0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
[valasz author=Aksza link=topic=864.msg88160#msg88160 date=1540418988][/valasz]Én nem arra haragszom aki ad, nem is a HGy tagokra, azokra haragszom akik vásárt űznek belőlük, megnyomorítják az életüket, tönkre teszik a családi kapcsolataikat.Hamis apostolok és álnok munkások ők mind, a hasok az ő istenük, az ószövetségi tized pedig eszköz a parasztvakításhoz.
Na, éppen az előbb mondta Németh Sándor a Hitrádióban, It-en, hogy nem kötelező se a tized, se az adakozás, hanem hitből lehet adni Isten munkájára. Változik a világ... régebben ők is a malakiási igével hozakodtak elő, meg Ábrahámmal, Jákobbal, stb.Ez van...
Idézetet írta: Kamilla - 2018. Október 27. - 19:45:57Na, éppen az előbb mondta Németh Sándor a Hitrádióban, It-en, hogy nem kötelező se a tized, se az adakozás, hanem hitből lehet adni Isten munkájára. Változik a világ... régebben ők is a malakiási igével hozakodtak elő, meg Ábrahámmal, Jákobbal, stb.Ez van... Pál azt írta: "és ha valamiben másképen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek". Fil. 3,15Úgy látszik, az Isten nekik is kijelentette, hogy nem kötelező.
Idézetet írta: Virág - 2018. Október 27. - 11:23:30Lehet, hogy ezért rágódnak a többiek, mert a hozzászólásaidból összességében valahogy mégis ez sugárzik, amit itt le is írtál. Minimum a jövedelem tizedét oda kell adni, vagy a 20-25-50 %-ot. Ezt nem támasztja alá az Újszövetség. Hanem annyit, akkor adjon az ember, amire a szíve indítja.Az sem baj, ha ciki. Sok mindenben mérhetetlenül nagyobb szabadságunk van, mint az ószövetségi időkben.Kedves Virág, ha az jött le, hogy én azt írtam volna, hogy bármennyit is "kell" adni, akkor bizonyára rosszul fogalmaztam.Akkor helyesbítek. Nem kell adni.És teljesen egyetértek Veled abban, hogy az Újszövetség nem támasztja alá a tized kötelezettségét, de nem is tiltja. Mivel úgy van ahogy mondod, szabadságunk van ebben a témában is. Egyformán gondolkozunk.
Lehet, hogy ezért rágódnak a többiek, mert a hozzászólásaidból összességében valahogy mégis ez sugárzik, amit itt le is írtál. Minimum a jövedelem tizedét oda kell adni, vagy a 20-25-50 %-ot. Ezt nem támasztja alá az Újszövetség. Hanem annyit, akkor adjon az ember, amire a szíve indítja.Az sem baj, ha ciki. Sok mindenben mérhetetlenül nagyobb szabadságunk van, mint az ószövetségi időkben.