Szerző Téma: Valóban készűl egy új világrend?  (Megtekintve 5030 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Dátum: 2017. Április 21. - 19:01:50
Nem igazán díjazom az összeeskűvés elméleteket.
Viszont mostanában egyre gyakrabban hallani, nem csupán az ipar és a társadalom által végzett "életvitelszerű" természetrombolásról, hanem az időjárás szándékos manipulásától, a levegő szándékos mérgezéséig.
Itt van egy érdekes cíkk a témából, mindenki alkosson róla véleményt önmaga.

PILÓTA KITÁLAL!!!

ADMIN2 NAP AGO0  0

Remegő kéz, karikás, kialvatlan szemek, ideges körbetekintgetés, lehalkított beszédhang. Ilyen állapotban volt az a pilóta, akivel egy kis XVIII. kerületi kocsmában találkoztunk. Telefonon jelentkezett nálunk azzal, hogy olyan története van, ami biztosan érdekel majd minket: évek óta Chemtrail-pilótaként mérgezi az embereket, de nem bírja tovább. Valakinek el kell mondania, még ha az életét kockáztatja is.

Mikor kezdődött ez az egész?
2003-ban végeztem a Nyíregyházi Főiskolán pilótaként. Rá egy évre kezdtem dolgozni mezőgazdasági pilótaként ott Nyíregyházán. Egy ősrégi Ancsával repültem (An-2-es). Két évvel később, 2006-ban kezdődött az egész. Egyik este, munka után egyedül voltam a hangárban, amikor megjelent két öltönyös férfi azzal, hogy fiatal pilótákat keresnek egy fapados légitársasághoz.

Nem volt furcsa, hogy néhány év mezőgazdasági repülés után egy légitársasághoz hívják, hogy utasszállítót vezessen?
Dehogynem, először nem is értettem az egészet, azt hittem csak valami vicc. De elmondták, hogy olcsó, tehetséges fiatal pilótákat keresnek, akikkel aláírhatnak több évre szerződést. A főiskolán érdeklődtek, hogy kiket ajánlanak, és valamiért engem is beajánlottak. Igazából jól esett a megkeresés, és ki az, aki ne mondott volna azonnal igent.

Ehhez gondolom Budapestre kellett költöznie?
Költöznünk. Akkor még együtt voltam a feleségemmel, aki éppen terhes volt. Nem volt kérdés, hogy Budapesten folytatjuk az életünket. Akkor még nem gondoltam, hogy ez az új munka a családomba és a lelkiismeretembe fog kerülni.

Mikor csinálta először? Egyáltalán hogy működött a dolog?
Néhány hónapig semmi különös nem történt, végeztem a munkámat. Aztán megkerestek egy ajánlattal. Plusz pénzért heti egyszer-kétszer kellene vezetnem olyan gépeket, amiket meteorológiai mérésekre és kísérletekre használnak fel. Legalábbis nekem azt mondták. Azt hittem, sínen van az életem, új munka, előléptetés, és a kislányom is megszületett.

Mit mondtak pontosan, mik ezek a kísérletek?
Nekem nem ez a szakmám, nem is kíváncsiskodtam nagyon. Egyszer leültek velem, és elmagyarázták részletesen, milyen kísérletről is van szó. Nem az én szakmám, nem igazán értettem, de valami páráról, esőképzésről beszéltek, és rémlett is, hogy olvastam ilyen kísérletekről. Ami kicsit ijesztő volt, hogy aláírattak velem egy titoktartási kötelezettséget, de azt mondták ez teljesen normális.


Mi volt a dolga?
Először csak heti egyszer-kétszer, később egyre sűrűbben fel kellett szállnom egy utasokat nem szállító, átalakított géppel, amit amikorra én megérkeztem, már előkészítettek. Felszállás után 6000 méter magasan kellett egy adott útvonalon repülnöm. Ez legtöbbször Románia, vagy Horvátország irányába történt. A folyadékot, amivel feltöltötték a gépet mindig a magyar légtérben kellett kiengednem. Egyszerűen meghúztam egy kart és figyeltem a mérőket, hogy milyen ütemben távozik a folyadék. Körülbelül 30 percig tartott a folyamat, a repülés pedig másfél-két óra.

Mikor lett gyanús a dolog? És miért?
Egy alkalommal hamarabb értem ki a repülőtérre, hajnal 5 körül lehetett, elvileg hétkor repültem volna. Ekkor láttam, hogy mi történik a gépemmel, mielőtt felszállok vele: a tartályokat teljes védőfelszerelésben, maszkokban katonák pakolták fel a gépre. A teherautójukon veszélyes sav jelzések voltak, illetve le tudtam olvasni az aluminiumszulfid és báriumoxid feliratokat. A műveletet az a két öltönyös ember felügyelte, akik anno engem megkerestek Nyíregyházán.
De hát ez már két éve lehetett, ha jól számolom. Azóta is folytatta a munkát?
Szörnyű, de kénytelen voltam. Minden nap gyomorgörccsel mentem a munkahelyemre, már nem voltam önmagam. Eleinte olyanokkal próbálkoztam, hogy kevésbé lakott területeken repültem, illetve szórtam, de ezt nem tudtam sokáig titokban csinálni, hamar rájöttek az útvonalkövető rendszer és az anyag szórását mérő műszerek adatainak segítségével. Amikor ez kiderült, akkor már halálosan megfenyegettek, sőt azt is elmondták, hogy én elképzelni sem tudom, hogy milyen emberek állnak e mögött a dolog mögött. Azt mondták, meg se próbáljak hősködni, mert én fogom húzni a rövidebbe.Mégis megkeresett minket. Nem fél, hogy rájönnek, ki nyilatkozott nekünk? Nem sok ilyen pilóta lehet az országban.
Csak azt hiszi. Nem én vagyok az egyetlen, akit vagy zsarolással kényszerítettek, vagy visszautasíthatatlan ajánlattal környékeztek meg. Azóta különböző fórumokon keresztül, több pilótával is felvettem a kapcsolatot. Senki nem gondolná, nagyon durva lesz, amit mondok, de van olyan légitársaság, amelyiknek minden gépe szórja a mérget. Azért kerestem meg mégis önöket, mert már eljutottam arra a szintre, hogy nem tudok tükörbe nézni, és már kevésbé fontos, hogy ha életemben nem lesz munkám, mint hogy ezrek életét tegyem tönkre. És olvastam a mai furcsa híreiket, és arra gondoltam, hogy ez egy jel: itt az idő, elő kell állnom.

Miért nem mondott fel már korábban?
Itt nem lehet felmondani, megfenyegettek, hogy elintéznek, ha megpróbálom. Tudják, hogy aki felmond, az gyengeségből teszi, és nem bírná ki, hogy ne hozza nyilvánosságra ezeket a dolgokat. Félelmetes emberek ezek, és nem tudni, hogy ki áll a hátuk mögött. Az a német repülőgépmérnök még jól is járt, akit kirúgtak, és azóta nem kap munkát. Azért mesélem el ilyen részletesen, hogy ne járjak úgy, mint ő, aki nemrég, részletesen mutatta be bizonyítékokkal alátámasztva, hogy mi folyik, mégsem vette komolyan szinte senki.


Itthon ön lesz az első beavatott ember, aki erről beszél?
Itthon még nem volt arra példa, hogy valaki olyan tálaljon ki, aki testközelből részt vett az eseményekben. Amennyire követtem, 2012-ben egy volt jobbikos képviselő kérdéssel fordult Kövér Lászlóhoz, hogy meddig permetezik vegyszerekkel a lakosságot, mint a csótányokat. De kézzel fogható bizonyítékai neki sem voltak, ráadásul Hende Csaba honvédelmi miniszter a kérdést egy mondattal elutasította: kizárt, hogy mérgező permetezés folyna Magyarországon. Meg azt hiszem egy ilyen Chemtrail-ellenes tüntetés is volt a Petőfi csarnokban.Eljutottam odáig, ha már belekezdtem, végigcsinálom, hajlandó vagyok tanúskodni. Ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni.

– Forrás:Index
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 21. - 22:38:40 írta Csaba »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #1 Dátum: 2017. Április 22. - 21:02:49
Idézet
Amennyire követtem, 2012-ben egy volt jobbikos képviselő kérdéssel fordult Kövér Lászlóhoz, hogy meddig permetezik vegyszerekkel a lakosságot, mint a csótányokat.
Ez találó megfogalmazás.  sad

Én kedvelem az összeesküvés-elméleteket. Hihető maga az, hogy ilyen megtörténhet, de ez a konkrét elbeszélés mintha kicsit sántítana.

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #2 Dátum: 2021. Augusztus 09. - 16:31:23
Az egyre inkább teret hódító LMBTQ-ról keresztyén megközelítésben néhány részlet:

Idézet
Szombaton Magyarországon is láthatóvá tette magát a – nálunk még parányi, nyugaton már mindenre rákenődött – szivárványos „kereszténység”. Egy ismert lelkész üdvözletét és áldását küldte a Pride résztvevőinek. Egy ismert politikus magát váratlanul kereszténynek nevezve szólalt fel a Pride-on, és azt mondta: éppen keresztény hite miatt teszi ezt. A homoszexualitást, transzneműséget és más szexuális céltévesztettségeket ünneplő Pride így lett keresztény esemény is. Tőlünk nyugatra ez már általános, nálunk egy nagyon rossz folyamat kezdete.

Idézet
Ma a szivárványos nyugati egyházak az anómia (törvénytiprás) állapotába süllyedtek, ahol magát a bűnt és a céltévesztettséget ünneplik.

Idézet
Súlyos bűnök vannak az egyházakban, akár a politikával való összefonódás, a pénz vagy a paráznaság területén is, amelyekből sürgősen meg kell térnünk. De ez itt most a hittől való elszakadás egyértelmű határa. A szentségtelenségünkkel odamehetünk a Megváltóhoz, hogy megvalljuk és megtisztuljunk belőle, hiszen ő ezért jött. A szentségtelen vágyak ünneplése azonban tökéletesen idegen a bűnösök Megváltójától. Krisztus a paráznákból szenteket csinál, ezért hív magához mindenkit, minden elképzelhető bűnnel és céltévesztettséggel. A szivárványos kereszténység viszont Isten szent menyasszonyából csinál paráznát. Nem lehet közünk hozzá.

https://divinity.szabadosadam.hu/?p=28331&fbclid=IwAR2n8Ssqg8Od1OyrwKUc5daIg6IVMTbM7eJQdXBkkMMvkyXwr901JYhxzZQ

Egy kommentelő szavai:
Idézet
A kegyelem abban áll, hogy van bűnök bocsánata és tisztulás azokból. Krisztus szereti a bűnöst embert (az ember volta miatt, a bűne ellenére), miközben gyűlöli a bűnt.

A Pride lényege, hogy a résztvevők a bűnre büszkék. Az LMBTQ+ mozgalom elsődleges célja annak kilobbizása, hogy a bűn ezentúl igazság legyen (és aki ezt nem fogadja el, arra szájkosár kerüljön). Az egyház ezekkel szemben kell hogy álljon, hiszen bűn hiányában a bűnbocsánat és megtisztulás sem hirdethető, így a kegyelem sem. Ha nincs különbség a bűn és igazság között, Krisztus szeretetének a természete nem bemutatható – kereszthalála (amely szeretetének legfőbb megnyilvánulása) értelmetlennek és céltévesztettnek látszik – a szeretet helyett a bigottság végső megnyilvánulásaként tűnik fel.



Nem tudom, miért van az az érzésem, hogy az LMBTQ emelkedésével egyre nagyobb esélye lesz a(z igaz) keresztyének elnyomásának?

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #3 Dátum: 2021. Augusztus 09. - 18:00:37
Én úgy gondolom, hogy ez egy szűkségszerű folyamat része.

Nehéz helyzetben van a keresztyénség, hiszen az LMBTQ mozgalom az erkölcsi bűnök körébe tartozik.
Elég egyértelmű, hogy az ilyen jellegű bűnöket a világi törvények nem szankcionálják úgy, mint például az élet, vagy az anyagi javak elleni bűnöket.
Évszázadok óta nem tartja az emberiség a nyugati civilizációban bűnnek és büntetendőnek a házasságtörést, vagy az azonos neműek viszonyát.
Amire a polgári törvények nem nyomják reá, hogy bűn és, hogy ilyen és ilyen büntetés jár érte, azok ellen kardoskodni egy szélmalomharc.
Ezek ellen szót emelni, sosem lesz népszerű feladat, főként úgy nem, hogy a látható egyházba is beszivárogtak az ezeket toleráló személyek.
Amikor homoszexuális ember pástot viselhet, akkor mégis mi a jó fenére számíthat az egyház?! Mennyire lesz szava hihető és hiteles?

Nyilvánvaló, hogy a világi emberek szemében nem lesz egyéb, mint képmutató prűdség.
Jézusnak amikor visszatér a legfőbb feladata lesz elválasztani az ocsút a búzától. Ne gondoljuk azt, hogy a konkoly a világban növekszik csupán. A látható egyház tökéletes termőföld erre.

Szóval nekem az a véleményem, hogy az egyháznak nem egy LMBTQ, vagy más mozgalmak működését kell megakadályoznia a világban.
Sajna ehhez annyira vagyunk kevesek, mint abban a bizonyos sajtban a brummogás....

Jézusnak volt erre egy nagyon éles meglátása: "Ime, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok,"
Mt.10:16

A mostani helyzet sem más, mint Krisztus korában. Mégis a mai keresztyénynek közül sokan úgy rontanak neki ezeknek a mozgalmaknak, mint egy vérszomjas párduc, s közben olyan ostobák, mint egy naposcsibe....

Sajnos én úgy látom, hogy a keresztyénség nem az egyént akarja megmenteni, hanem szeretné saját képére formálni a világot.
Ez nem fog menni!

Nem ez a cél, Jézus Krisztus szavára sem hit mindenki és tért meg a bűneiből.
Valójában a megtértek csoportja, töredéke volt a hallgatóságának.

Valamit nagyon rosszul csinál az egyház: " Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívül valókról is ítéletet tegyek?.....
A kívül valókat pedig majd az Isten ítéli meg."
1Kor.5:12

Lehet nem a világ felett kellene gyakorolni az ítélettételt, hanem az egyházban....

Az LMBTQ mozgalom nem jó, ahogy a családon belüli erőszak, a paráznaság és a házasságtörés sem.
Sem ezt, sem azt nem tudjuk az egyházon kívül felszámolni, s olybá tűnik, hogy azon belül sem.
Mégis inkább lenne a dolgunk az utóbbi, mint az előbbi.



 
« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 09. - 18:05:32 írta Csaba »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #4 Dátum: 2021. Augusztus 13. - 09:24:39
Én úgy gondolom, hogy ez egy szűkségszerű folyamat része.

Nehéz helyzetben van a keresztyénség, hiszen az LMBTQ mozgalom az erkölcsi bűnök körébe tartozik.
Elég egyértelmű, hogy az ilyen jellegű bűnöket a világi törvények nem szankcionálják úgy, mint például az élet, vagy az anyagi javak elleni bűnöket.
Évszázadok óta nem tartja az emberiség a nyugati civilizációban bűnnek és büntetendőnek a házasságtörést, vagy az azonos neműek viszonyát.
Amire a polgári törvények nem nyomják reá, hogy bűn és, hogy ilyen és ilyen büntetés jár érte, azok ellen kardoskodni egy szélmalomharc.
Ezek ellen szót emelni, sosem lesz népszerű feladat, főként úgy nem, hogy a látható egyházba is beszivárogtak az ezeket toleráló személyek.
Amikor homoszexuális ember pástot viselhet, akkor mégis mi a jó fenére számíthat az egyház?! Mennyire lesz szava hihető és hiteles?

Nyilvánvaló, hogy a világi emberek szemében nem lesz egyéb, mint képmutató prűdség.
Jézusnak amikor visszatér a legfőbb feladata lesz elválasztani az ocsút a búzától. Ne gondoljuk azt, hogy a konkoly a világban növekszik csupán. A látható egyház tökéletes termőföld erre.

Szóval nekem az a véleményem, hogy az egyháznak nem egy LMBTQ, vagy más mozgalmak működését kell megakadályoznia a világban.
Sajna ehhez annyira vagyunk kevesek, mint abban a bizonyos sajtban a brummogás....

Jézusnak volt erre egy nagyon éles meglátása: "Ime, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok,"
Mt.10:16

A mostani helyzet sem más, mint Krisztus korában. Mégis a mai keresztyénynek közül sokan úgy rontanak neki ezeknek a mozgalmaknak, mint egy vérszomjas párduc, s közben olyan ostobák, mint egy naposcsibe....

Sajnos én úgy látom, hogy a keresztyénség nem az egyént akarja megmenteni, hanem szeretné saját képére formálni a világot.
Ez nem fog menni!

Nem ez a cél, Jézus Krisztus szavára sem hit mindenki és tért meg a bűneiből.
Valójában a megtértek csoportja, töredéke volt a hallgatóságának.

Valamit nagyon rosszul csinál az egyház: " Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívül valókról is ítéletet tegyek?.....
A kívül valókat pedig majd az Isten ítéli meg."
1Kor.5:12

Lehet nem a világ felett kellene gyakorolni az ítélettételt, hanem az egyházban....

Az LMBTQ mozgalom nem jó, ahogy a családon belüli erőszak, a paráznaság és a házasságtörés sem.
Sem ezt, sem azt nem tudjuk az egyházon kívül felszámolni, s olybá tűnik, hogy azon belül sem.
Mégis inkább lenne a dolgunk az utóbbi, mint az előbbi.

 :like:

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #5 Dátum: 2021. Augusztus 27. - 11:54:25
Úgy gondolom, hogy az LMBTQ mozgalom, meg a Black Lives Matter, meg a "ha hülye vagy sztár vagy"  mozgalmak nem más mint a Nyugati világ bukása és halála. Az USA és az EU haldoklik, s mint minden birodalom ezeknek is vége, napjaik megvannak számlálva.
Évekig megvoltam győződve arról, hogy az EU lesz az Antikrisztus birodalma, de NEM.
Ezek a mozgalmak előre viszik ezen államok itéletét, bukását és halálát.
Úgy gondolom,  hogy nem sok idő van számunkra, s az igazi nehéz helyzet mind ezek után fog bekövetkezni. Európa muzulmán világá válása rohamosan közeledik, és az EU vezetői rendkivűl hatékonyan aszisztálnak is hozzá.
Na akkor lesz majd nehéz helyzet.

Mert
A kívül valókat pedig majd az Isten ítéli meg."
1Kor.5:12

Félek, hogy Isten ítélete, tisztító tüze, az iszlámon keresztűl fog érkezni. Elpunnyadt liberális, demokrata, anarhista nyugat a keresztényekkel egggyütt az üldözés tüzében fog megtisztulni ... bár ne így lenne, bár a békesség útját választaná(nk)

Talán Jónás üzenete aktuális lenne az Eu- számára.

Persze megvagyok győződve, hogy Krisztus Egyházán semmi sem vehet diadalmat, s Istennek mindenkor megvannak a választottai, akik nem hajtanak térdet a „Baál” előtt, akiket Isten tart meg. Mégis más beszélni erről és más megélni azt. S Isten legyen kegyelmes hozzánk.

Úgy látom, hogy valahogy nem vesszük komolyan Krisztus ezen parancsát:

Mt 28:18
Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,
tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Hogyan teszünk tanítványá, ha nem beszélhetünk arról mi a Bűn, és mi Isten akarata, és miből kell megtérni.

Az Igazság mellet ki kell állni, és most van itt az ideje, hogy megtanuljunk kitartani és megerősődni az igazságban, nem szégyelni azt, hanem kimondani azt és hírdetni, és hirdetni a Krisztusban való szabadítást.
Ha nem tudunk és nem merünk kiállni ezek a mozgalmak ellen nem fogunk merni kiállni a nehezebb időkben sem. Nem mondom azt, hogy megakadályozhatjuk, de mindenkor fel kell lépnünk ellene, és ha ők hallatják a hangukat nekünk is azt kell tegyük, még akkor is ha sokan mások szégyent hoztak, kudarcot vallottak.
Fel kell ébredniük a keresztényeknek is, és ahogy mondod előszőr a saját háza táján kell takarítani, és rendet tenni,  megérteni azt is hogy a Demokrácia nem járható út, a mai demokrácia kezd anarhiává válni. S a baj az, hogy ez a demokrácia át járta egyházainkat, gyülekezeteinket, a kereszténységet.  Már nem számít az, hogy mit akar Isten, hanem az, hogy mit akar az ember. Nem az Isten az Úr és Király aki uralkodik, hanem az ember. Sok egyház így is viselkedik, csak úgy parancsolgat minden felé, démonoknak, betegségnek, és minden további nélkül Istennek. Ki követeli a jogát ... - neki joga van, az áldáshoz, a gyógyuláshoz, a jóléthez, a karrierhez ...  s minden további nélkül Istent egy rabszolgává, csoda szellemé tették akit ide oda lehet rángatni - nem csodálom, ha az egyszerű ember azt hiszi, hogy az Úr a buzinak meg a transzvesztitátanak is tapsikolni fog és keblére öleli mert hiszen Ő a szeretet, Ő a bűnösök és paráznák barátja, és Ő senkit sem bánt ...

Azt hiszem nagyon aktuális Krisztus Laodiceai üzenete a mai keresztény egyháznak.

Mindenkor számunkra keresztényeknek ez kell erőt és reményt adjon:

Mt 28:18
Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.



Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #6 Dátum: 2021. Augusztus 27. - 13:17:28
Péld 24:11 - 24:12

Szabadítsd meg azokat, akik a halálra vitetnek, és akik a megöletésre tántorognak, tartóztasd meg!  
Ha azt mondanád: íme, nem tudtuk ezt; nemde, aki vizsgálja az elméket, ő érti, és aki őrzi a te lelkedet, ő tudja! és kinek-kinek az ő cselekedetei szerint fizet.  

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #7 Dátum: 2021. Augusztus 27. - 21:52:25
Ezt a cikket most találtam:


Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket
Szücs Péter 2021. augusztus 27.

Svédországban tíz év alatt ezerötszáz százalékkal nőtt azoknak a kislányoknak a száma, akik fiúk szeretnének lenni. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, egy háromlépcsős nemváltoztatási folyamatban kísérik végig őket. A páciensek döntő többsége tizennégy-tizenöt éves gyermek, de vannak köztük kilenc-tízévesek is. A Reformátusok Szárszói Konferenciájának második napján az LMBTQI-lobbi erejéről és az arra adható keresztyén válaszokról Dr. Ujlaki-Győri Anna orvos, mentálhigiénés szakember és Molnár Ambrus református lelkipásztor beszélgettek Fekete Zsuzsával, a Magyarországi Református Egyház kommunikációs igazgatójával.

„A gender szót vélhetően John Money használta először a történelem során arra, hogy a biológiai nemet a társadalmitól megkülönböztesse. Előtte ez egy nyelvtani kifejezés volt. Money egyébként pedofil volt, a gender-ideológiában még 2006-ban is idézett könyvét egy kisgyermeken végrehajtott emberkísérlet alapján írta meg. A gyermek később öngyilkos lett, Money pedig sikeres a könyvének köszönhetően.”

A fenti példa csak egy volt a több, megrázó eset közül, amely a Reformátusok Szárszói Konferenciájának második napján, a Nemi identitás, társadalmi identitás című beszélgetésen elhangzott. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális embereket tömörítő lobbi erejéről Ujlaki-Győri Anna elmondta: „Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban már a kettő-négyéves gyerekek is elkezdhetik a nemváltás háromlépcsős folyamatát. Ha például egy kétéves kisfiú odaáll az édesanyja elé és azt mondja, hogy anya én lány vagyok, akkor erre a szülőnek azt kell mondania, hogy rendben van, választunk neked egy új nevet, megnövesztjük a hajad és bemutatunk az óvónőnek kislányként. A következő lépés a pubertás-blokkoló. A kamaszodás, a nemi érés természetes folyamatát leállítják, majd valamivel később keresztező nemi hormonokat adagolnak a fiataloknak, akik a hormonkezelés hatására 100 százalékban fogamzásképtelenné válnak. A folyamat elindításához Amerikában több helyen pszichológiai szakvéleményre sincs szükség. Elég a gyermekek öndiagnózisa.”

A felvilágosodás korában kezdődött

Az LMBTQI lobbi hátterében álló okokat Molnár Ambrus református lelkipásztor egészen a felvilágosodás koráig vezette vissza. Véleménye szerint ekkor történt meg az az antropológiai fordulat, amely az ember életében jelen lévő rossz történéseket már nem az ember Istennel való, rendezetlen kapcsolatával magyarázta. A fordulatot követően már úgy gondolták, hogy a rossz azért történik az emberekkel, mert igazságtalan körülmények között élnek. A lelkipásztor a 19. századi filozófust, Nietzsche-t említette, aki szerint Isten halott. Ha pedig ez így van, akkor teljesen másként kell gondolkodnunk magunkról és a világról, amelyben az ember már nem Isten teremtménye. Ezzel elindultunk a konstruktivizmus irányába, amely szerint semmi nincs a világon, ami adott. Az ember a világ közepe, és olyan valóságot épít fel, amilyet csak akar. „Az LMBTQI szerint a valóság legmélyebb lényege nem az, hogy mi vesz körül minket, hanem a belső, szubjektív érzéseink. Semmi sem adott, csak az, amit érzünk, és gondolunk. A valóságot e felé az érzés felé alakítjuk, ez alapján építjük föl magunkat. Azzá lehetünk, akiknek érezzük magunkat. Ha pedig a szubjektív érzés és a biológiai valóság között összeütközés van, akkor nem a biológiai valósághoz alakítjuk az érzéseinket, hanem az érzéseinkhez a biológiai valóságunkat.” – tette hozzá Molnár Ambrus.

Keresztyén válasz

Ujlaki-Győri Anna véleménye szerint, ha a fentiekre keresztyén választ keresünk, azért van nehéz dolgunk, mivel az LMBTQI-lobbi számára a boldogság forrása csakis önmagunkon belül kereshető. A legfőbb érték az, ha felfedezem, hogy én ki vagyok. Ezért reagál olyan keményen egy LMBTQI ember, ha mi nem értünk egyet az életvitelével, mert azt érzi, hogy őt magát kérdőjelezzük meg. Ebben az ideológiában a bűn és az ember elválaszthatatlan. Pedig, mint ahogy azt Molnár Ambrus hozzáteszi: „az, hogy Isten a teremtőnk, azt jelenti, hogy van célja az életünknek, mégpedig az, hogy egy olyan rendszerben éljünk, ami a jóról alkotott minden elképzelésünket meghaladja. Ebben a rendszerben viszont nem lehet akárhogyan élni. A bűneset során az ember eltért az isteni normától, ennek beláthatatlan következményei vannak ma is. Vágyunk arra, hogy boldogok legyünk, ezért bármit megtennénk. A nemátalakító folyamaton átmenő emberek is boldogságra vágynak, és iszonyú kínokat is vállalnak ezért. Vágynak a rendre, de mivel a valóságukból Istent eleve kizárják, ezért csak magukra számíthatnak. A keresztényeknek hatalmas felelősségük, hogy az evangéliumot képviselve megmutassák az embereknek a boldogsághoz vezető, igaz utat.” Ujlaki-Győri Anna felteszi a kérdést a nemváltó műtétekről szólva: „ha szeretünk valakit, abban támogatjuk, ami hazugság, vagy abban, ami az igazság? Egy anorexiásnak nem mondjuk, hogy igen kövér vagy, segítek fogyókúrázni. Egy olyan betegnek, aki amputáltnak érzi magát, nem mondjuk, hogy gyere, vágjuk le a lábadat. A gyerekeket ugyanakkor támogatjuk abban, hogy levágassák a mellüket, vagy a péniszüket, ha ellenkező neműnek érzik magukat?”

Az érvek labirintusában

A kérdésfeltevések azért is érdekesek, mivel az előadók azt állítják, hogy az LMBTQI-lobbi érvelése sok helyen sántít. Ujlaki-Győri Anna szerint gyakran érvelnek az orvosok a szülőknek azzal, hogyha nem végzik el a nemváltoztató műtétet, gyermekük akár az öngyilkosságba is menekülhet. A statisztikák ugyanakkor azt mutatják, hogy a műtéten átesettek között egyáltalán nem csökken az öngyilkosságok aránya. Gyakori LMBTQI-érv az is, hogy az érzékenyítést minél fiatalabb korban el kell kezdeni, de a szakember határozottan állítja, hogy ez tévedés. „A pici gyermekek még nem tudják, hogy mit jelent férfinak, vagy nőnek lenni. Ők ezt még csak tanulják, a mi felelősségünk pedig az, hogy ne tegyünk a vállukra olyan terhet, amit nem tudnak elhordozni. Azt mondani egy néhány éves gyermeknek, hogy te jobban tudod, mi vagy, kegyetlenség és gyermekbántalmazás.” Már csak azért is, mivel a nemváltoztató műtétek eredményességre sincs semmi garancia. Hogy mennyire nincs, azt Molnár Ambrus James Shupe, egy férfiból nővé operált katona vallomásával illusztrálta.

„2019 januárjában, minthogy képtelen voltam tovább hazudni, még egy napot, visszanyertem férfi nememet. A lelkiismeretembe nehezedő súly nehezebb volt, mint az elnyert hírnév értéke, amit ebből a bonyolult svindliből szereztem. Két, hamis nemi identitás nem rejtheti el biológiai valóságom igazságát. Nincs harmadik gender, vagy harmadik nem. Akárcsak én, az interszex emberek is vagy férfiak, vagy nők. Állapotuk a szexuális fejlődés zavarából adódik, segítségre és együttérzésre van szükségük. Szerepet játszottam abban, hogy terjesszem ezt az óriási tévedést. Nem áldozat vagyok. A feleségem, a lányom és az amerikai adófizetők, ők az igazi áldozatok.” – részlet Szilvay Gergely, A gender-elmélet kritikája című könyvéből.

Útravaló

A jövőre nézve az előadók hangsúlyozták, hogy Magyarországon egyelőre 18 év alatt nem kezdeményezhető nemváltoztató műtét, valamint nem lehet az óvodákban és iskolákban erre vonatkozó „érzékenyítést” végezni. Fontos ugyanakkor, hogy tisztában legyünk az érvekkel és az ellenérvekkel, ugyanis az elmúlt időszakban a genderklinikákra beutaltak mintegy 70 százaléka olyan, tinédzser lány volt, akinek gyermekkorában nem volt identitászavara. A csoportnyomásnak és a közösségi médiában látottaknak azonban hatalmas szerepe van abban, hogy a nemi átalakító műtét mellett döntenek. Ujlaki-Győri Anna arról beszélt, hogy „Krisztusban Isten nekünk maradandó identitást ad. Az identitászavaros ember azt keresi, hogy kicsoda. A genderideológia szerint akár naponta is változtathatjuk az identitásunkat, pedig ennek állandónak kellene lennie. Nekünk, keresztyénként az a dolgunk, hogy kimondjuk az igazságot. Ha nem tesszük, a hazugság lesz hangos. A fiataljainknak tartozunk azzal, hogy elmondjuk Isten üzenetét: megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket.(János evangéliuma, 8. fejezet 32. vers)” Molnár Ambrus hozzátette: „Egyre kevésbé lehetséges nem állást foglalni. Erősödjünk meg abban, hogy Isten az élet ura, az Ő teremtményei vagyunk. Kezdjünk úgy élni, ahogy Ő erről beszél a Bibliában. Valljunk színt, ragaszkodjunk az igazsághoz és vállaljuk az esetleges retorziókat!”


https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/megismeritek-az-igazsagot-es-az-igazsag-szabadda-tesz-benneteket/?fbclid=IwAR3xcC8jPtStUHfDKnI80xaaowsPH4WVR8hjn-5emhv9AwM7j-Zt8IjlE3s

« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 27. - 21:53:27 írta Virág »

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #8 Dátum: 2021. Augusztus 28. - 21:01:39
Szia Zoli!

Örülök, hogy hosszú idő után  újra olvashattam a gondolataidat. Engem mindig gondolkodásra sarkallnak. Sok mindennel egyet értek veled, mint általában. :)

Mint például ezzel is:

"Úgy gondolom, hogy az LMBTQ mozgalom, meg a Black Lives Matter, meg a "ha hülye vagy sztár vagy"  mozgalmak nem más mint a Nyugati világ bukása és halála. Az USA és az EU haldoklik, s mint minden birodalom ezeknek is vége, napjaik megvannak számlálva."

Igen én is azt gondolom, hogy ezek a mozgalmak az emberi társadalmak folyamatos süllyedéséről tanúskodnak, természetesen minden világi hatalom a veszte felé tart, ez az Igének egy félreérthetetlen kinyilatkozása. A dolgok mikéntjébe én nem folynék bele, mert csak találgatni tudnék. Számomra nincs is igazán jelentősége.


"Évekig megvoltam győződve arról, hogy az EU lesz az Antikrisztus birodalma, de NEM."

Ezzel nagyjából én is így vagyok. Mégis úgy gondolom, hogy Európában jön létre, hogy EU lesz-e a neve, arról  fogalmam sincs.

"Ezek a mozgalmak előre viszik ezen államok itéletét, bukását és halálát.
Úgy gondolom,  hogy nem sok idő van számunkra, s az igazi nehéz helyzet mind ezek után fog bekövetkezni."

Ezzel is teljesen egyetértek !

" Európa muzulmán világá válása rohamosan közeledik, és az EU vezetői rendkivűl hatékonyan aszisztálnak is hozzá.
Na akkor lesz majd nehéz helyzet."

Az biztos, hogy a keresztyének helyzetének egyre nehezebbé kell válnia.
Európában ma az történik, ami hajdan az USÁ-ban, a határok megszűnése, az egyesülés vágya, a mások feltétel nélküli elfogadása,, lehetővé tette a szabad bevándorlást az államokba. Ma az EU-ban is ezek a törekvések dominálnak. Ahogy az "Államokba" úgy hozzánk is bejött az iszlám. Magyarországot eléggé elítélik az EU-ban, de a vallásszabadság nálunk is megengedi az iszlám gyakorolását.
Mindennek ellenére ne üljünk fordítva a lovon!
Olyan előfordulhat, hogy Allah, Buddha és egyebek őszinte követőiből keresztyén -hitre jusson valaki, de ha ez Istentől volt, akkor az illető ebben a hitben is marad. Az a személy, aki pedig a "keresztyénségből" tér át az iszlámra, vagy más hitre, az sosem volt keresztyén. Ez a Szentlélek ellenállhatatlan munkájának a bizponyítéka. Amit Isten örök hűsége garantál.
Érdemes a fentiek fényében elmélkedni néhány igén:

"Nem lehet pedig, hogy meghiúsult legyen az Isten beszéde. Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók;"
Róm. 9:6
Ezzel párhuzamosan állítom, hogy nem mindenki keresztyén, aki annak vallja magát tökmindegy, hogy megkeresztelik csecsemőként, vagy felnőtt fejjel alámerítik.
Szóval attól, hogy az EU be engedi az iszlámot, nem tudja megakasztani az evangéliumot, s egyetlen emberrel sem válik  kevesebb ember valóban keresztyénné, mint ahányat Isten elhív.

Mert
A kívül valókat pedig majd az Isten ítéli meg."
1Kor.5:12

"Félek, hogy Isten ítélete, tisztító tüze, az iszlámon keresztűl fog érkezni. Elpunnyadt liberális, demokrata, anarhista nyugat a keresztényekkel egggyütt az üldözés tüzében fog megtisztulni ... bár ne így lenne, bár a békesség útját választaná(nk)"
Hát ebben még akár igazad is lehet! Sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.  vmosoly12


"Talán Jónás üzenete aktuális lenne az Eu- számára.

Persze megvagyok győződve, hogy Krisztus Egyházán semmi sem vehet diadalmat, s Istennek mindenkor megvannak a választottai, akik nem hajtanak térdet a „Baál” előtt, akiket Isten tart meg. Mégis más beszélni erről és más megélni azt. S Isten legyen kegyelmes hozzánk."

Ámen!

"Úgy látom, hogy valahogy nem vesszük komolyan Krisztus ezen parancsát:

Mt 28:18
Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,
tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Én pedig úgy érzem, hogy nagyon benézzük Jézus parancsát!
A keresztyénségnek nem minden embert, hanem minden népet kellett tanítvánnyá tennie!
Talán nem túlzás, hogy nincs a világnak olyan nemzete, ahol ne hallottak volna már Jézus Krisztus evangéliumáról és ne lenne  keresztyén ember közöttük.

"Hogyan teszünk tanítványá, ha nem beszélhetünk arról mi a Bűn, és mi Isten akarata, és miből kell megtérni."
Bocsi Zoli, de ha hiszünk a Bibliának az ember a mi okoskodásunk nélkül is tudja, hogy mi a bűn! Ha nem érzi a lelkiismerete által, akkor oda jut, mint a zsidók a törvényeikkel:
Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg, (Gal 5,24; Róm 6,7.18) 13(Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik. (Mát 7,21) 14Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök: (Eféz 4,23.1Thess;4,3) 15Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.) (2Tim 1,7;Gal 4,5.6) 16Azon a napon, melyen az Isten megítéli az emberek titkait az én evangyéliomom szerint a Jézus Krisztus által.
"
Én úgy gondolom, hogy az evangélium hirdetésének nem abból kell állnia, hogy neki rontunk Istentelen mozgalmaknak, s rájuk okádjuk a bűneiket, miközben mi magunk is bűnösök vagyunk!
Ha az egyházban beszélünk a bűnről és főként sajátjainkról, akkor talán kevesebb lesz az elszállt elitista gyülekezet. Érdemes lenne beszélni arról is, hogy miként próbálunk küzdeni ellene, vagy hogy miként dédelgetjük....
Valahogy ez a téma  Pálon sem tudta átverekedni magát, csak megakadt a "vessétek ki magatok közül mozgalomnál". Hát ha a "kivetés" ténylegesen működne ,Jézusnak nagyjából zéró gyülekezete lenne a földön...


"Az Igazság mellet ki kell állni, és most van itt az ideje, hogy megtanuljunk kitartani és megerősődni az igazságban, nem szégyelni azt, hanem kimondani azt és hírdetni, és hirdetni a Krisztusban való szabadítást."
Igen, az igazságban meg kell állni: Mindannyian olyan kárhozatra méltó bűnösök vagyunk, mint bármelyik LMBTQ -rab. Egyedül Jézusban van szabadítás, nekik és nekünk egyaránt!

"Ha nem tudunk és nem merünk kiállni ezek a mozgalmak ellen nem fogunk merni kiállni a nehezebb időkben sem. Nem mondom azt, hogy megakadályozhatjuk, de mindenkor fel kell lépnünk ellene, és ha ők hallatják a hangukat nekünk is azt kell tegyük, még akkor is ha sokan mások szégyent hoztak, kudarcot vallottak."

Itt van a másik hatalmas félreértése a jézusi keresztyénségnek, nem emberek ellen, hanem emberekért kell kiállnunk Jézus mellett
Mt.5:39 Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is.

"Fel kell ébredniük a keresztényeknek is, és ahogy mondod előszőr a saját háza táján kell takarítani, és rendet tenni,"
Ámen!
 
 "megérteni azt is hogy a Demokrácia nem járható út, a mai demokrácia kezd anarhiává válni."
Sajnos ez részben igaz, szerintem nem a Demokrácia intézményével van gond, hanem a liberalizmus elkorcsosulásával.

" S a baj az, hogy ez a demokrácia át járta egyházainkat, gyülekezeteinket, a kereszténységet.  Már nem számít az, hogy mit akar Isten, hanem az, hogy mit akar az ember. Nem az Isten az Úr és Király aki uralkodik, hanem az ember."

Ebben részben egyetértek, de én úgy látom, hogy a "konkoly" az ami átfonja az egyházat. A lelkész sok esetben szenved személyiség zavarban, elítéli a demokráciát, de nem Krisztus királyságát, hanem diktatúrát épít. Sokszor talán még jó szándék is vezérli, de a pokolra vezető utat is az kövezi...


" Sok egyház így is viselkedik, csak úgy parancsolgat minden felé, démonoknak, betegségnek, és minden további nélkül Istennek. Ki követeli a jogát ... - neki joga van, az áldáshoz, a gyógyuláshoz, a jóléthez, a karrierhez ...  s minden további nélkül Istent egy rabszolgává, csoda szellemé tették akit ide oda lehet rángatni - nem csodálom, ha az egyszerű ember azt hiszi, hogy az Úr a buzinak meg a transzvesztitátanak is tapsikolni fog és keblére öleli mert hiszen Ő a szeretet, Ő a bűnösök és paráznák barátja, és Ő senkit sem bánt ..."

Sok a szélsőség az egyházon belül is, ez kétségtelen. Az Ige egyértelműen mondja, hogy kiknek nincs örök élete.  Jézus pedig azt, hogy minden bűn megbocsátatik, kivéve....
Szóval, hogy Isten kit ölel a keblére, vagy kinek fog tapsolni, ez maradjon az Ő kompetenciája. Az biztos, hogy örömét leli a bűnös megtérésében.
Amikor az ember kegyelmet nyer Istentől olyan helyzetben, amikor csak pusztulásra számíthat és nem is érdemel mást, elkezdi másként látni önmagát, másokat és Istent. Szerintem az egyik legszebb ajándék Istentől, hogy megtalálja a módját, hogy az ember képessé  váljon a változásra és a dolgok átértékelésére.

"Azt hiszem nagyon aktuális Krisztus Laodiceai üzenete a mai keresztény egyháznak."

Sajnos az egyház állapotáról az Úr, nem mint egy lehetőségről, hanem mint tényről beszél.

"Mindenkor számunkra keresztényeknek ez kell erőt és reményt adjon:

Mt 28:18
Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön."


ÁMEN!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #9 Dátum: 2021. Augusztus 29. - 13:47:54
Idézet
Mégis úgy gondolom, hogy Európában jön létre, hogy EU lesz-e a neve, arról  fogalmam sincs.

Én is így gondolom, csak mostani meglátásom szerint  muzulmán kormányzással, sokáig valahogy nem illett a képbe a lefejezés ... - a muzulmánoknál gyakori módja a kivégzésnek.
Természetesen lehet máskép is. :szelid:


Idézet
Az biztos, hogy a keresztyének helyzetének egyre nehezebbé kell válnia.
Európában ma az történik, ami hajdan az USÁ-ban, a határok megszűnése, az egyesülés vágya, a mások feltétel nélküli elfogadása,, lehetővé tette a szabad bevándorlást az államokba. Ma az EU-ban is ezek a törekvések dominálnak. Ahogy az "Államokba" úgy hozzánk is bejött az iszlám. Magyarországot eléggé elítélik az EU-ban, de a vallásszabadság nálunk is megengedi az iszlám gyakorolását.
Mindennek ellenére ne üljünk fordítva a lovon!
Olyan előfordulhat, hogy Allah, Buddha és egyebek őszinte követőiből keresztyén -hitre jusson valaki, de ha ez Istentől volt, akkor az illető ebben a hitben is marad. Az a személy, aki pedig a "keresztyénségből" tér át az iszlámra, vagy más hitre, az sosem volt keresztyén. Ez a Szentlélek ellenállhatatlan munkájának a bizponyítéka. Amit Isten örök hűsége garantál.
Érdemes a fentiek fényében elmélkedni néhány igén:

"Nem lehet pedig, hogy meghiúsult legyen az Isten beszéde. Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók;"
Róm. 9:6
Ezzel párhuzamosan állítom, hogy nem mindenki keresztyén, aki annak vallja magát tökmindegy, hogy megkeresztelik csecsemőként, vagy felnőtt fejjel alámerítik.
Szóval attól, hogy az EU be engedi az iszlámot, nem tudja megakasztani az evangéliumot, s egyetlen emberrel sem válik  kevesebb ember valóban keresztyénné, mint ahányat Isten elhív.

Ezzel is teljesen egyet értek, s nem mondtam mást.
Megvagyok győződve, hogy akiket elválasztott az Úr azt el is hívja és azt meg is tartja. Természetes, hogy semmilyen üldözés vagy sátáni hatalom nem képes megakadályozni azt amit Isten eltervezett, sem az evangélium terjedését, sem a - valódi - keresztények megmaradását. Megvagyok győződve, hogy nem számit, hogy muzulmán, hindu, buddhista, Istennek van hatalma ezek közt is. Sőt a leghűebb keresztények pont azon országokban vannak ahol  üldözik őket, mivel nem veszik könnyelmüen hitüket. Ott van pl. most Afganisztáni arab hívők, vagy Pakisztánban, Indiában, vagy Kínában.
Sosem mondtam, hogy ezen emberek népek, közzűl nem lehetnek megtértek, sőt hírdetni kell az evangéliumot Krisztust. Istennek minden hol vannak választottai.

Azzal is tisztában vagyok, hogy nem minden keresztény - Krisztus követő - sajnos - de ez mindig így volt.

Idézet
Én pedig úgy érzem, hogy nagyon benézzük Jézus parancsát!
A keresztyénségnek nem minden embert, hanem minden népet kellett tanítvánnyá tennie!
Talán nem túlzás, hogy nincs a világnak olyan nemzete, ahol ne hallottak volna már Jézus Krisztus evangéliumáról és ne lenne  keresztyén ember közöttük.

Ezzl is teljesen egyet értek, de a népek, nemzetek egyénekből állnak, és az evangélium hírdetése egyének felé történik. Nem is volt szó minden ember kereszténnyé tételéről, hiszen hiszen Isten az aki valakit Újjászűl, a mi feladatunk a  Krisztusés az evangélium hírdetése.

Idézet
Bocsi Zoli, de ha hiszünk a Bibliának az ember a mi okoskodásunk nélkül is tudja, hogy mi a bűn! Ha nem érzi a lelkiismerete által, akkor oda jut, mint a zsidók a törvényeikkel:

Ezzel is egyet érek. Habár az ember nagyon hajlamos elhalgattatni a lelkiismeretét, sőt egyes bűnöket nem is lát a Szentlélek megvilágosító hatalma nélkűl.  Ugyanakkor, az Úr se bízta az emberi lelkiismeretre a bűn felismerését, mert máskép nem adta volna a törvényt, sem nem lenne több heyen felsorolva a bűnök  ... - Jézus tanított a bűnökről, és arról mi   az Isten akarata.

Idézet
Én úgy gondolom, hogy az evangélium hirdetésének nem abból kell állnia, hogy neki rontunk Istentelen mozgalmaknak, s rájuk okádjuk a bűneiket, miközben mi magunk is bűnösök vagyunk!

Én sem gondolom, hogy neki kell rontsunk ezeknek a mozgalmaknak. Sőt  ....
Viszont pont azt látom, hogy ezn mozgalmak rontanak neki a keresztényeknek.
Nem volt baj a feketékkel, ameddig nem kezdték el hangoztatni azt hogy bizony bizony ők feketék és joguk van ... sőt lassan bocsánatot kell kérjenek a fehérek ... hogy ...  meg térdeljenek le, meg már lassan a fehéreknek kevesebb joga lesz ...
A homokosokkal , a transzvesztitákkal sem volt baj - úgy mond - addig ameddig nem nyomták arcunkba a kopasz fütyiüket, vagy feneküket ...  nem volna baj ha nem erőltetnék a gyermekekre, az ovodákra és iskolákra szennyüket. Senki sem támadta őket,  nem törődtek velük, ameddig csendben csinálták.
Nem volna gond, ha nem takaróznának Isten teremtésével, szeretetével és elfogadásával. S ha ők ezzel jönnek akkor kell legyenek emberek akik elmondják, hogy de bizony ez nem így van, eggyáltalán nem természetes, nem helyes, nem szeretni való az amit tesznek. Lassan mi kell rosszúl érezzük magunkat, sőt lassan mi leszünk azok akik nem vagyunk normálisak.

Idézet
Ha az egyházban beszélünk a bűnről és főként sajátjainkról, akkor talán kevesebb lesz az elszállt elitista gyülekezet. Érdemes lenne beszélni arról is, hogy miként próbálunk küzdeni ellene, vagy hogy miként dédelgetjük....

Ezzel egyet értek, az első hely az egyház ahol a bűnről kell beszélni és az abból való megtérésről, sőt annak szükségéről, de azon kívül is, mert a bűn ismerete nélkül nincs miből megtérni, mert éppen itt a baj - sok gyülekezetben és azon kívűl is - hogy számukra Isten mindenkit elfogad és szeret bűneikkel együtt.

Idézet
Itt van a másik hatalmas félreértése a jézusi keresztyénségnek, nem emberek ellen, hanem emberekért kell kiállnunk Jézus mellett

Amikor kiállunk Krisztus mellet, akkor nagyon sokszor megtörténik, hogy az emberek ellen és gondolkozásuk ellen is történik  - Jézus nem kímélte a Farizeusokat, sem azokat akik a bűn mellet álltak, amikor Jézus kiállt az Atya mellett akkor az Ő igazsága mellet is.

Idézet
Sok a szélsőség az egyházon belül is, ez kétségtelen. Az Ige egyértelműen mondja, hogy kiknek nincs örök élete.  Jézus pedig azt, hogy minden bűn megbocsátatik, kivéve....
Szóval, hogy Isten kit ölel a keblére, vagy kinek fog tapsolni, ez maradjon az Ő kompetenciája. Az biztos, hogy örömét leli a bűnös megtérésében.
Amikor az ember kegyelmet nyer Istentől olyan helyzetben, amikor csak pusztulásra számíthat és nem is érdemel mást, elkezdi másként látni önmagát, másokat és Istent. Szerintem az egyik legszebb ajándék Istentől, hogy megtalálja a módját, hogy az ember képessé  váljon a változásra és a dolgok átértékelésére.

Egyetértek.
Természetes, hogy Isten mindenkinek megbocsájt, és van módja, hogy bárkit elvezessen a bűnei felismerésére, és abból való megtérésre, és ez nagy kegyelem, nagy ajándék. Sosem tartottam magam többre mint más, és azt gondolom - habár nem teljesen - de megismertem és megtapasztaltam  Isten kegyelmét, biztos hogy vannak akik ezt sokkal mélyebben megtapasztalták.
Viszont isten szeretetére, kegyelmére, elfogadására, hivatkozni a bűnben szerintem nem helyénvaló. Nem mondhatom azt, hogy Isten örül neked, így a szexuális aberáció közepette is, és éppen így elfogad ahogy vagy, így élhetsz tovább sőt  Isten volt aki ilyenek teremtett.  Sajnos sok egyház már ezt teszi ezt hírdeti.
Jézus nem finomkodott Nikodémussal, ölelte keblére, hogy de jó hogy végre egy farizeus is el kezdi csodálni, hanem megmondta neki  - "ha nem születsz újjá semmiképpen nem láthatod Isten országát"
Megvagyok győződve arról, hogy ezen emberek felé is szeretettel, türelemmel, kell hírdetni mind Krisztust mindaz evangéliumot, de azt is hogy Isten haragja és ítélete van ezek bűnök miatt, Isten  ezen emberek közzűl is tud kiragadni és megmenteni embereket, sőt egyedül neki van erre hatalma, ez az Ő munkája Szentlelke és hatalma által.



Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #10 Dátum: 2021. Augusztus 29. - 20:06:55
Szia Zoli!

Mivel közelednek a nézeteink, nem kell mindennel vitába szállnom.  vmosoly12

 "A homokosokkal , a transzvesztitákkal sem volt baj - úgy mond - addig ameddig nem nyomták arcunkba a kopasz fütyiüket, vagy feneküket ...  nem volna baj ha nem erőltetnék a gyermekekre, az ovodákra és iskolákra szennyüket. Senki sem támadta őket,  nem törődtek velük, ameddig csendben csinálták.
Nem volna gond, ha nem takaróznának Isten teremtésével, szeretetével és elfogadásával. S ha ők ezzel jönnek akkor kell legyenek emberek akik elmondják, hogy de bizony ez nem így van, eggyáltalán nem természetes, nem helyes, nem szeretni való az amit tesznek. Lassan mi kell rosszúl érezzük magunkat, sőt lassan mi leszünk azok akik nem vagyunk normálisak."

Voltaképpen ezzel is egyet értek, amíg a melegek csendben voltak nem foglalkozott velük az egyház, a keresztyénség. A bűnükkel, mások szerint betegségükkel el voltak magukban.

Nincs baj azzal, hogy érzékenyek vagyunk a bűnre. Szerintem a baj ott van, hogy a nekünk nem tetsző bűnöket másként kezeljük. Ezek általában olyan bűnök véleményem szerint, amelyekben nem vagyunk érintve. Én személy szerint még a gondolatától is iszonyodok, hogy úgy érezzek egy férfi iránt, mintha nő lenne...

Na de kérdem tőled Zoli, mit tennél ha Magyarországon  élnél, vajon a kormány bűneihez miként viszonyulnál?
Velük sem törődött senki, amíg szép csendben loptak, vagy éppen tönkre tettek másokat.
Viszont már régen nyíltan teszik ezt, sőt törvényeket hozva szentesítik a gaztetteiket.
Érdekes módon a hazai keresztyén egyházak találnak igei kibúvót arra, hogy ne menjenek olybá nekik, mint az LMBTQ-nak, sőt....

Ezt nem politikai okokból írtam le. Az ellenzéket sem tartom többre, csupán foglalkoztat, hogy miként működik a keresztyén erkölcsi érzékenység.
Mikor érzi úgy egy keresztyén, hogy a bibliai igazság forog kockán.
3 nemertem

« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 29. - 20:08:12 írta Csaba »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #11 Dátum: 2021. Augusztus 30. - 10:05:24
Szia Csaba

Idézet
“Mivel közelednek a nézeteink, nem kell mindennel vitába szállnom”.
 

Remélem nem tekinted vitának …

Idézet
“Voltaképpen ezzel is egyet értek, amíg a melegek csendben voltak nem foglalkozott velük az egyház, a keresztyénség. A bűnükkel, mások szerint betegségükkel el voltak magukban.”

Nem mondanám hogy nem foglalkoztak vele, csak nem ennyire intenzíven. Sokakat sajnos még így sem érdekel.

Idézet
Nincs baj azzal, hogy érzékenyek vagyunk a bűnre. Szerintem a baj ott van, hogy a nekünk nem tetsző bűnöket másként kezeljük. Ezek általában olyan bűnök véleményem szerint, amelyekben nem vagyunk érintve. Én személy szerint még a gondolatától is iszonyodok, hogy úgy érezzek egy férfi iránt, mintha nő lenne...

Hát igen ebben van igazság, sajnos sokszor sokkal engedékenyebbek vagyunk olyan bűnökkel kapcsolatban amivel nekünk is bajunk van.  Mégis úgy gondolom, hogy vannak eggyes bűnök amiket azért a Biblia is sokkal szigorúbban kezzel annak ellenére, hogy nincs kicsi vagy nagy bűn, mégis akár a gyilkosságot, vagy a házasságtörést, homoszexualitást, az állattal való közösülést sokkal súlyosabb ítélet alá esett, mint pl. egy lopás.
 
Idézet
Na de kérdem tőled Zoli, mit tennél ha Magyarországon  élnél, vajon a kormány bűneihez miként viszonyulnál?

Velük sem törődött senki, amíg szép csendben loptak, vagy éppen tönkre tettek másokat.

Viszont már régen nyíltan teszik ezt, sőt törvényeket hozva szentesítik a gaztetteiket.

Érdekes módon a hazai keresztyén egyházak találnak igei kibúvót arra, hogy ne menjenek olybá nekik, mint az LMBTQ-nak, sőt....

Ezt nem politikai okokból írtam le. Az ellenzéket sem tartom többre, csupán foglalkoztat, hogy miként működik a keresztyén erkölcsi érzékenység.

Mikor érzi úgy egy keresztyén, hogy a bibliai igazság forog kockán.

A Kormánnyal kapcsolatban nem szeretnék bele menni. De úgy gondolom, hogy nem kell a kormány bűnei felet sem eltekinteni, és nem is tekintenek el, főleg ha az éppen az erkölcsi téren bugdácsol. (Ugyanakkor, nincs olyan kormány és nem is lesz amelyik fedhetetlen, amelyiknek nincs hibái). Itt Romániában, pl. az egyház keményen tíltakozot, mind a házasság jog alapját tekintve, mind a szülők megnevezesét tekintve, mind az LMBTQ törekvés tekintetében (nem sok eredménnyel).

Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az egyház és a keresztények jó ha figyelembe veszi(k) azt is hogy melyik kormány, támagatja inkább a keresztény alapokat és a nép és az ország érdekeit és azt támogatja, persze nem a bűneit.

Csak még egy érdekes dolog az LMBTQ –val kapcsolatban.  Már nem emlékszem pontosan, hogy Magyarországon mikor volt a Pride, de tudom, hogy Kb. 4 héttel az előt, hogy itt Romániában lett volna, az érdekes az, hogy miért nem szervezték itt is akkor amikor Magyarországon, vagy amikor más országokban is volt, hanem érdekes, hogy pont akkorra szervezték a Pride felvonulást, amikor Mária menybemenetelének ünnepe volt, tudván azt, hogy ez 100 % -ban ki fogja verni a biztositékot az Ortodox egyháznál. Sajnos ott van, hogy készakarva hergelik a keresztényeket, és hergelik azokat akik elutasítják ezt a fajta megnyilvánulást, aztán meg visítanak amikor nekik támadnak, de ennek is megvan a jelentősége, hogy felhívják magukra a figyelmet.

 

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #12 Dátum: 2021. Augusztus 30. - 12:39:18
Szia Zoli!

Nem, nem vettem vitának az írásod. A véleményednek vettem, párbeszédnek.
Azt írod, hogy a kormányzatok bűneit sem hallgatja el az egyház. Én a Magyar kormányt emeltem ki, mert itt élek.
Talán olvastad Virág hozzászólását, amely egyházi személyek álláspontjáról szólt a LMBTQ-val szemben. Na ilyet a kormánnyal kapcsolatban nem fogsz olvasni...
Persze nem csodálom, mert az egyértelmű üldözést vonna maga után. Egyenlőre az LMBTQ nem bír ilyen hatalommal, de ha ez bekövetkezik, vagy ez a mozgalom támogatni kezdené a keresztyénséget, szépen befognák a szájukat...
Az nem opció, hogy azért támogatunk valakit, mert éppen nem bennünket kiáltott ki ellenségnek, s mert szépen keresztyén köntösbe csomagolja az aljasságát...

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #13 Dátum: 2021. Szeptember 02. - 13:51:55
Sziasztok!
Gondolkodom ezen az iszlám-kérdésen. Ha most a nagy nyomorúságra gondolok, szerintem ott olyan kormányzat lesz, ami vallásilag nagyon kevert lesz, és megalkuvó is. Az iszlám nem ilyen. Igaz, nem lehet tudni, hogy mikor lesz a nagy nyomorúság, de szerintem az sem működik, hogy a következő évtizedekben az iszlám elfoglalja Európát, aztán majd lesz helyette egy szinkretista vallású kormányzat, ami majd a nagy nyomorúsághoz vezet.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Szeptember 02. - 13:54:39 írta Virág »

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #14 Dátum: 2021. Szeptember 02. - 17:13:54
Sziasztok!

Szerintem az iszlám nem foglalja el Európát, mert azt a liberalizmus foglalta el.
Valójában a mai liberális felfogás diktatórikus, ha arról van szó, hogy valaki nem fogadja el a liberális elveket.
No, az iszlám minden csak nem megalkuvó. A véleményét pedig igencsak "balkáni" eszközökkel képviseli.
Azt azért láttuk már itt Európában, hogy ha az iszlám neki támad a liberális elveknek, akkor azt terrorista módszerekkel teszi.
Arra pedig azért még a liberális Európának is elég egyértelmű válasza van...

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13