Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 289741 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4147
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:05:02
Válasz #2145 Dátum: 2020. Január 18. - 11:00:58
2020. január 18. szombat

Ezután Illés ezt mondta Ahábnak: Menj föl, egyél, és igyál, mert eső zúgása hallatszik. Aháb fölment, hogy egyék és igyék. Illés pedig fölment a Karmel tetejére, a földre kuporodott, és arcát a térdei közé hajtotta. Így szólt a szolgájához: Menj föl, és tekints a tenger felé! Az fölment, és arra tekintett, majd ezt mondta: Nincs ott semmi. Illés ezt mondta: Menj vissza hétszer! Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. Ő azt felelte: Menj el, és mondd ezt Ahábnak: Fogj be, és menj le, míg föl nem tartóztat az eső! Eközben az történt, hogy viharfelhők sötétítették el az eget, és nagy eső lett. Aháb harci kocsira szállt, és Jezréelbe ment.

1Kir 18,41-45.

ISTEN AZ APRÓSÁGOKBAN

Hetedszerre ezt mondta a szolga Illésnek: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. (1Kir 18,44)

Felhívott az egyik unokaöcsém, hogy elmondja, sajnos elveszítette a karkötőt, amit tőlem a szülinapjára kapott. Tudni akarta, hol vettem. Jól emlékszem a napra, amikor megvettem neki a karkötőt. Nem volt sok pénzem, de szerettem volna küldeni neki valami jelképes ajándékot szeretetem jeléül. Habár egyáltalán nem volt drága, Isten arra használta, hogy bátorítsa unokaöcsémet. Ebből a tapasztalatból tanultam meg, hogy Istent a kis dolgokban is lehet keresni.
Eszembe jutott a mai olvasmány. Illés próféta elkezdett imádkozni egy három és fél éve tartó aszály idején. Elküldött egy szolgát, hogy jelet keressen, jön-e már az eső. A szolga hétszer kiment, mire meglátott egy tenyérnyi kis felhőt. Ez az apró bizonyíték tudatta velük, hogy Isten valami hatalmas dolgot fog művelni.
Minden helyzetben kereshetjük Istent. Talán nem tűnnek el a problémáink egy szempillantás alatt, de mindig találhatunk valamit, amiért hálásak lehetünk. És egy hálás szív megváltoztatja a szemléletünket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a szereteted és jelenléted bizonyosságát. Segíts meglátnunk téged az életünk minden helyzetében! Ámen.

Milyen apró jelét vettem észre ma Isten jelenlétének?

IMÁDKOZZUNK AZ ASZÁLYTÓL SZENVEDŐ ORSZÁGOKÉRT!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4147
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:05:02
Válasz #2146 Dátum: 2020. Január 20. - 07:59:32

2020. január 20. hétfő

Az Atya adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,16-21.

BELSŐ ERŐ

Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által. (Ef 3,16)

Az első New York-i utamon nagy hatással voltak rám a hatalmas felhőkarcolók, amik meghatározzák Manhattan látképét. Azonban ezek a szerkezetek többet rejtenek, mint amennyit mutatnak. Az épületek a belső felépítésük miatt tudnak az égig érni. Belülről acél, beton és vezetékek hálózata szövi át, erősíti őket. Ez a megerősítés teszi lehetővé, hogy az épület ilyen magasságban is stabil maradhasson a viharok és erős szél közepette is. Mindegyik épület a mérnöki és építészeti munka remeke, kívül-belül.
A mi keresztény életünket jobban jelképezik ezek a felhőkarcolók, mint gondolnánk. Csak ha Istenre - az örök mérnökre és tervezőre - nézünk, akkor vagyunk igazán felvértezve az élet viharai ellen. Isten a mi belső erőnk, habár az élet sok nehézséget és kihívást hoz. Ami a felhőkarcolóknak a beton és az acél, az nekünk az ima, a bibliatanulmányozás és az istentisztelet. Azzal a bizonyossággal maradhatunk erősek és stabilak, hogy Isten mindig ad erőt a megpróbáltatásokban, amiket az élet hoz.

Imádság: Urunk, segíts keresnünk kimeríthetetlen erődet az életünkben! Vezess és terelj az élet viharain át! Ámen.

Krisztus az én belső erőmElérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4147
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:05:02
Válasz #2147 Dátum: 2020. Január 21. - 08:34:36

2020. január 21. kedd

Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy.
Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké.
Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk.
Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt.
Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.
Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz.
Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.

Zsolt 103,8-14.

A FELEJTÉS ÁLDÁSA

Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Megtörtént újra! Egyszerűen nem jutott eszembe egy barátom neve, akit évezredek óta ismertem. A neve teljesen kiment a fejemből. Mikor végre eszembe jutott, megjegyeztem magamnak, hogy ez is az öregedés jele.
Elkezdtem azon gondolkodni, hogy milyen szörnyű és zavarba ejtő lehet feledékenynek lenni. Aztán eszembe jutott az a fajta feledékenység, amiért hálás vagyok - hogy Isten a bűneimet eltörölte és elfelejtette. Ahogy Jer 31,34 mondja: "...megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre." Örökké hálás leszek, hogy Isten nem gondol többé vétkeimre. Elkezdtem hálát adni Istennek, hogy megbocsátotta bűneimet, és hogy segít felejteni, mikor én is megbocsátok azoknak, akik megbántottak az évek során. Mint Pál, én is igyekszem elfelejteni mindazt, ami mögöttem van, beleértve a csalódásaimat és a múltbéli hibáimat. Ha elfelejtem ezeket, könnyebb megbocsátani magamnak és reményteljesen nézni a jövőbe.
Sokszor hallom másoktól, hogy megbocsátottak, de nem felejtenek. Ez embereknél elég valószínű. De dicsérjük Istent, hogy ő nem csak megbocsát, hanem el is feledi a vétkeinket!

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük, hogy megbocsátod és elfeleded vétkeinket, ha megvalljuk neked. Ámen.

Isten megbocsátja vétkeimet, és többé nem emlékezik rájuk.

IMÁDKOZZUNK AZ EMLÉKEZETVESZTÉSBEN SZENVEDŐKÉRT!Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4147
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:05:02
Válasz #2148 Dátum: 2020. Január 22. - 10:57:46
2020. január 22. szerda

A karmesternek: Dávid zsoltára.
URam, a te erődnek örül a király. Mennyire ujjong, hogy megsegítetted!
Megadtad neki szíve kívánságát, ajka óhajtását nem tagadtad meg. (Szela.)
Hiszen gazdag áldással fordulsz feléje, fejére színarany koronát teszel.
Életet kért tőled, és megadtad neki, hosszú életet, örökké tartót.
Nagy a dicsősége, mert megsegítetted, fenséget és méltóságot adtál neki.
Bizony, áldottá teszed örökre, megvidámítod őt, örülhet előtted.
Bízik a király az ÚRban, szereti a Felséges, ezért nem tántorodik meg.

Zsolt 21,1-8.

OLTALMAZÓ ISTEN

Bizony, áldottá teszed örökre, megvidámítod őt, örülhet előtted. (Zsolt 21,7)

Legkisebb gyerekként nem voltak olyan testvéreim, akiket ölbe foghattam volna vagy játszhattam volna velük. Kerestem valakit, akiről gondoskodhatnék. Kiválasztottam egy kis bárányt az édesapám nyájából, aki a barátom lett. Mindig mindenhova vittem magammal. Mikor felnövekedett, nem tudtam már magammal vinni, de mindenhova követett.
A báránnyal való kapcsolatom segített megérteni, hogy Isten ilyen kapcsolatot szeretne velünk. Mikor hagyjuk, hogy Isten hordozzon minket, közelebb kerülünk hozzá, és mélyebben megismerjük őt. Aztán ahogy növekedünk a hitben, egyre szorosabban követjük majd Istent.
Megtapasztaltam ezt néhány hónappal ezelőtt, amikor döntést hoztam, hogy közelebbi kapcsolatot szeretnék Istennel. Elkezdtem minden nap több időt tölteni bibliaolvasással. Közben egyre erősebben vágytam arra, hogy kövessem Istent és engedelmeskedjem neki. Olyan örömöt és beteljesedést éltem át Isten jelenlétében, amit azelőtt soha. Ő megváltoztatta az életemet. A mai napig vágyom az Úr jelenlétére, mert megtapasztaltam, milyen áldást hoz magával. Mindent megnyerhetünk, ha Isten jelenlétében időt töltünk.

Imádság: Urunk, adj vágyat, hogy naponként időt töltsünk igéd olvasásával. Add nekünk azt a kiteljesedő örömet, ami a veled való kapcsolatból származik! Ámen.

A bibliaolvasással töltött idő sohasem elvesztegetett idő.Elérhető Irma

 • Moderátor
 • Fórumlakó
 • *
 • Hozzászólások: 4147
 • Nem: Nő
 • Utoljára aktív:Ma - 15:05:02
Válasz #2149 Dátum: Ma - 08:57:27

2020. január 23. csütörtök

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

BIZTOSÍTS EGY KIS TERET!

Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. (Zsolt 23,2)

A legutóbbi ifjúsági napok vasárnap reggeli istentiszteletén előre hívtam három embert a hallgatóságból. Aztán megkértem őket, hogy álljanak sorba aszerint, hogy ki mennyire elfoglalt. A legelfoglaltabb embernek két hatalmas dobozt kellett tartania. A következő egy könyvkupacot fogott, az utolsónak semmi sem volt a kezében. Ezek után mondtam nekik, hogy el kell kapniuk a labdát, amit dobok nekik. Mindenkinek odadobtam a labdát, de csak ketten kapták el a háromból. Elmagyaráztam, hogy a labda az Istentől jövő lehetőségeket rejti, és ha túl elfoglaltak vagyunk, nem tudjuk majd "elkapni", amit Isten "dob" nekünk.
Aznap délután, amikor hazaértem, rájöttem, hogy én magam is milyen elfoglalt vagyok. Tele voltam az iskolával, a cserkészcsapattal, a dicsőítő csapattal, a kórussal, barátokkal, a gyülekezettel. Elég nagy szerepünk van abban, hogy mennyire elfoglalt az életünk. Ha felszabadítunk egy kis teret az életünkben, lehetőséget biztosítunk Istennek arra, hogy nyugalmat adjon nekünk, és örömmel fogadhatjuk az előttünk megnyíló lehetőségeket.

Imádság: Istenünk, taníts minket letenni a terheinket, és nyugalmat találni benned, hogy ne szalasszuk el a lehetőségeket, amelyeket biztosítasz számunkra. Ámen.

Mit kell feladnom azért, hogy élhessek az Istentől jövő lehetőségekkel?

IMÁDKOZZUNK AZ ELFOGLALT EMBEREKÉRT