Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157427 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kecskés István

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 393
  • Nem: Férfi
Válasz #60 Dátum: 2014. Február 17. - 20:34:43
 Szerintem,  nem  :)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #61 Dátum: 2014. Február 24. - 16:10:08

2014.02.24

                    CSERÉPEDÉNY ÉLETEM

 

   Az utóbbi évek történései és a saját életemben lezajlott kemény küzdelmek, majd isteni beavatkozások egy mindenre kiható változást, szív szerinti átformálódást eredményeztek bennem.

   Isten Igéje és a Szent Szellem mélyen szántott a lelkemben, feltörve a megkeményedett rögöket, és ahogy egyre közelebb jött Jézus, úgy tettem le bűnbánattal mindazt a terhet és rossz elgondolást, ami akadály volt abban, hogy Isten akaratában járjak.

   Olyan volt ez, mint amikor a szőlőtőkéről és annak ágairól leszedi a vincellér a megkérgesedett háncsot. Sorozatos csalódáson, összetörettetésen mentem keresztül, amiben része volt a körülöttem zajló gyülekezeti eseményeknek is.

 

   Mindig is szerettem Isten szavát, de mostanában, megújult erővel és figyelemmel kezdtem kutatni, belső vágy hajt, hogy megismerjem Krisztus titkait és a Szent Szellem kinyilatkoztatásait, aminek eredményeként még inkább fókuszba került az evangélium lényege, Jézus váltságműve és az istenfélő, szent élet fontossága.

   A korábban és a jelenben megtapasztalt Isten általi vezetés, Jézus lényének túláradó gazdagsága és a letisztult igei meggyőződés visszafordított a vallásos „pörgésből” az eredeti irányba. Arra az útra, amint újjászületésemkor elindultam.

   Ezért nem tudok ráhangolódni arra az „Apostoli –Prófétai –Tanítványsági - mozgalomra”, ami világszerte ismertté vált, és sok gyülekezet – köztük a miénk is – erre a struktúrára építi fel közösségi életét.

Számomra ez idegenül hat, és annak ellenére, hogy hiszek a Szent Szellem csodálatos munkájában és az Egyházat építő ajándékainak dinamikus működésében, nem tudok azonosulni napjaink prófétai irányzatával, sem a Kegyelem-tan vadhajtásaival.

   Hiszem, hogy Jézus ma is munkálkodik, és Menyasszonyát felkészíti visszajövetelére. Krisztus Testének helyre kell állni, de ezt nem mozgalmak végzik el, hanem az őszinte bűnbánat, megalázkodás és Isten szenvedélyes keresése – önmagunk igazságának elengedésével. Adja az Úr, hogy mindnyájan felfrissülhessünk Jézus szeretete által!

   Ez a folyamat gyakran nem úgy kezdődik, ahogy azt mi elképzeljük.

Mostanában sokat sírok az Úr előtt. Amikor azt hiszem, hogy végre eljutottam valahova – és tényleg lenyűgöző igazságokat érthetek meg az Úr kegyelméből - , akkor döbbenek rá, milyen keveset is tudok még!

   Amikor úgy érzem, hogy stabilan állok, akkor szembesít a Szent Szellem – belenézve a szabadság tökéletes törvényébe - , hogy mennyire nyomorult vagyok. Minél jobban megismerem Jézust, annál kisebbnek és szegényebbnek látom magam.

 

   Most is itt vagyok a Szentírás felett elmélyedve, és azért imádkozom, hogy könyörüljön rajtam az Úr megszámlálhatatlan mulasztásom vagy tévedésem miatt, és segítsen, hogy ne megégetésre kerülő fát, szénát és pozdorját építsek a krisztusi alapra, hanem Őszerinte való maradandót.

   Hasznos az átvilágítás. Jó ebben a tűzpróbában semmivé válni és mindent elengedni. Jó odaborulni az Atya elé, hogy feltegyen korongjára, és átgyúrja törékeny agyagedény életemet!

 

Fontos:

IGAZ kontra HAMIS ÉBREDÉS – Andrew Strom | keskeny út – narrow way

 

 

2014. február 14.                                        Guti Tünde



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #62 Dátum: 2014. Március 06. - 12:28:44

Isten azokat használja, akiket a világ elvet


„Testvéreim, amikor Isten elhívott benneteket, nem sokan voltak közöttetek — emberi megítélés szerint — bölcsek, hatalmasok, vagy előkelő származásúak. Gondolkozzatok el ezen!" (1 Korinthus 1:26, EF)

Lehet, hogy azt gondolod, a világ szerint vesztes vagy. Ezzel szemben Isten Igéje azt mondja, hogy ha emberi megítélés szerint nem vagy bölcs, hatalmas, vagy előkelő, akkor te vagy a tökéletes jelölt Isten elhívására! Ha Ő munkálkodik rajtad keresztül, láthatod jóindulatát, erejét, hatalmát az életedben.

Az ókori világban Mózes Egyiptom csillagának számított, akinek pályája felfelé ívelt. A Biblia azt mondja róla: „Megtanították Mózest az egyiptomiak minden bölcsességére, és kiváló volt mind szavaiban, mind tetteiben" (Apcsel 7:22). Azonban, Isten nem tudta használni, mert túl okos és túl erős volt, valamint teljesen telve volt önmagával.

Csak 40 évvel később küldte el őt Isten, hogy a fáraó hatalmát megrengesse – a sivatagban eltöltött idő után, amikor már nem volt telve önmagával, sőt le is írta magát.

A világ lehet, hogy elmegy a gyengék, a kicsik, az elfelejtettek és a vesztesek mellett, azonban Isten őket választja, hogy megingassa a világ szemében hatalmasokat.

Tapasztalatból tudom, hogy ez így igaz. Úgy nőttem fel, hogy elutasítottak és nevetségessé tettek indiai-kínai származásom miatt. Tinédzserként pedig, én voltam a gúnyolódás célpontja, dadogásom miatt.

Tizenéves koromban így imádkoztam Istenhez: „Nem tudom, mit tehetnék Érted, vagy mit adhatnék Neked, de a tiéd vagyok – testem, lelkem, szellemem a tiéd." Nem tudom, hányszor imádkoztam ezt az imát. De tudtam, hogy Isten meghallgat, mert Ő hívott el engem. Csak Istennek volt bátorsága engem választani, egy dadogó embert, hogy egy gyülekezetet pásztoroljak, ami ma már több, mint 18000 főt számlál.

Tudom, hogy mi voltam, és honnan jöttem. Tudom, hogy nem tettem semmit és nem tudok tenni semmit az ő kegyelme és kenete nélkül.

Kedves barátom, amikor azt gondolod, hogy gyenge vagy, és kevés vagy másokhoz képest, akkor pont ez a pillanat az, amikor Isten használni tud, hogy hatalmas és csodálatos dolgokat tehess Neki, az Ő kegyelme és kenete által!

Joseph Prince



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #63 Dátum: 2014. Március 06. - 14:53:29
 O0



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #64 Dátum: 2014. Március 06. - 18:38:45
 :like:

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #65 Dátum: 2014. Március 09. - 07:18:53
Ezt a verset most nekem adta az Úr vigasztaló üzenetül :


Kis Rea: Hazaviszel Uram

Hazaviszel Uram

Uram, mindhiába keresnélek
már nem tudlak
elfáradt bennem a lélek
összekuszálódtak előttem az utak
sárba tiporva kínlódnak az érzések.

Szövevényes ösvényeken
bolyongtam és eltévedtem
pofonütöttek, megaláztak
csendben szíven szúrtak
az igazak velem így bántak,
leütötték csillagaim
vígaszt-adó
kis hunyorgó
apró lámpásaim.

S én ma sötét eged alatt
összetörten ülök és várlak
talán meghallod imámat
talán ma megtalálsz
felemelsz
és hazaviszel Uram.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #66 Dátum: 2014. Március 09. - 07:25:40
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #67 Dátum: 2014. Március 23. - 14:57:43
                     KIÁBRÁNDULÁS

 

         Életünk sok területén érkezhetünk el olyan pontra, amikor csalódunk valamiben vagy valakiben. Elveszítjük hozzá fűzött reményünket, összedől egy elmélet, netán hitelüket vesztik azok a személyek, akikben megbíztunk. Tragikus, ha gondosan felépített teóriák romjai alatt keresztyének vajúdnak!

     Előfordult már ilyen az évszázadok során. De nem kell túl messzire tekintenünk, elég, ha a közelmúltat és napjainkat vizsgáljuk.

     Nagy megújulások, nagy lánggal fellobbanó tüzek izzottak, sokezres tömegeket megmozgatva Jézus nevében. Megtért emberek fordultak el őszintén a bűntől, és átadták szívüket az Úrnak. Megváltozott életek, megváltozott célok, letisztult gondolkodás és Istenbe vetett hit alapozta meg mindennapjaikat.

     Aztán lassan, észrevétlenül hajlottak el az üzenetek attól az egyetlen abszolút igazságtól, ami maga Krisztus. A tanítások széles körben elsekélyesedtek, központba került a szellemi ajándékok témája és azok használata, miközben olyan viselkedési megnyilvánulások váltak természetessé, amelyek egyre inkább távolodtak Jézus jellemétől.

    Nem akarom felsorolni a visszásságok okát, nem is ismerem mindet pontosan, de szeretném hangsúlyozni - senkit nem kárhoztatva -, hogy globális jelenség tapasztalható az Egyházban, leginkább a magukat karizmatikusnak tartó körökben. Begyűrűzött az Apostoli-Prófétai-Tanítványsági mozgalom a maga utóhatásaival együtt, ami sajnos kemény súrlódásokat és keserű szétszóródást is eredményezett.

    Jól indult gyülekezetek távolodtak el a krisztusi normáktól és a szeretetben gyümölcsöző élettől. Oly annyira, hogy felismerések, vágyak, célok és vélemények ütköztek, aminek testvérek megbotránkozása és egymástól való eltávolodása lett a következménye. Sokan hagyták el a közösségeket.

    Fájdalomban vergődtem én is, látva, átérezve az események súlyát, veszélyét, görnyedve a káros és egyáltalán nem krisztusi megoldások miatt.

    Eljutottam a kiábrándulásig. Nem Istenből, nem Jézusból, nem a keresztyénségből, hanem mindabból, amit a hívők Jézus neve alatt tesznek. Mindabból, ami mű, ami utánzat, csak vallásos máz, Krisztust helyettesítve  az embert emeli, mindabból, ami fanyar gyümölcsöket hozott.

   A kiábrándulás legdrámaibb mélypontja azonban mégis az, amikor az ember szembesül esendő önmagával. Azzal az énképpel, ami ha Isten szívének tüzes, szent tégelyébe kerül, megolvad. Tüzes kemencébe vezetett engem is az Úr, hogy az Eklézsia romlásán érzett vajúdás mellett meglássam saját szegénységemet is.

   Istenfélelem szállt rám, és gyakran töprengek, vajon milyen szakaszhoz érkeztem keresztyén életemben.

 

   Jézust keresem. Megváltómat, aki elindított a keskeny úton, és meg is tart mindvégig. Lecsupaszított előttem minden emberi cicomát, hiúságot, pozíciót. Nincs szükség világias külsőségekre, értéktelen kellékekre, sem magam vagy mások gyártotta elképzelésekhez szabott ötletekre!

   Krisztus és az evangélium, akire építenünk kell, de nem fát, szénát, pozdorját! Nem humanista, egocentrikus, s mégis vallásos mázzal bevont rendszereket! Nem emberi bölcselettel torzított teológiához szabott intézményeket!

A Szent Szellem szentségben és szabadságban munkálkodik. „A szél fúj, ahonnan akar, és nem tudod, honnan jön és hova megy. Így van mindenki, aki Szellemtől született” – mondta Jézus Nikodémusnak.

Ha Rá figyelünk, megtermi bennünk gyümölcsét és elvezet minden igazságra. Útjelző táblánk az Ige.

   Hiszek a dinamikusan szolgáló keresztyénségben! Hiszek egy egészségesen élő organikus gyülekezetben és abban, hogy a Szentlélek ajándékai az Egyház épülésére adattak, és Ő AZ, AKI EZEKET OSZTJA ÉS MŰKÖDTETI.

Reménykedve várom azt az időt, amikor a keresztyének alázatosan, megszentelődve, Krisztus képére átformálódva és Hozzá szenvedélyesen ragaszkodva járnak szeretetben, irgalmas szívvel támogatva egymást, elfordulva tévtanításoktól, büszke rangoktól és istentelen szennytől, bizonysággá válva az Isten nélkül élő embereknek.

   Köztük akarok lenni, ezért várom az Úr érintését, hogy kiábrándult szívem új élettel teljen, kegyelmében meggyógyuljon, s lángra lobbanjon bennem az első szeretet tüze, hogy megteremjem annak gyümölcseit!

Nagyon megdöbbentett, amikor felismertem, hogy az első szeretet nem csupán érzés, hanem CSELEKEDET:

   „De az a mondásom ellened, hogy az első szeretetedet elhagytad. Emlékezzél meg azért honnan estél ki, és térj meg, és az előbbi cselekedeteket cselekedd; ha pedig nem, hamar eljövök ellened, és a te gyertyatartódat kimozdítom helyéből, ha meg nem térsz.”

Jelenések 2:4-5.

 

   Többet kellene csendben maradni és figyelni! Isten ezt kéri:

 

  „Hallgass, én népem, hadd szóljak!” Zsoltárok 50:7.

 

 

 

2014. március 3.                                                Guti Tünde



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #68 Dátum: 2014. Április 05. - 21:29:22
    MEGOSZTOTTSÁG

 

   Sajnálattal látom, hogy a Sátán alattomos, megosztó taktikája idén is bevált a keresztyének között!

Az Ige „szétdobáló” névvel is illeti őt, a hazugság atyját, aki minden korban és minden társadalomban sikerre vitte pusztítását ott, ahol nem leplezték le időben.

Észrevétlenül szivárogtatja be előbb a bomlasztó gondolatokat, és ha megfelelő táptalajra talál, azonnal kifejti mérgező hatását.

   Sajnos, a választások idején a hívők nagy részét ugyanúgy elragadja a hév, és az általuk kedvelt párt mellett buzgólkodva fejtik ki tevékenykedésüket, természetesen a számukra ellenszenveseket vég nélkül lehúzva, megalázva, pont úgy, mint az Istentől távol élő világiak.

   Az ördög egymásnak ugrasztja a keresztyéneket is, megkeményítve szívüket testvéreik felé. A szenvedélyes politizálással komoly rombolásra képes, épp úgy, mint a botránkoztatásokkal. 

Fontos, hogy legyen véleményünk! De jaj nekünk, ha hiányzik életünkből az egyenesség, a másokkal törődő szeretet, alázatos önfegyelem és Isten Igéjéhez való tántoríthatatlan ragaszkodás!

   Ne hagyjuk szétzilálódni Krisztus Testét, mert az ellenség belopakodva, szétzavarja a nyájat! Elsőrendű küldetésünk az, hogy a világosság fiaiként sóként hassunk e világban, hirdetve Jézus igazságát, evangéliumát és visszajövetelét!

 

 

2014. március 29.                                    Guti Tünde



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #69 Dátum: 2014. Április 12. - 18:27:37
MEDDIG?

 

Meddig mondogatjátok még

pénzszagú prédikációitokat?

Meddig száll még a dicséret

öntömjénező füstje?

Meddig gyűjtitek még lelki

guillutin alá a lehajtott fejeket,

összekulcsolt kezeiket bilincsbe szorítva,

s meddig építitek még

az önigazságból összerakott trónt?

Meddig szélesítitek még

bíbor valláspalástotok szegélyét,

behódoltatva kicsiket-nagyokat,

birodalmatok határait

egyre messzebb terjesztve,

és meddig vonakodnak még

meghajolni büszke térdeitek?!

 

Az elűzött nyáj bégetése

az egekig hat, miközben

ordasok vicsorgó fogai

csattognak lesoványodott húsukon.

 

Ó, meddig még,

hogy Jézus dicső neve alatt

háborúk tombolnak,

megterheltek nyögnek,

magányosok sírnak,

félrevezetettek kétségbeesnek?

 

Mondjátok, hát meddig még,

hogy Krisztus Teste

darabokra szaggatja magát,

s fennen hirdeti

a siker és jólét evangéliumát?!

 

Szalmaillatú jászolban feküdt Isten Fia,

szamárcsikón vonult be városába,

megmosta tanítványai poros lábát,

megalázva, elgyötörten, összetörve

és elhagyatva függött a kereszten

érted és értem a Szolga-Király.

Az Alfa és Omega.

Gyertek, térjünk vissza az Úrhoz!

 

2014. április 10.                 Guti Tünde



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #70 Dátum: 2014. Április 12. - 19:39:34
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #71 Dátum: 2014. Április 12. - 20:18:55
 :like:



Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #72 Dátum: 2014. Április 13. - 11:38:14
 O0



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #73 Dátum: 2014. Április 14. - 19:56:28
MEDDIG?

 

Meddig mondogatjátok még

pénzszagú prédikációitokat?

Meddig száll még a dicséret

öntömjénező füstje?

Meddig gyűjtitek még lelki

guillutin alá a lehajtott fejeket,

összekulcsolt kezeiket bilincsbe szorítva,

s meddig építitek még

az önigazságból összerakott trónt?

Meddig szélesítitek még

bíbor valláspalástotok szegélyét,

behódoltatva kicsiket-nagyokat,

birodalmatok határait

egyre messzebb terjesztve,

és meddig vonakodnak még

meghajolni büszke térdeitek?!

 

Az elűzött nyáj bégetése

az egekig hat, miközben

ordasok vicsorgó fogai

csattognak lesoványodott húsukon.

 

Ó, meddig még,

hogy Jézus dicső neve alatt

háborúk tombolnak,

megterheltek nyögnek,

magányosok sírnak,

félrevezetettek kétségbeesnek?

 

Mondjátok, hát meddig még,

hogy Krisztus Teste

darabokra szaggatja magát,

s fennen hirdeti

a siker és jólét evangéliumát?!

 

Szalmaillatú jászolban feküdt Isten Fia,

szamárcsikón vonult be városába,

megmosta tanítványai poros lábát,

megalázva, elgyötörten, összetörve

és elhagyatva függött a kereszten

érted és értem a Szolga-Király.

Az Alfa és Omega.

Gyertek, térjünk vissza az Úrhoz!

 

2014. április 10.                 Guti Tünde

Ez nagyon jo..

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #74 Dátum: 2014. Április 16. - 15:36:49


A KERESZTEN MINDEN ELVÉGEZTETETT

 

Kudarcok, bánat, térdre hullás,

küzdelem, viharok, kétségek hullámverései,

indulatok vadul tornyosuló fellegei...

pásztor nélkül kóborló juhok...

 

Gecsemánéban, értem megszakadt hajszálerek

gyöngyöző vércseppjei hullottak a földre,

ég és föld, menny és pokol háborúja dőlt el

leroskadó, engedelmes imádságodban,

Isten Báránya!

Soha nem tudom megszokni ezt a gondolatot!

 

Hogy nekem ne kelljen kárhozatra mennem,

megtöretett a tested, s kínzók szántottak hátadon!

Hogy ne adassam csúfolódó, kegyetlen démonok kezébe,

megtépték szakálladat, leköpték szent arcodat,

és szúrós töviskoronát nyomtak megalázott homlokodra!

Hogy ne ragadjon magával zsoldként a halál,

Te bűnhődtél helyettem, viselted gyalázatomat,

hordoztad betegségemet, lelkem nyomorát, szennyét,

megtört kenyérré osztva tested, hogy részesedjek az életben,

mert a Te tested bizony étel, és a Te véred bizony ital!

Uram és Istenem! Hiszem, hogy a Te napodra

elvégzed bennem, hogy én is Krisztus természetűvé váljak,

szemlélve törvényednek csodálatos voltát!

Gyökerestül szaggatom ki szívemből

a gonoszság és gyarlóság élősködő hajtásait,

amivel annyiszor megszomorítottam áldott Lelkedet,

mert ismertél s megismertelek, Jézus,

nincs hozzád hasonló senki,

és nincs földi érték, mi felérne Veled!

Te vagy életem célja, értelme és vágya,

feladni érted akaratomat, bármit megér!

A kereszten minden elvégeztetett.

Felveszem hát én is keresztem, és úgy követlek.

 

2014. április 14.                                  Guti Tünde