0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Néha irigylem az ámisokat, hogy olyan védettségben élnek. Máskor meg épp a művi és kényszerű pózolásba fulladt kegyességtől menekülve szinte jól esik a sok esetben őszintébb világi emberekkel beszélni. Összességében én sem gondolom, hogy ami nem egy hívő embertől jön, ami nem a gyülekezetben történik, csak rossz lehet. De alapvetően igaz, hogy a világban a bűn uralkodik, amitől jobb a hívő embernek amennyire lehet tisztán megőriznie magát.
Idézetet írta: Virág - 2011. Május 11. - 14:25:01Néha irigylem az ámisokat, hogy olyan védettségben élnek. Máskor meg épp a művi és kényszerű pózolásba fulladt kegyességtől menekülve szinte jól esik a sok esetben őszintébb világi emberekkel beszélni. Összességében én sem gondolom, hogy ami nem egy hívő embertől jön, ami nem a gyülekezetben történik, csak rossz lehet. De alapvetően igaz, hogy a világban a bűn uralkodik, amitől jobb a hívő embernek amennyire lehet tisztán megőriznie magát. Képmutatás –szerintem – azért alakul ki, mert az ember a tanultaknak megfelelően szeretne élni, de képtelen rá. Így a látszatát kívánja akarva, akaratlanul felmutatni. A helyett, elismerné nagy alázattal, olyan vagyok, amilyennek valójában láttok, sőt még sokkal rosszabb... Szóval,"nagy a nyomás",de én azt határoztam el korábban: nem fogok "jópofizni",még ha ezért kevesebben fogadnak el.