Szerző Téma: Félreértett keresztyénség  (Megtekintve 1305 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Dátum: 2015. Április 21. - 20:42:21
Egy Istent kereső embertől olvastam a közelmúltban, hogy igyekszik elfogulatlanúl közeledni minden valláshoz.
Közben azt vette észre, hogy a keresztyének kisajátították az Istenhez vezető utat.
Talán a hamis vallásoknak az a kedvenc ideológiája, hogy Istenhez sok féle módon el lehet jutni.
Sajnos a keresztyénséget ért vád leginkább annak köszönhető talán, hogy a neoprotestantizmusban háttérbe szorúlt a keresztyénséghez tartozó alapvető igazságok kihangsúlyozása.
Ha figyelmesen olvassuk a Bibliát, a keresztyénység kapcsán rögtön felmerűl egy olyan tanítás, amely ennek a korszellemnek nem igazán szimpatikus.
Ha a mi keresztyének erőteljesebben hangoztatnánk azt a tényt, hogy nem mi sajátítottuk ki maguknak az egyetlen Istenhez vezető utat, hanem Isten sajátított ki bennünket arra, hogy ezen az egyetlen úton járjunk, a "bibliai egyszeregy" jelentős mértékben megváltozna.
Ezzel arról tehetnénk bizonyságot, hogy nem a keresztyénség akarja a saját útját másokra erőltetni, hanem hogy a keresztyénség nem járhat más úton, mivel Krisztuson kívűl nincs más út, sem igazság, amelyre Isten kiválasztott magának egy népet, minden nemzetből és vallásból.
Az emberi, erőszakos térítgetéseknek nem sok értelmét látom. Sajnos a keresztyénség is átment azon a vakvágányon, amelyen most az iszlám szélsőséges szárnya halad.
A vérontás ellenszenvet váltott ki a keresztyénséggel szemben, az iszlám nem tanult ebből a hibából, legalább nekünk kellene. A "legyetek szelídek, mint a galambok és ravaszak, mint a kígyó"- hasonlata nem igazán támogatja a fizikai és szellemi erőszakot az evangélium hírdetésében.
Amíg az ember nem szembesűl a saját bűnös állapotával, amely elválasztja Istentől, ill.   azzal a ténnyel, hogy ezt semmilyen vezekléssel, vagy jóvátétellel nem tudja ellensúlyozni, addig nem fogja megérteni a keresztyénségnek a szűkségszerű voltát legyen akár muzulmán, buddhista, zsidó, vagy bármilyen más vallású .
Az a habkönnyű evangélium, amiben " Jézus meghalt érted", de nem kap hangsúlyt, sem a miért, sem annak iszonyú súlya, nem ad lehetőséget arra, hogy az ember valóban felismerje az Istenhez vezető egyetlen utat.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 21. - 21:40:28 írta Csaba »

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #1 Dátum: 2015. Április 21. - 21:35:17

      O0

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.