Szerző Téma: Üzenetek  (Megtekintve 77167 alkalommal)

plus minus reset

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3238
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 21:59:26
Re:Üzenetek
« Válasz #285 Dátum: 2018. Június 07. - 11:44:26 »
    

NEM IGAZÁN


"Figyeltem és hallottam: nem igazán beszélnek, senki nincs, aki megbánja az ő gonoszságát." Jeremiás 8,6a

 

Az Ige azt mondja: "Figyeltem és hallottam…" Amit hallott, azt is elmondja azonnal. Az Úr őszinte hozzánk. Mennyire nem viszonozzuk mi ezt az őszinteséget. Mivel érdemli meg az őszinte Úr, hogy képmutató légy előtte?! Mást mondasz, mint amit gondolsz. Megdöbbentő a megállapítás, hogy "nem igazán beszélnek". Talán átadtad az életedet szóval, mondtad, hogy mindenem a Tiéd, és rövidesen rájöttél, hogy nem igaz az egész. Bár megmutathatná Isten, hogy az életedben mi az, ami nem igaz. Lehet, hogy az örömöd, a békességed, a szereteted sem igaz. Igazán szeretted a férjedet, gyermekeidet, a gyülekezetben lévőket? Vagy ez mind csak egy máz, amire Istennek azt kell mondania: "Nem igazán be-szélnek." Felszínesen mondogatjuk a bűneinket, de a lényeget soha nem mondjuk. "Szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz" (Jóel 2,12). Folyik a ruhaszaggatás, de a szíved mélyét, ahol igazán fájna, nem szaggatod meg. Valaki azért nem mondta el a bűneit, hogy ne sírjon. Baj az, ha mások is látják, hogy sírsz? Mindig meg kell játszanod a tökéletes hívőt? Olyan nagy ajándék, ha valaki a szívét szaggatja meg, és folynak a könnyei! A könnyek ajándéka jó dolog, mert akkor megtörik a szív. "Figyeltem és hallottam: nem igazán beszélnek." Úgy szeretem az őszinte Istent, hogy szembe mondja meg, és nem hát mögött. Azt mondja az Ige: "Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes Ő!" (5Móz 32,4b) A bűnbánat annyit jelent, hogy igazat adsz az Istennek. Beismered: Így van, Uram, ez vagyok.

Nem elérhető Csaba

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 11612
 • Nem: Férfi
 • Last Login:Ma - 19:45:48
Re:Üzenetek
« Válasz #286 Dátum: 2018. Június 07. - 20:41:12 »
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3238
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 21:59:26
Re:Üzenetek
« Válasz #287 Dátum: 2018. Június 18. - 06:57:34 »
 Mi a te legnagyszerűbb adottságod?


    „Felelősséged teljes tudatában éld az életed; ne úgy, mint azok az emberek, akik nem ismerik az élet értelmét és célját, hanem, úgy, mint akik ismerik.” (Ef 5:15, Phillips fordítás)

szeretet.jpg

Te és én sokféle nagyszerű adottsággal rendelkezünk. Néhányan közülünk a matematikához értenek, másoknak a számítógépek javításához van tehetsége, és vannak olyanok, akik varrni tudnak. Mindannyiunk rendelkezik valamilyen képességgel – mégha időnként másokra van szükségünk ahhoz, hogy ezekre rávilágítson.

De te tudod-e vajon, hogy neked mi a legnagyszerűbb képességed?

A felelősség.

A felelősség az életre való válaszadás képessége. Ez tesz emberré – és ez Isten ajándéka. Az életed nagy részét nem te irányítod, hiszen nem választhatod meg a szüleidet, és azt sem, hogyan neveljenek fel. Ahogy azt sem, hogy milyen kivételes ajándékokkal és tehetségekkel jöttél a világra.

A felelősség az, hogy hogyan kezelsz minden más dolgot. Isten szabad akaratot adott számodra az életedben felmerülő döntések meghozatalára. Hogyan válaszolsz azokra a dolgokra, amelyek az életedre leginkább hatást gyakorolnak.

Igazából az élet sok szempontból is egy próba a felelősség kezelésére. Örökkévaló életünknek csak egy kis töredékét éljük le itt a földön. Isten nem azzal törődik, hogy milyen eredményeket értünk el földi létünk alatt, Őt csak a jellemünk érdekli.

Jelen életünk csupán bemelegítés az eljövendő idők számára. Isten a később bekövetkező történések miatt teszi próbára a felelősségünket, és ezt abból a két okból kifolyólag helyezte elsősorban a földi életünkbe, hogy személyesen megismerjük Istent, és kialakuljon a személyiségünk.

Az elmúlt három-négy évtizedben rendkívüli visszaesés tapasztalható a kultúránkban a felelősség kérdésével kapcsolatban. Ebben a világban sokan e szerint a mottó szerint élik az életüket: „Semmiért nem vagyok felelős. Ez nem az én hibám.”

Ez a nézet azonban éles ellentétben áll azzal, amit a Biblia tanít: „Felelősséged teljes tudatában éld az életed; ne úgy, mint azok az emberek, akik nem ismerik az élet értelmét és célját, hanem, úgy, mint akik ismerik.” (Ef 5:15, Phillips fordítás)

Ha Jézus követője vagy, akkor tudod, hogy Ő az egyedüli, aki értelmet adhat az életednek. Felelősségteljesen élheted az életed, mivel te gondoskodsz arról az életről, amelyet kaptál, és ebből az életből csak azok az emberek tudják a legtöbbet kihozni, akik felelősségtudóan élnek.

Te hogyan fogod használni azt az életet, amit kaptál?

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3238
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 21:59:26
Re:Üzenetek
« Válasz #288 Dátum: 2018. Június 19. - 08:54:35 »
    

A GAZDAG LÁT


"És a pokolban felemelé az ő szemeit, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében." Lukács 16,23

 

Az Ige helyszerűen beszél a két állapotról, az egyik Ábrahám kebele, ahová a koldus jutott. A másik pedig a gyötrelem helye, a pokol. Ábrahám kebele a hit állapota. Lázár már földi életében is ebben volt. A halállal nem sok változik, csak az az élet, amiben addig volt az ember, kiteljesedik, tartóssá lesz. A másik állapotra azt mondja az Ige: gyötrettetik. Hányan mondják, hogy az életem egy kis pokol. Két terület van, két állapot, ez a világ és Isten világa. Ábrahám kebele a hitbeli állapot. Lázár már előbb is ebben volt, most végleg odakerült. A gazdag és Lázár amikor meghaltak, becsukták a szemüket, és ott nyitották fel. Valóság lett, ami eddig is volt, csak most már változhatatlan valóság. Sok ember azt hiszi, hogy egy marék gyógyszerrel kijuthat a pokolból, és örökre belemenekül. A halál nem kiút, hanem beút valahová. Az Ördög hazugsága az, ha eldobod az életed, minden jó lesz. A kettő között nincs hely, csak egy nagy közbevetés. Olyan nincs, hogy egyik lábammal itt vagyok, a másikkal ott. Amikor az életből átkerültél a halál állapotába, akkor már nincs átjutás. Azt mondja az Ige a gazdagnak: "Akik akarnának innét ti hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek." Földi életünk az az időszak, amikor át lehet menni egyikből a másikba. A kegyelemnek ez az időszaka a halállal lejár. "És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vettetik" (Jel 20,15). A nagy közbevetésen egyetlen híd visz át a sötétség hatalmából Isten országába: a kereszt. Menj hát át Jézus haláláért az örök életre.

Elérhető Irma

 • Moderátor
 • *
 • Hozzászólások: 3238
 • Nem: Nő
 • Last Login:Ma - 21:59:26
Re:Üzenetek
« Válasz #289 Dátum: 2018. Június 19. - 22:35:44 »
KŐ AZ ÚTON

Gondolod, kerül életed útjába
egyetlen gátoló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
hidd el, ahol van, ott kell lennie.
De nem azért, hogy visszatartson téged,
se, hogy lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
hogy te megállj mellette,
nézd meg a követ, aztán kezdj el
beszélni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
küld azzal az akadállyal neked.
S ha lelked Istennel találkozott,
utadban minden kő áldást hozott.

M. Feesche után németből
ford. Túrmezei Erzsébet