak, lépteimet figyelik, mert az életemre törnek.
Megmenekülhetnek-e gazságuk ellenére? Taszítsd el haragodban e népséget, Istenem!
Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!
Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van.
Istenben, akinek igéjét dicsérem, az ÚRban, akinek igéjét dicsérem,

Zsolt 56,3-11.

NAGY ÉS KICSI

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

Egy keresztény élelmiszerraktárban önkéntesként dolgozom. Nemrégiben közös imádkozást tartottunk egyik önkéntes társunkért, akire egy sor kellemetlen sebészi beavatkozás várt, hogy a Parkinson-kór kellemetlen tünetei elviselhetőbbek legyenek. Imádkoztunk a gyógyulásért, de leginkább azért, hogy Isten akarata valósuljon meg, valamint, hogy ő, a felesége és a családja vigasztalást kapjon. Az imádságot vezető Cliff következő mondata mélyen megérintett engem. "Istenünk, rád bízzuk az üdvösségünket és az örök életünket, ezért bizton rád bízhatjuk ezt a gondunkat is."
Milyen gyakran szorongunk amiatt, hogy Isten talán nem akarja kezelni az adott helyzetünket, és nem foglalkozna a problémánkkal! Milyen gyakran még csak nem is tárjuk az Úr elé a gondjainkat, helyette mi magunk akarjuk megoldani azokat! A mai szentírási szakasz azt mondja, hogy mindent tárjunk az Úr elé, aki irányítani akarja az életünket. Isten minden helyzetet képes kezelni - legyen nagy vagy kicsi a gond. Ha az örök életemet Istenre bízom, miért nem bízom abban, hogy életem kisebb gondjait is tudja kezelni?

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy törődsz velünk életünk minden helyzetében. Segíts, hogy hálásan el tudjuk fogadni gondoskodásodat, és beléd vessük bizodalmunkat. Ámen.

Ma és mindenkor bízhatok Istenben!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2127 Dátum: 2019. December 24. - 08:32:24
2019. december 24. kedd

Hírt adunk nektek, testvéreim, Istennek arról a kegyelméről, amelyet Macedónia gyülekezeteinek adott. Mert a nyomorúság sok próbája között bőséges az ő örömük, és nagy szegénységükből a tisztaszívűség gazdagsága lett. Tanúskodom arról, hogy erejük szerint, sőt erejükön felül is önként adakoztak, és erősen sürgetve kérték tőlünk, hogy a szentek iránti szolgálatban adakozással részt vehessenek. És nem csak azt tették, amit reméltünk, hanem először önmagukat adták az Úrnak, és aztán nekünk, az Isten akaratából.

2Kor 8,1-5.

ISMÉT ADAKOZÓVÁ VÁLNI

Erősen sürgetve kérték tőlünk, hogy a szentek iránti szolgálatban adakozással részt vehessenek. (2Kor 8,4)

Az emberek csak adakoztak és adakoztak, míg én küszködtem a rákkal. Nagyon nehezen éltem meg ezt a kivételes állapotot, hogy semmilyen ajándékot nem tudok adni, még az időmet sem. Haszontalannak éreztem magam, és dühös voltam. Ahhoz voltam szokva, hogy én adjak, és nem ahhoz, hogy kapjak.
Elhatároztam, hogy elmegyek egy ünnepi előadásra, remélve, hogy attól karácsonyi hangulatba kerülök. Az előadás szünetében nyertem egy részvételi jegyet egy nyári tini táborba. Ez is ugyanolyan felesleges volt számomra, akárcsak a világ többi dolga. Amikor átvettem a részvételi jegyet, hirtelen késztetést éreztem, hogy hátranézzek. Mögöttem ült egy anya, aki így próbálta vigasztalni a tini lányát a táborozási nyereménnyel kapcsolatban: "Ne add fel, nézd, milyen közel kerültél ahhoz, hogy nyerj!" - és rám mutatott.
"Áldott karácsonyt!" - mondtam én, és átnyújtottam a nyereményemet. Peregtek a könnyek az arcukon, a kislány nem győzte köszönni az ajándékot. Kiderült, hogy már évek óta imádkozott táborozási lehetőségért. Én is imádkoztam azért, hogy ismét adakozhassak. Micsoda jele ez Isten nagyságának és szeretetének! Aznap este otthonomban feltettem a karácsonyi égőket, és a karácsony lelkülete fényesen világított bennem.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy meghallgatod az imáinkat, és adsz alkalmakat, hogy adakozhassunk. Ámen.

Bármilyenek a körülményeim, Isten mindig használni tud.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2128 Dátum: 2019. December 25. - 11:21:52

2019. december 25. szerda

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban." És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat."

Lk 2,1-14.

KAPCSOLAT A MAGASSÁGOSSAL

És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége... (Lk 2,9)

Ahogy az Úr angyala leszállt a pásztorok közé, Isten jelenléte beragyogta a helyet. Az angyal minden népnek közölte a jó hírt: a Megváltó megszületett. Mialatt ez az angyal közvetítette az üzenetet, egy egész sereg angyal jelent meg hirtelen, és zengve dicsőítették Istent: "Dicsőség a magasságban Istennek és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat" (Lk 2,14).
Az angyal leszállása a pásztorok közé tükrözi azt a köteléket, amit mi a gyermek Krisztusban látunk: kapcsolatot a menny és a föld, az Isten és az emberek között. Isten mindnyájunkkal egyenként kapcsolatot akar. Ahogy Isten jelenléte fényt hozott a pásztoroknak, úgy akarja a mi életünket is ragyogóvá tenni az élet számos kihívása között. Isten az öröm üzenetét küldi a Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Isten szeret minket; ezen a karácsonyon és minden karácsonyon békével teljes életet adományoz nekünk.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy elküldted Fiadat, Jézus Krisztust, hogy fényével bevilágítsa az életünket, és mutassa nekünk az üdvösség felé vezető utat. Ámen.

Isten kapcsolatot akar velem.

IMÁDKOZZUNK BÉKESSÉGÉRT!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2129 Dátum: 2019. December 26. - 10:38:36
2019. december 26. csütörtök

Jézus Krisztusnak, a Dávid fiának, az Ábrahám fiának nemzetségkönyve. Ábrahám fia volt Izsák, Izsáké Jákób, Jákób fiai pedig Júda és testvérei. Júda fia volt a Támártól született Fáresz és Zerah, Fáreszé Heszrón, Heszróné pedig Arám. Arám fia volt Aminádáb, Aminádábé Nahson, Nahsoné Szalmón. Szalmón fia volt Ráhábtól Boáz, Boázé Ruthtól Óbéd, Óbédé Isai. Isai fia volt Dávid, a király. Dávid fia volt Salamon, Úriás feleségétől. Salamon fia volt Roboám, Roboámé Abijjá, Abijjáé pedig Ászá. Ászá fia volt Jósafát, Jósafáté Jórám, Jórámé Uzziás. Uzziás fia volt Jótám, Jótámé Áház, Áházé Ezékiás. Ezékiás fia volt Manassé, Manassé fia volt Ámón, Ámóné Jósiás. Jósiás fia pedig Jekonjás és testvérei, a babiloni fogságbavitelkor. A babiloni fogságbavitel után Jekonjás fia volt Sealtiél, Sealtiélé Zerubbábel. Zerubbábel fia volt Abihud, Abihudé Eljákim, Eljákimé pedig Azzur. Azzur fia volt Cádók, Cádóké Jákin, Jákiné Elihud. Elihud fia volt Eleázár, Eleázáré Mattán, Mattáné Jákób. Jákób fia volt József, annak a Máriának férje, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek. Összesen tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a babiloni fogságbavitelig is tizennégy nemzedék, a babiloni fogságbaviteltől Krisztusig szintén tizennégy nemzedék.

Mt 1,1-17.

CSALÁDTÖRTÉNET

Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a babiloni fogságba vitelig is tizennégy nemzedék, a babiloni fogságba viteltől Krisztusig szintén tizennégy nemzedék. (Mt 1,17)

Amikor elkezdjük olvasni Máté evangéliumát, az első fejezet első 17 versében csupán nevek szerepelnek. Kérdezem, miért?
Azt gondolom, Máté genealógiájának több oka van. Először is, Jézus ember volt. Mi Jézus Isten voltára szoktunk fókuszálni, de fontos arra is emlékeznünk, hogy Jézus ember is volt.
Másodszor, a listán szereplők közül számosan messiási próféciát töltenek be. "Eljön majd az idő, amikor Dávidnak igaz sarjat támasztok. Királyként fog uralkodni, és bölcsen jár el, jogosságot és igazságot cselekszik e földön" (Jer 23,5). Máté bemutatja, hogy Jézus beteljesítette ezt a próféciát.
Harmadszor, ez a lista azt bizonyítja, hogy Isten bármilyen embert fel tud használni a tervei megvalósításához. A névjegyzéken olyan hithősök szerepelnek, mint Ábrahám, Ruth és Dávid. De a prostituált Ráháb, Támár, Manassé és Abija nem örvendtek nagy tiszteletnek. Lényegében Jézus családfájában mindenféle ember előfordult, közülük néhányan nem voltak tiszteletre méltók. Ennek ellenére Isten eszközei voltak.
Néha felmerül bennünk a kérdés, Isten vajon miképpen használhat minket? Máté emlékeztet bennünket arra, hogy Isten tud és akar minket használni tervei megvalósításában.

Imádság: Istenünk, segíts meglátni, hogyan munkálkodsz a körülöttünk lévő embereken keresztül! Ámen.

Hogy használ fel engem Isten?

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KEVÉSNEK TARTJÁK MAGUKAT!