Szerző Téma: Érdekes irások  (Megtekintve 58825 alkalommal)

plus minus reset

pacific és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 2799
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 15:37:36
Re:Érdekes irások
« Válasz #240 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 21:20:09 »
Ez a történet inkább nagyon szomorú :
Ma egy nagyon szomorú esemény történt velem, amit muszáj megosszak veletek!

A Szegeden a Tescoban vásároltam a mai vacsorának valót. Rakott krumplit szerettem volna főzni. Ehhez meg is vettem a hozzávalókat, ( még egy kicsit többet is )  majd a kasszához érve, a sorban előttem ez az idős házaspár állt. Nem sok termék volt a kis kosarukban, csak épp a legszükségesebb alap dolgok. Kenyér, tej, liszt, cukor, ásványvíz, 2-3 fajta felvágott ( pár deka ), 1-2 konzerv,  amit láttam. De semmi luxus cikk. Amikor ők kerültek sorra a kasszás hölgy lehúzta azt a pár terméket, majd közölte velük, hogy a végösszeg 2650 Ft lett.

Ekkor összenéztek, elővette a hölgy kis kopott pénztárcáját, kutatott benne és láttam, hogy közben könnyes lett a szeme. Hallottam, ahogy a bácsika mondta a feleségének " Nem baj, visszavisszük! " és rámutatott a tejre, meg a lisztre. Ekkor már az idős nénike sírt.

Odahajoltam és megkérdeztem, hogy mi a baj, segíthetek-e valamiben! Azt mondták, sajnos nincs elég pénzük, hogy kifizessenek mindent, amit a kosárba tettek. Eddig futotta a nyugdíjuk. Amikor ezt mesélte, már a bácsika és én is a könnyeinkkel küzdöttünk.

Azonnal kifizettem a fennmaradt összeget, ami nem volt egész ezer forint és még adtam nekik pluszban ötezer forintot, ezzel is talán kicsit könnyebbé téve a várakozást a következő nyugdíj osztásig. Természetesen először nem akarták elfogadni de nagy nehezen rá tudtam őket venni, hogy tegyék el a pénzt. Nagyon szépen megköszönték és kézen fogva, elsétáltak!Nem azért írtam le ezt a történetet, hogy magamat dicsőítsem, hanem azért, hogy megmutassam, hogy él a nyugdíjasok jelentős része Ma Magyarországon! Hónapról-hónapra! Egy életet ledolgoznak és ennyit érdemelnek?

Ha szerinted is felháborító a nyugdíjasok helyzete ma Magyarországon, kérlek oszd meg ezt a történetet, hátha eljut az illetékesekhez és végre tesznek is valamit.

Köszönettel:

Hlavati Eszter


Nem elérhető Csaba

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 11352
 • Nem: Férfi
 • Last Login:Ma - 14:37:37
Re:Érdekes irások
« Válasz #241 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 21:46:52 »
:'( Szomorú történet, de ez most még csak a kezdet.
15 év múlva, amikor a sok minimálbéres nyugdíjba megy, s a járulékokat fizetők létszáma lecsappan, sokan kerülnek majd hasonló helyzetbe...
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 2799
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 15:37:36
Re:Érdekes irások
« Válasz #242 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 22:31:02 »
Hát már most is elég szomorú a helyzet, mert mostanra a Ratkó gyerekek nyugdijasok lettek, és óvatos becslések szerint is legalálbb 600 ezren már nem az itteni kasszába fizetik a járulékaikat. Addigra meg már a Ratkó unokák is kezdenek nyugdíj korúak lenni és beérik a sok fekete munka gyümölcse, no meg a minimlbéréé. Szociális katasztrófa várható. És további százezrek készülnek elhagyni az országot. Isten irgalmazzon azoknak akik nem tudnak magukról gondoskodni.

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 2799
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 15:37:36
Re:Érdekes irások
« Válasz #243 Dátum: 2017. Október 12. - 18:56:23 »
Ez maga a döbbenet! és van aki komolyan veszi :


Ezt látnod kell: Orbán Viktor fiát Gáspár atyának nevezik és kérik, hogy imádkozzon értünk

augusztus 1, 2017 Jabronka Richárd Hírek 59
A legenda szerint amikor Nostradamus még fiatal volt, és éppen dúlt a pestisjárvány a faluban, megjelent egy kóbor pap. Nostradamus leborult eléje a porba, megcsókolta a jövevény köpenyének alját és a jövendő PÁPÁJÁNAK nevezte. Jóslata, látomása bevált. Nem vagyok jövendőmondó, nem is borulok le senki előtt, de az ifjú GÁSPÁR atyát biztatni szeretném. ORBÁN GÁSPÁR, Te, ki a FELHÁZ nevű vallási közösségedet vezeted, és immár imával is gyógyítasz, hozzád fordulok azért, hogy nagyon sok emberen segíts.
Kérlek, imádkozz:

    Azokért a szerencsétlen EMBEREKÉRT, akik az elmúlt hét év során elveszítették munkahelyüket, és még nem találtak másikat! – Azokért, akiket csak KÖZMUNKÁN foglalkoztatnak, mint egykoron a JOBBÁGYOKAT, és munkájukért csak filléreket, vagy sorsjegyet kapnak! – Azokért, akiket az egészségügy nem akar gyógyítani, mert a gyógykezelés költségei magasak. – Azokért, akiket az iskolában, óvodában szeretet teljes elkülönítésben részesítenek, keresztényi szegregációban kapnak rossz minőségi oktatást. – Azokért, akik naponta állnak sorban ingyen ebédért, mert kiestek a szociális hálóból. – Azokért, akiknek feje fölül elvitték a fedelet a BANKOK, és most, az utcán kóborolnak minden jövő és cél nélkül. – Azokért, akiktől MUTYIK során elvették a megélhetést adó földeket, trafikokat, akiket kitiltottak a vizekről és nm halászhatnak, mint egykoron JÉZUS hívei. – Azokért, akik ellen hamis, vagy koholt vádak alapján büntetőeljárást indítottak, és ügyük még nincs lezárva, vagy azokban, politikai ítéletek születtek.

    Mondj imát, olyat, ami használ is néhány politikusért, akiknek szemmel láthatóan elméjét valami gaz ördög támadhatta meg, mert kommunikációjukban csak acsarkodnak, vádaskodnak, gyűlöletet akarnak kelteni. – Mondj imát Rezsi Németh Szilárdért, aki ma már mindenkiben Soros ügynököt lát – és aki mindenkit elítélne, meghurcolna téveszméi miatt! – Azokért, akik az ország vagyonát sajátjukként kezelik, visszaélnek azzal, hogy a nép megválasztotta őket, és a politikai hatalmukat saját gazdagodásukra használják fel. – Azokért, akik közpénzen paráználkodnak, drága hotelekben, nagy kéjjel élvezik az élet gyönyöreit. – Azokért, akik önkormányzati lakásokat osztogatnak barátoknak, ismerősöknek, rokonok, és önmaguknak jogtalanul.

Sorolhatnám még azokat, akikért gyógyító imáddal segíthetnél még az elkárhozásuk előtt. – Atyádért nagyon sok imát kellene elmondanod, akit minden valószínűséggel megszállt az ördög, és stadionokkal ültette tele az országot. – Atyádért, aki tönkretette a gazdaságot, az életszínvonalat a béka feneke alá nyomta, és csak a haverjait segítette vagyonhoz különleges kiváltságokhoz. – Atyádért, akinek uralkodása – vezetése alatt – a korrupció az egekig nőtt, és gyermekkori álmainak megvalósításáért tönkre tette az egész magyarságot! – Atyádért, aki naponta uszítja össze a magyart a magyarral, és véres csatát szeretne vívni a hatalomért. – Atyádért, aki már nagyon régen nem keresztényként viselkedik, hanem mint aki, az ÖRDÖG híve….
ORBÁN GÁSPÁR atya – aki a foci árnyékában nevelkedett, az Úrtól nem kapott tehetséget. Nem lett kiváló labdarúgó, és edzőnek sem vált be. Most, hogy vallási közösséget alapított, közelebb került az Úrhoz, már imával távolról is tud gyógyítani. Lehet, hogy hamarosan akár boldoggá, vagy szentté avatják, ha ott a Parlamentben vagy Felcsúton úgy akarják. Kaphatja majd az állami támogatásokat, nem úgy, mint Iványi Gábor egyháza, ahol kézzel foghatóan segítik az arra rászorulókat! Az ima – talán segít majd sok embernek megvilágosodni.
Én azonban, aki nem vagyok jövendőmondó, jós, vagy politikus, csak azt tudom mondani, nekünk, elesetteknek kell lépni saját érdekünkben. Nekünk kell összefogni, és a szélhámosokat elzavarni a politika és az egyházak színpadjairól egyaránt! Még akkor is, ha nem vagyunk hívők! Ennyit, az ATEISTÁK is megtehetnek saját érdekükben.
GÁSPÁR ATYA! A feladat adott, kezdj hát el – imádkozni, és naponta tedd közzé, hogy kikért is fordultál az Úrhoz!
ÁMEN !
Budapest, 2017. augusztus 1.
Villás Lajos.
forrás: FacebookTermészetesen értem a szerző iróniáját. Ezért is közöltem ezt az írást változatlanul. Az írás közlésével nem állt szándékomban senkinek sem a hitbéli meggyőződését megsérteni.

    


   
 


Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 2799
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 15:37:36
Re:Érdekes irások
« Válasz #244 Dátum: 2017. November 11. - 22:56:01 »
Ez a cikk nagyon tetszik nekem, végre valami megmozdul a kisebbség ügyében, és magukért teszik, saját gazdagjaik támogatásával, hisz rég rájöttek, hogy ettől a kormánytól / de régiektől sem / nem várhatnak semmit.
·
 
Gazdag roma vállalkozók pénzelik az új cigány egyesületet..A négy hónapja alakult cigány egyesület, a Romano Kraj taglétszáma már elérte a hetvenezret. Működésüket az állami forrás helyett gazdag roma vállalkozók fedezik. A Hír TV beszámolója szerint a civil szervezet működését a jómódú roma vállalkozók és vajdák finanszírozzák, állami pénzt nem kapnak. A Romano Kraj abban is különbözik az évszázadok alatt kialakult vajdarendszer vagy a cigánybíró-rendszer szervezeteitől, hogy tiszteletben tartják a roma hagyományokat, de eszmeiségüket és módszereiket a 21. század elvárásaihoz alakítják. "Diplomával, nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat szeretnénk, nem zárkafelelősöket, nem munkakerülőket" - mondta Raffael Lion, a Romano Kraj Csongrád megyei elnöke.
"Azt mindenki látja, nem csak a Farkas Flóriánnal kapcsolatban - nem akarok róla rosszat, a nép tudja, azt, amit tud a cigányság. Azt lehet látni, hogy a hatalom, midig a mindenkori hatalom mondja meg azt, hogy milyen projektek vannak, mit csináljuk. Mi szeretnénk azt a Cserdihez hasonlóan, a cserdi Bogdán Lacihoz hasonlóan, hogy mi mondjuk meg, hogy mi az, ami jó nekünk, és mi szervezzük meg magunkat" - mondta el Duna György, a Romano Kraj Baranya megyei elnöke.
Ez a beszéd..Így kell ezt..Így lehet elnyerni egymás tiszteletét.
Sok sikert kívánunk..
https://hirtv.hu/…/orbanek-ujabb-ellenfelre-szamithatnak-24…

magam részéről is sok sikert kivánok nekik.

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 2799
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 15:37:36
Re:Érdekes irások
« Válasz #245 Dátum: 2017. November 19. - 21:21:00 »
Nagyon megörültem ennek a cikknek, mert az egyik kedvenc szinészem tesz benne bizonyságot a hitéről:

    Szülők és az információs társadalom
 
Denzel Washington: "Y-generációsok vállaljátok fel a hitet!"
Az Oscar-díjas színész, Denzel Washington  arra ösztönözte a fiatalokat, hogy bátran vállalják fel hitüket a közösségi médiában is.

Denzel Washington Obama, Oprah Winfrey, Spike Lee, Venus Williams mellett az amerikai fekete y-generációs fiatalok példaképének számít. A kétszeres Oscar-díjas színészt a millenniumi nemzedék által legkedveltebb 15 amerikai színész közé is beválasztották. Több mint harminc éve tartó házasságával Pauletta-val és négy gyerekével Hollywood "jófiújának" számít. Y-generációs gyerekeik már felnőttek és elhagyták a szülői házat. Washington saját bevallása szerint minden nap olvassa kedvenc könyvét, a Bibliát:

"Most János evangéliumának második fejezeténél járok. A lelkészem azt javasolta két évvel ezelőtt, hogy kezdjem el az Újszövetség olvasását. Amikor azzal megvoltam, akkor hozzáfogtam az Ószövetséghez. Tavaly ezzel is végeztem és most már lassan az evangéliumokon újra túljutok" -nyilatkozta néhány éve az amerikai Readers Digest-nek. Édesapja pünkösdi lelkész volt 60 éven keresztül a Church of God in Christ  nevű amerikai gyülekezetben. Washington szerint apja egy igazi  úriember volt,  mélyhitű keresztény, Szentlélek által vezérelt ember, keményen dolgozó, visszafogott, szilád meggyőződésű, állhatatos.

Valószínű a prédikátori képességeket örökölhetett édesapjától, mert  többen úgy vélik, hogy sikeres és tehetséges "motivációs szónok" is lehetne. Például egy éve az ismert T. D. Jakes tiszteletes "TD Jakes Show" műsorában, ahol a keresztény hitéről beszélt  Washington nagyon képszerűen és lelkesen bátorította a közönséget:

    "Nem lesz teherszállító autó a halottaskocsink mögött. Mindazt, amid van az életben, nem viheted magaddal. Nem számít, mid van, hanem csak az számít, hogy mit kezdesz azzal, amid van… azzal, amit Isten a számodra odaszánt. Kinek segítesz? Ki vált jobb emberré általad? Kinek tetted jobbá a napját? Ez az, amit én cselekedni akarok."

 Vagy korábban kijelentette:

    “A hit és az optimizmus évekkel hosszabbíthatja meg az életedet. A rossz hozzáállás olyan, mint a lapos autógumi. Amíg nem változtatsz rajta, sehová nem tudsz eljutni."

Bár nem lépett apja nyomdokaiba, úgy érzi, hogy az Ige hirdetésére való hajlandóság mindig végigkíséri, hivatása során is:

    "Egy részem még mindig azt mondja, hogy " talán Denzel neked prédikálnod kellene. Lehet, hogy még mindig csak kopromisszumokat kötsz." Sok lehetőségem volt arra, hogy kiváló férfiakat alakítsak és az ő szavaikon keresztül prédikálják. Komolyan veszem a nekem adott tehetséget és jóra akarom használni

A napokban pedig az Y-generációs fiataloknak is üzent. A Christian Post riporterének múlt héten adott interjúban így nyilatkozott a 62 éves sztár:

    "Azt mondanám a nemzedéknek, hogy megtalálja a módját annak hogan képes összefogni, mert egy nagyon megosztó, dühös időszak, amelyben most élünk és sajnos ami fiatalok nem nőttek fel erre."

Washington arra is ösztönözte a hívő fiatalokat, hogy tartózkodjanak a társadalmi média totális befolyásától, ne legyenek függők és a közösségi médiát használják fel arra, hogy ezen keresztül is megosszák Isten Igéjét.

"Imádkozom a te generációidért" - mondta. - "Micsoda lehetőségetek van, és ne legyenek depressziósak, mert át kell mennetek nehézségeken!"
Washington azt javasolta a fiataloknak, hogy tegyék fel ezt a kérdést maguknak:  "Milyen rövid és hosszútávú hatása lesz ilyen sok információnak? Nem éri meg 24 órát a hírekre szánni, nem éri meg!"

A színész beszámolt arról is, hogy ő és Dan Gilroy, a Roman J. Israel Esq. írója és rendezője a film készítése alatt  minden nap közösen imádkozott és a Bibliát is olvasták. A Roman J. Israel, Esq. című filmben Washington egy  ügyvédet játszik, aki olyan visszásságokra bukkan a saját cégénél, amelyek nem férnek bele az erkölcsi normáiba. A film a torontói filmfesztiválon kiváló kritikákat kapott. A filmet  Amerikában jövő héttől vetítik a mozikban.

Bár Denzel úgy érzi Isten egész életében hű volt hozzá, neki keresztényként sajnos voltak kilengései. Néhány éve anyja szavai nagyon kijózanítóan hatottak rá és életmódot változtatott:

"Édesanyám 59 éves koromban azt mondta nekem:" Denzel, te jó sok dolgot csinálsz. A jót pedig a helyes úton kell megtenned, és tudod, hogy miről beszélek "- zárta le. "Nem iszom többé, nem teszek semmit ezekről a dolgokról. Célom, hogy megosszam Isten üzenetét, a s annyira ezen vagyok, hogy nem vagyok megijedve és félelem nélkül osztom meg! Félelem nélkül hirdetem az igét, úgy, ahogy ezt  millenniumi nemzedéknek is fel kell vállalni. "

 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
228 Válaszok
38154 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2017. Október 29. - 20:01:47
írta zsotza
31 Válaszok
20278 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Május 21. - 21:09:06
írta Csaba
1573 Válaszok
146769 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2017. Szeptember 13. - 13:13:49
írta Kálmán
85 Válaszok
34025 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2016. Június 20. - 18:10:46
írta Kálmán
3 Válaszok
2262 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Január 13. - 12:12:16
írta clio