Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157398 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #345 Dátum: 2019. Június 23. - 09:56:08
 Amikor a Fiú szabaddá tesz…
    „Ha a Fiú megszabadít titeket, teljesen szabadok lesztek” (János 8:36 The Message fordítás)

Isten törődik azokkal az emberekkel, akik fizikailag börtönbe vannak zárva szerte a világon. Ezért teszünk nagy erőfeszítéseket a Saddleback Gyülekezetben az „Ünnepeljük a gyógyulást” program keretében, amelyet Krisztus központú helyreállító szolgálatként kezdtünk a börtönökben a világ sok pontján. Az elmúlt 15 évben láttuk Istennek a rabok szívében végzett hihetetlen munkáját.

Isten törődik a börtönlakókkal, ezért nekünk is kell.

Amikor azonban a Lukács 4:18-ban Jézus azt mondja, hogy azért jött, hogy „szabadulást hirdessen a foglyoknak”, akkor ő nem csak a fizikai börtönökre gondolt. Beszélt mind arról, ami megakadályoz minket, hogy azzá váljunk, amivé ő akarja, hogy legyünk.

Melyek ezek a börtönök?

Függőségek és kényszerek: Amikor azt mondod, „Úgy érzem, hogy csapdába kerültem”, akkor az életed egy börtönéről beszélsz. Lehetséges, hogy egy tárgy, egy személy, egy esemény vagy épp a pornográfia börtönében vagy. Szabadulni, változtatni akarsz, de nem tudsz.

Titkok: Akár családi vagy személyes titkok, melyekről senkivel nem beszélhetsz, a saját magad által emelt börtönbe zárnak. Magadban tartod ezeket.

Tudatlanság: A világ fele nem tud írni, olvasni. Megfelelő oktatás nélkül megragadnak a szegénységben. Még ha az egész világot is behálózza az internet, a műveltség nélkül el lesznek akadva.

Félelem: Ez egy nagy dolog. A félelem visszatart attól, hogy a lehetőségeink szerint éljünk. Amikor félünk kipróbálni valamit, amit még sosem tettünk, azzal korlátoljuk Istent és magunkat.

Jézus azért jött, hogy kiszabadítson ezekből a börtöneinkből – nem számít, miért, vagy hol vagyunk bezárva. Tudnod kell teljes bizonyossággal: Jézusnak gondja van rád! Szabaddá akar tenni!

És van egy csodálatos jó híre számodra. Jézus maga mondja: „Ha a Fiú megszabadít titeket, teljesen szabadok lesztek.” (János 8:36).

Ez a szabadság most elérhető számodra.

Életed minden napján növekedsz vagy a szabadságban vagy a megkötözöttségben. Sosem fogsz megállni. Életed vagy egyre inkább kiszélesedik vagy egyre jobban beszűkül.

Ma hallani fogod a törvénykezőket, a perfekcionistákat, az alkalmazkodókat, akik el akarják venni a szabadságodat. Vagy figyelhetsz Jézusra, aki a „teljes szabadságot” kínálja neked.

Kinek az üzenetére hallgatsz ma?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #346 Dátum: 2019. Augusztus 02. - 08:59:00
 Ragadd meg a lehetőséget, hogy szolgálj!

    „Soha ne menj el amellett, aki segítségre szorul, mert kezed, Isten keze a számára! Soha ne mondd szomszédodnak, hogy várjon holnapig, ha mindjárt segíthetnél neki!” (Péld 3,27–28 The Message és GNT fordítás).

A szeretet tett. A szeretet nem csak azt mondja: „Sajnálom, ami azzal a fickóval történt. Hát nem szégyen?! Nem borzasztó?!” A szeretet megragadja a pillanatot.

Például – Jézus egyik legismertebb példabeszédében – az irgalmas samaritánus számos dolgot tett a pillanat megragadása érdekében. Néhány fordítás szerint még „meg is hajolt”. Más szavakkal kifejezve, az ember szintjére lépett. Nem úgy tett, mint aki feljebbvaló lenne, és nem beszélt lekezelően vele (Lk 10,34).

Másodszor az irgalmas samaritánus azt használta, amije volt. Az ember sebeit olajjal és borral ápolta. Miért? Mert ezeket vitte szamarán. A bor használt, mivel alkohol, fertőtlenítő hatású. Az olaj szintén jó az ember sebeire, mivel enyhíti a fájdalmat.

A Biblia ezután azt mondja, hogy az irgalmas samaritánus kötszerrel bekötözte. De honnan szerezte a kötszereket, mikor a fickó nem is orvos? Nem volt elsősegély doboza. És a sérült embert megfosztották a ruháitól is. A kötszerek a samaritánus saját ruháiból készültek.

Az irgalmas samaritánus mindent megtett, amit abban az adott pillanatban megtehetett.

A világ tele van sérült emberekkel. Gondolkoztál-e már azon, hogy mennyi sérült ember mellett sétálsz el nap mint nap? Lehet, hogy nem fizikailag, hanem lelkileg sérültek. Lelki sebesültek, vagy éppen a pénzügyeiket tekintve sérültek. És szükségük van a szeretetedre. Szükségük van a kedvességedre.

Ne várj jobb lehetőségekre, ne várj a megfelelő pillanatra! Ne halogasd, ha tudod, hogy ma megteheted valakiért! Isten veled lesz, amint megragadod a pillanatot.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #347 Dátum: 2019. Augusztus 06. - 09:28:29
 Tanulj meg elégedett lenni!


    „Nem minden, amid van, és minden, ami vagy, puszta ajándék Istentől? Így mi értelme mindennek az összehasonlításnak és versenyzésnek? Már mindennel rendelkezel, amire szükséged van.” (1Kor 4,7–8)

Ahelyett, hogy arra összpontosítanál, amid nincs, és ami nem történt meg, dönthetsz úgy, hogy hálát adsz azért, amid megvan, és ami megtörtént. Ez nem jön természetesen még Pál apostolnak sem, aki ezt mondta: „Megtanultam elégedett lenni”. Elégedettnek lenni: ez egy tanulási folyamat.

Nehéz beismernünk, hogy harcolunk az irigységgel, mert ez csúnya érzelem. Mikor irigy vagy másokra, azt szeretnéd igazán, hogy hibázzanak, mert jobban érzed magad, ha nincs többjük, mint neked. Ez elég őrült dolog, nem? Ha megtanulhatnánk hálásnak lenni azért, amink van, elkezdhetnénk megszabadulni az irigység érzésétől.

Fontos megérteni azt, hogy az irigység nem arról szól, hogy van egy vágyunk, egy álmunk vagy egy célunk. Ezek jó dolgok. Az irigység nem egy várakozás valami iránt, vagy egy remény, hogy valami megtörténhet az életedben, vagy akár kíváncsiság, vajon meg lesz-e valamid. Ehelyett az irigység neheztel arra, aki már hozzájutott ahhoz, amire vágysz, vagy már elérte a célt, amit neked még meg kell valósítanod. Az irigység azt mondja, nem lehetsz boldog, amíg meg nem kapod azt a vágyadat, vagy nem éred el azt a célodat. Az irigység nem hálás azért, amid már van.

A Biblia elmondja nekünk, hogy már többünk van, mint amire szükségünk van, és sokkal többünk, mint amit megérdemlünk. Minden jó dolog az életünkben Istentől származó ajándék, és rajta múlik, hogy eldöntse: mikor és hogyan áld meg minket. Az pedig rajtunk múlik, hogy a hálát válasszuk, és a legtöbbet hozzuk ki abból, amit kaptunk.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #348 Dátum: 2019. Augusztus 07. - 08:28:42
 Hogyan lehet örülni Isten másokhoz való jóságának?


    „Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal!” (Róm 12,15 ESV).


Amikor látod, hogy Isten gondoskodik másokról, választhatsz, hogy örömmel vagy nehezteléssel reagálsz.

Bizonyos szempontból a mai igevers második részét sokkal könnyebb megtenni, mint az elsőt. Könnyebb sírni azokkal, akik sírnak.

Sokkal nehezebb örülni, amikor valaki sikert ér el. Sőt, néha fenyegetve érezzük magunkat ettől, és neheztelünk. Ez azért van, mert azt gondoljuk, hogy a világ egy hatalmas pite, amely szeletekre van felosztva. Ha valaki egy picivel nagyobb szeletet kap, mint az enyém, akkor annak azt kell jelentenie, hogy az én szeletem kisebb lesz.

Ez a fajta gondolkodás rossz. Isten rendelkezik a világ minden piteszeletével. Ő sosem fogy ki az áldásokból. Ő sosem fogy ki a kegyelemből. Ez több, mint elég ahhoz, hogy mindenkinek jusson, és csak mert Isten megáld valaki mást, nem jelenti azt, hogy nincs számodra is elég áldása. Ő meg akar áldani téged, de lehet, hogy másképp.

Az irigység megakadályoz abban, hogy osztozz más emberek örömében. Ennek eredményeképpen sok mindent nem élvezel, ami a világban folyik. Az irigység elég boldogtalan emberré fog tenni.

Ez történt a Máté evangéliumának 20. fejezetében található szőlőskerti munkásokról szóló példázatban. A tulajdonos felvett néhány embert a nap elején, majd másokat később, de mindannyiuknak ugyanannyit fizetett. Az először felvett munkások azt gondolták, hogy becsapta őket. Ahelyett, hogy örültek volna a fizetésüknek, nehezteltek miatta.

De ha azt választod, hogy örülsz Isten másokhoz való jóságának, akkor mindig örömteli lehetsz: mert valami jó mindig történik valakivel.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #349 Dátum: 2019. Augusztus 12. - 08:42:58
 Ha veszteség ér, engedd ki a fájdalmad!l

    „Öntsétek ki neki a szíveteket, mert Isten a mi menedékünk!” (Zsolt 62,9 NLT fordítás).

A tragikus események mindig erős érzelmeket szülnek: haragot, félelmet, levertséget, aggódást és olykor bűntudatot. Ezek az érzelmek megrémiszthetnek minket, és mi sokszor nem tudjuk, mihez kezdjünk velük. Amikor nagy veszteség ér bennünket, ezek a roppant erős érzelmek törnek fel belőlünk. Ha nem foglalkozunk velük azonnal, akkor sokkal tovább tartana a gyógyulás.

Néhány ember soha nem foglalkozik közvetlenül a fájdalommal. Ők elfojtják. Elnyomják. Színlelik, hogy nincs nekik. Úgy tesznek, mintha is nem létezne. Ez az, amiért még mindig kínlódnak a 20 vagy 30 évvel korábban történt veszteség érzelmi nehézségeivel.

Van egy tévhit, miszerint Isten azt akarja, hogy állandóan mosollyal az arcodon járkálj mondogatva: „Dicsérd az Urat!” A Biblia ezt sehol nem írja.

Valójában Jézus ennek pont az ellenkezőjét tanította. A Máté szerinti evangélium 5. fejezetének 4. versében ezt mondja: „Isten megáldja azokat, akik gyászolnak, mert őket megvigasztalják” (NLT fordítás). A gyászolás rendben van. Keresztény emberként tudjuk, hogy amikor meghalunk, továbbmegyünk a Mennybe, ezért nem kell úgy gyászolnunk, ahogy ezt a világ teszi. Veszteség után a mi fájdalmunk másmilyen. Szomorkodunk, mert hiányoznak, de békességgel is lehetünk, mert tudjuk, hogy ők már Istennel vannak.

Mit teszel az érzéseiddel? Ne nyomd le, és ne fojtsd őket mélyen magadba! Engedd ki őket: add át őket Istennek! Kiálts: „Istenem, ez fáj! Gyászolok! Ezt nehéz elviselni!” Ha szeretnél jó példát erre, olvasd végig A zsoltárok könyvét, ahol Dávid sokszor bevallja: „Istenem, éppen most nehéz helyzetben vagyok. Tényleg nagyon fáj.” Kiálts Istenhez, ahogy Dávid tette!

Ha éppen most vesztettél el valakit, kérlek, értsd meg: ha nem adod ki fájdalmadat, akkor előbb vagy utóbb kiborulsz. Azok az érzelmek, amiket lenyomnak, elgennyesednek, és végül sokkal rosszabb helyzetet okozva robbannak ki.

Engedd ki fájdalmadat azért, hogy Isten elkezdhesse gyógyítani a szíved!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #350 Dátum: 2019. Szeptember 01. - 11:48:00
 Találd meg az egyedi értéked Krisztus testének tagjaként!
2019. szeptember 01. 03:00 - Erika1832

    „Épp úgy, mint a testünk sok részből áll, így van Krisztus testével. Mi mind részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljessé tegyük, mert mindannyiunknak különböző feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van mindenki másra” (Róm 12,4–5 TLB fordítás).

Csak Krisztus testében találod meg az egyedi értéked. A Biblia azt mondja, valamennyien különbözőek vagyunk, de együtt meg tudjuk valósítani azt, amit soha nem tudnánk megtenni önmagunkban.

Amikor Krisztus testének része vagyunk, fel fogjuk fedezni a munkájában a szakterületünket, amiben lényegesek vagyunk.

Ezt a gyülekezeten kívül sehol máshol nem fogod megtalálni. Nem fogod felfedezni a munkában, sem az edzőteremben, sem egy atlétikai csapatban.

A Biblia azt mondja: „Épp úgy, mint a testünk sok részből áll, így van Krisztus testével. Mi mind részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljessé tegyük, mert mindannyiunknak különböző feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van mindenki másra” (Róm 12,4–5 TLB fordítás).

Ez az igerész négy dolgot említ meg arról, hogy hogyan illeszkedünk egymáshoz Krisztus testén belül.

Krisztus teste sok különböző részből áll. Csak nézz körül! Elmondhatod, hogy mindannyian különbözőek vagyunk. Senki sem néz ki úgy, mint te, senkinek sem olyan a hangja, mint a tiéd. Isten tervezett így bennünket, mivel szereti a változatosságot.

Mindannyiunkra szükség van, ahhoz, hogy a testet teljessé tegyük. Senki sem mondhatja: „Nem vagyok fontos.” Az egyháznak mindannyiunkra szüksége van.

Mindannyiunknak van feladata. Mindannyiunknak különböző szerepe és szolgálata van. Ha a fizikai testünk összes része mind ugyanazt tenné, akkor rendetlenség lenne. Ugyanez igaz a gyülekezetre is.

Egymáshoz tartozunk. Nem csak Istenhez tartozunk, hanem Krisztus testében egymáshoz is. Mindannyiunknak szüksége van a többiekre.

Krisztus testén kívül ezt nem kaphatod meg. Hogy tényleg megismerhesse a világ az egyedi adottságodat, szükséges, hogy az egyház aktív része légy.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #351 Dátum: 2019. Szeptember 02. - 08:37:10
 Ahhoz, hogy eredményes legyél, csatlakoznod kell!

    „A szőlővessző nem terem gyümölcsöt, ha lemetszik a szőlőtőről, és ti sem hozhattok gyümölcsöket, ha nem maradtok meg bennem. Igen, én vagyok a szőlőtő, és ti vagytok a szőlővesszők. Azok, akik bennem maradnak, és én őbennük, sok gyümölcsöt teremnek majd. Nélkülem pedig semmit sem tudtok tenni”  (Jn 15,4–5 NLT fordítás).

A Bibliában a szőlőbirtok a gyülekezet képét festi. Ez egy metafora, ami leírja, hogyan segít a gyülekezet, hogy úgy növekedhess, mint gyümölcs a fán, vagy mint szőlő a szőlőtőkén.

A gyümölcstermés a Szentírásban egyet jelent az eredményességgel. Senki sem akarja, hogy úgy érjen véget az élete, hogy nem volt produktív. Azt akarjuk, hogy számítson az életünk. Ahhoz, hogy eredményesek lehessünk, kapcsolódnunk kell.

Isten kertjében, az ő szőlőbirtokán, az életünk gyümölcsözővé válhat, ha csatlakozunk hozzá.

Isten minden olyan gyümölccsel rendelkezik, amit neked akar adni az életed során. Az elhívásod azonban addig nem történhet meg, amíg nem csatlakozol az ő családjához, a gyülekezethez.

Ha valóban azt az életet szeretnéd élni, amit Isten számodra eltervezett, akkor szükséged lesz hozzá a megfelelő erőre, emberekre, szabályokra, tervre és életcélra.

Isten azért alkotta a gyülekezetet, hogy mindezeket a szükségeket betöltse. A gyülekezeten kívül nem találhatod meg ezeket.

A Biblia azt mondja: „A szőlővessző nem terem gyümölcsöt, ha lemetszik a szőlőtőről, és ti sem hozhattok gyümölcsöket, ha nem maradtok meg bennem. Igen, én vagyok a szőlőtő, és ti vagytok a szőlővesszők. Azok, akik bennem maradnak, és én őbennük, sok gyümölcsöt teremnek majd. Nélkülem pedig semmit sem tudtok tenni”  (Jn 15,4–5 NLT fordítás).

Néha a csatlakozás azt jelenti, hogy teszel egy lépést (vagy kettőt) hitben, amitől lehet, hogy kényelmetlenül érzed majd magad. Nem mindig ez a legkönnyebb, azonban ez a legfontosabb dolog, amit megtehetsz az életedben.

Ideje tehát bekapcsolódnod. Ideje csatlakoznod. Tegyél ma egy lépést efelé!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #352 Dátum: 2019. Szeptember 07. - 10:54:49
KAPCSOLAT...
Az ördög mindent megtesz, hogy lerombolja a kapcsolatot Istennel. Személyes érdeksérelmekre hívja fel a figyelmet, bizalmatlanságot támaszt, reménytelenséget olt be a szívedbe, sötétbe borítja előtted a jövőt, s közben vádolja Istent. Olyan gondolatokat ültet be, hogy mindezt Istenre vezesd vissza. Betegséget, anyagi kiszolgáltatottságot, bajt, bánatot, mindent. Az emberek hűtlenségét is, és minden lehetetlenséget, környezeti nehézséget is. Mindent.

Jóbbal is ezt tette.
Amikor ráhozta a betegséget, ráhozta a szorított helyzetet is - ráhozta a vádolás helyzetét. Azt, amiben nagyon sokan szenvednek, és sokan elbuknak.

Ez volt benne:
"Bőrt bőrért, de mindent amije van, odaad az ember az életéért. 5 Azért bocsásd ki csak a Te kezedet, és verd meg őt csontjában és testében: avagy nem átkoz-e meg szemtől-szembe Téged?" (Jób 2,4-5.)

5./ A célja az volt, hogy lerombolja az Istennel való kapcsolatot. Bármi áron, de semmisüljön meg ez a kapcsolat.

6./ Miért? Miért akarta ezt az ördög - és miért akarja ma is? A DICSŐSÉG miatt.
a./ Gondolsz rá, hogy az ISTEN DICSŐSÉGE az, amikor itt, ezen a földön, ezek között a NEHÉZ körülmények között, sok baj, bánat, kilátástalanság között, MÉGIS az Úrral való jó kapcsolatban élnek emberek?
--Mégis szeretik Őt, bíznak Benne, vágynak Őutána, Őhozzá hozzák oda nehézségeiket, Tőle várják a szabadítást és a jövőt? Mégis, CSAK-AZÉRT-IS... ez az ISTEN DICSŐSÉGE.
--Ebből nyilvánvalóvá lesz mindenképpen, mindenki előtt, az emberek előtt is, de a mennyben is, és a gonosz előtt is, minden serege előtt is, mindenképpen, mindenhol, hogy AZ ÚR JÓ, és HŰSÉGES, és LEHET Benne bízni még a legnehezebb élethelyzetekben is. Ő az, Aki reménységet ad, és megoldást, és szabadítást munkál, s fel fogja hozni a világosságot, még, ha most "sötét van" is... :)
b./ Ezt utálja, ez az, amit a legjobban utál az ördög. Ezt a KAPCSOLATOT, ezt az elrejtettséget, bizalmat, és bensőséges KÖZÖSSÉGET Isten és ember között. Amikor MEGMARADSZ hűségben Ővele... :)
c./ Én EZT választom.
--Köszönöm Uram, hogy ebben élhetek. Ez lehet az életem. Ezt akarom, ebből nem engedek, akarom, hogy a TE dicsőséged jöjjön ki az életemből, akár "jóban", akár "rosszban" van is, akármilyennek néz is ki éppen. A Te dicsőséged.
--És köszönöm, hogy ez a KÖZÖSSÉG a Te ajándékod, ott lehet, és ott is van, és ott is lesz, a Te Szentlelked által, és marad is, mindenkor, minden helyzetben, mert TE JÓ VAGY, és hűséges, és megváltottál, és ebben NINCS változás, és nem is lesz. Köszönöm Neked, Uram. Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #353 Dátum: 2019. Szeptember 23. - 12:22:13
 ÁLDÁS::
Legyen áldott eddigi utad, és áldott legyen egész életed.
Legyen áldott benned a fény, hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara, és melegítse fel szívedet,
Hogy lehess meleget adó forrás a szeretetedre szomjazóknak,
És legyen áldott támasz karod a segítségre szorulóknak.
Legyen áldott gyógyír szavad minden hozzád fordulónak.
Legyen áldást hozó kezed azoknak, kik érte nyúlnak.
Áldott legyen a mosolyod, légy vigasz a szenvedőknek.
Légy te áldott találkozás minden téged keresőnek.
Bocsássák meg minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen aki megbocsátja, végtelenül szeret téged.
Őrizzen hát ez az áldás boldogságban, szenvedésben.
Örömödben, bánatodban, bűnök közti kísértésben.
Őrizze meg tisztaságod, őrizze meg kedvességed.
Őrizzen meg önmagadnak, és a téged szeretőknek
Ámen!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #354 Dátum: 2019. Szeptember 24. - 09:42:38
Steve Jobs, a világ egyik leggazdagabb embere 4 éve halt meg. Utolsó szavai azóta bejárták a világot:

"Az üzleti világban elértem a siker csúcsát. Mások szemében az életem maga siker megtestesítője.

Ugyanakkor, a munkától eltekintve, kevés örömöm van. A legvégén a vagyon csak egy olyan tény, amihez ugyanúgy hozzászokunk.

Ebben a pillanatban, a betegágyon fekve és visszaemlékezve az életemre, felismerem, hogy mindaz a gazdagság és elismerés, amire annyira büszke voltam, elhalványul és jelentéktelenné válik, ahogy egyre közeledik a halál.

A sötétségben látom az életben tartó gépek zöld fényeit és hallom a búgó hangjukat, egyre közelebb érzem a halált.

Most már tudom, amikor elegendő vagyont halmoztunk fel, mely élethosszig kitart, más dolgokat kellene keresnünk, amelyeknek nincs köze a vagyonhoz.

Valami sokkal fontosabbat:

Talán kapcsolatokat, talán művészetet, talán fiatalabb korunk álmait...

A vagyon folyamatos üldözése csak egy önmagából kifordult személyt hoz létre belőlünk, amilyen én is vagyok.

Isten adta képességünk érezni mindenki szívében a szeretetet, nem pedig a vagyon által előidézett illúziókat.

Az életem során megszerzett vagyont nem vihetem magammal.

Amit magammal vihetek, az csak a szeretet által kiváltott emlékek.

Ez az igazi gazdagság, mely követni fog, elkísér, erőt és fényt ad.

A szeretet ezer mérföldeket képes utazni. Az életben nincsenek határok. Menj, ahova akarsz. Érd el a magasságot, amit el akarsz érni. Minden ott van a szívedben és a kezeidben.

Melyik a világ legdrágább ágya? - A beteg ágya.
Alkalmazhatsz valakit, hogy vezessen helyetted, csináljon neked pénzt, de nem vehetsz rá senkit, hogy viselje el a betegségedet helyetted.

Az anyagi dolgokat megtalálhatjuk, ha elvesznek. Egyetlen dolog van, amit nem találhatunk meg, ha elvesztettük - az Életet.

Amikor valaki bemegy a műtőszobába, észreveszi, hogy van egy könyv, aminek az olvasását még nem fejezte be - "Az egészséges élet könyve".

Bármely szakaszában is vagyunk pillanatnyilag az életünknek, egyszer majd szembesülünk azzal a nappal, amikor behúzzák a függönyt.

Gondosan őrizd a szeretetet a családodért, a szeretetet a házastársadért, a szeretetet a barátaidért...

Bánj jól magaddal. Törődj másokkal!"

Köszönet a fordításért Borsos Bencének!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #355 Dátum: 2019. Szeptember 27. - 12:30:56
 Nézz szembe az érzelmeiddel, így szabad lehetsz

    „Istenhez kiáltottam segítségért; Istenhez kiáltottam, hogy meghallgasson engem. Amikor nyomorúságban voltam, az Urat kerestem” (Zsolt 77,2–3 NIV fordítás).

Megtörtént már veled, hogy egy szódavizes palackot elejtettél, és rögtön utána kinyitottad? Rendszerint mi történik ilyenkor? Nagy felfordulást okoz.

Életed titkolt sérüléseire a legrosszabb válasz, ha lezárod őket. Olyan ez, mint a felrázott szódavizes palack. Egy napon csak úgy fel fogsz robbanni.

Ha rejtett sebeidet palackba zárod, az meg fog viselni. A Biblia azt mondja: „Amikor magamban tartottam a dolgokat, mélyen belül gyengének éreztem magam. Egész nap csak jajgattam” (Zsolt 32,3 NCV fordítás).

Soha nem fogsz felülkerekedni a rejtett sebeiden, míg szemtől szembe nem nézel az érzéseiddel megvallva azokat Istennek, magadnak és egy másik személynek.

Sokan megpróbálnak túljutni a múltbeli fájdalmaikon úgy, hogy megvallják Istennek és saját maguknak, de átugorják az egyenlet harmadik részét. Ez soha nem fog működni. A gyógyuláshoz abszolút elengedhetetlen, hogy megvalld a fájdalmaidat másnak. Hogy jobban megértsd: „Valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, így lehet, hogy meggyógyultok” (Jak 5,16 NIV fordítás).

Ahhoz, hogy a Jakab levele 5. részének 16. versében írtaknak engedelmeskedj, nem szükséges lelkipásztornak, papnak vagy terapeutának megvallást tenned (bár megteheted). Csupán egy barátra van szükséged, akiben megbízhatsz.

Ha minden érzelmi energiádat arra használod fel, hogy megpróbáld elfedni a múltad, akkor a mára csak kicsi marad. Tárd fel rejtett fájdalmaidat valakinek! Mondd el annak a személynek, hogy mi bánt. Azáltal, hogy megvallod rejtett fájdalmaid Istennek, magadnak és egy másik személynek, egészen bizonyosan megtalálod azt az energiát, ami nélkül olyan sokáig éltél.

Az érzések feltárása a gyógyulás kezdete.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #356 Dátum: 2019. Október 04. - 10:14:19
 Add a figyelmed ajándékát!

    „Ne csak a saját életetek érdekeljen, érdeklődjetek mások élete iránt is!” (Fil 2,4 NCV fordítás).

Amikor besétálsz egy találkozóra, hány ember ül a szobában a telefonját és az üzeneteit nézegetve? Úgy tűnik, mostanában folyton lefelé nézünk, elmélyedve egy videóban vagy játékban, a fülhallgatóink pedig teljesen elszigetelnek a körülöttünk lévőktől. Olyan egyszerű lenne beülni egy étterembe a barátainkkal, mégis jobban érdekel minket, hogy mi történik a Facebook, Twitter vagy Instagram „barátainkkal”.

Olyan világban élünk, ahol az eszközeink és a technológiánk folyton lekötnek minket, így pedig már oda sem figyelünk a körülöttünk élő emberekre.

Ha boldogabb kapcsolatokat szeretnél, meg kell tanulnod az odafigyelés elveszett művészetét!

A Biblia azt mondja: „Ne csak a saját életetek érdekeljen, érdeklődjetek mások élete iránt is!” (Fil 2,4 NCV fordítás).

Ez nem jön természetesen, igaz? Természetem alapján lehet, hogy nem törődöm azzal, hogy téged mi érdekel. Természetem alapján lehet, hogy azt akarom, rám figyeljenek, ne rád.

Azonban a legnagyobb ajándék, amit adhatsz valakinek, az a figyelmed, mert a figyelmed a te időd, az időd pedig a te életed. Sosem fogod visszakapni, ezért olyan értékes, amikor valakinek odaadod a figyelmed.

Ez egy nagyon egyszerű, de annál erősebb eszköz a kapcsolatok elmélyítéséhez. Érdeklődsz azon dolgok iránt, amikkel a gyermekeid foglalkoznak? Meghallgatod a házastársad, amikor mondanivalója van a számodra? Odafigyelsz a kollégáidra, amikor beszélnek hozzád? Észreveszed a szomszédokat, ahogy reggel elsétálsz a házuk mellet?

Tanuld meg az odafigyelés elveszett művészetét, mert ez a szeretet cselekedete! Ez át fogja alakítani a kapcsolataidat, és segíteni fog, hogy boldogan élhess.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #357 Dátum: 2019. Október 09. - 10:57:17
 Hálás imák ereje
2019. október 09. 03:00 - Erika1832

    „Semmiért ne aggódjatok, inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét” (Fil 4,6-7 NLT fordítás).


Itt van az egész Biblia egyik legnehezebben teljesíthető tanítása: „Semmiért ne aggódjatok, inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett! Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békéjét” (Fil 4,6-7 NLT fordítás).

Nem könnyű abbahagyni az aggódást életünk mindennapos, gyakran ijesztő eseményei miatt. De Isten elmondja, hogy hogyan csináljuk: „...imádkozzatok mindenért! ...és köszönjétek meg mindazt, amit tett!” A hálás ima békességet eredményez. Isten azt mondja, hogy imádkozzunk, amikor valami miatt aggódni kezdünk.

A szülők megértik a hálás imák erejét. A legtöbben nem értékelnék, ha a gyermekeik állandóan kérésekkel állnának elő anélkül, hogy megköszönnék azt, amit már kaptak. Ezzel Isten is így van. Azt akarja, hogy kérjük tőle mindazt, amit szeretnénk, és amire szükségünk van. Az Újszövetségben több mint hússzor fordul elő, hogy „kérjük” őt. De, ő azt is szeretné, hogy hálával kérjük.

A Biblia arra biztat, hogy kéréseink és hálaadásaink konkrétak legyenek. Egy egyszerű „köszönet mindenért” helyett, mondjuk el neki, hogy miért vagyunk hálásak. Amikor azt mondom feleségemnek, hogy „nagyon hálás vagyok érted”, ő azt kéri, hogy legyek konkrét. Szereti hallani, hogy mit értékelek benne, és miért vagyok neki hálás. Isten is. Tehát, amikor imádkozol, mondd el Istennek, hogy miért vagy hálás!

A hit nagy lépése, amikor előre megköszönünk valamit Istennek. Amikor van arra hitünk, hogy idő előtt megköszönjük Istennek, csodák történnek. Minél hálásabbak vagyunk, Isten annál inkább munkálkodik az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy Isten az emberei hálaadásában tartózkodik. Ő a hálaadásunkat hatalmi eszközként használja az életünkben.

Nos, miért vagy hálás?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #358 Dátum: 2019. November 04. - 09:04:52

Amikor magányos vagy, Isten veled van
2019. november 04. 03:00 - Molyhoslepke

maganyos_hajo.jpg

    „Az első alkalommal, mikor bíróság elé vittek, senki sem jött velem. Mindenki elhagyott, de ezt ne róják fel nekik! Az Úr azonban velem állt, és erőt adott, hogy a jó hírt egészében hirdethessem, hogy minden pogány meghallja. És megmentett a biztos haláltól” (2Tim 4,16–17 NLT fordítás).

Hol van Isten, amikor magányos vagy? Ott van, ahol addig is volt: melletted. Akkor is veled van, ha ezt nem érzed. A Biblia többször is említi, hogy ha kapcsolatod van Krisztussal, Isten mindig veled lesz. Így szól hozzánk: „Veletek vagyok mindig e kor legvégéig” (Mt 28,20 NIV fordítás). Ő mindig veled van. Sosem vagy tényleg teljesen egyedül.

Néhány évvel ezelőtt Kay-jel Hongkongba repültünk, hogy szemináriumot tartsunk néhány misszionáriusunknak. A tizenhét órás repülőút felénél óriási égiháborúba kerültünk. A gép csak úgy rázott, és dobált minket. Megdőlt a gép, az emberek kezdtek idegesek lenni. Nyilvánvalóan zavarták őket a körülmények. A személyzet a hangosbemondón megkérdezte, hogy van-e az utasok között lelkipásztor. Felemeltem a kezem. Odajöttek hozzám, és mondták, hogy mindenki elég ideges a repülés miatt. Megkérdezték, tudnék-e valamit szellemit tenni. Így áldozatot mutattam be.

Nem, nem egészen. Az utasoknak azonban hallaniuk kellett, hogy Isten velünk van. A hívők számára ez egy olyan ígéret, amelybe kapaszkodhatunk a félelem és a magány perceiben. Ez nem csupán egy vigasz, hanem lehetőséget is ad arra, hogy Istent jobban megismerjük.

Az elhagyatottság segít Isten mélyebben megismerni. Magányosságod időszakában szükséges felismerned az ő jelenlétét.

Amy Grant egyik dala így szólna magyarul: „Szeretem a magányos napot, mert elvezetnek hozzád”. Az ima az elhagyatottság leghathatósabb ellenszere, és Isten 24 órában elérhető. Bárhol és bármikor megkeresheted. Ő érti, amikor így szólsz hozzá: „Uram, fáj a magány. Meghasad a szívem. Nyomorult vagyok. Üresnek érzem magam. Segíts, Istenem!” Bármikor fohászkodhatsz hozzá.

Dávid egyik zsoltárában így fogalmazott: „Hová menekülhetnék színed elől?” Sehová. Egyszerűen nem tudsz olyan helyre menni, ahol Isten nincs jelen. Ha Krisztusba helyezted bizalmad, ő veled van a szívedben. Ha egyedül érzed magad, gondolj erre!




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #359 Dátum: 2019. November 05. - 10:16:40
 A magány vágyakozik az Istennel való kapcsolatra

    „Nem jó az embernek egyedül lenni” (1Móz 2,18).

Amit gyakran magánynak hívsz, az valójában Isten utáni honvágy, csak még soha nem ismerted fel.

Úgy teremtettek, hogy személyes, bensőséges kapcsolatod legyen Jézus Krisztussal. Isten arra vágyik, hogy ilyen kapcsolata legyen veled. A Fia tényleg meghalt, ezért a tiéd lehet ez a kapcsolat. Ezt soha semmi sem fogja pótolni: sem személy, sem tapasztalat, sem drog, sem siker, sem tárgy, sem javak. Semmi sem tölti ki azt az égő lyukat a szívedben, amit Isten a maga számára alkotott. Azt akarja, hogy ismerd őt.

Hogyan ismerheted meg Istent?

1. Nyisd meg az életed Jézus Krisztus előtt. Mondd: „Jézus Krisztus, meg akarlak ismerni. Meg akarom tanulni, hogy úgy szeresselek téged, ahogy te szerettél engem, mielőtt még tudtam volna. Kapcsolatban akarok lenni veled.” Arra teremtettek, hogy kapcsolatban légy Istennel. Nem a félelem vallására, nem szabályok és rendeletek betartására, nem rituálékra, hanem olyan kapcsolatra, melyben mindig beszélhetsz Istennel, és ő munkálkodik benned és általad. Ez a legmélyebb magányod ellenszere.

2. Csatlakozz egy gyülekezethez! Nem magányos keresztényeknek gondolt minket. Találj egy helyet, ahová csatlakozhatsz! Csatlakozz egy kis csoporthoz, ahol mások megismerhetnek, és támogatni tudnak, amikor nehéz időszakon mész keresztül. Próbáld meg! Kockáztass! Csatlakozz egy kiscsoporthoz!

Az igazi oka annak, hogy sok keresztény magányos, mert csak ülnek, amikor szolgálniuk kellene. A körülöttünk lévő világ tele van olyan emberekkel, akik magányosak, és arra várnak, hogy valaki gondoskodjon róluk. Például az az idős ember, akit már két éve nem látogattak meg. Az a tinédzser, aki mindent összezavart, és azon gondolkodik, hogy mit fog csinálni az életével. Az az egyedülálló felnőtt, aki minden nap az üres lakásába megy haza. Az az özvegy, aki épp csak eltemette a férjét. Az a dolgozó, aki munka után minden nap a bárba megy, mert nincs más, amit tehetne.

A világ tele van olyan emberekkel, akik arra vágynak, hogy szeressék őket. Ne mondd, hogy nincs egy barátod se, kezdd el azt kérdezni, hogy „Istenem, kinek a számára használhatsz, hogy segítsek? Kinek mutathatnám meg szereteted?” Ha csak annyit teszel, hogy elkötelezed magad magányos emberek barátjaként, akkor jelentőségteljes lesz az életed. Ez igaz és értékes életcél lehet. Vegyél részt a szolgálatban!

Az életben még át fogsz menni magányos időszakokon, de sosem leszel egyedül, ha bensőséges kapcsolatod van Jézus Krisztussal.

    Ha nincs meg az a kapcsolatod Krisztussal, akkor kérlek, hogy imádkozz így: „Drága Jézus Krisztus, nem egészen értem, de szívemben van egy űr, melyet csak te tölthetsz be. Rájöttem, hogy arra teremtettél, hogy szeress, és kapcsolatban legyek veled. Ma át akarom lépni a vonalat, és ki akarom alakítani ezt a kapcsolatot. Kérlek, jöjj az életembe és a szívembe. A magányosságom és a fájdalmam cseréld fel a te szereteteddel. A családod, az egyház része akarok lenni. Át akarom adni az életem, hogy másokat segítsek, akiknek annyira kétségbeesetten szükségük van a te szeretetedre és a te segítségedre.” Ha ezt az imát elmondtad, Isten hallotta, te pedig megtetted az első lépést a keresztény életben.
    Mindegy, hogy hol tartasz lelki utadon, imádkozhatsz így: „Atyám, köszönjük, hogy te betöltöd a legmélyebb szükségeinket. Köszönjük, hogy elküldted Fiadat, Jézus Krisztust, s így kapcsolatunk lehet veled, melyet senki nem vehet el, és sosem leszünk teljesen egyedül, mert te az életünkben vagy. Köszönjük Jézus nevében. Ámen!”