Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157320 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #225 Dátum: 2017. Szeptember 18. - 11:44:09
Napi remény

 Az álomtól a szabadulásig

    „Isten … képes megtenni sokkal többet, mint amit valaha is kérnénk tőle vagy amiről álmodnánk – a legfőbb imádságainkat, vágyainkat, gondolatainkat és reményeinket is túlszárnyalva.” (Efézus, 3:20b, TLB fordítás)

Ha szeretnéd, hogy növekedjen a hited és teljesüljön az életedben, amit Isten a Márk 9:23-ban megígért – „Akinek van hite, annak minden lehetséges.” (GNT fordítás) –, akkor először meg kell értened, hogy Isten a hit hat szakaszán vezet végig.

1. szakasz: az álom

Milyen álmot adott neked Isten? Ha nincs olyan álom, amely felé haladsz, akkor éppen hogy csak létezel. El kell kezdened így imádkozni: „Istenem, add nekem a te álmodat!” Céllal vagy itt a földön, és amint felfedezed ezt a célt, egyúttal felismered az álmot is, amely felé Isten szeretné, hogy haladj.

„Isten … képes megtenni sokkal többet, mint amit valaha is kérnénk tőle vagy amiről álmodnánk – a legfőbb imádságainkat, vágyainkat, gondolatainkat és reményeinket is túlszárnyalva.” (Efézus, 3:20b, TLB fordítás)

2. szakasz: a döntés

Lehet, hogy van Istentől egy álmod, de még nem döntötted el, hogy tényleg meg fogsz-e tenni mindent, hogy elérd. A második szakaszban Isten arra buzdít, hogy ragadd meg az álmodat! Lehet, hogy azt kell eldöntened, hogy Krisztusnak adod az életed vagy hogy bemerítkezel, csatlakozol egy gyülekezethez vagy részt veszel valamilyen szolgálatban.

„Ha ilyenek vagytok, képtelenek dönteni és mindenben bizonytalanok, akkor ne gondoljátok, hogy bármit is kaptok majd az Úrtól.” (Jakab, 1:7-8)

3. szakasz: várakozás

Amikor nem a mi menetrendünk szerint történnek a dolgok, akkor hajlamosak vagyunk Isten elé szaladni és kerülőutat keresni, hogy végre megtörténjen, amire várunk. De ne keress kerülőutat, mert lehet, hogy rossz döntést fogsz hozni! Isten várótermében vagy. Várj az Úrra, hogy cselekedjen!

Isten a Habakuk 2:3-ban így szól: „De ezek a dolgok, amiket tervezek, nem fognak azonnal megtörténni. Lassan, egyenletesen és biztosan közeleg az idő, amikor a látomás beteljesedik.” (TLB fordítás)

4. szakasz: nehézségek

Az álmod beteljesülésére várva, eddig milyen nehézségekkel találtad magad szemben? Az életben sok próbán fogsz átmenni, de Isten mindig tudja, mi történik. Ő figyel és nem feledkezik meg rólad.

„Habár most átmenetileg különféle próbák és kísértések terhelnek meg benneteket, mindez nem véletlen. Azért történik így, hogy a hiteteket kipróbálja, amely sokkal értékesebb az aranynál." (1 Péter 1:6-7, Phillips fordítás)

5. szakasz: zsákutca

Lehet, hogy zsákutcába jutottál és kész vagy feladni – de hidd el, hogy éppen ott vagy, ahol Isten szeretne látni! Most készít fel a szabadulásra, és így szól hozzád: „Tarts ki! Ne add fel!”

„Abban az időben igen nagy megpróbáltatásokat kellett kiállnunk, és a nyomás elviselhetetlen volt. Valójában már lemondtunk arról, hogy életben maradunk. De most már hisszük, hogy azért éltük át, milyen a saját erőnk végére érni, hogy megtanuljunk bízni – nem magunkban –, hanem Istenben, aki még a halottakat is feltámasztja." (2 Korintus 1:8b-9, Phillips fordítás)

6. szakasz: szabadulás

Van benned pozitív várakozás, hogy Isten meg fog szabadítani? Bízol benne? Mert így lesz! Habár nem egyik napról a másikra. Végig kell menned mind a hat szakaszon, mielőtt Isten elhozza a szabadulást.

„Tudom, hogy meglátom az Örökkévaló jóságát, még ebben az életemben!” (27. Zsoltár 13, GNT fordítás)



Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5870
  • Nem: Nő
Válasz #226 Dátum: 2017. Szeptember 19. - 20:35:15

David Wilkerson: Fátyolként veszem magam körül Veled


https://www.youtube.com/watch?v=iS2vNpXYZrU

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #227 Dátum: 2017. Október 12. - 11:52:53
MINDENNAPI... (5) - HARC A TOLVAJ ELLEN... :)
Ne hagyd, hogy elvegye... ne hagyd, hogy az ördög elvegye... se a jelenedet, se a múltadat, se a jövődet. Az Úr Jézus ezt mondta róla: "tolvaj". Nem egyébért jön, hanem, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Pedig a menny akarata az élet, és az, hogy kiterjedő, szélesedő, gyümölcsöző, bővölködő legyen az az élet, amit élsz. Itt a földön, és mennyben is. Ő EZÉRT adta oda az életét. (Olvasd csak el a Jn 10,1-14-et. Nagyon világos.)
Szóval.
Az ellenség arra tör, hogy megfosszon. A jelenedtől is. A mai naptól is.
Hogyan?
Hát, pl. rossz gondolatokkal. Betegség támasztásával. Félelemmel. Haraggal. Azzal, hogy másodlagos dolgokra figyelsz, és lemaradsz arról, amit Ő készített el. A hajszával. Hogy az igazán lényeges dolgok kimaradnak (pedig, tudod, ami igazán megmarad, a hit, a reménység, és a szeretet... ez a három... ezek közül pedig legnagyobb, a szeretet). Ha nem ügyelsz, az ördög kifoszt.
És a jövődet, azt hogy tudja elvenni?
Tudod, hogy a jövő a mai napon épül fel. Amit ma megteszel, abból fog formálódni a jövő. Ha ma nem találkozol azzal, akivel a jövőben együtt fogsz dolgozni, a jövőd más lesz. A mai napon keresztül az ördög a jövődtől is meg akar fosztani. Lop. Ellopja ma a jó szavakat, a helyes hozzáállást, a jó gondolatokat, a terveket, a ma megteendő dolgokat, és akkor a jövődtől fosztott meg. Ma megbántottál valakit, és eltűnik az életedből - a jövőd más lesz, ezen a ponton nem tudsz építkezni. Ma nem értetted meg, ami a holnap tervéhez tartozott, és a holnap nem tud úgy kibontakozni, mint a menny tervezné... tehát a mai napnak még nagyobb a tétje.
És a múltat, a múltat hogyan lopja el az ördög?
Úgy, hogy átszínezi. Igen. Voltak rossz tapasztalataid. Ki ne ment volna át fájdalmas tapasztalatokon. De, ha ezt tudja kiterjeszteni az egész múltadra, mint egy árnyékot, és így fogod megítélni, visszatekintve az egészet, akkor elvette tőled... elvette, mert megfosztott attól, ami ténylegesen volt. Gondolsz rá, hogy a múltadat te építed fel magadban? Azt, hogy MIT LÁTSZ és mit tartasz szemed előtt, MAGAD VÁLASZTOD. Ha a sötétlő árnyakat nézed, ha engeded, hogy ezek vetüljenek rá az EGÉSZ múltadra, akkor magad fested sötétre azt, amit éltél. És szíved szerint el sem mész oda, ahol nevelkedtél, vagy ahol a "rossz dolgok" történtek veled.
Érdekes, amikor a legrosszabbak történnek, akkor is van valami jó... valami picike, még akkor is lehet... és, ha ezt kezded észrevenni, akkor az EGÉSZ átszíneződik. Lehet, hogy akik rosszul bántak veled, is másként fognak egy idő után feltűnni... és lehet, hogy észreveszed, hogy nem is bántak veled "annyira" rosszul, vagy "nem tudatosan tették", vagy "nem akarták", és elkezded másként látni az egészet... és tudod mi történik? MEGGAZDAGODSZ. A múltaddal. Azzal, amit keserűségből, sötéten látásból, az ördög eddig el tudott venni tőled. Éveket. Embereket. Helyzeteket... ne engedd. Lop. Mindig lopott és lopni is fog. Kapcsolatokat is. Emlékeket is. Múltat is, jelent is, jövőt is... Mindent, amit csak engedsz neki.

Hát, mit tegyél?
Mondd ki, amit kimondasz, ha betegség próbálna rád törni, akkor is. Mondd ki: Jézus Krisztus nevében, semmi közöm hozzád. Takarodj. Tűnj el, tolvaj. Én el vagyok rejtve Jézus Krisztussal együtt, az Istenben. A múltam, a jelenem és a jövőm, egyedül Jézus Krisztushoz tartozik. És ÉN FOGOM FELDOLGOZNI a múltamat, én fogom átélni a jelenemet, és én hódítom meg a jövőmet, Jézus Krisztussal együtt, az én Megváltómmal együtt, aki szeretett engem, és szeret, és szeretni is fog. És az elmém, a szívem, a gondolataim, az Övé. És nem másé. És nem is fogom másnak adni. Jézus nevében. Ámen.

Ez munka. Elhiszed? Tudatos hozzáállás. Őrzés. A jelened őrzése. Ha jönnek a rossz gondolatok, amik napjaid hetven százalékát is képesek lennének felemészteni - önértékelési válság, értéktelenségi érzés, kisebbségi érzés, alkalmatlansági érzés, önvád, és ami ebből fakad, mások vádolása - NEM ENGEDSZ ezeknek. Azonnal kimondod: "Jézus nevében!" - és elparancsolod őket. És utána rögtön kimondod ezt is: "Uram, itt vagyok, hogy a Te akaratodat cselekedjem. Engedek Neked, és azt akarom, amit Te akarsz. Köszönöm, hogy megtanítasz arra, hogy mit hogyan győzzek le, és mit hogyan tegyek, helyesen. Köszönöm. Köszönöm, hogy győztessé tettél, és győztessé teszel, nem engedsz magamra maradni, és ezért nem félek, nem aggódom, a Tiéd vagyok, és boldog vagyok Veled. Ámen."

"A tolvaj nem egyébért jön, hanem, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek (bőségben éljék életüket.)." Jn 10,10.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #228 Dátum: 2017. Október 15. - 14:45:22
Ez a dicséret az Úrtól kapott rhémám zenei feldolgozása :

https://www.youtube.com/watch?v=IjeQRJfX0w8

Ésaiás 43:

"....    És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
2
    Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.
3
    Mert én vagyok az Úr, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te megtartód, adtam váltságodba Égyiptomot, Kúst és Sebát helyetted.
4
    Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek....
5
    Ne félj, mert én veled vagyok, ...."

Köszönöm Istenem, Ámen!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #229 Dátum: 2017. November 03. - 12:22:46
Halottak napi vádlottak padján

 

Hát miféle elkóborolt kálvinista szerzet ez,

hogy így csépeli, boronálja, üti-vágja kortársait,

mintha nem kapott volna rendes neveltetést,

elfelejtette volna az ősöktől tanult kiváló illemet,

misztikus ünnepeket és az életre vonatkozó szabályokat,

a felmenők és egyéb embertársak szabad akaratának jogát,

döntéseik, felfogásuk, liberalizmusuk tiszteletét?!?

 

Ó, nem vagyok én sem kálvinista, sem karizmatikus,

csak egy szélfútta, szegény vándor, aki a keskeny úton

lépked előre, bűnbatyuját a szoros kapun kívül hagyva,

a sötétségben lábam előtt égő mécses az Úr Igéje,

lelkemben is tűz, kezemben fáklya, szememben láng,

és számból sem jöhet ki más, mint amivel teljes a szív:

Isten a bensőmbe helyezte törvényét, szívembe írta Szavát.

Nem vagyok elvakult, hacsak nem arra, hogy bűnben járjak,

a Mammont mohón ölelők látványától is iszonyodom,

de még az élet természetes boldogsága is kevés nekem,

bár lelkemet melengeti a szeretetteljes családi fészek,

sőt emlékezem azokra is, akik előttem hitben jártak,

de ehhez nincs szükségem temetőszagú gyertyákra,

áldozva a halál oltárán, mert az Életet hirdetem,

Aki megtalált halálomban, hogy égve-élve szolgáljak,

mert Őelőtte minden leplezetlen, álarcok lehullanak.

 

Hát miféle hitehagyott, önelégült, törvénykező fattyú ez,

elfeledve, elhagyva az évszázados, vallásos nyomokat,

sutba vágva elődei szokásait, egyházi ereklyéit, ősei örökét,

nem kellene inkább fej-lehajtva, ájtatosan beilleszkedni,

építeni a társadalmat, és nem repkedni angyalszárnyakon?!?

 

Nem vagyok én sem önelégült, sem törvénykező,

főleg nem hitehagyott, bár angyalszárnyaim sincsenek,

de bukásaimban alázatot tanultam, próbáimban erőt kaptam,

s bizony, nem hiú hazugságokkal hizlalom önnön lelkemet,

mert az Úr parancsolatai éjszakát bevilágító tűzoszlopok,

melyek e délibábos lázálomban vajúdó bolygónk

összes népét eligazítanák, ha megtérve, hajlanának rá,

de még a Krisztus nevét viselők is tapossák a Szent tanácsait,

fülüket kellemes mesékre és hízelgő tanításokra fordítva,

nem törődve e siralomvölgyben  azzal, mi az igazi örökség,

cirkusz a féktelenül tomboló világ e poros planéta porondján,

s közben már a fejsze a fák gyökerére vettetett.

 

2017. november 2.                                         Guti Tünde



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #230 Dátum: 2017. November 24. - 16:11:37
Ez ma nekem konkrét üzenetet tartalmazott, és különleges módon jutott el hozzám, amikor elolvastam olyan sírás fogott el, olyan mélyről felszakadó sírás az Úr előtt, amilyet még nem éltem át. Az a fantasztikus érzés, hogy Isten szemmel tart, és nem rőja fel nekem a gyengeségeimet, bukdácsolásaimat és kegyelmesen rám tekint. Kérlek titeket ezt most úgy nézzétek, hogy ez nekem szóló üzenet :

Sokan lépnek be most a nagy megjutalmazás időszakába


Írta: Lana Vawser

Az Úr az utóbbi időben sokat beszélt nekem arról, hogy sokan most lépnek be a “MEGJUTALMAZÁS IDŐSZAKÁBA”.

A Zsidó levél 11:6 ég egy ideje a szívemben:

“Hit nélkül ugyanis nem lehet Isten tetszését elnyerni. Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell, hogy Isten létezik, és abban is, hogy Isten megjutalmazza az őt keresőket.” (EFO)

Az Úr SOKAKAT mutatott nekem Krisztus testében, akik az életük legsötétebb, legnehezebb, legégetőbb időszakait élték meg az elmúlt évben. Sokakat láttam igen mély völgyekben. Sokakat láttam az életük legnehezebb csatáit vívni, arcra borulva, sokakat elkeseredve, sokakat megtörve, sokakat elcsüggedve, de ezalatt a folyamat és megtett út alatt MINDVÉGIG azt láttam, hogy egy HANGOS IGEN VISSZHANGZOTT a szívükből a menny felé. Bármin is mentek keresztül, bármilyen tűzzel kellett szembenézniük, NEM VÁLTOZTATTÁK MEG A JÉZUSNAK MONDOTT IGENÜKET!!!!

Akkor is, amikor a csalódás, a csüggedés, a nehézség és az a kísértés érte őket, hogy feladják, MEGMARADTAK a HIT helyén, még ha csak egy ELSUTTOGOTT IGENNEL is!

Mindezeken áthaladva ezek valóban keresték Őt. Elszántan kutatták Őt és az Ő szívét, a nehézség ellenére is. Rátaláltak a negyedik férfiúra a tűzben, de SOKAKRA most az vár, hogy egy tejesen új szinten találkoznak Jézussal és Isten szívével. Készüljetek fel a MÉG TÖBBRE! Készüljetek fel, hogy még mélyebben meg fogjátok ismerni Őt és az Ő szívét, mint ahogy valaha álmodtatok erről.

Hallottam, ahogy az Úr azt mondta, hogy az életetekért folytatott harc időszaka véget ért, és ELKEZDŐDÖTT A MEGJUTALMAZÁS IDŐSZAKA!!!!

ARATÁS IDŐ

Az Úr szólt hozzám, hogy azok, akik ezeken a hihetetlenül nehéz időkön mentek át ebben az évben, és belépnek a megjutalmazásuk időszakába, és nem adták fel, azok a Galata 6:9-be mennek be:

“Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük a munkánkat, akkor majd a maga idején aratni is fogunk!” (EFO)

Ezt hallottam az Úrtól…

“Sokan a nehéz és fárasztó időkben folyamatosan jó magokat ültettek, MOST PEDIG elközelgett számukra a LEARATÁS időszaka. Itt az ideje a CSODÁLATOS ARATÁSNAK!”

Láttam, ahogy az összes IGEN felment az Úrhoz Isten népének a szívéből és szájából, azáltal, amiken keresztülmentek, és most az Isten IGEN válaszának a MEGNYILVÁNULÁSA esett rájuk NAGY SEBESSÉGGEL ebben az időszakban. (2 Korinthus 1:20)

Sokan meg fogják LÁTNI a fizikai szemeikkel azoknak a magoknak a JUTALMÁT, amiket ők ültettek. Egyszer csak HIRTELEN észreveszitek az aratást. Már el is jött hozzátok! Már el is jött hozzátok! Már el is jött hozzátok!

SÁFÁRSÁG

Az Úr azt mutatta nekem, hogy ebben az időszakban Ő figyelte a népe sáfárkodását mindazokkal a dolgokkal, amiket Tőle kaptak SOKFÉLE területen. Azt éreztem Isten szívéből, hogy Ő nagy hangsúlyt helyez ebben az időszakban, minden eddiginél nagyobb hangsúlyt arra, hogy azzal, amit a kezünkbe adott, tisztességesen, tisztasággal és jellemesen sáfárkodjunk. Nem perfekcionizmussal, hanem kiválósággal, az Őfelé irányuló imádattal.

Azt mutatta, hogy SOKAN fognak többet kapni, mint amiről álmodtak, mert amit Tőle kaptak, azzal tisztességesen, hittel, tisztasággal, alázattal és jellemességgel sáfárkodtak.

Még annál is, amit sokan úgy éreznek, hogy csak egy “kicsiny” dolgot hordoztak, az Úr abban is gyönyörködik, most pedig egy nagyobb növekedést hoz.

“Ura pedig azt mondta neki: Jól van, jó és hű szolga, kevesen hű voltál, sokat fogok rád bízni; menj be Urad örömébe.” — Máté 25:21 (EFO)

Közületek sokan lépnek be most egy olyan időszakba, amikor egy nagyobb növekedést fogtok tapasztalni abban, amit az Úr rátok fog bízni. Isten mosolya van rajtatok!!!

Növekedés, jóindulat és sokasodás van nektek adva. Az a jóindulat, amit az Úr rátok bocsát most, az a növekedés, amit Ő ad nektek, nem csak azokon a területeken lesz, ahol jól sáfárkodtatok, hanem készüljetek fel az ÚJ TERÜLETEKRE is.

A nagy megjutalmazás időszaka elérkezett!!!!

Megkönnyebbülés, öröm, békesség és növekedés legyen rajtatok!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #231 Dátum: 2018. Január 23. - 10:59:02
Én szeretem, hogy az én Megváltóm akkor is a dicsőségben járt, amikor ez "nem látszott rajta" - pl. amikor aludt a hajó aljában, a viharzó tengeren, vagy amikor azt mondta a tanítványoknak: "Adjatok nekik TI enni!" 5000 embernek...
Szeretem, hogy a leghétköznapibb helyzetekben is ott volt Vele Isten dicsősége, a menny közelsége, s ez meglátszott, amikor HITTEL találkozott. A vérfolyásos asszony így érintette meg. A menny dicsősége átáradt rajta. Ruhája bojtján, a kéz érintése nyomán, tovább áradt, s az asszony testében gyógyító erőként dolgozott. Egyetlen pillanat alatt elvégezte: az asszony meggyógyult. Hogyan beszélt, amikor az Úr kereste a tömegben, s látta, nem rejtőzhet el? Elmondott mindent, ahogy történt: "azonnal megérezte, hogy vérének forrása kiszáradt" - vagyis, meggyógyult. Amit 12 év óta nem érzett. Most az övé lett. S az Úr mit mondott erre, mi is történt vele: "A te HITED megtartott téged!" A hit, ami megragadta Isten jelenlétét, Isten dicsőségét, Isten gyógyító erejét, és átvette. A hit által mindez "átjött".

Köszönöm, hogy ilyen vagy. Ma is.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #232 Dátum: 2018. Január 25. - 10:21:30
Dr. Kováts György:

ISTEN MÁSKÉNT LÁT... :)
5Móz 7,7-8. "Nem azért szeret az ÚR, és nem azért választott ki titeket, mintha minden népnél többen volnátok, hiszen minden népnél kevesebben vagytok, 8 hanem azért hozott ki titeket az ÚR hatalmas kézzel, és azért szabadított meg a szolgaság házából, az egyiptomi fáraó kezéből, MERT SZERET titeket az ÚR, és MEGTARTJA az esküt, amellyel megesküdött atyáitoknak." :)
Az emberek hajlamosak azokat szeretni - megbecsülni - akik "felmutatnak valamit", akik "nagyok" az emberek szemében, "híresek", "népszerűek". De Istennél NEM ez a mérték. Ő a szövetségre tekint, és arra, hogy "kicsi" vagy, és szükséged van Őreá. És megkönyörül rajtad, szeret, és hűséges marad hozzád. Gyönyörű...



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #233 Dátum: 2018. Január 27. - 10:34:12
Aki lelkigondoz, látja, mennyiszer az "FOGJA VISSZA AZ URAT" a szabadításban, a helyreállításban, hogy az emberek "nem akarnak"... :)
S ilyenkor mit tehetsz? Vársz. Imádkozol. Amennyire lehet, szólsz, mondod az Igét, veted a magot, de, ha a másik "nem akar", (van benne egy visszatartás, valami terület, amit nem akar Jézusnak adni, ahol nem akarja, hogy Jézus "beleszóljon"), akkor megállsz... Jézussal együtt.
Jézus sokszor, nagyon sokszor VÁRAKOZIK, mert "nem tud" tovább lépni. Nem fog "betörni hozzád"... de az életed folyik, megy tovább abban a mederben, amire elindultál, a viselkedésed, gondolkodásod, szavaid következményeinek megfelelően, s ez A TE ÉLETED, ezt NEM élheti senki más tehelyetted, (Jézus sem), s ameddig "nem engedsz Neki", addig AZ nem tud megvalósulni, amit Ő szeretne... vagy csak részben. S a napok pedig múlnak... Ő nem akarja, hogy kimaradjanak jó dolgok az életedből, amiket Ő elgondolt... (vagy bejöjjenek rosszak, amiket egyáltalán NEM gondolt el..

Dr. Kováts György



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #234 Dátum: 2018. Január 28. - 11:41:41
I

Dr-Kováts György


KÉT FONTOS ALAP... :)
Beszélgettem valakivel - nagyon összetörte az életét, nagyon kilátástalannak tűnt minden. Jézus mindig jövővel állít be. Mindig jövőt hoz Magával. Soha nem fog magadra hagyni, életed legnehezebb helyzeteiben sem. Ez így van. Ő szeret, és megváltott, Neki fontos vagy, 18 évesen is, 28 és 38 évesen is, de 68 évesen is, és 98 évesen is. Mindig. Mert szeret. És mindig készen áll arra, hogy újat hozzon be az életedbe. Mindig készen áll az új kezdésre. Ezért halt meg. Azt mondta: "Íme mindent újjá teszek..." - és ez nem "csak majd" lesz, hanem most is ez az érvényes, ebben az új kezdésben élünk. Vele. Aki hozza a jövőt! Aki mindig hoz jövőt. :)

Szóval, ebben a beszélgetésben, az Úr két dologra hívta fel a figyelmemet, s ezt el is mondtam. Ha én lennék ebben a teljesen széttört élet-helyzetben, ugyanennek örülnék, erre lenne szükségem. Elmondtam KÉT olyan alapot az életemből, amire MINDIG építhetek, amire MINDEN felépül.
1./ Ő 100%-ot adott, és én nem tudok mást tenni, és nem is akarok mást tenni, én is 100%-ot akarok adni. Az életem legfontosabb alapja ez: az ÖVÉ vagyok. Teljesen. Visszavonás nélkül. Egyszer, s mindenkorra. Ez szabadságot jelent, és boldogságot, és azt, hogy TUDOM, Őhozzá tartozom. És ami van - összetört élet, lerombolódott tervek, csalódás, kudarc, vagy éppen az, hogy saját magam tettem tönkre valamit - mindezek között, nem tudok mást tenni, csak JÖNNI Őhozzá, mert Őhozzá tartozom, az Övé vagyok, így, "összetört életemmel" együtt, elrontott dolgaimmal együtt, még a rosszul felhasznált lehetőségekkel együtt is... az Övé vagyok. (Ha eddig nem voltál - most megragadhatod: így, ahogy vagy, kellesz Neki, így, ahogy vagy, hív téged, és a szomjazónak AD az élet vizének forrásából - ingyen. Nem tudsz érte semmit tenni, nem tudsz fizetni - de nem is kell. Egy kell, hogy szomjazz. Hogy kimondd: szükségem van rá.)
Szóval, ez az egyik hatalmas bizonyosság. Alap az életemben. Az Övé vagyok. Mindent odaadott értem - erre a válaszom: minden. Én is mindent átadtam Neki, és Vele élek, Neki élek, életem minden napján.
2./ A másik az, hogy NEKI KELLEK. Neki szüksége van rám. Nem mondja, hogy "állj be a sorba", hogy "majd meglátom" - nem! Neki szüksége van rám. Vannak dolgok, amiket úgy tud megtenni, hogy én vagyok, hogy én odaadtam magam Neki, és akarom azt, amit Ő akar. Összetört élettel, elrontott dolgokkal, kudarcokkal együtt, úgy, ahogy vagyok, mégis, szüksége van rám. Fontosnak tartja, hogy az Övé vagyok, és Velem rendelkezhet. Mondhat nekem dolgokat, indíthat dolgokra, és ha engedek Neki, ha Vele járok, akkor a világ más lesz, mint amúgy lenne. Az Ő jó, megmentő terveinek megfelelően... lehet, hogy "csak kicsit", mások "észre sem veszik"... lehet. De akkor is, az én életem benne van az Ő terveiben, és ez hatalmas dolog.

Ha ez a kettő ott van az életedben, akkor ez már a boldogság útja. Ez már a jövőd útja. Ez már alap arra, hogy életed teljesen elrejtett, boldog legyen Őbenne. És ezen az alapon ELKEZD KIBONTAKOZNI a megoldás. Minden területre. Elkezd tovább bontakozni, elkezd gyönyörűen összeállni, amit Ő szeretne, és amire neked szükséged van. Minden. Társkérdés, lakáskérdés, hitelkérdés, munkahelykérdés, magánykérdés, minden. Minden. Minden. A gyógyulás az Ő "szárnyai alatt van"... és gyógyulásod "gyorsan kivirágzik". Hidd el, ha ez a kettő ott van, ha ezekben jársz, ezeken nyugszik az életed, akkor KIBONTAKOZÁS LESZ. Lehet, hogy kell hozzá idő - de MEG LESZ. Mert Ő szólhat, mert Ő indíthat, mert Ő vezethet, és fog is... és meglátod, az Ő tervében ott van minden, ami fontos, ami jövőt épít, ami jóra formál, ami megerősít és felépít. Mert Ő ilyen Isten. A megváltás Istene. A helyreállítás Istene. A jövő Istene. :)

(Ha itt vagy, és olvasod, és visszaemlékeztél, hogy erről beszélgettünk - most is ezt mondom. Ez az alap. Így az Úr mindent rendbe tehet. Ha ezek ott vannak.) :)

Jel 21,6. „És mondta nekem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #235 Dátum: 2018. Január 28. - 19:34:24
 O0[valasz author=Irma link=topic=370.msg85754#msg85754 date=1517136101]

[/valasz]
 O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #236 Dátum: 2018. Január 30. - 09:14:09
Nem tudom hogy hol lenne a helye ennek az írásnak amit most közzé teszek, de meg kell osztanom, mert az irásban szereplő hölgy nekem nagyon kedves, értem imádkozó testvér volt, és most haza költözött Urához, és nekem most nagyon sok erőt adott a fia útmutatása a veszteségek elhordozáshoz, hátha másnak is szüksége van erre

Dr-Kováts György
1 ·

ELÁRULOK VALAMIT... :)
Valaki egyszer azt mondta: Gyuri, te soha nem teszel ki semmit, ami a személyes életedről szól, az ember nem is tudja, hogyan gondolkodjon rólad. Azt válaszoltam neki, hogy ennek az oldalnak, és az én "fészbukozásomnak" egészen más célja van. Én asztalnak látom a FB-t, ahová kiteszem az üzenetet, hogy mindenki, aki szeretné, elvehesse, megehesse, s ez megerősíthesse őt, és továbblendíthesse. Ez a hely a győztesek megerősítésének helye. Akik győztesek és akik győztesek lesznek.
De most elárulok valamit... valamit, ami kicsit személyesebb:

A feleségem most írt egy sms-t: "Hol vagy... most megy angolul, majd németül és a betét..."
Így válaszoltam: "Hallelúja! Itthon írok és sírok. Meg hálát adok." :)
A rejtjeles üzenet megfejtése: most zajlik az új bábfilmek felvétele. Magyarul, angolul, németül, majd franciául, és minden nyelven - idővel - ahogy meglesznek a bábdarabok. Magyarul mindenképpen, és angolul is vagy nyolc darab, de már kettő németül, egy franciául... persze a hit által, nagy befektetéssel, nagy odaszánással... Igen. Ő ott van, bent a felvételen... tegnap egymást öleltük, és sírtunk, most én itthon vagyok, írok, és sírok... ezt írtam neki... És: hálát adok.

Hadd mondjak el valamit: amikor tegnap bebizonyosodott, hogy már nem lesz más a helyzet, édesanyám elment az Úrhoz, óra múlva, kb., egy utcán sétáltam fel s alá a hidegben. Énekeltem: "Fenségednél nincs vonzóbb a földön, se dal, se szó, se kép, és nem találnék Nálad szebbet, bármerre is indulnék, Benned van a szeretetet fénye, csak Te vagy az egyetlen út - Benned ott találok minden választ, nagy Király és győztes Úr... Most csak nézlek, és csodállak, és tiszta szívből áldlak, minden tisztelet csak Hozzád száll, imádlak, hű Atyám..." És sírtam. És mondtam az Úrnak: "Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Jó vagy, Uram, jó... nagyon jó vagy, köszönöm."
Nem tudtam mást mondani Neki, csak ezt: "köszönöm". Mert olyan csodálatos, hogy nekem 58 évig lehetett édesanyám, méghozzá olyan, aki beimádkozott engem az Isten országába, megnyert az Úrnak, és utána 38 éven át testvérem volt, és harcostársam, imatársam és barátom, s imaharcosom, aki a hátam mögött állt... emelte karjaimat. Ez gyönyörű.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm Uram. Ámen.

Még egy valamit mondok: annyira gyönyörű, hogy VAN ÖRÖKKÉVALÓSÁG... hogy VAN menny, és van örök élet, és hogy ott vár ránk az Úr, és várnak ránk azok, akik előttünk költöztek el. Várnak, és találkozunk velük, és együtt leszünk, örökké, és megismerjük az Urat, még sokkal inkább, mint eddig.

És még valami: oda nem jön be semmi rossz, ami ellen itt annyira küzdesz. Nem lesz ott, csak az Úr tisztasága. Eltűnik a fájdalom, a sóhaj, az Úr letörli a könnyet az arcodról, és Vele leszel, s azokkal, akik szerették Őt. Akiket szeretett Ő, és megváltott, akiket megnyert, és akik engedtek Neki. Gyönyörű.

Ma a Palántában három értékes munkatársi megbeszélésünk volt.
Az egyik előtt elmeséltem, miért vettem fel ma világoskék inget, ezüst nyakkendővel. (Én általában egyszerűen öltözöm, csak a "jeles napokon" veszek fel nyakkendőt, zakót... de ma nyakkendőben, világoskék ingben mentem be a Palántába.)
Azért, mert ez a szín számomra a tisztaságot jelképezi, mint amilyen az ég. És azt, hogy az én édesanyám a mennyben van azzal a Megváltóval, Aki őt megmentette, megtisztította, győztessé tette, és most befogadta. Oda, a mennybe, a tisztaság megy be. Beszélgetni fog velünk az Úr Jézus, biztos vagyok benne, hogy beszélgetni fog mindarról, ahogy éltünk, életünk minden részletéről is - de ott nem lesz kárhoztatás. A bűn kint marad. Lesz formálódás, lesz megértés, értékelés. Igen, lesz. S mindez Jézus jelenlétében. A tisztaság helyén. Ahol most az én édesanyám van. Ezért vettem fel ezt az inget.
Nem feketét. Nem gyászolok. Én a "jövő Istenét" dicsőítem. Azt, Akinek van terve, Aki megment, és Aki megtisztít és befogad.
Gyönyörű az örökkévalóság, gyönyörű a menny, és a leggyönyörűbb a menny Ura. Jézus Krisztus. Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #237 Dátum: 2018. Január 31. - 08:39:43
VESSZŐ ÉS BOT? VIGASZTAL? :)
Zsolt 23,4. „Még, ha a halál árnyékának völgyében járok is, NEM félek a gonosztól, mert Te VELEM vagy. A Te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem.”

Hogyan vigasztal a vessző és a bot?
A pásztori életből vett kép.
A jó pásztor vezette a nyájat, és őrizte azt. Amikor átmentek a veszélyes helyen, a pásztor nem engedte, hogy az éhes fenevadak megtizedeljék a jószágot. Botjával VÉDTE őket. Ez a bot, védelmet jelent, és támogatást, vezetést és oltalmazást.
A szakadék szélén is JELEZTE, hogy eddig, és ne tovább.

A pálcáról is olvastam, J.Keller: "A 23. Zsoltár egy juhpásztor tolmácsolásában" c. könyvében. A juhok gondozásánál, illetve, amikor jelezni kellett, hogy helyes-e az irány, vagy sem, volt szerepe. Már nem emlékszem pontosan, de nem a juhok ütlegelésére használták.

A jó pásztor nem ütlegekkel "kényszerítette" a nyáját, hogy kövesse őt. Egyáltalán nem.
Alapvetően, a pásztor a nyáj előtt ment, a nyáj pedig követte a pásztort. A pásztor ismerte a juhait, és a juhok hallgattak a pásztor hangjára. Ha más nyájjal keveredtek, bárhol, itatásnál, vagy egyéb esetben, akolban, vagy bárhol, a pásztor megállt egy helyen, szólította az övéit, kiadta azt a hangot, amit a saját juhai ismertek, és hozzá mentek. Így választották külön a pásztorok saját juhaikat a mások juhaitól.
Így van ez ma is. Jézus szól, s te meghallod a szavát, és hallgatsz Rá, és Hozzá szegődsz, és nem követsz idegen pásztort.
Nem ütlegekkel "kényszerít", hogy kövesd Őt. Szeretetével, hangjával - Igéjével - nyer meg, és te vágysz arra, hogy Vele menj.

S Ő ma is védelmez, fejedelmi botjával, az ellenséget távol tartja, hatalma botját kinyújtja az Úr, és nem enged kiszolgáltatottnak lenni az ellenségedtől.
Ezen felül, fegyelmez, int, vigyázza a jövődet is, ilyen értelemben a pálcával is megérint, hogy ne menj rossz irányba. És te hálás vagy, hogy nem vagy magadra hagyva, hanem gondoskodnak rólad.
Ő szeret, és oltalmaz, nem pedig fenyeget és ütlegel. Ha inteni kell, azt is úgy teszi, hogy építsen vele. Megteszi, de javadra teszi.

Legyen az életed áldott, minden nap, a mai napon is, úgy, hogy tudod, a te Jó Pásztorod javadat munkálja, vezet egy olyan úton, amin menned kell, és megőriz az ellenségtől, átvisz téged a halál árnyékának völgyén, s nem vagy magadban SOHA. Ő mindig VELED van. Ámen.

Zsolt 23,4. „Még, ha a halál árnyékának völgyében járok is, NEM félek a gonosztól, mert Te VELEM vagy. A Te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem.”



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #238 Dátum: 2018. Február 01. - 16:42:32
FEGYVER...

A Róma 8,28 egy élet-alap. Ezt mondja: „Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van, mint akik az Ő végzése szerint hivatalosak (elhívottak).”
Tudod mi az érdekes? Az, hogy amikor a „rossz” (a "baj") bekövetkezik, ezt azonnal tudod – de, hogy milyen „jó” lesz belőle, azonnal nem látod meg, sokszor.
Ez a hit időszaka. Az, hogy tudatosan azt mondod: "ebből valami jó lesz"... "az Úr ezt valamiképpen jóra fogja fordítani" - ez HIT. S ameddig nem látod meg, hogyan történik ez, és "mi lesz a jó", addig a HIT időszakában jársz. S amikor előre tekintesz, amikor a jövőre gondolsz, a REMÉNYSÉGET működteted. A Róma 8,28 a reménység sisakjához is hozzá tartozik az életedben. Fegyverzeted.  Jó, ugye? Gyönyörű...



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #239 Dátum: 2018. Február 05. - 11:19:59
"Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat."
Hóseás 2: 21-22, (Károli)

Az Úr jegyesének lenni: micsoda tisztesség és öröm ez! Testvérem, valóban tiéd Krisztus úgy, hogy kegyelmével téged is eljegyzett? Ha igen, vésd a szívedbe, hogy ez örök érvényű eljegyzés volt. Ő soha nem bontja fel a jegyességet azzal, akit egyszer ezzel a kötelékkel magához kötött.

Az Úr háromszor ismétli: „Eljegyezlek", és súlyos szavakkal erősíti meg ezt az eljegyzést. „Igazsággal", tehát ez a szövetség teljesen jogos, törvényes, senki sem teheti érvénytelenné. „Itélettel", tehát bírói végzés szentesíti ezt a szövetséget: senki nem tekintheti elhamarkodott lépésnek, vagy tévedésnek. „Szeretettel", tehát a szövetség alapja a szeretet, mert anélkül az eljegyzés rabszolgaságot jelentene, nem boldogságot. „Irgalommal", amely megsokszorozódik, és beragyogja ezt a drága, szent kapcsolatot.

Végül a „hit ajándékával", hűséggel, ami ezt az eljegyzést egyáltalán lehetővé teszi. A Szent Szellem mondja minderre az „ámen"-t, amikor megígéri, hogy megtanítja az eljegyzettet a magasztos elhíváshoz szükséges szent ismeretre. Milyen drága ígéret ez!

C.H. Spurgeon