Szerző Téma: Egy készülő regény kapcsán.  (Megtekintve 7048 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Dátum: 2013. December 22. - 20:32:58
Isten már a szívemre helyezte hogy keressek benne imádkozó társakat. Ezen az oldalon szeretném megosztani a részleteket és a küzdelmemet. Gondolatokat vagy tanácsot kérjek.
Egy egyedi sci-fi regényről van szó, ezt a fórumot pedig elég nyitottnak találtam arra hogy megosszam a gondolataimat és beszélgessünk a részletekről.



Nem elérhető Gábor

  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1466
  • Nem: Férfi
Válasz #1 Dátum: 2013. December 23. - 10:16:37
Hát mivel sci-fi olvasó és rajongó vagyok, állok rendelkezésedre :)



Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #2 Dátum: 2013. December 23. - 22:57:26
Köszönöm Gábor előre is.

 vmosoly11




Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #3 Dátum: 2013. December 23. - 23:54:59
Kezdem az elején. Csak azért hogy nagy vonalakban megmutassam ezt a küzdelmet és rátérjek a saját regénnyel kapcsolatos gondolataimra..

Már egészen pici gyerekkoromban is az egyik kedvenc rajzfilmem a Mikrobi volt. 
Gyerekkori Játékainkban amiben a hugom igazán jó játszótárs volt, szinte sosem hétköznapi embereket vagy szereplőket találtunk ki, hanem saját lényeket és kis világokat. Volt egy csapatnyi jól mozgatható rongybábunk. Itt aztán voltak űrhajós kalandok , időutazás elcsúszott dimenziók, alakváltók, félelmetes ezüstös tüskés lények..stb mindezt még a videójátékok megjelenése előtt , amikor még csak a Pirx kapitány kalandjai mehettek a TV-ben.
Barátnőink ha átjöttek hozzánk játszani szinte "videóztak". A mesélő vagy történet ötletelő és fő irányító én voltam.
Közben magam is írtam igaz csak fejben saját történetet. Kitalált lényekkel és emberekkel. Ekkoriban a Danubius rádióról sok slágert felvettem. A zene inspiráló volt az új ötletek kitalálásához.
Amolyan kis visszahúzódó félénk kamasz voltam kis világomba zárkózva. Csúfoltak és ki is közösítettek. Hetedikes koromra némileg enyhült a helyzet... de a családnevem továbbra is "gyúnyszókét" szerepelt. Ráadásul folyton elsírtam magam ha piszkáltak.
14 éves voltam amikor a nagyi kérésére és kíváncsiságból hittanra kezdtem járni. Már ekkor nagyon komolyan vettem hogy "én meg akarok térni" és a Sátán uralma alol Jézus bárányai közé szeretnék tartozni.
Ki olvasta a Fehérke című könyvet? Rám nagy hatást tett. Bár egy tenisztáborba jelentkeztem ami elmaradt így egy református gyerekhéten találtam magam. 
Jézus élete című filmet néztük meg és én ott a végén a narrátor felszólításával élve csendesen az Úrral négyszemközt hűséget fogadtam Jézusnak hogy örökre az övé szeretnék lenni. Csodálatos egy hét volt. Szinte a föld felett jártam és olyan boldog voltam hogy már Jézus megrettentjeihez tartozom.!

Nagyon buzgón igyekeztem " megfelelni" az ÚJ ember képének. Régi fantáziavilágomra ellenségként tekintettem. szinte megszállottként fényes fehér ruhába akartam magamat öltöztetni. 180 fokos fordulatot vegyek. "Régi" életemmel szemben. Kazettáimat kidobtam, képregényemet szintén , rajzaimat úgyszintén.
Voltak nagyon jó dolgok , főleg ahogyan Isten átformált a félénk társaságban megszólalni képtelen kamaszból , bizonyságtevővé, aki már mer hangosan imádkozni.
A szentség és a tisztaság érzését kerestem. A világra és minden előtte általam kedvelt dologra pedig fertőző bűnként. Nem néztem már filmet és nem hallgattam zenét. (Ami kifejezetten hiányzott)
De a "világ" a fantázia vonzott vissza... elcsábultam volt hogy egy gondolat vagy egy film erejéig. Elveszettem vele a "szentség fehér ruhájának" érzését. Úgy éreztem Isten elfordult tőlem mert vétkeztem. És most könyörgéssel és erős bűnbánattal könnyekkel ki kell engesztelnem.
Hívő életem 15 évét a "szent fehér ruhába" öltözött hívő majd amikor elbuktam akkor a saját feje után menő bibliát félretevő lázadási időszakok váltogatták. Volt hogy egy egy hívő korszak évekig is eltartott majd ugyan így évekbe került egy egy lázadás.
Nagy "visszatéréseim" alkalmával, mindig megfogadtam hogy mostantól soha többé nem foglalkozom saját történetekkel.
De mindig vonzott , hogy akár egy rendező zenehallgatás közben a történet egy egy jelenetét újrakomponáljam csiszoljam, szinte magam előtt látva a közönséget.

2009-ben épp egy már évek óta tartó lázadási periódusban jártam amikor a hugom a gyülekezetünk csendes hetére hívott Balatonfenyvesre. Belül éreztem hogy nagy változás következik mert ebből az egyszer hideg egyszer meleg időszakból már elegem volt.
Hiszen szeretem Istent és nagyon sok csodálatos igét kaptam , vezetést tőle és egyre jobban ismertem ŐT. Nem akartam megbántani de úgy éreztem képtelen vagyok a "szent fehér" ruhát sokáig viselni. Imáimat belengte az izzadságszagú erőlködés, bár ott volt a szeretet de a bűntudat és a félelem a megfelelési vágy erősebben. Féltem hogy elvesztem jó tetszését és szeretetét áldásaival együtt. Hogy többé nem áll szóba velem és nem szól többé hozzám személyes igékkel.
Ezen a csendes héten ( bár akkor még nem tudtam mit kérek) azt kértem hogy bármit is tesz velem vessen véget ennek a hideg- meleg hívő életnek.Isten válasza nagyon határozott volt! "Gyere ki közülük"!
Amint hazaértünk engem ismét vonzott a Mesengerens éjszakába nyúló beszélgetések a SCI-fi fórumnos barátaimmal a figura gyüjtés..stb
El is határoztam még aznap hogy szép fokozatosan majd leállok vele.. Bár el sem tudtam képzelni ez hogy fog történni.. De Isten másként döntött.
Még aznap iszonyatosan rosszul lettem.

folyt köv:



Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #4 Dátum: 2013. December 26. - 21:14:07
Akkor ott este tudtam hogy Isten fenyítése ért utol. Másnap "felégettem" minden hidat. kitöröltem a Mesenger ismerőseimet, letöröltem a gépemről minden képet és kapcsolatot, összeszedtem a figuragyűjteményemet és bedobozoltam. Gondoltam hogy kidobom. el is vittem egy hívő ismerősömhöz és jelképes összegért eladtam neki. azt csinál vele amit akar én nem akarom visszakapni soha többé.  Ő gondoskodott is erről.
Azt vártam hogy ekkor majd enyhül a rosszullét. Nem lettem jobban. Egy két éves gyógyulási folyamat kezdete volt. Ezt most nem fejtem ki bővebben. Majd egy másik írásomban. Lényege , hogy olyan közel kerültem Istenhez mit még soha, fantasztikusan vezetett személyes igékkel és mindig kirendelte a megfelelő embert a segítségemre. Állhatatosságot nevelt bennem és őszinteségre tanított.
Végül olyan irányba vitte az életem amire soha nem gondoltam volna. A régi fórum ahonnan kiléptem egy búcsúlevelet küldtem amiben leírtam miért távozom.  ez a fórum megszűnt, átköltöztek egy másikra. A Mesenger fiókom is megszűnt.
Közeledett egy mozifilm bemutatója amire nagyon kíváncsi voltam, azt tettem amit még eddig egyszer sem. Őszintén elmondtam Istennek hogy engem ez nagyon érdekel és kértem hogy "jöjjön" velem vagy akadályozzon meg abban hogy elmenjek. Félelmetes szörnyként magasodott elém a gondolat hogy elbukom és hiába volt a 2 év teljes elzárkózás. De ott volt az a bizalom amit megtanultam már és tapasztaltam.
A családot is érdekelte én pedig ima után el is indultam. Sehol sem volt az a szörny amitől féltem. Egészen más szemmel láttam a a filmet.
A végén pedig megkönnyebbült örömmel és hálával dicsőítettem Istent mert tudtam hogy velem volt.
Egy közös ismerősünkkel vallási és hitbeli dolgokról leveleztünk. Ő is látta a filmet és szóba került. Szegeden pedig összefutottam egy régi fórumos ismerősömmel aki kifejtette hogy teljesen érthetetlen volt az eltűnésem és hogy van egy új fórumjuk ahova ez a közös ismerős az én nevemben felrakta a filmről kifejtett véleményem. Még a filmnézés előtt két évvel a gyógyulásom elején kaptam egy kijelentést amit akkor nem értettem. épp a szanatóriumban voltam és Pál apostol történetének az a része volt kijelölt szakaszként amikor látomásban egy lepedőn mindenféle csúszómászó és addig tiltott étel borul elé és azt a parancsot kapja hogy ölje és egye. Ez válasz volt arra a kérdésemre hogy végül mi legyen a fórumos emberekkel , hogy gondoljak rájuk és az egész gyűjtésre..
Felmerült bennem a gondolat hogy tisztázzam magam és ismét írjak arra a sci-fi fórumra.
Viszont ismét felmerült bennem hogy ez biztos csak valamiféle kísértés amit el kell hesegetnem és meg kell tagadnom Isten előtt.. Így is tettem. Csak nem hagyott nyugodni a dolog. Furcsálltam is. Hiszen Isten kihívott közülük?
Akkor ismét egy számomra meglepő személyes igét kaptam. Ézsaiás Prófétán keresztül. Isten kifejezetten küldött hozzájuk és felhívta a figyelmem hogy "Ne féljek tőlük" Vas zárakat és érc kapukat török össze...
Amikor védekeztem hogy nem akarok a régi bűnükbe esni és elbukni akkor Jézus szavait hozta elém "aki a világosságban jár nem botlik meg"
Megértettem hogy a lényeg az mindig kapcsolatba legyek vele és őszintén mondjam el minden vágyam és kívánságom mert neki hatalma van minden gyarlóságom felett. Vele tudok küzdeni a kísértések ellen. Többé nem menekülök hanem szembenézek a "régi szörnyekkel"

Az az érdekes hogy nem is gondoltam volna mennyire hiányoztam nekik.  Még egy érdekesség hogy bár én nem kértem sőt eszembe sem jutott hogy vallás topicot nyissak mégis másfél hónapon belül az admin nyitott egyet. Nem ez én kedvemért de nekem kapóra jött..

Meglepve tapasztaltam hogy a fórumos hozzáállásom a gondolkodásom megváltozott. Igaza volt Krisztusnak. a félelmetes "szörnyek" akik csábítva döntöttek le a porba és elválasztottak Istennel való napi kapcsolattól. Megszűntek amint Krisztussal együtt néztem szembe velük.

Abban rejlett az erejük hogy tiltólistásként megfosztottnak érzetem magam, hamis bűntudatként rám nehezedtek és Isten a "nem szabadok" Istenének mutatva nem a szeretet hanem a félelem és bűntudat érzésével közelítettem meg.
Úgy hogy többé nem tiltólistás kevésbé " rajongok" érte. Sokkal könnyebb megtalálnom a határt és a mértékletességet.
Ami pedig leírhatatlan öröm az a hála hogy Isten olyan dolgot végzett el bennem amiről álmodni sem mertem volna.

Most így 4 évvel a rosszullétem után egy újabb mérföldkőhöz értem. Már imádkozom ezért jó pár hete. Ez a sci-fi történet régebbi mint a fórumos történetem ami 2007-ben kezdődött..
Egészen kamaszkoromig nyúlik vissza. Úgy hittem eddig hogy ez aztán tényleg lehetetlen. és többször is kértem Istent hogy ne engedje hogy a régi köteleket vagy azokat amit annak gondoltam magamra vegyem.  Nekem semmi sem kell nélküle és kár és szemét az amin nincs az áldása.. De tudom hogy számára semmi sem lehetetlen. az sem hogy egy fegyver amit ellenem készített az ellenség végül úgy semmisül meg hogy Isten dicsőségét szolgálja a fantáziám..

most ezen "dolgozom"
ehhez kértem imahátteret és itt szeretnék részleteket megosztani a regényből..





Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #5 Dátum: 2014. Július 28. - 16:22:07

Hol tart vajon a mű?   :szelid:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető zsotza

  • Utolsó utáni csavar Isten gépezetében.
  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1074
  • Nem: Férfi
  • Takarító- kistestvér
Válasz #6 Dátum: 2015. Július 28. - 17:32:17

Hol tart vajon a mű?   :szelid:

Vajon  hol  van  Clio ? vint

"Leben,und leben lassen!"


Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #7 Dátum: 2015. Július 30. - 15:33:19
Itt vagyok.. :szelid:

A regény háttérbe szorult , fontosabb dolgok miatt, de előtte mindenképpen a 2009-es történetemet akarom leírni és azt hogyan vezetett át rajta Isten.
A regény kérdése Isten előtt van, nem akarok olyat kiadni a kezemből ami kár és szemét.
A műfaja mint említettem már sci-fi egy fiktív világ ami tükörképet tart elénk...emellett két főszereplőn keresztül tárul elénk fokozatosan a világa.



Nem elérhető zsotza

  • Utolsó utáni csavar Isten gépezetében.
  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1074
  • Nem: Férfi
  • Takarító- kistestvér
Válasz #8 Dátum: 2015. Július 30. - 15:38:00
Itt vagyok.. :szelid:

A regény háttérbe szorult , fontosabb dolgok miatt, de előtte mindenképpen a 2009-es történetemet akarom leírni és azt hogyan vezetett át rajta Isten.
A regény kérdése Isten előtt van, nem akarok olyat kiadni a kezemből ami kár és szemét.
A műfaja mint említettem már sci-fi egy fiktív világ ami tükörképet tart elénk...emellett két főszereplőn keresztül tárul elénk fokozatosan a világa.

Várjuk  a  2009-es   Történetedet  is.
Ez  milyen  műfajban   várható?

"Leben,und leben lassen!"


Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #9 Dátum: 2015. Július 30. - 15:44:47
[valasz author=zsotza link=topic=457.msg67688#msg67688 date=1438263480]

[/valasz]

 hogy is hívják ezt.... lényeg hogy egy 2009-es súlyos rosszullét és ebből való 2 és fél éves felgyógyulás igaz története.. inkább egyféle bizonyságtétel ..
Vagyis a regénnyel ellentétben  nem kitalált történet.  bátorítást adhat azoknak akik hasonló szenvedést élnek át. 



Nem elérhető zsotza

  • Utolsó utáni csavar Isten gépezetében.
  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1074
  • Nem: Férfi
  • Takarító- kistestvér
Válasz #10 Dátum: 2015. Július 30. - 15:59:01
Nagyon  fontos  mű  készülődik!
Papír-alapon  is  várható, vagy   "csak"  elektronikus  formátumban?

"Leben,und leben lassen!"


Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #11 Dátum: 2015. Július 30. - 16:20:33
[valasz author=zsotza link=topic=457.msg67691#msg67691 date=1438264741]

[/valasz]
a "vázlata megvan kézzel írott napló formájában. Csak ki kell egészíteni hogy olvashatóbb és ne darabos legyen..
Ne gondolj valami nagy lélegzetvételű dologra inkább csak csepp a tengerben..



Nem elérhető zsotza

  • Utolsó utáni csavar Isten gépezetében.
  • Törzstag
  • *
  • Hozzászólások: 1074
  • Nem: Férfi
  • Takarító- kistestvér
Válasz #12 Dátum: 2016. Augusztus 19. - 18:51:18
Több,mint  egy  esztendővel az  utolsó  hozzászólás  után,
hol  tart(anak)     a  regény(ek) ?
Rég  Jártál  a  Fórumon, remélem  nincs  baj,  és    jól  vagy.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 19. - 18:52:29 írta zsotza »

"Leben,und leben lassen!"


Nem elérhető clio

  • Moderátor
  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 344
  • Nem: Nő
    • Rineweld
Válasz #13 Dátum: 2017. November 18. - 11:35:53
[valasz author=zsotza link=topic=457.msg79621#msg79621 date=1471625478]

[/valasz]

A regény megakadt..  elbizonytalanodtam , hogy megéri -e egyáltalán az energiabefektetést. Nagyon sok munka és idő.. az időből pedig kevés van..