Szerző Téma: Hírek a Baptista Szeretetszolgálatról, Szenczy Sándor blogbejegyzései  (Megtekintve 32002 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Nekem nagyon kedves olvasni mindig Istennek eme különleges szolgálójáról :

Tibi és Zita, Munkács, Szürte, Kisújszállás és a családom
Bejegyezve 2012. május 02 Szerző Szenczy Sándor   

Tibi elvette feleségül Zitát. Mi meg együtt örvendeztünk velük együtt. Meg vagy száz mással. Annyira méltóságos és szép volt. Áldást! Sokat!

Kárpátalján, Munkácson is jártunk. Meg Szürtén. A verőcei gyülekezet ifjúságával. Ők prédikáltak, tettek bizonyságot, pantomim jelenetet adtak elő és még táncoltak is a helyi roma fiatalokkal. 55-en tértek meg. Sírtunk, nevettünk, győztünk. Először magunk felett. Isten megerősítette mind a huszonhármunkat. Nagy örömmel nyugtáztuk az életet…

Aztán itthon olvasom, kaptam:

“Kisújszállás. Aprócsak mezőváros az Alföld közepén, maroknyi sereggel, akiknek feltett szándékuk, hogy Krisztus akaratát keresik, de komolyan.
Öt évvel ezelőtt egy pásztor azt mondta ennek a maroknyi népnek: „Ahogyan ma elkezdtek dolgozni Isten országának építésén ebben a városban, annak öt év múlva kézzel fogható eredményei lesznek.”
A maroknyi népnek lelkes vezetője akadt a presbiter személyében, aki áldozatok árán is keményen küzdött azért, hogy Isten akarata szerint járjon ez a nép. Minden második szombaton közbenjáró imaközösségben esedeztek a gyülekezet-, a város- és az ország vezetőiért, a környezetükben élő emberekért. Megrendülve könyörögtek az alkohol problémákkal küzdőkért, az öngyilkosokért; a depresszióban szenvedőkért, és mindeközben folyamatosan imádkoztak a gyülekezet megerősödéséért, befogadóvá válásáért.
A baptista közösség jelenlétével számolt a város lakossága is. Egyre többen ismerték meg a gyülekezetet – ruhaakciókon és gyermekprogramokon keresztül, TV adások során, koncerteken. A közösség tagjai erejükhöz mérten részt vállaltak a város közéletében is.
A település vezetője korábban az egyik helyi iskola igazgatója volt. Kisújszállás testvérvárosa Pacsér, ahová annak idején az ott élők részére Bibliát is vittek. Sőt, évekkel később a város vezetője ahhoz is ragaszkodott, hogy vasárnap délelőtt a képviselő testület gyülekezetbe menjen.
A maroknyi sereg erről mit sem sejtve tovább imádkozott. „Isten adjon jó előmenetelt városunknak! Bölcsességet vezetőinknek! Az Atya törje meg a Sátán hatalmát!” Sok esetben áztatta könny a kun szívek talaját!
2010 és 2011 új látást hozott. A presbiter ismét az Úr hangjára hallgatva meghirdette az egyhetes ima- és böjt alkalmakat. Hittel járták a város utcáit minden este párban; imádkozva a lakosokért, a vállalkozókért, munkahelyekért, diákokért, idősekért. Utolsó este az imádkozók hada a Városháza épületét körbe járva esedezett az Úr előtt a település vezetőiért, a döntéshozókért, mert megértették: „a város jóléte rajtuk is múlik!”Nem tudták Isten mit készít, de könyörögtek rendületlenül, mert meg voltak győződve arról, hogy Istennek van terve ezzel a várossal, bár még nem látták, hogy mi az.
2011-ben a maroknyi sereg meghallotta, hogy a Baptista Szeretetszolgálat rászorulók számára biztosít étkezést. Szinte csodával határos módon a Szeretetszolgálat munkatársai azzal az étterem tulajdonossal kötöttek szerződést, akit néhány évvel azelőtt egy evangélista egy közös ebéd alkalmával megáldott éttermével együtt; és aki azóta is arról tesz bizonyságot, hogy a munkája nem lett kevesebb. Ahogyan egyszer fogalmazott: „Alig bírjuk!”
2012 januárja óta minden hónap első három napján ima- és böjti napok vannak az ifjúságért, a gyülekezetek gyógyulásáért és növekedéséért!
2012 januárjában az a hír látott napvilágot a városban, hogy a „baptisták” átvennék az önkormányzattól az oktatási intézményeket! A maroknyi sereg csak állt és figyelt; nem értette mi történik most a településen! Áprilisban személyesen találkoztak a Szeretetszolgálat vezetőivel. A beszélgetés során egyértelműen kiderült, Isten dolgozik ennek a városnak az ügyén, meghallgatta az imákat és most Ő következik!
A lelkes sereg most újra imádkozik: házi csoportban, szolgálattevők imaóráján, vasárnapi imacsoportban és a személyes imakamráikban!  Kérnek bölcsességet, állhatatosságot, kitartást Krisztusban; mert hiszik, hogy öt év múlva meg lesz ennek is a gyümölcse! Elhiszik, amit Jeremiás prófétált (29,13): „békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek!” –mondja az Úr! Továbbra is teszik a dolgukat, mert megtapasztalták azt, amit Gedeon is, hogy volt idő, amikor elfáradtak, „de folytatták…” (Bír 8,4) és Isten elvégezte az Ő munkáját! Most is így lesz! Halleluja!”



Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Ámen!

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #2 Dátum: 2014. Szeptember 29. - 18:39:30
Szenczy Sándor official

A Roma Bibliaiskolában történt...

„Már mindenki visszaindult a szállásra. Nem is tudom, Kennel miért maradtunk még az étteremben. Hallgattunk, jóllakottan néztünk magunk elé, és jól esett hallgatni annak a pár ott maradt roma testvérnek a dicsőítését, akik a szintetizátor köré gyűlve énekeltek. Szerettem ezt a részét az estéknek, amikor az étteremben felhangzott a dicsőítés. A tulaj megengedte, és a vendégekben sem keltett rossz érzést. Ültem, hallgattam és arra lettem figyelmes, hogy egy öregebb rocker már harmadszor ment el az étterem előtt. Benézett, meg-megállt, de mindig továbbment. Egy idő után aztán csak bejött és leült a mellettünk lévő asztalhoz. Oldalról láttam csak. Fekete bőrdzseki, fekete hosszú haj, fülbevaló. Italt kért. Azon gondolkoztam, mikor fog belekötni a romákba, hogy maradjanak már csöndben, és mi ez a sok istenes ének… Aznap este nem volt más vendég rajta kívül az étteremben. Vártam, hogy beszóljon és a válaszom is megvolt, amivel leszerelem majd. De nem kötött bele senkibe, csak hallgatott és csendben iszogatott. Közben szóltak a dicsőítő dalok: „Érted folyt a drága vér, Köszönöm neked a keresztet, Beteget gyógyít, szíveket hódít…”
Egyszer csak azt láttam, hogy rockerünk egy könnycseppet töröl le az arcáról.Kétkedkedve néztem, jól látom-e, de újra megismételte a mozdulatot. Ken kérdőn biccentett a fejével, hogy én is láttam-e mi történik. „Láttam, láttam, de eszedbe ne jusson, hogy oda menjünk hozzá, mert én nem tudok evangelizálni. Ez a térítés dolog nekem nem megy.” Ken azt válaszolta, hogy neki megy, csak nem beszél magyarul. „Amúgy sem mi térítjük meg, hanem a Szent Lélek, mi csak elmondjuk neki, hogy van erre lehetőség.” Közben azzal a szelíd tekintettel nézett rám, amit tuti Jézustól tanult, mert éreztem, hogy menni kell. Leültünk a rocker mellé, akit Tibornak hívtak. Elmondta, hogy ma szabadnapja van, és ahogy elment az étterem előtt hallotta ezeket a dalokat. Többször is visszajött, hogy jól hallotta-e, Jézusról énekelnek itt bent. Megérintette őt és szerette volna tovább hallgatni, ezért beült, bár egyáltalán nem így tervezte. Zaklatott napja volt, de a dalokat hallgatva megnyugodott. Csak ült, és nagyon jó érzés volt neki ott ülni. Valamit nagyon mélyen megmozgattak benne ezek a dallamok, és el is érzékenyült.
tt átadtam Kennek a terepet, aki nem tétlenkedett. Belevágott a közepébe: „Tibor, ha ma meghalnál mit mondanál Istennek, miért engedjen be a mennyországba?” „Talán azért, mert nem voltam rossz ember, és voltak jó cselekedeteim és szerettem olyanokat is, akik nem érdemelték meg.” „Ez mind nagyon jó, de tudtad-e, hogy a cselekedeteink nem visznek minket a mennybe? Az visz minket Isten országába, ha hisszük, hogy Jézus az ő egyszülött fia, akit elküldött értünk, és akit elfogadunk a mi Megváltónknak.” „Szerintem én már elfogadtam.”- válaszolta Tibor. „Nem vagy biztos benne? Ha Jézus a szívünkben lakik, abban biztosak vagyunk. Van bármi akadálya annak, hogy ma este befogadd őt a szívedbe?”- kérdezte Ken. „Nincs, csak előbb elmegyek a mosdóba.”Azzal a lendülettel el is ment. Mondtam Kennek, hogy szerintem most mászik ki az ablakon, tuti nem jön vissza. De visszajött.
„Kezet is mostam” – mondta, ezzel jelezve, hogy felkészült. Majd imádkoztunk. Halkan, átszellemülten mondta utánam a mondatokat. Szépen, tisztán, szelíden megkértük Jézust, hogy bocsássa meg bűneit, költözzön a szívébe és legyen az élete ura. Könnycseppek gördültek az arcán ahogy felnézett rám, és vagy négyszer megismételte: ámen, ámen! Hát úgy legyen, kedves Tibor, Isten gyermeke!
Balatonföldvár, bibliaiskola. Néhány dicsőítő roma, egy amerikai tanár és egy igére éhes lélek. Nagy találkozás volt.
Ezt szeretem leginkább a missziós munkában, hogy olyan területeken használ az Úr, amerre magamtól soha nem tévednék. Taníthatok, bár nem vagyok vallástanár, igét hirdethetek, bár nem vagyok lelkész, evangelizálhatok, bár nincsenek hozzá szavaim.”
II. Kor. 12. 9. „Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el.”
Fellegi Kat



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
https://www.youtube.com/watch?v=Y8rRIoxPnl8

Ezt mindenkinek hallani kell. Számomra ő az egyik hiteles ember azon kevesek közzül akiket én ismerek. Mert ő nem csak beszél, hanem cselekszik oly módon, ahogy azt az Ige tanítja. Isten áldja meg minden munkáját az Úrban.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 21. - 07:04:50 írta Irma »



Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő

 köszönöm Irmus :)

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
A napokban sok időt töltöttem, egy olyan oldalon, amely alapvetően a keresztyénség hibáival, esetleges tévedéseivel foglalkozik.
A hibákról, tévedésekről fontos beszélni, de rádöbbentem arra, hogy azok az emberek, akik a keresztyénségnek csupán a rossz oldaláról olvashatnak, hamis képet alkotnak maguknak az egyházról.
Nem hiszem, hogy bármi féle vágyat éreznének magukban arra, hogy egy ''elbukott'', minden jó véleménytől mentes valláshoz csatlakozzanak.
Ma értettem meg, hogy nagyon fontosak az ilyen témák, amelyet Irma nyított, amelyek bemutatják azt, hogy a keresztyén vallás nemcsak egy elmélet, hanem egy élő gyakorlati életfórma, amelynek hibái, tévedései mellett is vannak  életet átformáló pozítív hatásai.
Szűkséges, hogy a keresztyénségnek a mindennapokban Krisztust kiábrázoló túlajdonságai felszínre  kerűljenek, mert az egyházat nem a hibái, hanem az erényei tehetik kívánatossá a kint és bentlévők számára egyaránt.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő

Csakhát kívülről, Csaba?   :szelid:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
A tévhiedelemmel ellentétben a világból (kivűlről) kerűlnek az emberek az egyházba. :)
Ha még mindig világi volnék, s csak azt hallanám a keresztyénségről, hogy csupa rossz és rizsa az egész, én nem vágynék oda. :szelid:

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő

Nem úgy értem, hanem hogy akik kívül vannak, azok tolják befelé az embereket? Megkérdezik, ti miért vagytok kívül? Mit mondasz?  :szelid:

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Belülről kellene hívni, ez az evangelizálás.
Csak ha belülről az megy ki, hogy itt minden gáz, a franc aki be akarna menni...

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Kamilla

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 5877
  • Nem: Nő
Válasz #10 Dátum: 2014. November 21. - 21:29:58

Igen, ez így van... de ha belül tényleg nagy a gáz?
Akkor jobb, ha nem mennek be...

Az igazi Krisztus Jézus mindig az Atyára mutat, Őt emeli fel, és dicsőíti. Felé továbbítja a hódolatot, imádatot.


Nem elérhető Csaba

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 12673
  • Nem: Férfi
Válasz #11 Dátum: 2014. November 21. - 21:39:27
Ha az egyházban (értsd: keresztyénség) tényleg olyan nagy a gáz, hogy jobb nem bemenni, akkor valamit elírt az ige.

'A szeretet nem keresi a maga hasznát...'
1Kor. 13


Nem elérhető Jazmin

  • Aktív fórumozó
  • *
  • Hozzászólások: 875
  • Nem: Nő
Válasz #12 Dátum: 2014. November 22. - 11:27:26
A keresztyensegben is vannak kepmutatok..sajnos.Es van aki csak azokat nezi.Az emberek inkabb szeretnek egymasra nezni,egymas hibaira es azt mondani,h o sem kulonb mint en.Nem Krisztusra neznek,vagy azokra akik hitelesen elik meg a keresztyenseget.Aki be akar jonni,es vagyodik,es Isten inditja az be fog jonni,annak ellenerre,h mi van es mi nincs...Szerintem... :szelid:

Az Isten szeretet.  1 Jan 4:16


Nem elérhető Kálmán

  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 13596
  • Nem: Férfi
Válasz #13 Dátum: 2014. November 22. - 11:49:27
 O0



Nem elérhető Irma

  • Moderátor
  • Fórumlakó
  • *
  • Hozzászólások: 4262
  • Nem: Nő
Válasz #14 Dátum: 2014. November 22. - 13:21:06
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy bizony nagy a gáz a kereszténységen belül. Nem is vágyódnak túl sokan befele. Nem hiteles a kereszténység. Mindenütt csak a teológizálásokat olvasom. Alig van bizonyságtétel. Pedig az emberek nem a teológiára, hanem az életünkkel tett bizonyságokra figyelnek. Ha én a munkahelyemen ugyan olyan összeférhetetlen vagyok, mint a többi, akkor a számmal beszélhetek amit akarok, nem fognak nekem hinni, mert hi9teltelen vagyok. Az én fiam hivú gyülekezetben nőtt fel, de aztán olyan életeket látott, hogy azt mondta,hogyha ilyenek a keresztények akkor ő inkább nem akar keresztény lenni. Amikor ezt igy kimondta nagyon kétségbeestem, hogy én hogyan tudok neki bizonyságot tenni, hanem beszélhetek neki az Igéről. Akkor a Szent Szellem azt mondta nekem : tegyen bizonyságot az életed! És ez sokkal nehezebb, mert beszélni könnyú. De hol van az életünk mögött a hitelesítő cselekedet? Tudunk-e a környezetünkben világítani? Oda tudunk-e hajolni az elesettekhez, a gyengékhez? Tudjuk-e hirdetni az Úr kedves esztendejét? Mirúl szól az életünk? Vagy ugyanúgy élünk mint a környezetünk? Ezek a fontos kérdések? Életünk visszatükrözi-e Krisztust? Hét nekem még nagyon sok mindenben formáltatni kell.