Szerző Téma: Isten hangjának a meghallása és követése  (Megtekintve 9419 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Aksza

  • Barátkozó
  • *
  • Hozzászólások: 205
  • Nem: Nő
Válasz #15 Dátum: 2018. Október 24. - 11:03:55
Dicsőség az Úrnak!!!
Kedves Lucius, a Te eseted is csodálatos bizonyság! Köszönet az Úrnak az apósod gyógyulásáért, és mennyire megerősíti az embert az ilyen hitpróba!!!

Igen, amikor az Úr szól, amikor válaszol, akkor már minden jó! Akkor már minden rendben van! Tulajdonképpen mindegy is, mi a válasz, az-e, amit mi szeretnénk, amit vártunk, vagy valami más. A lényeg az a biztos tudat, hogy az Úr mellettünk van, kézben tartja a dolgokat, nem vagyunk egyedül. Ezek nem a mi harcaink, hanem az övéi. És minden a javunkra van. A legrosszabb helyzetből is valami jó fog kisülni. Ez az a bizalom, és az a gyermeki hit, ami minden helyzetben békességet tud adni. De ehhez az kell, amit Te is mondasz: hogy senki szava ne számítson az Úréval szemben. Se az orvosé, se az álláskereső statisztikáké, se a banki kivonatoké, csakis az, amit az Úr mond. Mert mindig az Övé az utolsó szó!


« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 24. - 11:19:26 írta Aksza »



Nem elérhető Aksza

  • Barátkozó
  • *
  • Hozzászólások: 205
  • Nem: Nő
Válasz #16 Dátum: 2018. Október 24. - 12:06:24
Persze nem gondolom, hogy Isten hangját csakis ilyen kétségbeesett krízisállapotban lehetne meghallani, ahogy az én esetemben történt. Hallottam én Őt korábban is, békésebb időszakaimban is, csak nem támaszkodtam ennyire Rá, mint a nagy bajban. Hogy úgy mondjam, régebben "több lábon álltam"  :) De amikor az ember elenged minden mankót, és már nincs más, csak az Úr, na akkor kinyílik a füle!

De határozottan tudom, hogy meg lehet Őt hallani teljesen hétköznapi, nyugodt körülmények között is, ha az ember időt és figyelmet szán az imára és az igeolvasásra. De a Bibliából azt látjuk, hogy sok esetben elég volt hozzá az ember készsége arra, hogy kövesse az Úr szavát és engedelmeskedjen neki. És akkor meghallotta. Mint mondjuk Noé, Ábrahám vagy Mózes. Ők pl. a hétköznapi életük békés medrében hallották meg az Úr hangját, pedig még Bibliájuk sem volt. Noé és Ábrahám sem volt épp krízisben, és akkor már Mózes is negyven éve legeltetgette Jethro juhait, és éldegélte a nomád pásztorok eseménytelen életét, amikor meglátta a csipkebokrot. És még azt sem mondhatjuk, hogy olyan nagyon lelkesen engedelmeskedett.

És ami azt illeti, Kainban még az engedelmességre való készség sem volt meg, sőt, gonosz is volt, mégis hallotta Istent.

A gyermek Sámuel sem volt krízisben, békésen készült az esti alváshoz, amikor olyan tisztán hallotta az Úr hangját, hogy azt hitte, Éli, a főpap szólítja.
Ha ilyen körülmények között is meg lehet Istent hallani, mennyivel inkább akkor, ha az ember ismeri az Urat, imádkozik, olvassa az Igét, és keresi Őt. Hát miért rejtőzne el tőlünk. És szerintem rengeteg mondanivalója van a számunkra. Nem csak értünk, másokért is mondaná, akiket ránk bízott.

Nálam korábban inkább az volt a probléma, hogy bár hallottam én, de nem voltam benne biztos, hogy az Úrtól jön az üzenet, és nem saját elképzelések, vágyak jönnek elő belső sugallatként. Nem csak én látok-e bele az Igébe élő üzenetet.
Én nagyon szeretem Gedeon történetét. Gedeont, aki kitette a gyapjút. Ráadásul kétszer is. Meg merte mondani az Úrnak, hogy " adj nékem valamely jelt, hogy te szólasz én velem" Bir 6,17. És az Úr adott neki.
De Gedeon mégis félt, csak éjjel merte lerombolni a bálványt, pedig megmondta az Úr, hogy vele van.
Gedeon még mindig bizonytalankodott, ezért újabb jelet kért, és kitette a gyapjút. Isten megint megadta, amit kért. A gyapjú harmatos lett, a föld meg száraz. És Gedeon még mindig bizonytalankodik. Érzi ő, hogy ez már ciki, kicsit félve is mondja, de megint csak mondja: "Ne gerjedjen fel a te haragod én ellenem, hogy még egyszer szólok. Hadd tegyek kísérletet, kérlek, még egyszer e gyapjúval." (39)
Isten egy rossz szót nem szól ezért. Tedd ki még egyszer! Megint megadja a jelet az Úr. Ha ez kell Gedeon hitének, akkor legyen. Most a gyapjú lett száraz, és az egész föld harmatos, ahogy kérte. Bár mindkét eset csoda.

Nekem ez olyan kedves történet, amiért Isten nem rótta meg Gedeont, amiért háromszor is jelet kért tőle, mert biztos akart lenni abban, hogy az Úr szólt hozzá, és hogy amit mondott, azt jól értette. Isten egyetlen dorgáló szó nélkül, minden jelet megadott, ami ahhoz kellett, hogy Gedeon hinni tudjon, és megtanulja meghallani a hangját. És attól kezdve Gedeon megállíthatatlan volt. Nem kis feladat várt rá, Izrael megszabadítása a midiániták kezéből, de úgy, hogy mindvégig az Úr harca volt ez a szabadítás. Hiszen végül a huszonkétezres seregből már csak háromszázzal ment hadba. De már akkor megvolt ehhez a hite.

Isten mindent megad ahhoz, hogy legyen hitünk, legfőképp abban, hogy az Ő szavát halljuk, amikor szól hozzánk. Lehet tőle erre jeleket kérni, nem haragszik meg érte. Pontosan tudja, hogy a bűntől megrontott ember milyen nehezen hallja meg azt a halk és szelíd hangot (1Kir 19,12), ami Tőle jön, pedig az élet van benne a számára.
Én is kértem tőle erre jeleket. És jöttek a negatív leletek, jöttek a megerősítések, és Isten nem haragudott meg, amiért többszöri megerősítésre volt szükségünk a hitünkhöz, mint Gedeonnak. Isten minden segítséget megad, azért teremtette a "halló fület" nekünk (Péld. 20,12.), hogy halljuk Őt vele. Ez szellemi fül. Nem mindenkinek van. De akinek van, annak az Úr megnyitja azt a hallásra, ha nem jól hall vele (Mát 11,15). Mert aki kér, mind kap. (Mát 7.8). De aki nem kér...

"Kérjetek, és adatik" halló fület, látó szemet, hisz ezeket az Úr teremti, tőle kell kérni.
Nem tudom, ismertétek-e Zimányi Józsefet, nekem csak Józsi bácsi, mert nagyon jó barátom volt, ő mondta mindig, hogy aki úgy érzi, hogy őhozzá nem szól az Isten, az ne nyugodjon ebbe bele! Ne hagyjon nyugtot addig az Istennek, amíg meg nem hallja a hangját! Mert az Úr szava élet! Vagy ha van oka hallgatni, akkor meg pláne ne hagyjuk békén. Akkor meg tudni, mi állt közénk, vagy mi zárta el a fülünket, és nem szabad addig megnyugodni, amíg meg nem mondja!
Józsi bácsi is tudta, hogy az Úr szól, hiszen ő állandóan beszélgetett az Úrral. Azt mondta, akinek néma istene van, az dobja ki! Mert akkor az nem az igazi isten, mert a mi Istenünk beszél!



Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #17 Dátum: 2018. Október 24. - 14:05:00
[valasz author=Aksza link=topic=979.msg88131#msg88131 date=1540375584]

[/valasz]

 :like:  :like:  :like:

Hú, te ismerted Zimányi Józsefet? A "Tűzoszlopoddal jéghegyek között" íróját, vagy a fiát?
Ebben az az érdekes, hogy részben ennek a könyvnek a hatására kezdtem el Isten hangjára figyelni.

Adventista gyülekezetbe jártam, ott pedig egyesek óva intettek akkoriban ettől. Féltek mindentől, ami természetfeletti. Igazi felüdülés volt
ezt a nagyszerű könyvet elolvasni. Egyszer sikerült személyesen is látnom őket, úgy 91-92 ben, azt hiszem, egy ifjúsági táborban. Bár lehet, hogy csak az ifjabbikat, már nem mindenre emlékszem, de akkoriban még nem tudtam, kik is ők, a könyvet csak 2003 körül olvastam.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 24. - 14:05:50 írta Lucius »

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Aksza

  • Barátkozó
  • *
  • Hozzászólások: 205
  • Nem: Nő
Válasz #18 Dátum: 2018. Október 24. - 14:25:37
Ismertem Zimányi Józsefet, kedves Lucius, és hálás vagyok Istennek, hogy ismerhettem, és a barátom lehetett. Sokszor elkísértem őt az evangélizációs alkalmaira, és egyszer meghívtam ebédre hozzánk. Akkor egész délután beszélgetett a férjemmel, így tért meg a férjem. Józsi bácsi az Úr áldott embere volt.

Az életrajzi regénye nekem dedikálva van meg tőle, ahogy sok kis prédikációs füzete is, melyből néhánynak a szövegét én gépeltem le kazettáról, hogy nyomdába kerülhessen. Nagyon sok kazettát kaptam tőle, több száz van a birtokomban. Sok prédikációja van fenn a neten, de nagyon sok még nincs. Régen a walkmanomat cipeltem mindenhová, hogy hallgathassam, mostanság a telefonomra letöltöttem az összes neten fellelhető prédikációját, és ha bárhol alkalmam adódik, ma is őt hallgatom. Ma is szól hozzám az Úr rajta keresztül, akárcsak akkor, amikor első alkalommal meghallottam őt, 1990-ben, és a rajta keresztül megszólaló Ige meggyógyította a szívemet az akkori gyásztól.

Igen, az Úr a szolgáin keresztül is tud szólni! Józsi bácsi lassan 20 éve nincs köztünk, de a rögzített hanganyagain keresztül ma is szól az Úr! Mindig friss, mindig aktuális! Ajánlom mindenkinek, hogy hallgassa őt!



Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #19 Dátum: 2018. Október 24. - 17:20:51
Amikor ráhangolódtam Isten Lelkére (Szellemére)
az egyfajta függetlenséget, szabadságot adott, és hatalmas biztonságérzetet.

Isten megtanított rá, hogyha Ő mond valamit, akkor az az igazság, abból származik
az áldás, bármit is mutatnak a körülmények.

Hiszem, hogy Jézus is így élt. Folyamatosan az Atya hangjára figyelt, nem pedig a körülményekre.
Isten Szelleme a pusztába vezette, hogy megkísértessék. Ő negyven napig böjtölt, ezután pedig megjelent
a kísértő. "Ha Isten fia vagy, mond, hogy változzanak a kövek kenyerekké". Jézus azonban nem mondta.
Helyette az Atyára nézett, az Atya kijelentéseire, hangjára fókuszált, és az Atya pedig nem mondta neki,
hogy tegye ezt meg. Jézus kitartott. Bizalommal megmaradt az Atya akaratában, aki a böjtbe vezette, egészen
az éhhalál küszöbéig. Fontosabb volt a számára az Atya akaratában maradni, mind jóllakni, és életben maradni.

Miért? Mert tudta, hogy egyetlen helyes dolog van ezen a világon, az pedig Isten akarata.
Minden más megrabol minket az igazi, hosszú távú boldogságtól.
Jézus kitartott, nem szakította meg a böjtöt, végül pedig az Atya kárpótolta. Angyalok szolgáltak neki,
és visszatért a Lélek hatalmában, hogy nekünk szolgálhasson.

Ha mi megtanuljuk hallani Isten hangját, és bizalommal (hittel) megmaradunk abban, az hozza el a számunkra
és mások számára az igazi boldogságot és keresztény kiteljesedést. Emberektől, körülményektől, világtól való
függetlenséget és szabadságot ad. Megtanít rá, hogy Istennel együtt mindenünk megvan, és egyedül Ő fontos.
Egyedül az Ő véleménye a fontos.

Így megvalósulhat az, amiről Jézus is beszélt, egy élethelyzetet, egy gondolatot, egy embert ezután már nem
én ítélek jónak, vagy rossznak, hanem "amint hallok, úgy ítélek".

Én semmit sem cselekedhetem magamtól; amint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem, az Atyáét.  (Ján 5:30)


Szia Lucius
Kicsit másképp látom azt, amit írsz.
Jézus Emberfia volt, olyan volt, mint mi, mindenben hozzánk hasonló, kivéve a bűnt. Tehát, ahogy nekünk is meghagyta Isten a gondolkozás szabadságát, úgy Jézusnak is, Ő sem volt kézi vezérlésű.
Igen, Jézus mondja, hogy azt szólja, amit az Atyától hall, azt teszi, amit Tőle lát cselekedni, vagyis bemutatja nekünk az Atyát, az Igén, a tanításokon, a cselekedetein keresztül.

Azt gondolom, hogy a pusztába, ahová Isten szelleme vitte el, valóban Isten akaratából került, de nem gondolom, hogy ott minden gondolatát az Atyától kapta. A kísértésnek éppen ez a lényege, a szorongattatásnak, hogy ilyenkor látszik meg a szívnek az igazi állapota, és abból szól a száj.
Szóval, úgy gondolom, hogy ott Jézus magától beszélt a kísértővel, és állt ellene, verte vissza a támadását.
Ő is meg volt próbálva, nagyon is, mint tudjuk, és kitartott hűségben, hitben mindhalálig.

Ugyan ilyen helyzet volt pl. Pilátus előtt is, vagy a kereszten, ott teljesen magára maradt, és magától lehelte ki szellemét.

Szerintem Isten nem beszél álló nap senkihez. Még Ádámmal, és Évával, az Édenben is csak hűvös alkonyatkor ment és beszélgetett velük. Ő kezdeményezett, és meghagyta egész nap a szabadságukat. Persze, nem kizárt, hogy ha kiáltottak volna Hozzá nappal, ne válaszolt volna, nem ezt mondom, de szabadon hagy Isten, ha érted, mit is akarok mondani. :-)
Lehetnek saját gondolataink is...    :coolsmiley:

Jézus is szabad volt, miközben mindenkinél szorosabb kapcsolatban volt az Atyával, ez természetesen így van.

Persze, lehet, én még alacsonyabb szinten tartok ebben a dologban, ezért gondolom azt, hogy Isten nem beszél nonstop az emberrel....    :szelid:
Még nem tartok ott, hogy reggeltől estig halljam a hangját, bár jó lenne.   :angel:   

« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 24. - 17:22:49 írta Kamilla »

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #20 Dátum: 2018. Október 24. - 17:24:59

Csodálatos volt olvasni Aksza bizonyságtételét, ez a feleségemmel is megtörtént. Amikor az apósom 83 évesután  lett, súlyosan megbetegedett. Kórházba került. Ő katólikus, elhívták ott a papot hozzá, aki feladta az utolsó kenetet. A feleségem azonban ima közben megkapta a kijelentést Istentől, hogy meg fog gyógyulni. Odament a paphoz, és elmondta neki, hogy az édesapja meg fog gyógyulni. A pap magában csak nevetett. "Sokan mondták neki már ezt, válaszolta, és meghaltak". A feleségem azonban nem hagyta rá. Határozottan újra elmondta, hogy meg fog gyógyulni. És figyeljetek, nem túlzok, amit most leírok, az szín igaz, az apósomat 4 nap múlva hazaengedték, és nem azért, hogy meghaljon, hanem azért, mert hirtelen annyira jól lett. Ennek már lassan két éve, azóta is 10 km-eket túrázik, és aktívan jár vadászni.

Isten sohasem téved. Ha mond valamit, arra jól tesszük, ha figyelünk, mert minden más hazudik.

Ámen! De jó!
Azóta apósod megtért?   :szelid:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Aksza

  • Barátkozó
  • *
  • Hozzászólások: 205
  • Nem: Nő
Válasz #21 Dátum: 2018. Október 24. - 17:33:38
Egyetértek veled, kedves Kamilla, Isten biztosan nem beszél non-stop az emberhez, hiszen akkor nem is csinálhatnánk mást egész nap, csak ülnénk vagy inkább térdelnénk, és ráfigyelnénk. Hiszen az a minimum, hogy ha a mindenség Ura és Teremtője, a mi Atyánk szól hozzánk, akkor közben nem mosogatunk, nem söprögetünk, nem fórumozunk  :) hanem ráfigyelünk.

Nem, ő nem beszél folyton, Ő csak akkor szól, ha mondandója van. És hogy ezt elmondhassa, kell, hogy biztosítsunk neki a napunkban olyan időt, amikor kettesben vagyunk vele, és csak ráfigyelünk. Amivel meg is tiszteljük. Ő várja ezeket a találkozókat, és illik ott lennünk.

Ja bocsi, kitöröltem, amit írtam, mert aztán láttam, hogy nem azt írtad, hogy nem hallod a hangját, hanem azt hogy nem egész nap  :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Október 24. - 17:37:45 írta Aksza »



Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #22 Dátum: 2018. Október 24. - 20:35:32
[valasz author=Kamilla link=topic=979.msg88140#msg88140 date=1540394451]

[/valasz]

Ámen, nem robotok vagyunk, hanem fiak. Isten akkor szól , ha ezt igényeljük, mert tiszteli az akaratunkat. Emellett Ő a szeretet is, ezért ha az a szeretet, akkor nem mond semmit. Valahogy úgy van ez, mint amikor nem mondjuk el a házi megoldását a gyermekünknek, azért hogy maga jöjjön rá, és így fejlődjön. Fontos tényező még a hit is. Amíg nem hiszünk abban, hogy mi halljuk őt, pedig Jézus ezt világosan elmondta, addig az egész nem működik...

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #23 Dátum: 2018. Október 24. - 20:38:59
[valasz author=Kamilla link=topic=979.msg88141#msg88141 date=1540394699]

[/valasz]

Szerintem nem tért még meg, de elgondolkodott a dolgon...

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #24 Dátum: 2018. Október 24. - 20:40:15
[valasz author=Aksza link=topic=979.msg88142#msg88142 date=1540395218]

[/valasz] :like:

Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #25 Dátum: 2018. Október 24. - 20:50:44
[valasz author=Kamilla link=topic=979.msg88115#msg88115 date=1540211515]

[/valasz]

Lucius, a gyerekekkel kapcsolatban akartál még írni...  :)    O0

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #26 Dátum: 2018. Október 29. - 16:23:55
Hát, a gyerekek "nehéz esetek". :)
Úgy értem, hogy a kisgyerekek, szerintem szorosabb kapcsolatban vannak alapból Istennel, a szellemvilággal, int a nagyobbak, vagy a felnőttek.
A kicsiknek vannak angyalaik, mint tudjuk. :)
Sok gyerek angyalokat lát, vagy egyéb szellemeket is, és senki nem tanítja őket.

Azt gondolom, jobb, ha a felnőtteket sem tanítja senki ember erre.
Az igazi szellemi kapcsolat Isten kezdeményezése minden esetben. Amit ember kezdeményez, annak a végkimenetele eléggé kétséges... láthatjuk ezt a mai "divathullámon" is, ahogy be akarnak kerülni a természefölöttibe, a mennybe, és sikerül is valami, de erősen kétséges, hogy jó helyen járnak-e.... szerintem.   :szelid:

Kedves Kamilla!

A gyermekeinkkel kapcsolatban annyit tudok már csak mondani, hogy egyelőre várunk, hogy megalapozódjanak az igében, megkeresztelkedjenek,
a hit útján megalapozódjanak, és csak azután akarom majd őket erre ismét bátorítani.

A felnőtt keresztények esetében azonban más a helyzet, főleg, ha már egy ideje Istennel járnak, és megalapozódtak az igében. Ők szerintem bátran elkezdhetik venni Isten késztetéseit, "hangját", és megtenni, amit mond. Néhány dologra kell figyelni csak, ezekről rövidesen írok, ezek a saját tapasztalataim. Néhány gondolat ezzel kapcsolatban:

1. Az, hogy kezdjünk el az Ő hangjára figyelni, kezdjünk el a természetfelettiben járni, ez Isten kezdeményezése. Ő megtette ezt a "kezdeményezést", amikor az evangéliumban leírta, hogy mi hívők, "halljuk" az Ő hangját, és "követjük őt". Jézus ezzel információt adott egy olyan természetfeletti valóságról, ami már a mienk. Mindenkié, aki valódi hívő. Jézus hangját hallani természetfeletti dolog, amelyet csak hittel tudunk megérinteni és átvenni. Amikor végre elhisszük, hogy amit ebben az igében mond, az a VALÓSÁG, onnantól ez a természetfeletti dolog a mienk (átvettük).

Innentől "hallod" Isten hangját és pont. Nem számít, hogy az érzékszerveid semmit nem érzékelnek, Isten hangját a hitfüleiddel, a szellemi füleiddel tudod meghallani, amelynek nincsen köze a természetes halláshoz. Ha teljesen süket vagy netalán, Isten hangját akkor is hallod mostantól.

2. Ezzel megnyíltak a szellemi füleid, és hallod Isten hangját, viszont hallasz a szellemvilágból más hangokat is. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ezeket eddig is hallottad, nem kell ettől egyáltalán megijedni, vagy félni.) A gonosz ugyanis eddig is beszélt hozzád, csak azt gondoltad, hogy ezek a saját gondolataid. De nem mindig voltak azok. A gonosz gondolatok egy megtért embernél a leggyakrabban külső forrásból származnak. Erre csak azután jöttem rá, miután elkezdtem ráhangolódni Isten hangjára, vezetésére. Mondjuk teljes akaratommal, teljes lényemmel Istenre figyelek, mert valamilyen válaszra várok Tőle, aztán csak megjelenik bennem néhány gonosz gondolat. Honnan? Istentől nem jöhetnek, én pedig Istenre figyelek, Ezek a gonosz gondolatok kívülről jönnek, a gonosztól származnak. Ez nem én vagyok. "Én" a szellemem vagyok, aki most éppen Istenre figyel.

Tehát mostmár hallod Isten hangját, de a "vételt" megpróbálja a gonosz megakadályozni azzal, hogy közben ő is beszél. De ez nem probléma. Isten ugyanis azt is megígérti, hogy az övéi "idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól". Miért nem követjük mi ezeket az "idegen" hangokat? Azért, mert Isten megtanít rá, hogy hogyan különböztessük meg az Ő hangját a többitől.

Hogyan teszi ezt? Úgy, ahogyan a kisgyermeket is megtanítja, hogyan különböztesse meg az édesanyja hangját a többitől. A kisgyermek sokat van együtt az édesanyjával, és miközben együtt vannak, az édesanyja beszél hozzá. A kisgyermek így észrevétlenül, anélkül, hogy erre különösebben koncentrálna, egyszerűen megtanulja, megkülönböztetni az anyja hangját.

Így van ez Isten hangjával is. Isten évek óta beszél már hozzánk, ha már évek óta keresztények vagyunk. Minél régebben vagyunk keresztények, annál régebben beszél hozzánk, ez természetes is, hiszen a családjába tartozunk.

Igen, hozzád is beszél, már talán évek, évtizedek óta!!!

Folyt. köv.




Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #27 Dátum: 2018. Október 30. - 18:44:48
Tulajdonképpen Pál is erre biztat:

1Kor 14,1    
Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat, leginkább pedig, hogy prófétáljatok.

A próféta ugyanis Istent hallja, és azt szólja, amit Ő mond.
Ebben a fejezetben végig erről van szó. :)

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Lucius

  • újjászületett hívő testvér
  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 740
  • Nem: Férfi
Válasz #28 Dátum: 2018. Október 31. - 08:17:25
[valasz author=Kamilla link=topic=979.msg88392#msg88392 date=1540921488]

[/valasz] O0 O0 O0


Az Úr a mi igazságunk...


Nem elérhető Irma

  • Diakónus
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #29 Dátum: 2018. Október 31. - 17:21:32
[valasz author=Lucius link=topic=979.msg88385#msg88385 date=1540826635]

[/valasz]

Csak halkan jegyzem egy, hogy az újszülött születése pillanatától felismeri az édesanyja hangját, mert már az anyaméhen is hallotta.  Így van ez  szellemi újjá született emberel is, csak azt kell megtanulni, hogy hogyan is tudunk ráhangolódni, tudunk Isten Szavának engedelmeskedve járni.