Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 157341 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #240 Dátum: 2018. Február 07. - 18:52:43
A LEGFONTOSABB NÉGY SEGÍTŐTÁRSUNK
A LELKIGONDOZÁSBAN, illetve bármilyen emberi kapcsolatban, ha valaki életében szeretnénk elérni valamit :)

Mit tehetünk, ha szeretnénk, hogy a ránk bízott ember például egy fontos /számára/ új igazságot felismerjen, vagy, hogy valamit megtegyen, stb.
Kire, mire támaszkodhatunk, kik a segítőtársaink?
Mire, kire támaszkodhatsz, ha feleséged, férjed, gyermeked, főnököd vagy szomszédod valami olyat tesz, ami nem válik javára, vagy mást veszélyeztet, s úgy tűnik, nem nagyon akar rád hallgatni? Kik a segítőtársaid?

4 ilyen segítőtársad van:

1. A SZERETET: ami elfedezi az eddigieket.
Megbocsát, elfelejt, az új kezdés lehetőségét adja a másiknak.
Nem kárhoztat, hanem jelenlétével bíztat. Ilyen a mi Istenünk is, aki szerelmével bíztat – Róma 5, 8 – és Aki szerelmesének álmában ád eleget…
Nem erőszakos, hanem megnyer a jóra.

2. A BÖLCSESSÉG: a mércét olyan ötletességgel és ügyességgel állítja a másik elé, hogy az semmit sem kíván jobban, mint azt, hogy ezt a mércét (igazságot stb.) betöltse.
A bölcsesség nem lehengerel, hanem megnyer.
Célja nem az érvekkel való legyőzés, nem a megsemmisítés, hanem a jóra való megnyerés.

Híjával vagy? Kérjed Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja, és megadatik néked is! Jak 1, 5-6. Ő ad bölcsességnek és kijelentésnek Lelkét (Szellemét) az Ő megismerésében, hogy tudjuk Őt képviselni minden élethelyzetben! (Ef 1,14...)

3. A HIT az IMÁDSÁG ÁLTAL: kimunkálja, hogy a másik megtegye, ill. megértse, amit szeretnénk. Harcol! A másikért (nem a másik ellen).

Lelkigondozásunk mindig az Úrra tekintettel történik.
a./ Amit elmondunk, imádságban mérjük le előtte, illetve, amikor imádkozunk a ránk bízottért, az Úr hangsúlyossá teszi, hogy miről kell mindenképpen beszélnünk vele, vagy mit kell elmondanunk.
b./ Miután elmondtuk, amit el kellett mondani, imádkozunk, és várjuk, hogy az Úr elmélyíti az igazságot a ránk bízott szívében.

4. A TÜRELEM: kivárja!



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #241 Dátum: 2018. Február 11. - 12:16:27
SZENVEDÉLY ISTEN ORSZÁGÁBAN... :)
Ezt írtam ki egy perccel ez előtt:
Ha megragad valami az Isten országában, és szenvedélyeddé válik - meg is lesz. Ha az Úr adta a szívedbe... és megmaradsz benne. :)
...
Ha a szenvedélyeddé lesz Isten országában - és NEM ADOD FEL... akkor valósul meg (persze, ha az Úr mondta). :)

Szóval, három összetevő az előzőekből: :
1./ Isten országában (az Úré vagy, Vele jársz, szereted Őt, hallgatsz Rá, és korrigálhat is téged).
2./ Megragad, szenvedélyeddé lesz - odaadod magad rá, és átjárhat, a Szent Szellem által, Isten megelevenített Igéje által, ami hitet jelent benned, és szenvedélyt.
3./ Ha nem adod fel - és ez nem egyszerű. Mert sok akadály lesz előtted, ha valóban az Úrtól vettél látást, útmutatást, és az Úrtól ragadott meg egy szenvedély - rengeteg akadállyal kell majd megküzdened. Ha nem adod fel, győzöl.

És még valami: ne légy merev. Isten mindig mutat valami újat. És mindig kell valamit váltani, változtatni, mert Ő nem egy "dogma", nem egy "rendszer", nem egy "vallás", amihez odaszegődtél és mindig ki tudod számítani, mi lesz a következő percben - NEM. Ő egy Személy, és mindig figyel, és lát, és vezet, és mutatja az utat. Néha egyetlen lépésre tudod előre, és ha távlati látást ad is, akkor is kell a naponkénti vezetés, amihez RUGALMASSÁG és KÉSZSÉG kell a részedről, és ENGEDELMESSÉG, az Úr SZERETETE. Ha ebben megmaradsz, szereted az Urat, az Igét, és jársz Vele a mindennapokban, akár "látod" a megvalósulást, akár "nem", akkor győzni fogsz. És megismered Jézust. És boldog ember leszel. Minden küzdelem, harc, minden akadályozás ellenére...



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #242 Dátum: 2018. Február 13. - 09:59:52

 
Dr-Kováts György
Tegnap, 6:39 ·

ŐRIZD A SZÍVED... ŐRIZD A LÁTÁSODAT... :)
Az imádkozóknak Isten sokszor megmutat olyasmit, ami mélyen, a háttérben van. Vigyázz, ne légy se okoskodó, se kritikus! Inkább irgalmas! Őrizd meg magad. Őrizd a szíved az ítélkezéstől. Aki ítélkezik, elveszít mindent. Az Úr közelségében a szelídek maradnak meg. Akik MEGTANULTÁK Jézustól, hogy Ő szelíd és alázatos szívű. (Mt 11,28-30.)
A Szentlélek az információkat - ha egyáltalán Tőle jönnek (!) - NEM azért adja, hogy a "másik fölébe" kerülj, és ítélgesd őt. NEM! Ha Ő ad - és tényleg Ő adja - akkor AZÉRT adja neked, hogy láss, hogy cselekedj, hogy legyőzd a gonoszt, a gonosz folyamatokat, hogy, ha szükséges, inthess, megerősíthess a jóban, és jóra vezesd a rád bízott - imádságban rád tett - személyt, aki Istennek ANNYIRA fontos!
Óriási csapda az imádkozók életében, hogy belemenjenek a kritizálásba, az ítélkezésbe...
Ha teljesen a másik helyzetében lennél, akiért most imádkozol, te sem biztos, hogy jobban tudnád csinálni... az, hogy imádkozhatsz őérte, KIVÁLTSÁG, Istentől egy ajándék-lehetőség, és egy BEVONÁS az Ő megmentő munkájába. Nem arra való, hogy elítéld azt, akiért imádkozol.
Gondoltál rá, hogy egy KINCS, hogy az Úrral az IRGALMASSÁG lelkületében járhatsz? Gondolsz rá, hogy az Úr megmutatja, ahogy Ő LÁTJA ezt a személyt, ahogy Ő GONDOLKODIK erről a helyzetről... de NEM tudja megmutatni, ha okoskodás, felülről kezelés, ítélkezés támad benned. Akkor Ő nem tud megszólalni...
Nyiss ajtót Isten szava előtt az alázatossággal és szelídséggel. :)
Az imádkozók, Isten országában, alázatosak és szelídek. (Ez nem vesz el abból, hogy határozottak a gonosszal, a gonosz munkáival szemben, s az Igét, a mennyei szót, határozottan fordítják az ördöggel szembe.)

a./ Ő MÁST LÁT... Márk 2,14. "És amikor tovább ment, meglátta Lévit, az Alfeus fiát, aki a vámszedő helyen ült, és mondta neki: Kövess engem. És felkelvén, követte Őt. "
b./ VIGYÁZZ, MIT LÁTSZ... Máté 21,38. "De a munkások, meglátván a fiút, mondták maguk közt: Ez az örökös; gyertek, öljük meg őt, és foglaljuk el az ő örökségét."
c./ ŐRIZD SZÍVED... Máté 5,8. "Boldogok, akiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják."
d./ NE CSÚFOLJ... NE NÉZZ LE OLYAT, AMIT ISTEN LÁT, ÉS SZERET... Zak 4,10. "Mert akik csúfolták a kicsiny kezdetet, örülni fognak, ha meglátják Zorobábel kezében az ónkövet..."
e./ LÁSS az ÚR látásával, és ÖRÜLJ az Ő örömével, JÁRJON ÁT téged az Ő látása, és így imádkozz: Ézs 66,14. "Meglátjátok és örül szívetek, csontjaitok, mint a zöld fű, virágoznak, és megismerik az Úr kezét az Ő szolgáin, és haragját ellenségei fölött..." Ézs 62,2."És meglátják a népek igazságodat, és minden királyok dicsőségedet, és új nevet adnak neked, amelyet az Úr szája határoz meg." Ézs 60,5. "Akkor meglátod és ragyogsz [örömtől], és remeg és kiterjed szíved, mivel hozzád fordul a tenger kincsözöne, [és] hozzád jön a népeknek gazdagsága."

Köszönöm a szívet, ami a Te látásoddal lát. Köszönöm a szívet, amit a Te irgalmasságod tölt meg. Köszönöm a szívet, ami a Te szelídségedben jár, és határozott a gonosz minden indítékával szemben. Köszönöm a szívet, ami nem fuvalkodik fel és nem válik ítélkezővé. Köszönöm a szívet, amit megőrzöl a Te irgalmasságodban. Mindenkor. Ámen



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #243 Dátum: 2018. Február 19. - 07:29:18
NE ADD FEL... (3) :)
Ez a "ne add fel" ott van a tanítványképzésben is. Hányszor láttam, hogy elindul valaki Isten útján. Megérti annak a nagyszerűségét, amit Isten tett vele. Amire az Úr hívja. Átéli, mit jelent a szabadság - húúú, mennyi mindentől meg tudja szabadítani az embereket Jézus - és mit jelent az Ő örömében járni. Mit jelent "nem félni", felszabadulni a gonosz stressz, a rettegés, a nyomások, a megfelelési kényszerek és a verseny-nyomása alól. Micsoda hatalmas dolog az Isten szeretete, és ezt bármikor érezheted, mert körülvesz, betölt vele. Elkezded meglátni, ahogy a kapcsolatok helyreállnak, felépülnek körülötted, ahogy a jövőd egyre inkább kitárul, nekiindulsz, meghódítasz korábban elképzelhetetlennek tartott területeket (pl. munkában, tanulásban, családban, képességekben, stb.).

Azután egy idővel később - én nem tudom miért, talán a "megszokás" miatt, mert már "annyira magától értetődő" pl. az üdvösség bizonyossága, vagy az a tény, hogy Isten szeret téged - valahogy "megfakul" ez a sok szépség, és olyan dolgok válnak kívánatossá, amik elfordítanak a Jézus Krisztusban átélt gyönyörűségektől. Talán éppen imameghallgatások útján jutsz a közelébe ezeknek? Megszépülsz, meggyógyulsz, kifizetted adósságaidat, munkahelyet kaptál, lehetőségek nyíltak ki előtted... köztük olyanok is, amik, ha beengeded őket, ha ezeknek adod magad, elfordítanak az Úr Jézus közelségétől? S ahogy ezeket választja az ember, elkezd süllyedezni... hullámvölgyek jönnek a hullámhegyek után, s jön a kísértés arra is, hogy megvessed azokat, akik az életüket tették le érted... brrr... olyan viselkedések, szavak, amikkel megbántod azokat, akik imádkoznak érted, akiknek fontos vagy. És még az is előfordul, hogy egy-egy "potenciális tanítvány", akiért az Úr Jézus teljes életét odaadta, már "tehernek érzi" hogy "időt kell adnia" az istentiszteletre, vagy a bibliatanulmányozásra... És jön egy olyan eltávolodás, aminek ki tudja, mi tud véget vetni...

S te ott vagy, mint aki végignézed ezt. Mit teszel? Legyintesz? Bánkódsz néhány óráig, vagy néhány napig? Vagy újrakezdesz. Nekimész a lehetetlen konok falainak, a hegyeknek, és elparancsolod őket, imádkozol, és szólsz. Az Igét adod, és keresed a lehetőséget, hogy "Aki elkezdte a jó munkát", elvégezhesse a Krisztus napjáig. Nem adod fel. Újra nekimész. Lehet, hogy most már nehezebb helyzetben, de újra nekimész, veszed az akadályokat, és imatársakkal együtt is, imádkozol, böjtölsz... és megteszel mindent, amit lehetséges. Nem adod fel. És mindig tovább lépsz, az új ugart is mindig felszántod, mert tudod, hogy ez az Isten országa. (Mt 28,18-20. Mk 16,15-18. Jn 4,36-38.) :)

Zsolt 119,63. "Társuk vagyok mindazoknak, akik félnek Téged, és a Te határozataidat megtartják."



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #244 Dátum: 2018. Február 22. - 13:09:28
Napi Remény

 Úgy szeress másokat, ahogyan Isten szeret téged


    “ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, és mindenben kitart. “ ( 1 Korintus 13:7, GNT fordítás)

Isten azt szeretné, ha éppen olyan szeretettel viszonyulnál  másokhoz, mint amely szeretettel Ő viseltet irántad. Ez nem választás kérdése, nem is javaslat Jézustól, hanem egy parancs: “ Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást! Ahogyan én szerettelek titeket, nektek is úgy kell szeretnetek egymást!” ( János 13:34)

Ha Krisztus követője vagy, akkor – ha tetszik, ha nem ­– szeretned kell másokat. Ráadásul ugyanúgy, ahogyan Krisztus szeret téged. Ez annyit jelent, hogy mindenkit teljes valójában el kell fogadnod olyannak, amilyen, és feltétel nélkül szeretned.  Ezen felül, szívből megbocsájtani embertársaidnak, és szerfelett értékesnek tekinteni őket.

Az eféle igaz szeretet átformálja majd kapcsolataidat!

A Biblia ezt mondja az 1 Korintus 13:7-ben: “ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, mindenben kitart. “

Isten így szeret téged. Isten soha nem szűnik meg türelmesnek lenni veled. Isten nem szűnik meg hinni benned. Isten nem szűnik meg remélni a legjobbat az életedre. Isten soha nem adja fel veled kapcsolatban. És Isten azt szeretné, hogy te is így tégy másokkal.

“A szeretet nem szűnik meg türelmesnek lenni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet kiterjeszti a kegyelmet. Kegyelemmel kell lennünk egymás felé.

“A szeretet nem szűnik meg hinni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a hitnek a kifejeződése. Mint amikor, ezt mondod valakinek: “ Nem számít, hogy most kemény időket élünk, én soha nem szűnök meg hinni benned.”

“A szeretet nem szűnik meg remélni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legjobbat várja. A legjobbat várod a házasságodtól, vagy a legjobbnál kevesbbre szerződtél?

“A szeretet soha nem adja fel.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legrosszabbat is kibírja. Továbbá, hogy ránézel egy emberre és ezt mondod: “ Nekem dobálhasz mindent, de bármit is teszel, továbbra is szeretni foglak.

Imádság

Ha szeretnéd kapcsolataid javulását, kérlek, imádkozz eképpen a jóistenhez:

”Drága Istenem! Elismerem, hogy hibáztam a kapcsolataimban, amelyek bonyolúltak és megtörtek, és amelyeket gyakran alábecsültem. Teljes változásra van szükségük! Szeretném, ha velem kezdenénk. Szabadíts meg a félelmeimtől, mert látom, hogy azok eltávolítanak Tőled. Tudom, hogyan kényszerítenek engem védekező pozicióba, sőt, azt is tudom, hogy követelőzővé tesznek. Mától kezdve minden egyes nap szeretném átadni neked a szívem. Vágyom rá, hogy a Te szeretetetedben éljem hátralévő életem, s hogy e szeretet betöltsön engem.

Segíts, hogy elfogadjak másokat, ahogyan te is elfogadtál engem. Segíts, hogy feltétel nélkül szeressem az embereket, hisz te is így szeretsz engem. Tégy képessé rá, hogy őszíntén meg tudjak bocsájtani másoknak, ahogyan te is megbocsátottál nekem. És segíts, hogy lássam az értéket a körülöttem lévőkben, ahogy Te is értékesnek tartasz engem. Add, hogy kiterjesszem kegyelmedet és kifejezzem hitemet azokra az emberekre, akik körülvesznek. Segíts, hogy a legjobbat várjam másoktól, és segíts, hogy kitartsak ebben, amikor a legrosszabb történik. Jézus nevében kérem mindezeket. Ámen.”



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #245 Dátum: 2018. Február 27. - 14:14:11
Dr-Kováts György
 ·

"TÚL NAGY" GONDOK IDEJÉN... :)
Vannak helyzetek, amikben nem látod a jó megoldásokat. Vagy amikkel kapcsolatban rossz híreket kaptál. Vagy, amikben egyszerűen úgy tűnik, jelenleg, hogy "nincs" megoldás.
De nem így az Úrnál.
Nála VANNAK jó megoldások.
És minden jó megoldással KÉSZ, hogy melletted álljon.

1./ Sokszor a hit szükséges hozzá, az, hogy RÁBÍZD magadat, a jövődet, azt, amit tenned kellene, vagy amiben a megoldásnak meg kellene születnie.
2./ Sokszor a HELYES BESZÉD, a mennyei, a hithez kapcsolt szó szükséges, hogy ne beszéld ki magad az áldásokból, vagy egy-egy rossz hír hallatán (ilyenek jöhetnek, de nem ezeké az utolsó szót) ne mondj ki rosszat. Ne rögzítsd le a rosszat, ne nyiss rossz szavaiddal ajtót az ellenség előtt.
3./ Sokszor egyszerűen az kell, hogy "kibírd" ezt az időt, amikor jön a rossz hír, és te nem mondasz ki rosszat, sőt, kimondod a jót, (azonnal, a hit által - milyen jó, amikor az Igék dalolnak benned, és azonnal megszólalnak, egy-egy rossz hír hallatán), lerögzíted, és hozzá kötöd magad. Csak "bírd ki", majd jön a jó hír is... este bánat száll be hozzánk, reggelre öröm... Azoknak, akik az Istent szeretik, minden, de minden a javukra van... összedolgozik a javukra. Csak szeresd az Urat.
4./ Néha pont ez kell, hogy SZERESD az Urat, teljes szívedből, TELJES lelkedből, teljes ELMÉDBŐL, és teljes erődből... legyen Ő az első helyen. Ott van? Akkor "maradjon is ott", a nehézségek idején is. Maradjon is ott, tudatosan TARTSD OTT Őt, illetve, ismét rendeld alá Neki az életedet, az egészet, minden élethelyzeteddel együtt.

Figyelj!
Lehet, hogy olyan gondjaid vannak, vagy olyanok törtek rád, amit mások meg sem tudnak nagyon érteni. A kulcskérdés, hogy EZEK ott vannak-e benned:
a./ az, hogy TUDOD, hogy az Úrnak VANNAK jó megoldásai, még, ha most nem is látszanak, ebben a pillanatban,
b./ és tudatosan RÁBÍZOD magad, ezekkel a mostani konkrét dolgaiddal együtt is,
c./ és tudatosan HELYESEN SZÓLSZ, azt mondod ki, ami jó, lerögzítve ezzel azt, amit az Úr akar kivitelezni, és helyet adsz ezzel annak, amit az Úr végez, és fog végezni,
d./ és megőrzöd magad a HELYTELEN beszédtől, és így NEM ADSZ teret az ellenség betörésének, hogy kiszélesítse a réseket, és behozhassa a gonosz munkáját...
e./ s így egyszerűen "KIBÍROD" ezt a "gonosz időt", átvészeled ezeket a perceket (néha órákat... lehet, hogy napokat?) - ÁTVÉSZELED, és győzöl, mert megőrzöd a szívedet, a gondolataidat Krisztus Jézusban (Fil 4,6-7)...
f./ és közben TUDATOSAN ott tartod az Urat az ELSŐ helyen, szereted Őt, TELJES szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. Megteszed, és odaszabod magad, és kimondod: "AKAROM, Uram, akarom, hogy az első helyen legyél, és maradj is mindenkor, akarom, hogy a Te országod és a Te igazságod legyen az első, és ezt keresem mindenek előtt. Ez így van, és AKAROM, hogy így is legyen - végezd, Uram, végezd el bennem, munkáld ki bennem. Ámen."

Figyelj, ha ez így van, győzni fogsz. Most is. Ezekben a gondokban is. Csak engedj az Úrnak. Ő szól. Utat fog mutatni. Ne félj.

Még annyi, hogy "hála, hála, hála - hála legyen az Úrnak, köszönöm, köszönöm, köszönöm... ha nem értem is, köszönöm, mert szeretsz, mert a Tiéd vagyok, és ebben nincs változás, mert Te hűséges vagy, és vannak olyan dolgok, amiket én nem értek, de Nálad meg van rá a válasz és a megoldás... köszönöm, köszönöm, köszönöm..." Érted ezt? Ez gyönyörű, és ha engedsz ennek - ott van a szívedben, ha újjászülettél, ott van, mert a Szentlélek erre vezet - akkor minden a tiéd lesz. Győzelemmel... Erről beszél a Fil 4,6-7. "Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságaitokban és könyörgéseitekben, MINDEN ALKALOMMAL hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat Isten előtt, és az Istennek békessége, ami minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." Meddig? Végig... ameddig meglátod a jó megoldásokat, ameddig a helyzet megoldódik, ameddig meglátod, hogy a menny áttör, javadra elvégzi, és megtörténik, amit az Úr szeretne. Mindvégig... a mennyig. :)

Akivel együtt imádkozol, imádkozzatok bátran.
Egyeztetett hittel:
"Köszönöm, Uram, hogy jó megoldásaid vannak. Nem vagyunk kiszolgáltatva az ellenségnek. Az ellenség próbál lenyomni, tiporni, de Te győztes Isten vagy. És mi a Te oldaladon vagyunk. A jó oldalon. És angyalaid tábort járnak körülöttünk. Így bízom Benned, Uram, és bízunk együtt is Benned, a Te harcosaiddal, az imatámogatókkal, mindenkivel, aki egy akaraton imádkozik, mindazzal kapcsolatban, amit ma, most, eszünkbe juttattál. Amiben várjuk szabadításodat. Legyen, Uram, a Te szentjeid kérése szerint, kérlek, legyen meg a megoldás, a teljesen jó, a VÁRATLAN megoldás, amit Te adsz, a teljes megnyugvásra és győzelemre. Ámen." :)

Bízzál Izrael az Úrban, mert az Úrnál van a kegyelem, és bőséges nála a szabadítás! (Zsolt 130,7.)



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #246 Dátum: 2018. Március 04. - 11:01:01
Ne félj!
A félelemmel le kell számolnod. Ne hagyd, hogy uralmat vegyen rajtad. Ha szükséges, beszélj valakivel, aki Jézussal jár, s bölcs, aki már megharcolt ezzel a problémával, és az Úr közelsége veszi körül. Beszéljetek, és imádkozzatok együtt.

Ez az Ige mindenkié, aki Jézussal jár: "Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz." (Józs 1,9).

Persze lehetnek olyan élethelyzetek, amik teljesen megoldhatatlannak tűnnek. De "vesztenivalód" nincs, ha életed 100%-ig az Úré. Ez az alapkiindulás, mert Ővele az élet teljessége jár, és ha itt a földön, most, veszteség következne is be, de a menny teljes védelemmel vesz körül, nem tudhatod, melyik pillanatban, milyen új és gazdag megoldás, szabadítás következik be. Angyalai ott állnak melletted, és, ha VELE JÁRSZ, Neki adtad az életedet, MINDEN NAP új lehetőségekkel teljes, és megoldásokkal közeledik feléd.

Gyere, imádkozzunk: "Úr Jézus Krisztus, köszönöm, hogy megígérted, hogy velem vagy, minden nap. Uram, az életem a Tiéd, és legyen is a Tiéd, teljességgel. Formálj, minden nap, úgy, ahogy szeretnél, és vezess, hogy a Te akaratod megvalósulhasson bennem, és általam is. A Tiéd az életem, minden helyzetével együtt, és köszönöm, hogy RÁD BÍZHATOM most, Uram, teljességgel. Mindazt, ami nyomaszt (... itt sorold fel bátran, teljesen konkrétan, ami nyomaszt, bármilyen nehézség legyen is az... és közben, mindig mondd: "ezt is Rád bízom, Uram, Rád vetem ezt a terhet is"). Köszönöm, Uram, hogy velem vagy, és tudhatom, hogy Nálad ott a megoldás, mindezekre. Kérlek, mutasd meg, mit tehetek meg én, mit tegyek és hogyan döntsek. A Tiéd az életem, és megbízom Benned. Ámen."

Uram, köszönöm, hogy meghallgattad, amit most elmondtunk Előtted, és hozod a megoldást, a megoldásokat, hozod a felszabadítást, és meg fogjuk látni, Veled együtt, életünkben, a JÓT. Amit Te elkészítesz. Ámen.

Józs 1,9. "Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz."



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #247 Dátum: 2018. Március 05. - 07:50:26
ÉPÍTSD FEL ÉLETED VÉDŐFALAIT... (6) :)
De sok embert húznak vissza emlékei. De sok ember nem tudja feldolgozni, ami történt vele. Mindannyiunkat kísért ez. De a mi Istenünk a JÖVŐ Istene. Olyan Úr, Aki újat teremt. Az ÚJ van előtte. Mindent megtesz azért, hogy újjá tegyen. A régiek elmúljanak és íme, újjá legyen minden. Nem abban gyönyörködik, hogy felsorolja neked, mindazt, amit elrontottál. Nem a kárhoztatás Istene. Amikor ítéletet tesz, igazságosan cselekszik - de nem gyönyörködik a meghaló halálában... azt akarja, hogy jöjjön a megtérés, hogy lehessen újat kezdeni. Nem a régiekről akar beszélni - amit Ő mond: "Új ég és új föld"... "Íme, mindent újjá tesz". Mert itt találhatod meg életed biztonságát, azt az elrejtettséget, ami nélkül nem lehetsz boldog. A múltad nem segít hozzá - Ő a múltadat lerendezte. A jövő abból fakad az életedben, hogy múltadat a keresztre vitte fel...
Itt van életed következő védőfala:

5./ Te TUDOD, hogy nem "múltad" van, hanem JÖVŐD.
Jel 21,1,7. „Ezután láttam új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt; és a tenger többé nem volt. 2 És én János láttam a szent várost, az új Jeruzsálemet, amely az Istentől szállt alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony. 3 És hallottam nagy szózatot, amely ezt mondta az égből: Íme az Isten sátora az emberekkel van, és velük lakozik, és azok az Ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velük, az ő Istenük. 4 És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. 5 És mondta az, aki a királyi széken üt: Íme mindent újjá teszek. És mondta nekem: Írd meg, mert e beszédek hűek és igazak. 6 És mondta nekem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen. 7 Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.”

2Kor 5,17. „Azért, ha valaki Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak, íme újjá lett minden. Mindez pedig Istentől van, Aki minket, Magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és Aki reánk bízta a békéltetésnek szolgálatát. Minthogy Isten volt az, Aki Krisztusban megbékéltetette magával a világot, nem tulajdonítván nekik az Ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.”

a./ A rossz múltadat Őreá bíztad. Ő „intézte el”, egyszer s mindenkorra. Hol van? A kereszten!
b./ Ő a JÖVŐ Ura. Jövőt munkál. Mindig. (Jel 21,5-6.)
c./ A jövődről beszél az Ige, szól az Úr. Ragadd meg. Ahogy József is megragadta, az Ószövetségben.
d./ Ne kárhoztasd magad.
-- Bocsánatot kértél, őszintén (ha újabb részleteket mutat meg az Úr, megteszed).
--Megbocsátott (már előre – de te amikor bocsánatot kértél, átvetted Tőle).
--Ami kimaradt, elmaradt az életedből – az elmaradt. Az Úrnál van. (Nem véletlenül ilyen radikális a tékozló fiú példázata.)
--Amit az Úr visszaad, azt vissza is fogod kapni – kipótolja az elveszett éveket. Ő meg tudja tenni. Meg is ígérte. Képes rá, és meg is teszi.
Joel 2,25-27. „És kipótlom nektek az esztendőket, amelyeket tönkre tett a szöcske, a cserebogár és a hernyó és a sáska; az én nagy seregem, amelyet reátok küldöttem. 26 És esztek bőven és megelégedtek, és magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét, Aki csodálatosan cselekedett veletek, és soha többé nem pironkodik az én népem. 27 És megtudjátok, hogy az Izrael között vagyok én, és hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek és nincs más! És soha többé nem pironkodik az én népem.”
e./ Ne félj! Ne félj a jövőtől, ne féltsd a jövődet! (Joel 2,25-27.)

Légy áldott, legyen benned erős bizalom, és tudatosság, TUDD, hogy az Úr, a te Istened, aki személyesen ismer téged, a jövődet építi. Akárhány éves vagy. Akármi volt a múltban. Ő a te jövőd Istene. Ezt a jó jövőt építi a mai napon is. Legyen áldás ezen az építkezésen, s tudjon az Úr megnyerni téged arra, hogy Vele együtt építs. Mindent elvégezz, ami rajtad áll. Jézus nevében. Ámen.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #248 Dátum: 2018. Március 06. - 06:37:49
AKI VET A LÉLEKNEK


"Aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet." Galata 6,8b

 

Melyik szántóföldet ápolod, műveled, félted? A tested vagy a lelked? A lelked felszántatlan parlagföld? Ha te nem munkálod, majd szántja az Isten. Éles az ekéje! Ne várd meg, hogy Ő szántson. Vannak emberek, akik úgy érzik, hogy a lelkük csupa seb, mint egy felszántott föld. Az aratás titka, hogy felszántott földbe jó magot vessünk. Isten vetése csodálatos vetés. Vet a gondolataiból. Az Ő gondolatai magasabbak a mi gondolatainknál (Ézs 55,9). Békességnek és nem háborúságnak gondolata (Jer 29,11). Az Ő beszéde az Ige. "Az Istennek beszéde élő és ható" (Zsid 4,12). Isten beszéde a legnagyobb erő ezen a földön. "Elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait". A harmadik zsák, ahonnan Isten vet, az Ő csodálatos cselekedete. Isten adta Jézust! Ő nem csak gondol, nem csak beszél, Ő cselekszik. A mennyben belenyúlt a zsákba, és levetette a földre a legdrágább magot. Mert így szerette Isten e világot! A te földedbe csak te vethetsz, ez Isten csodálatos kegyelme. Ő szabadságot adott arra, hogy beengedd a magot vagy visszautasítsd. Bevetetted már a lelkedbe ezt az egyetlen, csodálatos magot, Jézus Krisztust? Akik befogadták Őt, azoknak Isten hatalmat adott, hogy fiaivá legyenek. Aki vet az ő lelkének, a lélekből arat örök életet. A legszebb szó ezen a világon ez, hogy "élet"! Ugye tudod, hogy a tied nem élet? De halld meg most, hogy neked is lehet életed. Isten akarja neked adni, mert tudja, hogy életre vágyik a szíved. Ne keresd az életet máshol, csak Istennél. Vess a léleknek, hogy arathass örök életet.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #249 Dátum: 2018. Március 07. - 06:45:42

Érdemes helyreállítani a kapcsolatokat
2018. március 07. 03:00 - gabormel

    „Ha bármit is kaptál Krisztus követésétől, ha szeretete bárhogyan is változást hozott az életedbe, ha a lelki közösség jelent számodra valamit… Értsetek egyet egymással, szeressétek egymást, és egy lélekként ugyanarra törekedjetek” (Filippieknek írt levél 2:1-2, The Message fordítás)



A kapcsolatokat mindig érdemes helyreállítani.

Az élet arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan kell szeretni. Isten azt akarja, hogy értékeljük a kapcsolatainkat, és ahelyett, hogy eldobnánk, tegyünk meg mindent azok fennmaradásáért, ha bármi konfliktus, fájdalom, vagy szakadék is állna közénk.

Valójában a Biblia azt mondja el nekünk, hogy Isten a kapcsolatok helyreállításának szolgálatát adta meg számunkra. Emiatt az Új Testamentum jelentős része is a jó kapcsolatok kialakításával foglalkozik.

Pál apostol tanítása szerint a másokkal való együttműködés képessége a lelki érettség jele. Mivel Krisztus azt akarja, hogy az egymás iránt érzett szeretetről ismerjék fel azokat, akik a családjába tartoznak, a megromlott kapcsolatokat a hitetlenek csúfos bizonyítékának tekinti. Ezért nyugtalanította annyira Pál apostolt az, hogy a korintusi egyház tagjai egymással harcban álló pártokra szakadtak, és vitás ügyeikkel bírósághoz fordultak.

Emiatt írta ezt: „Szégyenkezzetek! Biztosan van közöttetek legalább egy bölcs ember, aki vitát rendezhet keresztény testvérei ügyében” (Korintusiaknak írt I. levél 6:5, GNT fordítás). Teljesen megdöbbentette, hogy senki sem volt elég érett ahhoz, aki elősegítette volna a konfliktus békés lezárását. Ugyanebben a levélben mondja: „Ezzel a kéréssel fordulok hozzátok: Mindnyájan egyetértésben kell élnetek!” (Korintusiaknak írt I. levél 1:10, The Message fordítás).

Ha azt szeretnénk, hogy Isten gyermekeként az Ő áldásával éljük az életünket, akkor a béke megteremtésére kell törekednünk. Jézus így tanít: „Áldottak, akik békességben élnek, mivel Isten gyermekeinek fogják hívni őket.” (Máté evangéliuma 5:9, NLT fordítás).

Figyeld meg, Jézus nem azt mondja, hogy „Boldogok, akik a békét szeretik”, mivel a békét mindenki szereti. És azt sem mondta, hogy „Boldogok a békés emberek”, akiket látszólag sosem zavar semmi. Hanem azt mondja: „Boldogok, akik a békéért harcolnak” – akik aktívan a konfliktus feloldására törekednek.

A következő néhány napban a konfliktusok megoldásához szükséges lépéseket fogjuk megvizsgálni. A béketeremtés nagyon kemény munka, ezért is van oly kevés a béke fenntartására elhivatott emberekből. De mivel Isten családjának a tagja vagy, a béketeremtés az egyik legfontosabb készség, amelyet fejleszteni tudsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

    Milyen béketeremtő embereket ismersz? Hogyan jellemeznéd őket?
    Mi az az egyetlen dolog, amit ma megtehetnél a kapcsolataidban, illetve a közösségedben lévő békéért?
    Miért olyan kemény munka a béketeremtés?



 



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #250 Dátum: 2018. Március 08. - 07:23:37

Kapcsolatok helyreállítása: Istennel beszélj először


    "Mi okoz harcokat és viszályokat köztetek?...Vágyakoztok valamire, de az nincs... Azért nincs, mert nem kéritek Istentől." (Jakab 4:1-2 NIV fordítás)




Az első biblikus lépés egy kapcsolat helyreállításakor az, hogy Istennel beszélj, mielőtt még az adott személlyel beszélnél.

Beszéld meg a problémát Istennel. Ha először imádkozol ahelyett, hogy a problémádat egy barátodnak meséled el, gyakran megtapasztalhatod, hogy Isten megváltoztatja a szívedet, vagy megváltoztatja a másik embert anélkül, hogy te bármit tennél.

Minden kapcsolatod jobb lenne, ha többet imádkoznál azokért. Használd az imát arra, hogy függőleges irányban engedd ki magadból a dolgokat - ahogy Dávid is tette a zsoltárokban. Mondd el Istennek a csalódásaidat. Kiálts Hozzá. Őt nem lepődik meg és nem lesz ideges, amikor úgy mész Hozzá, hogy harag,  fájdalom, bizonytalanság vagy bármely más érzés van benned. Mondd el Neki, hogy pontosan mit érzel.

A legtöbb konfliktus betöltetlen szükségben gyökerezik, és vannak olyan szükségletek, amelyeket csak Isten tud betölteni. Ha azt várod bárkitől - egy baráttól, társtól, pásztortól vagy családtagtól - hogy töltsön be olyan szükségletedet, amit csak Isten képes betölteni, akkor annak csalódás és keserűség lesz az eredménye. Az embernek sok olyan dologra van szüksége, amit csak egyedül Isten képes betölteni.

Jakab apostol azt írja, hogy sok konfliktusunk abból fakad, hogy nem imádkozunk: "Mi okoz harcokat és viszályokat köztetek?...Vágyakoztok valamire, de az nincs... Azért nincs, mert nem kéritek Istentől." (Jakab 4:1-2 NIV fordítás)

Ahelyett, hogy Istenre néznénk, másoktól várjuk, hogy boldoggá tegyenek, és dühösek leszünk, ha ez nem sikerül. Isten ezt mondja: "Miért nem hozzám jössz először?"

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

    Általában mit teszel először, amikor konfliktusod van valakivel?
    Mit gondolsz, miért hajlunk arra, hogy konfliktus esetén először másoknak beszéljünk arról?
    Az imaéleted tükrözi, hogy csak Isten tudja betölteni minden szükségletedet? Miért, vagy miért nem?

 




Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #251 Dátum: 2018. Március 08. - 09:06:49
Dr-Kováts György


NŐNAPRA, FÉRFIAKNAK... 2018. :)
Micsoda kincs, ha ismered annak az értékes hölgynek a gondolkodását, akivel megosztod az életedet, kedves férfi testvérem. Micsoda kincs, ha a helyén tudod kezelni, amiket mond, vagy amit tesz a feleséged.
Szeretné, hogy a növények felett világítson a lámpa, hiszen a lakásotok félsötét állapotban van. Te a gazdaságossági szempontot tartod szemed előtt. És a környezetvédelmet. És a világ problémáinak megoldását. Ő pedig otthont szeretne, és jó érzést, ha otthon van. A kettőnek EGYÜTT kell megvalósulnia, mert ti, ketten, EGYÜTT vagytok egy házaspár. Néha nehéz - néha ki is van zárva... de, ha mindig a vitatkozás útját választod, s újra és újra előhozol valamit - ahogy az Ige mondja: "elszakítod egymástól a barátokat is"... konfliktus lesz.
Mi lenne, ha arra gondolnál, hogy OTT ÉL veled, NEM beteg, NINCS kórházban, SZERET téged, és egyáltalán, MEG VAN a társad, s közösen nevelitek gyermekeiteket... s szeretnéd, hogy BOLDOG legyen... amennyire rajtad áll: ez kincs. Érték.
Nem éri-e meg, ha engedsz olyan apró dolgokban, amikben nem tudtok megegyezésre jutni, s amik NEKI olyan fontosak? Miért ne lehetne? Mi tart vissza? Kényelmed? Büszkeséged? Vagy, mert "másként szoktad"?
Ha ilyen MÁSODLAGOS szempontok, akkor miért ne lehetne "szeretettel szolgálni", ahogy az Ige mondja, és "elszenvedni szeretetben" azt, ami a "másikkal együtt jár". Mellesleg, lehet igaza is, lehet, hogy miközben engedsz, megértesz valamit, vagy "új szokásokat" vezetsz be... és ez áldásotokra lesz. Miért ne lehetne?
Ismered a bölcs hadvezérek harci stratégiáját? Néha a lényegtelenben engedünk, hogy a lényegeset megnyerjük... Ugye nem vagy annyira "férfi", hogy a büszkeséged, a kényelmed vagy az, hogy "neked legyen igazad" annyira sokat ér, hogy mindent áldozatul dobsz ennek?
Boldog, aki nem kritizálja a feleségét, amikor hazaér a lakásba.
Boldog, aki a gyerekeknek JÓT MOND a feleségéről (az édesanyáról), s így teremti meg a mennyei, jó légkört a családban.
Boldog, aki a dicséretet tekinti általánosnak, és KERESI, kit, miért dicsérhetne meg a családban.
Boldog, aki felméri, mi az, amit CSAK ő tud megcsinálni, és nem hagyja, hogy tízszer kérjék meg rá... talán még ötször sem.
Boldog vagy, ha, amikor mond valamit a feleséged, megérted, MIÉRT mondja, és nem akadsz fenn a "hogyan"-on. Micsoda kincs. Érték. És boldoggá teszi a társadat.
S ha nem sikerült, nem legyintesz, hanem bocsánatot kérsz, és újra nekifutsz...

Áldott Nőnapot, kedves férfitársaim - ez feleségetek, családotok számára is áldás lesz.



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #252 Dátum: 2018. Március 09. - 06:15:52
Dr. Kováts György
március 7., 9:15 ·

SZEMPONTOK konfliktusok feloldásához, illetve ahhoz, hogy ne növeljük még nagyobbra őket:
a./ Ha már nem tudsz jót tenni, legalább rosszat ne tegyél.
b./ Vizsgáld meg, mit szeretnél: „csak elmondani“ (kiadni magadból), vagy azt szeretnéd, hogy megértsék, amit el akarsz mondani. Ez a kettő nem ugyanaz!
c./ Mit szeretnél: azt, hogy változzon a másik fél, (amennyire lehet), vagy csak azt, hogy legalább értse meg, neked miért olyan nehéz? Ez a kettő sem ugyanaz.
d./ Ha elrontottál valamit – beolvastál, helytelenül fogalmaztál, megsértettél valaki mást – nézd meg, mit tehetsz: legalábbis próbálj meg önmagad megalázásával, bocsánatkéréssel elhárítani valamit abból, amit elrontottál.
e./ Ha nehéz, gondold végig, mit mond az Ige: „akik Istent szeretik, minden a javukra van“ – vagyis, Isten, még „ebből is“ tud „valami“ jót kihozni... ha SZERETED Őt. És, ha SZERETED Őt, akkor a másik Ige is dolgozik: „ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok!“. Oké, szeretnéd, hogy minden javadra legyen, akkor szeresd az Urat. És ha szereted Őt, akkor megtartod a parancsait. Márpedig Ő mondta, hogy ha a testvéred a bíró elé citál, igyekezz megbékélni vele, még mielőtt odaérnétek a bíró elé. És azt is Ő mondta, hogy ha „áldozatot“ akarsz bemutatni az Úr előtt (mondjuk dicsőíteni szeretnéd Őt, vagy éppen egyszerűen csak imádkozni kezdenél neki), és eszedbe jut, hogy testvérednek bármiféle panasza van ellened, akkor ELŐBB menj el, félbehagyva az áldozatot, hagyd ott az oltár előtt, amit az Úrnak akartál adni (tenni), és gyorsan szaladj, és békülj meg a te testvéreddel. Csak utána jöjj vissza az áldozatodhoz. Nos, ha szereted az Urat, elrendezed a dolgaidat, és nem leszel képmutatóvá. Ugye?
f./ Jó – mondod – de én nem szeretnék álságos lenni, nem akarom aláírni a gonosz indulatokat, amiket kedélyeskedéssel, szívélyeskedéssel fednek el. Ezért inkább beolvasok...
Oké, kérdezem én, de valójában KIT akarsz követni? Kinek a mintáját? Mert, ha Te Jézushoz tartozol, és az Ő útján akarsz járni, akkor nem „olvashatsz be“ úton-útfélen, hiszen az Úr Jézus sem tette.
Nézd csak meg, amikor a tetten ért asszonnyal kapcsolatban kérdezték őt – kísértve, és hibát keresve benne – hogy mit mond, a törvénnyel szemben, mit kell tenni, megkövezni, vagy felszabadítani a büntetés alól. Mit tett az Úr? Írt a földre. Néma csöndben. Nem olvasott be nekik, nem mondta, hogy micsoda képmutatók, foglalkozzanak csak a saját bűneikkel. Semmi hasonlót nem mondott. Hanem várt. Néma csöndben. S amikor szorgalmazták, hogy végre válaszoljon már, akkor nézett fel, és mondta: „aki közületek nem bűnös, az vesse rá az első követ“. S mindenki elódalgott. Leléptek, mert mindenki sáros volt.
De ehhez nem kellett sem aa./ kiabálni, bb./ sem beolvasni, cc./ sem megbotránkoztatni másokat.
Elég volt a menny bölcsessége.
Ugyanígy, amikor Simon farizeus házánál volt az Úr, jól tudta, milyen kritikával van felé Simon, és tudta, hogy mennyire nem gondolja, hogy Ő próféta lenne – de semmi beolvasó szót nem olvasunk itt. Hanem? A legnagyobb bölcsességgel, a legnagyobb szelídséggel, úgy fogalmazott, hogy senki nem sértődhetett meg, az igazság a legnagyobb gondossággal lett beültetve mindenki szívébe, és mindenki világosan elvihette magával még a példát is, amit az Úr bemutatott.
Hát, én Jézust szeretném követni. És az Ő példája alapján akarok eljárni.
g./ Ha már elrontottál valamit, vagy elrontottak veled szemben valamit, IMÁDKOZZ, mert aki imádkozik, az győz. Kérd az Urat a feloldásért, a helyreállításért.
h./ És legközelebb előre imádkozz. Ha csak sejted, hogy nehezebb szituba kerülsz, imádkozz ELŐRE, készülj fel alázatból, gyakorold közben folyamatosan a türelmet, az alkalmazkodást, és a nyelv feletti önuralmat, s meríts a menny szeretetéből. Tudatosan.

Legyen az Úr áldása rajtad, munkahelyi, gyülekezeti, családi, rokoni és szomszédsági helyzetekben, hogy ne eszkalálódjanak a konfliktushelyzetek és a megrontott kapcsolatok ne sodorják magukkal az emberek őszinte vágyakozását a békesség után, hanem ehelyett legyen inkább békesség, megbékélés, harmónia és ezzel együtt áldás Istentől. Minden kapcsolatodon, és minden élethelyzetedben. Életed minden időszakában. Jézus nevében. Ámen.

Róma 12,18. „Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.“



Nem elérhető zsotza

  • Utolsó utáni csavar Isten gépezetében.
  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1074
  • Nem: Férfi
  • Takarító- kistestvér
Válasz #253 Dátum: 2018. Március 10. - 11:23:23
.
b./ Vizsgáld meg, mit szeretnél: „csak elmondani“ (kiadni magadból), vagy azt szeretnéd,
hogy megértsék, amit el akarsz mondani. Ez a kettő nem ugyanaz!


Istenünk  irgalmazzon, hogy  ne  legyek  a  fenti  példa,
hallgatóm  pedig  ne  legyen  préda!  :-X

Sajnos, tapasztaltam, hogy  a  Megmondó nem  a  megoldást  kereste,
nem  is  véleményemre  volt  kíváncsi,
hanem  csak  a  mérgező  monológjához  akart  tapsoló, bólogató  közönséget.

"Leben,und leben lassen!"


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #254 Dátum: 2018. Március 13. - 19:30:46
Ne félj. Az Úr, a te Istened, megvilágosítja a te sötétségedet.
Ne félj. Ő a világ Világossága, ott van veled, s ha Ő ott van, te átfutsz még az ellenséges táboron is, teljes győzelemmel, sértetlenül, és átugrasz Ővele, Őáltala, még a kőfalon is.
A "lehetetlen" is LEHETSÉGESSÉ VÁLIK, Ővele - Aki ott van veled, melletted, harcaidban, és győztessé tesz téged. Meg fogod látni.

Te csak szeress, szolgálj, ne adj fel abból, amire a te Urad elhívott téged, ne engedd, hogy az ellenség megfosszon attól, amit Jézus munkált ki benned, amire Ő már elvezetett.
Légy irgalmas, támogass másokat, ügyelj a feddhetetlenre, nézd a béke emberét - lásd magad előtt azt, amit az Úr tesz, ahogyan Ő cselekszik.

Tanuld meg Őtőle, hogy Ő szelíd és alázatos szívű, és a./ nyugalmat találsz a te lelkednek, b./ feltámad a világosság a sötétségben, megjelenik a megoldás, minden reménytelenség ellenében, c./ még ellenségeid is meglátják, felismerik az Urat, és dicsőíteni fogják a te mennyei Atyádat, ha látják a te jó cselekedeteidet, épp a "sötétség" idején.

Tehát: ne add fel, folytasd, amit elkezdtél, és meg fogod látni, az Úr győztessé tesz téged. Ámen. Ámen. Ámen.

"Mert Te gyújtod meg az én szövétnekemet; az Úr az én Istenem megvilágosítja az én sötétségemet. Mert Általad táboron is átfutok, és az én Istenem által kőfalon is átugrom. Az Istennek útja tökéletes; az Úrnak beszéde tiszta; pajzsa Ő mindazoknak, akik bíznak Benne." (Zsolt 18,29-31).