Szerző Téma: Érdekes irások  (Megtekintve 156068 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #240 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 21:20:09
Ez a történet inkább nagyon szomorú :




Ma egy nagyon szomorú esemény történt velem, amit muszáj megosszak veletek!

A Szegeden a Tescoban vásároltam a mai vacsorának valót. Rakott krumplit szerettem volna főzni. Ehhez meg is vettem a hozzávalókat, ( még egy kicsit többet is )  majd a kasszához érve, a sorban előttem ez az idős házaspár állt. Nem sok termék volt a kis kosarukban, csak épp a legszükségesebb alap dolgok. Kenyér, tej, liszt, cukor, ásványvíz, 2-3 fajta felvágott ( pár deka ), 1-2 konzerv,  amit láttam. De semmi luxus cikk. Amikor ők kerültek sorra a kasszás hölgy lehúzta azt a pár terméket, majd közölte velük, hogy a végösszeg 2650 Ft lett.

Ekkor összenéztek, elővette a hölgy kis kopott pénztárcáját, kutatott benne és láttam, hogy közben könnyes lett a szeme. Hallottam, ahogy a bácsika mondta a feleségének " Nem baj, visszavisszük! " és rámutatott a tejre, meg a lisztre. Ekkor már az idős nénike sírt.

Odahajoltam és megkérdeztem, hogy mi a baj, segíthetek-e valamiben! Azt mondták, sajnos nincs elég pénzük, hogy kifizessenek mindent, amit a kosárba tettek. Eddig futotta a nyugdíjuk. Amikor ezt mesélte, már a bácsika és én is a könnyeinkkel küzdöttünk.

Azonnal kifizettem a fennmaradt összeget, ami nem volt egész ezer forint és még adtam nekik pluszban ötezer forintot, ezzel is talán kicsit könnyebbé téve a várakozást a következő nyugdíj osztásig. Természetesen először nem akarták elfogadni de nagy nehezen rá tudtam őket venni, hogy tegyék el a pénzt. Nagyon szépen megköszönték és kézen fogva, elsétáltak!



Nem azért írtam le ezt a történetet, hogy magamat dicsőítsem, hanem azért, hogy megmutassam, hogy él a nyugdíjasok jelentős része Ma Magyarországon! Hónapról-hónapra! Egy életet ledolgoznak és ennyit érdemelnek?

Ha szerinted is felháborító a nyugdíjasok helyzete ma Magyarországon, kérlek oszd meg ezt a történetet, hátha eljut az illetékesekhez és végre tesznek is valamit.

Köszönettel:

Hlavati Eszter




Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #241 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 21:46:52
:'( Szomorú történet, de ez most még csak a kezdet.
15 év múlva, amikor a sok minimálbéres nyugdíjba megy, s a járulékokat fizetők létszáma lecsappan, sokan kerülnek majd hasonló helyzetbe...

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #242 Dátum: 2017. Szeptember 11. - 22:31:02
Hát már most is elég szomorú a helyzet, mert mostanra a Ratkó gyerekek nyugdijasok lettek, és óvatos becslések szerint is legalálbb 600 ezren már nem az itteni kasszába fizetik a járulékaikat. Addigra meg már a Ratkó unokák is kezdenek nyugdíj korúak lenni és beérik a sok fekete munka gyümölcse, no meg a minimlbéréé. Szociális katasztrófa várható. És további százezrek készülnek elhagyni az országot. Isten irgalmazzon azoknak akik nem tudnak magukról gondoskodni.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #243 Dátum: 2017. Október 12. - 18:56:23
Ez maga a döbbenet! és van aki komolyan veszi :


Ezt látnod kell: Orbán Viktor fiát Gáspár atyának nevezik és kérik, hogy imádkozzon értünk

augusztus 1, 2017 Jabronka Richárd Hírek 59
A legenda szerint amikor Nostradamus még fiatal volt, és éppen dúlt a pestisjárvány a faluban, megjelent egy kóbor pap. Nostradamus leborult eléje a porba, megcsókolta a jövevény köpenyének alját és a jövendő PÁPÁJÁNAK nevezte. Jóslata, látomása bevált. Nem vagyok jövendőmondó, nem is borulok le senki előtt, de az ifjú GÁSPÁR atyát biztatni szeretném. ORBÁN GÁSPÁR, Te, ki a FELHÁZ nevű vallási közösségedet vezeted, és immár imával is gyógyítasz, hozzád fordulok azért, hogy nagyon sok emberen segíts.
Kérlek, imádkozz:

    Azokért a szerencsétlen EMBEREKÉRT, akik az elmúlt hét év során elveszítették munkahelyüket, és még nem találtak másikat! – Azokért, akiket csak KÖZMUNKÁN foglalkoztatnak, mint egykoron a JOBBÁGYOKAT, és munkájukért csak filléreket, vagy sorsjegyet kapnak! – Azokért, akiket az egészségügy nem akar gyógyítani, mert a gyógykezelés költségei magasak. – Azokért, akiket az iskolában, óvodában szeretet teljes elkülönítésben részesítenek, keresztényi szegregációban kapnak rossz minőségi oktatást. – Azokért, akik naponta állnak sorban ingyen ebédért, mert kiestek a szociális hálóból. – Azokért, akiknek feje fölül elvitték a fedelet a BANKOK, és most, az utcán kóborolnak minden jövő és cél nélkül. – Azokért, akiktől MUTYIK során elvették a megélhetést adó földeket, trafikokat, akiket kitiltottak a vizekről és nm halászhatnak, mint egykoron JÉZUS hívei. – Azokért, akik ellen hamis, vagy koholt vádak alapján büntetőeljárást indítottak, és ügyük még nincs lezárva, vagy azokban, politikai ítéletek születtek.

    Mondj imát, olyat, ami használ is néhány politikusért, akiknek szemmel láthatóan elméjét valami gaz ördög támadhatta meg, mert kommunikációjukban csak acsarkodnak, vádaskodnak, gyűlöletet akarnak kelteni. – Mondj imát Rezsi Németh Szilárdért, aki ma már mindenkiben Soros ügynököt lát – és aki mindenkit elítélne, meghurcolna téveszméi miatt! – Azokért, akik az ország vagyonát sajátjukként kezelik, visszaélnek azzal, hogy a nép megválasztotta őket, és a politikai hatalmukat saját gazdagodásukra használják fel. – Azokért, akik közpénzen paráználkodnak, drága hotelekben, nagy kéjjel élvezik az élet gyönyöreit. – Azokért, akik önkormányzati lakásokat osztogatnak barátoknak, ismerősöknek, rokonok, és önmaguknak jogtalanul.

Sorolhatnám még azokat, akikért gyógyító imáddal segíthetnél még az elkárhozásuk előtt. – Atyádért nagyon sok imát kellene elmondanod, akit minden valószínűséggel megszállt az ördög, és stadionokkal ültette tele az országot. – Atyádért, aki tönkretette a gazdaságot, az életszínvonalat a béka feneke alá nyomta, és csak a haverjait segítette vagyonhoz különleges kiváltságokhoz. – Atyádért, akinek uralkodása – vezetése alatt – a korrupció az egekig nőtt, és gyermekkori álmainak megvalósításáért tönkre tette az egész magyarságot! – Atyádért, aki naponta uszítja össze a magyart a magyarral, és véres csatát szeretne vívni a hatalomért. – Atyádért, aki már nagyon régen nem keresztényként viselkedik, hanem mint aki, az ÖRDÖG híve….
ORBÁN GÁSPÁR atya – aki a foci árnyékában nevelkedett, az Úrtól nem kapott tehetséget. Nem lett kiváló labdarúgó, és edzőnek sem vált be. Most, hogy vallási közösséget alapított, közelebb került az Úrhoz, már imával távolról is tud gyógyítani. Lehet, hogy hamarosan akár boldoggá, vagy szentté avatják, ha ott a Parlamentben vagy Felcsúton úgy akarják. Kaphatja majd az állami támogatásokat, nem úgy, mint Iványi Gábor egyháza, ahol kézzel foghatóan segítik az arra rászorulókat! Az ima – talán segít majd sok embernek megvilágosodni.
Én azonban, aki nem vagyok jövendőmondó, jós, vagy politikus, csak azt tudom mondani, nekünk, elesetteknek kell lépni saját érdekünkben. Nekünk kell összefogni, és a szélhámosokat elzavarni a politika és az egyházak színpadjairól egyaránt! Még akkor is, ha nem vagyunk hívők! Ennyit, az ATEISTÁK is megtehetnek saját érdekükben.
GÁSPÁR ATYA! A feladat adott, kezdj hát el – imádkozni, és naponta tedd közzé, hogy kikért is fordultál az Úrhoz!
ÁMEN !
Budapest, 2017. augusztus 1.
Villás Lajos.
forrás: FacebookTermészetesen értem a szerző iróniáját. Ezért is közöltem ezt az írást változatlanul. Az írás közlésével nem állt szándékomban senkinek sem a hitbéli meggyőződését megsérteni.

   



 


   
 




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #244 Dátum: 2017. November 11. - 22:56:01
Ez a cikk nagyon tetszik nekem, végre valami megmozdul a kisebbség ügyében, és magukért teszik, saját gazdagjaik támogatásával, hisz rég rájöttek, hogy ettől a kormánytól / de régiektől sem / nem várhatnak semmit.
·
 
Gazdag roma vállalkozók pénzelik az új cigány egyesületet..A négy hónapja alakult cigány egyesület, a Romano Kraj taglétszáma már elérte a hetvenezret. Működésüket az állami forrás helyett gazdag roma vállalkozók fedezik. A Hír TV beszámolója szerint a civil szervezet működését a jómódú roma vállalkozók és vajdák finanszírozzák, állami pénzt nem kapnak. A Romano Kraj abban is különbözik az évszázadok alatt kialakult vajdarendszer vagy a cigánybíró-rendszer szervezeteitől, hogy tiszteletben tartják a roma hagyományokat, de eszmeiségüket és módszereiket a 21. század elvárásaihoz alakítják. "Diplomával, nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat szeretnénk, nem zárkafelelősöket, nem munkakerülőket" - mondta Raffael Lion, a Romano Kraj Csongrád megyei elnöke.
"Azt mindenki látja, nem csak a Farkas Flóriánnal kapcsolatban - nem akarok róla rosszat, a nép tudja, azt, amit tud a cigányság. Azt lehet látni, hogy a hatalom, midig a mindenkori hatalom mondja meg azt, hogy milyen projektek vannak, mit csináljuk. Mi szeretnénk azt a Cserdihez hasonlóan, a cserdi Bogdán Lacihoz hasonlóan, hogy mi mondjuk meg, hogy mi az, ami jó nekünk, és mi szervezzük meg magunkat" - mondta el Duna György, a Romano Kraj Baranya megyei elnöke.
Ez a beszéd..Így kell ezt..Így lehet elnyerni egymás tiszteletét.
Sok sikert kívánunk..
https://hirtv.hu/…/orbanek-ujabb-ellenfelre-szamithatnak-24…

magam részéről is sok sikert kivánok nekik.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #245 Dátum: 2017. November 19. - 21:21:00
Nagyon megörültem ennek a cikknek, mert az egyik kedvenc szinészem tesz benne bizonyságot a hitéről:

    Szülők és az információs társadalom
 
Denzel Washington: "Y-generációsok vállaljátok fel a hitet!"
Az Oscar-díjas színész, Denzel Washington  arra ösztönözte a fiatalokat, hogy bátran vállalják fel hitüket a közösségi médiában is.

Denzel Washington Obama, Oprah Winfrey, Spike Lee, Venus Williams mellett az amerikai fekete y-generációs fiatalok példaképének számít. A kétszeres Oscar-díjas színészt a millenniumi nemzedék által legkedveltebb 15 amerikai színész közé is beválasztották. Több mint harminc éve tartó házasságával Pauletta-val és négy gyerekével Hollywood "jófiújának" számít. Y-generációs gyerekeik már felnőttek és elhagyták a szülői házat. Washington saját bevallása szerint minden nap olvassa kedvenc könyvét, a Bibliát:

"Most János evangéliumának második fejezeténél járok. A lelkészem azt javasolta két évvel ezelőtt, hogy kezdjem el az Újszövetség olvasását. Amikor azzal megvoltam, akkor hozzáfogtam az Ószövetséghez. Tavaly ezzel is végeztem és most már lassan az evangéliumokon újra túljutok" -nyilatkozta néhány éve az amerikai Readers Digest-nek. Édesapja pünkösdi lelkész volt 60 éven keresztül a Church of God in Christ  nevű amerikai gyülekezetben. Washington szerint apja egy igazi  úriember volt,  mélyhitű keresztény, Szentlélek által vezérelt ember, keményen dolgozó, visszafogott, szilád meggyőződésű, állhatatos.

Valószínű a prédikátori képességeket örökölhetett édesapjától, mert  többen úgy vélik, hogy sikeres és tehetséges "motivációs szónok" is lehetne. Például egy éve az ismert T. D. Jakes tiszteletes "TD Jakes Show" műsorában, ahol a keresztény hitéről beszélt  Washington nagyon képszerűen és lelkesen bátorította a közönséget:

    "Nem lesz teherszállító autó a halottaskocsink mögött. Mindazt, amid van az életben, nem viheted magaddal. Nem számít, mid van, hanem csak az számít, hogy mit kezdesz azzal, amid van… azzal, amit Isten a számodra odaszánt. Kinek segítesz? Ki vált jobb emberré általad? Kinek tetted jobbá a napját? Ez az, amit én cselekedni akarok."

 Vagy korábban kijelentette:

    “A hit és az optimizmus évekkel hosszabbíthatja meg az életedet. A rossz hozzáállás olyan, mint a lapos autógumi. Amíg nem változtatsz rajta, sehová nem tudsz eljutni."

Bár nem lépett apja nyomdokaiba, úgy érzi, hogy az Ige hirdetésére való hajlandóság mindig végigkíséri, hivatása során is:

    "Egy részem még mindig azt mondja, hogy " talán Denzel neked prédikálnod kellene. Lehet, hogy még mindig csak kopromisszumokat kötsz." Sok lehetőségem volt arra, hogy kiváló férfiakat alakítsak és az ő szavaikon keresztül prédikálják. Komolyan veszem a nekem adott tehetséget és jóra akarom használni

A napokban pedig az Y-generációs fiataloknak is üzent. A Christian Post riporterének múlt héten adott interjúban így nyilatkozott a 62 éves sztár:

    "Azt mondanám a nemzedéknek, hogy megtalálja a módját annak hogan képes összefogni, mert egy nagyon megosztó, dühös időszak, amelyben most élünk és sajnos ami fiatalok nem nőttek fel erre."

Washington arra is ösztönözte a hívő fiatalokat, hogy tartózkodjanak a társadalmi média totális befolyásától, ne legyenek függők és a közösségi médiát használják fel arra, hogy ezen keresztül is megosszák Isten Igéjét.

"Imádkozom a te generációidért" - mondta. - "Micsoda lehetőségetek van, és ne legyenek depressziósak, mert át kell mennetek nehézségeken!"
Washington azt javasolta a fiataloknak, hogy tegyék fel ezt a kérdést maguknak:  "Milyen rövid és hosszútávú hatása lesz ilyen sok információnak? Nem éri meg 24 órát a hírekre szánni, nem éri meg!"

A színész beszámolt arról is, hogy ő és Dan Gilroy, a Roman J. Israel Esq. írója és rendezője a film készítése alatt  minden nap közösen imádkozott és a Bibliát is olvasták. A Roman J. Israel, Esq. című filmben Washington egy  ügyvédet játszik, aki olyan visszásságokra bukkan a saját cégénél, amelyek nem férnek bele az erkölcsi normáiba. A film a torontói filmfesztiválon kiváló kritikákat kapott. A filmet  Amerikában jövő héttől vetítik a mozikban.

Bár Denzel úgy érzi Isten egész életében hű volt hozzá, neki keresztényként sajnos voltak kilengései. Néhány éve anyja szavai nagyon kijózanítóan hatottak rá és életmódot változtatott:

"Édesanyám 59 éves koromban azt mondta nekem:" Denzel, te jó sok dolgot csinálsz. A jót pedig a helyes úton kell megtenned, és tudod, hogy miről beszélek "- zárta le. "Nem iszom többé, nem teszek semmit ezekről a dolgokról. Célom, hogy megosszam Isten üzenetét, a s annyira ezen vagyok, hogy nem vagyok megijedve és félelem nélkül osztom meg! Félelem nélkül hirdetem az igét, úgy, ahogy ezt  millenniumi nemzedéknek is fel kell vállalni. "



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #246 Dátum: 2017. November 25. - 15:13:01

Az az este az egész életét megváltoztatja.

Doktor Mark ismert szaktekintély volt az onkológia területén. Egyszer egy másik városban egy nagyon fontos konferencián kellett részt vennie, ahol ki akarták tüntetni a szakterületén végzett kutatásai eredményei elismeréseként.

Két órával a felszállás után azonbn a repülőgép kényszerleszállást kellett végrehajtson. A doktor attól félt, hogy nem fog időben megérkezni a konferenciára, ezért autót bérelt, és egyedül indult el az esemény helyszínére. De nem sokkal azután, hogy elindult, az időjárás tovább romlott, és egy heves viharba került.

A sűrű eső miatt nem ott fordult le, ahol kellett volna és eltévedt. Két órás céltalan vezetés után, rádöbbent, hogy téves volt az útirány. Nagyon éhes és fáradt volt, ezért úgy döntött, hogy keres egy szálláshelyet.

Egy kis idő múlva egy öreg romos házikót talált. Végső elkeseredésében kiszállt az autóból és bekopogott. Az ajtót egy szép, fiatal nő nyitotta ki. Elmagyarázta a vele történteket és megkérte a hölgyet, hogy használhassa a telefont.

Ekkor a nő azt mondta, hogy neki nincs telefonja, de bejöhet és megvárhatja, amíg az időjárás jobbra fordul. Az éhes, elázott és fáradt doktor elfogadta a kedves invitálást és belépett a házba. A hölgy étellel és meleg teával kínálta.

A nő azt mondta, ha akar, együtt imádkozhat vele, mire a doktor mosolyogva azt felelte, hogy ő csak a szorgalomban hisz, és elutasította a felvetést.

Mialatt a férfi az asztalnál teázott, észrevette, hogy a nő a gyertyák halvány fényénél a gyerekágy fölött imádkozik.

Az orvos ekkor értette meg, hogy a nő segítségre szorul. Ezért amikor a hölgy befejezte az imáját, megkérdezte tőle, hogy pontosan mit is kíván az Istentől, és valóban azt gondolja, hogy az Isten meghallgatja az imáját. Ezt követően a kiságyban fekvő gyerekről érdeklődött.

Az anya keserű mosollyal a száján elmondta, hogy a fia egy nagyon ritka fajtájú rákbetegségben szenved, és csak egy Mark nevű doktor létezik, aki meg tudni gyógytani őt, de neki nincs annyi pénze, hogy ezt megengedhesse magának, és amúgy is egy másik városban él ez az orvos, majd azzal folytatta, hogy az Isten eddig nem hallgatta meg az imáit, de biztos abban, hogy majd megsegíti, és semmi sem távolíthatja el a hitétől.

A döbbenten és szótlanul álló Dr. Mark egyszerűen elsírta magát, és halkan azt suttogta, hogy Isten hatalmas és felidézte mindazt, ami vele történt a mai napon: a repülőgép meghibásodást, özönvízszerű esőt, melynek köszönhetően letért az útról.

És mindez csak azért következett be, mert nemcsak hogy meghallgatta a nő imáit, de még neki is lehetőséget adott arra, hogy kilépjen a materialista világból és segítsen olyan szegény embereken, akiknek az imán kívül nincs már semmijük.




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #247 Dátum: 2017. November 29. - 21:51:16

Annak az országnak, ahol Balog, Semjén, Harrach a keresztény, nincs szüksége pogányokra

Megoldják a nevezett urak saját hatáskörben. Egy kiszivárgott kormányzati dokumentum szerint most éppen megtiltják a civileknek az ételosztást, mert… mert csak. Nincs magyarázat, nem is lehet megmagyarázni. Zavarja őket az ételért sorban álló szegények látványa az ünnepeken? Engem is zavar, de nem az, hogy ott vannak, hanem hogy szegények és annyira éhesek, hogy egy tányér levesért is hajlandóak órákig ácsorogni a hidegben. Vagy nem szeretnék, ha a civil szervezetek – a hivatalosan rájuk osztott feladat, a haza elárulása helyett – látványosan olyan dolgokkal foglalkoznának, amelyeket a kormánynak kellene megoldania? Én sem szeretném. Az lenne a jó, ha a kormány oldaná meg – azért fizetjük, nagyságrendekkel bőkezűbben, mint a civileket –, de nem oldja meg.


És mit csinálnak, ha a civilek mégis ételt fognak osztani?

Rájuk küldik a rendőröket? Bezárják őket? Mi lesz a vád? Tiltott élelmiszerforgalmazás? Illegális politikai demonstráció? Horribile dictu, a bibliai tanítás tettekre váltása? („Éhes voltam, és ennem adtatok… Amit eggyel tettetek a legkisebbek közül, azt velem tettétek.”)

Úgy fest, a Vincent-blog névtelen szerzője látta jól – látnokian, már öt évvel ezelőtt -: ezek tényleg minden disznóságukat előre bejelentik. „Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz” – írta az Orbán-rendszer működését törvényekbe foglalni próbáló krónikás, a jelek szerint nem alaptalanul. És sajnos volt ott egy másik, hasonlóképpen igaznak tűnő megfigyelés is: „Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.” Meg egy harmadik: „Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.”

Hargitai Miklós




Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #248 Dátum: 2017. November 30. - 06:53:46
Sziasztok!

Szögezzük le, hogy a FIDESZ-KDNP- vel tele a hócípőm. Sem nem polgáriak, sem nem keresztyének.
Harácsoló társaság a többivel együtt. Egyetlen különbség van köztük és az elődeik között.
Arrogánsan az emberek szemei előtt nyiltan művelik, s törvényt alkottak reà.

No, de amitől legalább ennyire undorodom, az a bizonyítékok nélküli áskálódása az ellenzéknek ellenük.

"Kiszivárgott dokumentumok", " kormányzati források"
csak éppen sosincs neve a gyereknek...

Egy dologra viszont alkalmas az eljárás:
Folyamatosan fent tartani a feszűltséget.
Voltaképpen a FIDESz is ezt teszi a másik oldalon.

Az eredmény: Egy idegbeteg társadalom, ahol az emberek egy bugyuta reklám miatt ( CBA ) is képesek egymás torkának esni...

Köszönjük magyar genyládák! ( politikusok )



'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #249 Dátum: 2018. Január 30. - 09:08:54
[valasz author=Csaba link=topic=358.msg85068#msg85068 date=1512021226]

[/valasz]

Sajnos igaznak bizonyult. A Nyugati téren már nem engedik az étel osztást, pedig ott inden héten osztott ételt és ruhát egy kis gyülekezet.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #250 Dátum: 2018. Február 02. - 09:54:36
Dr-Kováts György
9 órája ·

Kornya Mihályt, aki hűséges igehirdető volt, "egyszerű parasztpróféta", a 19.század végén, a 20.század elején, Békésben és Erdély északi területein, egyszer a csendőrök megfogták, s megfélemlítésül bezárták egy tyúkólba. Ha jól emlékszem. Reggelig ki sem engedték. Akkor azután karhatalmi erővel kitessékelték a falu szélére, és fel is út, le is út, ráparancsoltak, hogy ide többé be ne merje tenni a lábát. Kornya Mihály visszatekintett a falura, leporolta a ruháját, és ezt fennhangon így szólt: "DE a MAG el van vetve!".
És így is volt.
Amit elmondott, azt az emberek meghallották.
Amit meghallottak, az ott maradt a szívükben.
Amit befogadtak a szívükbe, az gyümölcsöt is terem.
Amit megteremnek, azt pedig látni fogják mások is.
"A mag el van vetve." Ebben benne van minden. A jövő, a falu megtérése, mindaz, amiért Jézus elküldött erre a földre.
"A mag el van vetve..." Csak vesd el! Ez a fontos. Vesd el. A többi az Úré... :)

(Ilyen evangélizációk útján, és tanítványok felnevelkedése útján, Kornya Mihály és munkatársai, tízezer embert merítettek be ebben az időszakban. Pedig akkor bemerítkezni nem "egynapos" dolog volt. Komolyan megvizsgálták, a szíve készen áll-e a megkeresztelendőknek, készek-e Jézusról bizonyságot tenni, életüket ténylegesen rendezték-e. S gyakran a téli időszakban a folyón a jégbe léket vágtak, s úgy merítették be a megtérteket. Szóval, a bemerítkezés itt odaszánást, teljes életátadást jelentett. És így merített be tízezret... "A mag el volt vetve... és kikelt.")



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #251 Dátum: 2018. Február 10. - 08:27:11
Ezt minden nőnek olvasnia kellene :


Müller Péter: A férfiaknak nem kell az a nő, aki “harcol értük”, mert gyengének tartják.

Müller Péter újabb útravalója, mely mély igazságokat boncolgat… Te harcoltál már valakiért, akit szerettél? És mi lett a vége?

Életemben a legerősebb mindig akkor voltam, amikor kártyavárasost akart játszani velem az élet. Volt ilyen pár és bár nem akarok többet, de a sors útjai… Tudjátok.

Olvastam pár perce egy idézetet Müller Pétertől, akit imádok és akinek a gondolatait nagyon magaménak tudom. Pár éve voltam egy előadásán, amelyen egy félmondata ragadt meg bennem végérvényesen. Az előadás vége ugyanis interaktívvá vált és a jelenlévők kérdezhettek. Egy nő megkérdezte, honnan lehet tudni, hogy egy kapcsolat, egy házasság örökké tart-e és hogy mindig biztosak lehetünk az érzéseinkben.

Akkor Müller Péter megkérdezte a hölgyet, hogy maradéktalanul szereti-e a párját. Igen – hangzott a válasz. És az illatát?

Meghökkentünk ettől a kérdéstől. De most magadra hagylak vele, ahogy Müller Péter sem beszélt többet ennek a nőnek, más kérdező felé fordult. Gondolkodj el rajta.

A következő idézet nem erről szól, hanem arról, hogy hányszor is alázkodnak meg a nők a férfiaknak – holott mennyire hibásan teszik. Íme:

Sok levelet kapok nőktől: “Harcoltam érte, mindent megtettem, mégis elhagyott!” Ilyenkor megdöbbenek. Ennyire nem tudtok nőül? Ennyire naivak vagytok? Ennyire nem ismeritek a női harcmodort és a férfiakat?

Mi gyengék vagyunk, és az Erőt keressük bennetek. A tartást, a méltóságot, a nehezen megkaphatóságot. Néha szinte az elérhetetlenséget. Azt, hogy ne kelljen felelősséget vállalnunk értetek, sem érzelmileg, sem lelkileg – sehogy. Mert mi menekülünk a felelősségtől, s ha valaki a nyakunkba zuhan, annak finoman (vagy durván) lefejtjük a karjait magunkról, kibújunk az öleléséből – és kereket oldunk.

Ellentétben a közfelfogással és az évezredes hazugsággal, mi a “gyengébb nemben” nem a gyengeséget keressük, hanem az erőt. Szeretünk uralkodni a nőkön. Jólesik, ha valaki szolgál minket és odaadó – de ha túlságosan is az, menekülünk tőle.

Mi ahhoz vonzódunk, akit nem tudunk legyőzni, aki erősebb, mint mi. Akitől függünk. Akinek ki vagyunk szolgáltatva érzelmileg. Lehet, hogy ez nem normális, hanem egy gyermekkori “anyuka-függőség”, de mégis ez a valóság.

Felnőtt férfit nem igen találsz manapság. Az ugyanis nem menekül, nem árul el, nem hagy faképnél, hanem felelősséget vállal érted. Ráülhetsz a tenyerére, és megtart téged. Nem esel le róla. S főleg, nem hagy el. Érzelmi biztonságban csakis egy felnőtt (igaz) férfi oldalán lehetsz, de hol van ma ilyen? No, látod.

Légy erős, öntörvényű és szabad. Ne függj senkitől – tőled függjenek, mert te vagy az erősebb. Ha pedig nem: légy az!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #252 Dátum: 2018. Március 09. - 06:33:42

Kapcsolatok helyreállítása: Te kezdeményezz


    „Ha belépsz az imádat helyére és ajándékot készülsz vinni az oltárhoz, és hirtelen eszedbe jut, hogy egy embertársadnak panasza van ellened, hagyd ott az ajándékodat és menj el azonnal, menj ehhez a barátodhoz és hozd rendbe a dolgokat. És utána, de csak utána gyere vissza és intézd el a dolgaidat Istennel.” (Mt 5:23-24,  MSG fordítás)


A második bibliai lépés a kapcsolatok helyreállítására a kezdeményezés.

Akár te bántottál meg valakit, akár téged bántottak meg, Isten azt várja tőled, hogy te tedd meg az első lépést a kapcsolat rendezésében. Ne várj a másik félre. Te légy, aki megteszi az első lépést.

A megromlott kapcsolatok helyreállítása annyira fontos volt Jézusnak, hogy azt mondta, hogy ez még a közös imádással szemben is elsőbbséget élvez: „Ha belépsz az imádat helyére és ajándékot készülsz vinni az oltárhoz, és hirtelen eszedbe jut, hogy egy embertársadnak panasza van ellened, hagyd ott az ajándékodat és menj el azonnal, menj ehhez a barátodhoz és hozd rendbe a dolgokat. És utána, de csak utána gyere vissza és intézd el a dolgaidat Istennel.” (Mt 5:23-24, MSG ford.).

Amikor egy kapcsolatodban feszültség van vagy kezd megromlani, azonnal szervezz egy „békekonferenciát." Ne késlekedj, ne állj elő valamilyen kifogással, vagy ne mondd, hogy "Majd, elrendezem, amikor adódik rá alkalom.” Ütemezz be egy szemtől-szembe beszélgetést amilyen hamar csak lehet. A késlekedés csak elmélyíti a neheztelést és még rosszabbá teszi a dolgokat.

A konfliktushelyzetre nem igaz, hogy az idő begyógyítja a sebet. Inkább csak elfekélyesíti.

Ha gyorsan cselekedsz, azzal csökkentheted a te saját lelki sérüléseidet is. A Biblia azt mondja, hogy a bűn, beleértve a megoldatlan konfliktusokat is, elzárják az utat az Istennel való közösségtől, visszatartják az imáinkra adott választ és boldogtalanná tesznek. Jóbot is erre emlékeztették a barátai: "Nehezteléssel halálra aggódni magad bolondság és értelmetlen dolog lenne." (Jób 5:2, GNT ford.)..... "Csak magadnak okozol fájdalmat haragoddal." (Jób 18:4, GNT ford.)

A "békekonferenciád" sikere gyakran azon múlik, hogy a megfelelő időt és helyet választod-e ki hozzá. Ne találkozz a másikkal, amikor fáradt vagy vagy éppen rohansz, és ne olyan helyen, ahol mások félbeszakíthatnak benneteket. Az a legjobb, ha a hely és az idő mind a kettőtöknek alkalmas.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Kivel szükséges, hogy "békekonferenciát" tarts? Milyen lépéseket teszel annak érdekében ma, hogy erre sor kerüljön?
• Miért kockázatos "békekonferenciát" tartani, amikor fáradt vagy vagy rohansz?
• Emlékezz vissza arra, amikor valakivel konfliktusod volt. Milyen hatással volt ez az Úrral való kapcsolatodra?

 
   



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #253 Dátum: 2018. Március 16. - 07:35:17
Dr-Kováts György

ÁTMEGYÜNK! :) :) :)
"Íme adok nektek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat nektek." (Lk 10,19).
1./ Ez örökség. Az ígéretek tárházából való csodálatos örökség. Jézustól. Az Ő tanítványainak.
2./ Harci áldás. Felkenetés, megerősítés, alkalmassá tétel. Azért, hogy győzz. Minden akadályozás, támadás között győztes légy.
3./ Mindennapi ígéret. Mára is szól. És holnapra is. Bp-re is, és Londonra is. Minden helyszínre, ahol tanítványként megjelensz.

Hol vannak ezek a kígyók? Nálunk, itt Magyarországon skorpió sincs, csak terráriumban (dicsőség az Úrnak!).
Nem csak fizikai kígyókról van szó. Az "ellenségnek minden erejéről" van szó. Azokról a lényekről, akikről a Jelenések könyve is ír, akiket skorpiókhoz is hasonlít. Gonosz szellemi erőkről, akik rá támadnak az Úr embereire, mert nagyon utálják őket. Megpróbálják megakadályozni őket, hogy ne tudják végezni Isten munkáját. Ne legyen kedvük szeretni. Ne érezzenek buzgalmat azért, hogy bizonyságot tegyenek. Kapjanak egy gonosz mondatot, ami elbizonytalanítja őket.
Ezek a gonosz szellemi erők embereket használnak fel, az emberek száját, hogy hintsék az elbizonytalanítás, a lerombolás, a megsemmisítés gonosz mondatait. És felhasználják a gondolatainkat, az érzésvilágunkat, hogy félelmet támasszanak, szorongást, és bedöngöljenek a földbe.

Tegnap azt írta valaki: "Te hogyhogy nem látsz ilyen értéktelen vacaknak?"... tudod mennyi kígyó- és skorpiómarás van emögött a kijelentés mögött? "Értéktelen vacak..." - és az ördög alig várja, hogy mindenkit ilyennek tüntessen fel saját szemében. Alig várja, hogy még egy gonosz beszúró mondat, még egy gonosz tekintet, még egy elbizonytalanítás, csak legyenek lenn az emberek - akkor jöhet ő a hazug "felemeléseivel", a hazug "kiútjaival".
NEM!

Jézus azt mondja: NEM! Te megkapod a hatalmat, hogy taposs a kígyókon és a skorpiókon, és az ellenség minden erején. Mondhatják mondataikat, akadályozhatnak hátsó beszédeikkel, próbálhatnak a földbe döngölni, TE ÁTMÉSZ EZEK KÖZÖTT, és győzelemmel ELVÉGZED, ami rád van bízva a földön.

Vannak hatóságok is. Vannak "pozícióban levő" emberek, és vannak ezeknek "tanácsadói", akik ellened szövetkezhetnek. Lehet, hogy a missziót áztatják el - már-már kinyílna egy kapu előttünk, és akkor hirtelen, a háttérből, az ördög előhoz egy embert, aki mond egy lenéző, vagy övön aluli mondatot, és a döntés megváltozik. Volt a Bp. egyik kerületében egy időszak, amikor valaki - gondolom volt összeköttetése, kapcsolata a kerület vezetésével - ellenünk beszélt, mintha "mindent tudna rólunk", és elérte, hogy a kerület iskolái bezáruljanak a Palánta előtt. Igen, hatósági döntés volt. Igen, indok nélküli, akadályozó munka volt. Száz és száz kisgyermek lett megfosztva az Evangéliumtól. Félévig tartott ez az időszak. Megjártuk a hivatalos út előttünk nyitva tartott kapuit. Elmentem a polgármesterhez is. "Nagy ember", azóta "még nagyobb", de mint EMBERREL beszéltem vele. Nem mondhatott semmi rosszat sem rám, sem a Palántára. Fél év múlva visszavonták a rendelkezést. Az előítélet, és valami burkolt "óvás" ott maradt a levegőben. Tudod, mi "szektásoknak" nézünk ki olyanok szemében, akikben amúgy is van előítélet az Evangéliummal és annak képviselőivel szemben. Nem tudsz ez ellen védekezni, csak ÁTMÉSZ az ilyen kígyók és skorpiók között. Sírsz, és imádkozol, harcolsz, és mindent megteszel, amit emberileg meg tudsz tenni, de ÁTMÉSZ, és győzni fogsz, mert ez is csak egy EPIZÓD az életedben, még azok az emberek is, akik rajta vannak, hogy a munkádat megrontsák, téged visszafordítsanak és megakadályozzanak, csak EPIZÓDSZEREPLŐK az ellenség tervében, és ráadásul, te még SZERETED is őket, mint embereket, és nem gyűlölöd, és a "gonoszt jóval győzöd meg", nem pedig átkozod azt, aki téged átkoz. És egy nap eljön, amikor ezeknek az embereknek is PONT RÁD lesz szükségük, illetve arra az Élő Istenre, Akit te képviselsz előttük.

Nem fantasztikus? ÁTMÉSZ a jelenlegi kígyók és skorpiók között, és NEM AZONOSÍTOD BE az embert a gonosz erőkkel, akik felhasználják, mert te TUDOD, hogy "nem test és vér ellen van tusakodásod", hanem a gonoszság erői ellen, akik befolyásuk alatt tartják az embereket.
Ezért győztesnek vagy teremtve, és győzni is fogsz, mert szeretsz, mert szereted az Urat, mert bízol Benne, Aki legyőzve tartja a gonoszt, annak minden erejével együtt.

"Íme adok nektek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat nektek." (Lk 10,19).

És a családi kígyók és skorpiók? Hát igen, ha lehet, ezek mindennél nehezebbek. Talán a gyülekezetiek és a családi-rokoniak a legnehezebbek. Minden más helyen azt mondja az ember - hát, átmegyek, "epizódszereplők", én pedig az Úrral leszek, és szeretni fogok, és győztes vagyok, meglátom, ahogy a gonosz mérges viperái szétzúzódnak a sarkam alatt, az Urat már megmarták, engem nem érnek el - de a család, a gyülekezet, hát itt nagyon mélyen tudnak megbántani emberek. Igen, az üzleti világban is, amikor megfosztanak egy megrendeléstől, alád vágnak, és a hátad mögött eláztatnak, igen, ez is rossz... de amikor ugyanez történik a családodban, amikor a gyerekednek mondanak rólad rosszat, vagy a feleségedet próbálják meg ellened hangolni... mindennél rosszabbnak tűnik. És ugyanígy, amikor a gyülekezetben történik meg ez - ahol "édes bizalomban együtt éltünk mindannyian", ahol közösen dicsőítjük az Urat, és a "hátunkat nem védjük", mert BÍZUNK a többi testvérben... - nagyon, nagyon fáj.

De a kígyók és skorpiók csak itt is kígyók és skorpiók. És az ellenségnek minden ereje, csak itt is az ellenség ereje. Nem szeretjük, nem engedjük, nem adjuk meg magunkat nekik, és meglátjuk, mit tehetünk ellenük.
Itt is szeretünk, (tudatosan), és őrizzük az irgalmasságot a szívünkben, és azt, hogy a másiknak mindig készek legyünk új kezdést adni (ha ott a szívbeli bűnbánat, és az, hogy ismét akarja a bizalmunkat). Őrizzük közben magunkat, a szívünket, hogy túl mélyen ne sebezzék meg a mondatok, és a viselkedés, ha megsebzett, feldolgozzuk, és újra és újra, "szent naivitásban" megadjuk a lehetőséget, hogy "jó legyen" a másik, és úgy nézünk rá, mintha soha el nem követte volna a gonoszságot.
Persze, ha ráadta magát a gonoszra, és tudatosan teszi - mert sajnos rokonságban, családban és gyülekezetben is találkozunk ilyennel - óvatosak vagyunk, nem adunk ki olyan információkat, amikkel sokat tudna ártani, és nem engedünk olyan bizalmi közelséget, amiben a gonoszság ereje mélyen tudna rombolni, és átmegyünk az ártó mondatok és a hátunk mögötti gonosz beszédek és a tudatos bizalomrombolások között is, de közben MÉGIS, és CSAKAZÉRTIS szeretünk, és szeretni is fogunk.

Ugye milyen izgalmas?
Az ördög a misszió területén sok gonoszságot tud kitalálni, felhasználja a hatósági döntéseket, a "pozícióban levő emberek" gyanakvását, rosszindulatát, vagy tanácsadóikét, s a család és gyülekezet területén is sok gonoszságot talál ki, szembefordítással, versengéssel, irigységgel, kapzsisággal, nyereségvággyal, alattomossággal, bosszúállással. DE MINDEZEK KÖZÖTT a kígyómarások és skorpiócsípések között ÁTMEGYÜNK, győzelemmel, és NEM HALUNK BELE, sőt, NEM ADJUK FEL azt, amit az Úr ránk bízott. Sem a jóságot, sem a szeretetet, sem az irgalmasságot, sem pedig az Evangélium világos képviseletét.

Gyógyítunk, áldunk, szeretünk és biztatunk. Akkor is, ha éppen az ellenkezőjét tették, vagy akarják tenni velünk. Mi akkor is ezt tesszük, mert EZÉRT élünk itt a világon. Nem?

Uram, köszönöm az ígéretet. Köszönöm az örökséget, amiért meghaltál. Köszönöm a hitet, amit feltámasztottál bennünk, és építesz a Tiéidben. Köszönöm az Igét, ami örökkévaló, és soha el nem múlik. Köszönöm, hogy most is érvényes. És köszönöm, hogy Szentlelked által, ma is érvényben tartod.
Köszönöm, hogy győzhetek, akárki akármit mond, vagy csinál, ha Veled közösségben vagyok - és így akarok lenni, Uram, ma is, és minden nap - és köszönöm, hogy Te fölé emelsz mindannak, amivel mások bántanak, amivel akadályozni próbálnak, talán tudatlanul is. Köszönöm, hogy közben még szerethetek is, és nem adom meg magam a bosszúnak, az elkeseredésnek, a keserűségnek és a reménytelenségnek. Ezeket a kígyókat is a lábam alá adtad. Köszönöm.
Köszönöm, hogy megláthatom a Te győzelmedet, és átsegítesz a mai napi harcokon, és nem csak átmegyek közöttük, és rajtuk, hanem győzelemmel megyek át, és hirdetni fogom a Te szeretetedet, igazságodat, megváltásodat és megmentő jóságodat. Köszönöm, hogy megtapasztalom, és hirdetem, és a Te országod megment sokakat. Ma is. Legyen ez így. Jöjjön el a Te országod, és legyen meg a Te akaratod. Mint a mennyben, úgy, itt, a földön is. Ma is. Ámen.

"Íme adok nektek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapossatok, és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat nektek." (Lk 10,19).



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #254 Dátum: 2018. Április 04. - 21:49:41
Vannak Pillanatok

Sokszor úgy fáj az élet, ugye, te is érzed?
Sokszor még szólni sem tudok és őrülten félek.
Szorítja lelkem a fájdalom, megöl egy szó egy hang,
könnyeim hullnak ,talán elmúlik egyszer minden rossz nap.
Sokszor érzem úgy, hogy mindenki eltapos,
sokszor érzem úgy,hogy nem akarom a másnapot,
de mintha csoda történne, megcsókol a szeretet ,
butának érzem magam, és a rossz napokon nevetek.
Vannak pillanatok, mikor úgy érzem, feladom,
de vannak jó pillanatok,ilyenkor gyönyörű az alkony.
Vannak pillanatok, hogy a boldogság hazatér,
nem is értem ,miért hagyott el, miért?!
Szakad az eső, folydogál az üvegen,
mosd el a bánatom,ne lássák a könnyem…