Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 355088 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #75 Dátum: 2014. Január 03. - 17:51:48
Kedves Virág!

Köszönöm kérdésed, de tovább itt nem sok lehetőség maradt, emberileg. De az Úr kegyelme végtelen, és én az Ő kezébe tettem. Most magánútra nincs lehetőségem. De békességem van a dolog felől, mert az Úr a mi legfőbb orvosunk.




Nem elérhető Virág

  • Technikai adminisztrátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4598
  • Nem: Nő
Válasz #76 Dátum: 2014. Január 03. - 17:59:13
 :2smitten:

Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Zsolt 121:1


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #77 Dátum: 2014. Január 04. - 09:36:14
Csendes Percek

2014. január 4. szombat

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne az idők teljességének arról a rendjéről, hogy a Krisztusban egybefoglal mindeneket, azt is, ami a mennyben, és azt is, ami a földön van. Őbenne lettünk örököseivé is, mivel eleve elrendeltettünk erre annak kijelentett végzése szerint, aki mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik; hogy dicsőségének magasztalására legyünk, mint akik előre reménykedünk a Krisztusban. Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság igéjét, üdvösségetek evangéliumát, és hívőkké lettetek - eljegyzett pecsétjével, a megígért Szentlélekkel, örökségünk zálogával, hogy megváltsa tulajdon népét az ő dicsőségének magasztalására.

Ef 1,3-14.

A KEGYELEM MEGLEPETÉSE

A kegyelem pedig mindegyikünknek a Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. (Ef 4,7)

Az év leghidegebb napjait éltük. Gyorsan be akartam jutni a meleg szobába, de nem sikerült. Az ujjaim elgémberedve ügyetlenkedtek a lakáskulcsokkal. Ekkor váratlanul meglepett a felhők közül kibúvó nap melegsége. Olyan volt, mintha egy takarót terítettek volna a hátamra, egy kedves gesztus, melyet nem vártam.
A kegyelem szó jutott eszembe. Isten kegyelme nagyon hasonlít a napsütéshez. Mindig velünk van, de nem mindig vesszük észre. Életünk megpróbáltatásai zaklatottá tehetnek, látásunkat elhomályosíthatja a bizonytalanság vagy a fájdalom. Ilyenkor Isten jelenléte hiányozhat életünkből.
Isten azonban nem várja meg, hogy kitisztuljon értelmünk. A kegyelem váratlanul megjelenhet, egy barátunk telefonhívásában, egy meleg ölelésben, egy időben és helyén mondott szóban, vagy egy hosszú nap végén való pihenésben. Ilyen kicsiny dolgokban vehetjük észre, mennyire szeret és gondoskodik rólunk Istenünk. Minél jobban keressük a kegyelmet, annál inkább megtaláljuk azt.

Imádság: Istenünk, köszönjük kegyelmedet, amely néha meglep minket. Segíts elhinnünk, hogy kegyelmed olyan ajándék, amelyet folytonosan adsz számunkra. Ámen.

Isten kegyelme mindig munkálkodik, akár észrevesszük, akár nem.


IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK ISTEN KEGYELMÉNEK MEGTAPASZTALÁSÁRA VAN SZÜKSÉGÜK!



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #78 Dátum: 2014. Január 04. - 15:33:52
Amen!

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #79 Dátum: 2014. Január 06. - 22:35:05
Csendes Percek
2014. január 6. hétfő

Az ÚR megragadott engem; elvitt engem az ÚR lélek által, és letett egy völgyben. Tele volt az csontokkal. Végigvezetett köztük körös-körül, és láttam, hogy nagyon sok csont volt a völgyben, és már nagyon szárazak voltak. Megkérdezte tőlem: Emberfia! Életre kelnek-e még ezek a csontok? Én így feleltem: Ó, Uram, URam, te tudod! Akkor ezt mondta nekem: Prófétálj e csontokról! Mondd nekik: Ti száraz csontok, halljátok az ÚR igéjét! Így szól az én Uram, az ÚR ezekhez a csontokhoz: Én lelket adok belétek, és életre fogtok kelni. Inakat adok rátok, húst rakok rátok, és beborítlak benneteket bőrrel, azután lelket adok belétek, hogy életre keljetek. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR. Én tehát prófétáltam, ahogyan megparancsolta nekem. Amint prófétálni kezdtem, hirtelen dörgő hang támadt, a csontok pedig egymáshoz illeszkedtek. Láttam, hogy inak kerültek rájuk, majd hús növekedett, és végül bőr borította be őket, de lélek még nem volt bennük. Akkor ezt mondta nekem: Prófétálj a léleknek, prófétálj, emberfia, és mondd a léleknek: Így szól az én Uram, az ÚR: A négy égtáj felől jöjj elő, lélek, és lehelj ezekbe a megöltekbe, hogy életre keljenek! Én tehát prófétáltam, ahogyan megparancsolta nekem. Akkor lélek szállt beléjük, életre keltek, és talpra álltak: igen-igen nagy sereg volt. Akkor ezt mondta nekem: Emberfia! Ez a sok csont Izráel egész háza, amely most ezt mondja: Elszáradtak a csontjaink, és elveszett a reménységünk, végünk van. Azért prófétálj, és ezt mondd nekik: Így szól az én Uram, az ÚR: Én felnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem, és beviszlek benneteket Izráel földjére. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR, amikor felnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem! Lelkemet adom belétek, életre keltek, és letelepítelek benneteket a saját földeteken. Akkor megtudjátok, hogy én, az ÚR, meg is teszem, amit megmondtam - így szól az ÚR.

Ez 37,1-14.

A LEHETETLENSÉG PRÓFÉTÁJA

Akkor megtudjátok, hogy én, az Úr, meg is teszem, amit megmondtam. (Ez 37,14)

A dongó szárnyszélessége kicsi ahhoz, hogy hatalmas testét felemelje a földről. A dongó mégis repül, a lehetetlen lehetővé válik. Sokan állították, hogy lehetetlen egy izzólámpát működésbe hozni. Thomas Edison bebizonyította, hogy mégis lehet. Mások azt tartották, hogy a gyermekbénulás elleni oltóanyagot nem fogják megtalálni, de Dr. Jonas Salk felfedezte.
Ilyen eseményekről a Biblia is tudósít. Ezékiel próféta a babiloni fogságban lévő zsidók között kezdte meg szolgálatát Kr. e. hetedik században. A hazájukba való gyors visszatérés téveszméjében vergődő néppel kellett szembenéznie.
Ezek az ősök azonban, hozzánk hasonlóan, nem éltek remény nélkül. Mertek hinni a látszólag lehetetlenben. Ezékiel támogatta hitüket egy drámai jelenet leírásával is, amelyben a kiszáradt csontokkal teli völgy csodálatosképpen újra megéled. Istennek semmi sem lehetetlen, akár az ősi Izraelben, mai társadalmunkban, vagy személyes életünkben.
Mint a száraz csontok völgye, amikor semmi remény sem látszik, felgyógyulhatunk a rettegett betegségből, megoldhatjuk az iskolai feladatot, megtalálhatjuk a megfelelő házastársat vagy a reménytelenül keresett munkahelyet. Mindezekben Isten megmutatja, hogy az új élet lehetséges.

Imádság: Istenünk, emlékeztess, hogy bár a helyzet reménytelennek tűnik, te az örök lehetőség Istene vagy. Ámen.

Isten véghezviszi, ami lehetetlennek tűnik.


IMÁDKOZZUNK A REMÉNYTELENSÉGET ÉRZŐ EMBEREKÉRT!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #80 Dátum: 2014. Január 06. - 22:45:50
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #81 Dátum: 2014. Január 07. - 09:50:00
Csendes Percek

2014. január 7. kedd

Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a bűnösen fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot!
Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől!
Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted.
Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul,
ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.
Az ÚR vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.
Fölépítik fiaid az ősi romokat, falat emelsz a régiek által lerakott alapokra; a rések befalazójának neveznek, aki romokat tesz újra lakhatóvá.

Ézs 58,6-12.

"ANYA, HOL VAN A CIPŐD?"

Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete? (1Jn 3,17)

A szüleink meghagyták nekünk gyerekeknek, hogy fejezzük be a házi feladatainkat, és elmentek a helyi nyilvános mosodába. Bár biztonságban voltunk otthon, mégis megörültünk, amikor meghallottuk a családi autó zúgását a kocsi feljárón. Magamra kaptam a kabátomat, és kirohantam a csípős téli időbe, hogy segítsek behordani a frissen mosott ruhákat. Láttam, hogy édesanyám óvatosan lépkedve - mezítláb, valóban így volt! - haladt a ház felé.
"Anya, hol van a cipőd?" - kérdeztem.
"Odaadtam egy asszonynak, akinek nem volt" -válaszolta.
Édesanyám mezítláb jött haza, de az a másik asszony meleg lábakkal tért otthonába. A szüleim nem sokkal ezután Jézushoz vezették ennek az asszonynak a családját. Amikor eljöttek a gyülekezetünkbe, egy gondoskodó és nagylelkű gyülekezet szeretete fogadta be őket.
Édesanyám tudott valamit a "tiszta és szeplőtelen kegyességről" (Jak 1,27). Csodálatos példáját mutatta meg annak, hogyan lehet élni a hit és cselekedet egyensúlyában (Jak 2,26).

Imádság: Urunk, add nekünk ezt a "tiszta és szeplőtelen kegyességet", a hitet, amely a legjobban kifejezi néped iránti szeretetedet. Ámen.

Hogyan mutathatom meg hitemet kézzelfogható formában?


IMÁDKOZZUNK A RUHÁZATRA RÁSZORULÓKÉRT!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #82 Dátum: 2014. Január 07. - 11:24:56
 O0



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #83 Dátum: 2014. Január 07. - 20:16:33
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #84 Dátum: 2014. Január 10. - 18:57:39
Csendes Percek

2014. január 10. péntek

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által.

Ef 6,10-18.

A LELKI ERŐ MEGŐRZÉSE

Vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. (Ef 6,13)

Erős mellkasi fájdalmat éreztem, alig kaptam levegőt, miközben a férjem száguldva vitt a kórházba. A sürgős eset műtéthez és ötnapos kórházi tartózkodáshoz vezetett. A műtét sikerült, de a kényszerű semmittevés meglátszott fizikai állapotomon. Egészen legyengülve hagytam el a kórházat, és az erőnlétem visszaszerzéséért kellett küzdenem. Dolgok, melyek azelőtt könnyűek voltak, most nagy erőkifejtésembe kerültek.
Felismertem, hogy hasonló leépülés bekövetkezhet lelki egészségem területén is. Amikor hosszabb ideig hanyagolom a bibliaolvasást és imádkozást, lelkileg legyengülök. Azután, ha kísértéssel kell szembenéznem, kevés az erőm ellenállni.
Miképp a testi erősítő gyakorlatok segítenek megfelelő erőnlétben maradni, hogy az élet fizikai kihívásainak csatájában ne maradjak alul, úgy a naponkénti imádkozás és bibliaolvasás is segít az élet lelki csatáinak megvívásában - legyen ez a pletykálkodás vagy a kapzsiság. Az egészségem érdekében mind fizikai, mind lelki gyakorlatokat szeretnék végezni. Minden nap gyalogolok néhány kilométert, és naponta Jézussal járok imádságban és bibliaolvasással. Ezek az Isten által adott lehetőségek nyújtják a szükséges erőt az élet küzdelmeihez.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy segítesz győzedelmeskedni az élet csatáiban. Ámen.

Az Istennel való járás megőrzi lelki erőnket.
L



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #85 Dátum: 2014. Január 10. - 21:32:03
Amen!

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #86 Dátum: 2014. Január 12. - 09:33:45
Csendes Percek

2014. január 12. vasárnap

Jézus mondja: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt."

Jn 14,1-7.

A LEGGYORSABB ÚT

Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)

Egy ideje már hallottam, hogy az emberek az otthonomhoz közeli tengerparton élő elefántfókák egy csoportjáról beszélnek. Az egész világon nagyon kevés van ezekből a fókákból, ezért elhatároztam, hogy elutazok, és megnézem őket. Elindultam otthonról, és a jelzéseket követve hamarosan rátértem az útra, melyen haladnom kellett. Egy idő után azonban úgy éreztem, hogy ez nem a megfelelő út. Kicsit tovább haladva láttam egy másik jelzést, ami egy más útirányt mutatott. Ahogy átmentem a másik útra, láttam egy benzinkutat, úgyhogy megálltam tankolni. Ott a tulajdonos mutatott egy másik, rövidebb utat. Azt mondta, hogy földút, de biztosított, hogy gyorsabban elérek úti célomhoz. Igaza lett.
Ez a kaland elgondolkoztatott, hogy milyen sokféle útirányt választunk, hogy közelebb kerüljünk az Úrhoz. Én úgy találtam, hogy a legbiztosabb és legrövidebb út Istenhez, ha a Bibliát tanulmányozom, és igazságainak elkötelezetten engedelmeskedek. Az Isten vezetésében való hit engedi, hogy meglássuk az utat, amerre mennünk kell. Majd lelki utazásunk végeztével az Úr tárt karokkal, örömmel üdvözöl bennünket.

Imádság: Drága Urunk, irányítsd lépteinket a hozzád vezető úton. Ámen.

Ha Isten a célállomásunk, akkor a Biblia a térképünk.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #87 Dátum: 2014. Január 12. - 20:19:11
Ámen!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #88 Dátum: 2014. Január 13. - 04:19:49
Csendes Percek

2014. január 13. hétfő

Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:
minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!
Az ÚR az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom.
Jó az ÚR a benne reménykedőkhöz, a hozzá folyamodókhoz.
Jó csendben várni az ÚR szabadítására.

JSir 3,22-26.

A FELSZÍN ALATT

Jó csendben várni az Úr szabadítására. (JSir 3,26)

Egy jeges januári éjszaka véletlenül félig nyitva felejtettem a tornác ajtaját. Reggel arra ébredtem, hogy szobanövényeim megfagytak és elhervadtak, köztük néhai nagymamám ajándéka is egy díjazott nyílgyökér (Maranta leuconeura). Gyorsan kidobtam a szomorú maradványokat, kivéve a nyílgyökeret. Megtisztítottam az elszáradt levelektől, és egy napos ablak elé helyeztem a cserepet, ahol megöntöztem, megtrágyáztam, és még imádkoztam is érte. Egyik elkeserítő hét telt a másik után, de nem láttam semmi eredményt - egészen addig, míg végül a cserepet nézegetve nem egy, hanem három zöldhajtást fedeztem fel a földből előbújni.
Életem sok megpróbáltatása hasonlít ennek a növénynek a történetéhez. Néha újra és újra átimádkoztam egy helyzetet és "szemem elhomályosodott, míg Istenre vártam" (Zsolt 69,4), mert képtelen voltam látni a fejlődést. Később rájöttem, hogy Isten mindig ott volt, és a felszín alatt munkálkodott. Erre a növényre gondolok, amikor egy különösen múlni nem akaró megpróbáltatással kell szembenéznem, és emlékeztetem magam, hogy lehet, hogy emberi szem számára nem látható, de Isten munkálkodik.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy a nehéz időszakokban is reményteljesek és bátrak maradhassunk, tudva, hogy te még mindig velünk vagy. Ámen.

Isten akkor is munkálkodik, ha mi nem látjuk.


IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!


Köszönöm Uram, ha senki más de Te gondolsz rám! Fordítsd hozzám Szent Arcodat, és hallgasd meg könyörgésem szavát. Jó reggelt keres téged az én lelkem, segíts nekem a mai napon is megállnom kegyelmességed szerint! Ámen!



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #89 Dátum: 2014. Január 13. - 20:43:39
Amen!!

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16