Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 59321 alkalommal)

plus minus reset

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3029
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 17:35:12
Re:Üzenetek
« Válasz #240 Dátum: 2018. Február 07. - 18:52:43 »
A LEGFONTOSABB NÉGY SEGÍTŐTÁRSUNK
A LELKIGONDOZÁSBAN, illetve bármilyen emberi kapcsolatban, ha valaki életében szeretnénk elérni valamit :)

Mit tehetünk, ha szeretnénk, hogy a ránk bízott ember például egy fontos /számára/ új igazságot felismerjen, vagy, hogy valamit megtegyen, stb.
Kire, mire támaszkodhatunk, kik a segítőtársaink?
Mire, kire támaszkodhatsz, ha feleséged, férjed, gyermeked, főnököd vagy szomszédod valami olyat tesz, ami nem válik javára, vagy mást veszélyeztet, s úgy tűnik, nem nagyon akar rád hallgatni? Kik a segítőtársaid?

4 ilyen segítőtársad van:

1. A SZERETET: ami elfedezi az eddigieket.
Megbocsát, elfelejt, az új kezdés lehetőségét adja a másiknak.
Nem kárhoztat, hanem jelenlétével bíztat. Ilyen a mi Istenünk is, aki szerelmével bíztat – Róma 5, 8 – és Aki szerelmesének álmában ád eleget…
Nem erőszakos, hanem megnyer a jóra.

2. A BÖLCSESSÉG: a mércét olyan ötletességgel és ügyességgel állítja a másik elé, hogy az semmit sem kíván jobban, mint azt, hogy ezt a mércét (igazságot stb.) betöltse.
A bölcsesség nem lehengerel, hanem megnyer.
Célja nem az érvekkel való legyőzés, nem a megsemmisítés, hanem a jóra való megnyerés.

Híjával vagy? Kérjed Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja, és megadatik néked is! Jak 1, 5-6. Ő ad bölcsességnek és kijelentésnek Lelkét (Szellemét) az Ő megismerésében, hogy tudjuk Őt képviselni minden élethelyzetben! (Ef 1,14...)

3. A HIT az IMÁDSÁG ÁLTAL: kimunkálja, hogy a másik megtegye, ill. megértse, amit szeretnénk. Harcol! A másikért (nem a másik ellen).

Lelkigondozásunk mindig az Úrra tekintettel történik.
a./ Amit elmondunk, imádságban mérjük le előtte, illetve, amikor imádkozunk a ránk bízottért, az Úr hangsúlyossá teszi, hogy miről kell mindenképpen beszélnünk vele, vagy mit kell elmondanunk.
b./ Miután elmondtuk, amit el kellett mondani, imádkozunk, és várjuk, hogy az Úr elmélyíti az igazságot a ránk bízott szívében.

4. A TÜRELEM: kivárja!

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3029
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 17:35:12
Re:Üzenetek
« Válasz #241 Dátum: 2018. Február 11. - 12:16:27 »
SZENVEDÉLY ISTEN ORSZÁGÁBAN... :)
Ezt írtam ki egy perccel ez előtt:
Ha megragad valami az Isten országában, és szenvedélyeddé válik - meg is lesz. Ha az Úr adta a szívedbe... és megmaradsz benne. :)
...
Ha a szenvedélyeddé lesz Isten országában - és NEM ADOD FEL... akkor valósul meg (persze, ha az Úr mondta). :)

Szóval, három összetevő az előzőekből: :
1./ Isten országában (az Úré vagy, Vele jársz, szereted Őt, hallgatsz Rá, és korrigálhat is téged).
2./ Megragad, szenvedélyeddé lesz - odaadod magad rá, és átjárhat, a Szent Szellem által, Isten megelevenített Igéje által, ami hitet jelent benned, és szenvedélyt.
3./ Ha nem adod fel - és ez nem egyszerű. Mert sok akadály lesz előtted, ha valóban az Úrtól vettél látást, útmutatást, és az Úrtól ragadott meg egy szenvedély - rengeteg akadállyal kell majd megküzdened. Ha nem adod fel, győzöl.

És még valami: ne légy merev. Isten mindig mutat valami újat. És mindig kell valamit váltani, változtatni, mert Ő nem egy "dogma", nem egy "rendszer", nem egy "vallás", amihez odaszegődtél és mindig ki tudod számítani, mi lesz a következő percben - NEM. Ő egy Személy, és mindig figyel, és lát, és vezet, és mutatja az utat. Néha egyetlen lépésre tudod előre, és ha távlati látást ad is, akkor is kell a naponkénti vezetés, amihez RUGALMASSÁG és KÉSZSÉG kell a részedről, és ENGEDELMESSÉG, az Úr SZERETETE. Ha ebben megmaradsz, szereted az Urat, az Igét, és jársz Vele a mindennapokban, akár "látod" a megvalósulást, akár "nem", akkor győzni fogsz. És megismered Jézust. És boldog ember leszel. Minden küzdelem, harc, minden akadályozás ellenére...

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3029
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 17:35:12
Re:Üzenetek
« Válasz #242 Dátum: 2018. Február 13. - 09:59:52 »

 
Dr-Kováts György
Tegnap, 6:39 ·

ŐRIZD A SZÍVED... ŐRIZD A LÁTÁSODAT... :)
Az imádkozóknak Isten sokszor megmutat olyasmit, ami mélyen, a háttérben van. Vigyázz, ne légy se okoskodó, se kritikus! Inkább irgalmas! Őrizd meg magad. Őrizd a szíved az ítélkezéstől. Aki ítélkezik, elveszít mindent. Az Úr közelségében a szelídek maradnak meg. Akik MEGTANULTÁK Jézustól, hogy Ő szelíd és alázatos szívű. (Mt 11,28-30.)
A Szentlélek az információkat - ha egyáltalán Tőle jönnek (!) - NEM azért adja, hogy a "másik fölébe" kerülj, és ítélgesd őt. NEM! Ha Ő ad - és tényleg Ő adja - akkor AZÉRT adja neked, hogy láss, hogy cselekedj, hogy legyőzd a gonoszt, a gonosz folyamatokat, hogy, ha szükséges, inthess, megerősíthess a jóban, és jóra vezesd a rád bízott - imádságban rád tett - személyt, aki Istennek ANNYIRA fontos!
Óriási csapda az imádkozók életében, hogy belemenjenek a kritizálásba, az ítélkezésbe...
Ha teljesen a másik helyzetében lennél, akiért most imádkozol, te sem biztos, hogy jobban tudnád csinálni... az, hogy imádkozhatsz őérte, KIVÁLTSÁG, Istentől egy ajándék-lehetőség, és egy BEVONÁS az Ő megmentő munkájába. Nem arra való, hogy elítéld azt, akiért imádkozol.
Gondoltál rá, hogy egy KINCS, hogy az Úrral az IRGALMASSÁG lelkületében járhatsz? Gondolsz rá, hogy az Úr megmutatja, ahogy Ő LÁTJA ezt a személyt, ahogy Ő GONDOLKODIK erről a helyzetről... de NEM tudja megmutatni, ha okoskodás, felülről kezelés, ítélkezés támad benned. Akkor Ő nem tud megszólalni...
Nyiss ajtót Isten szava előtt az alázatossággal és szelídséggel. :)
Az imádkozók, Isten országában, alázatosak és szelídek. (Ez nem vesz el abból, hogy határozottak a gonosszal, a gonosz munkáival szemben, s az Igét, a mennyei szót, határozottan fordítják az ördöggel szembe.)

a./ Ő MÁST LÁT... Márk 2,14. "És amikor tovább ment, meglátta Lévit, az Alfeus fiát, aki a vámszedő helyen ült, és mondta neki: Kövess engem. És felkelvén, követte Őt. "
b./ VIGYÁZZ, MIT LÁTSZ... Máté 21,38. "De a munkások, meglátván a fiút, mondták maguk közt: Ez az örökös; gyertek, öljük meg őt, és foglaljuk el az ő örökségét."
c./ ŐRIZD SZÍVED... Máté 5,8. "Boldogok, akiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják."
d./ NE CSÚFOLJ... NE NÉZZ LE OLYAT, AMIT ISTEN LÁT, ÉS SZERET... Zak 4,10. "Mert akik csúfolták a kicsiny kezdetet, örülni fognak, ha meglátják Zorobábel kezében az ónkövet..."
e./ LÁSS az ÚR látásával, és ÖRÜLJ az Ő örömével, JÁRJON ÁT téged az Ő látása, és így imádkozz: Ézs 66,14. "Meglátjátok és örül szívetek, csontjaitok, mint a zöld fű, virágoznak, és megismerik az Úr kezét az Ő szolgáin, és haragját ellenségei fölött..." Ézs 62,2."És meglátják a népek igazságodat, és minden királyok dicsőségedet, és új nevet adnak neked, amelyet az Úr szája határoz meg." Ézs 60,5. "Akkor meglátod és ragyogsz [örömtől], és remeg és kiterjed szíved, mivel hozzád fordul a tenger kincsözöne, [és] hozzád jön a népeknek gazdagsága."

Köszönöm a szívet, ami a Te látásoddal lát. Köszönöm a szívet, amit a Te irgalmasságod tölt meg. Köszönöm a szívet, ami a Te szelídségedben jár, és határozott a gonosz minden indítékával szemben. Köszönöm a szívet, ami nem fuvalkodik fel és nem válik ítélkezővé. Köszönöm a szívet, amit megőrzöl a Te irgalmasságodban. Mindenkor. Ámen

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3029
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 17:35:12
Re:Üzenetek
« Válasz #243 Dátum: 2018. Február 19. - 07:29:18 »
NE ADD FEL... (3) :)
Ez a "ne add fel" ott van a tanítványképzésben is. Hányszor láttam, hogy elindul valaki Isten útján. Megérti annak a nagyszerűségét, amit Isten tett vele. Amire az Úr hívja. Átéli, mit jelent a szabadság - húúú, mennyi mindentől meg tudja szabadítani az embereket Jézus - és mit jelent az Ő örömében járni. Mit jelent "nem félni", felszabadulni a gonosz stressz, a rettegés, a nyomások, a megfelelési kényszerek és a verseny-nyomása alól. Micsoda hatalmas dolog az Isten szeretete, és ezt bármikor érezheted, mert körülvesz, betölt vele. Elkezded meglátni, ahogy a kapcsolatok helyreállnak, felépülnek körülötted, ahogy a jövőd egyre inkább kitárul, nekiindulsz, meghódítasz korábban elképzelhetetlennek tartott területeket (pl. munkában, tanulásban, családban, képességekben, stb.).

Azután egy idővel később - én nem tudom miért, talán a "megszokás" miatt, mert már "annyira magától értetődő" pl. az üdvösség bizonyossága, vagy az a tény, hogy Isten szeret téged - valahogy "megfakul" ez a sok szépség, és olyan dolgok válnak kívánatossá, amik elfordítanak a Jézus Krisztusban átélt gyönyörűségektől. Talán éppen imameghallgatások útján jutsz a közelébe ezeknek? Megszépülsz, meggyógyulsz, kifizetted adósságaidat, munkahelyet kaptál, lehetőségek nyíltak ki előtted... köztük olyanok is, amik, ha beengeded őket, ha ezeknek adod magad, elfordítanak az Úr Jézus közelségétől? S ahogy ezeket választja az ember, elkezd süllyedezni... hullámvölgyek jönnek a hullámhegyek után, s jön a kísértés arra is, hogy megvessed azokat, akik az életüket tették le érted... brrr... olyan viselkedések, szavak, amikkel megbántod azokat, akik imádkoznak érted, akiknek fontos vagy. És még az is előfordul, hogy egy-egy "potenciális tanítvány", akiért az Úr Jézus teljes életét odaadta, már "tehernek érzi" hogy "időt kell adnia" az istentiszteletre, vagy a bibliatanulmányozásra... És jön egy olyan eltávolodás, aminek ki tudja, mi tud véget vetni...

S te ott vagy, mint aki végignézed ezt. Mit teszel? Legyintesz? Bánkódsz néhány óráig, vagy néhány napig? Vagy újrakezdesz. Nekimész a lehetetlen konok falainak, a hegyeknek, és elparancsolod őket, imádkozol, és szólsz. Az Igét adod, és keresed a lehetőséget, hogy "Aki elkezdte a jó munkát", elvégezhesse a Krisztus napjáig. Nem adod fel. Újra nekimész. Lehet, hogy most már nehezebb helyzetben, de újra nekimész, veszed az akadályokat, és imatársakkal együtt is, imádkozol, böjtölsz... és megteszel mindent, amit lehetséges. Nem adod fel. És mindig tovább lépsz, az új ugart is mindig felszántod, mert tudod, hogy ez az Isten országa. (Mt 28,18-20. Mk 16,15-18. Jn 4,36-38.) :)

Zsolt 119,63. "Társuk vagyok mindazoknak, akik félnek Téged, és a Te határozataidat megtartják."

Nem elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3029
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 17:35:12
Re:Üzenetek
« Válasz #244 Dátum: 2018. Február 22. - 13:09:28 »
Napi Remény

 Úgy szeress másokat, ahogyan Isten szeret téged


    “ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, és mindenben kitart. “ ( 1 Korintus 13:7, GNT fordítás)

Isten azt szeretné, ha éppen olyan szeretettel viszonyulnál  másokhoz, mint amely szeretettel Ő viseltet irántad. Ez nem választás kérdése, nem is javaslat Jézustól, hanem egy parancs: “ Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást! Ahogyan én szerettelek titeket, nektek is úgy kell szeretnetek egymást!” ( János 13:34)

Ha Krisztus követője vagy, akkor – ha tetszik, ha nem ­– szeretned kell másokat. Ráadásul ugyanúgy, ahogyan Krisztus szeret téged. Ez annyit jelent, hogy mindenkit teljes valójában el kell fogadnod olyannak, amilyen, és feltétel nélkül szeretned.  Ezen felül, szívből megbocsájtani embertársaidnak, és szerfelett értékesnek tekinteni őket.

Az eféle igaz szeretet átformálja majd kapcsolataidat!

A Biblia ezt mondja az 1 Korintus 13:7-ben: “ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, mindenben kitart. “

Isten így szeret téged. Isten soha nem szűnik meg türelmesnek lenni veled. Isten nem szűnik meg hinni benned. Isten nem szűnik meg remélni a legjobbat az életedre. Isten soha nem adja fel veled kapcsolatban. És Isten azt szeretné, hogy te is így tégy másokkal.

“A szeretet nem szűnik meg türelmesnek lenni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet kiterjeszti a kegyelmet. Kegyelemmel kell lennünk egymás felé.

“A szeretet nem szűnik meg hinni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a hitnek a kifejeződése. Mint amikor, ezt mondod valakinek: “ Nem számít, hogy most kemény időket élünk, én soha nem szűnök meg hinni benned.”

“A szeretet nem szűnik meg remélni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legjobbat várja. A legjobbat várod a házasságodtól, vagy a legjobbnál kevesbbre szerződtél?

“A szeretet soha nem adja fel.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legrosszabbat is kibírja. Továbbá, hogy ránézel egy emberre és ezt mondod: “ Nekem dobálhasz mindent, de bármit is teszel, továbbra is szeretni foglak.

Imádság

Ha szeretnéd kapcsolataid javulását, kérlek, imádkozz eképpen a jóistenhez:

”Drága Istenem! Elismerem, hogy hibáztam a kapcsolataimban, amelyek bonyolúltak és megtörtek, és amelyeket gyakran alábecsültem. Teljes változásra van szükségük! Szeretném, ha velem kezdenénk. Szabadíts meg a félelmeimtől, mert látom, hogy azok eltávolítanak Tőled. Tudom, hogyan kényszerítenek engem védekező pozicióba, sőt, azt is tudom, hogy követelőzővé tesznek. Mától kezdve minden egyes nap szeretném átadni neked a szívem. Vágyom rá, hogy a Te szeretetetedben éljem hátralévő életem, s hogy e szeretet betöltsön engem.

Segíts, hogy elfogadjak másokat, ahogyan te is elfogadtál engem. Segíts, hogy feltétel nélkül szeressem az embereket, hisz te is így szeretsz engem. Tégy képessé rá, hogy őszíntén meg tudjak bocsájtani másoknak, ahogyan te is megbocsátottál nekem. És segíts, hogy lássam az értéket a körülöttem lévőkben, ahogy Te is értékesnek tartasz engem. Add, hogy kiterjesszem kegyelmedet és kifejezzem hitemet azokra az emberekre, akik körülvesznek. Segíts, hogy a legjobbat várjam másoktól, és segíts, hogy kitartsak ebben, amikor a legrosszabb történik. Jézus nevében kérem mindezeket. Ámen.”

 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
1643 Válaszok
171395 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2018. Január 01. - 13:25:39
írta Margit
507 Válaszok
112481 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2016. Október 30. - 21:39:44
írta Csaba