Szerző Téma: Imádságaink  (Megtekintve 126152 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Margit

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3463
  • Nem: Nő
Válasz #315 Dátum: 2017. Január 09. - 20:08:19
Kedves Testvérek!

Most kaptuk a hírt hogy Kárpátalján Szabó Zoltánék kislánya Eszterke súlyos beteg! Kérik a Testvérek imádságát!

Üdvözlettel: Joli





Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #316 Dátum: 2019. Január 04. - 12:58:29
Kedves Testvérek!

Általában nem szoktam ilyen kéréseket megosztani, de a testvérnő, akitől kaptam számomra egy nagyon hiteles személy.
Egy rövid imát kér holnap dél körül. A cél nagyon szimpatikus. Ha visszhangra talál Nálad, kérlek csatlakozz!

"Drága Testvérem az Úr Jézus Krisztusban!

Azzal az örömteli hívással fordulok Hozzád, hogy csatlakozz egy világszéles imaalkalomhoz, amely 2019. január 5-én, magyar idő szerint 12 órakor kezdődik.

A könyörgés célja Krisztus földi testének – melyet Istennek működésbe kell hoznia –, vagyis a kihívottak közösségének megelevenedése, eggyé válása, mely Urunk leghőbb vágya. Dino Laura testvérünk kijelentést kapott az Úrtól, hogy legyen egy közös, egy időben, egy szívvel – egy szájjal – egy szellemben elmondott kérés Isten felé az egész Földön.

Amikor Laura beszélt nekem erről, a szívem azonnal igent mondott rá. Másnap, a közös ima során az Úr január ötödikét adta a gondolataimba. Akkor nem mondtam el senkinek, mert arra gondoltam, ez csak szombaton lenne megvalósítható. Most megnéztem a jövő évi naptárat: január ötödike szombat lesz! Nincs kétségem, ez Isten üzenete!!! Ha az Úr indít, csatlakozz Te is, és oszd meg olyan barátaiddal, akiknek fontos, hogy siettessék Jézus visszatérését. Többen böjtölni is fognak ezért.

(2Krón. 5:13-14, 2Krón. 7:1-3.16, Ezék. 37:9:14, Apcsel. 2:1-4)

Szerettel: Bianka, Laura, Lilla, Tímea"

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #317 Dátum: 2022. Október 22. - 07:48:55
Tanuljunk Dávidtól imádkozni.

1Krón 29
10 Hálákat ada azért Dávid az Úrnak az egész gyülekezet elõtt, és monda Dávid:

<< (Isten hatalmának, mindenhatóságának, dicsőségének, mindenekfeletvalóságának az elismerése) >>

Áldott vagy te, Uram, Izráelnek, a mi atyánknak Istene, öröktõl fogva mind örökké! 11 Oh Uram, tied a nagyság, hatalom, dicsõség, örökkévalóság és méltóság, sõt minden, valami a mennyben és a földön van, tied! Tied, oh Uram, az ország, te magasztalod fel magadat, hogy légy minden fejedelmek felett! 12 A gazdagság és a dicsõség mind te tõled vannak, és te uralkodol mindeneken; a te kezedben van mind az erõsség és mind a birodalom; a te kezedben van mindeneknek felmagasztaltatása és megerõsíttetése.

<< (Elismerése annak, hogy minden amink van az Úrtól van, s ha adunk is valamit, az nem tőlünk van, hanem csak azt adjuk vissza ami az Úré.)  >>

13 Most azért, oh mi Istenünk, vallást teszünk elõtted, és dícsérjük a te dicsõséges nevedet; 14 Mert micsoda vagyok én, és micsoda az én népem, hogy erõnk lehetne a szabad akarat szerint való ajándék adására, a mint tettünk? Mert tõled van minden, és a miket a te kezedbõl vettünk, azokat adtuk most néked. 15 Mert mi csak jövevények vagyunk te elõtted és zsellérek, a mint a mi atyáink is egyenként; a mi életünk napjai olyanok e földön, mint az árnyék, melyben állandóság nincsen.
16 Oh mi Urunk Istenünk! mind ez a gazdagság, a mit gyûjtöttünk, hogy néked és a te szent nevednek házat építsünk, a te kezedbõl való és mindazok tiéid!

<< (Elismerése annak, hogy az Úr ismeri szívünk minden gondolatát, szándékát, sőt Ő az aki formálja sőt irányítja azt.) >>

17 Jól tudom, oh én Istenem, hogy te a szívet vizsgálod és az igazságot szereted. Én mindezeket tiszta szívembõl, nagy jó kedvvel adtam, s látom, hogy a te néped is, a mely itt jelen van, nagy örömmel, szabad akaratja szerint adta ezeket néked.
18 Oh Uram, Ábrahámnak, Izsáknak és Izráelnek, a mi atyáinknak Istene, tartsd meg mindörökké ezt az érzést a te néped szívében, és irányítsd az õ szívöket te feléd!
19 Salamonnak pedig, az én fiamnak adj tökéletes szívet, hogy a te parancsolatidat, bizonyságtételeidet és rendelésidet megõrizhesse, s hogy mindazokat megcselekedhesse, s felépíthesse azt a házat, a melyet én megindítottam.

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #318 Dátum: 2022. Október 22. - 11:29:31
A Zsoltárok - imák, ezért nagyon sokat lehet tanulni belőle, főleg azt, hogyan kell imádkozni.
Sokszor azt hisszük, hogy az ima arra van, hogy kikényszerítsünk Istentől valamit, hogy ki követeljük kéréseinket, vágyainkat, óhajainkat, elképzeléseinket. Felgyórsitsunk dolgokat, vagy akár lelassítsunk.

Az Ima sokkal több, mint kérés Istentől. Az Ima nem Isten kényszerítése.
Az Ima elsősorban Isten imádata, Istenben való gyönyörködés, Isten szemlélése, Isten tulajdonságainak tisztelése, cselekedeteiről való megemlékezés, elmélkedés  és azokért való hála, azok dicsérése, magasztalása, látni tudni azt amit Ő tett, tesz és tenni tud. Legtöbbször az Ima az igéből fakad, Isten jelenlétéből, Isten Szentlelke által.
Az Ima Isten ígéreteire sőt Isten természetére, hatalmára, Isten személyére való támaszkodás.
Az Ima elsősorban Isten tervébe való belehelyezkedés.
Az Imára elsősorban nekünk van szükségünk, mert ez a mi közösségünk Istennel.

A zsoltárokban megtalálható imák nagy része elsősorban arról szól kicsoda Isten, milyen Isten, mit tett Isten, mert ha ezeket megértjük, akkor megértjük azt, hogy milyen az akarata szerinti ima. Mi az ami bele illik az Ő tervébe, mi az ami megegyezik az Ő természetével, szentségével, útjával. Ugyanakkor megértjük azt, hogy elsősorban az Ő dicsősége számít, ezért az imánk alapja Isten megdicsőülése kéne legyen. Mert a Jézus nevében való ima nem azt jelenti, hogy oda teszem az Ő nevét, hanem azt jelenti, hogy azt az imát Jézus is elmondaná, azt is jelenti, hogy benne és általa imádkozzunk, azt jelenti hogy az Atya akaratát és megdicsőülését keressük.

Az Zsoltár 5-ben csodálatosan meg elevenedik ez az igazság.

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.