Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 356313 alkalommal)

0 Felhasználó és 30 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #225 Dátum: 2014. Május 06. - 21:08:35
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #226 Dátum: 2014. Május 07. - 11:26:08

2014. máj. 7. szerda

Ezért tehát, attól a naptól fogva, amelyen ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az ő akaratát minden lelki bölcsesség és belátás révén, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek az Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az ő dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt hosszú tűrésre. Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.

Kol 1,9-14.

PÉLDAKÉPEK AZ IMÁDSÁGBAN

Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek; ne szűnjetek meg hálát adni. (Kol 4,2)

Harold, a kiscsoportunk tagja nagyon szerette Istent, és elkötelezett volt a szolgálatra. Isteni bölcsességgel megáldott idősebb férfi volt, nagy tisztelet övezte a csoportban.
Amikor együtt és egymásért imádkoztunk, észrevettem a különbséget Harold imái és az enyémek között. Az én imáin gyakran egy bevásárló-lista kívánságaihoz voltak hasonlók. Harold imái azonban inkább Pál apostol és bibliai szereplők imádságaihoz hasonlítottak. Pál és Harold lelki áldást kértek másokra. Olyan dolgokért imádkoztak, amikre az embereknek valóban égető szükségük volt, és amik által erősödhettek jellemükben, és egyre inkább Krisztushoz váltak hasonlóvá.
Most már többet használom a Bibliámat, amikor másokért és magamért imádkozok. A Szentírásban lévő imádságok olyan szépek és bátorítóak, mint például a Kolosséi levél első fejezetében lévő. Az imaéletem elmélyült, amióta a Bibliát imádságaimhoz segítségül használom. Gyakran megtapasztalom, amint Isten vezet, és rátalálok az adott szükséghelyzetben a megfelelő igeversre, amely imádságom alapja lesz.
Örökké hálás leszek Haroldnak, hogy megtanította nekem ezt a hatékony módot, amivel erőt és célt adhatok imáimnak.

Imádság: Atyánk, köszönjük igéd erejét. Kérünk, mutasd meg, hogyan használhatjuk azt imádságainkban. Ámen.

Isten igéje útmutatást és célt ad, amikor imádkozunk.


IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKITŐL IMÁDKOZNI TANULTUNK!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #227 Dátum: 2014. Május 08. - 04:05:41
2014. máj. 8. csütörtök

Emlékezz arra, hogy Jézus Krisztus, aki Dávid utóda, feltámadt a halottak közül. Erről szól az én evangéliumom, amelyért még bilincseket is viselek, mint egy gonosztevő. Az Isten igéje viszont nincs bilincsbe verve. Ezért tehát mindent elviselek a választottakért, hogy ők is elnyerjék a Krisztus Jézusban való üdvösséget örök dicsőséggel. Igaz beszéd ez: Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is. Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is. Ha megtagadjuk, ő is megtagad minket. Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja.

2Tim 2,8-13.

ISTEN HŰSÉGE

Ha hűtlenek vagyunk, ő (Krisztus) hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja. (2Tim 2,13)

Sarah-t elnézve alig akartam elhinni, hogy ugyanazt az asszonyt látom, akit eddig ismertem. A pszichiátriai osztályon volt, mély depressziótól szenvedett. Szemei beesettek és vörösek voltak. Ez az asszony, aki mindig mélyen hívő volt, most gyenge és sírós hangon mondta: "Azt hiszem, Isten nem törődik velem. Nem tudom, hogy hiszek-e még egyáltalán."
Ha ez egy héttel azelőtt történt volna, keresgéltem volna a szavakat, melyek bizonyosságot adnak neki arról, hogy Isten mégis törődik vele, és életét továbbra is rá bízhatja. Megpróbáltam volna olyan igéket találni, melyek könnyítették volna fájdalmát. De éppen néhány nappal azelőtt olvastam a 2Tim 2,13-at a csendességemben. Akkor ezek a szavak sokatmondó gondolattá formálódtak, de nem igazán szóltak hozzám, míg most meg nem látogattam Sarah-t, és az ige megelevenedett. Ez az igevers pont a Sarah helyzetéről beszélt: "Ha hűtlenek vagyunk, Krisztus hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja".
Amikor elköszöntem Sarah-tól ezzel az igével, egy kis reménysugarat láttam az arcán. Áldottam a Szentlelket, hogy a megfelelő helyre a megfelelő igével küldött, amely az Isten mindnyájunkhoz való szeretetéről és hűségéről szól.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük hozzánk való hűségedet. Néha túl elesettek vagyunk, hogy hozzád jöjjünk gondjainkkal, de te ismered azokat, és törődsz velünk. Ámen.

Ha kétségeskedünk is, Krisztus hű marad.


IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZTETTÉK ISTEN-HITÜKET!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #228 Dátum: 2014. Május 08. - 12:19:23
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #229 Dátum: 2014. Május 08. - 20:27:54
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #230 Dátum: 2014. Május 09. - 12:11:25

2014. máj. 9. péntek

És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

A CSODÁLATOS TEST

Az egész test az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben. (Ef 4,16)

Egy megterhelő egyetemi szemeszter végén tartottam, amikor az egyik nap arccal lefelé a kollégium előterének fekete-fehér kövezetén tértem magamhoz. Szerencsémre kiderült, hogy csak a kimerültség és a folyadékhiány okozta az eszméletvesztést. Egy egyszerű dolog, az egyik ideg működési zavara vezetett az ájuláshoz. Emlékeztetés volt ez nekem, milyen hihetetlenül bonyolult és csodálatos testünk van. Minden test egyedi. Mindegyiknek különböző problémái, küzdelmei és fájdalmai vannak, de minden testnek megvan a maga speciális szépsége is. Minél többet mond el a modern tudomány a testünk működéséről, annál csodálatosabbnak tűnik.
Hasonlóképpen csoda a "Krisztus teste". Sokféle különbözőségünk ellenére valamiképp egybekapcsolódunk, hogy Krisztus munkáját végezzük ebben a világban. Mai olvasmányunkban az apostol részletesen, igen színesen írja le a Krisztus testét, amely egybeforr a szeretet kötelékével. Közös igyekezetünk a szeretet csodája. Emberi gyarlóságunk ellenére Isten nem tart távolságot tőlünk, hanem velünk együtt és általunk munkálkodik, hogy valóban nagy dolgokat tehessünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük a testünk ajándékát. Segíts, hogy Jézus üzenetének továbbadására használjuk. Ámen.

A test, melyet Isten adott nekem, jó és csodálatos alkotás'



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #231 Dátum: 2014. Május 11. - 04:32:16

2014. máj. 11. vasárnap

Zarándokének. Dávidé. URam, nem fuvalkodik fel a szívem, nem kevély a tekintetem. Nem törekszem arra, ami túl nagy és elérhetetlen nekem.
Inkább csitítottam, csendesítettem lelkemet, mint anya a gyermekét. Mint a gyermek, olyan most a lelkem.
Bízzál, Izráel, az ÚRban most és mindörökké!

Zsolt 131.

ISTEN VIGASZTALÓ SZÍVE

Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket. (Ézs 66,13)

"Anyu" az éjszaka közepén kislányom kiáltása rángat ki legmélyebb álmomból. Megint ébren van, mert a megfázás még hajnali két órakor sem hagyja pihenni. Sírása sajnálatot ébreszt álmos szívemben. Gyengéden megérintem, és lágy hanggal nyugtatgatom. Felhúzom a zenélődobozát és megsimítom a haját. "Aludjál" - csitítgatom. "Minden rendben van." Elégedetten pislant, és lehunyja a szemét.
Ágyamba visszabújva eszembe jut egy kifejezés: Isten anyai szíve. Már korábban hallottam ezt a kifejezést, de most új értelmet nyert. Azt jelenti, hogy nem vagyok egyedül. Néha egyedül érzem magam. Amikor én vagyok a beteg, vagy egy rossz álom után felébredek az éjszaka közepén, az édesanyám jelenlétére és segítségére vágyom. Habár már 35 éves vagyok, és évekkel ezelőtt eljöttem otthonról, még mindig szükségem van rá. Úgy gondolom, mindig szükségem lesz az ő különleges szeretetére és védelmére. Megnyugtat, hogy ha földi édesanyám nincs is az ágyam mellett, Isten hallja kiáltásomat. Isten azt suttogja: "Most már aludj! Minden rendben van! Itt vagyok."

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy úgy függjünk tőled, ahogy egy gyermek függ az édesanyjától! Ámen.

Isten olyan gyengéd hozzánk, mint egy anya gyermekéhez.

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESANYÁKÉRT



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #232 Dátum: 2014. Május 12. - 04:09:11

2014. máj. 12. hétfő

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

AZ AJÁNDÉK

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez. (Ef 2,8)

Egy gyermekkori lázroham után úgy gondolták, hogy az édesanyám nem fogja megélni a serdülőkort, és pláne nem fog férjhez menni, és gyerekeket szülni. De a hatvan évet is megélte, és 21 unokáját láthatta meg. Mivel én voltam hat gyermeke közül a legkisebb, volt alkalmam végignézni, hogyan készíti a babacipőket és apró ruhácskákat, amikor valamelyik lánya vagy menye bejelentette egy újabb kisbaba érkezését.
Hat évvel édesanyám halála után legidősebb nővérem meglátogatott. Egy ajándékot adott, hogy megünnepeljük közelgő szülővé válásunk régóta várt hírét. Mosolyogva mondta, hogy az ajándék édesanyámtól van. Meglepve bontottuk ki annak a személynek az ajándékát, aki többé már nem volt köztünk a földön, de szeretett bennünket és a még meg nem született lányunkat. Az édesanyám gyönyörűen megtervezett babacipőt és ruhát készített, és odaadta a nővéremnek, hogy adja át nekünk a megfelelő időben.
Édesanyám ajándéka eszembe juttatta, hogy Jézus mindannyiunk számára ajánlja a megbocsátás és az örökélet ajándékát - még évszázadokkal halála után is. Valahányszor ajándékot adunk, akár időnkből vagy tehetségünkből, emlékezzünk a Jézustól kapott ajándékra.

Imádság: Drága Istenünk, hálát adunk a sok ajándékodért, amit semmivel sem érdemeltünk ki. Ámen.

Semmilyen ajándék nem ér fel a megváltás ajándékával.)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYERMEKET VÁRNAK!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #233 Dátum: 2014. Május 12. - 19:50:33
O0 x O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #234 Dátum: 2014. Május 14. - 09:34:38

2014. máj. 14. szerda

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

AUTIZMUSSAL MEGÁLDVA

Áldott az Isten..., aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban. (2Kor 1,3-4)

Fiunkat két éves korában autizmussal diagnosztizálták. Feleségemnek tűnt fel, hogy furcsán megváltozott a viselkedése. Hónapok alatt nagymértékben csökkent beszéde és társasági érintkezése. A nyitott kisfiú, akit ismertünk és szerettünk, eltűnt, és figyelmét saját világa kötötte le. Nem tudtunk felkészülni arra, amivel szembesültünk. Istenhez fordultunk és imádkoztunk fiunk gyógyulásáért. Tudva, hogy a teljes felépülés nagyon ritka, megértésért és elfogadásért is imádkoztunk.
Találtunk egy magániskolát, ahol autista gyermekekkel foglalkoznak. Hat hónappal később a változás látható volt. Fiunk mögé tudtunk állni a naponkénti apró lépésekben fejlődés útján. A gyógymódra és a fejlődésre összpontosítva sikerült egészséges nézőpontból látnunk az állapotát. Részt veszünk a gyógyulási folyamatban, gyermekünk fejlődésében és a családunk érzelmi életében. Most a legkisebb javulást is a legnagyobb áldásként éljük meg. Szilárd meggyőződésem, hogy ez a váratlan csapás közelebb vitt bennünket Istenhez és egymáshoz.

Imádság: Urunk, a csapások által erősíts meg bennünket. Hadd érezzük szerető jelenlétedet, amely mindig velünk van! Ámen.

A kis javulások nagy áldások lehetnek.


IMÁDKOZZUNK AZ AUTISTA GYERMEKEKÉRT ÉS CSALÁDJAIKÉRT!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #235 Dátum: 2014. Május 14. - 11:05:00
 O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0  O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #236 Dátum: 2014. Május 15. - 04:08:06

2014. máj. 15. csütörtök

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

ODAFIGYELVE

Érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Egy barátnőm mesélte, hogy nemrég a bérházukban szerelési munkálatokat végeztek, amihez a villanyszerelőknek ki kellett kapcsolniuk az áramot. Elmondta, hogy hamar rájött, hogy mennyire magától értetődőnek vette az összkomfortot. Az áramhiány lehetetlenné tette a mindennapi tevékenységek elvégzését: nincs világítás, nincs tévé, nincs mosógép, hűtőgép. Nem tudott főzni, vizet forralni, a számítógépén dolgozni és zenét hallgatni. A családi életük megbénult. Amikor végül újra lett áram, akkor boldogság lett úrrá rajtuk!
Úgy tűnik, valami hasonló történik Isten ajándékaival kapcsolatban is. Természetesnek vesszük a levegőt, vizet, napfényt, az évszakok változását, a madarak énekét, virágokat, az ételt, hogy tető van a fejünk felett, az egészséget és a jókedvet. Milyen gyakran örvendezünk ezekben és másokban - és elfelejtjük megköszönni Istennek, aki küldi ezeket az áldásokat. Hangozzon szívünkben egy véget nem érő dicsőítő zsoltár Istennek - minden jó dolog adományozójának!

Imádság: Drága Istenünk, szereteted nyilvánvalóvá lett ajándékaidból, különösen, hogy Fiadat adtad nekünk. Hálát adunk véget nem érő kegyelmedért. Ámen.

Ma jobban odafigyelek az életre és szeretetre, amik Isten ajándéka



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #237 Dátum: 2014. Május 15. - 04:27:38
Napi remény

A képességeid Isten térképe az életedhez

    “(Isten) adja meg nektek mindazt,  amire szükségetek van az Ő akaratának beteljesítéséhez, és Jézus Krisztus ereje által hozza létre bennetek mindazt a jó dolgot, ami elnyeri az Ő tetszését .” (Zsid 13:21, NLT fordítás)

iStock_000007114478Small.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer néhány állat, akik kitalálták, hogy létrehoznak egy iskolát az állatoknak.

Eldöntötték, hogy olyan tárgyak lesznek benne mint futás, mászás, úszás és repülés. Ezután úgy döntöttek, hogy minden állatnak részt kell vennie minden képzésen.

Itt kezdődtek a problémák. A kacsa jobb volt úszásban, mint a tanára, de épphogy csak átment repülésből és nagyon gyenge volt a futásban. Ezért hát az a döntés született, hogy adja le az úszást és maradjon bent az iskolában a futást gyakorolni. Ettől az úszóhártyás lábai nagyon elhasználódtak, és így az úszásért kapott jegyei is egyre rosszabbak lettek. A többiek azonban megnyugodtak és kevésbé érezték rosszul magukat - a kacsát kivéve.

A nyúl az osztály élén kezdett futásban, de mivel sokat kellett javulnia úszásban, ezért tüdőgyulladást kapott és ott kellett hagynia az iskolát. A mókus rendkívüli képességeket mutatott a mászásban, de hihetetlenül zavarban volt a repülés órán, mert a tanár azt javasolta, hogy a földről szálljon felfelé és ne a fáról lefelé. A túlerőltetéstől begörcsölt a lába, ezért csak 3-ast kapott mászásból és 2-est futásból. A sas volt a problémás tanuló és figyelmeztetést is kapott, mert nem akart beilleszkedni. Példának okáért, mászás órán mindenkit lehagyott, amikor a fa tetejére kellett feljutni és ő inkább a repülést választotta megoldásnak. Végezetül, mivel nem akart részt venni az úszás órán, eltanácsolták.

A lényeg az, hogy Isten úgy tervezte a különböző állatokat, hogy egy bizonyos területen legyenek kiemelkedőek, és nem várja tőlük, hogy mindent ugyanolyan jól csináljanak. Amikor mindenkit ugyanabba a sémába akarunk betuszkolni, akkor annak csak frusztráció, elbátortalanodás, középszerűség és bukás lesz az eredménye. A kacsa kacsának lett teremtve és nem valami másnak.

Te pedig olyannak lettél teremtve, amilyen vagy. Isten adott neked különleges képességeket, és azt akarja, hogy úgy használd ezeket, ahogy Ő azt eredetileg eltervezte.

A képességeid egy térkép, amely megmutatja, mi Istennek az életedre vonatkozó terve. Megmutatja az irányt. Amikor tudod, hogy miben vagy jó, akkor tudhatod azt is, Isten mit szeretne tőled, hogy mit kezdj az életeddel.

A Biblia azt mondja a Zsidókhoz írt levél 13:21-ben: "(Isten) adja meg nektek mindazt,  amire szükségetek van az Ő akaratának beteljesítéséhez, és Jézus Krisztus ereje által hozza létre bennetek mindazt a jó dolgot, ami elnyeri az Ő tetszését.”

 Beszéljetek róla

    Mik a szellemi és lelki ajándékaid?
    A szellemi és lelki ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid alapján mit gondolsz, mi Istennek a terve az életeddel?
    Egy olyan területen való próbálkozás, ami nem illik a személyiségedhez és a lelki alkatodhoz, akadályozott-e már abban, hogy a legjobb képességeid szerint szolgálj? Hogyan?



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #238 Dátum: 2014. Május 15. - 11:06:45
O0 x O0 x O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #239 Dátum: 2014. Május 15. - 20:07:33

2014. máj. 15. csütörtök

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

ODAFIGYELVE

Érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Egy barátnőm mesélte, hogy nemrég a bérházukban szerelési munkálatokat végeztek, amihez a villanyszerelőknek ki kellett kapcsolniuk az áramot. Elmondta, hogy hamar rájött, hogy mennyire magától értetődőnek vette az összkomfortot. Az áramhiány lehetetlenné tette a mindennapi tevékenységek elvégzését: nincs világítás, nincs tévé, nincs mosógép, hűtőgép. Nem tudott főzni, vizet forralni, a számítógépén dolgozni és zenét hallgatni. A családi életük megbénult. Amikor végül újra lett áram, akkor boldogság lett úrrá rajtuk!
Úgy tűnik, valami hasonló történik Isten ajándékaival kapcsolatban is. Természetesnek vesszük a levegőt, vizet, napfényt, az évszakok változását, a madarak énekét, virágokat, az ételt, hogy tető van a fejünk felett, az egészséget és a jókedvet. Milyen gyakran örvendezünk ezekben és másokban - és elfelejtjük megköszönni Istennek, aki küldi ezeket az áldásokat. Hangozzon szívünkben egy véget nem érő dicsőítő zsoltár Istennek - minden jó dolog adományozójának!

Imádság: Drága Istenünk, szereteted nyilvánvalóvá lett ajándékaidból, különösen, hogy Fiadat adtad nekünk. Hálát adunk véget nem érő kegyelmedért. Ámen.

Ma jobban odafigyelek az életre és szeretetre, amik Isten ajándéka

 O0