Örömhír Fórum

Helyreállítás => A helyreállítás szolgálata => A témát indította: Noemi - 2018. December 06. - 15:45:03

Cím: Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2018. December 06. - 15:45:03
Kedves Testvérek!

Mint Jézus Krisztus követésére elkötelezett keresztény, a mai napon, az egész Magyar Nemzet nyilvánossága előtt KINYILVÁNÍTOM, hogy : Magyarország Alaptörvényének Nemzeti Hitvallását amely a törvény erejénél fogva az egész Magyar Nemzet hivatalos Hitvallása, azaz államvallása lett, és a nemzet minden tagjára nézve kérdezetlenül kötelező érvényűvé vált, ELUTASÍTOM, és saját személyemre vonatkozóan MEGTAGADOM, annak a Bibliával ellentétes, a Tízparancsolat 2. parancsolatába ütköző, - ezért – a keresztény hittel összeférhetetlen, bálványimádó, pogány kultuszt hordozó tartalma miatt.
*
Egyértelműen vallást teszek az egyedüli megváltómban, az Úr Jézus Krisztusban, mint Isten Fiában aki – hitem szerint – a világ megváltója, azok számára akik hisznek Őbenne, vetett hitemről. A bibliai 3 férfiú ld. Dániel könyve 3.része Istenhitét követve, - jelen hitvallásom közzétételével – én is megvallom hitemet, és ELUTASÍTOM a Nemzeti Hitvallásban, a törvény erejénél fogva, akaratom ellenére rám kényszerített bálványimádó hitvallást, a „Szent Korona” és „Szent István király” szakrális tiszteletét és az erre épülő „történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának” elfogadását és tiszteletét!
*
Jelen nyilatkozatot nem politikai céllal, hanem kizárólag hitelvi okokból, az egyedül Igaz- és Teremtő Isten, és az Ő Fia, a Jézus Krisztus iránti hűség kinyilvánítása okán teszem, valamint azért is, mert meg van írva : „Bálványimádók nem örökölhetik Isten országát!” ld. 1.Korintusi levél 6.rész 9-11. vers, ezért a kérdezetlenül, államilag rám kényszerített bálványimádástól, az üdvösség veszélyeztetése okán, kénytelen vagyok határozottan ELHATÁROLÓDNI a magam és minden utódom nevében!
Jelen nyilatkozatomat visszavonhatatlanul fenntartom!
Kelt: 2018. 12. 06.
Gergely Noémi

Forrás: https://youtu.be/1uifHEOR3Xw
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Ambrus - 2018. December 07. - 07:55:09





Dr. Sólyom László Úr
Köztársasági Elnök
A Szent Korona Testület Elnöke

Budapest


Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!


Hivatkozva a 2000. évi I. törvény bevezető soraira és a törvényben használt kifejezésekre, kérem szíves intézkedését arra vonatkozóan, hogy a továbbiakban a magyar nép vallására vonatkoztatott állami és törvényhozói kijelentésekben az evangéliumi hitüket élők hitvallása ne sérüljön. 

Az ország hagyományában él első királyunk, István felajánlása, amellyel az országot a katolicizmus tanítása szerinti - mennybe emelt Szűz Máriának adományozta, mintegy szerződéskötésül Istennek. A Magyar Korona és István király szentként való megnevezése – így a 2000. évi I. törvény sorai azt a képzetet kelthetik, hogy Magyarországon protestáns vallás nem létezik. Református hitű állampolgárként, e levél aláíróval együtt szükségesnek tartom kijelenteni, hogy hitvallásunk szerint az Úr Jézus Krisztust ismerjük el az ország mennybéli Uraként. Lelkiismereti szempontból nem valljuk a hagyományban élő Mária országának Magyarországot, szentnek a Magyar Koronát és első királyunkat, Istvánt, így ellenzünk minden olyan megfogalmazást bármilyen törvényszövegben, amely alapján vallási téren általánosítani lehet a nemzetünket. Hisszük, hogy a hagyományban jelen lévő, a nemzet tudatában életben tartott ország-felajánlás Máriának - évszázadok óta hordozott bűn, amely miatt a magyar nép Isten haragját vonta magára. A magyar állam törvényében használt ”szent” kifejezés akaratlanul is e bűnt erősíti, ezért bűnbánó szívvel kérjük az Úr bocsánatát országunkra.

Isten parancsa alapján az Országgyűlés által hozott törvényeknek engedelmeskedünk, és utalva az
1949. évi XX. Törvény 60. § (1) és (2) pontjában megfogalmazottakra – („A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa, vagy taníthassa”) – ez úton szeretnénk kérelemmel élni hitünk megjelenítésére törvényhozóink joggyakorlatában.

Intézkedését köszönöm.

Életére, munkásságára, szeretteire, és az ország népére Isten áldását kérve, tisztelettel:


Budapest, 2010, május 10
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Lucius - 2018. December 07. - 08:03:36
 [valasz author=Ambrus link=topic=995.msg89051#msg89051 date=1544165709]
[/valasz]

 :like: :like: :like:

Szép megfogalmazás, egyetértek Veletek.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Csaba - 2018. December 07. - 09:59:42
Magyarországon vallásszabadság van. A magyar nép nevében semmilyen vallási nyilatkozatot sem lehet tenni. A zsidók, krisnások, buddhisták stb. ugyan ilyen hévvel tiltakozhatnának. Persze a rongyrázás mindenkinek a saját szíve joga.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Zoltan - 2018. December 07. - 10:35:24
[valasz author=Csaba link=topic=995.msg89053#msg89053 date=1544173182]

[/valasz]

 :like:

Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Gábor - 2018. December 07. - 15:02:13
[valasz author=Noemi link=topic=995.msg89049#msg89049 date=1544107503]

[/valasz]

Ezt nevezik úgy hogy hazaárulás
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2018. December 07. - 15:18:51
[valasz author=Gábor link=topic=995.msg89059#msg89059 date=1544191333]

[/valasz]

Nezd meg a videot amit a hitvallasom vegere szurtam be es akkor majd megerted...
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Zoltan - 2018. December 07. - 17:42:06
Sehol sem látom a Bibliában, hogy Jézus, Pál, vagy a tanitványok azzal foglalkoztak volna, hogy a Római birodalomnak mi volt a hitvallása, sem nyilvános tagadási nyilatkozatott sem olvasunk. Tudták, hogy Jézus Krisztus az Úr, a Messiás, az Egy Istent kell imádni, és megvolt a saját hitvallásuk. Arról bizonyságot is tettek. Amikor meg életüket kellet adni a Krisztusért és a hitükért, megtették.

Ez  a nyilatkozgatások nevetségesek (szerintem).
Amit pedig a YouTube videóról tudok mondani … kissé erőltetett és manipulativ. Eddig még senkit sem kényszerítettek sem István Király, sem a Szent Korona, sem Szűz Mária imádatára. Sem magyarországon sem más hol.
Jelenleg vallás szabadság van, s mindenki arról tesz vallást és abban hisz amiben akar. Azért lehetséges az, hogy akár melyik egyház minden gond nélkűl adhat ki hivatalos HITVALLÁST - mint pl. a Baptista, Pünkösdi, Református, vagy akár a Szombatista ... stb egyházak, és gyakorolhatják hitvallásukhoz mérten hitüket. Ahogy mi is.

Majd akkor fog elválni, kinek a HITvallása és az arról tett nyilatkozata mennyit ér, mikor majd az életével kell fizessen érte.

(ez az én személyes véleményem)
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2018. December 07. - 18:45:26
[valasz author=Csaba link=topic=995.msg89053#msg89053 date=1544173182]

[/valasz]

Minden jogom megvan arra, hogy a sajat nevemben hitvallast tegyek! Nem ertek egyet az alaptorveny hitvallasaval amit a Pápa segitsegevel hoztak letre aki koztudottan egy balvany imado vallast kepvisel. Sajnos a legnagyobb problema ezzel, hogy a legtobb egyhaz/gyulekezet alairta a nyilatkozatot, hogy ne legyen reszuk uldoztetesben es megkapjak az anyagi tamogatasokat! Nincs joga senkinek arra kenyszeriteni passzivan, hogy egy koronat es egy elhunyt kiralyt tiszteljek! Szamomra ezek semmit sem jelentenek!
Ebredjetek fel!
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Csaba - 2018. December 07. - 19:50:46
[valasz author=Noemi link=topic=995.msg89064#msg89064 date=1544204726]

[/valasz]

Kedves Noémi!
Természetesen jogod van saját hitvallást tenni, s elhatárolódni másokétól.
Ez szintén része a vallásszabadságnak.
Viszont ha vallásszabadság van, ki akarja reád kényszeríteni a saját hitvallását?

Tényleg jó, ha az ember időben felébred.

Jártam egy vallási közösségben, amely folyamatosan mindentől és mindenkitől el akarat határolódni.

A végén már csak a Holland szigorú Reformátusok ütötték meg a mércét náluk...

Hogy az ország vezetői milyen kijelentéseket tesznek az ország nevében, az az ő problémájuk.
Isten egyén-egyenként ismer bennünket!

:szelid:
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Gábor - 2018. December 08. - 19:17:28
Soós Pétert a gyülekezetem vezetősége egyértelműen veszélyes tévtanitónak tartja, ráadásul elvileg komoly bűnök vannak az életében állitólag...
Amikor a lelkészem megtudta hogy őt idézem és hallgatom azonnal elbeszélgettek velem és óva intettek...
Idézem:
Inkább Cseri Kálmán vagy Apostol Imre mint Soós Péter!

Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2018. December 09. - 08:57:39
Jèzusról, az Apostolokrol, Pálról stb... Megrágalmazták stb...
Kérd az Urat teljes szivedbol, hogy mutassa meg Neked a teljes igazságot! Sajnos valoban rengeteg tevtanito es hamis gyulekezet van napjainkban , de ez egy masik tema! Nem lehet, hogy esetleg a gyulekezeted vezetosege nem akarja, hogy tisztan lass...!?
Napjainkban is mint regen is csak az ima es az alapos ige ismeret segit, hogy megismerjuk az Ur akaratat!
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Irma - 2018. December 09. - 15:44:31
[valasz author=Gábor link=topic=995.msg89069#msg89069 date=1544293048]

[/valasz]

Kedves Gábor!

Hidd el nekem, jobb tartózkodni, attól, aki ellen felmerülnek kifogások, mint sem hagyni, , hogy félrevigyenek a tanításukkal. Sok hiteles tanítás van azokkal növekedni tudsz. De a bűneikkel nem neked kell foglalkoznod, az Isten hatásköre, amennyiben nyilvánvaló bűnökről van szó / és nem akar belőle kijönni / akkor meg kell szakítani a kapcsolatot.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2019. Január 03. - 22:00:19
Erdemes megnezni!
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2019. Január 03. - 22:03:40
[valasz author=Gábor link=topic=995.msg89059#msg89059 date=1544191333]

[/valasz]

Velemenyem szerint forditott a helyzet! Nem En arultamnel a hazamat, hanem a haza a népet!
https://youtu.be/PvgXX6xX5qY
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Piros Tulipán - 2019. Február 01. - 16:01:18
[valasz author=Noemi link=topic=995.msg89049#msg89049 date=1544107503]

Keresztényként nem kell túlságosan belemélyednünk a politikába, a legjobb lenne ha teljesen ki tudnánk zárni az életünkből.
Az állam senkit sem kényszerít arra, hogy imádjunk valamit/valakit.
Más lesz a helyzet Jézus visszatérése előtt nem sokkal, amikor majd az antikrisztus és a szolgái parancsolják, hogy imádd a Fenevadat, mert ha nem így teszel akkor teljesen ellehetetlenítenek majd, megkeserítik az életedet. No majd akkor tegyünk bizonyságot Jézus mellett, ez lesz majd az igazi imádat és hitvallás. Kívánom mindenkinek, hogy majd az igazi próbákban, amikor az életünk lesz a tét,  ki tudjunk tartani az Úr mellett.  :)
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Margit - 2019. Február 01. - 23:57:37
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89227#msg89227 date=1549033278]

[/valasz]Kedves Piros Tulipán! Te úgy értelmezed az Írást, hogy a Krisztus választottai még itt lesznek az Antikrisztus uralma alatt? Mikor Jézus jön vissza, végetvetni az AK uralmának, kíséretében ott lesznek az ővéi, több igehellyel is lehet ezt bizonyítani, (ez már másik topicnak a témája) :2smitten:
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Noemi - 2019. Február 02. - 08:22:56
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89227#msg89227 date=1549033278]

[/valasz]

Szia! Koszi a hozzaszolast! Kerlek ne erts felre! A politizalas nagyon tavol all tolem! En csupan elhararolodok a nemzeti hitvallastol amihez semmi kozom, mert nem vagyok hajlando egy koronat tisztelni. Az embereknek nem volt bele szolasuk az Alaptorveny letrehozasaba, igy minden jogom megvan megtagadni a hitvallasat amivel bibliai alapon nem ertek egyet! Ennek semmi koze a politikahoz! Azt irja a biblia, hogy imadkozzunk az orszagaink vezetosegeert barki legyen is az barmelyik korban! DE Isten gyuloli a balvanyimadas minden formajat!
Az Ur aldjon meg teged!
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Irma - 2019. Február 02. - 10:41:37
[valasz author=Margit link=topic=995.msg89231#msg89231 date=1549061857]

[/valasz]

Én úgy látom az Igéből, hogy igen itt lesznek a Krisztus választottjai, amikor a fenevad bélyegét kényszerítik rá az emberekre, mely nélkül nem tuják bonyolítani az életüket. Az én látásom szerint - sajnos - megérjük, hogy megépül a templom és az antikrisztus beül abba és istenként imádtatja magát. Az utolsó idők egyik nagy jele amikor a templom felépül, akkor felgyorsulnak az események, és a templom helyreállítása von maga után még egy nagy zsidó üldözést és Josafát völgyében még egyszer megaláztatnak a zsidók, annyi lesz a halott, hogy a lő szügyéig ér. És csak a maradék tartatik meg. De aztán egy napon minden zsidó megtér és akkor be záratik a kegyelem a pogányok számára. Ez igy világosan látom, dehogy mikor milyen események következte után lesz Krisztus második visszajövetele - amit nagyon várok - azt még nem értettem meg. Ami nem nagy baj, hiszen az a lényeg, hogy kész legyek Vele találkozni akár úhy hogy Ő visszajön, akár úgy, hogy én megyek át a halálból az életbe.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Irma - 2019. Február 02. - 10:54:11
[valasz author=Noemi link=topic=995.msg89232#msg89232 date=1549092176]

[/valasz]

Kedves Noémi!

Tényleg ne m érdemes a politikával foglalkozni, de valamilyen szinten belefolyik az életünkbe. Igazából nekem se tetszik se Mária országa" se a " szent korona tana". De minthogy ezek számunkra még kikerülhetőek, magam részéről nem is foglalkozom vele. , Az teljesen igaz, hogy Istenünk féltőn szerető Isten és dicsősségét másnak nem adja, de nekünk a saját életünkben kell megmaradni az Ő imádatában .Nem vagyunk olyan pozicióban, hogy ezt kormányzati szinten befolyásolhatnánk, de való igaz imádkozhatunk érte. Én meg vagyok győződve arról, hogy az az iszonyatos szellemi sötétség amiben örszágunk van pont emiatt van, a bálványimádás miatt, igy nagyon fontos lenne, hogy minél többen tudnánk imdkozni országunkért. Töredelmesen bevallom, én az utóbbi időben ezért a kormányért illetve a benne szereplő politikusokért nem tudtam, ide értve az ellenzéket is. De azt hiszem, újra oda kell állni és sírni, könyörögni kell, hogy minél többen lássák meg  :  hogy egyedül Istennél van  kegyelem számunkra.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Csaba - 2019. Február 02. - 12:38:00
[valasz author=Irma link=topic=995.msg89235#msg89235 date=1549101251]

[/valasz]

1Jn.5:
16
Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, de nem halálos bűnt, könyörögjön, és az Isten életet ad annak, aki nem halálos bűnnel vétkezik. Van halálos bűn; nem az ilyenért mondom, hogy könyörögjön.
17
Minden igazságtalanság bűn; de van nem halálos bűn is.

Kérdés,hogy követett-e el, ez az álkeresztyén bagázs halálos bűnt?
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Margit - 2019. Február 02. - 14:54:19
[valasz author=Irma link=topic=995.msg89234#msg89234 date=1549100497]

[/valasz]Nem baj, ha ebben nem értümk  egyet, ez nem üdvösségbe vágó téma. Mivel engem érdekelt, többet foglalkoztam vele. Sok összefüggés kínálta magát és nekem örömöt okozott a megértése.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Irma - 2019. Február 02. - 15:12:56
[valasz author=Csaba link=topic=995.msg89236#msg89236 date=1549107480]

[/valasz]

Nem tisztem itélkezni bárki felett, mert töredékes az ismeretem bárki felől. De ami a szemem elé tárul viselkedésükben, hozzáállásukban nekem riasztó, és nagyon nagy ellenszenvet váltott ki. Nos egyik oldal sem viselkedése sem tetszik, de rám nezedett az a kötelezettség amit az Ige mond : imádkozni kell értük. Egyedül Isten tud változtatni.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Piros Tulipán - 2019. Február 02. - 16:52:13
[valasz author=Margit link=topic=995.msg89231#msg89231 date=1549061857]

Kedves Margit!
Irmával értek egyet, a nagy nyomorúság idején Isten gyermekei még itt lesznek a földön, ez egy végső próba lesz az igazak számára. Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy a Fenevad bélyegét viselik azok akik egyet értenek vele, akik nem viselik azok az Úrral vannak itt földön, mert ha a mennyekben lennénk akkor nem volna szükség arra, hogy meg legyen jelölve a két tábor. A Biblia ír arról is, hogy olyan szörnyűségek következnek, amilyenek még soha sem voltak és a választottakért megrövídítettnek az utolsó napok, hogy biztosan túlélhessük azokat. Ha a mennyekben várakoznánk akkor erre nem volna szükség. Az igazak feltámasztása és az elragadtatás szerintem csak Jézus visszajövetele előtt közvetlenül fog megvalósulni.
Te mi alapján gondolod, hogy az Antikrisztus idejében Isten gyermekei a mennyekben lesznek?
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Irma - 2019. Február 02. - 18:49:45
[valasz author=Margit link=topic=995.msg89237#msg89237 date=1549115659]

[/valasz]

Drága Margitka!

Nálunk édesanyám volt aki ezzel a témával foglalkozott, nagyon körültekintően tanulmányozta az Irásokat ebből a szempontból és én az ő tőle hallottakat tudom elfogadni, úgy látom azke Ige alátámasztja.
Természetesen köztünk több a közös ami összeköt bennünket, testvérek vagyunk!!
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Margit - 2019. Február 03. - 00:41:39
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89240#msg89240 date=1549122733]

[/valasz]Kedves Piros Tulipán!  Örülök, hogy a Fórumra jöttél, hogy folyamatosan erősödik a hited Jézus Krisztusban. Az örök életre ez elég!
Aki szeret a Végidőkkel is foglalkozni, az nagyon sok leendő eseménybe nyerhet bepillantást Isten útmutatásával.
Húsz évvel ezelőtt akadt belém ez az Ige: Ézs.45,11. (az 1959-es Károlyi fordítás szerint) "Kérdezzétek meg a jövendőt tőlem..." Azóta folyamatosan kérdezem és kapok is válaszokat, amik nagyon boldogítanak.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Zoltan - 2019. Február 03. - 08:02:08
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89240#msg89240 date=1549122733]

[/valasz]

Érdekes mert a könyv amit megosztottál:


Ajánlom mindenkinek, én pár napja fejeztem be. Joachim Langhammer: Mi lesz ezzel a világgal?


éppen azt bizonyítja, hogy az elragadtatás a nagy nyomoruság előt lesz.

A Nagy nyomorúság, nem a hivők megpróbáltatásaként lesz, hanem az az isten haragja az engedetlen világ felé.
Az úr pedig a mennyaszonyát el viszi - ki ragadja az ítélet alól, a nyomorúság alől.

1Thessz 1:10
És várjátok az ő Fiát az égből, a kit feltámasztott a halálból, a Jézust, a ki megszabadít minket amaz eljövendő haragtól.

Kik lesznek azok, akik nem veszik fel mégis a Bélyeget? - azok a zsidók és nem zsidók akik még a nyomorúság ideje alatt döntenek isten és Krisztus mellet. Ezek lesznek azok, akik öröklik a földett, és az ezeréves királyság alatt együtt lesznek Krisztussal itt a földön.

A könyv amit megosztottál bőven foglalkozik ezzel a témával -
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Piros Tulipán - 2019. Február 04. - 17:50:16
[valasz author=Zoltan link=topic=995.msg89254#msg89254 date=1549177328]

"Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, és megőriztem őket, és senki sem kárhozott el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az Írás. Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. " (János 17:12-15)

Szerinted ez a mai tanítványokra nem vonatkozik? Gondolod, hogy az utolsó napokban már nem kell bizonyságot tenni Jézus tanítványainak? Természetesen megnyugtatóbb lenne, ha elkerülhetnénk a szenvedésket, jobb lenne messziről szemlélni azt a nyomorúságot amihez hasonló még nem volt. Én mégis úgy gondolm, hogy vár ránk egy nagy megpróbáltatás. Én erre készülök, aztán ha még az én életemben bekövetkezik a nagy nyomorúság és előtte az elragadtatás, akkor csak örülhetek majd, hogy megmenekültem a nyomorgattatás elől.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Csaba - 2019. Február 04. - 18:03:02
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89279#msg89279 date=1549299016]

[/valasz]
Ha Jézus az Üdvtörténeti korszak azon szakaszában kivette volna a tanítványait a világból, akkor az véget is ért volna, mielőtt a keresztyénség kialakul az anyaszentegyházzal egyetemben.
Szóval ez a "végjátékban" nem biztos, hogy megállja a helyét.
:szelid:
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Zoltan - 2019. Február 05. - 11:32:28
[valasz author=Piros Tulipán link=topic=995.msg89279#msg89279 date=1549299016]

[/valasz]

Itt a Jánosi ige a gonosztól való megőrzésről beszél. Vehetjük magát a Sátánt, vagy démonait, akár azokat az embereket akiket a gonosz használ fel.
Jézus a "Mi Atyánk" imádságában is tanít arra, hogy imádkozzunk, hogy az Úr szabadítson meg a gonosztól.
Pál kéri a gyülekezetet, hogy imádkozzanak érte, hogy az Úr szabadítsa meg őt a gonosz emberektől:

2Thessz 3:1-2
Végezetre imádkozzatok értünk atyámfiai, hogy az Úrnak beszéde terjedjen és dicsőíttessék, a miként ti köztetek is.
És hogy meneküljünk meg az alkalmatlan és gonosz emberektől. Mert nem mindenkié a hit!

Tehát Jézus a Jánosi igében, gonosztól való megőrzésért imádkozik, és nem az eljövendő harag napjától való megőrzésért.
Isten gyermekeit minden időben üldözték, napjainkban is nagyon sok helyen életükkel fizetnek a keresztények, azokban a napokban is üldözni fogják a Krisztusról és Istenről bizonyságot tevőket - lehet, hogy jobban mint máskor - mégis , ahogy az előbbiekben is említettem, azon napok nyomorúsága elsősorban Isten haragja következménye lesz és nem a gonosz tombolása.  Lásd Jel. könyve. - pecsétek, trombiták, poharak - mind - mind az Úr haragjának csapásai az (gonosz- meg nem tért)emberekre.
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Csaba - 2019. Február 05. - 12:13:47
Picit végidős lett a téma.
:szelid:
Éngem napjaink bálványimádásában leginkább a keresztyén bálványimádások foglalkoztatnak.
A katolikusokra simán rászokták aggatni ezt a címkét. Főként a szobrok, vagy Mária kapcsán.
A bálványimádás nem csak abból áll, hogy leborulunk a Bálvány istenek előtt, hanem hogy olyan tulajdonságokat tulajdonítanak nekik, amelyek csak Istent illetik meg.
Például itt van Mária közbenjárói tisztje, vagy az "Ég királynője" titulus.
No, de mi a helyzet olyankor, amikor Jézust fosztjuk meg a szerepeitől, rangjától és aggatjuk reá valamire, ami legalább annyira méltatlan reá, mint Mária az "Ég királynője" - rangra?.....
Cím: Re:Bálvány imádás napjainkban
Írta: Piros Tulipán - 2019. Február 10. - 09:04:13
[valasz author=Zoltan link=topic=995.msg89296#msg89296 date=1549362748]

Ma hallottam Ittzés István testvérünk egyik igehirdetését a végidőkről, melyben ő is azt mondta, hogy a nagy nyomorúság előtt lesz az elragadtatás. Nem a testvérünk győzött meg arról, hogy már én is egyetértsek ezzel, hanem az amit mondott, vagyis Isten igéi. Többek között azt mondta, hogy Isten az ítélet előtt mindig megmenti az övéit. A vízözön elött megmentette Noét és családját, Szodoma elpusztítása előtt kimentette a városból Lótot és családját. Jeruzsálem elpusztítása előtt kimentette a keresztényeket. ("Amikor pedig látjátok, hogy Jeruzsálemet ellenséges seregek kerítik be, akkor tudjátok meg, hogy elközelített annak pusztulása. Akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, és akik a városban vannak, menjenek ki onnan, akik pedig vidéken vannak, ne menjenek be oda.")
Bevallom, nagyon örülök, hogy nem kell majd a keresztényeknek végig nézniük, átélniük és elszenvedniük az antikrisztus fertelmes cselekedeteit és isten káromlásait. Persze ez nem azt jelenti, hogy már teljes biztonságban vagyunk. Nem tudhatjuk, hogy mikor jön el földi életünk utolsó napja, ezért mindennap készen kell állnunk arra, hogy bármikor találkozhatunk a Vőlegénnyel.