Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157325 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #255 Dátum: 2018. Március 14. - 09:49:37
Dr. Kováts György

ERŐS LÁNCSZEM... (BÁRMI - 3.)
Amióta az Úré vagyok, tapasztalom, hogy amikor az Úr Jézus elkezd valami nagyszabásút, a "gyenge láncszemeken" keresztül támadás is érkezik.
1./ Van, hogy közvetlenül az ördög cselekszik - gonosz, és lesi, hol csaphatna le (de az Úr Győztes, és te az Ő oldalán állsz, úgyhogy NEM KELL FÉLNED az ördögtől, soha, neki kell félnie az Úrtól és tőled, hiszen a lábad rajta van, taposol az erején) - és van, hogy embereket használ fel.

2./ Amikor embereket keres magának, az ördög sokszor olyanokat talál meg, akiknek semmi közük Istenhez, és így simán befolyása alatt tarthatja őket. Filozófiáival, pénzimádat útján, paráznaság, félelem sikerhajszolás, vagy az irigység, versengés eszközeivel. És még számtalan mással, ami a bűn helyzetéből fakad az Istent nem ismerő emberek életében.
Indítékaik rejtve, s amit tesznek, sokszor egyáltalán nem kapcsolják össze, a következményekkel. Pillanatnyi döntések, amik közben kizárják gondolataikból lelkiismeretük hangját, vagy Isten szavát. Eszközök az ellenség kezében. Általuk is a gonosz akarja lerombolni Isten munkáját.

3./ Ami nagyon izgalmas, amikor az ördög embereket keres magának, sokszor talál, "Isten országából"..., "gyenge láncszemeket", akiket szintén tud befolyásolni.
Ők már elvileg az Úréi, Istenről beszélnek, és próbálják is több területen Istennel összhangban meghozni döntéseiket, így beszélni, és gondolkodni - de nem százszázalékosan átadott életű tanítványok. Hiányzik a gyönyörködés abban, hogy az Úrral járjanak, és azt tegyék, (és CSAK azt), ami kedves az Úrnak. Hiányzik az, hogy figyeljenek a Szentlélekre, és becsaphatók.
Mit csinál az ellenség, amikor lerombolni akarja Isten munkáját, vagy akadályozni, vagy megzavarni téged, aki végzed azt?
Vagy megfélemlíti őket, vagy megkísérti és ígéreteket tesz nekik, hogy otthagyjanak téged, vagy olyannak tünteti fel a helyzetet, amiből "menekülni kell". És a "gyenge láncszemnél" szakad a lánc. S te ott maradsz - mert te hűséges vagy, és azt teszed, amit Isten mond, és nem vagy hajlandó feladni, és "benne" maradsz, és "alatta" maradsz a tehernek, s néha úgy tűnik, mintha "kilátástalan" lenne. De nem az! NEM!

Ha a "gyenge láncszemek" kihullanak, mit tesz az Úr?

Ahogy én láttam, a következőket:
a./ Az "erős láncszemekre" épít, rájuk bízza a kiesők feladatait, vagy amit általuk végzett volna el.
Van, hogy módosulnak a feladat-megosztások, van, hogy időlegesen nagyobb teher kerül egy-egy vállra, van, hogy új "erős láncszemeket" tud bevonni, és újraépíti, ami "összedőlt"...

b./ Megerősít téged, ha eddig mások szemében "gyenge láncszem" lettél volna.
Néha a "bajokban" nem csak megkeresi, és megtalálja az amúgy "erőseket", hanem csodát tesz, és MEGERŐSÍTI, kiképzi az amúgy "gyenge láncszemeknek" kinézőket, akikről mások úgy gondolják, hogy nem lehet túl sokat rájuk bízni. Átformálja őket, és "erősekké" teszi, immár mások szemében is. Kibontakoztatja belőlük azt, amit CSAK Ő látott eddig, és előhozza a legcsodálatosabb tulajdonságokat, képességeket, ügyességeket. ALKALMASSÁ LESZNEK.
Ez a legcsodálatosabb gyümölcse annak, amikor átmész a bajokon, és hűséges maradsz. Átformálás lesz belőle.
Elhiszed?

Láttam, tudom, és az Ige is leírja.
Nagyon sokan nem úgy indultak, mint "erősek", és ha a szívükben ott volt, vagy megjelent az odaszánás, a 100%, Isten felé, akkor KI TUDTA FORMÁLNI belőlük a legerősebbeket.

A 100%-on múlik minden.
Lehet, hogy a "kívülről látható alkalmasság" híjával van nálad, de ha a szív 100%-os, akkor kibontakozik a mennyei, amitől "erős láncszemmé" leszel Isten országában.
Gondolj csak Péterre... mennyi baklövése volt, még olyan is történt, hogy az Úr Jézus felé az ördög akarta felhasználni, úgyhogy le kellett állítani, (Mt 16,23.), nyílt színen, mindenki előtt... még meg is tagadta az Urat, egy időben... és mégis. Kő lett, Kősziklára épülve, és szolgálata nyomán százmilliók nyertek áldást, épülést, és nyernek ma is (Ld.: Péter 1., és 2.levele). "Erős láncszemmé" lett, akit többé nem tudott rosszra használni az ördög, nem tudta megfosztani általa Isten országát, az Úr munkáját semmitől! Velem is megteszi, veled is megteszi, és mindannyian meglátjuk az Ő csodáját, saját életünkben. És általunk, mások is. Csak a 100% legyen meg.
(Uram, a Tiéd, a Tiéd az életem, és legyen is, maradjon is, semmivel ne tudjon elvinni Tőled az ellenség. Semmi kísértés, semmi megfélemlítés, semmilyen rossz érzés, gondolat, ne tudjon odavinni, hogy feladjam, hogy kihátráljak abból, amit Te bíztál rám. Ámen.)

c./ És, amikor az "erős láncszemek" sem bírják, vagy kevesen vannak? Akkor Ő MAGA, személyesen áll be, és segít meg. (Amúgy, ha "erős láncszem" vagy, TUDOD, hogy folyamatosan Ő segít, erősít meg, és tesz képessé arra, amit el kell végezned. Ő MINDIG ott van veled, és EZÉRT vagy "erős" láncszem.)

Uram, köszönöm, hogy az imádság, amire indítottál bennünket, amit mondtál, hogy megmaradjunk benne, az imádság, minden napi kiáltásunk Előtted! Igen, Uram, "Szenteltessék meg a Te neved! Jöjjön el a Te országod. Legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy, itt, a földön is." Igen, Uram, ez történjen meg. Legyen meg, ma, holnap, és minden napon. Általam, általunk, a Tiéid által, minden körülmények között. Mert akarjuk, hogy a Te megváltásod, a szabadítás, menjen tovább, bontakozzon ki, legyen teljesség, mindenkiben, mindenhol, akik csak körülöttünk vannak, akiket csak ránk bízol. Ámen.

"Mert Te gyújtod meg az én szövétnekemet; az Úr az én Istenem megvilágosítja az én sötétségemet. Mert Általad táboron is átfutok, és az én Istenem által kőfalon is átugrom. Az Istennek útja tökéletes; az Úrnak beszéde tiszta; pajzsa Ő mindazoknak, akik bíznak Benne." (Zsolt 18,29-31).



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #256 Dátum: 2018. Március 15. - 08:30:31
 A frusztráció kezelésének öt lépese

    „Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.”  (Ézs 26:3)

Az alábbi öt egyszerű lépésben kezelheted frusztrációd, csalódottságod.

Kérdezd magadtól: Én okoztam-e?. A Bibliában a Gálatákhoz írott levél 6:7 versében olvassuk „amit vet az ember, azt fogja aratni is”. Gyakran, azért okoznak dolgok csalódottságot, mert magunkra vesszük őket.

Kérdezd magadtól:Milyen tanulságul szolgál? A Rómaiakhoz írt levél 8:28 verse szerint “tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál”. Nagyok sok rossz van a világban, de minden összefügg. Istenre bízhatjuk a rosszat, Ő a negatívumot is jóra, pozitívra tudja fordítani. A zavarra, irritációra tekints, mint egy lehetőségre, amely által jobban fogsz Krisztusra hasonlítani.

Áldjad Istent minden helyzetben! A Thesszalonikaiakhoz írt első levélben olvassuk, az 5:18 versben “mindenért hálát adjatok.” Nem a nehéz helyzetért kell, hogy hálát adj, hanem a nehéz helyzetben is adj hálát. A frusztráció lehet áldás álruhában.

Facsard ki frusztrációd, egy fanyar humorlé biztos kijön belőle: Nevess a helyzeten! A Bibliában a Példabeszédek könyve 17:22 verse szerint “A vidám szív a legjobb orvosság”. A humorérzék Isten ellenszere a haragra és frusztrációra.

Kérd Istent, hogy töltse be szívedet az Ő szeretetével. Miért? Az első Korinthusi levél 13:5-ben olvassuk a szeretet “nem gerjed haragra”. A szeretetben önmagad adod, de nem önmagadért. Nehezen viseljük, ha nem minden és mindenki körülöttünk forog. A szeretet a másik emberre összpontosít.

Annyira el vagyunk foglalva dolgainkkal, hogy elfelejtjük, hogy az emberek előbbre valók mindennél. Jézus is folyamatos frusztrációban élt, de mégis mindig volt ideje az emberekre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Gondolj bármilyen frusztrációdra, amivel éppen szembesülsz és alkalmazd az alábbi lépéseket.

Én okoztam?

“amit vet az ember, azt fogja aratni is” (Gal 6:7)

Milyen tanulságul szolgál?

“akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál” (Róm 8:28)

Áldjad Istent minden helyzetben!

“mindenért hálát adjatok.” (1Thessz 5:18)

Nevess a helyzeten!

“A vidám szív a legjobb orvosság” (Péld 17:22)

Kérd Istent, hogy töltse be szívedet az ő szeretetével.

a szeretet “nem gerjed haragra” (1Kor 13:5)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #257 Dátum: 2018. Március 16. - 07:12:44
 Mit jelent valójában a megbocsátás

    „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek." (Lukács 23:24, NIV fordítás)

A megbocsátás a kultúránk talán legtévesebben alkalmazott és legfélreértettebb jelensége. Azt hisszük, hogy tudjuk, pontosan mit is jelent, de ez valójában nem igaz. Mielőtt továbbolvasnál, kérlek, szánj rá egy percet, hogy kitöltsd ezt a rövid tesztet. Döntsd el, hogy a következő állítások igazak vagy hamisak!

    Addig nem kell megbocsátanom annak, aki megbántott, amíg nem kér bocsánatot.
    Azzal, hogy megbocsájtok, semmiségnek állítom be a sértés és az okozott fájdalom nagyságát.
    A megbocsájtásba beleértjük a bizalom és a kapcsolat helyreállítását is.
    Addig nem igazán bocsátottál meg valakinek, amíg nem felejtetted el, hogy mivel bántott meg.
    Amikor látod, hogy valakit megbántottak, meg kell bocsátanod annak, aki a sérelmet okozta.

Amikor a Bibliát olvasod és felfedezed, hogy mit mond Isten a megbocsátással kapcsolatban, akkor rájössz, hogy mind az öt fenti állítás hamis. Neked hogy ment ez a teszt?

A következő pár napban azzal foglalkozunk, mi is a megbocsátás valójában, mivel a legtöbb ember egyszerűen nem érti.

Először is: az igazi megbocsátás nincs feltételhez kötve, nem jár elvárásokkal és nem dolgozol meg érte. Nem érdemled meg és nem tudod kialkudni. Nem köthető ahhoz, hogy az illető megígéri-e, hogy soha többé nem tesz ilyet. Attól függetlenül ajánlod fel, hogy a másik kéri vagy sem.

Amikor Jézus széttárta a karjait a kereszten és azt mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek.” (Lukács 23:24), akkor ezt senki sem kérte tőle. Senki sem mondott olyasmit, hogy „Bocsáss meg nekem Jézus, azért amit veled tesznek!” Ő ajánlotta fel és Ő kezdeményezett.

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy nem vesszük komolyan a sérelmet. Amikor valaki bocsánatot kér tőled, de te azt mondod: „Nem nagy ügy, nem történt semmi.”, azzal leértékeled a kezdeményezését. Mert ha tényleg nem volt nagy ügy, akkor nincs szükség a megbocsátásra és felajánlani sem kell azt.

Megbocsátásra akkor van szükség, amikor nagyobb horderejű dolog történt – ezért ne használd el apróságokra vagy apró-cseprő ügyekre. Ezzel szemben, ha tényleg szükséges, akkor nem szabad legyintened, amikor bocsánatot kérnek tőled. Ne mondd, hogy nem volt vészes, ha egyszer az volt! Ha tényleg nem történt semmi, akkor mondd meg a másiknak, hogy nem szükséges bocsánatot kérnie. Ha viszont komoly dologról volt szó, akkor ezt neked is el kell ismerned.

Észrevetted, hogy az életben elég sok minden nagy ügynek számít? Mégis különbség van aközött, hogy valaki érzelmileg sérült meg vagy pedig helytelenül bántak vele. Amikor valaki érzelmileg sérült, ott türelemre és elfogadásra vagy szükség, nem pedig megbocsájtásra – ugyanis nem szándékosan bántak vele így. Amikor viszont valakivel helytelenül bánnak, ott tényleg szükség van a megbocsájtásra.   

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

    Melyek azok a sebek, amelyekkel kapcsolatban még mindig arra vársz, hogy a másik bocsánatot kérjen (de végső soron el kellene fogadnod, ha ez nem történik meg)?
    Miért olyan nehéz megbocsátani valakinek, aki ezt nem kéri? Hogyan tudsz túllépni ezen?
    Hogyan változik meg a megbocsátással kapcsolatban a hozzáállásod, amikor arra gondolsz, hogy Krisztus is megbocsátott neked?



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #258 Dátum: 2018. Március 17. - 08:11:37
 A helyreállt kapcsolat követelményei
2018. március 17. 03:00 - Anika Enikő

    “Keresse a békességet és őrizze meg!” (1 Péter 3:11)

A megbocsátás nem jelenti a kapcsolat változások nélküli folytatását. Tulajdonképpen a megbocsátás és a kapcsolat újrakezdése az két különböző dolog. A megbocsátás az, amit te mint sértett gyakorolsz. A kapcsolat újrakezdése pedig az, amit a másik tesz, azért hogy a újra a kegyeidbe férkőzzön. Annyit mondani, hogy: “Sajnálom” nem elég. A Biblia három olyan dologról tanít, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy megtört kapcsolat újrakezdődjön  - a támadónak mind a három dolgot meg kell tennie.

    A kapcsolat helyreállításához bűnbánatra van szükség. Más szóval ez annyit tesz, hogy valóságosan megbánod és elszomorít az, amit tettél.Ez nem azt jelenti, hogy azt mondod: “Sajnálom.” Hanem azt, hogy azt mondod: “Tévedtem. Kérlek bocsáss meg.” Sajnálkozni lehet azért, amiért elromlott az időjárás  vagy ehhez hasonló miatt, ám a megbánás azt jelenti, hogy beismerjük, hogy tévedtünk és őszintén megbánjuk azt.
    A kapcsolat helyreállításához jóvátétel szükséges. Néha van, hogy fizikai, illetve valami mentális jóvátételt kell tenni. Még, ha meg is bocsátottak neked, az nem jelenti azt, hogy már nem vagy szorult helyzetben. Ki kell fizetned a tartozást a társadalomnak, vagy az illetőnek, akit kár ért miattad.
    A kapcsolat helyreállításához a bizalomnak az újraépítésére van szükség. Nos, ez barátaim meglehetősen hosszú időbe kerül. Amikor valaki megbánt téged, akkor azonnal meg kell neki bocsátani. Ám nem kell azonnal megbíznod benne. A megbocsátás a kegyelemre épül és feltétel nélküli; míg a bizalmat újraépíteni időbe kerül.

A mi kultúránkban a legtöbb ember nem érti a különbséget a megbocsátás, és a bizalom újraépítése között egy kapcsolatban. Amikor egy politikai vagy vallási vezetőt tetten érnek egy botrányban, mindig lesznek olyan emberek, akik ezt mondják: “Mindannyian tökéletlenek vagyunk; és emberek vagyunk. Meg kell bocsátanunk ennek az embernek és folytatni a dolgokat.”

Nem! Azonnal meg kell bocsátani ennek az embernek, de nem kell megbízni benne. A Biblia azt mondja, hogy a bizalom idővel épül föl. A hitelesség az, amivel egy vezető vezet. Minden vezető felé kellene hogy bizalmunk legyen; a bizalom a valutájuk. Ha elveszítetted a bizalmadat, akkor abban a percben a jogot is elveszítetted ahhoz, hogy vezess. Lehet hogy megvan a címed/ rangod, ám nem vagy vezető mindaddig míg újra fel nem építed a bizalmat; és nem fog azonnal megtörténni.



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #259 Dátum: 2018. Március 17. - 09:14:02
O0

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #260 Dátum: 2018. Március 19. - 07:43:10
„Emlékezz, ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak!” (Kolosszebelieknek írt levél 3:13, NLT fordítás).

A Biblia három okot említ a múltban történt események elengedésére, illetve azon embereknek történő megbocsátásra, akik megbántottak minket, függetlenül attól, hogy az illető megérdemli-e vagy sem.

1. Meg kell bocsátanod mindazoknak, akik megbántottak téged, hiszen Isten is megbocsátott neked. „Emlékezz, ahogyan az Úr megbocsátott nektek, ti is bocsássatok meg egymásnak!” (Kolosszebelieknek írt levél 3:13, NLT fordítás). A megbocsátás feltétele a bűnbocsánat elfogadása, melyet Isten nyújt Jézus Krisztus által. A Biblia szerint Isten emberi alakot öltve, Jézusként érkezett a földre, hogy megbocsátást nyerjünk minden bűnünkért. Mivel Jézus már elviselte a gonoszságainkért járó büntetést, így nekünk már nem kell. Ez az Örömhír!

2. Meg kell bocsátanod mindazoknak, akik megbántottak téged, hiszen a harag felemészti az életedet. „Csak az ostoba ember gerjed gyorsan haragra és neheztel sokáig” (Prédikátorok könyve 7:9, CEV fordítás).

A harag boldogtalanná tesz, és a múlthoz láncol. Amikor a múltban ragadsz, a múlt irányít, és valahányszor a neheztelés súlya nyomja a szíved, az veszi át az irányítást az életed felett. Lehet, a mai napig hagyod, hogy fájdalmat okozzanak azok az emberek, akik öt, tíz vagy akár húsz évvel ezelőtt megbántottak. Nem szabad ennek megtörténnie! Soha többé nem bánthatnak, mivel a múltat hátrahagytad, és tovább kell lépned!

3. Meg kell bocsátanod mindazoknak, akik megbántottak téged, mivel a jövőben még több megbocsátásra lesz szükséged. Jézus a Máté evangéliumában így tanított: „Ha megbocsátasz másoknak, akik vétkeztek ellened, úgy Mennyei Atyád is meg fog bocsátani neked. De ha nem bocsátod meg mások bűneit, az Atya sem fogja megbocsátani a te bűneidet” (Máté evangéliuma 6:14-15, NIV fordítás). A megbocsátás kétirányú utca: nem kaphatod meg, ha te magad is vonakodsz megadni.

Valaki egyszer azt mondta John Wesley-nek, a 18. században élt anglikán lelkésznek: „Soha nem bocsátok meg annak az embernek!” Wesley így válaszolt: „Akkor szívből remélem, hogy soha nem vétkezel” Te sem akarod felégetni a Mennyországba vezető hidat.



Mariann

  • Vendég
Válasz #261 Dátum: 2018. Március 19. - 19:24:00
Kedves Irma !

Nagyon szívemhez szólt ez az üzenet. Személyes tapasztalatból tudom mondani, hogy mikor letettem egy-két ilyen terhet , és elengedtem az életemben , Isten a harag helyett a szívembe helyezte ezek iránt az emberek iránt az irgalmat. Van még csiszolni való e téren az életemben , és ss ahogy most is olvastam a fenti írásban , és így is van , nincs jogom haragudni másra , ha én meg elvárom, hogy Isten minden bűnömet megbocsássa. Örülök, hogy John W.-től is  van benne idézet. :) Jelenleg a Metodista Egyház tagja vagyok, és John Wesley tanításai nagy alapot adnak  a a gyülekezet tanításainak , persze a Biblián kívül  ! :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 19. - 19:26:53 írta Mariann »



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #262 Dátum: 2018. Március 23. - 07:49:22

Van biztonsági hálód?
2018. március 23. 03:00 - FAmelita

    „Végezetül, mindnyájan legyetek egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, alázatosak és könyörületesek." (1Péter 3:8 NIV fordítás)

hands-2847508_1280.jpg

Pásztorként nap, mint nap látok olyan helyzeteket, amin senkinek nem lenne szabad keresztülmennie egyedül. Senkinek nem lenne szabad egyedül várni a kórházban, míg egy szerette élet-halál harcot vív a műtőben. Egy nőnek sem lenne szabad egyedül várnia a labor eredményre, ami megmondja, hogy problémás lesz-e a terhessége vagy sem. Senkinek nem lenne szabad egyedül várnia a hírekre a csatatérről. Senkinek nem lenne szabad egyedül állnia a még nyitott sírnál. Senkinek nem lenne szabad egyedül maradnia az első olyan éjszakán, ami éppen azután van, hogy a házastársa otthagyta.

Az életben elkerülhetetlenek a nehéz időszakok és a tragédiák. Mindannyiunknak szembe kell nézni velük a saját oldalunkról is. De nem kell egyedül keresztülmennünk rajtuk! Szükségünk van Isten biztonsági hálójára, hogy megfogjon és fenntartson a nehéz időkben.

De mégis mi Isten biztonsági hálója? Hívők egy csoportja, egy maréknyi ember, akik igazán elkötelezettek irántad. Az ilyen kis csoportokat nevezzük közösségnek. Ez Isten terve a közösséggel: „Ha egy rész szenved, a többi is vele együtt szenved." (1Korintus 12:26, NIV fordítás). A közösség Isten válasza a kétségbeesésre.

A Róma 12:15 egy hasonló gondolatot fejez ki: „Örüljetek az örvendőkkel, és gyászoljatok a gyászolókkal." (NIV fordítás).

Az első része ennek a versnek egyszerű: amikor valami jó történik valakivel, gyakran már-már természetes beszállni az ünneplésbe.

De amikor valaki egy nehéz időszakot él meg, a helyzet sokkal bonyolultabbnak tűnik. Ám igazából ez is egyszerű. Amikor egy krízisen mész keresztül, nem tanácsokat akarsz, hanem azt szeretnéd, ha valaki ott ülne veled, fogná a kezed, átölelne, vagy veled együtt sírna.

Ahogy Pál mondja: „Bátorítsátok egyik a másikat, és építsétek egymást." (NIV fordítás). Bátorítani valakit nem csak azt jelenti, hogy buzdító beszédet tartasz, vagy nagy bölcsességet mondasz. Gyakran a legjobb bátorítás csöndben ülni, és várni, és sírni egy baráttal.

Van biztonsági hálód – olyan keresztény társak, akikre számíthatsz az élet legnehezebb időszakaiban is? Ha nem, még ma menj el, és kezdd el építeni ezeket a barátságokat! A nehéz időszakok elkerülhetetlenek, és botorság felkészületlenül belemenni.




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #263 Dátum: 2018. Március 29. - 13:13:19
sten azt mondja, megbocsátott neked
2018. március 29. 03:00 - Anika Enikő

    “Én vagyok az Isten, aki megbocsátom bűneidet önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.” ( Ézsaiás 43:25)

Néhányan, annak ellenére, hogy hívők vagyunk, amikor problémáink vannak, azt gondoljuk, hogy Isten elégtételt akar venni vagy vissza akar fizetni nekünk valamit.

Úgy, mint abban a történetben, amikor egy férfi el akar jutni kocsival egy hegyi tóhoz. Út közben havazni kezd, így a férfi kiszáll és felteszi a kerekekre a hóláncot. Épp ekkor jön egy másik autó, ami belecsapódik az övébe, és a férfi rémülten nézi, ahogy az autója leesik a szikláról.

Gyalog folytatja az útját fel a hegyre a hóban és esőben, és a hidegtől megfázik. Aztán ahogy befordul az utolsó sarkon, látja, hogy a háza leégett. Mérgesen az égbe emeli a kezeit és ezt kérdezi: “ Miért történik ez velem, Isten?”  Megnyílik a menny és egy hang hallatszik: “ Mert vannak emberek, akikre dühös vagyok.”

Lehet, hogy te is azt gondolod, Isten így érez irántad. Vagy azt, hogy amikor problémád van, akkor az biztos azért van, mert Isten haragszik rád. De Isten nem ilyen. Isten melletted van, és nem ellened. Ha nehéz helyzetben is vagy, mint az a férfi a havas hegyen, az nem azért van, mert Isten mérges rád. Nem azt mutatja, hogy mit érez Isten irántad. Sőt, a Biblia épp azt mondja, hogy: “bízhatunk abban a szeretetben, amivel Isten szeret bennünket. Isten szeretet." ( 1Ján 4:16, NIV fordítás).

 Isten nem neheztel ránk, mert a harag távol áll az Ő természetétől.  Ő ezt mondja: “Én, vagyok az Isten, aki megbocsátom bűneidet, önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.” (Ézsaiás 43:25)

Ha már elfogadtad Jézust Megváltódnak, akkor nincs semmi kárhoztatásod, mert Krisztusban vagy (lásd Róma 8:1). Ragadjuk meg ezt az igazságot, és számoljunk le a régi hazugságokkal.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #264 Dátum: 2018. Március 29. - 13:15:42
    

NEM... NEM


"A szeretet... nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt." 1Korinthus 13,5b

 

Gondolj arra, akit a világon a legjobban szeretsz. Nem szoktál vele szemben haragra gerjedni? Nem úgy van, hogy olyan hirtelen kemény szavakat tudsz mondani? Talán kegyetlen szavakat, ami fáj. Nincsenek-e indulatkitöréseid? Akkor ami benned van, az nem szeretet. "A szeretet nem rója fel a gonoszt." Az egyik fajta ember úgy haragszik, hogy hirtelen kitör, aztán elmúlik. Lehet, az a fajta vagy, aki nem mutat semmit, de nem tud megbocsátani. Felróvod! Tudjuk, mit jelent ez, hogy sok van a rováson. Valahol a szívünkben mindent felróvunk. Évtizedekre visszaemlékszünk. Tudod, mit imádkozol a Miatyánkban? Átkot magadra. Úgy bocsásson meg nekem Isten, ahogy én is az ellenem vétkezőknek. Mi lenne, ha Isten is azt mondaná: megbocsátok, de nem felejtek? Hány ember van, aki semmit nem mond, de belül morog, kedvetlen, megkeseredett. Úgy járkál, mint egy sértett királynő. Vegyék észre, velem nem lehet így bánni. A szeretet nem csak megbocsát, hanem el is felejt. Az nem szeretet, amikor úgy jársz otthon, hogy engesztelhetetlen vagy. A szeretet nem tesz ilyet. A szeretet megbocsát, mégpedig úgy, hogy "nem rója fel a gonoszt, nem gerjed haragra". Nem emlegeti, nem tör ki, szeret. Amikor beteszed a bögréket, mindig úgy teszed, hogy a szép oldalát fordítod kívül. Miért nem teszed ezt az emberekkel? Miért mindig a csorba oldalát fordítod kívül? Nézd a szép oldalát - van neki az is. Ne úgy állítsd magad elé, hogy azt lásd benne, ami rossz. A szeretet azt nézi, ami szép, ami jó, ami szeretnivaló. Azt látja meg újra és újra, és azért hálás Istennek.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #265 Dátum: 2018. Április 01. - 11:30:36
 Isten ismer téged, és tisztában van a szükségleteiddel


    „Ezért ne fáradjunk bele jót tenni, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel.” Gal. 6:9. (HCSB-fordítás)



Isten mindenható, ami azt jelenti, hogy tud mindenről, beleértve a Te életedet is. Ismeri a hibáidat, a kudarcaidat, az érzéseidet, illetve  frusztrálcióid – és ismeri a jövődet is.

Isten tisztában van a félelmeiddel. Ő tud azokról az akadályokról, amelyekről úgy érzed, hogy képtelen vagy megoldani őket, vagy felülkerekedni rajtuk. Napjainkban például, sokan a gazdasági körülmények miatt aggódnak, és anyagi  helyzetükkel kapcsolatban vannak félelmeik.

És emiatt úgy viselkedünk, mintha Istennek nem lenne tudomása kifizetendő számláinkról. "Nem látod, Uram? Vége mindennek! Én erre képtelen vagyok!" Megpróbálunk kitartani, és végig csinálni. Feszültek, idegesek vagyunk, és aggodalmaskodunk. Ám félelmünk azt jelzi, hogy nem vagyunk tisztában Isten végtelen tudásával.

Az igazság az, hogy Isten tisztában van az összes szükségleteddel. Az ima nem Isten tájékoztatása mindarról, amire érzésed szerint szükséged van. Ő régen tudja már, hogy éppen milyen helyzetben vagy. A Biblia azt mondja, "Atyád tudja, hogy mire van szükséged, mielőtt kérnél tőle" Máté 6:8 (NIV-fordítás). Minden egyes szükségletedet ismeri, legyen az akár pénzügyi, lelki, fizikai, szociális vagy érzelmi igény.

Végül, Isten tudja, hogy hűséges vagy. Látja mindazt a jó és helyén való dolgot, amit cselekszel. Minden alkalommal, amikor nem a bűn mellett döntesz, minden alkalommal, amikor ellenállsz a kísértésnek, minden alkalommal, amikor állást foglalsz Isten igazsága mellett, Ő tanúja lesz annak, hogy hűséges vagy hozzá.

A Biblia azt tanítja, hogy minden jócselekedet elnyeri méltó jutalmát, függetlenül attól, hogy mennyire jelentéktelen, illetve, hogy bárki más látta-e azt. Minden alkalommal, amikor bátorítasz valakit, minden alkalommal, amikor az irodában elvégzel valamit, ami nem is a te dolgod lenne, amikor a gyülekezetben elrendezed a székeket, ülőhelyeket, minden alkalommal, amikor visszautasítod, hogy pletykálkodj másokról – Isten látja mindezt, és nem számít Neki, hogy milyen jelentéktelen dolog is ez. Ahogy a Máté 10:40-42. versei is mondják. („Aki titeket befogad, az engem fogad be, és aki engem fogad be, az azt fogadja be, aki elküldött engem. Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.”)

Lehet hogy most így szólsz: „Megpróbáltam a házasságomban helyesen cselekedni, mégis semmi eredményét nem láttam ennek.” „ Megpróbáltam igaz emberként élni, és megfelelően viszonyulni a gyerekeimhez (vagy a szüleimhez). Megpróbáltam rendesen elvégezni a feladataimat a munkahelyemen (vagy az iskolában), és nem tudom, hogy mindez megéri-e. Nem látom, hogy ez bárki életében akármilyen különbséget eredményezne.

Isten azt mondja: "Én látom ezeket, és nem számít, hogy ki más látja még." A jó, amit cselekszel, sohasem hiábavaló: „Ezért ne fáradjunk bele jót tenni, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel.” Gal. 6:9. (HCSB-fordítás)

Ne csüggedj el! Cselekedj továbbra is helyesen, és bízz a jóisten gondviselésében.



Nem elérhető nagy lajos

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 432
  • Nem: Férfi
Válasz #266 Dátum: 2018. Április 01. - 17:54:32
kedves Irma ... és persze bárki is, aki olvassa !

egy kegyelemteljes Húsvétot ...., mert Jézus feltámadt !!!

ha elobb Irmának, azt azért, mert külön levélben érdeklodött irántam ...
na az történt az utóbbi hetekben, hogy más dologgal, dolgokkal voltam
inkább elfoglalva ... és az utóbbi hónapokban azon témakörök, amelyek
engem inkább érdekelnek ..., valahogy nem muködnek. Ezt lehet Csaba
hiánya okozza itt. Na nem engem, hanem ot kellene visszahívjad Irmám
...
szeretettel, Lajos



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #267 Dátum: 2018. Április 01. - 18:11:34
Kedves Lajos!

Én hívlak mind a kettőtöket!  vmosoly11



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #268 Dátum: 2018. Április 02. - 09:22:27

Istent semmi nem lepi meg

Még   teljes formát nem öltött testemet már látták szemeid; könyvedben meg voltak írva a nekem szánt napok már az előtt, hogy egy is eljött volna." (Zsoltárok 139:16, NIV fordítás)


Isten mindent tud a hibáidról, kudarcaidról, az érzéseidről, a csalódásaidról, és azt is tudja, mit tartogat számodra a holnap. Ő ismeri a jövődet.

A Biblia elmondja, hogy még mielőtt megszülettél, Isten már ismerte a jövődet: "Még teljes formát nem öltött testemet már látták szemeid; könyvedben meg voltak írva a nekem szánt napok már az előtt, hogy egy is eljött volna." (Zsoltárok 139:16 NIV fordítás)

Isten az Ő látószögéből egyszerre képes látni a múltat, a jelent és a jövőt. Ez nagy bizalmat kellene, hogy ébresszen bennünk Őiránta. Számomra vigasztaló, hogy Ő mindent tud, ami történni fog az életemben. De Ő nemcsak ismeri a jövőt, hanem ott is van velünk a jövőben. Nem csak naponta van velünk. Ő a jövőben is velünk jár.

Isten már felkészült mindenre, amivel szembe fogsz nézni holnap, a következő héten vagy a következő hónapban. Azt, hogy mit tartogat a jövő, te nem tudod, de Isten tudja. Soha semmi nem éri Őt meglepetésként, és nem mondja: "Ó, tényleg?"

A következő hónapban vagy a következő évben lehet, hogy egy válsághelyzettel kell szembenézned, és talán felteszed majd a kérdést, hogy "Mi történik? Hol van Isten?" De Isten ott van veled végig. Ő ott lesz veled a jövőben is, és Ő fel van készülve mindenre.

Ha Isten ismeri a jövőmet, akkor hozzá kellene fordulnom tanácsért is. Ő tudja, mi fog történni: "Kiáltsatok hozzám és én válaszolok. Csodálatos és rendkívüli dolgokat mondok el, amire sosem jönnél rá magadtól" (Jeremiás 33:3, MSG ford.)

Isten elmondhat olyan dolgokat, amelyekről nem tudsz. Nem fogja az egész életedet kiteríteni előtted, elmondva mindent, ami történni fog. Ha ezt tenné, akkor valószínűleg nagyon elcsüggednél vagy hatalmába kerítene a büszkeség, vagy esetleg mindkettő. Ehelyett Ő apránként hozza a tudomásodra - mindig csak egy keveset.

A következőt tanácsolnám neked: amikor reggel felébredsz, menj végig a napi teendőiden az Úrral, és imádkozz így: "Atyám, te már látod ezt a napot, ami ma előttem áll. Te már előre tudsz minden zavaró tényezőről, amivel szembe kell nézzek, és tudsz minden válságról. Tudod, ha esetleg defektet kapok a kocsival, ha esetleg lekésem a repülőt... Te tudsz minden fájdalomról, ami ér, és még arról is, hogy esetleg kiöntöm a kávémat. Te már látod mindezeket. Kérlek, add meg nekem a mai naphoz szükséges erőt!"

Isten pontosan tudja, mire van szükséged, mert ő már látja, hogy mivel kell majd szembenézned. És Ő megadja neked, amire szükséged van.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #269 Dátum: 2018. Április 04. - 08:17:56
    

NEM FORDULT HÁTRA


"Az Úr Isten megnyitotta fülemet, és én nem voltam engedetlen, hátra nem fordultam." Ézsaiás 50,5

 

Jézusnak sok oka lett volna hátrafordulni, amikor az Úr elküldte Őt erre a földre. Mindjárt a születésénél. Lejött az irtózatos körülmények közé, otthagyva Isten szeretetét, amit a menny jelentett számára. Végig, egész életén át annyi fájdalom és csalódás érte, ami bennünk azt ébresztette volna fel, hogy megfordulunk. Mennyi szolgálatnak fordítottál már hátat, mert nem ment, és kijelentetted: nem csinálom tovább! Jézus útja, Aki irántunk való szeretetből jött, tele volt csapdákkal. A farizeusok, az írástudók állították neki. Az a nő, akinek hét férje volt, kié lesz a feltámadás után? Szabad-e a császárnak adót fizetni? Meg kell-e kövezni a házasságtörő nőt? Amikor a néma ördögöt kiűzi, azt mondják: Belzebub van benne! Amikor a gutaütöttnek azt mondja: Bízzál, fiam! - istenkáromlónak nevezik. Bennünk megfordult volna, hogy érdemes-e ilyen emberekért élni. De Jézus csodálatos biztonsággal lépi át ezeket a csapdákat. Az Úr Jézuson a legmélyebb sebeket az övéi ejtették. Az ellenségeire nem fakadt ki. De amikor lemegy a megdicsőülés hegyéről, és látja, hogy tanítványai nem tudnak a holdkóros fiún segíteni, azt mondja: Hitetlen nemzetség, meddig tűrlek még titeket? Át kellett élnie, milyen lélek van tanítványaiban, akik azt akarták, hogy tűz szálljon alá arra a falura, amelyik nem fogadta be Jézust. Nem azért jöttem, hogy elveszítsem az emberek lelkét, hanem hogy megtartsam. Nem azoktól az emberektől szenved Jézus, akik azt mondják, hogy nem Isten Fia. Azoktól a sebektől szenved, amiket az övéi ütöttek rajta. Nem fordul hátra veled és velem kapcsolatban sem. Júdástól sem, aki mellette lopott, mellette lett áruló. Jézus ennek ellenére szerette övéit, és mindvégig szerette őket.