Szerző Téma: Gondolataim/ Istenek vagytok  (Megtekintve 1624 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kamilla

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5870
  • Nem: Nő
Dátum: 2014. Április 15. - 18:05:22
Ján 10:34 
Felele nekik Jézus: Nincs-e megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?
Ján 10:35 
Ha azokat isteneknek mondta, akikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),
Ján 10:36 
Arról mondjátok-e ti, akit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!

Ján 10:37 
Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higgyetek nekem;
Ján 10:38 
Ha pedig azokat cselekszem, ha nekem nem hisztek is, higgyetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhiggyétek, hogy az Atya énbennem van, és én őbenne vagyok.


Zsolt 138:1 
Dávidé.; Magasztallak téged teljes szívemből; énekkel áldlak az istenek előtt.”

ISTENEK = „  אֱלֹהִים  ('ĕlóhím)
- 1) istenek, istenségek
2) Istent képviselő személyek: uralkodók, bírák
3) angyalok
4) isten, istenség; istennő
5) Isten

Tehát: Magasztallak Téged teljes szívemből, énekkel azok előtt, akik Istent képviselik.”

Zsolt 82:6 
Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
Zsolt 82:7 
Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember.”

Jézus is ilyen halandó volt testi formájában, Ő, aki Isten egyszülöttje volt, Aki egy volt az Atyával, Aki képviselte az Atyát itt a Földön és teljesítette minden akaratát teljes engedelmességben.
Bemutatta az Atyát, az Ő természetét, beszédeit, gondolkodásmódját.
Teljesen olyan természete volt, mint az Atyának, és nekünk ilyen lehet, ha Krisztusban vagyunk és az Ige, Isten szava átformálja a természetünket, gondolkodásmódunkat, és az abból fakadó beszédek, cselekedetek már Istentől valók lesznek.

Erről beszél Péter is:
2Pét 1:1 Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, azoknak, akik velünk egyenlő drága hitet nyertek a mi Istenünknek és megtartónknak, Jézus Krisztusnak igazságában:
2Pét 1:2 Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és Jézusnak a mi Urunknak megismerésében.
2Pét 1:3 Mivelhogy az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való, Annak megismerése által, aki minket a saját
dicsőségével és hatalmával elhívott;
2Pét 1:4 Amelyek által igen nagy és becses ígéretekkel ajándékozott meg bennünket; hogy azok által isteni természet részeseivé legyetek, kikerülvén a romlottságot, amely a kívánságban van e világon.
2Pét 1:5 Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt,
2Pét 1:6 A tudomány mellé pedig mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet,

2Pét 1:7 A kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet.
2Pét 1:8 Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodókká, sem gyümölcstelenekké a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésére nézve.”


Ilyen módon vagyunk a Mindenható Atya Isten képviselői, természetének hordozói, Aki közli velünk akaratát, tervét, a végrehajtás módját, mindent, ugyanúgy, mint Jézussal is közölte:
Ján 8:28 Monda azért nekik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem amint az Atya tanított engem, úgy szólok.
Ján 8:29 És aki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, amelyek neki kedvesek.”

Ján 5:19 Felele azért Jézus, és monda nekik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert amiket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképpen a Fiú is cselekszi.
Ján 5:20 Mert az Atya szereti a Fiút, és mindent megmutat neki, amiket ő maga cselekszik; és ezeknél nagyobb dolgokat is mutat majd neki, hogy ti csodálkozzatok.

Ján 5:21 Mert amint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is akiket akar, megelevenít.
Ján 5:22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.
Ján 5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

Ján 5:25 Bizony, bizony mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most vagyon, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és akik hallják, élnek.
Ján 5:26 Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:
Ján 5:27 És hatalmat ada neki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.”


Istenek vagyunk, ez elvégzett dolog, de csak akkor lesz valósággá, ha mindvégig megfutjuk a pályát, és mennyasszonyok leszünk, Eklézsia, akit feleségül vesz Isten Fia, a Bárány.
Ekkor leszünk istenekké, isteni természet, létforma „tulajdonosai”, mennyei lakosok.
1Ján 3:2 
„Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk őhozzá, és meg fogjuk őt látni, amint van.”

Addig csak képviselői vagyunk Istennek, edények, akiket használ, gyermekek, akikkel megosztja javait, akiket formál, alakít.
2Krón 19:4 Ezután Jósáfát egy ideig Jeruzsálemben tartózkodott, azután pedig kiment a nép közé, Beérsebától fogva egészen Efraim hegységéig, és az ÚRhoz, atyáik Istenéhez térítette őket.
2Krón 19:5 Városonként bírákat rendelt ki Júda minden megerősített városába,
2Krón 19:6 és azt mondta nekik: Nézzétek meg jól, hogy mit cselekszetek, mert nem emberek nevében, hanem az ÚR nevében ítélkeztek, aki veletek lesz az ítélettételben.

2Krón 19:7 Azért féljétek az URat, vigyázzatok arra, amit tesztek. Mert az ÚRnál, a mi Istenünknél nincsen hamisság, sem személyválogatás, sem vesztegetés elfogadása.

Ez történt az Apcselben is:
Apcs 5:1-11
Egy ember azonban, név szerint Anániás, feleségével, Szafirával együtt eladta birtokát, és feleségének tudtával félretett magának annak árából, egy részét pedig elvitte, és az apostolok lába elé tette.
Péter pedig azt mondta: Anániás, miért foglalta el a Sátán a szívedet, hogy becsapd a Szentlelket, és a föld árából félretegyél?

Ha megmaradt volna, nemde neked maradt volna meg, és miután eladtad, te rendelkeztél az árával? Hogyan tudtál helyt adni e dolognak a szívedben? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek.
Anániás pedig, ahogy meghallotta ezeket a szavakat, összeesett és meghalt. Erre nagy félelem támadt mindenkiben, aki ezt hallotta.

Az ifjak pedig előálltak, begöngyölték őt, majd kivitték és eltemették.
Mintegy három órával később a felesége is megjött, nem tudva, hogy mi történt.
Péter azt kérdezte tőle: Mondd meg nekem, ennyiért adtátok-e el a földet? Ő pedig azt mondta: Igen, ennyiért.
Péter erre így szólt: Miért egyeztetek meg abban, hogy az Úr Lelkét megkísértitek? Íme, a küszöbön vannak azok lábai, akik eltemették férjedet, és kivisznek téged is.
És azonnal összeesett a lábánál, és meghalt; az ifjak pedig bejöttek, és halva találták őt, és elvitték, eltemették a férje mellé.

Erre nagy félelem támadt az egész gyülekezetben és mindazokban, akik ezt hallották.”

Péter teljes isteni tekintéllyel, hatalommal szólt, vagyis rajta keresztül az Atya Isten szólt, ítélt, mint képviselőjén, edényén keresztül.
Péter ugyanolyan volt itt, mint Jézus, Akin keresztül szintén az Atya Isten szólt, és cselekedett.

De ez csak azoknak adatik, akik valóban olyanok, mint a Mester!!
Akik tanítványok, akik keresztjüket felvéve nap, mint nap, követik Őt a keskeny úton!
Másképp nem lehet!
2Pét 3:10-18; 
„Az Úr napja pedig úgy jön majd el, mint a tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig égve felbomlanak, és a föld és a rajta levő dolgok is megégnek.
Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyennek kell lennetek nektek szent életben és kegyességben, akik várjátok és siettetnétek az Isten napjának eljövetelét, amikor az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakozik.
Azért, szeretteim, ezeket várva igyekezzetek, hogy szeplő és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.
És a mi Urunk hosszútűrését üdvösségnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint szinte minden levelében, amikor ezekről szól.
Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és állhatatlanok csűrnek-csavarnak, mint más írásokat is a maguk vesztére.

Ti azért, szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, nehogy a gonoszok tévelygései magukkal sodorjanak, és a saját erősségetekből kiessetek, hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk és üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében.
Övé a dicsőség most és örökkön-örökké.”


         :2smitten:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Kamilla

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5870
  • Nem: Nő
Válasz #1 Dátum: 2014. Április 16. - 06:44:23
Én is el merengtem egy kicsit e szavakon      nemertem

Remélem nem baj ha hozzászolok.

Jó lett volna megérteni, hogy milyen mély tanítás rejlik e szavakban, hogy isten fiai vagytok, s mily jó let volna nem elmulasztani, megérteni milyen nagy felelősséggel jár ez, s harmad sorban, hogy akikhez e szavak lettek intézve, ítélet és nem áldás alá estek.
Éppen azért mert az istent képviselni, egy felelőség, és nem valami mit magunknak tulajdoníthatunk.

Épen ebbe a hibába estek akikhez e szavak szóltak, nem isten képviselői voltak – pedig annak hivatattak el – hanem istenekké tették magukat, és felfuvalkodtak, és nyomorgatták a népet.
Mert a nép vezetői hivatattak ezen a címen, mivel Istent, s az Ő törvényét és igazságát kellet volna képviseljék, ehelyet a nép romlására lettek.

Zsolt 82:1  Aszáf zsoltára. ; Isten áll az Istennek gyülekezetében, ítél az istenek között.
Zsolt 82:2  Meddig ítéltek még hamisan, és emelitek a gonoszok személyét? Szela.
Zsolt 82:3  Ítéljetek a szegénynek és árvának; a nyomorultnak és elnyomottnak adjatok igazságot!
Zsolt 82:4  Mentsétek meg a szegényt és szűkölködőt; a gonoszok kezéből szabadítsátok ki.
Zsolt 82:5  Nem tudnak, nem értenek, setétségben járnak; a földnek minden fundamentoma inog.
Zsolt 82:6  Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
Zsolt 82:7 Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember.
Zsolt 82:8  Kelj fel, oh Isten, ítéld meg a földet, mert néked jutnak örökségül minden népek.



Istenek vagytok, valyon milyen értelme van ennek. Az ige magyarázza nekünk:

2Móz 4:14  És felgerjede az Úr haragja Mózes ellen és monda: Nemde atyádfia néked a Lévi nemzetségből való Áron? Tudom, hogy ő ékesenszóló és ímé ő ki is jő elődbe s mihelyt meglát, örvendezni fog az ő szívében.
2Móz 4:15  Beszélj azért vele, és add szájába a beszédeket, és én lészek a te száddal és az ő szájával és megtanítlak titeket arra, a mit cselekedjetek.
2Móz 4:16  És ő beszél majd helyetted a néphez és ő lesz néked száj gyanánt, te pedig leszesz néki Isten gyanánt.

Mit jelent Isten fiának, ("istennek" mások számára) lenni?
 Istent képviselni, Isten szavát tovább adni.
Akkor válsz  „istenné” mások számára ha isten szavát halják tőled, Istent látják meg benned, Istent képviseled, e sötét és eltorzult világban

Pál és a többi apostol Krisztus rabszolgáinak, látták és tartották magukat, olyanoknak akik szolgálnak.  Az  „ isteneket”  általában kiszolgálják, s ez a jólét evangélium átka, hogy csak elvárások vannak, áldások utáni hajsza.

Pál ha magára nézet a bűnösök közt az elsőt látta, olyan embert ki magától semmire sem jó, mert Krisztus benne volt az aki cselekedett, az Ő ereje, s az Ő hatalma.
S mennyi szenvedésen, éhezésen, nyomorúságon, kellet neki átalmennie, Isten szolgája, Isten küldötte apostola, Isten vállasztott gyermek. Vajon Pál miben értelmezte az Úr áldásait, az Isten fiuság áldásait?

Vajon, Krisztus urunk, hogyan vélekedet, s mit ígért Ő, az őt követőknek?
Jézus azt mondta:  (és jó ezen elgondolkodni)

A tanítvány nem lehet nagyobb mint a mestere.
Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak...
Küldelek mint bárányákat a farkasok közzé...
Az emberfiának nincs hová fejét lehajtania...

Vajon tényleg az Úr igéje, az Apostolok, az Úr Szent Szelleme azt tanította és tanítja mit  a Kubinyi K.  - el kéne ezen gondolkodni.


 :2smitten:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #2 Dátum: 2014. Április 16. - 08:03:11
Róma.8:14. Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok
Istennek fiai.
15. Mert nem kaptatok szolgaság lelkét
ismét a félelemre, hanem a fiúságnak
Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk:
Abbá, Atyám!
16. Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi
lelkünkkel együtt, hogy Isten
gyermekei vagyunk.
17. Ha pedig gyermekek, örökösök is;
örökösei Istennek, örököstársai pedig
Krisztusnak; ha ugyan vele együtt
szenvedünk, hogy vele együtt is
dicsőüljünk meg.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5870
  • Nem: Nő
Válasz #3 Dátum: 2014. Április 16. - 11:00:47

  Ámen!   :2smitten:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.