Szerző Téma: Hamis apostol, álnok munkás  (Megtekintve 15894 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Dátum: 2013. December 14. - 22:04:02
Hamis apostol, álnok munkás.

''Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, akik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat.''
2Kor. 11:13


Kedves Testvérek!
''... az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások.''

Jó, jó! Na de milyenek az ilyenek?!
Néhányan abban a tévhitben vannak, hogy olyan embereket kell itt elsősorban keresni, akik nyilvánvaló hazugságot állítanak a Bibliáról, vagy a Krisztusról!

Ha a hamis apostol és az álnok munkás a világból szeretne ragadozva megélni, játszi könnyedséggel megtehetné, hogy nyilvánvaló ostobaságot beszél és tanít, hiszen a világ nem ismeri Isten Igéjét.
Csakhát itt van egy apró bibi:
A világot nem is érdekli Isten igéje! Ezért abból, Isten igéje által a hamis apostol, s az álnok munkás nem is fog hasznot húzni!!!
Szóval újra tegyük fel a kérdést: ''Milyenek az ilyenek''?!
Az apostol megadja reá a választ:
''Nem is csoda; hisz maga a sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá: akiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.''
2Kor.11:14-15


Látjuk, hogy mit mond a Szent Szellem az apostol által?
''Akiknek végük az ő cselekedeteik szerint lészen.''

Tehát nem a tanításaik, hanem a CSELEKEDETEIK fogják kárhoztatni őket!
Hogyan lehetséges ez?
A válasz egyszerű: Amit tanítanak az nincs összhangban a cselekedeteikkel, erre utal Pál a 12. versben:
''DE AMIT CSELEKSZEM, CSELEKEDNI IS FOGOM, HOGY ELVÁGJAM AZ ALKALMAT, AZ ALKALOMKERESŐK ELŐL; HOGY AMIVEL DICSEKSZENEK, OLYANOKNAK TALÁLTASSANAK ABBAN, MINT MI IS.''

Nos, a hamis apostol és az álnok munkás nem fog olyannak találtatni a viselkedésében és a cselekedeteiben, mint amiről prédikál, s amellyel dicsekszik.

Szeretném, ha felismernétek a hamis apostol és az álnok munkás mintapéldányát a Bibliából:
''Mária azért elővevén egy font igazi, drága nárdusból való kenetet, megkené a Jézus lábait, és megtörlé annak lábait a saját hajával; a ház pedig megtelék a kenet illatával. Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Judás, Simonnak fia, aki őt elárulandó vala: Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és miért nem adták a szegényeknek? Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, elcsené.''
Jn. 12:3-6


Úgy vélem, ennél világosabban nem adhatta tudtunkra a Szentlélek, hogy MINDEN SZÉP SZAVA ELLENÉRE JÚDÁS A KEZDETEKTŐL FOGVA EGY HAMIS APOSTOL ÉS ÁLNOK MUNKÁS VOLT.
MEGADATOTT NEKI, HOGY AZ APOSTOLOK KÖZÉ SZÁMOLTASSÉK, DE MEGLOPTA SAJÁT TESTVÉREIT, KÉPMUTATÁSA PEDIG A FENTI IGÉVEL ÖSSZHANGBAN NAPVILÁGRA JÖTT, AMIKOR KRISZTUST ELÁRÚLTA ÉS ELADTA HARMINC EZÜST PÉNZÉRT...


Máté evangéliuma 24:48-51-ben az Úr Jézus Krisztus beszél egy gonosz (görögben: rossz) szolgáról, aki a szolgálótársait verni kezdi, s együtt tivornyázik a részegesekkel.
Nem kell nagy fantázia hozzá, hogy megértsük, hogy itt olyan hamis munkásról van szó, aki az igazat gyötri és bántalmazza, s közben barátságot köt a világgal, hogy kiélhesse abban a gonosz kívánságait.

Kedves Tamás!
A keresztyénnek rettegnek attól, hogy rámutassanak egy hamis apostol, vagy egy álnok munkás személyére tartva a szeretetlen ítélkezés vádjától.
Valószínűleg ehhez is szűkség van az Istentől származó elhívásra!
A következőkben Isten és emberek előtti teljes felelősségem tudatában kijelentem, hogy Németh Sándor minden tekintetben megfelel a hamis apostol és az álnok munkás bibliai fogalmának!!!
A következő hozzászólásaim ezen a fórumon születtek jól tükrözik, hogy Németh Sándor olyasmikkel mutogat másokra, amelyekben önmaga is élen jár, KÉPMUTATÓSKODVA KÜLÖNBNEK ÁLLÍTJA BE MAGÁT AZOKNÁL, AKIKET MEGÍTÉL!
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:07:55 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #1 Dátum: 2013. December 14. - 22:04:26
Idézetet írta: Csaba
2.Kor.11: 13. Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat. 14. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. 15. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen.''

No lássatok erre egy valóságos példát, amúgy sem sűrűen fogtok ettől az embertől általam bármit is olvasni...

Német Sándor: SZERETET VAGY GYŰLÖLET?

Jézus Krisztus előrejelzése szerint e világkorszak befejező szakaszában az emberek magatartásának egyik mozgatóereje a gyűlölet lesz. Ennek következtében a kapcsolatok megromlanak, az emberek gyűlölni fogják egymást, családok, házasságok hullanak szét, nemzetek, államok fordulnak egymással szembe ellenségesen, a zsidókat és a tényleges keresztényeket pedig üldözni fogják.

Az etnikai, vallási, kulturális, valamint egyéni jellegű gyűlölködések világméretűvé válnak, ami a jövőben a történelemben példa nélkül álló világválságot idéz elő. Az élet minden területét átható gyűlölet következményeinek kezelése oly mértékben leköti az államok, társadalmak erejét, hogy nem marad sem idejük, sem energiájuk, sem jóakaratuk a létezés természetes gondjainak megoldásaira, a válaszok felkutatására az ezzel kapcsolatos kihívásokra.

Az eszkatológiai gyűlölet világkultúráját számos katasztrófa is fogja sújtani, például éhínség, gyógyíthatatlan betegségek és járványok, természeti csapások. A gyűlölködő politikára, vallásokra, a terrorra és a háborúkra, s az ezek nyomán jelentkező károk enyhítésére, valamint az önpusztító, destruktív életvitelre költött összegek felemésztik a mezőgazdaság, egészségügy, környezetvédelem fejlesztésére fordítható összegeket. Jézus jövendölése szerint e korban az emberek feljelentgetik, elárulják egymást, hogy minél nagyobb károkat, szenvedéseket okozzanak egymásnak. A felvázolt negatív jelenségek jelzik azt, hogy a világ a fenti prófécia szerint az úgynevezett "nagy nyomorúság" (tribuláció) felé halad.

Aki szeret, az Istenben marad

A történelem kezdetén az emberi természettől idegen volt a gyűlölet. Még ösztön vagy hajlam formájában sem volt jelen a bűnbeesésig az első emberpárban. A gyűlölet a szeretet ellentéte, ezért a szeretet lényegének ismerete szükséges ahhoz, hogy a gyűlölet tartalma körülírható, meghatározható legyen. A Biblia a szeretet forrását Istenbe helyezi. A szeretet felmérhetetlenül nagyobb valóság, mint az ember vagy akár a gonosz birodalma; és több mint érzelem, illetve a valóságáról alkotott ismeretünk vagy képünk. Az Univerzum keletkezésének és fennállásának a szeretet a fő oka, de az maga ettől független, személyes, az ember nézőpontjából láthatatlan valóság; amelynek keze nyomát ugyan fel lehet ismerni a világból és az emberből, mégis igazi, személyes, élő jelenlétébe akkor kerülhetünk, ha Isten beavatkozik az életünkbe, feltárja valóságát előttünk, és jelenlétét megosztja egész valónkkal.

Az isteni szeretettel (agapé) való találkozás emberi feltétele az elfogadás és az átadás, amely személyes döntésen alapul, s amelynek során az isteni jelenléttől megérintett átadja teljes személyiségét (szellemét, lelkét, testét) a természetesben és az időben feltárulkozó természetfölötti és örökkévaló szellemi valóságnak. A szeretet lényege a közfelfogással ellentétben nem lelki sajátosság, állapot, hanem szellem, amely a lelket (pszükhét) is fölemeli egy magasabb szintű állapotba, az én és a mások létezése miatti örömbe, ahol is a pszichikai, szellemi képességek fölszabadulnak a természetes kötöttségek, korlátozások alól a szeretett személy(ekkel) való közösségre (koinonia).

A szeretet elválaszthatatlanul összetartozik a romolhatatlan, halhatatlan élettel, ezért a szeretet jelenlétéből élet származik, az életadás eseménye zajlik. Ez a magas szintű élet pedig szeretetet oszt meg. Az evangélium állítása szerint az agapé Jézus Krisztusban jelent meg a Földön, hogy örök életet adjon annak, aki hisz benne. Az isteni szeretetet és életet pedig a Názáreti engesztelő áldozata tette megtapasztalhatóvá minden ember számára, ezért "aki szeret, az Istenben marad".

Az isteni szeretet megnyilvánulása és munkálkodása azt jelzi, hogy az ember az igazi élet hordozójává vált. Az embert a semmiből, a hiábavalóságból a szeretet ragadja ki, hogy a szeretet jelenlétében megtalálja létezése értelmét: az életet. A szeretet által lesz az emberből valaki, ebben az állapotban találja meg méltóságát, önbecsülését és boldogságát, és válik képessé arra, hogy mások javát, jólétét, örömét, s nem utolsósorban egzisztenciális és végső üdvösségét munkálja. Az embert a szeretet változtatja meg és teszi jó emberré. A tudásnak, tehetségnek, munkának és alkotásnak maradandó értéket szintén a szeretet ad. A szeretet a Biblia szerint a legnagyobb közösségteremtő erő Isten és ember, ember és ember között. Egyesíti a Teremtőt és a teremtményeket vertikális és horizontális dimenzióban is, hogy a látható világba a szellemi és lelki azonosulás, egység által betörhessen a föltámadás isteni ereje, amely az egész Földet, az emberiséget képes fölszabadítani a gonosz, a halál zsarnoksága alól.

A gyógyíthatatlan kór

A gyűlölet az emberi természetet a Szentírás elbeszélése szerint akkor érintette meg, amikor Éva és Ádám, az első emberpár, elfogadta a Sátán, az "embergyilkos" hazugságát Isten Igéje helyett igazságként. A hazugság nemcsak valótlan állításokat tartalmaz az isteni és természetes tényekkel szemben, hanem olyan szellemi valóság is, amely a vele és a bűnnel azonosuló emberen keresztül tud belépni a látható világba, hogy Isten jelenlétének érvényesülésével szemben mesterséges korlátokat építsen fel. Ezt a sátáni világot az isten- és embergyűlölet tartja össze. Ádám, miután a hazugság oldalára állt, elszakadt az isteni szeretettől és élettől, és szellemi vonatkozásban azonnal a halálba zuhant. Szelleme el lett zárva Isten jelenlététől, és a Sátán gyűlöleten alapuló szellemi világának része lett. Annak következtében, hogy szellemi helyzete megváltozott, állapotában negatív fordulat állt be. A szeretet helyett a félelem foglalta el szívét, ami az élettől, az isteni jelenléttől való menekülésre kényszerítette Ádámot.

Az ember gonosszal való találkozásának minden emberre vonatkozó következménye, öröksége lett a halál. Káin és Ábel története ezt az örökséget igazolja. Mindketten tisztában voltak Istenre utaltságukkal, de Ábel az elesett állapotból való szabadulás valóságos útját választotta: az engesztelő áldozatot, amely alapján megtörténhet Istennél az ember adósságának kiegyenlítése, a békekötés Isten és ember között, valamint az isteni jóindulat elnyerése. Ezzel szemben Káin az elégtételadást nem az engesztelő áldozatban, hanem az ajándékokban látta. Ábelt Isten megáldotta, Káin ajándékát pedig nem fogadta el.

A jogos elutasítás, háttérbe szorítás hozta felszínre Káin szívének valódi állapotát, aki meggyűlölte, majd megölte áldott testvérét, Ábelt. János apostol szerint Káin azért gyűlölte Ábelt, mert a gonosztól volt; és aki gyűlöli testvérét, felebarátját, abban nincs élet, hanem az halott ember, létezése sátáni erők befolyása alatt áll, ezért teljesíti az embergyilkos kívánságát, akinek fő foglalkozása az, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Célját pedig az emberiség életében Káinokkal képes csak elérni, olyan emberekkel, akik figyelmen kívül hagyják a valóság isteni tényeit, törvényeit, és ezekkel szemben balhiteket, hamis vallásokat, hazug világnézeteket alakítanak ki önkényesen, amelyekből erőt merítenek, hogy agressziót kövessenek el a jó oldalán állók ellen, hogy vélt sérelmeiket megtorolják, és az Isten jóindulatát hordozókkal szemben biztosítsák elsőbbségüket, felsőbbrendűségüket.

A gonosszal való találkozás mély és maradandó betegséget, degenerációt okozott az ember természetében. Ádám leszármazottjai, az emberiség több mint hatezer éve hordozza e gyógyíthatatlan kórt, a gyűlölet szellemét.

A gyűlölet forrása is természetfölötti: egy bukott főangyal jelenlétéből árad ki. Ennek hatalma és ereje az ember potenciálját felülhaladja, ezért amikor a bűn elszaporodik a Földön, vagyis ezáltal a gonosszal való találkozás felé menetelnek az emberek, mindig embertelen és istentelen, irreális kor köszönt az emberiségre, és Jeremiás próféta szavai ismételten beteljesednek: "Mert feljött a halál a mi ablakainkra, bejött a mi palotáinkba, hogy kipusztítsa a gyermekeket az utakról, az ifjakat az utcákról. Szólj! ezt mondja az Úr, s az emberek holtteste hever, mint ganéj a mezőn, és mint a kéve az arató után, és nincs, aki összegyűjtse." (Jer 9:21-22)

A gyűlölet elszakítja az embert Istentől, az embereket egymástól, és az embert az élettől, mert a megsemmisítő, pusztító erő van benne, ezért nevezi a felebarátját gyűlölőt "embergyilkosnak" János apostol. Az emberek nem csupán fegyverrel, hanem a gyűlölet vallásaival, ordas eszmékkel, indulatokkal és beszédekkel is ölik és pusztítják egymást, hogy elutasítottságukat, vélt sérelmeiket megtorolják a gyűlölt személyeken, közösségeken, sőt civilizációkon. A háborúkat mindig a "gyűlölik egymást" közállapot előzi meg. A gyűlölet a halál követe és üzenete, ami után rendszerint megérkeznek a halál és a pokol erői, hogy elnyeljék a gyűlölőt és a gyűlölteket egyaránt.

Az emberi és sátáni természet között is átjárható határ húzódik. De a lelkiismeret működése a bűnös állapotban is megakadályozza a kettő azonosulását, egyesülését.

Ami az indulatokat fölszabadítja

Ezért a gyűlölet első számú célja a lelkiismeret elnémítása és eltorzítása. A gyűlölködő elnémítja önmagában lelkiismeretét, a gyűlölt személyben pedig az gyakran eltorzul, különösen abban az esetben, amikor a gyűlölet indulataival, gondolataival, beszédeivel sikerül zavart okozni benne az igazsággal kapcsolatban. A lelkiismeret hangját az igazság teszi tisztává és világossá. A gyűlöltekben a szellemi és lelki zavar létrejötte gyakran "lefagyást" eredményez az agresszorok előtt, ellenállás hiányában pedig a gyűlölködőknek gyakran sikerül céljukat elérniük.

A Biblia emberről szóló tanítása szerint mindenki bűnös, de nem mindenki gonosz. A bűnös ember lelkiismerete ellentmondásosan ugyan, de mindaddig működik - annak ellenére, hogy szellemében a halál által a rossz is jelen van -, amíg pszichikai (értelmi, akarati, érzelmi) szinten viszonylagosan azonosul a jó erkölcsi normáival. A lelkiismeret nemcsak jogosan vádolja, hanem gyakran igaztalanul fel is menti a vád alól az embert, ezért az nem teljesen megbízható "biztonsági őre" az emberi létezésnek, de képes akkora védelmet nyújtani, ami a bűnöst távol tartja a démonizálódás folyamataitól. A különböző, erőszakot, horrort népszerűsítő művek, játékok és filmek azért taszíthatják az embereket, különösen a gyermekeket, fiatalokat a démonizálódás lejtőjére, mert az erőszak megszokása, kedvelése, vagy a rajta való erkölcsi felháborodás képességének elveszítése után nem tud megvalósulni a nevelés, szocializálás klaszszikus célja: a jóval, az igazzal való azonosulás. Ha pedig hiányzik a belső késztetés a jó mintáinak való megfelelésre, akkor az emberben lakozó rossz, a gyűlöletet és pusztítást létrehozni akaró irracionális ösztönök, indulatok áttörik a gátlásokat.

A gátlástalanságot ma sokan keverik össze a szabadsággal. A rendszerváltás után eljött egy kevés szabadság hazánkban, de ennél jóval több gátlástalanság szakadt ránk minden oldalról. A gátlástalanság és a szabadság egymás ellentétei. A növekedő gátlástalanság előbb-utóbb a kevés szabadság elvesztését fogja eredményezni, mert a gátlástalanságon keresztül az emberben rejtőzködő gonosz tárulkozik föl a világban. Ezzel szemben a szabadság igyekszik az embert egyre nagyobb távolságra vezetni ezektől. A lelkiismeret által működő belső gátlások ugyan nem eredményeznek pozitív változást az ember szellemi állapotában, de nélkülözhetetlen szerepet töltenek be abban, hogy a romlott emberből ne legyen gonosz ember.

Az a gyűlölet, amely szatanikus, a gonosztól származik, személyre (Isten, ember) vagy ezek értékeire irányul. Az Istentől származó gyűlölet jó, mert célpontja a bűnös cselekedetek, a rossz; vagyis megkülönbözteti a bűnöst a bűneitől, hogy a bűnösnek kegyelmet ajánljon, a bűnnel szemben pedig kifejezze az ítéletét. A gyűlölet a gyűlölködő előtt a gyűlölt személyeket ellenszenvesnek, utálatosnak, értéktelennek, megvetendőnek, sőt elpusztíthatónak állítja be.

Az állami törvényeknek jelentős szerepük van abban, hogy nem minden gyűlölködés torkollik gyilkosságba. A Noéval kötött szövetségben ruházta át Isten az emberre az arra való jogot, hogy az életet az erőszakkal szemben védelmezze. Az állam kialakulása ekkor indult el. Eredendő feladata pedig az, hogy az embervért ontó gyilkosoktól elvegye az életet. Az Újszövetség megerősítette az államnak ezt az erkölcsi küldetését. Európa az elmúlt években szakadt el ettől az ötezer éves tradíciótól, amikor eltörölte a gyilkosok halálbüntetését.

Harcok, amiket gyűlölet kísér

A bibliai elbeszélések szerint a gyűlölet indulatai gyakran akkor szabadulnak föl az emberben, amikor szűkebb vagy tágabb környezetében valakinek vagy valakiknek a sikere frusztrálja. Izsákot a filiszteusok azért gyűlölték és üldözték, mert azonos, mostoha természetes körülmények között jelentős anyagi gyarapodásra, áldásra, kutakra tudott szert tenni, míg a filiszteusok nem. Ézsau és Jákob ellenségeskedése is azt bizonyítja, hogy az áldásból és a javakból való egyenlőtlen részesedést kíséri általában szenvedélyes gyűlölködés.

Sokan nem ismerik fel, hogy bizonyos emberek, nemzetek gazdasági jóléte Isten jóindulatával áll összefüggésben, vagyis nem mindenki azért gazdag, mert lopott, csalt, és tönkretette más emberek érvényesülési lehetőségeit (persze ilyenek is vannak). A teljes Szentírás tanítása szerint az ember anyagi javakból való részesedésének a mértékét, munkájának jövedelmezőségét döntően nem a társadalmi viszonyok, hanem az Istennel való kapcsolata határozza meg. Számos egyén és nemzet lázas erőfeszítéseket tesz azért, hogy kitörjön a szegénységből - eredménytelenül -, míg mások kevesebb munkával is jólétben élnek. A szegénység és a gazdagság közötti növekedő különbségnek természetesen a gyűlölet által motivált kapzsiság és kizsákmányolás is lehet az okozója, de a gazdasági egyenlőtlenségek mögött Isten igazságos bánásmódja is meghúzódhat. A mai világban az Amerika- és nyugatellenességnek, az antiszemitizmusnak gyakori előidézője a gazdasági frusztráció, különösen azokban, akik ezekkel szemben felsőbbrendűnek minősített vallásnak vagy kultúrának a képviselői.

A gyűlölködések egy másik gyakori kiváltó oka a hatalomért, az elsőbbségért folytatott küzdelem. A bibliai József már gyermekként megálmodta, hogy hatalommal felruházott ember lesz, akinek alá lesznek rendelve bátyjai is. A gyermek József meggondolatlanul elmondta álmát testvéreinek, akik emiatt fölháborodtak öccsükre, és meggyűlölték. A gyűlölködő testvérek letépték Józsefről a cifra ruhát, hogy megöljék, majd tervüket megváltoztatva kútba dobták. Végül kihúzták onnét is, s az álomlátó fiút eladták rabszolgának húsz ezüstpénzért az izmaelitáknak, akik "árujukat" aztán Egyiptomban értékesítették. Az álomról később nyilvánvaló lett, hogy Istentől származott, mert beteljesedett.

A történet számos tanulsága közül az egyik legmegdöbbentőbb pont az, hogy a különböző mértékű részesedés a hatalomból (tekintélyből) milyen ádáz gyűlölködést képes felszabadítani - különösen olyan emberekben, akik azt hiszik magukról, hogy vezetésre születtek, és előjogokat tulajdonítanak önmaguknak másokkal szemben, de a sors rájuk cáfol, és egy alárendeltet, beosztottat helyez az "élcsapat" elé.

A hatalomnak számos szférája van, például az állam, a család, a gazdaság, az egyház stb. A szinte minden szférában hosszú évezredek óta zajló küzdelmet az elsőbbségért gyűlölködés is kíséri. A vallási szférában semmivel nem csekélyebb a gyűlölködés, mint a politikában, sőt!

Az iszlám gyűlöletre és terrorizmusra való hajlamát számos szakértő tagadja. Ezzel szemben elengedhetetlen, hogy a muszlimok vallása is szembenézzen agresszív tradíciójával, amely keletkezése óta jellemzi. Az egyetemes szellemi, erkölcsi normákkal szemben áll például a dzsihádról szóló tanítása, amelyről igaz ugyan, hogy nem abszolút eszköze az iszlám terjesztésének, de amikor az iszlám többségi pozícióba kerül egy adott társadalomban, a kisebbséggel szemben az agresszív, gyűlölködő magatartás jellemzi. Olyan társadalmakban, ahol kisebbségi pozícióban van, ott a toleranciát hirdeti, mint például Magyarországon. Ez a kettősség félrevezeti és szélsőségesen megosztja a közvéleményt, mert az egyik álláspont szerint a muszlimoktól idegen a gyűlölet, míg a másik az iszlám világ vallási kisebbségekkel szembeni intoleranciájára, a muszlim fanatikusok öngyilkos terrorcselekményeire hivatkozva azt állítja, hogy az iszlám igenis agresszív vallás. De hasonlóképp nem mentes a gyűlölet magvaitól a hinduizmus (Siva- vagy Káli-kultusz stb.), a buddhizmus (harci sportok stb.) és más pogány vallások sem.

A kereszténység is összekeveredett történelme során a gyűlölettel, különösen azokban az évszázadokban, amikor a katolicizmus államegyházi rangra emelkedett, és egyedüli üdvözítő egyházként határozta meg magát. A 90-es években azonban kezdetét vette a vallási gyűlölet tradíciójának felülvizsgálata, megítélése és az egyházi élettől való elválasztása. Ez még kétségkívül nem tisztította meg a katolicizmust a gyűlölettől, de a fegyverekkel, erőszakkal való térítés, a keresztes háborúk, az inkvizíció, a koncepciós perek, valamint a keresztény antiszemitizmus elítélése jelentett némi előrehaladást az előzményekhez képest - még akkor is, ha a gyűlölettől való megtisztulás hosszú folyamatot igényel a kereszténységen belül is.

Különösen Magyarországon tűnik nehézkesnek a katolicizmus, a protestantizmus elszakadása a vallási gyűlölet tradíciójától. A magyar katolicizmus különböző háttérszervezeteket, az államra gyakorolt befolyását használja fel arra, hogy társadalmi súllyal bíró vallási közösségeket kirekesszen, és ezekkel kapcsolatosan a társadalmat dezinformáltassa. A református egyház pedig az antiszemitizmusáról és nyugatellenességéről, vagyis gyűlöletéről elhíresült párttal tart püspöki szinten is szoros kapcsolatot. Sőt, az antiszemitizmus egyik legvadabb hazai szószólója ennek az egyháznak a lelkésze. Ezek a jelenségek azt bizonyítják, hogy a vallásosság még számos helyen szemben áll saját lényegével.

Lehet még rosszabb is?

A gyűlölet persze nemcsak a vallásokban hódított teret, hanem egyik fontos szállása a nacionalizmus is. Minden olyan nemzeti öntudat és önértékelés, amely más néppel, nemzettel szemben felsőbbrendűséget, ellenszenvet, utálatot, megvetést vagy kirekesztést közvetít, gyűlölettel van megmérgezve. A 20. századot joggal lehet a gyűlölet évszázadának nevezni, mert a két világháborút és azok szörnyűségeit, valamint a nácizmust, sztálinizmust, sőt a létező szocializmust egyaránt a gyűlölet (osztálygyűlölet, fajgyűlölet, nemzetgyűlölet) energizálta. A rendszerváltás után eltelt évek pedig azt bizonyítják, hogy a magyar nacionalizmust még most is jellemzi a gyűlölködés. A kereszténységet és a nacionalizmust hazánkban számos politikus és egyházi ember összekeverhetőnek tartja, és ezen a hamis, gyúlékony eszmei alapon állva szinte jóvátehetetlen károkat okoznak a kereszténységnek és a nemzeti érzésnek egyaránt, különösen akkor, amikor gyűlölködő beszédeket fogalmaznak meg etnikai, vallási közösségekkel szemben. Az Újszövetség szerint Jézus Krisztus a nemzetek közötti ellenségeskedést is lerontotta, hogy mindent és mindenkit megbékítsen Istennel és egymással.

Az agresszív ateizmusnak is a gyűlölet a szellemi, érzelmi alapja, annak ellenére, hogy álláspontját intellektuális síkon igyekezett tudományossá tenni. Az Isten gyűlöletéből fakadóan ellenszenvvel, sőt utálkozással viseltetik minden olyan életvitellel és közösséggel szemben, amelynek közvetlen kapcsolata van Istennel és törvényével.

A gyűlölet társadalmi térhódításában a Biblia szerint a szexuális erkölcstelenség is gyakran szerepet játszik. Noé korában az agresszivitás térhódításából a szexuális perverzitás is kivette a maga részét. Szodomában is jelen volt mind a kettő, ahol is ez a szexuális indíttatású gyűlölet elsősorban Isten személye és az Ő törvénye szerint élő ember, Lót ellen irányult. Ha a szexualitás pusztán testi, erotikus vonzalmon alapul, amelyből hiányzik a szellemi, érzelmi egyesülés - a Biblia ezt "megismerésnek" nevezi -, akkor az aktus nem az öröm, a szeretet beteljesedése, hanem az ürességnek, a frusztráltságnak, a szexuális partner megvetésének, elutasításának előidézője lehet előbb-utóbb; mint ahogy ez Dávid fiával, Amnonnal is megtörtént, aki, miután Támárral szexuális kapcsolatot létesített, az aktus után nyomban meggyűlölte őt, és elzavarta a házából. Az igazi szeretet sohasem fogy el, vállalja a közös életet, a közös megöregedés útját is. A tartós és boldog házasság kizárólag erre épül.

A gyűlöletnek talán legnagyobb közvetítője a halál kultusza, amit egyaránt meg lehet találni a vallásokban, a civilizációkban, és különféle diabolikus rendszerekben (mint például a feudalizmus, nácizmus, sztálinizmus stb.). Aki a halált szereti, az szükségképpen gyűlöli az élőket. Az öngyilkos terroristák halált szeretők, akiket a gyűlölet birodalmába, gyilkosságokba a paradicsomi kéjkertekről és szüzekről koholt hazugságokkal vezettek be.

A világ tele van apokaliptikus aknákkal telepítve, ennek ellenére az élet és a szeretet mindenki számára választható alternatíva. Neked kell döntened.

Forrás: Szeretet vagy gyűlölet? | Hit Gyülekezete - Németh Sándor - Vidám Vasárnap
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:09:44 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #2 Dátum: 2013. December 14. - 22:04:50
IDÉZETEK:

Ircsi:
Békesség Csaba!
Szeretném ha kicsit bővebben kifejtenéd álláspontodat, mi hamis, ill. "hamis apostóli" kijelentés ebben az
írásban, ill. írójában.?Mi az ami nem feddi a valóságot? Magam nem vagyok Hit gyülis, és van amivel magam sem értek eggyett. Megfordultam már külömbőző felekezeteknél, igy azt sem mondható, hogy elfogult lenné eggyik iránt is. Mindenütt vannak hiányosságok, tévedések az Isten királyságának építésében.
De amig valaki Jézus Krisztust hírdeti, tanítja, mint megválltót, szabadítót, megtartót, nem hiszem, hogy "hamis apostóli" cím illetné meg. Ezzel kapcsolatban egy ige figyelmeztet bennünket. Kérlek ne vedd személyeskedésnek, sem bántásnak, az ige Mindanyiunkat egy formán figyelmezte, tanít. Milyen hozzáállásunk kell, hogy legyen másokkal szemben.

Róm. 14,10 Te pedig miért kárhoztatod a te atyádfiát? avagy te is miért veted meg a te atyádfiát? Hiszen mindnyájan oda állunk majd a Krisztus ítélőszéke elé. Róm. 14,11 Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja. Róm. 14,12 Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek.



Csaba:
Kedves Ircsi!
Éppen most dolgozom az ''ÍTÉLKEZNI, VAGY NEM ÍTÉLKEZNI?''-TÉMÁJÁN! HA ISTEN MEGSEGÍT PÁR NAPON BELÜL ITT IS MEGOSZTOM VELETEK! ADDIG MOST KÉRLEK TEKÍNTS EL ATTÓL, HOGY A RÓMA 14. FEJEZETTEL
EBBEN A VÁLASZOMBAN FOGLALKOZZAK, ABBAN MEGÍGÉREM, HOGY RÉSZLETESEN FOGOK, SŐT A GONDOLATAIM EGYIK VEZÉRIGÉJE LESZ!
:szelid:

Ircsi írta:
''Szeretném ha kicsit bővebben kifejtenéd álláspontodat, mi hamis, ill. "hamis apostóli" kijelentés ebben az
írásban, ill. írójában.?Mi az ami nem feddi a valóságot?''

Kedves Ircsi!
:2smitten:
Amikor egy ''ÁLNOK MUNKÁS'' az igazságnak gúnyáját ölti magára, akkor nem azt kell keresni a nyilvánosság előtt kijelentett szavaiban, hogy az összhanban van-e a bibliai igazsággal, hanem hogy összhangban van-e a saját cselekedeteivel!
AMIKOR VALAKI AZZAL KEZDI AZ ''EGYHÁZÉPÍTŐ'' KARRIERJÉT, HOGY EGY HITTÁRSÁT KISEMMIZI A TÚLAJDON INGATLANÁBÓL, NE BESZÉLJEN NEKEM A TESTVÉRI SZERETETRŐL! AMIKOR EGY GYÜLEKEZETI VEZETŐ
GYÜLÖLETTŐL LIHEGVE, ŰZI EL A SAJÁT FELEKEZETÉBŐL AZOKAT A TESTVÉREKET, AKIK INKÁBB KRISZTUS
ELŐTT HAJTANAK TÉRDET, MINTHOGY ELŐTTE LEBORÚLJANAK, AZ AZ EMBER NEM BESZÉLJEN NEKEM SEM A
KATOLIKUS INKVIZICIÓRÓL, SEM A FELEKEZETEK KÖZÖTTI GYÜLÖLKÖDÉSRŐL! AZ A PRÉDIKÁTOR, AKI A TÖBBI FÖLÉ EMEL EGY KRISZTUST TAGADÓ NEMZETET CSUPÁN A SZÁRMAZÁSA MIATT, S AKI AKÁR A SAJÁT NEMZETÉT
IS SZEMEN KÖPI A VILÁGI ELŐNYŐKÉRT, NE BESZÉLJEN NEKEM SEM ANTISZEMITIZMUSRÓL, SEM RASSZIZMUSRÓL! AZ A SZOLGA, AKI AZ IGÉRE MAGASRÓL ... POLITIKAI SZÖVETSÉGET KÖT EGY OLYAN PÁRTTAL, AMELY NYILTAN TÁMOGATJA A HOMOSZEXUALÍTÁST ÉS A KÖNNYŰ DROGOK HASZNÁLATÁT NE BESZÉLJEN NEKEM A POLITIKAI ÖSSZEFONÓDÁSOKRÓL! AZ AZ EMBER, AKI FELFALJA A NYÁJAT,
SZEMEN KÖPI KRISZTUST, NEKEM NE BESZÉLJEN AZ IGÉRŐL, HANEM FOGJA BE A SZÁJÁT! ÉN PEDIG EGYETLEN DOLGOT MONDHATOK A SZÁMÁRA: ''NINCSEN NÉKED RÉSZED, SEM ÖRÖGSÉGED E DOLOGBAN, MERT A TE
SZÍVED NEM IGAZ ISTEN ELŐTT. TÉRJ MEG AZÉRT EZEN GONOSZSÁGODBÓL, ÉS KÉRJED AZ ISTENT, HA TALÁN MEGBOCSÁTTATIK NÉKED SZÍVEDNEK GONDOLATJA. MERT LÁTOM, HOGY TE KESERŰSÉGES MÉREGBEN ÉS ÁLNOKSÁGNAK KÖTELÉKÉBEN LELEDZEL.''
EGYETLEN DOLGOT SZÓLHAT EZ AZ EMBER A TESTVÉREK FELÉ:
''KÖNYÖRÖGJETEK TI ÉNÉRETTEM AZ ÚRNAK, HOGY SEMMI AZOKBÓL, AMIKET MONDTATOK, REÁM NE JŐJJÖN.''
RÉSZEMRŐL ENNYIT NÉMETH SÁNDORRÓL ÉS AZ Ő EVANGÉLIUMÁRÓL...
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:17:40 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #3 Dátum: 2013. December 14. - 22:05:18
"AMIKOR VALAKI AZZAL KEZDI AZ ''EGYHÁZÉPÍTŐ'' KARRIERJÉT, HOGY EGY HITTÁRSÁT KISEMMIZI A TÚLAJDON INGATLANÁBÓL, NE BESZÉLJEN NEKEM A TESTVÉRI SZERETETRŐL!''

Kapcsolódó írások:



"Emberek és szellemek"
Tallér Jánossal Görbicz Tamás beszélgetett (III. rész)


– Korábban is gondoltatok már rá, hogy elhagyjátok az országot?
– Abban az időben mindenkinek, aki nem szerette a kommunista ideológiát, megfordult a fejében, hogy Nyugaton jobb élete lenne. Akkor még úgy látszott, hogy a szocialista rendszer megingathatatlan. Mi azonban sokkal fontosabbnak tartottuk az Úr munkáját és igen odaszántak voltunk. Készek lettünk volna üldözést és börtönt is vállalni.
– Mi úgy tudtuk, hogy az üldözések megviseltek benneteket, sőt egy látomást is kapott valamelyik testvér,
ami a döntő lökéstmegadta...
– Az „üldözés” gyakorlatilag azt jelentette, hogy egy gimnazista lány megtért Budaörsön, akinek a szülei az
orosz nagykövetségen dolgoztak. Ő boldogan bizonyságot tett nekik, azok pedig ránk uszították a rendőrséget meg a KGB embereit. Házkutatásokat tartottak, beidéztek bennünket és persze fenyegettek:
elvisznek Szibériába.... Mindezek előtt egy Hőgyes utcai összejövetelen azt mondta egy testvér, hogy szellemében látott engem börtönben ülni. Ezek persze nyomasztottak, de sokkal nagyobb volt bennünk a lelkesedés és az odaszánás, hogy sem ennyitől megijedtünk volna. Ami valóban megviselt, az az a furcsa
szeparáció volt, amiben akkor éltünk. Elvileg a budaörsi gyülekezethez tartoztunk, gyakorlatilag mint afféle
„leprások” teljes elkülönülésben éltünk. Amikor Sándor bejelentette, hogy minden meg van szervezve a
disszidálásunkhoz, azt gondoltam, hogy lehet, hogy mégis ez az Úr akarata? Beadtuk az útlevélkérelmünket és legnagyobb csodálkozásomra meg is kaptuk. Arra számítottam, hogy a KGB- s incidens miatt nem adnak engedélyt a kiutazásra. Emlékszem, kicsit csalódott is voltam, amikor a kezemben tartottam az útlevelemet. Megértettem, hogy az Úr megnyitotta ezt a lehetőséget előttünk. Egyfelől úgy nézett ki, hogy a „könnyebb” megoldást választjuk, másfelől úgy látszott, hogy ez volt a kimenekedés abból a zűrzavaros állapotból, amibe kerültünk. Teljes naivitással készültünk az angliai útra. Fogalmunk sem volt, hogy mit jelent az: egy idegen ország, aminek a nyelvét sem beszéljük, barátok és támasz nélkül, két kisgyermekkel, nincs munka, nincs otthon, nem tudsz kommunikálni, azt sem tudod, mi hogyan működik... Ha előre tudtuk volna, hogy min kell keresztül mennünk, biztos, hogy nem vágunk bele.
– Mi lett a Budaörsi házzal?
– Mivel disszidensként az a veszély fenyegetett, hogy a házunkat az állam elkobozza, Sándor javaslatára ingyen és bérmentve öt testvér nevére írattuk. Sándorék vállalták, hogy továbbra is beszedik az albérleti díjat és abból fizetik a törlesztés hátralevő részét. 1981. december 15-én indultunk el, két héttel karácsony előtt. Amikor a taxival áthajtottunk az Erzsébet hídon (Gábor 2 éves és három hónapos, Eszter nyolc
hónapos volt, Éva pedig Annie-val terhes), az a kép jött elém, ahogy Jákob menekülve átkelt a Jordánon. Tudtam, hogy valószínűleg utoljára kelek át életemben a Dunán és örökre magam mögött hagyom az országot. Ez az érzés olyan erős volt, hogy utána még évekig azt álmodtam, hogy hazatértem és örültem a régei barátoknak, de most meg nem tudok visszamenni Angliába a családomhoz és vádoltam magam,
hogyan lehettem ilyen ostoba...
Teljesen felszámoltunk mindent. Néhány bőrönd, 200 angol Font volt minden vagyonunk. Az Úrra bíztuk
magunkat. A határon átérve szorongva néztük a kivilágított fenyőfákat. A londoni pályaudvaron várt ránk az a szolgáló testvér, aki a papírjainkat kicsempészte. Nála töltöttük az első éjszakát elég furcsa körülmények
között. Nem volt ugyanis fűtés és rettenetesen hideg volt. Eszternek már az úton elkezdett fájni a füle és
rettenetesen sírt, aztán Gábor is megfázott. Másnap tovább indultunk Birminghambe, ahol egy hetet
töltöttünk, majd Szűcs Feri és Vácz Ágota fogadtak be nagy szeretettel, amíg Annie meg nem születik.
Anyagilag is teljesen rájuk voltunk utalva. Beadtuk a kérvényünket a menekült státuszra és a végleges letelepedésre. Ki is jöttek a belügyminisztériumból és kikérdeztek bennünket. Nem mondhattuk el nekik a teljes igazságot, hogy azért jöttünk el, mert a „Tallér szellem” miatt kirekesztettek a keresztények. Így a zaklatásról és üldözésről beszéltünk nekik egy tolmács segítségével, s közben nagyon kényelmetlenül éreztük magunkat. Az a látszat keletkezett ugyanis, hogy gyáva keresztények lettünk, akik nem mernek kiállni amellett, amit prédikálnak és amibe másokat is belerángattak, hanem összeroppantak és megfutamodtak. Nem mondhattuk el senkinek a teljes igazságot hosszú évekig. Így még keresztény barátaink és ismerőseink is ebben a hiszemben voltak. Csak az Úrnak önthettük a ki szívünket... Az elutasító határozat azon a napon érkezett meg, amikor Annie lányom megszületett. Köteleztek, hogy két héten belül hagyjuk el az országot, ráadásul laknunk sem volt hol. Meg kellett kérnem az orvosokat, hogy Éva hadd maradjon néhány napot még a kórházban, mert nincs hova mennünk... Ez volt az abszolút mélypont. Nemrég
megmutattam a gyerekeknek ezt a határozatot. Már elég felnőttek ahhoz, hogy lássák, hogyan kezdődött angliai tartózkodásunk, mennyire ki voltunk szolgáltatva.
– De ezek szerint minden jóra fordult...
– Először akkor kezdetem reménységet meríteni, amikor elolvastam azt a vizsgálati jelentést, amit a hivatalnokok írtak. Angliában ugyanis minden keletkezett iratot megküldenek az érintettnek. Ez tele volt
valótlanságokkal és rosszindulatú torzításokkal. Nem tudom, hogy a fordító hibája volt-e vagy ez része a
„bevándorlási politikának”. Minden esetre egy ilyen jelentés alapján én is elutasítottam volna magunkat. A
legnehezebb azonban az volt, hogyan bizonyíthatnánk az állításainkat. Ekkor újra átélhettük az Úr hűségét.
Egy ügyvéd barátunk összehozott bennünket az Amnesty International nevű emberjogi szervezettel. Elindultam egyedül Londonba, nyelvtudás nélkül. A metrón egy igére lettem figyelmes: „keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik”. Úgy éreztem, hogy az Úr bátorít ezen keresztül. A hölgy, aki fogadott, beszélt magyarul és majdnem mindent tudott rólam. Kiderült, hogy a magyarországi angol nagykövetségen dolgozott korábban. Néhány keresztkérdéssel azonosított, hogy én vagyok-e az. Tudta, hogy a rendőrség kihallgatott, hogy házkutatás volt, hogy egy keresztény csoport tagja vagyok, hogy a ház tulajdonosai voltunk. Amikor hazafelé mentem, hálát adtam, hogy az Úr tökéletesen igaz. Néhány hét múlva kaptunk egy karácsonyi üdvözletet ettől a hölgytől: „Örülök, hogy abban a kiváltságban lehet részem, hogy éppen
ebben az ünnepi időszakban közölhetem a jó hírt, hogy megkapták a politikai menekült státuszt és a letelepedési engedélyt”. A sírás és a nevetés egy hangzavarrá olvadt, amikor olvastuk. Azután elmentem és
vettem egy csodálatos fenyőfát!... A letelepedési engedély azt is jelentette, hogy az államtól segélyt kaptunk és beiskoláztak bennünket. Ez egy kis stabilitást hozott az egy éve tartó létbizonytalanságban. De még
mindig nem volt hol laknunk. Egy egyedülálló angol testvérnő fogadott be bennünket kis lakásába, de lassan
elege lett a három pici gyerek sírásából. Egy magyar keresztény család sietett a segítségünkre Bradfordból, felajánlották, hogy lakjunk náluk egy-két hétig... Még négy hónap múlva is ott voltunk, de a házat közben eladták és az új tulajdonos költözni akart. Negyedszer is otthontalanok lettünk. A helyi hatóság felajánlott egy lakást, de furcsa mód a feleségemmel mindketten úgy éreztük belül, hogy ne fogadjuk el. A tét igen nagy volt, ha nemet mondunk, akkor abban a városban soha többet nem igényelhetünk lakást. Felkerestük Leeds-ben azt a pásztort, akinek a gyülekezetét látogattuk, hogy tanácsot kérjünk. Ő végül azt mondta: ha egymástól függetlenül mind a ketten ugyanarra a belső meggyőződésre jutottunk, akkor mondjunk nemet és
jöjjünk Leeds-be. Így is lett. Az egyik görög diákon keresztül kapcsolatba kerültünk azzal az ügynökséggel, amelyik lakásokat adott ki egyetemistáknak. Ők felajánlották, hogy a tanév kezdetéig lakhatunk az egyik házban. Csodálatos hat hét volt egy saját kis házban, amit nem kellett megosztani senkivel sem!
Szeptember elején – mint gyakorlott otthontalanok – kérvényt adtunk be a Leeds-i hatóságoknak. Ők felajánlottak egy házat. Tipikus angol sorház, nem túl jó állapotban. Gyönyörűen rendbe hoztuk és ez lett az első otthonunk. Az Úr pedig szólt hozzánk, hogy ha itt hűségben vagyunk, akkor megáld bennünket, sőt megmutatja a jó üzleti lehetőségeket is. Két év múlva hoztak egy rendeletet, hogy féláron megvehetjük.
Mi közben „beleszerettünk” egy nagyon szép házba a „zsidó negyedben” és tárgyaltunk a tulajdonossal, aki valaha bankigazgató volt, de a felesége halála után teljesen összeroppant. Hónapokig egy jachton élt és teljesen elhanyagolta a házat. Mivel hosszú ideje nem jelentkezett, elfogadtuk az önkormányzat ajánlatát.
Néhány hétre rá előkerült a másik ház tulajdonosa is és létrejött az adásvétel nagyon kedvező áron. A
bankkölcsönből még a ház felújítására is futotta. Csakhogy mi legyen a másik lakással? Ha eladjuk, elesünk a
kedvezménytől. Ekkor jutott eszünkbe, hogy amikor a városba jöttünk, egy diákházban laktunk. Nos, ez is az
egyetem közelében van és kiadhatnánk mi is a diákoknak! Miután a hatóság nem támasztott akadályt, ez lett az első diákházunk, és a vállalkozásunk kezdete. Olyan jól sikerült, hogy nem csak a saját, hanem a másik ház kölcsönét is fedezni lehetett a bevételből. Az Úr hűséges volt az ígéretéhez és megmutatta a jó lehetőségeket! Zsidó szomszédaink el sem akarták hinni, hogy néhány év alatt a semmiből így megáldott minket az Úr!
– És mi lett a Tallér szellemmel? Meddig „kísértett” még benneteket?
– Eleinte igen rányomta a bélyegét a kapcsolatainkra. Féltünk, hogy bajt hozunk azokra az emberekre, akik
befogadnak bennünket. Nem mertünk keresztényeket igazán közel engedni magunkhoz, mert féltünk, hogy „megérzik” rajtunk a „nyomást” és csalódnak a barátságunkban. Netán kezdődik elölről az egész tortúra.
Felkerestünk néhány elismert szolgálótestvért, hogy beszéljünk velük a problémánkról és szabadulást kérjünk, de soha senki nem értette, hogy mit akarunk. „Jól vagytok?” Jól. „Depresszió támad?” Nem. „Betegség, bűn, függőség van az életetekben” Nincs. „Házasság rendben?” Igen. „Gyerekek?” Szépek, egészségesek, okosak. „Anyagi nehézségek?” Bővölködünk minden mérték felett. „Barátok, hívő testvérek” Sok remek kapcsolatunk van. „Gyülekezet?” Jól érezzük ott magunkat, szeretnek, tisztelnek, megbecsülnek. „Hát akkor mit akartok?” Eleinte arra gyanakodtunk, hogy ezek a testvérek nem elég „mélyek”. Miután azonban mindenki – még világi szomszédainkat is beleértve – kifejezte, hogy mennyire élvezi a társaságunkat és milyen jó látni rajtunk az Úr áldását, fokozatosan elkezdtünk felszabadulni. Létezik, hogy
nincs is velünk semmi baj? Volt a szomszédságunkban egy világi zsidó család, akikkel nagyon jó barátságba kerültünk. Tudták rólunk, hogy hívők vagyunk és láthatták, hogyan élünk – úgyis mint család. Amikor a férfi megismerte a történetünket, arra kért bennünket, hogy imádkozzunk érte és áldjuk meg őt. Megdöbbentő kérés volt! Nem mertünk nemet mondani, de egy darabig félve figyeltük, hogy mi történik vele a mi „áldásunktól”. De nem került semmilyen nyomás alá. Továbbra is hálás volt! Ezek a bizonyságok érlelték meg lassan azt a belső meggyőződést, hogy a „Tallér szellem” nem létezik és soha nem is létezett! Ez volt a szabadulásunk napja! Rá kellett jönnünk arra, hogy az egész „Tallér szellem” valójában nem a mi problémánk volt, hanem Sándoré. Ez az ő „szelleme” volt minden értelemben és soha nem is „bántott” és „nyomott” mást csak őt, meg akiket ő „beoltott” ezzel. A „bujaság”, a „varázslás” meg a többi szellem – ha létezett – akkor
csakis őbenne. Nekünk ahhoz semmi közünk nem volt. A mi életünk majd tíz évét is beárnyékolta ez a hazugság, de azt gondolom, hogy Sándornak még többet ártott. Megfosztotta attól, hogy szembenézzen a saját problémáival, hogy fejlődhessen, „csiszolódhasson” ezen a területen. Másra vetítette ki azt, amivel neki kellett volna szembenéznie és ez nem oldotta meg, hanem éppen konzerválta a problémáját.
– Mára ez a hamisan „szelleminek” nevezett „tan” a HGY alaptételeihez tartozik és emberek ezreinek mérgezi
babonás félelemmel és hiszékenységgel az életét és a kapcsolatait. Ebből a szempontból a ti történetetek minta értékű. Milyen kapcsolatotok marad a magyarországi ébredéssel?
– Nem sok, és abban sem volt köszönet. Évekkel később vendégül láttunk egy testvért a budaörsi gyülekezetből, aki kérdezgetett bennünket a szerencsénk felöl. Látszott rajta, hogy őszintén csalódott, hogy jól vagyunk és virágzunk. Fejtörést okozott neki, hogyan fogja megvinni ezt a „rossz hírt” az otthoniaknak. Minket pedig megdöbbentett, hogy szemmel láthatólag az lett volna a „jó hír”, ha tönkre megyünk, elválunk és nyomorban élünk. Ekkor újra megéreztük, hogy mivel is állunk szemben... Egy másik esetben üzenetet
kaptunk egy testvéren keresztül, hogy „Sándor olyanokat tud rólunk, amivel az egész szolgálatunkat tönkre teheti”. Visszaüzentem vele, hogy „itt a telefonszámom, hívjon fel és szembesítsen a vétkeimmel, én kész
vagyok minden bűnből megtérni, de ne próbáljon meg zsarolni”. Nem értettem, hogy miért olyan fontos neki, hogy tíz év után, 2000 km távolságból is megpróbáljon megfélemlíteni. A legmegdöbbentőbb esetünk azonban Derek Prince nevéhez kötődik. A Prince-házaspár egy közeli városban szolgált és a testvérek rábeszéltek, hogy menjünk el. A szolgálat elején Derek bejelentette, hogy úgy érzi, át kell adnia inkább a szót Ruthnak. Annyira spontán volt az ötlet, hogy úgy kellett Ruthot valahonnan előrehívni. Ruth ezúttal nem prófétált, hanem elkezdte a magyarországi élményeit mesélni:
hogy van Budaörsön egy ház és az ottani gyülekezetben az Úr milyen csodálatosan munkálkodik. A szolgálat
után az angol testvérek, akik tudták, hogy a mi egykori házunkról van szó, unszolni kezdtek, hogy menjünk oda Ruthhoz, szeretnének bemutatni bennünket, hogy mi vagyunk az a házaspár. Engedtünk az unszolásnak és Ruth nagyon meg is örült nekünk. Úgy érezte, hogy az Úr különleges vezetése volt, hogy mi is ott voltunk a hallgatóságban. Szólt Dereknek is, hogy itt van egy házaspár Budaörsről. Derek odafordult hozzánk és
megkérdezte a nevemet, aztán elfordult és sietve távozott. Ruth nem is értette, hogy mi történt. Mi értettük
és le voltunk forrázva. Hogy létezik, hogy Istennek ezt a nagyszerű emberét is így be lehet csapni...
A következő ilyen élményünk Szász János látogatása volt. Ő először nem is akart velünk találkozni – pontosan tudtuk, hogy miért. Később azután meggondolta magát és beszélgettünk. Láttuk, hogyan vívódik a
lelkiismeretével és hogy mennyire zavarja az az ellentét, amit rólunk elképzelt és amit a valóságban látott
és tapasztalt.
– Többször hangsúlyoztad, hogy már megbocsátottál...
– Igen. És ez így is van, bár nem volt ilyen egyszerű. Hosszú éveken keresztül tudatosan újra és újra meg kellett küzdenem azzal, hogy szívemből megbocsássak és valóban minden tartozást elengedjek. Különösen az volt nehéz, amikor a gyerekeink felnőttek és belátók lettek és kérdezgettek ezekről az időkről. Teljesen jogosan vetették fel, hogy miért nem álltam ellent, ha magamért nem is, legalább a feleségemért és a családomért. Miért hagytam, hogy egy hataloméhes és érzéketlen ember így beletiporjon a családunk életébe...
– És miért hagytad?
– Egyrészt nem volt világosságunk. Ma már tudom, hogy az Úr milyen finoman és érzékenyen bánik mindannyiunkkal. Mennyire tiszteletben tartja a személyiségünket, a privátszférát. Hogy első sorban a barátunk akar lenni, együtt sétálni velünk „hűvös alkonyatkor”. Mi Kelet-európai emberek hozzászoktunk, hogy megfosszanak bennünket a jogainktól, emberi méltóságunktól, belegázoljanak a lelkiismeretünkbe és uralkodjanak felettünk. Talán hiányozna is, ha valaki nem nyomna el. Másrészt semmiképpen sem akartunk ártani az Úr munkájának. Mai eszemmel azt kellett volna mondanom: „Nézd Sándor, ez a mi házunk, ha nem hagyod ezt abba, van három hónapod, hogy keress magadnak egy másik helyet...” De ehhez sem az erő, sem a bölcsesség nem volt meg bennem. Könnyen barátkozom, sok kapcsolatunk volt a világban, amit majdnem mind feladtunk saját akaratunkból a megtérésünk után. De amikor a testvérektől is elszeparálódtunk, olyan légüres térbe kerültünk, ami visszahatott a személyiségünkre is, elvesztettük a józan ítélőképességünket. Alapvető jogaink megtiprása pedig megfosztott attól, hogy egyenrangú partnerek lehessünk.
– Magadban megbékéltél, kerested-e Sándorral is a megbékélést?
– Igen, 20 év után megírtam Sándornak, hogy mikor vagyok Magyarországon és hogy szeretnék vele találkozni. Két dolgot szeretnék vele tisztázni. Az egyik az: hogy ne legyen félreértésben: nem a kommunista üldözés miatt mentünk el az országból, hanem őmiatta. A másik pedig: hogy minden meg van bocsátva. Minden teljes mértékben meg van bocsátva. Nem adósom semmivel sem. Eddig nem jött válasz.*
(* Beszélgetésünk első részének megjelenését követően, Németh Sándor fontosnak tartotta, hogy még a
gép elindulása előtt beszéljen Tallér Jánossal és kirohant hozzá a repülőtérre. Miután hiába próbálta megfenyegetni, azt ígérte, hogy „fontolóra veszi egy tisztázó beszélgetés lehetőségét...” – a szerk.)
– Hogyan viszonyulsz ezek után a múltadhoz, Magyarországhoz?
– Visszatekintve az életemre, csak hálával gondolok az Úrra. Annyira hűséges volt hozzánk és mindent, még
a tudatlanságainkat és a tévedéseinket is a javunkra fordította. Elmondhatom, hogy teljes hűséggel beteljesítette azt az ígéretét, hogy amit mi odaadunk és feladunk érte: házat, kapcsolatokat, barátokat, annak a százszorosát adja meg nekünk még itt a földön. Az ő bánásmódja csakis azokon az ígéreteken nyugszik, amelyek a Bibliában le vannak írva és nem függenek senki ember fiának a vélekedéseitől. A rendszerváltás után még sokáig nem akartunk Magyarországra jönni. Annyira bennünk volt annak a tudata, hogy egykori döntésünk végleges. S bár minden tekintetben „sikeresnek” mondhattam magam, az Úr két évvel ezelőtt megállított: „János, boldog vagy? Elégedett vagy? Valóban ez az az életforma, amire vágytál?”. A kérdés mélyen elgondolkodtatott. Szíven ütött, hogy az Úr mennyire ismer bennünket. Ez az epizód újra nyitottá tett arra, hogy változzak és változtassak, ha kell. Hogy még jobban megpróbáljam megérteni az Úr
életemre vonatkozó tervét. El kell mondjam, hogy a Magyarországra nyíló ajtó nem csak be volt zárva, hanem be is volt hegesztve a lelkünkben. Az elmúlt időszakban azonban kerestem az Urat és legalábbis nyitottá váltam arra, hogy esetleg Magyarországra jöjjünk. A magam részéről újból nyithatóvá tettem ezt a kaput és kész vagyok elfogadni azt, amit az Úr akar. Tudva, hogy az élet vele nagyon izgalmas, mert Ő maga az Élet. Biztos reménységgel nézhetünk szembe a múltunkkal és a jövőnkkel, mert Ő benne élünk, mozgunk és vagyunk.
Befejezésül szeretném mindenkinek megköszönni azt a melegszívű és őszinte szeretetet, amivel családommal együtt befogadtatok. Köszönöm! "
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:25:24 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #4 Dátum: 2013. December 14. - 22:05:41
''AMIKOR EGY GYÜLEKEZETI VEZETŐ GYÜLÖLETTŐL LIHEGVE, ŰZI EL A SAJÁT FELEKEZETÉBŐL AZOKAT A TESTVÉREKET, AKIK INKÁBB KRISZTUS ELŐTT HAJTANAK TÉRDET, MINTHOGY ELŐTTE LEBORÚLJANAK, AZ AZ EMBER NEM BESZÉLJEN NEKEM SEM A KATOLIKUS INKVIZICIÓRÓL, SEM A FELEKEZETEK KÖZÖTTI GYÜLÖLKÖDÉSRŐL!''

Kapcsolódó írások:



IDÉZETEK:

"Szakadárságom" története

« Utoljára szerkesztve: Július 24, 2013, 03:25:17 pm írta Lajter Imre »

A megtérésem történetét már leírtam a megtérésem topikba. Most a szakadárságom története következik.
Egy év Istenkeresés után szembesültem Krisztussal szó szerint szemtől-szembe. Ezután mint minden Istenkereső ember keresztény emberek közösségét kerestem,s így találtam rá egy volt buddhista ismerősöm révén 1990-ben az akkor nemrég alakult helyi Hit Gyülekezetére. Huszonévesen teljes erővel vetettem bele magam a gyülekezeti életbe, egy alkalmat sem szalasztottam volna el, szinte a hét mindennapján eljártunk valamilyen házicsoportba, imaösszejövetelre. István barátommal virrasztásokat, közös böjtöléseket tartottunk igen jó eredménnyel. Egy idő után azonban még a mezei hívő is felfigyelt olyan dolgokra amiről az ige kissé másként vélekedik. Esetemben ez az ige ez volt:
„Ne álljon elõ egy tanú senki ellen semmiféle hamisság és semmiféle bûn miatt; akármilyen bûnben bûnös valaki, két tanú szavára vagy három tanú szavára álljon a dolog. Ha valaki ellen gonosz tanú áll elõ, hogy pártütéssel vádolja õt: Akkor álljon az a két ember, a kiknek ilyen perök van, az Úr elé, a papok és a bírák elé, a kik abban az idõben lesznek; És a bírák vizsgálják meg jól [a dolgot], és ha hazug tanú lesz a tanú, a ki hazugságot szólott az õ atyjafia ellen: Úgy cselekedjetek azzal, a mint õ szándékozott cselekedni az õ
atyjafiával. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt.”
No ezt az észrevételemet szép írásos formában meg is osztottam a gyülekezet vezetőivel, mivel azidőben
igen elharapóztak a különböző pletykák ,meg nem bízható emberek által elmondott dolgokon alapuló itéletek.
Nem szereztem jó pontot a levelemmel. Írásom a kukában landolt, mondván démoni nyomást okozott szeretett pásztoromnak. Természetesen nem én voltam az egyetlen aki hasonló dolgoknak adott hangot.
Ekkortájt zárták ki és „fosztották meg az üdvösségétől” Kardos Lajos testvért, ami természetesen sokakban
megütközést keltett. ( Remélem majd ő is leírja az ő történetét.)
A gyülekezeten belül azonban uralkodott egy olyan légkör, hogy a tagok nem nagyon merték elmondani aggályaikat véleményüket. Lajos esetét látva, melyszerint a gyülekezet korlátlan ura még üdvmegvonó hatalommal is bír akárcsak a Pápa, még inkább hallgatásba burkolóztak. Pedig sokak előtt ott volt már az ige:
"És te, embernek fia, õrállóul adtalak téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz a számból, megintsed õket az én nevemben. "
Egy barárommal egy hetes böjtbe kezdtünk a gyülekezet dolgait illetően. Kértük az Urat, ha tőle van ez a dolog gyűjtse össze azokat akik szintén megújulásra vágynak. Nem szóltunk senkinek, de megjelöltünk egy helyet és időpontot, Istenre bízva a továbbiakat . Több mint tizen gyűltünk össze a megadott helyen.Olyan erővel zúdult le ránk az Úr ereje, hogy volt aki elrohant nem bírt megállni Isten jelenlétében. Végül 12-en maradtunk. Olyan erő, jelenlét vett körül minket, hogy elég volt kimondani az Úr nevét és azonnal megtörtént a gyógyulás, szabadulás. Görbe csontok egyenesedtek ki, a Szent Szellem valami hihetetlen finom illattal vett
körül minket, embereket kent fel, osztotta az ajándékait ahogy akarta. Újabb helyszínt jelöltünk meg . Ezúttal
jó negyvenen gyűltünk össze. Ezzel az igével nyitottunk:
”Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak;
elküldött, hogy bekössem a megtört szívûeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást; Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét, és Istenünk bosszúállása napját; megvígasztaljak minden gyászolót; Hogy tegyek Sion gyászolóira, adjak nékik ékességet a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsõségnek palástját a csüggedt lélek helyett, hogy igazság
fáinak neveztessenek, az Úr plántáinak, az Õ dicsõségére!„
Újra körülvett minket Isten Szellemének szeretetteljes jelenléte, de olyan valósággal, hogy az emberek
sírva borultak le Isten jelenlétében. Ezt a fajta jelenlétet eddig csak akkor tapasztaltam amikor Jézus
személyesen és valóban személyesen jelent meg egy helyen. Rá pár napra egy erdei tisztáson találkoztunk. Akkor már jó hetvenen voltunk. Fogtuk egymás kezét körbe és úgy imádkoztunk. Az egek a szó szoros
értelmében megrendültek. Recsegett ropogott a magasság, fények villóztak. Nem mennydörgés volt, vagy villámlás, tiszta derült idő volt. Mintha falak omlottak volna le. Ekkor már tudtuk ezzel a „csődülettel”
kezdenünk kell valamit. Egy hét alatt gyakorlatilag a gyülekezet kétharmada velünk tartott.
No de az ügy hamarabb megoldódott mint gondoltuk. Szeretett pásztorunk a Nagy Testvér legkeményebb inkvizítorait hozta el magával. A hétvégi „Istentiszteleten” jó háromórás Kóré-Dáthán-Abirámozás
után első körben egy „megvallás” formájában megtagadtattak minden kapcsolatot velem és társaimmal, majd egyenként űzték ki „igézetem” jó százhúsz emberből. Szegények úgy néztek ki utána mint a mosórongyok. Mint az agymosott rongyok. Ezzel még nem ért véget a tortúra. Ezután külön kihallgatásra invitáltak egy irodába. Újabb Kóré-Dáthán- Abirám, majd közölték velünk, hogy csakis a Nagy Testvér jóindulatának
köszönhetően nem nyílik meg alattunk a föld. A főinkvizítor azt tanácsolta, hogy ha egy hajóban ülünk egyfele evezzünk.
No mondtam, akkor én mentőcsónakba szállok, mert ez a hajó a végzete felé rohan. Öt évre rá ő is úgy gondolta. Most ő viseli a megtisztelő Kóré nevet... Nagyjából ennyi a történetem. Jómagam és néhányan
megtapasztaltuk a mennyei dolgok valóságát, és láthattuk hogyan működik az eklézsia őseredeti tisztaságában. Azóta is ezért imádkozunk és tudjuk az Úr nemcsak elkezdi, de be is fejezi a szülést.


Augusztus 23, 2013, 08:45:44 am Válasz #1
Re:"Szakadárságom" története

« Utoljára szerkesztve: Szeptember 16, 2013, 07:56:18 pm írta Kecskés István »

Sziasztok!
Én is megfogalmaztam amit átéltem e téma kapcsán:
A 90’es évek elején sok fiatallal együtt én is átadtam az életemet Istennek. Megérintett a szeretete sokunkat és ráléptünk a keskeny útra. Egyházhoz kapcsolódó ismeretekkel, hagyományokkal nem rendelkeztünk, tehát elfogadtuk az elöljáróink szavát igaznak, helyesnek és ezek szerint igyekeztünk élni. Volt egy másik vonal is, amelyik erősebbnek bizonyult idővel. Ez Isten személyes vezetése volt. Napról napra nyitotta ki Isten Szelleme a szemünket és megtapasztalhattuk, hogy mennyivel jobbak az Ő tanácsai, mint embereké. Egy alkalommal Imre testvéremet engem meg egy harmadik testvért Isten összeterelt egy közös Imára. Érdekes, de három különböző személyiség voltunk, de Isten mégis összhangot, harmóniát hozott létre köztünk és kialakult egy imacsoport. Közös imák és böjtök és virrasztások sora jött ezután, melyek igen gyümölcsözőek és hasznosaknak bizonyultak. Láthattuk Isten dicsőségére az imáink hatását a környezetünkre vonatkozóan, mert azok eredménye többször is felülmúlta a mi várakozásainkat. A közösség melynek tagjai voltunk nagyon szépen növekedett az Úrban. Sok lelkes fiatal hívő volt köztünk, akik bizonyságot tettek mindenhol ahol lehetett akár szóval vagy akár életükkel és cselekedeteikkel. A kijelölt pásztorunk nagyon komoly ajándékkal rendelkezett a szolgálatában. Minden hívő szerette, mert törődött a nyájjal és annak gondját viselte. Sajnos ezt a testvért hamar eltávolítatta a vezetés (presbitérium) a gyülekezetből. (az egyik presbiter hatalmi törekvéseinek az útjában állt ez a pásztor, és túlságosan ragaszkodott az igazsághoz is) Nagy törést jelentett ez a gyülekezetnek. Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy elszivárognak sokan a gyülekezet
oszlopos tagjai közül. Volt, aki Pestre költözött volt, aki külföldre menekült a "terror" elől.  A prédikációknak ereje sem volt már. Megszomorították az Isten Szellemét. Az emberek a gyülekezetben nem érezték jól magukat, mivel az Istentisztelet emberi és erőtlen lett. Ezek mellé jött a Kardos Lajos testvérünk ügye. mondvacsinált ürüggyel kizárták a gyülekezetből és üdvösségre alkalmatlan személlyé nyilvánították őt. Olvastam én is a levelet, amiben ezt leírták. Lajos testvérem egy szelíd csendes ember benyomását keltette bennem akkor is és most is így vélekedek róla. Keveset beszélt mindig, de ha szólt, akkor annak súlya, tartalma, ereje volt. Ezek után került sor azokra a dolgokra, amikről Imre testvérem beszélt. Isten minden személynek, akiket ott egybe akart gyűjteni, kijelentések és bizonyságok sokaságát adta.  (Én Pesten voltam a vezetőkkel egy konferencián, de mindennap kaptam sorra azokat az Igéket, melyeket Imre testvérem is kapott többi testvéremmel együtt. Ilyet pl.: „Fussatok ki Babilonból és jöjjetek ki Káldea földéből”) Ezek olyannyira valóságosak voltak, hogy személy szerint én aki ezalatt az egy hét alatt testben nem vettem részt az összejöveteleken csupán az utolsó napon, mégis annyira meggyőzött Isten azokkal amiket láttam érzékeltem tapasztaltam, hogy mindent hátra tudtam hagyni az Ő Igaz(való)ságáért. A testvérem nem írta le, de én bátran kijelenthetem, hogy ez akkor igenis Ébredés volt. Isten megmutatta, hogy milyen célokért kell imádkoznunk. Ehhez egybe is gyűjtötte azokat, akiket együtt szeretett volna látni. A kijelentés Szellemével támogatott erőteljesen mindenkit, aki ott volt. Az emberek megszabadultak, meggyógyultak, a Szeretet naggyá nőtt közöttünk. Isten eggyé tudta kovácsolni ezt a kis közösséget. Akkor ott szombaton a presbitérium is eljött, hogy rendet csináljon ott az erdőben. Mindent lázadásnak minősítettek, és mondták, hogy a vasárnapi Istentiszteletre mind menjünk el. Miután távoztak a 70 testvér még maradt. Imádkoztunk és megegyeztünk abban, hogy mindnyájan elmegyünk az alkalomra. Naivan úgy gondoltuk, hogy tisztán, értelmes, Igei módon a helyzetet meg lehet beszélni a vezetőkkel. Minden másképp történt. Budapestről lejött két presbiter vasvesszővel. A prédikációjuk nem egyébről szólt, mint arról, hogy minden, ami az elmúlt héten történt az a Sátán munkája volt. Megrémisztették a fiatal hívőket. (pedig az egész IT alatt sorra adta Isten a kijelentést nekem is és sok testvérnek körülöttem, hogy hazugságot szólnak a szószékről) Az alkalom végén kihívták a megrémített testvéreket és meg kellett bánniuk mindent, amit Isten végzett velük, illetve rajtuk keresztül. (a legidősebb hívők is csak 2 éves hívők voltak köztünk) Elmondattak velük egy imát is, és elkezdték belőlük űzni Lajter Imre varázslását. Ott ültünk a teremben még négyen, akik nem mentünk ki a
felhívásra, és csodálkoztunk, hogy mi történik itt?  Ha Imre testvérem valóban varázsolt volna, akkor vagy ki
kellett volna rohannia a helységből, vagy egyből szabadulnia kellett volna neki elsőként. Ezután felhívtak minket egy kis teremben ahol minket még külön újra kezelésbe vettek. Természetesen, ahogy kell elmondtak mindennek minket. Én pl. Lajter Imrének is ki lettem nevezve, amit azonnal tagadtam. Nem volt semmiféle
vizsgálódás, vagy, hogy beszéljük meg, vigyük az Úr elé, illetve, mondja el a másik fél is szabadon, amit akar. Hát erről nem lehetett szó sem. Azt s mondták, hogy  a gyülekezet elhagyása végzetes lesz számunkra, elveszünk a világban, elkárhozunk. Nem következett ez be. Megtapasztaltuk, hogy van Élet a hgy-n kívül is és van Istennek még népe máshol is. Az egyik presbiter esküt tett, hogy a Hgy-ben végzett szolgálatára esküszik, hogy neki van igaza és hallgassunk rá. A szava beteljesedett 6 évvel később a hgy-ben végzett szolgálata véget ért, és Őt titulálták lázadónak. Utólag kiderült, hogy alig maradtak néhányan meg a gyülekezetben ezekből a testvérek közül. Elmondhatom róluk, hogy akiket eddig láttam, mind sérült megnyomorított állapotba került, a vezető testvéreiknek köszönhetően.


November 06, 2013, 10:06:00 am Válasz #2
Re:"Szakadárságom" története

Kardos Lajos története

"Íme az én történetem arról, miért is kellett ejönnöm a gyülekezetemből. Szeretnék arról is írni mit miért tettem. Budaörsön tértem meg és fél évig rendszeresen jártam a gyülekezetbe, amikor azt éreztem a bensőmben, hogy vissza kell térnem Debrecenbe. Ekkor én a gyülekezet egyik vezető presbiter testvérének a pékségében dolgoztam. Miután elmondtam nekik keressenek valakit helyettem hazautaztam Hajdúszoboszlóra. Év vége volt és a karácsonyt és a szilvesztert otthon töltöttem. Éreztem Isten sürgetését a szívemben, de úgy gondoltam, túl fiatal vagyok még és mit mondhatnék az embereknek. Mikor visszamentem Budapestre kiderült, hogy nem kerestek helyettem senkit, mert azt szerették volna, ha
maradok. Természetes szinten minden ezt erősítette. Testvérekkel laktam együtt, keresztény munkahelyem volt, jól kerestem. De Isten nem így gondolkodott. Kaptam egy igét ami mindent megváltoztatott és nem ellenkeztem tovább. Ez az igerész a következő volt:
Szóla pedig az Úr nékem, mondván: Mielõtt az anyaméhben megalkottalak, [már] ismertelek, és mielõtt az
anyaméhbõl kijövél, megszenteltelek; prófétának rendeltelek a népek közé. És mondék: Ah, ah Uram Isten! Ímé, én nem tudok beszélni; hiszen ifjú vagyok én! Az Úr pedig monda nékem: Ne mondd [ezt:] Ifjú vagyok én; hanem menj mind azokhoz, a kikhez küldelek téged, és beszéld mindazt, a mit parancsolok néked. Ne félj tõlök, mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak téged! mond az Úr. És kinyújtá az Úr az õ kezét, és
megilleté számat, és monda nékem az Úr: Ímé, az én igéimet adom a te szádba! 10Lásd, én e mai napon népek fölé és országok fölé rendellek téged, hogy gyomlálj, irts, pusztíts, rombolj, építs és plántálj!  (Jer 1.4-10 )
Így kerültem Debrecenbe és kezdtem el járni a helyi gyülekezetbe. Sok fiatal járt ide, akik őszintén keresték Istent, ott volt a szívükben az első szeretet tüze.Sokat voltunk együtt a gyülekezeten kívül is, kirándultunk,sportprogramokat tartottunk, egymás születésnapjain együtt voltunk stb. Egy idő után a gyülekezet vezetősége betiltotta a közös sportnapokat, ha hétközben megtartottunk egy születésnapot azt
hétvégén kiprédikálták és negatív módon Isten akaratával ellentétes tettnek állították be ezeket a közös programokat. A vezetőség beleszólt és leuralta a kialakuló párkapcsolatokat. Nekem mind Budapesten, mind
Debrecenben voltak olyan őszinte és valóban tiszta barátságaim amelyek testvérnőkhöz fűztek. Az egyik vádpont ellenem ezen a testvéri kapcsolatok tisztaságának a megkérdőjelezése volt. Egy alkalommal házi-csoportot tartottunk az albérletben ahol laktam.Először egy fiatal lány jött, még nem volt ott senki és ahogy ránéztem azt éreztem a szívemben, hogy beszélnem kell vele. Ő, azonban látta, hogy nincs senki még
ott elment és majd később jött vissza. Úgy gondoltam itt vannak a nőtestvérek, ők majd beszélnek vele.
Ez a fiatal lány egy hét múlva öngyilkos lett és meghalt. Nem tettem meg azt amit az Úr kért tőlem...
Ezek után azt mondtam az Úrnak, hogy nem érdekel mit gondolnak a vezetők rólam, beszélni fogok a nőtestvérekkel, még ha a gyülekezetben mások a szokások akkor is. Egy idő után sok testvér jött hozzám
fiúk és lányok a gondjaikkal, problémáikkal, olyan dolgokat osztottak meg velem amit sokszor még a legközelebbi hozzátartozóiknak sem mondtak el. Amikor megkérdeztem miért hozzám jönnek és nem a vezetőkhöz, szó szerint azt válaszolták, hogy hülyének érzik magukat előttük, mert úgy viszonyulnak hozzájuk. A vezetőség következő megállapítása rólam, hogy én egy lelki szemetesláda vagyok, akihez mindenki odamehet és minden szemetet beledobhat. A bennem levő szeretet pedig egy nyálas puszi-puszi szeretet. Egy alkalommal az utcán sétálva ezeken gondolkodva azt mondtam Istennek magamban: Nagyon örülök, hogy az emberek odajönnek hozzám és segíthetek nekik, de nekem is vannak gondjaim és szeretném, ha azok is megoldódnának. Egyből jött Isten válasza: „Ha azt akarod, hogy a te gondjaid és
problémáid megoldódjanak, neked a testvérek gondjaival és problémáiddal kell foglalkoznod!”
Egy idő után a gyülekezetben nagyon sokat beszéltek más gyülekezetekről negatív és elítélő módon. Ebben az időben  (hogy történt, hogy nem nem tudom), bár a vezetőségből is ellenezték mégis rám bíztak egy kis
házi-csoportot. Az egyik alkalommal azt mondtam a csoportnak, hogy ami más gyülekezetben bűn és rossz, az nálunk is ugyanúgy bűnnek és rossznak kell nevezni, nem pedig gondnak és problémának.
Ekkor még csak annyit üzentek, hogy csendesítsem le magam. Mint később kiderült a gyülekezet 3/4-ed része kevesellte amit az alkalmakon kaptak és sokkal-sokkal többre vágytak. Egymástól függetlenül 3-4 fős
csoportban elkezdtek imádkozni, böjtölni, virrasztani. Nagyon rövid időn belül Isten összehozta ezeket
a kis csoportokat, pedig nem is tudtak egymásról és nem is beszélték meg, hogy összejönnek. Mindaz ami történt a Szent Szellem munkája volt. Isten az egyik ilyen kis csoportot használta arra, hogy kilépjenek mindazon dolgokkal amit kaptak az Úrtól. Ebbe a csoportba tartozott Imre és István akik szintén leírták a történetüket. Hozzájuk gyűjtötte össze Isten a többieket. Ők ugyanazokat az igéket, vagy nagyon
hasonlókat kaptak. Én is így csatlakoztam hozzájuk. Mindenki bátran elmondhatta amit Istentől kapott és  a Szent Szellem tett bizonyságot az emberek szívében. Alkalomról alkalomra, többen és többen gyűltünk össze. Az utolsó összejövetelen a gyülekezet ¾ része ott volt Debrecenben a Nagy-erdőn. Nagyon szép és derült jó idő volt. Nagy kört alkottunk, fogtuk egymás kezét, már sötét volt és egyszer csak elkezdett villámlani az ég és egy hatalmas robaj hallatszott, mint mikor megindul valami az égben, hasonló volt a mennydörgéshez, de nem az volt. Ez volt az utolsó alkalom, hogy összejöttünk, mert a hétvégén lejött
Budapestről két presbiter, Nemes Pál és Piszter Ervin. (Akik azóta szintén elhagyták a Hit Gyülekezetét)
Hoztak egy levelet amit Németh Sándor is aláírt és úgy állítottak be mindent mintha egy lázadás lett volna. Engem a lázadás egyik vezetőkének tartottak, báránybőrbe bújt farkasnak és úgy döntöttek nem tekintenek üdvösséggel rendelkező kereszténynek és így kizártak a gyülekezetből. Az utolsó alkalmon ahol Istvánt és Imrét zárták ki én már nem lehettem ott. Röviden ennyi az én történetem. Ha valakinek van kérdése, vagy
hozzászólása szívesen válaszolok.  Annyit még hozzátennék, hogy a gyülekezet vezetői személyesen nem
igazán beszéltek velem. Nem sokkal azelőtt mielőtt kizártak megkeresett a gyülekezet pásztora és az egyik
presbiter. Szó szerint idézem a pásztor hozzáállását a dolgokhoz:
„Te még a világban maszturbáltál amikor én már Istent szolgáltam!”
Akkor sem mondtam erre semmit, most sem fogok. De ezt még szerettem volna elmondani.

Kardos Lajos



Forrás: Melkisédek Rendje Keresztyén közösség
(Lajter Imre és Kecskés István testvéreink e fórumnak is tagjai)
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:33:39 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #5 Dátum: 2013. December 14. - 22:06:04
"AZ A SZOLGA, AKI AZ IGÉRE MAGASRÓL ... POLITIKAI SZÖVETSÉGET KÖT EGY OLYAN PÁRTTAL, AMELY NYILTAN TÁMOGATJA A HOMOSZEXUALÍTÁST ÉS A KÖNNYŰ DROGOK HASZNÁLATÁT NE BESZÉLJEN NEKEM A POLITIKAI ÖSSZEFONÓDÁSOKRÓL!"

Kapcsolódó írások:



Találkozások
Németh Sándor a politikai hazugságokról, a balliberális kötődésről és az általános válságról

Szarka Ágota

2008. május 20., kedd 00:00

Mai közéletünket, hétköznapjainkat súlyos erkölcsi és anyagi romlás jellemzi. Az egyházaknak ebben a helyzetben fokozott kötelességük, hogy segítsék a morális értékek megerősítését – véli Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze. A közösség történetét felelevenítve azt is elmondta lapunknak: egykori balliberális elkötelezettségük a történelmi helyzet következménye volt, s ma már közvetlenül a „szószékről” nem adnak híveiknek politikai instrukciókat.
 
Krisztus azt mondta, én vagyok az út, az igazság és az élet. A keresztény ember útjának tehát az igazság az egyik sarokköve. Ennek fényében hogyan látja mai közéletünket pünkösd, a Szentlélek eljövetelének előestéjén?
– Ez bonyolult kérdés. Jézus Krisztus különbséget tesz a világ és Isten országa között. Az igazság, amelyről ő beszél, személyére és Isten országára vonatkozik, amelyet nem lehet azonosítani a közélet morális alapjaival. Jézus azt is mondta: „Nem azért jöttem, hogy a világot kárhoztassam, hanem hogy megmentsem.” A közélet – nálunk és a világ bármely országában – alá van vetve az eredendő bűnnek, a megváltatlan állapotból származó minden bajnak. Az erkölcsi, anyagi romlás és a visszásságok kétségtelen tények. Nekünk, keresztényeknek azonban elsősorban nem az a feladatunk, hogy elmarasztaló ítéletet mondjunk, hanem az, hogy segítsük a morális értékek megerősödését. Persze ezt nem lehet olyan módon tenni, hogy a saját keresztény erkölcsi normáinkat kérjük számon a közélet szereplőin, hiszen ez olyan lenne, mint egy erőszakos hittérítés, ami súlyos problémákat vet fel. De nem jelenti azt sem, hogy az erkölcsöt ki kell iktatni a politikából. Mi azt tartjuk fontosnak, hogy kialakuljon az a politikai kultúra, ahol az igazodási pontok elsősorban a társadalmi többség konszenzusán alapulnak. Magyarországon ez most szerintem hiányzik a társadalom civil önszerveződésének kezdetlegessége miatt, ezért nehéz eldönteni, hogy milyen mértékben lehet eltűrni a politikai hazugságokat. Bár úgy gondolom, nem olyan drámai a helyzet, mint amilyennek tűnik…
– A Hit Gyülekezete vállaltan a balliberális pártok támogatója. Ön például elmondta egy nyilatkozatában: a „hiteseknek” köszönhető, hogy a Jurta Színházban annak idején a Szabad Kezdeményezések Hálózatából megalakult az SZDSZ mint párt. Hack Péter, a gyülekezet egyik emblematikus figurája a párt fő funkcionáriusa volt. De közösségük bekapcsolódott a balliberális pártok kampányaiba is. Mi volt az inspiráció? Hiszen azokkal is összefogtak – az MSZMP-jogutód MSZP-vel –, akik a rendszerváltozás előtt üldözték a közösséget és annak tagjait.
– Ezt a kérdést csak történelmi távlatból lehet megérteni. A nyolcvanas évek elején, mikor megalakult az egyház, egyetlen olyan mozgalom volt, amely törődött a vallásszabadsággal összeegyeztethetetlen jogsértésekkel. Ez a demokratikus ellenzék volt, amely később az SZDSZ fő bázisát adta. Üldözött közösségként nem volt más választásunk, mint az, hogy világnézeti, erkölcsi felfogásunk különbsége ellenére együttműködjünk a liberálisokkal politikai, emberjogi kérdésekben. Egyértelmű volt számunkra, hogy csak akkor történhet pozitív változás társadalmi, jogi helyzetünkben, ha az ország átmegy egy átfogó demokratikus átalakuláson. Ezért kapcsolódtunk be a Szabad Kezdeményezések Hálózatának alapításába, amely akkor autonóm csoportokat tömörített. Valóban szerepünk volt az SZDSZ megalakulásában, de egyes gyülekezeti tagok részt vettek más pártok alapításában is. Elsősorban nem pártokat preferáltunk, hanem a demokratikus értékrend mellett köteleztük el magunkat. Küzdöttünk azért, hogy a szabadságjogok, így a vallásszabadság is megvalósuljon. Ez a gyökere a gyülekezet politikai szerepvállalásának. Megjegyzem, kezdettől fogva tisztában voltunk vele, hogy ha a demokratikus intézményrendszer megerősödik, akkor elsősorban már csak fő feladatainkkal, a spirituális, karitatív és oktatási munkánkkal kell foglalkoznunk.
– Ennek ellenére a rendszerváltozás után, a demokratikus viszonyok között is igen élénk maradt a kapcsolatuk a balliberálisokkal.
– A kilencvenes évek elején sem volt más lehetőségünk, mint hogy támogassuk az ellenzéket, hiszen 1994-ig rendszeresek voltak az úgynevezett „szektaellenes” kampányok, a hatalmon lévő jobboldali pártok pedig szerintünk antidemokratikus alapon akarták megváltoztatni a vallás- és lelkiismereti szabadságra vonatkozó törvényt, és ezzel mi szemben álltunk. Ez a körülmény alapvetően meghatározta a gyülekezet politikai pályáját a kilencvenes években. A gyülekezet politikai üldözésének 2001-ben lett vége: ekkortól konszolidálódtak a viszonyaink a többi párttal és egyházzal is.
– Azt is beszélték, hogy az egyház hívei roppant fegyelmezettek a szavazásokon, amihez meg is kapják az instrukciókat…
– Kilencvenben és kilencvennégyben valóban kértük a hívőket, hogy az egyház érdekeit képviselő pártokra szavazzanak. 1998-ban bonyolultabb volt a helyzet, 2002-ben és 2006-ban viszont már nem adtunk instrukciót a szószékről. Ebben szerepe volt annak is, hogy a Hetek című hetilapból mindenki átfogó képet kaphatott a politikai helyzetről: ez tehermentesített minket. Megkímélte a „pulpitust” a politikai véleménynyilvánítástól. Persze most mondhatná, hogy mit írt a lapban Hack Péter 2006-ban. Nevezetesen hogy listán az SZDSZ-re érdemes szavazni. Sokan vitatkoztak akkor ezzel. Főszerkesztőként kivehettem volna a lapból. Nem tettem… Ez is befolyásolás, de ez már nem keveredik a spirituális életünkkel.
– Az utóbbi hat év történéseinek fényében megváltozott az egyház viszonya a balliberális pártokhoz?
– Igen. De a kérdéshez az is hozzátartozik: az az SZDSZ, amelyet mi támogattunk, más párt volt, mint most. A nyolcvanas–kilencvenes évek fordulóján az egyik legkövetkezetesebb rendszerváltó antikommunista párt volt, harcolt az emberi és szabadságjogok érvényesüléséért. A szabadpiacra való nyitottsága is szimpatikus volt számunkra. Akkor inkább klasszikus liberális alapokon állt a párt. Miután nagyobb hangsúlyt kapott a neoliberális program, megkezdődött a távolodás a Hit Gyülekezete és az SZDSZ között. Ez tízéves folyamat volt. Mára gyakorlatilag megszűnt a hivatalos kapcsolat.
– És az MSZP? Hogyan alakult vele a viszonyuk?
– Az MSZP-vel szemben – tekintve az előzményeket – a mi hozzáállásunkat kezdetben a gyanakvás jellemezte, annak ellenére, hogy Németh Miklós kormánya jegyezte be az egyházunkat, sőt kormányának képviselője bocsánatot kért korábbi zaklatásunkért, híveink meghurcolásáért. A szocialistákkal ma korrektnek mondható a viszonyunk. Ami pedig a balliberális kormánnyal való kapcsolatot illeti, gyülekezetünkre kedvező benyomást gyakorolt, hogy 2005-ben Bozóki András akkori kulturális miniszter a Hit Parkba látogatott. Egyházunk történetében az akkori kormány volt az első, amely a nyilvánosság előtt is kifejezte, hogy partnerként fogad el bennünket, értékeli oktatási, kulturális és karitatív tevékenységünket. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek vitás kérdések közöttünk.
– Ha már a vitás kérdéseknél tartunk: a drogliberalizáció, az abortusz, az eutanázia, a különféle devianciák támogatása, az egyházi intézmények működésének tudatos akadályozása jellemzi a balliberális kormány hatéves működését. Ez nemigen egyeztethető össze a keresztény értékrenddel.
– Ez igaz. De a Hit Gyülekezete nagy eredménynek tartja, hogy a vallás- és lelkiismereti szabadságra vonatkozó törvény kikerült a politikai ütközések középpontjából. Kétségtelen, hogy ebben a jelenlegi ellenzéki pártoknak is közre kellett működniük: 2000–2001-től ők sem feszegették tovább ezt a kérdést. Ezzel a gyülekezet számára lehetőség nyílt arra, hogy harmonizálja a kapcsolatait. Például a KDNP-vel szerintem már rendezett a viszonyunk, de nincs élő konfliktusunk egyetlen parlamenti párttal sem. Helyi gyülekezeteink a Fidesz által vezetett településeken is többnyire jól együttműködnek az önkormányzatokkal – úgy gondolom tehát, jelentős változás történt. Ami az eutanázia, az abortusz, a drog kérdését illeti, azt kell hogy mondjam: gyülekezetünk közjogi és gazdasági ügyekben liberális, de morális értelemben konzervatív alapokon áll. Mi a drogliberalizációt nem tartjuk megoldásnak, az eutanázia és az abortusz könnyítését pedig ellenezzük. És azokkal sem értünk egyet, akik az egyházi intézmények működésének ellehetetlenítésén fáradoznak. A Hit Gyülekezete ebben a tekintetben sincs kivételezett pozícióban, de nem is diszkriminálják. Ugyanazokat a csatákat vívjuk meg nap mint nap az intézményeinkért, mint a történelmi egyházak.
– Önöknél azonban a hívek adakozása jóval többet nyomhat a latban: elég csak körülnézni a Hit Csarnokában vagy egyetemi épületükben. Azt beszélik, a híveknek – az ószövetségi parancsolat szerint – kötelező tizedet fizetniük minden jövedelmük után. Igaz ez?
– Ez azért nem így működik. Kétségtelen, hogy a tized fizetésének intézménye benne van az Ószövetségben, és Jézus azt mondta, az Újszövetségből sem kell kihagyni. De mi elejétől fogva az önkéntességre helyeztük a hangsúlyt. Mindenki erejéhez, lehetőségeihez képest adhat kevesebbet vagy többet vagy akár semmit. Az a lényeg, hogy fizetési kötelezettség nincsen. De látható, hogy a gyülekezet 27 év alatt anyagilag is fokozatosan erősödött, és ez a hívek és a vezetés közötti bizalom meglétét igazolja.
– Mennyi a gyülekezet ingatlan vagyona?
– Nem tudom megmondani, de nem azért, mert nem akarom, hanem azért, mert nem tudom pontosan. Csak becsülni lehet: annyi bizonyos, hogy több milliárdra tehető a saját és banki forrásokból finanszírozott vidéki ingatlanjainkkal együtt. A gyülekezet intézményesülése döntően 1997-ben kezdődött. Nem véletlen, hogy 1999 és 2001 között heves vita zajlott a tevékenységünkről a médiában és a parlamentben: ezek voltak az első reakciók az erősödésünkre. Mindenféle anyagi és erkölcsi természetű váddal illettek bennünket.
– Az utóbbi időben viszont látványosan nőtt a társadalmi elfogadottságuk. Minek tudja be ezt? Lehet ebben szerepe a „hites” médiabirodalom kiépítésének? Gondolok itt az ATV Vidám vasárnapjaira vagy éppen a Hetek című hetilapjukra…
– Az biztos, hogy ma a modern egyházaknak fontosak a kommunikációs eszközök. Már a nyolcvanas években megismertük, hogy mekkora károk származnak abból, ha egy közösség hatalmi eszközökkel el van zárva a nyilvánosságtól, ha gettósítják. Nem tudtuk megmutatni, kik vagyunk, és elmondani, mit akarunk, következésképpen bármit lehetett állítani rólunk. Éppen az előítéletek, vádak, a „szektakampányok” miatt helyeztünk nagy súlyt a gyülekezet médiaképességének a fejlesztésére. A Vidám vasárnap azért is fontos, mert a társadalom – beleértve a politikai elitet is – ennek a műsornak a révén többet tudott meg az evangélium üzenetéről, a neoprotestáns és a karizmatikus mozgalmakról, közösségünk „titkairól”.
– Annyi bizonyos, a nyolcvanas évek üldözött, magánházakban elmélyülő közösségeiből mára kisebb birodalom épült a határon innen és az elszakított területeken is. Hogyan kezdődött ez a történet? Ön a hetvenes években a katolikus teológia elismert hallgatója volt, majd hirtelen meghívást kapott Amerikába. Visszatérte után alapította az egyházat.
– Kerestem Istent személyesen is, én sem elégedtem meg egy átlagos katolikus élettel. Házi csoportokba jártunk, ahol a Biblia alapján szabadon lehet spirituális életet élni – ugyanis a titkosszolgálat teljesen behálózta a „hivatalos” egyházi fórumokat. Akkoriban lehetett először hallani Magyarországon a karizmatikus katolikus megújulási mozgalomról. Sok könyvet elolvastam a témáról. Találkoztam Jézussal személyesen, volt valóságos pünkösdi megtapasztalásom. Megváltozott a magánéletem, életfelfogásom, megházasodtam: újjászületett evangéliumi keresztény lettem. Csakhogy egyre sokasodtak a konfliktusaim a közvetlen környezetemmel. Végül kikerültem a „senki földjére”. Derek Prince, a nemzetközi karizmatikus mozgalom egyik meghatározó vezetője feleségemmel, Judittal együtt meghívott Amerikába. Az ott tapasztaltak nagy hatást gyakoroltak ránk. Visszatérésünk után több Jézust kereső katolikus társunkkal házi csoportokat hoztunk létre: valahol itt kezdődik a Hit Gyülekezetének a története.
– Mit jelent egy pünkösdi karizmatikus egyház vezetője számára a Szentlélek eljövetelének ünnepe?
– Mielőtt Jézus felment volna az Atyához, megígérte, hogy egy másik vigasztalót küld, a Szentlelket. A pünkösd legfontosabb üzenete, hogy minden hívőnek személyes közösségben kell élnie a Szentlélekkel. De ennek feltétele a Szentlélekkel való „személyes” találkozás. A tanítványokra pünkösdkor töltetett ki a Szentlélek, ezután kezdődött el az egyház szolgálata, a Jézus Krisztus melletti tanúságtevés. Meggyőződésem, hogy a Szentlélek erejére ma is nagy szüksége van az egyetemes kereszténységnek felekezetre való tekintet nélkül. Az egyház nagyon súlyos és bonyolult kihívások előtt áll: például a szexforradalom, a radikális iszlamizáció, a demográfiai katasztrófa vagy az okkultizmus világméretű térhódítása. Csak Isten szellemének erejével és vezetésével képes Jézus Krisztus eklézsiája véghezvinni a feladatát és betölteni a küldetését. Jézus Krisztus ma is Szentlélekkel és tűzzel tölti be a hívőket, hogy hiteles tanúi legyenek halálának, feltámadásának és eljövetelének, amely reménységünk szerint hamarosan megtörténik.

Forrás: Magyar Nemzet
Találkozások
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 14. - 22:40:13 írta Virág »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #6 Dátum: 2013. December 15. - 18:14:56
István Bertalan
Egy érdekesség. A patkány nem eszi
meg a mérget, ezért a patkány
mérgeknél azt a módszert
alkalmazzák, hogy 99,5 %-ban jó
ételhez adnak 0,5 % mérget, így a
patkány nem veszi észre a halálos
veszedelmet.
Az ördög is rájött, hogy a szívükben
mélyen hívő keresztények nem veszik
be a teljes mértékben hamis tant, így a
99 % igazsághoz keveri a hamisságot!
Atyafiak legyünk nagyon óvatosak
mert a mi ellenségünk az ördög jár
körbe körbe mint egy ordító éhes
oroszlán és lesi kit tud megvezetni, kit
tud a hamissággal becsapni, hogy aztán
elnyelhesse!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #7 Dátum: 2013. December 15. - 18:19:38
 O0



Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #8 Dátum: 2013. December 15. - 19:02:06
 O0



Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #9 Dátum: 2016. Március 07. - 18:51:24
Békesség!

Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztam a gyülekezeti szolgálataim során a ma népszerű tévtanításokkal, hamis prófétákkal.
Egy sorozatot is elkezdtem írni a gyülekezetünk weblapjára. Szívesen megosztom veletek is hátha épülésetekre lesz. Ha valamit rosszul látok vagy értelmezek, kérlek szóljatok.


Pacific



Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #10 Dátum: 2016. Március 07. - 18:53:10
[justify] Apologetikai bevezető gondolatok[/justify]

Előzetes

Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé. Félek azonban, hogy a miként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől. Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangyéliomot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek. 2Kor 11,2-4

 

Pál apostolnak a második korinthusi levele az egyik legbensőségesebb írása. Őszintén, leírja fájdalmait, harcait, Krisztusért való szenvedéseit és félelmeit is. Az egyik ilyen félelméről a 11. fejezetben olvashatunk. A korinthus gyülekezet ugyanis a hamis apostolok és hamis próféták szolgálatai, tanításai miatt megosztottá vált. Ezek hátterében Pál apostol világosan a sátán munkáját ismerte fel, aki hasonlóan akarja megcsalni és bűnbe vinni a gyülekezetet, ahogy annak idejében Éva esetében tette. A gyülekezet, mint Krisztus menyasszonya szentségre és tisztaságra lett teremtve és elhívva ezt akarja a sátán tönkretenni mesterkedéseivel. A harc elsősorban az elme területén jelentkezik.
A hívők gondolkodásmódjának befolyásolása az a belépési pont ahol a sátán elkezdi erősségeit felépíteni.  A megrontásra használt kifejezés eltévelyedést és tönkremenetelt is jelent. Ez vezet oda, hogy valaki eltávolodik a Krisztus iránti egyenességtől vagy szó szerinti fordításban egyszerűségtől. S ennek szomorú következménye, hogy a tévtanítások termékeny talajba hullanak.

Pál apostol három területet nevez meg, amelyek által leghamarabb el lehet hinteni a tévelygés magvait és konkolyként a búzák közé vetni. A kereszténységen belül előforduló tévtanítások 90%-a, belesorolható az igeversben említett három, "más" kategóriákba.  Más Jézus, más lélek (szellem) és más evangélium. Azaz a támadások középpontjában vagy Jézus Krisztus személye vagy a róla szóló örömhír vagy pedig az egészet hitelesítő Szent Lélek személye és munkája van. Ez a trend azóta sem változott.

Hosszú ideje foglalkozom már a különböző tévtanításokkal, tévelygésekkel, s ezekkel, kapcsolatos apologetikával (hitvédelemmel).  A teológián is ez volt az egyik kedvenc tárgyam s szolgálataim egy része is erről szól. Általában személyes beszélgetésben igyekeztem eddig is segítséget nyújtani azoknak, akik valamilyen új vagy ismeretlen tanítással találkoztak. Mára azonban a helyzet megváltozott. Korábban sok tévtanítás elszigetelt vagy kis körben végzett károkat. A mai korban azonban már "ipari méreteket" öltött a megtévesztés és jól látható, hogy micsoda pusztításokat okoznak egy-egy közösség, gyülekezet életében. Keresztények sokasága kerül divatos irányzatok befolyása alá és előbb lelki életüket, majd az Úrral való kapcsolatukat teszi tönkre. Éppen ezért látom szükségesnek, hogy amíg lehet, idejében ismerjék fel Isten gyermekei a rájuk leselkedő veszélyeket. Tudom, hogy sok tanító, igehirdető, lelkipásztor...stb. van, akik ezekre a veszélyekre már felhívta a figyelmet, de ezek, az üdvösséget is érintő dolgok napirenden tartása, az utolsó időben, sokak számára lehet életmentő. Nagyon sok bátorítást kaptam ezzel az írással  kapcsolatban és az elmúlt időszakban Isten Lelkének ösztönzése is erőteljes inspirációs tényező volt.
Ebben a most kezdődő apologetikai sorozatban, a napjainkban igen népszerű és elterjedt hamisításokról tévtanításokról, lesz szó. Többek között a jóléti vagy bővölködés evangéliuma, a szuper vagy extra kegyelem, a hit mozgalom és a szellemi manifesztációk...stb. Veszélyességüket az is jelzi, hogy keresztény igazságokkal vannak elegyítve, hogy könnyen elfogadható legyen. Az egyháztörténelem nagy tanulsága, hogy a megújulási törekvéseknek szinte mindig van valami pozitív hozadéka. Ebben az esetben erre is szeretném a figyelmet felhívni, mert sok esetben, jól induló dolog vált szélsőségességé és tért le az Isten által vezetett útról. Tehát azért mert valamely mozgalomban egy biblikus dolog tévelygés alapjává vált, attól még az a biblikus dolog önmaga nem tévtanítás.
Hiszem és megvagyok róla győződve, hogy Isten Lelkének ajándékai ma is működnek és az Egyház egészséges működéséhez elengedhetetlenek. Sajnos, hogy a szélsőséges megnyílvánulások miatt sokan félelemmel vagy elutasító módon állnak hozzá az ún. karizmatikusnak nevezett eseményekhez és nem a Lélektől adatott józanság és bölcsesség alapján. Arra szólít fel minket az Írás, hogy mindent megvizsgáljunk és ne elutasítsunk első dologként. Ha a szűrőn átmegy akkor meg kell tartani. (1Thessz 5,21)
Ezért vizsgálat alá kerül létrejöttük körülményei,  igei (teológiai) alapjai és elterjedésének okai. Nem megkerülhető annak ellenőrzése sem, hogy azok, akik ezeket a tévtanításokat terjesztik, azok hogyan gondolkodnak többek között Jézus Krisztusról a megváltásról, Isten szuverenitásáról és a Bibliáról...stb.,  így az ő személyükre és konkrét kijelentéseikre is kitérek.  Szeretnék részletesen írni a hamis szolgálati ajándékok - álapostolok, hamis próféták, tévtanítók - jellegzetességeiről és felismerési módjaikról. S arról, hogy hogyan kerülhetjük el a tévelygés csapdáit személyes életünkben.
Az a cél vezérel tehát, hogy az Írások alapján legyen megvizsgálva, hogy helytállóak-e ezek a napjainkban eléggé elterjedt és népszerű tanítások? Megegyeznek-e a Jézus Krisztus és apostolai által tanított evangéliummal?  Hitelesen mutatják-e be Jézus Krisztus személyét és valóban Isten Lelkének a kijelentése áll mögöttük?

(Folyt köv ....)                                                                                   



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #11 Dátum: 2016. Március 07. - 19:28:27
:like: Tetszik a bevezetés, én szívesen olvasom tovább! :szelid:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #12 Dátum: 2016. Március 07. - 19:42:37
Ezeket a látásokat én is szívesen olvasom. Meg vagyok győződve hogy sokan félreértik a hagyományos karizmatikusságot. Én magamat már egy ideje karizmatikus kálvinistaként aposztrofálom, annak is a mérsékeltebb Igei részével. :) És növekedek az Úrban amióta megtanultam szétválasztani a szélsőségeket az igazitól! :)



Nem elérhető Zoltan

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 3291
  • Nem: Férfi
Válasz #13 Dátum: 2016. Március 07. - 21:59:35
[valasz author=pacific link=topic=455.msg75274#msg75274 date=1457373190]

[/valasz]

Érdekesnek ígérkezik   O0  én is várom a fojtatást.

 

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Mert ő tőle, ő általa és ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké.


Nem elérhető pacific

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 661
  • Nem: Férfi
Válasz #14 Dátum: 2016. Március 08. - 08:26:06
Célkeresztben a szolgálati ajándékok


És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: A szentek tökéletesbbítése czéljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére: Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére: Eféz 4,11-13

A Szentírásban öt ún. szolgálati ajándékot találhatunk. Az apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok és tanítók tartoznak ebbe a kategóriába, ahogyan Pál erről az efézusi levélben tanít.  A korinthusi levélben pedig a pontos sorrendjük is szerepel, mely szerint először az apostoli másodszor a prófétai harmadszor pedig a tanítói ajándék adatott az Úrtól. (1Kor 12,28) A szolgálati ajándékok több mindenben is különböznek a karizmáktól v. kegyelmi ajándékoktól. A karizmák forrása a Szent Lélek, míg a szolgálati ajándékokban Krisztus önmagát adja vissza az Eklézsiának és a világnak. A szolgálati ajándékok esetében a hangsúly a személyeken van a karizmáknál a megnyilvánulásokon. A szolgálati ajándék Krisztus Teste egészének adatik, tehát az egész kereszténységnek, míg a karizmák a legtöbb esetben egy helyi gyülekezetre korlátozódnak. Karizmával Isten minden gyermeke rendelkezik – legalább eggyel - de szolgálati ajándékkal, jóval kevesebben.

1, A minta Jézus Krisztus

A szolgálati ajándékok zsinórmértéke maga Jézus Krisztus. Az Ő szolgálatát viszik tovább, hogy az Egyház elérje a teljességet, nagykorúságot. Így tiszta menyasszonyként várja majd vissza Urát és Vőlegényét. Csak röviden a Jézus Krisztus által látott, követésre méltó szolgálatokból.

-   Jézus Krisztus az igazi Apostol, akit az Atya küldött, hogy megváltsa az emberiséget és lerakja egy szellemi ház alapjait, aminek sarokköve lett.(Zsid 3,1; Ef 2,20). Az Ő apostolai ehhez igazodva építkeznek.

 -   Jézus Krisztus az igazi Próféta, aki kijelentette az Isten titkait és akaratát.(Mát 21,11) Ő volt az a megígért Próféta, akire hallgatni kellett volna a választott népnek.(5Móz 18,15) Leleplezte korának vétkeit és megtérésre, bűnbánatra szólított fel. Ezt kell folytatnia az Ő prófétáinak is.

-     Jézus Krisztus az igazi Evangélista, aki az Isten királyságának örömhírét jelentette be;(Márk 1,15). Bejelentését jelekkel, csodákkal és a Szent Lélek erejével igazolta. Az Ő evangélistái is hasonlóképpen felhatalmazást kaptak az evangélium hirdetésére, amit jeleknek és csodáknak kell követniük.

-  Jézus Krisztus az igazi, a Jó Pásztor, aki életét adta a juhokért.(Ján 10,11). Terelte, vezette az embereket, akik el voltak hagyatva és gyötörve a vezetők hanyagsága miatt.(Máté 9,36) Táplálta és gondozta azokat, akiket az Atya rábízott. Az Ő pásztorainak is ezzel a lelkülettel és szívvel kell szolgálniuk Isten népét.

-  Jézus Krisztus az igazi Tanító, aki maga a testté lett Ige. Tanította az Isten királyságának titkait, felfedte az Írásokat és a róla szóló kijelentéseket. Minden szava és kijelentése Igaz és Ámen volt. A tanításban hatalommal rendelkezett. Az Ő tanítóinak folytatnia kell a tanítást a gyülekezetekben, hogy az Isten igéjének a tekintélye és tisztelete megmaradjon s ne térjenek el attól.

2, Elsődleges feladatuk

A szolgálati ajándékok legfontosabb feladataként Pál apostol három dologra irányítja rá a figyelmet. Érdekes, hogy ezek elsősorban belső, gyülekezeten belüli szolgálatok és nem külső, kifele irányuló szolgálatok.

a,  A szentek tökéletesítése

Amikor valaki megtér, akkor nem befejeződik valami, hanem elkezdődik az életének egy új korszaka. Elindul a lelki növekedés útján, amit elő kell segíteni. Mint ahogy egy kisgyermek sem tudja magát ellátni egy bizonyos életkorig, úgy a friss megtértek is rá vannak utalva mások gyámolítására, segítségére. A szolgálati ajándékok célja, hogy a tökéletesség felé vezessék, neveljék Őket. A földi életben ugyan a tökéletességet nem lehet elérni, de a szentséget és lelki érettséget igen. Az Isten szerinti szolgálati ajándékok nem tartják kiskorúságban az embereket, hanem támogatják, segítik őket!  Minden adottság és képesség megadatott nekik, hogy ezt meg is cselekedjék.

b, A szolgálat munkájára

Minden embert, aki megváltásban részesült annak ki kell venni a részét az Úr munkájában. Felkészülés és tanulás nélkül ez nem, vagy alig fog menni. A szolgálati ajándékoknak az is a célja, hogy a szenteket erre megtanítsa és kiképezze, felkészítse. Segítenek felismerni a kegyelmi vagy szolgálati ajándékot. Lehetőséget adnak a szolgálatra. Bevonják őket szolgálati területük segítésébe és támogatásába. Külön-külön szerepe van ebben a tanítónak és evangélistáknak. Megint más területen fog segíteni a pásztorlás és a prófétaság. Nincs olyan szolgálati terület és szolgálati elhívás, amelynek támogatásában ne tudnának segítséget nyújtani. Nem lehet megelégedni a padokban ülő kereszténységgel. A világnak szüksége van ránk! A szolgálati ajándékok saját személyes példájukkal is elősegíthetik egy gyülekezetben az egészséges gondolkodásmódot a szolgálattal kapcsolatban. A fogyasztói kereszténység kiszolgálókra vár. Na, ez az, amit nem szabad a szolgálati ajándékoknak támogatniuk és elősegíteniük. Istennek szolgálókra és szolgáló szívű emberekre van szükség.

c,  A Test építése

Ha a szentek növekednek a kegyelemben és még szolgálnak is, akkor nem lesz nehéz a harmadik lépcsőfokra lépni a Krisztus Testének építésére. A Test építése közös feladat, mert a szolgálati ajándékok mindent nem tehetnek meg. A karizmáknak is ez a céljuk.(1Kor 12 fej.) Mindenkire szükség van, de a felelősség nem egyforma. A gyülekezet feje Krisztus, hozzá kell felnőni. Ez érettséggel és szellemi nagykorúsággal jár együtt.

3, Fontosságuk

Jól látható, hogy ezek a szolgálati ajándékok milyen befolyással vannak vagy lehetnek Isten gyülekezetei számára.  Egy egész nemzedék arculatát, gondolkodásmódját, krisztusi életvitelét meghatározhatják. Ilyen személyek voltak annak idején pl. Kálvin, Zwingli, Knox, Spurgeon vagy a múlt században Billy Graham.
Nem véletlen tehát, hogy ezeket az Isten által rendelt s Krisztus Testének ajándékozott szolgálatok és személyek a sátán célkeresztjébe kerültek már az első században is. A szolgálati ajándékok hamisítása az egyik legfontosabb fegyvere a sátánnak, hogy tévtanításait minél szélesebb körben elterjessze, és sokakat tévútra tereljen. Éppen ezért találkozhatunk az igében, hamis apostolokkal, hamis prófétákkal, tévtanítókkal, hamis evangélistákkal és béres lelkületű pásztorokról. Ők azok, akik a világosság angyalának befolyása alá kerülve az igazság szolgáinak adják ki magukat. Leleplezésük akkor járhat sikerrel, ha a bibliai mintával vetjük össze őket és tevékenységeiket.

(Folyt köv...)