Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157409 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #300 Dátum: 2018. Június 30. - 13:00:52
[valasz author=Irma link=topic=370.msg86837#msg86837 date=1530347748]

[/valasz]

Na látod ez fontos, amit írsz!
A személyválogatás egyik ismérve, amikor valakit a rossz anyagi helyzete miatt hátrányosan különböztetnek meg.
Jakab apostol is ír ez ellen.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #301 Dátum: 2018. Július 22. - 13:11:47

Hat tanács, hogyan legyünk tisztességesek és becsületesek

    "Nem vagyunk hajlandóak álarcot viselni vagy játékokat játszani. Nem befolyásolunk és nem manipulálunk a háttérből senkit. És nem hamisítjuk meg Isten Igéjét úgy, hogy az számunkra kedvező legyen. Inkább mindent, amit teszünk vagy mondunk, nyíltan tesszük." (2 Korintus 4:2, MSG fordítás)

pier-1467984_1280.jpg

A tisztesség és becsületesség azt kívánja, hogy életed minden területét ugyanazzal az elkötelezettséggel éld meg. Elkötelezed magad, hogy megteszed a lehető legtöbbet a házasságodban, vagy hogy kiválóan végzed a munkádat. És ugyanazzal a kiválóság iránti elköteleződéssel viszonyulsz a szolgálatodhoz, mint szülőként a gyermekneveléshez.

Hadd adjak most hat olyan tanácsot, ami segíthet, hogy még becsületesebb és tisztességesebb légy ezen a héten:

1. Tartsd meg az ígéreteidet.

A tisztességes emberek megtartják a szavukat. Ha azt mondják, hogy megcsinálnak valamit, akkor azt meg is teszik. Ha azt mondják, hogy valahol ott lesznek, akkor ott tényleg meg is jelennek. A Példabeszédek 25:14-ben ezt olvashatjuk: "Az ígéretét nem teljesítő ember olyan, mint a felhők és a szél, melyek nem hoznak esőt." (GNT ford.).

2. Fizesd be a számláidat.

Talán nem is gondolnád, hogy ez olyan fontos dolog, pedig Istennek az. Többet költesz, mint amennyit keresel? Ez nem egyeztethető össze a tisztességgel.  Adósságba vered magad bizonyos dolgok miatt, és nem tudod a pénzt visszafizetni? Ez sem egyeztethető össze a tisztességgel.  A 73. Zsoltár 21. verse szerint "a gonosz kölcsönvesz,  és soha nem fizeti vissza." (GNT ford.).

3. Ne pletykálj.

Isten olyan tisztességes férfiakat és nőket szeretne látni, akik tudnak titkot tartani és a bizalmas információt nem küldik szét a közösségi médiában. Ne beszéljünk senkiről a háta mögött, és ne hallgassuk meg a pletykákat! "A pletykás emberre nem lehet titkot bízni, de a tisztességes ember nem él vissza mások bizalmával." (Példabeszédek 11:13, MSG fordítás).

4. Fizesd hűségesen a tizedet.

Ahová először teszed a pénzed, az a terület a számodra a legfontosabb. A Malakiás 3:8-10 ezt mondja: "Helyes-e megcsalni Istent? Természetesen nem, de ti mégis megcsaltok engem. 'Mivel?', kérdezitek. A tizeddel és az adakozással. ... Hozzátok be az egész tizedet a templomba... Tegyetek próbára, és látni fogjátok, hogy megnyitom az ég ablakait és bőségesen öntök rátok mindenféle jó dolgot!" (GNT ford.).

5. Adj bele a munkádba apait-anyait.

A Biblia ezt írja a Kolossé 3:23-ban: "Bármit tesztek, szívből akarva tegyétek, úgy, mintha az Úrnak dolgoznátok, nem embereknek." (NLT ford.) Ha hívő vagy, akkor Isten az igazi főnököd, és akár lát valaki, akár nem, Isten látja, amikor dolgozol.

6. Légy nyílt, ne képmutató.

A tisztességes ember nem viselkedik másképp az istentiszteleten, a munkahelyén vagy mondjuk a golfpályán. "Nem vagyunk hajlandóak álarcot viselni vagy játékokat játszani. Nem befolyásolunk és nem manipulálunk a háttérből senkit. És nem hamisítjuk meg Isten Igéjét úgy, hogy az számunkra kedvező legyen. Inkább mindent, amit teszünk vagy mondunk, nyíltan tesszük." (2 Korintus 4:2, MSG fordítás).




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #302 Dátum: 2018. Július 23. - 10:17:25
    

EGY FÉRFI KÖNYÖRÖG


"Ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk." Márk 9,22b

 

Amint a fiú Jézust meglátta, azonnal jött a roham. A tömeg figyelt: mi lesz most? A tanítványok már levizsgáztak. A farizeusok vártak. Milyen megdöbbentő! Jézus nem csinál semmit, csak az apával beszélget. "Mennyi ideje, hogy ez esett rajta?" Hát fontos ez most?! "Gyermeksége óta. És gyakorta vetette őt tűzbe is, vízbe is." Válaszolt ugyan az apa, de érezte, hogy Jézus sem tud semmit tenni, csak beszélgetni. Csodálatos Jézus mérhetetlen türelme! Őt nem lehet cselekvésre kényszeríteni. Teljes nyugalommal áll a tajtékot túró gyermek mellett, és beszélget az apával, akinek hite nemsokára utolsót lobban. "Ha valamit tehetsz..." Az apának szüksége volt erre az utolsó csődre. Amikor ez bekövetkezett, akkor kezdett el igazán imádkozni: "Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk." Ez már a végső összetörettetés. Jézus erre a pillanatra várt. Visszafordítja a felelősséget az apára. Nem az a kérdés, hogy Ő tud-e tenni valamit. "Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek." Annyit mond Jézus: nem rajtam múlik itt semmi, hanem a te hiteden! "Hiszek, Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek!" Megszületett a legnagyobb dolog: a hit! Az az újjászületés, amikor valakiben megszületik a Jézus iránti teljes hit, könnyhullatás és kiáltás közben. Minden úgy történik, mint a szülésnél. A gyermek is fájdalmak, görcsök közepette, könnyhullatás és sírás között jön a világra. Az apa kimondta: "Hiszek, Uram!" És Jézus cselekedett. Megtörtént a szabadítás. A könyörgés élet-halál kérdés



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #303 Dátum: 2018. Szeptember 05. - 17:34:20
Homokba írjad!

A panaszodat, a bánatodat homokba írjad!
Ha fáj valami, úgy akárkinek
Azt el ne sírjad!
Homokba írjad, a porba írjad!
A szíved búja, ha akármilyen nagy
Az embereknek azt el ne mondjad!
A terhedet mindig csak csendben hordjad!

Mások bűnét és gyarlóságát
Homokba írjad!
Meg nem értést és támadásokat,
Oh, fel ne rójad!
A Mester is csak így csinálta ezt,
Ámbár várta Őt a nehéz kereszt.
Az asszony bűnét a homokba írta,
Ő elfeledte, s a szél elfújta.

Legyen az szép, szent igazság,
Mind eltapossák.
S ha vérzik is szíved érte,
Megmosolyogják.
Azért, ha égig ér a bánatod,
S ha könnyeidet el se sírhatod,
Hordoznod kell, mert el kell, hogy bírjad!
Ha nem látják, hát homokba írjad!

Emlékeid, mik idekötnek,
Homokba írjad!
Mit kölcsön adtál: pénzt, időt, bizalmat-
A porba írjad!
Így barátod lesz a fél világ,
Bár inségben éhen halni hágy.
De bizton számíthatsz az Úrra!
Ezt márványba vésd!- Ezt ne írd a porba!!!

(Ezen vers szerzője is nevét a homokba írta.)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #304 Dátum: 2018. Szeptember 17. - 09:49:36
A megbocsátottak bocsássanak meg
2018. szeptember 17. 03:00 - FAmelita

    „Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is." (Kolossé 3:13)

Mutatsz az emberek felé kegyelmet? Ez az amit Isten elvár tőlünk, de nem mindig egyszerű megtenni, mert oly sokszor önmagunkra fókuszálunk.

Egyszerűbb néha önzőnek lenni, mint irgalmasnak. A lassú kasszást a boltban a napod 5 perces megszakításának látod, ahelyett, hogy azt az embert látnád, aki lehet, hogy a munkájáért küzd, vagy lehet, hogy pár perce kapta élete legrosszabb hírét.

A küszködő családtagodról azt gondolod, hogy leszív, ahelyett, hogy meglátnád a helyzete reménytelenségét. Az embert, aki beorrolt eléd az autópályán, a Sátán megtestesülésének látod, ahelyett, hogy meglátnád azt a bunkót, akinek Isten szeretetére van szüksége.

Mi mindannyian bunkók vagyunk, akiknek Isten szeretetére van szüksége. Ezért jött Jézus Krisztus erre a világra. És hogy kegyelmet gyakorolni azért kell, hogy emlékezzünk arra, amit Isten tett értünk. Isten alapvetően abban mutatta meg kegyelmét, hogy megbocsátott nekünk. És alapvetően megbocsátásban szeretné ha gyakorolnánk  a kegyelmet.

A Kolossé 3:13 azt mondja: „Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is."

Gyakran kérdeznek engem: „Hogyan találhatom meg a megbocsátáshoz szükséges erőt? Bennem ez nincs meg.” Bennem sincs meg! Az egyetlen mód, ahol ezt megtalálom, ha visszaemlékszem, hogy Jézus megbocsátott. Amikor emlékszem erre, akkor az erőt és kegyelmet ad, hogy meg tudjak bocsátani másoknak.

Clara Barton-t, az Amerikai Vörös Kereszt alapítóját egyszer egyik barátja egy kifejezetten kegyetlen dologra emlékeztette, amit valaki elkövetett ellene évekkel azelőtt. Mivel nem emlékezett rá, a barátja rákérdezett: „Nem emlékszel?”. És az ő híres válasza az volt: „Nem, világosan emlékszem arra, hogy elfelejtettem."

Neked mit kell elfelejtened? Ha nem bocsátasz meg, akkor nem fogod élvezni Isten vízióját az életedre, mert a meg nem bocsátás miatt a múltban fogsz ragadni. A saját érdekedben meg kell bocsátanod, és utána tovább kell lépned az életedben. A megbocsátás nem azt mondja, hogy amit valaki elkövetett az jó. Egyszerűen azt jelenti, hogy elengeded a dühöt és a fájdalmat és odaadod Istennek, hogy az Ő terveit tudd megvalósítani.

Amikor ez lehetetlennek tűnik és úgy érzed, hogy valakivel nem tudsz kegyelmes lenni, akkor csak emlékezz egy dologra: Jézus megbocsátott neked. Az Isten kegyelmére való emlékezés ad erőt ahhoz, hogy irgalmasak legyünk és másoknak megbocsássunk.




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #305 Dátum: 2018. Szeptember 29. - 11:19:43
 
Az egyházat Isten azért hozta létre, hogy család legyen

    „Krisztus tesz minket egy testé és mi valamennyien egymáshoz is kapcsolódunk.”  (Róm. 12:5, GW fordítás)

Az egyház nem csak abban segít, hogy Isten központi helyen legyen az életedben, hanem abban is, hogy Istenben hívő emberekkel is kapcsolatba kerülj.

Isten nem magányos életre hívott el téged, hanem arra, hogy már itt a Földön megtanulj szeretni másokat, és azt is szeretné, hogy ezt a szeretetet az ő családjában lévők felé is kifejezd. A Biblia azt mondja, "Krisztus tesz minket egy testé, és valamennyien egymáshoz is kapcsolódunk." (Róma 12:5, GW fordítás). Azzal, hogy Istenhez, mint az ő gyermeke kapcsolódsz, ez azt is jelenti, hogy az ő családtagjainak a testvére vagy.

Mit jelent ez a test?

"A  test, amiről beszélünk Krisztus  választott népének a teste. Mindenkinek meg van a jelentősége és feladata ebben a testben, mint annak része. De ahogy egy levágott kézujj, vagy egy levágott lábujj önmagában nem számít sokat, mi sem számítunk ugyanígy önmagunkban sokat." (Róma 12:5, The Message fordítás).

A szellemi életed nem számít semmit, ha nincs kapcsolatod Isten családjával. Ha levágom  az ujjam, az nem csak nem fog növekedni tovább, hanem élni sem fog azután. Arra van szüksége, hogy a testhez kapcsolódjon, hogy élet legyen benne, és növekedhessen. Ugyanígy nekünk is szükségünk van egymásra Krisztus testében, ahhoz, hogy szellemben növekedjünk, és hogy betölthessük Isten elhívását az életünkben.

Egyszer a Mentális Egészségért nevű szervezet kaliforniai részlege készített egy tanulmányt, melyben kimutatták, hogy ha elzárkózol mások társaságától és nem ápolod, a baráti kapcsolataidat, megháromszorozódik a korai elhalálozásnak a lehetősége. Megállapították továbbá, hogy az ilyen személy esetében négyszeresére nő az érzelmi kiégés valószínűsége, valamint hogy a klinikai depresszióra való hajlam is ötszörösére növekedhet. Kimutatták, hogy az ilyen embernél tízszeresére nő az esélye annak, hogy kórházba kerülhet különböző érzelmi és mentális rendellenességek miatt. Tehát a saját mentális egészséged érdekében csatlakozz egy testvéri, baráti közösséghez! Válj részévé Isten családjának. Legyenek testvéri kapcsolataid.

"Isten tulajdon családjának a tagjai vagytok... és az ő háznépéhez tartoztok minden más kereszténnyel együtt" (Efézus 2:19, TLB fordítás).



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #306 Dátum: 2018. Október 11. - 10:52:56
Hogyan visz tovább Isten kegyelme?

    "Írásommal az a célom, hogy bátorítsalak titeket, és biztosítsalak arról, hogy amit megtapasztaltok az valóban Isten kegyelmének része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben!” (1Péter 5:12 – NLT fordítás)

Életünk maratonjában sok csapdával kerülünk szembe. De függetlenül attól, hogy min mégy keresztül számolhatsz Isten megtartó kegyelmével.

A Biblia azt mondja 1 Péter 5:12-ben: „Írásommal az a célom, hogy bátorítsalak titeket, és biztosítsalak arról, hogy amit megtapasztaltok az valóban Isten kegyelmének része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben!”

Három dolog van az életben, melyek azt eredményezhetik, hogy elbotlasz, kiesel a versenyből és nem jól fejezed be az életed. Azonban mindezeken a helyzeteken átvisz Isten megtartó kegyelme.

1. Isten megtartó kegyelme segít megállni a kísértésben

A kísértés az első dolog, ami az elesésed okozhatja. A Biblia azt mondja: „Isten hűséges. Nem enged nagyobb kísértést, mint amiben meg tudsz állni. Amikor kísértést szenvedsz, megmutatja, hogyan tudsz kitartani.” (1 Korinthus 10:13 – NLT fordítás)

Isten azt mondja, „megtartó kegyelmemmel támogatlak, mindig megadom a menekülés útját.” Ez jelentheti, hogy csatornát kell váltanod. Jelentheti, hogy el kell futnod az ajtó elől. Jelentheti, hogy más módon kell gondolkodnod. De Isten meg fogja mutatni a kísértésből való szabadulás útját.

2. Isten megtartó kegyelme segít, hogy állva maradj, mikor elfáradsz

Van, amikor nem ér kísértés, egyszerűen csak elfáradsz. Az élet gyakran kimerítő. Rengeteg energiát igényel, különösen akkor, ha a könnyű dolgok helyett a helyes dolgokat akarod tenni. De honnan nyerhetsz energiát helyesen cselekedni, mikor halálosan fáradt vagy? „Isten tesz képessé minket veletek együtt, hogy erősen álljunk Krisztusért. Isten hatalmazott fel, ő pecsételt el magáénak azáltal, hogy Szent Lelkét a szívünkbe helyezte.”
(2 Korinthus 1:21-22). A kulcs az, hogy a szívedben levő Szent Léleknek van energiája megtenni a dolgokat, melyekhez nincs saját erőd.

3. Isten megtartó kegyelme erőt ad tovább menni a nehézségeken.

Vannak sebek, melyek a világ minden kincséért sem kerülnek el. Vannak dolgok az életben, melyeket nem terveztél, mégis kérlelhetetlenül jönnek, pedig nem érdemelted meg - és ezek bántanak leginkább.

Mit tehetsz ilyen helyzetekben? Az első lépés, hogy hagyd abba a „bárcsak” játékot, inkább fókuszálj Krisztusra és az Ő megtartó kegyelmére. Ézsaiás 41:10 azt mondja: „Ne aggodalmaskodj, mert én veled vagyok. Ne félj, mert én vagyok a te Istened. Erőssé teszlek és megsegítelek. Jobb kezemmel támogatlak és megmentelek.”



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #307 Dátum: 2018. Október 12. - 11:37:00
Dr-Kováts György

Uram, drága Úr Jézus, én Téged ragadlak meg. Megragadlak, mint Jákób, és nem engedlek el. Te vagy az én Győztes Megváltóm, aki a rosszat jóvá tetted, és a jót még jobbá teszed, sőt, a legjobbá. Te ilyen vagy. Kiemelsz, megtisztítasz, és akarod, hogy a szájam is mindig tiszta legyen. Én is ezt akarom. Adom magam rá. A Te Igédre. A menny beszédére. A Te kedvességedre. A jóságra, a tágas térre, amit Te nyitsz ki előttem. Ma is. Most is. Minden helyzetben. A legrosszabbnak kinéző helyzetekben is. Az időhiányban is. Az emberek méltatlankodásai, vagy elégedetlenkedései közepette is. A szűkösségben is. Te tág teret nyitsz ki előttem, mert Veled járok, és a Te Igéddel. Gyönyörködöm Benned, és a Te beszédedben. És meg fogom látni a megoldást. Mert Nálad ott van. Teljes gazdagsággal. Köszönöm Neked, Uram. Ámen. Ámen. Ámen. :)

"Isten által dicsekedem az Ő Igéjével - az Istenben bízom, nem félek, ember mit árthatna nékem?" (Zsolt 56,5.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #308 Dátum: 2018. Október 19. - 08:55:19
Böjte Csaba: a csendes tragédia, ami a gyerekeinket érinti


Annak idején Kopp Mária, magyar orvos, pszichológus, a „Mentális Egészségtudományok” társult kutatócsoportjának vezetője, egy magán beszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, s nem is az atombombától, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti!

Böjte Csaba írását idézzük:

Sajnos felnőtt egy olyan generáció melynek egy részét nem lehet feladatokkal terhelni, mert ő azt unja, s mindjárt tovább áll! Ezek a fiatalok mivel kitartó munkát se az iskolában, se az életben nem végeztek ezért nem is tudnak maguknak parancsolni, más véleményét még kevésbé elfogadni, így a házasságban, családi életben, de a munkahelyen is nagyon sok kudarccal találkozva megkeserednek.

Érdemes az alábbi írást ilyen szempontból elolvasni! Ne okozzunk szeretetből, könnyelműségből maradandó kárt gyermekeinknek!!

A csendes tragédia amiről senki sem beszél, pedig mi gyerekeinket érinti

A mostani kor otthonaiban van jelen ez a csendes, de annál szomorúbb tragédia, mely a szemünk láttára ragadja el a nekünk legkedvesebbet: a gyermekeinket.

Gyermekeink ugyanis szörnyű mentális állapotban vannak!

A legutóbbi 15 év statisztikájából egyértelműen kiviláglik, hogy a gyermekek pszichológiai rendellenességei egészen elképesztő mértéket öltenek:

    minden ötödik gyerek mentális rendellenességben szenved,
    a figyelemhiányos rendellenességek száma 43%-kal nőtt,
    a serdülőkori depressziós betegségek száma 37%-kal nőtt,
    a 10-14 évesek gyermekek körében az öngyilkossági arány 200%-kal nőtt.

Mit tehetünk, hogy szembenézzünk az igazsággal?

    Rossz válasz, hogy javítsuk a diagnosztikai lehetőségeket.
    Rossz válasz, hogy hát, így születtek.
    Szintén rossz válasz, hogy az iskolarendszer a hibás.

Igen, az a valóság, hogy, bár fáj ezt saját magunknak is bevallani, mi, egyedül MI szülők vagyunk a hibásak, nekünk kell segíteni a gyermekünknek.
De miben is áll ez a probléma?

A modern kor gyermekei sokszor nem élik meg az egészséges gyermekkor élményét, amihez tartozik például:

    érzelmileg elérhető, megközelíthető szülők,
    egyértelműen meghatározott határok és erkölcsi minta,
    felelősség,
    kiegyensúlyozott étrend és megfelelő mennyiségű és minőségű alvás,
    megfelelő mennyiségű szabadban eltöltött aktív mozgás,
    kreatív játékok, a közös, önfeledt szabadidő eltöltése.

Ehelyett a gyerekek ezt látják:

    örökké elfoglalt szülők,
    a végletekig kényeztető szülők, akik mindent megengednek a gyermeküknek,
    az érzés, hogy „nem kellesz senkinek”,
    kiegyensúlyozatlan étrend és hiányos alvás,
    „otthonülős” életmód.

Végtelen stimuláció, technológiára alapuló szórakoztató eszközök hada, az igények azonnali kielégítése. Hogyan lenne lehetséges, hogy ilyen körülmények között egy mentálisan egészséges gyerek nőjön fel? Természetesen sehogy…

Az emberi természetet nem lehet megvezetni, becsapni: a szülői nevelést nem lehet megkerülni sehogy sem. Ahogy látjuk, ennek hiánya egyszerűen szörnyűségekhez vezet. Az igazi gyermekkor elvesztéséért, vagy meg nem éléséért később hatalmas árat fizet maga az áldozat: az érzelmi jóléte kerül veszélybe.

Mit lehet tenni?

Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünknek valóban egészséges és önfeledt gyermekkora legyen, akkor vissza kell térnünk egészen az alapokig. Még nem késő!
Íme, ezeket kell a szülőknek megtenni

Állítsunk fel korlátokat, közben ne feledjük: mi a gyermekeink szülei és nem barátai vagyunk.

Azt biztosítsuk a gyermekünknek, amire szüksége van, és ne azt, amit szeretne. Nem kell félni nemet mondani az igényeire, ha azok ellentétben állnak a szükségessel.

Biztosítsunk számára egészséges ételeket és korlátozzuk a nassolást.

Naponta legalább egy órát töltsünk a természetben.

A családi, közös vacsora alatt felejtsük el az elektronikai eszközök nyomogatását.

Rendes, asztali játékokkal játsszon a gyerek.

Minden napra kapjon a gyerkőc valamilyen feladatot, például: beágyazás, a játékok összeszedése játék után, kiteregetés, táskák elrendezése, megterítés stb.

Minden nap ugyanabban az időben feküdjön le a gyermek, és tiltsuk meg neki, hogy az ágyba vigye a különböző eszközöket, tárgyakat.

Tanítsuk meg a gyermekünknek a felelősségtudatot és az önállóságot. A kis sikertelenségektől ne védjük meg őket. Ezzel megtanítjuk megbirkózni a nehézségekkel, leküzdeni az akadályokat.

Ne csomagoljuk össze, illetve hozzuk a gyermek helyett az iskolatáskát. Ne vigyük neki az iskolába az otthon hagyott ételt, házi feladatot stb. Ha elmúlt 5 éves, ne tisztítsuk meg neki a banánt se. Tanítsuk önállóságra. Tanulja meg, mi az a türelem, és adjunk neki esélyt, hogy a szabad idejét valóban szabadon töltse el. Ezalatt kissé unatkozhat, mely arra sarkallja majd, hogy alkotó tevékenységet végezzen.

Az élet ne csak szórakozásból álljon.

Ne vegyük körül gyermekünket állandóan technikával, hogy addig se unatkozzon.

Semmilyen oda nem való tárgy se legyen az asztalon, amikor étkezésről van szó. Akkor sem, ha autóban vagy étteremben ül, vagy akár az üzletben vagyunk vele. Ezzel arra ösztönözzük a gyermek agyát, hogy gondolkozzon és kitaláljon valami unaloműzőt.

Legyünk ne csak fizikálisan, de emocionálisan is elérhetőek gyermekünk számára. Tanítsuk meg gyermekünknek, mik is azok a szociális készségek.

Ne a telefonon lógjunk, gyermekünkkel beszélgessünk.

Tanítsuk meg gyermekünknek, hogyan birkózzon meg a haraggal és az ingerültséggel.

Tanítsuk meg gyermekünket kezet fogni, helyet átadni, megosztani valamit, együttérezni, illetve megfelelően viselkedni az asztalnál, vagy beszélgetés közben.

Tartsuk vele az érzelmi kapcsolatot: nevessünk rá, pusziljuk meg, csiklandozzuk meg, olvassunk neki, táncoljunk vele, ugráljunk vele, kússzunk-másszunk együtt.

Változtatni kell eddigi szemléletünkön, különben az egész utánunk következő generáció pirulákon fog élni. Még nem késő, de az idő egyre csak fogy és fogy…

    Négy magyar iskolásból egy túlsúlyos A jó szülői példa és a közös főzés javíthat az…
    A gyerek a család tükre.A gyerek a család tükre Ha szófogadatlan, folyton rosszalkodik, akkor a családban van a gond.…
     –… „Egyedülálló szülőnek lenni nem tragédia, hanem állapot. Ezt dobta a…
    Teher alatt nő a pálmaTeher alatt nő a pálma Minél nagyobb a pálmafa terhe, annál dúsabb a koronája is.…

    Tanítsunk meg a gyerekeinket gondolkozni!
    A logikus gondolkozás alapja a programozás Tetszik vagy nem, a számítógép, a programozás és a robotika napi része életünknek. Számos előnyével...

« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 19. - 13:55:48 írta Irma »



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #309 Dátum: 2018. Október 27. - 12:21:24
 Ismerned kell Istent ahhoz, hogy tudd, hogyan beszélj vele

    „Mert jó az ÚR. Mindig szerető és kedves, hűsége meg marad nemzedékről nemzedékre." (Zsoltárok 100:5 TLB fordítás)

Nem utálod azt, amikor valaki felhív telefonon, és nem mutatkozik be? Azon nyomban belekezd, amint felvetted, azt feltételezve, hogy tudod ki is ő. Amikor nem tudod kivel is beszélsz, talán a pápával vagy a pizzafutárral, akkor az sok tekintetben befolyásolja a beszélgetést. Nem tudod milyen hanglejtéssel beszélj. Valljuk be, óvatosabbak vagyunk.

Amikor valakivel élőben beszélsz, de nem tudsz róla túl sok mindent, akkor formálisabban viselkedsz vele. Ha találkozok valakivel a városban, aki a Saddleback Gyülekezethez tartozik, azt egyből megtudom, mert így szólnak hozzám: 'Szia, Rick pásztor! Hogy mennek a dolgok?'. Ám ha valaki így köszönt 'Üdvözlöm Warren tiszteletes!', akkor egyértelmű, hogy tudja ugyan ki vagyok, de nem ismer igazán.

A közelség és a kapcsolat meghatározza azt, hogy hogyan beszélsz valakivel. Az határozza meg a társalgást, amit tudsz róla.

Ugyanez a helyzet Istennel is. A felfogásod arról, hogy ki is Ő, meghatároz mindent az életedben, beleértve az imaéleted is.

Sok embernek van félreértése azzal kapcsolatban, hogy ki is Isten. Sokan azt gondolják, hogy Ő egy zsémbes Isten, aki mindig házsártos és dühös, és hogy soha nem fogják tudni kiengesztelni. Mások úgy vélik, Ő a 'prédára leső tigris', aki csak arra vár, hogy valami rossz lépésért lesújthasson. Megint mások azt hiszik, hogy egy szeszélyes apaszerű isten, akit a hangulata vezérel, és folyamatosan változtatja róluk a véleményét.

Szintén mások úgy látják Őt, mint a galaktikus zsarut, akinek az a célja, hogy betartsd a szabályokat, vagy mint diktátort, akinek soha semmi nem elég, és ezért folyton többet és többet igényel. Vagy vannak még, akik egy gyurma istenre gondolnak, és olyan formába teszik, amihez csak kedvük tartja.

Hallottál már valaha valakit így beszélni 'Szeretek Istenre úgy gondolni, mint...'. Nos, sajnálom, de nem igazán számít, hogy te mit gondolsz. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy a Biblia mit mond Róla!

W. Tozer így mondta: „Az, hogy mi jut az eszedbe, amikor Istenre gondolsz, a legfontosabb dolog a világon, mert ez határoz meg minden mást az életedben."

Fontos, hogy ismerd az igazi Istent. Ha téves elképzeléseid vannak Róla, akkor az ima büntetés és robotolás lesz. Isten nem akarja, hogy bűntudatból imádkozz! Azt akarja, hogy azért beszélj vele, mert szereted. Ahogy jobban megismered az Ő Igéjén keresztül, úgy fogod Őt jobban szeretni.



Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #310 Dátum: 2018. Október 28. - 07:33:43
[valasz author=Irma link=topic=370.msg88099#msg88099 date=1539932119]

[/valasz]

Hasznos írás! Valóban ideje felébredni a gyerekek érdekében. Nagyon tetszik az a gondolat, hogy nem kell mindig eszközt, főleg elektronikus kütyüt adni a kezükbe. Az unatkozás ráveszi őket, hogy kitaláljanak valami elfoglaltságot.

df1

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #311 Dátum: 2018. Október 28. - 07:34:54

W. Tozer így mondta: „Az, hogy mi jut az eszedbe, amikor Istenre gondolsz, a legfontosabb dolog a világon, mert ez határoz meg minden mást az életedben."

 :like:

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #312 Dátum: 2018. Október 31. - 10:55:32

Isten megbocsát neked, ezért bocsáss meg te is magadnak!

    „Nem a bűneink szerint bánik velünk; nem bánik velünk keményen, ahogy megérdemelnénk. Olyan messze vetette el a bűneinket, amilyen messze van kelet nyugattól." (103. Zsoltár 10,12 NLT fordítás)

Related image
Isten mindig azt adja, amire szükségünk van, nem pedig, amit megérdemelnénk. A 103. Zsoltár 10. és 12. verse szerint: „nem büntet bennünket a bűneinkért, nem bánik velünk keményen, ahogyan megérdemelnénk. Olyan messze vetette el a bűneinket, amilyen messze van kelet nyugattól." (NLT fordítás)
Ahelyett, hogy megkapnánk a büntetést, amit megérdemlünk, Jézus Krisztus minden bűnünkért és tévedésünkért kifizette az árat. Tetszik, hogy ez szerepel a Bibliában: „olyan messzire, amilyen távol van kelet nyugattól", mert keletnek és nyugatnak nincs vége. Létezik északi és déli sark, de keletről nyugatra haladva nincs ilyen végpont. Isten egyszerűen fogta a bűneinket és eltörölte azokat!
Ha tehát Isten megbocsátott neked, akkor neked is meg kell bocsátanod magadnak! Ott ez a férfi, Dávid király a Bibliában, aki házasságtörést követett el, majd hogy ezt eltitkolja, meggyilkoltatta a nő férjét. Gyilkosság és házasságtörés - ezek elég nagy bűnök. Megérdemelte vajon Dávid a megbocsátást? Nem. És azt, hogy kegyelmet kapjon? Nem! Dávid viszont tudta, hogy Isten jó, ezért kegyelmet kért tőle. Így imádkozott: „Könyörülj rajtam Istenem, hűséges szereteted szerint! Mivel nagy a te irgalmad, töröld el bűneimet! Moss tisztára a bűntudattól, tisztíts meg minden vétkemtől! (51. Zsoltár 1-2, NLT fordítás)
Ha valamilyen nagy bűnnel küszködsz éppen, akkor végig kell olvasnod az 51. zsoltárt. Az egész zsoltár arról szól, hogy kicsoda Isten, és nem arról, hogy te ki vagy.
Hadd fogalmazzak nagyon egyértelműen: Isten nem azért bocsát meg neked, mert te jó vagy, hanem azért mert Ő jó. Ő egy jó Isten, és jó terve van a számodra - még akkor is, ha nagyon elszúrsz valamit. Semmi sem választhat el a szeretetétől!
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

    Mit érdemelnél Istentől?
    Miért olyan nehéz néha megbocsátanunk magunknak? Hogyan tudja Isten kegyelme és megbocsátása befolyásolni azt, ahogyan látod önmagad?
    Miért kell elhinned azt, hogy miután Isten megbocsát, el is fogad Téged tisztának?






Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #313 Dátum: 2018. November 08. - 11:07:07
 Mit jelent az, hogy Isten van az életedben az első helyen?

    "Úgy kellene élned, hogy az azt bizonyítsa, hogy Istenhez tartozol, aki az Ő királyságába és dicsőségébe hív." (1Thesszalonika 2:12, GW fordítás)

Isten királysága a jelen valósága. Ez az, amit itt a Földön teszünk. Isten ereje ma is a forrásod. Az az energia, amit Isten ad neked, hogy meg tudd tenni azt, amit Ő akar, hogy megtegyél, ha egyszer átadod és alárendeled magad az Ő akaratának.

A Róma 11:36 azt mondja, "Minden Tőle van, az Ő erejéből létezik és a kegyelméért van." (NLT ford.)

Sok emberrel beszélek, akik ilyeneket mondanak: 'Olyan sok mindenem van, mégis üresnek érzem magam. Jó családom van, remek munkám, nagyszerű gyerekeim, jó gyülekezetem, akkor mégis miért érzem magam üresnek?' Azért, mert ennél többre lettél teremtve, többre, mint csak túlélni. Soha nem leszel tele, nem leszel teljes, míg el nem kezdesz Isten királyságában élni, az Ő erejéből, az Ő dicsőségéért.

Hogyan tudsz teletöltött életet élni, olyan életet, amilyet Isten tervezett neked?

A Biblia azt mondja, "Úgy kellene élned, hogy az azt bizonyítsa, hogy Istenhez tartozol, aki az Ő királyságába és dicsőségébe hív."(1Thesszalonika 2:12 GW fordítás)

Hogyan tudsz Isten királyságában élni? Úgy, hogy Isten napirendét teszed a sajátodévá. Isten akaratát a sajátodévá. Azzal törődsz, amivel Isten is törődik. Bármit is szeretnél, hogy Isten áldja meg azt számodra, először neked kell Őt azon a területen az első helyre tenned.

Mit jelent Istent az első helyre tenni az életedben? Hoztam neked 5 területet, ahol szükséged van rá, hogy Isten legyen az első helyen.

Pénzügyek. Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a pénzügyeidet, még a nehéz időkben is, akkor tizedet kell adnod. Sajnálom! De nincsen másik alternatíva.

Érdeklődések. Tedd Őt a hobbid, a karriered, és a pihenésed elé. Add neki az első megfontolást minden döntéshelyzetben.

Kapcsolatok. Tedd Őt az első helyre a családodban, a házasságodban, a barátságaidban.

Időbeosztás. Add Istennek a napod első részét. Ülj az ágyad szélére minden reggel, és mondd ezt 'Istenem, ha semmi mással nem készülök ma el, akkor is azt akarom, hogy ma még egy kicsit jobban szerethesselek, hogy még egy kicsit többet tudhassak meg Rólad.'

Problémák. Elsőként Istenhez kell fordulnod ezekben a helyzetekben. Az imának sosem az utolsó mentsváradnak kellene lennie, ha nem az első választásodnak.

Remélem, hogy ezek segítenek Istent tenni az ELSŐ HELYRE



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #314 Dátum: 2018. December 15. - 18:54:49
 Túrmezei Erzsébet: Fületlen bögre

Ma este elmosogattam éppen nyolcra.
Rakosgattam a bögréket fel a polcra.
Kettő van fületlen, de elölről szépek,
Egészen olyanok, mint a többi épek.
Csak a fületlen részt hátulra kell tenni,
S nem kell azt a hibát úgy szemügyre venni.

Most eszembe jutott sok felebarátom,
Hogyha képletesen fületlennek látom,
Úgy teszem-e őket életem polcára,
Hogy ne lássunk mindig arra a hibára?
Hanem csak a szépre, hanem csak a jóra,
Mert (csak ha így térek egyszer nyugovóra)
Akkor tesz el az igazságos Isten
Ahogy a bögréket rakosgattam itt lenn
A mennyei polcra nagy irgalmú szemmel
Hátrafelé az én letörött fülemmel.