Szerző Téma: Mindennapi kenyerünk  (Megtekintve 356258 alkalommal)

0 Felhasználó és 28 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #630 Dátum: 2015. Január 03. - 09:53:06

Napi áhítat
Nálad van az élet forrása
2015 - Áhítat, 2015. január 3. szombat

Olvasmány:
Zsolt 36,6–10

Jézus Krisztus az Élet Is­tene: aki őt keresi és vele van, az bizony igazán él.

 URam, szereteted az égig ér, hűséged a fellegekig.
 Igazságod olyan, mint a hatalmas hegyek, ítéleteid, mint a nagy mélység, embert és állatot megtartasz, URam.
 Mily drága a te szereteted, Istenem! Szárnyad árnyékába menekülnek az emberek.
 Dúslakodnak házad bőségében, örömöt árasztasz rájuk, mint patakot.
 Mert nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.
 Maradj hűséges a téged szeretőkhöz, igazságos a tiszta szívűekhez.
 Ne taposson rám a gőgösök lába, ne tegyen bujdosóvá a bűnösök keze!
 Majd elbuknak a gonosztevők, elterülnek, nem tudnak fölkelni.
Magyarázat

„Hévíz, az élet forrása!” „Élet forrása biobolt”. Az ókeresztény bazilikák átriumában, melyet paradicsomnak is neveztek, a középen lévő szökőkútnak, illetve a kolostorok kerengőjében lévő forrásházaknak „élet forrása” jelentése volt. Csak néhány példa arra, hogy az emberek mindig is keresték az élet forrását. Akkor is, ha sokszor csalódniuk kellett, mert egyik sem adja meg azt, amit kínál. Az élet forrása ugyanis Istennél van: de ő közelebb van hozzánk, mint Hévíz. Mostanában egy felírás olvasható az autóbuszokon: „Ha nem lenne Isten, akkor kellene igazán aggódnunk!” Mi hitben élők pedig a következőt gondoljuk erről: Akkor kellene igazán aggódnunk: „Ha csak ezen a földön reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk...” Ha csak a földiekkel kellene törődnünk, és a mennyeiekkel nem, ha csak ez a földi víz ontaná a szomjunkat, és a mennyei nem, akkor a samáriai asszony hiába találkozott volna Jézussal, minden oka meglett volna az aggodalomra! De Jézus Krisztus az élet forrása, élet kenyere, az élő kő, a Kőszikla! Gondolj ma erre, és oltsd szomjad az élet vizével! /BL/

Törj össze, gát!
E nagy világ
Szomjazza rég a békét.
Áradj, folyó,
Bűnt tisztító,
Add vissza ékességét!
(Gerzsenyi Sándor
Baptista gyülekezeti énekeskönyv, 458)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #631 Dátum: 2015. Január 04. - 04:06:32
2015. január 4. vasárnap

Ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall; még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam. Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.

2Kor 12,6-10.

ERŐS AZ ERŐTLENSÉGBEN

Az Úr ezt mondta Pálnak: "Az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Kor 12,9)

Mabelt nagy imaharcosként ismertük. Mindig kész volt Istennél közbenjárni másokért. Ez volt az egyik ajándéka, a másik pedig az, hogy mindig mások rendelkezésére állt. Idős éveiben kissé elbátortalanodott, amint gyengülő látása akadályává vált szolgálni akarásának. Egyszer egyik barátnőjét akarta felhívni telefonon, de nem látta jól a számot, és tévesen tárcsázott. És ez az idős hölgy a rá jellemző módon megkérdezte a vonal másik végén jelentkező férfitől, hogy hitben jár-e, és érdeklődött élete felől. Majd hosszú beszélgetést folytatott a "téves számmal", és bátorította őt. Elmondása szerint a férfi hangvétele és hozzáállása teljesen megváltozott a beszélgetésük során, és végül köszönetet mondott neki a hívásért. Mabel megállapította, hogy Isten még a rossz látását is felhasználta a szolgálatra.
Az asszony példája arra emlékeztet, hogy Isten nemcsak ajándékainkat és jó adottságainkat tudja használni, hanem a gyengeségeinket és a "téves számainkat" is. Egyre inkább felfedezem, hogy Isten ott áll életünk kitérő útjainál. Valójában ezek a kerülőutak fő közlekedési utakká válnak, amelyeken isteni kijelentéseket tapasztalhatunk meg.

Imádság: Istenünk, mutasd meg minden nap azokat az utakat, amelyeken szolgálhatunk a körülöttünk élők felé! Ámen.

Isten a "téves hívásainkat" lehetőségekké változtathatja.


IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEKÉRT!



Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #632 Dátum: 2015. Január 04. - 17:45:44
 :like:



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #633 Dátum: 2015. Január 04. - 21:11:15
Ámen!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #634 Dátum: 2015. Január 05. - 07:13:54

2015. január 5. hétfő

Mindezt hírül vitték Jánosnak a tanítványai. Ő pedig magához hívatott tanítványai közül kettőt, és elküldte őket az Úrhoz ezzel a kérdéssel: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Amikor odaérkeztek hozzá ezek a férfiak, ezt mondták: "Keresztelő János küldött minket hozzád ezzel a kérdéssel: Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Jézus abban az órában sok embert meggyógyított különféle betegségekből és bajokból, megszabadított gonosz lelkektől, és sok vaknak adta vissza a látását. Ezért így válaszolt nekik: "Menjetek el, vigyétek hírül Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások tisztulnak meg, süketek hallanak, halottak támadnak fel, a szegényeknek az evangélium hirdettetik, és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem."

Lk 7,18-23.

EMBERI GYARLÓSÁG

Menjetek el, vigyétek hírül Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások tisztulnak meg, süketek hallanak, halottak támadnak fel, a szegényeknek az evangélium hirdettetik. (Lk 7,22)

Miután Keresztelő János megkeresztelte Jézust, szemtanúja volt annak is, ahogy a Lélek galamb képében a mennyből alászállt, és Jézusra ragyogott. János is hallotta Isten hangját a mennyből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm" (Lk 3,22). Nem sokkal később mégis bizonytalanná vált Jézus felől, és elküldte hozzá két tanítványát, hogy megkérdezze: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" (Lk 7,19)
Annak ellenére, hogy János felfedte kételkedését, Jézus úgy beszélt róla, mint a legnagyobb prófétáról. Azt gondolom, azért van benne ez a történet az evangéliumban, hogy bátorítson bennünket, amikor hitünk meginog. Az emberi természet része az, amikor a bizonytalanságok gyötörnek minket. Isten kérdéseket feltevő értelmet adott nekünk, és számol azzal, hogy nehéz, de becsületes kérdéseket fogalmazunk meg, amikor a hitünket érintő dolgokkal szembesülünk. Jézus bizonyára tudta, hogy a követőinek időnként szükségük lesz hitük megerősítésére, és ezért kérte az Atyát, küldje el a Szentlelket, hogy örökre bennünk lakozzék, és vigasztalónk legyen. (Jn 14,16-18)

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy megértesz, amikor kétségeink támadnak. Erősítsd hitünket! Ámen.

A kétségek idején támaszkodhatok Isten igéjére és a Szentlélekre, hogy hitem megújuljon.


IMÁDKOZZUNK A KÉTSÉGEKKEL KÜSZKÖDŐ HÍVŐKÉRT!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #635 Dátum: 2015. Január 05. - 07:18:46
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #636 Dátum: 2015. Január 06. - 04:02:00

2015. január 6. kedd

És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.
Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."

Ef 4,30-5,2.

UTÁNZÁS

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk. (Ef 5,1-2)

Kétéves kisfiunk, Caleb szereti utánozni az anyját és az apját. Szereti felpróbálni papucsainkat és cipőinket, és abban csoszogni fel és alá. Porszívózni akar, vagy havat lapátolni, amikor valamelyik szülő éppen azt teszi. Gyakran ismételgeti mondatainkat, pontosan utánozva a hangsúlyokat.
Calebnek az a törekvése, hogy olyan legyen, mint a szülei, a gyermekek általános vágya. A gyermekfejlődéssel foglalkozó szakemberek úgy vélik, hogy az ilyen utánozott cselekvések igen erős tanulást jelentenek a fiatal gyermeknek, amely tartós hatást fejt ki fejlődő értelmére.
Kisfiunk utánozása segített megértenünk Pál tanácsát az Ef 5,1-ben. Mivel Isten a mi Mennyei Atyánk, természetes dolog, és jogunk is, hogy utánozzuk őt. Az ilyen "példakövetések" során tanuljuk meg, hogyan élhetünk teljesebb életet.
Megtanuljuk, hogyan szeressünk másokat, úgy ahogy Isten. Megtanuljuk az együttérzést, a nagylelkűséget és a megbocsátást, azok naponkénti gyakorlásával. Minél többet utánozzuk, követjük Isten példáját, annál könnyebbé és természetesebbé válik. Így ismerik majd meg, hogy Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Atyánk, add nekünk azt a gyermeki vágyakozást, hogy olyanok kívánjunk lenni, mint te. Vonj közelebb magadhoz, és töltsd meg szívünket szeretettel! Ámen.

Hogyan követem Istent szavaimmal és cselekedeteimmel?


IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTEN SZERETETÉT TUDJUK KÖZVETÍTENI!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #637 Dátum: 2015. Január 06. - 22:06:37
:like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #638 Dátum: 2015. Január 07. - 09:31:01
Amen. Nemreg olvastam errol,hogy Isten szeretet kell koztetitsuk,ami feltetel nelkuli,szeret annak ellenere...,szeret akkor is ha....,szeret erdem nelkul is. Ez csakis Istennel lehetseges.  vsziv2

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #639 Dátum: 2015. Január 08. - 07:27:41
Amen. Nemreg olvastam errol,hogy Isten szeretet kell koztetitsuk,ami feltetel nelkuli,szeret annak ellenere...,szeret akkor is ha....,szeret erdem nelkul is. Ez csakis Istennel lehetseges.  vsziv2

Ámen˘!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #640 Dátum: 2015. Január 08. - 07:28:02
    

ELÉG A KEGYELEM


"Elég néked az én kegyelmem." 2Korinthus 12,9

 

Az ember sok mindenre mondja, hogy elég! Elég a családi körülményeimből, a betegségből, a szenvedésből. Vannak dolgok, amikre nem mondjuk ki, hogy elég. Az anyagi jólét, a pénz, és amit azon venni lehet, soha nem elég. A legnagyobb jó soha nem az anyagi jó. Van lelki valuta: szeretet, megértés, a másik ember megbecsülése. Mondtad-e már valaha, hogy ne dicsérj, ne szeress már ennyire - hát elég! Ebben az Igében nem ember, Isten mondja ki: "Elég néked az én kegyelmem." Sajnos, elégedetlen emberek vagyunk. Sokszor a külsőnkkel is. A másik emberrel hasonlítjuk össze magunkat. Amikor elégedetlen vagyok, szívem mélyén Istennel szemben vagyok elégedetlen. Ha mindened megvolna, ha mindenki szeretne, akkor sem volnál boldog és elégedett ember, amíg bűneid nincsenek megbocsátva. Isten elégedetlen veled, erről beszél a lelkiismereted. Ha kimondasz egy szeretetlen szót, vagy olyat teszel, amit nem lett volna szabad, belül megszólal a vészcsengő. Nem lehetsz boldog ember, amíg ez el nem hallgat. Ezért isznak, szórakoznak emberek, ezért szól éjjel-nappal a rádió, hogy ne hallják lelkiismeretük szavát. Nem lehetsz elégedett ember, amíg meg nem bánt bűn van az életedben. Isten ezt szeretné velünk megértetni. A kegyelem az, hogy Valaki már fizetett. Ma úgy nézz a keresztre, hogy ott Jézus mindenért fizetett. Ez a kegyelem, ez a fizetség elég neked is, nekem is. A gyáva, szétfutó tanítványok bűnére is elég volt. Péter tagadására is elég volt. Elégedetlenségeidre, bűneidre hadd mondhassa ki ma az Úr: "Elég néked az én kegyelmem!"



Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #641 Dátum: 2015. Január 08. - 09:13:32
Amen!

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #642 Dátum: 2015. Január 08. - 15:21:06
Ámen!



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #643 Dátum: 2015. Január 08. - 17:20:31
Ámen! :like:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #644 Dátum: 2015. Január 09. - 08:00:27

2015. január 9. péntek

Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete Krisztus arcán.
Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy ezt a rendkívüli erőt Istennek tulajdonítsuk, és ne magunknak: Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk; Jézus halálát mindenkor testünkben hordozzuk, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen testünkben. Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy a Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. Azért a halál bennünk végzi munkáját, az élet pedig bennetek. Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát az Isten dicsőségére.

2Kor 4,6-15.

MÉGSEM REMÉNYTELENÜL

Az Úr őrzi a jövevényeket, támogatja az árvát és az özvegyet. (Zsolt 146,9)

"Mit tegyek? Az apánk elhagyott minket az év elején. Nem láttuk és nem is halottunk felőle azóta." Mandy még csak tizenegy éves volt, és a leveléből áradó szavak mélyen érintettek. Az én édesapám nem élt távol tőlünk, de érzelmileg visszahúzódó ember volt. Mindenben gondoskodott rólunk, de háborús élményei és nehéz gyermekkora tartózkodóvá tették a gyermekeivel való kapcsolatában. Azt mindig tudtuk, hogy szeret minket, de ez nem jelentette azt, hogy ne tegyem fel én is ugyanazt a kérdést, amit most Mandy: "Mit tegyek?"
Beszéltem Mandy-vel, és úgy tűnt, ez segített neki. Bátorítottam, hogy törődjön a körülötte élőkkel. És ő elkezdett szeretetével édesanyja és kisebb testvérei felé fordulni. Később, a megfelelő időben beszélgettünk Isten szeretetéről, a soha el nem múló atyai szeretetről.
Nem tudom, mit hoz a jövő Mandy számára. Csak azt tudom, hogy segített az, hogy meghallgattam őt. A gyengéd útbaigazítás által Isten szeretetére kezdett figyelni. Hiszem, hogy Isten munkálkodik az életében. Kevésbé feszült, és imádkozik a családjáért és édesapjáért. Azt mondta, most már érzi, hogy ez az, amit tehet.

Imádság: Atyánk, nyisd meg fülünket és szívünket mások fájdalmára! Adj bölcsességet, hogy segíteni tudjunk. Ámen.

Az Isten szeretetére figyelés vigasztal, és reményt nyújt.