Szerző Téma: ''Provokatív ostobaságok'' ÉRTELMES emberektől  (Megtekintve 56704 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #165 Dátum: 2017. Április 14. - 23:37:39
Babits Mihály: Eucharistia

Az Úr nem ment el, itt maradt.
Őbelőle táplálkozunk.
Óh különös, szent, nagy titok!
Az Istent esszük, mint az ős

törzsek borzongó lagzikon
ették-itták királyaik
húsát-vérét, hogy óriás
halott királyok ereje

szállna mellükbe - de a mi
királyunk, Krisztus, nem halott!
A mi királyunk eleven!
A gyenge bárány nem totem.

A Megváltó nem törzsvezér.
Ereje több, ereje más:
ő óriásabb óriás!
ki két karjával általér

minden családot s törzseket.
Egyik karja az igazság,
másik karja a Szeretet...
Mit ér nekünk a Test, a Vér,

ha szellemében szellemünk
nem részes és úgy vesszük Őt
magunkhoz, mint ama vadak
a tetemet vagy totemet?

Áradj belénk hát, óh örök
igazság és szent szeretet!
Oldozd meg a bilincseket
amikkel törzs és vér leköt,

hogy szellem és ne hús tegyen
magyarrá, s nőjünk ég felé,
testvér-népek közt, mint a fák,
kiket mennyből táplál a Nap.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #166 Dátum: 2017. Június 01. - 16:14:40
Nem kell újabb játék, intimitás és élmény kell a gyereknek
 2017-05-29 | írta: Deliága Éva, gyermekpszichológus | Rovat: Fejlesztés, nevelés

Gyakori tapasztalat, hogy egy gyerek 3 éves korára kiönt a sok játék a szobából, foglalják a helyet a plüssök, a műanyag kacatok, a sok drága, családtagoktól, távolabbi rokonoktól, barátoktól kapott tárgyak. Ez a tendencia később csak fokozódik, a nagyobb gyerekek meg is fogalmaznak vágyakat, és drágábbnál drágább játékokkal telik meg a játékos kosár, polc, gyerekszoba, sőt lassan az egész lakás. De mindez nem elég, a gyerekek percekig örülnek csak egy vágyott, és megkapott játéknak és sokszor ugyanúgy nem tudják magukat egyedül lefoglalni és lekötni, aztán a többi között fog porosodni ez a játék is. Aztán jön a következő ünnep, és csak gyűlik tovább a sok játék.

 

A gyerekek is részeseivé váltak a fogyasztói társadalomnak, amit a játékok óriási mértékben való birtoklása jól jelez.

 

Azonban valójában a gyermeknek élményekre és intimitásra van szüksége. A jó hír az, hogy ezek fillérekből, vagy teljesen ingyen is megvalósíthatóak, így senkinek sem kell hátrányban éreznie magát, aki nem tud lépést tartani a trendekkel és nincs rá anyagi kerete vagy elvből elutasítja a legmárkásabb, legújabb, legtrendibb autópályák, babák, összerakós játékok megvásárlását. Néhány alap eszközre van csupán szükség: labda, könyv, ceruzák, egy-két olyan játék, vagy eszköz, amivel több mindent is lehet játszani.

 

Érdekes tapasztalat, hogy a gyerekek szívesen eljátszanak botokkal, kavicsokkal, szívesen gyűjtenek színes faleveleket, gesztenyét, órákig képesek a homokban túrni, vagy sarazni. Ez a megfigyelés közelebb visz a lényeghez, ahhoz, amire mindennél jobban szüksége van a gyerekeknek.

Mi lehet élmény egy gyermek számára?
Elsősorban az együttes élmény a lényeg. A szülővel való közös élmény. Nem kell drága utazásra, vagy tengerparti nyaralásra gondolni. Egy kisebb, óvodáskorú gyerek számára az is élmény, ha a szokásosnál lassabban sétálnak el vele az óvodához és közben megcsodálják az autókat, beszélgetnek az emberek tevékenységéről, és megnézegetik az útba eső növényeket, állatokat. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, egy kis ovis számára élmény megfigyelni egy galambot, ahogy csipeget, egy kutyát, aki mérges, vagy a kukásautót, ahogy összeszedik a kukákat. A szemlélődés, a magyarázat maga az élmény, és az az alapvető érzés, hogy a körülöttünk lévő világ érdekes és megismerhető.

 
Kiemelkednek a hétköznapokból a szokatlan élmények. Van, akinek a villamoson utazás számít ritkaságnak, valakinek egy autóval megtett hosszabb út. Ha szülő jelen van és figyel gyermekére, nem sietteti, hanem az ő szintjéhez mérten beszélget vele, azzal már tapasztalatot ad át, és így élményt szerez gyermekének.

 
A gyerekek általában érdeklődnek a járművek, emberek, növények és állatok iránt, ezek kiváló témát adhatnak egy-egy, a gyermek ismeretanyagához és korához szabott beszélgetéshez.

 

Kirándulás, falusi udvar háziállatokkal vagy (ingyenes) állatkert hatalmas élmény egy kisgyerek számára. Kavicsdobálás a Duna parton, kacsák etetése a városi tóban olyan emberléptékű élmény az ovis korosztály számára, mi feldolgozható és gyakorlati ismeretekkel gazdagító.

 

Egy távolabbi, extrább játszótéren tett látogatás, egy ritkán látott gyerekes családdal szervezett találkozó szintén élmény gazdag lehet, ha ugyanúgy érvényesül a figyelem, a türelmes szemlélődés, világra való rácsodálkozás hangulata, melyet a szülő közvetít gyermeke felé.

 

Fizetős vízi csúszdapark, lovaglás, gokartozás már inkább költségigényes, de ne gondoljuk, hogy minden hétvégére ilyet kell szervezni ahhoz, hogy a gyerek jól érezze magát.

 

A gyerek már meglévő dolgainak a használata: labdázás a szabadban, rollerezés, családi biciklizés szintén élményt jelent. A lényeg minden esetben a szülővel megélt együttes élmény, amely minőségi időt, személyre szabott figyelmet takar. Egy ilyen élménynek a hatása, öröme sokkal tovább kitart, mint egy új játék megkapásának az öröme. Jó ötlet lehet ünnepekre, szülinapokra is inkább élményt ajándékozni, mint tárgyakat tenni az ünnep középpontjába. Még az olyan gyerekek és ráéreznek ennek az előnyére, érzelmileg gazdagító hatására, akik eddig abban szocializálódtak, hogy az ünnep új tárgyak, játékok kapását jelenti.

 

Sosem késő bevezetni ezt az új élmény központú szemléletmódot. Ráadásul, ezek a közös programok nemcsak a gyereknek jók, a felnőtt is megtalálhatja benne a lelassulás, gyermeke jobb, új oldaláról való megismerésének az örömét.

 

Mit értek intimitás alatt?
Az a tapasztalatom, hogy kevés intimitást élnek meg a gyerekek szüleikkel, és elsősorban ebből van hiányuk, a drága játékok csak pótszerek, amik pillanatokra képesek elfedni ezt a hiányt. Sietős reggelek, gyors elköszönés az oviban, suliban, este futószalagszerű program: vacsora, fürdés, lefekvési rituálé. Kis beszélgetés, esti mese, jó éjt puszi, ennyi. Ennyi jut egy átlagos hétköznap. És a gyerek könyörög: „Csak még egy mesét, csak még egy kicsit bújj ide hozzám anya.” „Ne menj ki a szobámból apa, várd meg, míg elalszom.”

 

A gyermekre való ráhangolódás, osztatlan figyelem és testi kontaktus adhat olyan intimitás élményt a gyermek számára, ami feltölti a szeretet tankját. Naponta: puszi, ölelés, simogatás. Cirógatás, csiklandozás, birkózás. Apró figyelmességek: kedvenc ételének elkészítése, a tejbegríz olyan sűrűségére kikeverése, ahogy ő szereti, az alma felvágása szeletekre, bár tudná harapni is. Dicsérés, szóbeli elismerés. Ezer és ezer módja létezhet a szülői szeretet kimutatásának (az ajándékozáson kívül is), amellyel nem szabad fukarkodni. A hétvégi reggeli együtt lustálkodások, a reggeli vagy esti ágyban összebújás, a közös könyvnézegetés-olvasás olyan intimitást hordozhat magában, amely által azt éli meg a gyermek, hogy ő jó, szerethető és elfogadják őt.
Minden anyagiaktól, fogyasztói társadalom által kitermelt rossz szokásoktól eltekintve, adjon rengeteg élményt, szeretetet és intimitást gyermekének, ha azt kívánja, hogy önmagával elégedett, boldog, másokhoz felnőtt korában is egészségesen kapcsolódni tudó ember váljon belőle.

 

 

Szerző: Deliága Éva, gyermekpszichológus

Forrás: pöttyöslabda.hu

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #167 Dátum: 2017. Augusztus 14. - 14:24:01
Mészáros Péter > Az Úr Jézus Krisztus Dicsősége!
Lépésről, lépésre... Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal * világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig. Péld.4,18.
Sajnos itthon is tömegekben hemzseg azaz ördögi hatalmas hazugság, féligazság miszerint, az Úr Jézus akkor és ott megváltotta az emberiséget, ergo neked már semmi tenni valód, mert a Kegyelem idejében vagyunk és az, jár...ez sajnos az USA-ból hátulról behágott béresek által, akik nem pásztorok..tömegeket illúzionálnak, ringatnak be a kárhozatba...!
A bűnöket nem lehet elválasztani a Kegyelemtől, mert párhuzamban van a kettő!
Ennek a kettősségnek a megfeszítéséről, a Kegyelem javára szól a Golgota Keresztje, az Evangélium! Amen.
Világrajövetelünk pillanatától, a bűn zajában járunk és boldogok lehetünk akkor, ha meghalljuk az Úr Szelíden hívogató, Kegyelmének Hangját...Amen.
Minden ember, és akár tetszik, akár nem, bele születik a bűnbe, ez az Úr egyik Szellemi Törvénye, az eredendő bűn hozadéka, Ádám örököseiként jövünk erre a testi világra! Amen.
Bűnök nélkül, nem lenne Kegyelem... Maga a bűntudat a megtérés előtt, az már a Kegyelem "előszobája", mert testvérem addig amíg nem látja valaki a saját életében bizonyos dolgokat bűnnek, azt addig édesgetni fogja a szívében...
Míg elhallgatám, megavultak csontjaim a * napestig való jajgatás miatt. Míg éjjel-nappal rám nehezedék kezed, életerőm ellankadt, mintegy a nyár hevében. Szela. Vétkemet bevallám néked, * bűnömet el nem fedeztem. Azt mondtam: Bevallom hamisságomat az Úrnak - és te elvetted rólam bűneimnek terhét. Szela. Zsolt.32,3-5. Amen.
Nem lehet elhagyni, kikerülni ezt a sorsdöntő, életmentő lépést, mert a Megszentelődés Útja, a bűnbánó megtéréssel kezdődik, és aki a saját keresztjéből az elején lefaragja ezt a lépést, annak a végén a szakadék felett rövid lesz a keresztje, azaz a teljes szolgáló élete semmivé válik egy pillanat alatt, és csakis gyalázatot örököl majd. Betölti, az Ádámi örökségét...
Bűntudat nélkül, nincs bűnvallás az Úrnak, bűnvallás nélkül, nincs megtérés ( a saját keresztből hiányzó rész..), megtérés nélkül, nincs Lakozása a Szent Léleknek az emberben, mert maradt testi, és ez fogja uralni a botrányos "szolgáló" életét, mivel test szerint ítél meg mindent és mindenkit...( tömegek az illúzióban, a homályban.. ) Szent Lélek nélkül nincs Újjászületés, Újjászületés nélkül, nincs Üdvösség! Az Úr Jézus Nevében! Amen.
Testvérek,töltsünk minél több időt Isten Jelenlétében, és engedelmesen hagyjuk, h az Úr világosítsa meg a szellemünket is, hogy teljes Dicsőségében Ragyogjon fel nekünk a szívünkben a lelkünkben a Kegyelem súlya, személyes életünkben, pedig áldás legyen mások számára is. Amen.
Akik már megtértek az Úrhoz, azoknak nincs kárhoztatásuk, mert hit által, a Szent Lélek Keresztségével, Kegyelemből, Újjászülettek, és Örökösök a Krisztus Jézusban! Amen. Dicsőség az Úrnak!
És Lélekből kiálthatjuk Ésaiás prófétával együtt:
Örvendezvén örvendezek az Úrban, örüljön lelkem az én Istenemben; mert az üdvnek ruháival * öltöztetett fel engem, az igazság palástjával vett engemet körül, mint vőlegény, aki pap módon ékíti fel magát, és mint menyasszony, aki felrakja ékességeit. Ésa.61,10.
Dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak Örökkön-Örökké! Amen.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #168 Dátum: 2018. Január 27. - 20:51:56
KERESZTYÉN ÉRTÉKEK WC-PAPÍRRA ÍRVA

A világ legjobb országában
élünk. Személyesen Szűz
Mária védelmezi
országunkat a
nehézségektől. És hála
Isten kegyelme csodálatos
megnyilvánulásának, Magyar
élén ma keresztény,
hitvalló kormány áll. Ez a
krisztusi értékeknek
elkötelezett kormány
fontos feladatának érzi,
hogy a keresztények az
egész világon békében
élhessék meg hitüket, és
alkalmazhassák Krisztus
törvényét.
Miniszterelnökünk
elmondta. hogy: bár súlyos
erők, sőt világerők ellen is
sorompóba kell lépnünk,
még mindig állhatunk, még
mindig állunk a lábunkon".
Az, hogy a magyarok még a világ
ellenünk történő összefogása
ellenére is meg tud állni a lábukon,
az csakis Isten mindenhatóságának,
az ő kegyelmének, és a
miniszterelnökünkre árasztott
áldásának köszönhető. Olyan jó
látni, ahogy szeretett vezérünk
szavaiból árad a derű, és a
reménység. Olyan jó tudni, hogy ők
is, velünk együtt Isten dicsőségét
tartják fontosnak. Szavai örömmel
töltenek el, mikor a jövőnkre
utal: "Mi nem csak olyan jövőt
akarunk, ahol mindenkinek lesz
munkája - ezt már szinte el is értük
-, de olyat is, ahol a munka minden
formája az Isten dicsőségét is
szolgálja, az utcasepréstől az ország
kormányzásáig"
Azt a képet, amit a vezér mutat
nekünk, némileg árnyalja, hogy
tevékenységében sehol nem
találkozni Krisztus értékeivel. Az a
Krisztus, aki betegeket gyógyított
kétlem, hogy olyan módon áldaná
meg egy nemzet vezetőjét, hogy
azzal az áldással, egyre jobban
ellehetetlenítse milliók
egészségügyi ellátását. Az a
Krisztus, aki felhasználta hatalmát
arra, hogy enni adjon az éhezőknek,
akár természetfeletti módon,
Kétlem, hogy olyan módon áldaná
meg egy nemzet vezetőjét, hogy
azzal elérje, hogy gyermekek
tömegei menjenek éhesen iskolába.
Jézus egyszer ezt
mondta: „Sajnálom a népet. Már
harmadnapja kitartanak mellettem,
és nincs mit enniük. Nem akarom
étlen elküldeni őket". Jézus
szánakozása nem merült ki
ennyiben. Természetfeletti erejét
felhasználva, több ezer embernek
adott enni. (Máté 15:32-39)
Az a Krisztus, amelyik az
evangéliumokban szerepel, nem
hasonlít arra a Krisztusra, amelyet a
magát Krisztuskövetőnek tartó
magyar kormányzat képvisel. Az a
krisztus, az Orbán Viktor krisztusa
nyűgnek tartja a nélkülözőket.
Olyannak, akiken nem kell segíteni.
Mert ők csak annyit érnek, amennyit
elértek semmit. Orbán Viktor
krisztusa a gazdag embert helyezi
Ábrahám kebelére, és Lázárt hagyja
senyvedni. A gazdagot vígasztalja és
a szegény Lázárt gyötri.(Lukács 16:
19-31) Orbán Viktor krisztusa
szerint a gazdag ember könnyebben
jut Isten országába, és hülyeségnek
tartja az evangélium Krisztusának
olyan baromságait, mint a
"Könnyebb a tevének átmenni a tű
fokán, mint a gazdagnak bejutni az
Isten országába." (Lukács 18: 24, 25)
Ezért Orbán Viktort nem zavarja,
hogy a betegeknek hónapokat,
bizonyos esetekben éveket kell
várnia, hogy foglalkozzanak velük
az orvosok. Az sem zavarja, ha a
gyerekeknek nincs mit enni. Az sem
zavarja, ha egy anyukának a szíve
szakad meg, mikor döntenie kell,
hogy ételt vegyen a gyermekének,
vagy gyógyszert. Mert csak az
egyikre futja hirtelen. Orbán Viktor
krisztusa olyan szarházi embereket
termel ki, mint Orbán Viktor, Lázár
János, Németh Szilárd, Semjén Zsolt,
Harrach Péter. Az utóbbi nyíltan
vállalta az ő krisztusának
véleményét, amikor leszavazta a
gyermek éhezés csökkentésére
hozott törvényt.
Én nem tudom, hogy ezek a magukat
kereszténynek valló politikusok, mit
tudnak az evangéliumok
Krisztusáról, a betegeket
gyógyítóról, és az éhezőknek enni
adóról, De a napi politikát figyelve,
azt hiszem semmit. A Biblában
szereplő Krisztus ezt mondta: "Senki
sem szolgálhat két úrnak, mert vagy
az egyiket fogja gyűlölni, a másikat
pedig szeretni, vagy az egyikhez
ragaszkodik majd, a másikat pedig
megveti. Nem szolgálhattok
Istennek és a mammonnak." És én
úgy látom, hogy a magyar politikai
vezetők, élükön Orbán Viktorral,
nem Istennek, hanem a Mammonnak
szolgálnak.
És ezt csendben nézik a keresztény
egyházak. És még az lenne a
kisebbik baj, hogy csendben. Mert
egyre gyakrabban lobban fel egy
egy plébános misén kijelentett
véleménye a Mammon imádó
politikusok mellett. Az egyházak
pedig pénzzel betömött szájukkal
nem szólalnak fel, nem
figyelmeztetik az embereket, hogy a
krisztusi értékek nem a Mammonnál
vannak. Nem a korrupció, az
elnyomás, a kizsákmányolás
Krisztus eszköze, hanem a
szolidaritás, az együtt érzés, és az
önzetlen segítség.  Nincs annál
undorítóbb, mint amikor a magukat
kereszténynek valló egyházak
összeölelkeznek a magukat
kereszténynek valló politikusokkal
és együtt törlik ki egymás seggét a
krisztusi értékekkel.

SEFATIAS

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #169 Dátum: 2018. Január 28. - 07:20:04
[valasz author=Csaba link=topic=493.msg85748#msg85748 date=1517082716]

[/valasz]

Németh Sándor a nemzeti önrendelkezésről, a politikáról, Orbán Gáspárról a PestiSrácok.hu-nak

Dániel könyvének szörny-birodalmát idézné, ha a Jobbik és a baloldal degenerált, hibrid násza alakíthatna kormányt Magyarországon – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze. Ennek ellenére kijelentette: ők nem ajánlanak pártot a híveik figyelmébe, de azt kérik tőlük, messzemenőkig vegyék figyelembe, hogy melyik politikai program szolgálja a kereszténység fennmaradását, a nemzeti önrendelkezés megőrzését, az EU jövőjét, a házasság intézményének védelmét, s melyik miként tekint a muszlim bevándorlásra és a drogliberalizációra.
Kérdésünkre, hogy ilyen identitással miért baloldali tévét csináltak az ATV-ből, Németh Sándor azt felelte: a tévé megvásárlásakor még megkerülhetetlen volt a posztkádári médiaelit Magyarországon, ám hozzátette, hogy a gyülekezet és az ATV értékrendje nem azonos, s a csatorna a nyilvánvaló baloldali túlsúly ellenére mindig teret adott a jobboldali érveknek, vitapartnereknek is. Németh Sándor szerint a Soros-dolgozatok létezése nem lehet vita tárgya, az európai baloldal Izraelhez való hozzáállása pedig már az antiszemitizmus határát súrolja. Szóba került még az is, hogy a Simicska-család alpári dühöngése miért nem tud kárt okozni a karizmatikus keresztény mozgalmat építő Orbán Gáspárnak.- írja a Pesti Srácok.hu bevezetője. (Pesti Srácok)


Németh Sándor a nemzeti önrendelkezésről, a politikáról, Orbán Gáspárról a PestiSrácok.hu-nak | Hitrádió

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #170 Dátum: 2018. Január 28. - 08:11:47
A hitvalló keresztyénség fentmaradásának ügyében a Fidesz-Kdnp már sokat tett az egyháztörvény kapcsán.
Ha a formális, szavakból álló keresztyén vallás megőrzése a cél valóban jó úton haladnak.
A keresztyén értékek megőrzése, nem a templomépűletek álagmegóvásában kell kimerűljön...
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 28. - 08:12:40 írta Csaba »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #171 Dátum: 2018. Február 11. - 12:04:48
Kálmán Kovács
"Vigyázzatok, álljatok meg a hitben,
legyetek férfiak, legyetek
erősek!" (1Kor 16,13)
A bibliai keresztyén hit férfias hit. Erő,
keménység, helytállni tudás kell hozzá.
Mit vetnek sokszor ellene a mi élő
hitünknek a gúnyolódók? Azt, hogy
asszonyoknak és gyermekeknek való
csak a hívő élet. A gyermek imádkozik,
a férfi cselekszik - mondják. Az igazság
azonban az, hogy a valósággal
szembenézni, az előttünk álló
veszedelemmel számolni, gondolni a
jövőre saját magunk és gyermekeink
tekintetében - mindez nagyon is bölcs,
okos, férfias dolog.
Kell-e férfiasság ahhoz, hogy valaki
szakítani merjen a közvéleménnyel, és
Krisztus útjára lépjen? Kell-e bátorság
a hit nemes harcához? Kell-e
férfiasság, hogy végig megálljunk, és
megnyerjük a nagy tusát a pokollal
szemben? Igen! Kemény helytállásról
van itt szó. Csak aki mindvégig megáll,
az nyer koronát. Szép, harcos, élet a
keresztyén élet. Bátorság, hűség, erő,
keménység kell hozzá. A gyávák, a
puhák, a hitetlenek vége a kénkővel
égő tóban lesz, amely az ördögnek és
az ő követőinek készíttetett.
A mi imádságos, jézusos, bibliás hitünk
férfias hit, a mi dicsőségünk kemény
dicsőség!
MIHEZ KELL TÖBB ERŐ? * Illés
Gergelyt, az öreg malomsoki hívő
gályarab prédikátort kétszer is
bedobták a folyóba, és csak akkor
húzták ki, amikor már félholt volt;
heteken keresztül rabságban tartották
egy deszkabódéban dermesztő téli
hidegben, s mindössze egy szavába
került volna, hogy megszabaduljon a
gyötrelmektől. Mégsem volt hajlandó
megtagadni Megváltóját: "Tehettek
velem bármit, Jézusé vagyok!"
* Lelki fegyverzet nélkül a harc
esélytelen - Ef 6,11-24
Szikszai Béni

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #172 Dátum: 2019. Április 18. - 22:53:00
Szabó Lőrinc:
Hazám, keresztény Európa
Útálom és arcába vágom:
– Száz év, de tán kétezer óta
őrült, mocskos, aljas világ ez,
ez a farizeus Európa!

Kenyér s jog helyett a szegényt
csitítja karddal, üres éggel
és cinkos lelkiismeretét
avatag és modern mesékkel;

száz év, de már kétezer óta
hány szent vágy halt meg gaz szivében!
Hazám, keresztény Európa,
mi lesz, ha bukására döbben,

mi lesz, ha újra földre száll
a Megcsúfolt és Megfeszített,
s mert jósága, hite, imája
egyszer már mindent elveszített:

mi lesz, ha megjő pokoli
lángszórókkal, gépfegyverekkel,
vassisakos, pestishozó,
bosszúálló angyalsereggel?

Mi lesz, ha megjő Krisztus és
új országot teremt a földön,
ha elhullanak a banditák
s nem lesz több harc, se kard, se börtön,

ha égi szerelmét a földi
szükséghez szabja ama Bárány
s újra megvált – óh, nem a jók,
de a gonoszok vére árán:

hazám, boldogtalan Európa,
ha túléled a harcok végét,
elbírod-e még te az Istent,
a Szeretetet és a Békét?

1923

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #173 Dátum: 2019. Április 19. - 18:46:31
virag4

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #174 Dátum: 2019. Május 06. - 17:03:55
 Húsvét hétfői locsolkodás margójára
A „jó illatba csomagolt” Evangélium.

Az ünnepek megtartását, a népi hagyományokat, és azok gyakorlását sok kritika éri a keresztyének részéről. Ilyeneket hallani: „Karácsonykor én nem állítok karácsonyfát”, „Húsvétkor én nem veszek nyuszit a gyereknek”, és „én nem megyek locsolkodni, mert ezek pogány hagyományok”, – és így folytathatnám vég nélkül. Aktuális a téma, és mivelhogy ma Húsvét hétfő van, elmegyek a fiammal, és meglocsolom a kis unokámat, Lizát, és az édesanyját, a drága menyemet is, meg aztán majd meglátom, Isten hová küld el még? A kérdés az, hogy a locsoláskor, ahová elmegyek, elviszem e a parfümmel együtt „Krisztus jó illatát”? Van e a meglátogatottak felé üzenetem? Mert ahová én elmegyek, ott a népszokás mellé, elviszem az Örömhírt is! Mert minden alkalmat kihasználok arra, hogy megnyerjek minél több lelket, a Krisztusnak. Igyekszem, hogy a „zsidónak zsidó legyek, a görögnek görög”, a „pogánynak pogány”, és ha kell, a locsolókat váróknak, a parfümmel együtt elviszem az Evangéliumot. Mert kedveseim, “én mindenkinek adósa vagyok” Isten Jó Hírével, ezért valamikor eldöntöttem , hogy „kész vagyok mindenkinek mindenné lenni” csakhogy megnyerjem őket az Úrnak. Eszembe jut, amikor Pál apostol, végigcsinálta a Törvényből, a „megtisztulást”, „megkopaszítván” magát, csakhogy megnyerje a zsidókat az Úrnak. Kész vagyok e arra,hogy „lekopaszítsam” magam? Kész vagyok e a parfümmel együtt elvinni az Evangéliumot? Vagy ez nekem snassz? Vagy félek az ítélkező keresztyén szájaktól? Hálát adok az Úrnak, hogy megtanított arra, hogy ne csak a “köpködésekre” legyek rezisztens, hanem az “emberi dicséretekre” is.
Szóval visszatérve a témára, kedveseim, a probléma nem a locsolkodás, hanem az, hogy mi motivál arra, hogy: ELMENJEK? Megüresítvén magamat, szolgai formát felvéve, nem tekintem „zsákmánynak azt, hogy én már keresztyén vagyok”, hogy én már “megvilágosodtam”. Remélem le tudtam írni, ami a szívemben volt. Áldott napot.

Írta: Molnár Miklós

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #175 Dátum: 2019. Május 06. - 21:20:58
Érdekes lenne megtudni, vajon hányan tértek meg ennek a módszernek az eredményeképpen?

                :szelid:
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 06. - 21:21:49 írta Kamilla »

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #176 Dátum: 2019. Május 06. - 22:18:34
A kérdés jogos!
Sajnos Bonke testvér statisztikai hivatala ezt nem mérte. :D

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #177 Dátum: 2019. Július 31. - 18:24:52
Protestáns életveszélyben
Dermesztő élményben volt részem a közelmúltban, amikor protestánsként - életemben először  - betettem a lábam egy görög katolikus templomba. A helyzetet csak súlyosbította a tény, hogy magam kisegyházhoz tartozom, vagyis precíz spirituális térkép van a fejemben a levegőbeli hatalmasságokról és erőkről. Így aztán gyorsan felmértem a terepet, hogy mekkora veszélyben is voltam. Elég nagyban.


Szerencsére aznap nem nekem kellett szolgálnom, hanem csak kísérőként vettem részt egy zenei alkalmon. A templomot jó akusztikája miatt - nomeg az atya konstruktív hozzáállásának köszönhetően -  választották ki a szervezők. Elhatároztam, hogy nem engedem magam megfertőzni a katolikus démonoktól, úgyhogy leültem valahol  a háttérben, sajnos pont egy palack szenteltvíz mellé, János apostol színes ikonjának társaságában. Ahogy ránéztem az ikonra, János meredten nézett vissza rám. Tekintete éppen olyan üres volt, mint hitem szerint minden, amit a nagyobb egyházak csinálnak, ellentétben velünk, akiktől hamarosan kitör majd az ébredés. Láttam ott azután aranyozott gyertyatartót (erre bezzeg van pénz!), valamint a jobb kezem mellett a falon egy füstölőt is, és ebben a pillanatban szinte hallottam, ahogy az egész mennyországban az angyalok sírva ezt mondják: "Sytka, Sytka, mit keresel te itt, Babilonban? Mi köze van az igaznak a hamishoz?"

Legnagyobb rémületemre a templom teljesen tele volt emberekkel. Hovatovább ahelyett, hogy néhány idős anyóka és járókeretes öreg bácsi szunyókált volna a padokban, a tömeg jó része normálisnak kinéző családokból, középkorú és fiatalemberekből állt. Rémületemet tovább fokozta, hogy a közösséget nem egy lógó szakállú öreg pátriárka vezette, hanem egy harmincas éveiben járó fiatal pap, akit a többiek Ákos atyának szólítottak. Ákos atya elmondta, hogy a gyülekezet létszáma a láthatónál sokkal nagyobb, gyakorlatilag annyian vannak, hogy háromszor is megtöltik a templomot. Ennek egyik oka nyilván az, hogy nem sok görög katolikus templom van, a másik pedig, hogy az emberek - valószínűleg engedve az ördög megtévesztő befolyásának - még szeretnek is ehhez a közösséghez tartozni.

Biztos voltam benne, hogy Ákos atya pillanatokon belül előszed valamilyen erős dogmatikai érvet, amivel megpróbál sarokba szorítani, milyen hitehagyott is vagyok protestánsként az ő szemében. Természetesen én se voltam rest, és felkészültem az évezredes sérelmekből, az ikonok csókolgatásából, és úgy általában is a katolikus tévtanításokból. Ám ehelyett az atya nagyon taktikusan még kedvesnek is tűnt, sőt még annak a lehetőségét is felkínálta, hogy a templomban bármikor szívesen lát engem és a többieket: ha szeretnénk náluk szolgálni a jövőben, ennek nincs semmi akadálya.

Szégyenkezve bár, de valljuk be őszintén, ha az ember megérez bármi szeretethez hasonlót, akkor hajlamos meginogni egy pillanatra. Persze ilyenkor kell előszedni gyorsan a dogmatikus énünket, ami majd jól lehűti a felesleges lelkesedést, ezzel megelőzve a további szellemi eltévelyedés lehetőségét. Fontos újra és újra megismételni, hogy bármilyen együttműködés lehetetlen a két oldal között - a jószándék ide kevés, hiszen a pokolba vezető út is azzal van kikövezve. A jó orrú protestánsokat ezekben a pillanatokban máris elkapja a gyanakvás, és megérzik az ökumenizmus romlottságának bűzét. Úgyhogy illedelmesen megköszöntem Ákos atyának a lehetőséget, közben arra gondolva, ha esetleg mégis visszajönnénk ide, akkor én egészen biztosan csak azért tenném, hogy felvéve a szellemi fegyverzetet, kitakarítsam a templomból a démonokat és elmondjam ennek az eltévedt atyának az Abszolút Igazságot. Talán én vagyok neki az utolsó esélye ebben az életben.
Közzétéve ennyi ideje: 3 hours ago, szerző: Sytka
Címkék: egyház fun

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #178 Dátum: 2020. Február 10. - 09:47:34
Incze Zoltán

1 Dávid tanítása.
 Boldog az, a kinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedeztetett.
2 Boldog ember az, a kinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és szellemében csalárdság nincsen.

Az ember egyik legnagyobb vágya hogy boldog legyen. Itt ebben a zsolt.-ban kapunk egy tanítást arról, mikor vagyunk, vagy hogyan lehetünk boldogok. – Akkor ha bűneink, hamisságaink, meg vannak bocsájtva, ha az Úr nem tulajdonítja nekünk bűneinket, ha eltörli azokat.
Mikor fog a bűntől való felszabadulás boldogságot okozni nekünk?- Ha megértjük bűneink súlyosságát, komolyságát, ha látjuk, érezzük azok súlyát és következményét.  - Nagyon sokan nem értik, nem látják, nem fogják fel, nem érzik, ezért nem is bántja őket, ezért nem is törődnek bűneikkel.

3 Míg elhallgatám, megavultak csontjaim a napestig való jajgatás miatt.
4 Míg éjjel-nappal rám nehezedék kezed, életerőm ellankadt, mintegy a nyár hevében.

Ameddig elhallgatjuk, el rejtjük bűneinket, ameddig nem valljuk azt meg, addig a bűn szenvedést okoz, nyugtalanságot, addig ameddig az ember testileg is megbetegszik. Az egész bensőjét átjárja, egész a csontokig hatol a fájdalom a szenvedés.
Ezt igazából Isten gyermeke tapasztalja meg, mivel ahogy fentebb említettem, vannak akik nem látják, nem értik, nem érzik bűneik súlyát ezek azok akik még nem ismerték meg Istent, vagy jobban mondva akiket még nem ismer az Úr, akik még a lelki halál állapotában vannak. A halott nem érez semmit.
Miért mondom ezt? Nézzük meg mit mond az ige: „Míg éjjel-nappal rám nehezedék kezed” – Isten keze az ami reá nehezedik Isten gyermekére, ez az amit érez.  Ez a Szentlélek munkája az emberben, Isten gyermekében.  Isten az aki reánk nehezíti a bűneinket, s annak súlyát, az ő keze az ami nyomja lelkünket, szellemünket, s szinte kényszerít bennünket arra, hogy meg valljuk azokat, megbánjuk azokat, le tegyük azokat. Addig ameddig ellene állunk, minden erőnkkel, egy harcban vagyunk, teher alatt vagyunk, addig ameddig összeroskadunk. Harcolunk Istennel, addig ameddig Isten meg nem érint bennünket a mi csontjainkban – ahogy Jákóbot – hogy felszabadulva tudja nekünk Isten az áldást adni.

5 Vétkemet bevallám néked, bűnömet el nem fedeztem. Azt mondtam: Bevallom hamisságomat az Úrnak - és te elvetted rólam bűneimnek terhét.

Itt van a csodálatos megoldás. A felszabadulás öröme. Amikor megvalljuk bűneinket. Amikor már nem mi akarjuk azt elrejteni, elfedezni, hanem hagyjuk, hogy Isten fedezze azokat el, Isten törölje azokat el. Na akkor tapasztaljuk meg a felszabadulás örömét.

6 Azért hozzád fohászkodjék minden kegyes, alkalmas időben. Bár a nagy vizek áradnának, nem juthatnak azok el ő hozzá.

Itt is láthatjuk, hogy ez a zsoltár a kegyeseknek, Istenfélőknek szól. Akik Isten gyermekei azok hozzá – Istenhez – fohászkodjanak, Istennél keressék a megoldást, a felszabadulást.

7 Te vagy oltalmam, te mentesz meg veszedelemtől; végy körül engem a szabadulás örömével!

Isten a mi oltalmunk.  Isten az aki megtud menteni bennünket a veszedelemtől, az ítélettől. Ő az aki a szabadulás örömével tud bennünket körül venni. Isten az aki szabaddá tud tenni. Krisztusban, Krisztus által, tudunk szabadok lenni.

8 Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, a melyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.

Csodálatos bátorítás, az Úr az aki bölcsé tesz, aki tanít, és tanácsot ad, nap mint nap, hogy a helyes úton járjunk, hogy helyesen éljük meg a napjainkat, hogy helyesen hozzuk meg életünk kérdéseit, vagy helyesen éljük meg a minden napok helyzeteit.

9 Ne legyetek oktalanok, mint a ló, mint az öszvér, a melyeknek kantárral és zabolával kell szorítani az állát, mert nem közelít hozzád.

Ne legyünk oktalanok, buták. Ne legyünk olyanok mint az állatok, akik nem tudnak értelmesen dönteni, nem tudnak maguktól jó irányba menni. Ne legyünk olyanok akiket kényszeríteni kell a helyes irányban való járásra. Ne legyünk olyanok akiket nap mint nap ostorozni kell.
Megélhetjük életünket, bölcsen, az Úrtól tanulva, örömmel önszántunkból járva a helyes utat. Vagy lehetünk olyanok akiket folyton folyvást kel inteni, kell fenyíteni.
Ne legyünk esztelenek, hanem legyünk bölcsek.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13